Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

......

Наивно - ако ставаше с четене, до сега всички да са станали християни, вместо това все повече се наблюдава противоположната тенденция: много по- често се забелязват атеисти, които не само Библията, но и редица видни богослови са чели, докато сред вярващите процента е значително по- малък и като цяло се срещат невероятно много, които не си познават религията. Защо ли?

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не - не мога да се съглася с теб, обратното е: всеки народ си има свой бог, защото все пак нека не забравяме, че богове не съществуват, докато хората са реално съществуващи, за това няма как всеки бог да има свой наорд, но всеки народ си има свой бог.

Сега виждаш ли как се получават огромни разлики само, заради едните думи - едно е "всеки бог има свой народ", съвсем друго е "всеки народ си има свой бог", нали?!

Да, реално съществуващите хора са си изфабрикували богове, които да отговарят на техните потребности, и тези богове са проекции и отражение на обществото и епохата в която са създадени. И в този смисъл - да, тези богове са творения на хората които са ги описали в писанията.

Надявам се, че си съгласна, че има разлика и то твърде съществена, имайки предвид това, сега нека се върнем отново на заповедите - искам да внеса една съвсем малка промяна в тези заповеди, просто за експеримента, нека видим какво ще се получи, ако направя една много мъничка промяна и тя е следната: нека махнем думата "заповеди" и на нейно място ползваме друга дума, а именно "обещания", помисли и кажи, според самата теб, сега има ли разлика в цялата тази работа или няма, и ако има, какво представлява тази разлика? (;

Всяка една религия се базира на ценностната система с принципи, догми и правила на поведение, която е присъща на региона в която е създадена  и за да се конструира и заработи една система, трябва да има висш авторитет, към когото подчинените да имат респект.

А когато има заповеди, съответно трябва да има и отплата при изпълнението на тези заповеди.

Както когато казваме на детето, че ако слуша, ще има награда, по същия начин в религиите има заплахи, заповеди, и Бог, който те възнаграждава ако го слушкаш. :gift1:

Но пък, в реалността, се получава същото, защото всичко в природата е подчинено на причинно-следствения закон. Ако спазваш правилата - живееш добре, ако ги нарушаваш - си носиш последствията.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Но пък, в реалността, се получава същото, защото всичко в природата е подчинено на причинно-следствения закон. Ако спазваш правилата - живееш добре, ако ги нарушаваш - си носиш последствията.

Стига бе ! Ти сериозно ли вярваш в това ?

Стига бе ! Ти сериозно ли вярваш в това ?

Да, знам че е така, защото е доказано от личният ми опит.

Огледай се малко и около себе си.

Непрекъснато го правя. Наблюдавам и анализирам случващото се не само с мен, а и с хората около мен. :)

Попитах за детенцето.

Всичко е следствие, но няма какво да ти обяснявам, защото не вярваш в прераждането. А в някои случаи, то е единственият възможен отговор за случващото се.

Всичко е следствие, но няма какво да ти обяснявам, защото не вярваш в прераждането. А в някои случаи, то е единственият възможен отговор за случващото се.

Ти каква си била в предишния си живот ?

Ти каква си била в предишния си живот ?

Не знам и не ме интересува, но мисля, че имам някои спомени, които не искам да споделям. :)

Понеже в темата се писа за греха, една от първите констатации след изяждането на забранения плод е "Господи, ние сме голи". Така че, голотата се явява първоначална непорочност и чистота, т.е. носенето на дрехи е грях. :)

Не знам и не ме интересува, но мисля, че имам някои спомени, които не искам да споделям. :)

Хората, които отказват да приемат, че животът им зависи от самите тях и от случайността, са страхливци.

Понеже в темата се писа за греха, една от първите констатации след изяждането на забранения плод е "Господи, ние сме голи". Така че, голотата се явява първоначална непорочност и чистота, т.е. носенето на дрехи е грях. :)

Да, човекът е единственото животно в природата, което носи дрехи. :)

Хората, които отказват да приемат, че животът им зависи от самите тях и от случайността, са страхливци.

Свободен си да си мислиш каквото си искаш, но няма по-рационално обяснение за много неща. :)

Свободен си да си мислиш каквото си искаш, но няма по-рационално обяснение за много неща. :)

Има. Стига да има и кой да го приеме.

Със сигурност майката е нарушила.

Това се нарича карма.

Има. Стига да има и кой да го приеме.

Кажи, да чуем. :)

Няма , защото ти вярваш в преражданията.

Е, нека чуя твоята версия, пък може да повярвам в нея.

Да, човекът е единственото животно в природата, което носи дрехи. :)

Една американска изследователка, на която не си спомням името, нито името на книгата, която е написала във връзка с престоя си при аборигените. Първото нещо, което са я накарали е да си свали дрехите, да ги хвърли в огъня и да ги изгори. След което, пътешества с тях, краката и се разраняват от бодлите на кактусите, търпи много страдания докато не загрубеят, и разказва за странни неща. Примерно, някакъв абориген си счупил крака, след което му го наместили и намазали със непознато за нас мазило, на другия ден бил здрав и ходел. Разказали й , и че са временно на земята и наближава да си ходят.

Възможно е да имат знания, които "цивилизованите" не предполагаме, и всъщност да не са се отклонили от "райските условия" описани в библията.

Е ти не разбра ли каква е ?

А ти обясни ли, или взе да увърташ и усукваш като нямаш по-разумно и рационално обяснение. ;)

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Една американска изследователка, на която не си спомням името, нито името на книгата, която е написала във връзка с престоя си при аборигените. Първото нещо, което са я накарали е да си свали дрехите, да ги хвърли в огъня и да ги изгори. След което, пътешества с тях, краката и се разраняват от бодлите на кактусите, търпи много страдания докато не загрубеят, и разказва за странни неща. Примерно, някакъв абориген си счупил крака, след което му го наместили и намазали със непознато за нас мазило, на другия ден бил здрав и ходел. Разказали й , и че са временно на земята и наближава да си ходят.

Възможно е да имат знания, които "цивилизованите" не предполагаме, и всъщност да не са се отклонили от "райските условия" описани в библията.

В райски условия, кракът нямаше да се чупи изобщо. Ще се огъва и връща в нормално положение.

А ти обясни ли, или взе да увърташ и усукваш като нямаш по-разумно и рационално обяснение. ;)

Мисля, че бях пределно ясен. Който искал да разбере - разбрал.

Мисля, че бях пределно ясен. Който искал да разбере - разбрал.

ха ха,  бягаш от неудобни въпроси..., но пък не приемаш отговорите които ти се дават.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.