Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Още в първото изречение 5 неизвестни и недоказани твърдения. Надолу не съм чел.

Преместена тема.

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 6k
  • Прегледи 400,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

https://www.youtube.com/watch?v=ub16nOUKOeU&feature=youtu.be

Ядрен физик и атеист откри Господ, след като се среща със Сатаната. Звучи като сценарий за филм, но за Светлин Димитров от Варна това е чиста реалност.

Той разказа, че всичко е започнало на 31-ви март 2012 г., когато през нощта са се появили видения и това е продължило три дни. През този период Сатаната му се е разкривал в различни форми и Светлин е станал свидетел на необясними явления.

....

Че е реалност - реалност е ! Това е истина и никой не лъже !

Но е субективна реалност , като какво се е случило вътре в неговата глава !

И това сега тук е превърнато във виртуална реалност , като клип за интервю представен във виртуалната реалност на сайта . 

Тази комбинация е особено силно подвеждаща и убедителна . Може да те накара във всичко да повярваш .

Субективната реалност поднесена като факт . Факт , но субективен , вътре в неговата глава !

Виртуалната реалност поднесена като доказателство подкрепено с факти .

......

Обективната реалност говори друго - показва , че нищо такова няма в дейсвителност . 

В същност вътре в неговата глава завалията нещо се е увредил умствено - това показват фактите и доказателствата произтичащи от тях.......  :)

Трябва да се внимава с реалностите , с какви факти какво доказваме !

В какво вярваме и в какво не вярваме !.....  :nono:

А това че е ядрен физик и атеист (кой знае?) , никак не значи че този човек не може да е увреден в мисленето си ....И от прекалена наука може да се чалнеш , не само от религия... Или пък да упражняваш различни манипулации и внушения... :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Трябва да се внимава с реалностите. В какво вярваме и в какво не вярваме !.....  :nono:

Папата: дяволът съществува и трябва да се борим срещу него „с доспехите на истината“

Той друго и не може да каже ! Ограничен е от поста който заема ! Никакъв папа няма да е ако каже друго.

Ето ти пост (и предхождащият го) от друга подобна тема по този въпрос:

https://www.kaldata.com/forums/topic/233600-%D0%B4%D1%8F%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D1%81%D1%8F%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D0%B8%D0%B4/?view=findpost&p=2971314

Друг е въпросът , че внушава идеи които имат скрити цели .....но това е друга и дълга тема за политика....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Папата обявява Луциифер за Бог

http://www.youtube.com/watch?v=8AJp2c1asKQ

Когато успеем да "Отворим Вратата", тогава разбираме, че всичко преди това е било само теория...

10374532_349952818500229_116143013823375

• 1 месец по-късно...

Рождеството по плът на Господа Бога и наш спасител Иисус Христос!
Бог живя сред хората, говорейки с тях вече не от огъня (Изх. 3:2), не с тръбен глас(Изх. 19:6), не в мрак (Изх. 20:21), и не в бурята (Евр. 12:18), като хвърля в трепет душите на внимаващите законодатели, но със Своето Тяло, кротко и ласкаво говорейки като с приятели. Бог се яви в плът, и действаше вече не от растояние, както беше с пророците, но като съедини човешката природа със Самия Себе Си и по този начин издигна до Себе си цялато човечество, чрез посредничеството на родствената с нас Своя плът.още в зората на човешкото съществуване (помрачено и смутено от непослушанието на прародителите в Едем (Бит.гл.3), Бог в промислителната Си грижа и любов към падналия човек, обещава да изпрати Спасител на света.
"И Словото стана плът, и живя между нас..., и ние видяхме славата Му". (Йоан 1:14)
"Слава на Бога във висините. И на земята мир между човеците, в които е Неговото благоволение".
честито Рождество Христово!

Никъде в Библията не пише кога е роден Исус Христос,но по исторически данни,Исус е роден някъде през Октомври!

Какво ли е станало на 25 декември?! :

Хорус,Митра,Кришна,Один,Орис,Индра,Баал и още много други - всички те са били "родени" (измислени) на 25 Декември!

Така,че тоя "празник" не е празник!

За мен лично това е богохулстване!

Ето тук се споменава,как е възникнал с точност фалшивия празник "коледа",който се празнува на 25 декември ;) :

https://www.youtube.com/watch?v=mnwRxERa4MQ

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Никъде в Библията не пише кога е роден Исус Христос,но по исторически данни,Исус е роден някъде през Октомври!

Хорус,Митра,Кришна,Один,Орис,Индра,Баал и още много други - всички те са били "родени" (измислени) на 25 Декември!

Ето тук се споменава,как е възникнал с точност фалшивия празник "коледа",който се празнува на 25 декември ;) :

независимо дали става въпрос за християнски празници като Коледа или Великден, или някои други годишни поводи, ние сме свободни  радостно да дадеме похвала и слава на Бога като възлюбените Му деца. всеки празник е израз на нашата любов и преданост към Бога. нека всеки от нас да се учи как да празнува в Господа, без да осъжда онези, които го правят по различен начин.независимо от това кога Исус в същност е роден, сърцата ни преливат с благодарност и радост, че Бог е избрал да изпрати Сина Си на света, за нашето изкупление и спасение. Евангелието не изисква празнуването на Рождеството! ние не празнуваме един ден, а по-скоро ние празнуваме факта, че Бог, в лицето на Исус дойде да ни спаси от нашите грехове!

никой не знае точния ден,в който Исус се е родил,нито пък деня на второто Му завръщане!

https://www.youtube.com/watch?v=mnwRxERa4MQ

Забележителен "успех"- нито едно вярно изречение. Всичко, което си написал, е... фентъзи. Всъщност ще направя лека корекция на думите си- само първото ти изречение е вярно.

Весели празници!

Забележителен "успех"- нито едно вярно изречение. Всичко, което си написал, е... фентъзи. Всъщност ще направя лека корекция на думите си- само първото ти изречение е вярно.

Весели празници!

Явно малко си чел и не си запознат,за да се изказваш така! ;)

Кое ти се вижда фентъзи и защо?!

Аргументирай се!

Явно малко си чел и не си запознат,за да се изказваш така! ;)

Кое ти се вижда фентъзи и защо?!

Аргументирай се!

От мен да мине(в последно време съм станал доста сантиментален и отзивчив):

1.Единственото ти вярно изречение е: "Никъде в Библията не пише кога е роден Исус Христос";

2.Започвам с големите бисери:

- "Хорус, Митра, Кришна...- всички те са били "родени" на 25 декември"- очеизвадно непознаване на свет. религии;

-"Така, че тоя празник не е празник"- е, за твое съжаление(или радост?), това Е празник;

-"За мен лично това е богохулстване"- твое неоспоримо право е да имаш лично мнение, но когато е неподплатено с аргументи, то става ирелевантно; в случая и комично;

-основната ти аргументация е позоваването на невежеството на адвентистки пастор.

- "Явно малко си чел..."- мхм, добра логика, добра логика... А интересно тогава- щом си чел толкова много, защо показваш очебийно невежество и основният ти довод е клипче от Ютюб с никаква реална тежест?

Весело посрещане на Нова година!

П.П. Иронията в случая е, че "Явно малко си чел" би трябвало да е моя реплика. Но така е в интернет пространството- твърде много слепци, малко еднооки, а зрящите- единици.

Най-после да отеделя малко време и за форума! Честита Нова Година! :)

1.независимо дали става въпрос за християнски празници като Коледа....

2.всеки празник е израз на нашата любов и преданост към Бога

3.без да осъжда онези, които го правят по различен начин

4.независимо от това кога Исус в същност е роден, сърцата ни преливат с благодарност и радост, че Бог е избрал да изпрати Сина Си на света, за нашето изкупление и спасение.

5.никой не знае точния ден,в който Исус се е родил,нито пък деня на второто Му завръщане!

1."Коледа" (дори и смислено име не е на български) - колене на прасета :

Второзаконие 14:8 : 

и свинята, понеже има раздвоено копито, но не преживя, е нечиста за вас; от месото на тия да не ядете, и до мършата им да се не допирате.

Та да довърша мисълта си това не е християнски празник! ;)

2.Не всеки "празник" може да бъде израз на нашата любов и преданост към Бога,защото може да бъде оскърбление за Бога! ;)

3.Това ми звучи като,намирам на улицата една нова кутия с цигари,аз не пуша,но защо ли да не я дам на този,който пуши?!Е,какво сега да тръгна да му държа сметка защо пуши ли,когато аз самия не разбирам,че е грешно и възприемам неговият порок за нормално,та дори му давам цяла кутия с цигари! ;)

Хайде да не съгрешаваме и да не правим излишни комплименти на дявола!

4.Да,сърцата ни може да преливат от радост,затова,че Божият син е умрял на кръста,за мен и теб и всички други хора по света,но трябва да има точна и ясна граница за нещата,не бива да смесваме светското с християнското!

5.По исторически данни както споменах е някъде през октомври,а относно второто завръщане на Исус Христос в Библията пише най-добре ;) :

Марк 13:32:

А за оня ден или час никой не знае, нито ангелите на небесата, нито Синът, а само Отец.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Г-н "духовно зрящ",голяма боза ти е в главата,вземи се информирай поне,не се излагай,мен няма как да ме изложиш,такова самочувствие без покритие като твоето съм срещал доста,не се притеснявай ние "незрящите" имаме доста информация,прочел съм доста книги и продължавам да чета!

Първо : Ето ти малко инфо само и единствено за един от така наречените богове,другото ти си го потърси,че взех нещо да не довиждам,скоро може съвсем да ми се затворят очите ;) :

"Митра, Персия, 1200 години преди Христа. Роден от девица на 25 декември. Той е имал 12 ученика. Творил е чудеса. След смъртта му е бил погребан и е възкръснал след 3 дни. Наричали са го Истина, Светлина... Денят за поклонението на Митра е бил неделя."

Второ,ако те попитам,кои са десетте Божии заповеди сигурно няма да можеш да ми отговориш! ;)

П.П.

А,да щях да пропусна да спомена :

Относно "невежия" адвентистки пастор,едва ли би го надминал като знания,от него можеш само да се учиш! ;)

3.Това ми звучи като,намирам на улицата една нова кутия с цигари,аз не пуша,но защо ли да не я дам на този,който пуши?!

И какво тогава - вземи я хвърли, много хубаво ще направиш. Бива ли да си такава скръндза - даже не си я платил тази кутия, какво толкова ти пречи да я споделиш с някой пушач, какво толкова ще ти стане, Бог ще те осъди ли или вече няма да си чак такъв светец?! Как така се оказва, че да дадеш случайно намерената кутия с цигари е грях? А ако те питат - къде я хвърли тази кутия, ще обадиш ли или ще запазиш тайна, щото инак пак ще съгрешиш?

Най-после да отеделя малко време и за форума! Честита Нова Година! :)

1."Коледа" (дори и смислено име не е на български) - колене на прасета :

Второзаконие 14:8 : 

и свинята, понеже има раздвоено копито, но не преживя, е нечиста за вас; от месото на тия да не ядете, и до мършата им да се не допирате.

Та да довърша мисълта си това не е християнски празник! ;)

2.Не всеки "празник" може да бъде израз на нашата любов и преданост към Бога,защото може да бъде оскърбление за Бога! ;)

3.Това ми звучи като,намирам на улицата една нова кутия с цигари,аз не пуша,но защо ли да не я дам на този,който пуши?!Е,какво сега да тръгна да му държа сметка защо пуши ли,когато аз самия не разбирам,че е грешно и възприемам неговият порок за нормално,та дори му давам цяла кутия с цигари! ;)

Хайде да не съгрешаваме и да не правим излишни комплименти на дявола!

4.Да,сърцата ни може да преливат от радост,затова,че Божият син е умрял на кръста,за мен и теб и всички други хора по света,но трябва да има точна и ясна граница за нещата,не бива да смесваме светското с християнското!

5.По исторически данни както споменах е някъде през октомври,а относно второто завръщане на Исус Христос в Библията пише най-добре ;) :

Марк 13:32:

А за оня ден или час никой не знае, нито ангелите на небесата, нито Синът, а само Отец.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 Коринтяни 10 глава

29 съвест, казвам, не твоята, но на другия; (понеже, защо да се съди моята свобода от друга съвест?     

30 Ако аз с благодарение Богу участвувам в яденето, защо да ме злословят за онова, за което благодаря?)     

31 И тъй, ядете ли, пиете ли, нещо ли вършите, всичко вършете за Божията слава! ;)

Е,какво сега да тръгна да му държа сметка защо пуши ли,когато аз самия не разбирам,че е грешно и възприемам неговият порок за нормално,та дори му давам цяла кутия с цигари!

значи само заради единия престиж на мнима святост, ще изхвърлиш цяла кутия с цигари, но струва ми се, че по твоята логика то така пак ще съгрешиш, защото тази кутия с цигари е на някой човек, който явно я е изгубил - редното е да потърсиш човека, та да му върнеш цигарите, а ако не го намериш, да ги предадеш на милицията и те да го издирят, само така не би съгрешил.

..

Ти дразниш ли се,или се чудиш как да си запълниш времето?! Вземи да четеш Библията,преди да се включваш в такива теми,определено тук не ти е мястото! ;)

Естествено,че ще я изхвърля,защо да вървя против Божиите заповеди! А,и на всяка една кутия какво пише г-н "нескръндза",а?!

П.П.

Нямаш правилната преценка за нещата,защо не четеш Библията,затова и сам си противоречиш задавайки не само един куп детски,но и ненужни въпросчета! ;)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 Коринтяни 10 глава

29 съвест, казвам, не твоята, но на другия; (понеже, защо да се съди моята свобода от друга съвест?     

30 Ако аз с благодарение Богу участвувам в яденето, защо да ме злословят за онова, за което благодаря?)     

31 И тъй, ядете ли, пиете ли, нещо ли вършите, всичко вършете за Божията слава! ;)

Точно в 1 Коринтяни 10 глава по на горе пише и е обяснено подробно онова,което всъщност се опитваш да промениш  и да оправдаеш,заради този "празник"! ;)

7 Нито бивайте идолопоклонници, както някои от тях според писаното: "Людете седнаха да ядат и да пият, и станаха да играят"

8 Нито да блудствуваме, както блудствуваха някои от тях, и паднаха в един ден двадесет и три хиляди души.

21 Не можете да пиете Господната чаша и бесовската чаша; не можете да участвувате в Господната трапеза и в бесовската трапеза. 

22 Или искаме да подбудим Господа на ревнивост? Ние по-силни ли сме от Него?

Естествено,че ще я изхвърля,защо да вървя против Божиите заповеди! А,и на всяка една кутия какво пише г-н "нескръндза",а?!

И къде в Божиите заповеди, пише, че трябва да хвърлиш кутията с цигари? Какво значение има, какво пише на кутиите - да не би Божиите заповеди да са изписани на тях? Даваш се за пример, но тичаш по тъча - ела тука и обясни по- подробно, защо аджеба християнинът трябва да изхвърли кутията с цигари, а и се подразбира, че да пушиш пък е хептем греховно т.е. всички християни, които са пушачи са псевдо религиозни, вървят против Божиите заповеди и предполагам ги чака пъклото.

И къде в Божиите заповеди, пише...

Очаквах да се напишеш нещо такова,затова те и оставих да се доизложиш! ;)

Хич не се чуди и не се опитвай да оспорваш,онова,което Бог отдавна е дал в своите заповеди в Словото си,което се отнася за всички хора на тази планета,без изключение! ;)

Матей 7 глава :

7 Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори, 

8 защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори.

Шестата заповед,знаеш ли коя е? Или,както повечето неинформирани хора,ще ми кажеш шестата заповед според "твоята си подредба"?! ;)

и какво трябва да се направи? :)

Трябва да се пазим от такива празници,тъй като ние сме християни,а християните са последователи на Христос,затова нямаме извинение,когато информацията достигне до нас и разберем наистина,кое,какво е!

Хубаво е да помагаме на хората,доколкото можем,да се събираме всеки ден,да четем от Божието Слово,да се молим,да славим и хвалим нашия Творец и Създател Исуса Христа и да обичаме ближния си (най-основно това)! :)

Трябва да се пазим от такива празници,тъй като ние сме християни,а християните са последователи на Христос,затова нямаме извинение,когато информацията достигне до нас и разберем наистина,кое,какво е!

Хубаво е да помагаме на хората,доколкото можем,да се събираме всеки ден,да четем от Божието Слово,да се молим,да славим и хвалим нашия Творец и Създател Исуса Христа и да обичаме ближния си (най-основно това)! :)

Христос се роди от Девица заради нас човеците и заради нашето спасение. година след година, век след век ние честваме Неговото раждане . всички главни събития, свързани с Божественото домостроителство Рождество, Богоявление, Възкресение, Петдесетница са неразривно свързани и разделението им е само условно. в Христос ние различаваме две рождения- едно, предвечно, от Бог Отец, както го изяснява Символът на вярата, и второ – по плът от Пресвета Богородица, което за пореден път Църквата чества днес.календара не е толкова важен,а събитията от земния живот на Христа! 25 декември обаче не е историческата дата на Христовото раждане, която и до днес остава неизвестна, а символична дата, бележеща края на период година от човешката история и началото на нов период.този празник се установява късно!християнството се ражда в юдейска среда. за разлика от много други народи, които тържествено празнували деня, в който някои се ражда, за юдеите раждането е било повод за скръб.празника не носи вреда!дори към него пристъпваме със смирение,пост и молитва!

..........................

Е убу де - аз искам и хлопам, па ти се скръндзиш, да се запита човек, ти християнин ли си в крайна сметка или си християнин, ама по изключение.

Неспособен си да отговориш на дори толкова елементарен въпрос, който ти зададох няколко пъти, не можеш да обосновеш сосбтвените си действия - инак да се надуваш е явно, че ти се отдава отръки.  Това ли е твоята подредба на християнството - много знаем, ма няма да обадим? :Д Ще обадим само, ако се събираш с назе всеки ден, та да си изкукуригваме заедно.

Е убу де - аз искам и хлопам.

Вярно е,че хлопаш,ама не хлопаш,както трябва! Той,който иска да научи се държи и мило със събеседника си! ;)

Не,че не искам да ти дам отговор,но виждам,че преди още да си го поискал се държиш неуважително и грубо с мен,така че няма какво излишно да ми мърмориш и да парадираш с това,дали съм християнин,или не! ;)

П.П.

Ако искаш отговор попитай нормално и учтиво,без подигравка! ;)

П.П.

Ако искаш отговор попитай нормално и учтиво,без подигравка! ;)

Може ли аз, точно в момента ми е болна тема пушенето и се чувствам в ада на обременителните безполезни същества.

Подайте ми, колега специалист по библията, някакво основание от Стария или Новия Завет, че да престана да пуша тютюн точно сега.

Тогава това индианско отмъщение още не е било известно в Европа, но нищо. То е грях не повече от всяко друго телесно робство, зависимост, искам да кажа. И изобщо къде, що се касае до Новия Завет, в него се препоръчва здравословен природосъобразен живот?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.