Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Камерата ще заснеме траекторията спрямо земята .

Това е факт !

А не , че слънцето обикаля около земята !

Това , второто е извод направен от наблюдателя . Това е субективна истина (твоята истина , тълкувание на факта) подлежаща на проверка и доказателство...

Това не е факт ! Не е обективна истина !

Този извод е субективен и в случая е неверен , заблуждаващ , не съответства на действителността.

Хайде бе субективна истина.Като подлежи на проверка вземи та я провери.И като излезеш, провериш ще докладваш, че се наблюдава как слънцето обикаля земята.Ако имаш съмнения пробвай.Убеди се сам.

Тук няма връзка между причина и следствие - изводът е произволен!

Така се вижда защото земята се върти (това също е факт!) около себе си....

Този втори , но "невидим" за наблюдателя факт , не взет под внимание води до заблуда.....

Тук изводите не са по твоите сили драги дон Чечи.Твоето е обикновенна шуротия.Няма никакви невидими за наблюдателя факти.

Най-забавен ставаш, когато пишеш за неща, които си прочел от мен, но ги подкараш текезарски.Спри да пишеш неща, от които никога не си вдявал и няма да почнеш да вдяваш. 

Наблюдателя, драги ми Чечи е отправна с-ма във физиката.А координатното начало е неподвижно.Как бе драги ти забеляза въртенето на земята, след като си неподвижен в/у нея.

Тя може да се върти спрямо друга система, но спрямо теб не се върти.

Онзи Айнащайн затова ги приказвал тия работици, за да може такива като теб просто да го запомнят.Запомни и ти. "Няма привилегирована отправна система."

Тъй че всеки човек, ще забележи как слънцето се върти около земята, ако отправната система е точка от земята.Ако не знаеш обаче всички хора по света се намират на земята.

Особено тъпо възражение е как на слънцето нямало да му стигне скорост.Тъпо, тъпо , чак дрънка.Ще му стигне на слънцето неговата скорост, не му бери грижата, просто ти никога не си чувал за парадокс на Еренфест.Ами толкова си учил.Но иначе имаш мнение как се заблуждавам.

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Саунде, признавам те за номер едно, ако изръсиш по-голяма простотия от тази, че "слънцето се върти около земята".

Мисля, че се сетих за една - цялата вселена се върти около земята, което ще рече, че земята е центърът на вселената, а учените ни лъжат, че вселената нямала център, ето има, нашата планета и не само това, аз съм центърът на целия свят, защото всичко, което виждам се върти около мене, от което следва, че не кой да е, а самия аз съм центърът на вселената.

Как е справям ли се? Аз съм центърът на вселената и неам конкуренция, вие всички зависите от мен, следователно аз съм кой ..... как кой, аз съм Бог :Д и без мен сте за никъде.

Тая нощ имам повечко време за губене. А бе напредваш с тия лафове, ама се оказа, че имаме нов водач в класирането ( по-добър дори от топлотехника и Веждичката). Днес забелязах едно, как да се изразя по-меко, умопомрачително "творение": https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11581-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8/

Ей това не може да бъде надминато! :wors:

Редактирано от Тодор Танев (преглед на промените)

А,що се касае до обещанието,което е дал на разбойника тук има една пунктуационна грешка.

Навремето Библията не е била разделена на стихове и не е имала препинателни знаци,след като е решено да се раздели на стихове,поставянето на запетайката пред думата "днес" е грешка,запетайката е трябвяло да бъде поставена след думата "днес" и стиха би следвало да звучи така : "А [Исус] му рече: Истина ти казвам днес,ще бъдеш с Мене в рая."

Първо възражение: така днес (или сега, друго значение на σήμερον), става смислово излишно - излишна дума в Писанието. Напълно излишна, понеже е ясно, че му го казва днес, сега, а не вчера или утре.

Второ: раят винаги е днес. Сега. Христос е вечен във вечността, несътворен; как би могъл да съществува във времето, което неизбежно свързваме с несъвършенството и смъртта?

"ще излязат: които са правили добро, ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане" (Йоан 5:29).

в присъствието на Христос хората ще бъдат разделени на овци и кози, на стоящи от дясната и от лявата Му страна. едните са тези, за които съзерцаването на Христос е рай изключително хубава красота, а другите са тези, за които то е ад огън, който изтребя- Евр. 12:29.раят и адът са една и съща реалност-от Христос извира река, която в горната част, където се намират светците, е бляскава като злато, а в долната част, където се намират бесовете и неразкаялите се хора, които никога не се разкаяха има огнена река!раят и адът са не просто награда и наказание , а начин, по който всеки от нас преживява виждането на Христос в зависимост от състоянието на своето сърце. Бог не наказва! приемането на божествената светлина като рай или ад зависи от състоянието на човека!човек се отрича от Христовия дар, става враг на Бога и отхвърля предлаганото от Христос спасение това е хулата срещу Светия Дух!

Интересно тълкуване, исках само да те попитам откъде го почерпи, кого четеш? Някой от отците, или друг... трудно е човек да се ориентира сам и попадам на какво ли не. А наистина интересното е трудно за смилане, Максим Изповедник например. Ама умът ми все другаде.

Как е справям ли се? Аз съм центърът на вселената и неам конкуренция, вие всички зависите от мен, следователно аз съм кой ..... как кой, аз съм Бог :Д и без мен сте за никъде.

Не си първият, който си го е помислял, но не си на прав път. По-скоро на съвсем кривия, неизлизащ никъде, усукан в себе си и трябва ли да добавям - напълно илюзорен.

.....

На Бог или на "Бог" въобще не му пука за нас хората , безразличен е към нас.

Иначе не може да се обясни страданието на невинните....примери неизброими !

На някой пука ли му за амебите в гьола? Какво да ги правиш ? Да им говориш и те на теб ?..... :)

Виж , ние живо се интересуваме от него , без значение какво е и дали го има , или го няма.

И му придаваме собствените си характеристики....добър - лош , гневен - весел , милостив - жесток.....и т.н.....

Че е такъв безразличен , има множество доказателства ! Който или каквото и да е той !

Че ние не сме безразлични към него - също !....  :)

.....Сина му на кръста разпъват , пък оня никакъв го няма да ги спре......Ега ти Бога !

Виж за Христос (като историческа личност) , друго може да се каже !

Копеле на еврейски принц , пратено после в Индия да се учи...

Непорочно зачатие - как пък не се сетих ?!

`Ми нали само да гъкнеш нещо друго и ще ти резнат езика , а може и повече !

Те и тримата "влъхви" пристигнали за раждането точно на време , дарове да носят...

И така става изпълнител на царска повеля , да обедини духом еврейския народ и държава срещу Рим....пък и не само....

Технологията факирска за мнима смърт , изучена в Индия , отдавна не е никаква тайна .За това и данни има , че са го виждали след "смъртта" му.....пак в Индия където починал , но вече по естествени причини на преклонна възраст...

За Исляма в продължение - същото ! Да събере чергарски племена под обща Вяра....

Защото човешкото мислене , единство на знание-вяра представлява , под влияние и във взаимодействие с чувството(явление на сетивното)...

Хорски му работи - т.е. нищо "божествено" няма !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Първо възражение: така днес (или сега, друго значение на σήμερον), става смислово излишно - излишна дума в Писанието. Напълно излишна, понеже е ясно, че му го казва днес, сега, а не вчера или утре.

Второ: раят винаги е днес. Сега. Христос е вечен във вечността, несътворен; как би могъл да съществува във времето, което неизбежно свързваме с несъвършенството и смъртта?

Първо възражение скъпа witness предлагам да се скараш на Христос,че се е изразил по този начин.

Второ,рай може да съществува и днес на земята,само с уговорката да позволиш както казва апостол Павел в Галатяни втора глава,двадесети стих :

Съразпнах се с Христа, и сега вече, не аз живея, но Христос живее в мене; а животът, който сега живея в тялото, живея го с вярата, която е в Божия Син, Който ме възлюби и предаде Себе Си за мене.

Освен това истинският рай ще дойде едва след хилядата години (а тия хиляда години идват,след второто идване на Христос),когато дейността на сатана ще бъде преустановена.

И в тези хиляда години ще бъде вързан на Земята и не ще може да мами народите,преди да се свършат хилядата години.

След което ще бъде пуснат за малко време,заедно с нечестивите,за да се подготви заедно за последната битка ("Армагедон"),след което ще бъде унищожен той и всички които са участвали на негова страна (демони и нечестиви).

Така злото ще бъде премахнато след което Земята ще бъде възстановена в първоначалният й вид и ще бъде истински рай за тези,които я населят,защото ще има ново небе и нова земя!

Справка : Последните три глави на книгата Откровение

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

...........

аз ...... просто не знам ...... нимоа.

Мисля, че се сетих за една - цялата вселена се върти около земята, което ще рече, че земята е центърът на вселената, а учените ни лъжат, че вселената нямала център, ето има, нашата планета и не само това, аз съм центърът на целия свят, защото всичко, което виждам се върти около мене, от което следва, че не кой да е, а самия аз съм центърът на вселената.

Да ти отдадем все пак дължимото, ти отдавна  се справяш с писането на глупости.Учените никога не са твърдяли подобно нещо.Твърдят, че всяка точка от вселената може да бъде неин център и всички центрове са равностойни.

И разбира се ти си центъра на своя вътрешен свят и в него всичко зависи от тебе.

Но проблема е че този твой свят е преходен, сянка на онзи отвъдния, търпи крушение, нуждае се от други такива светове, а значи нему не е онтологично присъща свободата.

Той е една илюстрация на това което би могло утре да бъде.Ненапразно в най-сакралните моменти времето сякаш изчезва.В прегръдките на любимият/та то се разтваря.Всичко това подсказва и сочи един друг свят, свят в който няма ентропия, в който няма смърт, а само блаженство в присъствието на Оногова - Всевеликият, чиято слава е во веки веков.Амин

Но проблема е че този твой свят е преходен, сянка на онзи отвъдния, търпи крушение, нуждае се от други такива светове

И това ли го твърдят учените - ала бала отвъдния свят и той обикаля около земята?

И това ли го твърдят учените - ала бала отвъдния свят и той обикаля около земята?

Ех драги, това ти го казвам аз.А че твоят свят е преходен сиреч нетраен си го знаеш и сам.

Е щом ти ни осведомяваш за отвъдния свят, начи ти ще си баш центъра на цялата работа - признавам се за победен, явно ти си Богът и добре, че си ти, инак всичко да се е разпаднало в неописуем хаос. Само да те питам - с амин ли следва да завършвам обръщенията си към теб или както дойде?

Е щом ти ни осведомяваш за отвъдния свят, начи ти ще си баш центъра на цялата работа - признавам се за победен, явно ти си Богът и добре, че си ти, инак всичко да се е разпаднало в неописуем хаос. Само да те питам - с амин ли следва да завършвам обръщенията си към теб или както дойде?

Е приемам капитулацията, но за отвъдния свят би трябвало да ти напомня твоят.И пак сгреши, не аз съм Богът, а просто нему дължиш всичко.

а просто нему дължиш всичко.

Аз поради и това го търся, че да му платя барабар с лихвите, даже и допълнително ще му сипя, като дарение, ма нещо го криете - да не се е уплашил нещо, от един най- обикновен простосмъртен.. :Д

Редактирано от sound (преглед на промените)

С едно измерение е трудно да се обясни, вие се опитвате с три.

Правата линия е безкрайна. Съгласно конвенционалната трактовка в геометрията.

Сега, това няма как да се схване по друг начин освен чисто интуитивно. Да, имаме конвенция, че правата е безкрайна, но не можем да определим що е то безкрайност и винаги разчитаме на интуицията на четящия псевдоопределението.

Съгласно трактовката на един от най великите мислители, които човечеството познава - Рене Декарт - интуитивното схващане е основната и най важна част в познавателния процес. Единствено самостоятелното мислене и оригиналността развиват интуицията. Схващането за права линия е изцяло в ръцете на схващащия правата линия, а не в ръцете на даващия определението за права линия, защото той така или иначе не може да даде изчерпателно определение за нищо, което е безкрайно, включително и за правата линия.

1. Всяка точка от правата линия е център на правата линия и не е център на правата линия.

2. Дължината на всяка отсечка от правата линия, съотнесена към дължината на правата линия е като дължината на всяка друга отсечка съотнесена към дължината на правата линия. Или, ако наречем правата "АБСОЛЮТ", то можем да кажем, че абсолютните дължини на всички отсечки са еднакви. Дълго и късо е едно и също, абсолютно погледнато. Но всеки наблюдател от своята гледна точка, може да различава отсечките по дължина и местоположение. Оттук никак не са без основание твърденията на такива титани на мисълта, като Нилс Бор и Вернер Хайзенберг, че наблюдателят сътворява действителността с акта на наблюдение.

На Бог или на "Бог" въобще не му пука за нас хората , безразличен е към нас.

Иначе не може да се обясни страданието на невинните....примери неизброими !

На някой пука ли му за амебите в гьола? Какво да ги правиш ? Да им говориш и те на теб ?..... :)

Виж , ние живо се интересуваме от него , без значение какво е и дали го има , или го няма.

Виж за Христос (като историческа личност) , друго може да се каже !

Копеле на еврейски принц , пратено после в Индия да се учи...

Непорочно зачатие - как пък не се сетих ?!

`Ми нали само да гъкнеш нещо друго и ще ти резнат езика , а може и повече !

Те и тримата "влъхви" пристигнали за раждането точно на време , дарове да носят...

И така става изпълнител на царска повеля , да обедини духом еврейския народ и държава срещу Рим....пък и не само....

Технологията факирска за мнима смърт , изучена в Индия , отдавна не е никаква тайна .За това и данни има , че са го виждали след "смъртта" му.....пак в Индия където починал , но вече по естествени причини на преклонна възраст...

За Исляма в продължение - същото ! Да събере чергарски племена под обща Вяра....

Защото човешкото мислене , единство на знание-вяра представлява , под влияние и във взаимодействие с чувството(явление на сетивното)...

Хорски му работи - т.е. нищо "божествено" няма !

Ох, хайде набързо, че излизам:

- лицето Йешуа бен Йосиф е син на... майстор Йосиф от Витлеем. Пантера-Мантера (или някой римски войник) НЕ му е бил баща;

- лицето Йешуа бен Йосиф НЕ Е посещавало Индия; това са апокрифни, исторически НЕВЕРНИ предания;

- за непорочното зачатие -  съгласен съм от чисто рацион. гледна точка; но Евангелията са преди всичко теологични писания, чак след това истор. документи;

- за ТРИМАТА влъхви - никъде в Евангелията не е посочен техният брой. Тоест, въпросът е открит и най-вероятно никога няма да бъде решен (освен ако не излезе от някъде нов документ, но надали).

За повече подробности интересуващите се може да се обърнат към (на бълг. език):

1. "Личността на Иисус Христос" - Иван Панчовски;

2. "Исус и христ. свидетелства извън Новия завет" - Ф.Ф. Брюс.

За ползващите англ. език (като мен) - съответните монографии от корифеите в съвр. библеистика (Джеймс Дън, Ричард Франс, Джон Кросан, Робърт Ван Воорст, Ед Сандърс и др.).

Поздрави!

Оттук никак не са без основание твърденията на такива титани на мисълта, като Нилс Бор и Вернер Хайзенберг, че наблюдателят сътворява действителността с акта на наблюдение.

И аз бях особено изненадан, когато се срещнах със тезите на Бор и Хайзенберг, но едва години по- късно, разбрах какво пропускат - не в смисъла на научните им открития, за там не знам. Наблюдателят не, че толкова сътворява действителността, а по- скоро чрез акта на обяснение,  определяне и разграничаване т.е. най- общо казано чрез "правене", превръща това, което е, в действителност.

Интересно тълкуване, исках само да те попитам откъде го почерпи, кого четеш? Някой от отците, или друг... трудно е човек да се ориентира сам и попадам на какво ли не. А наистина интересното е трудно за смилане, Максим Изповедник например. Ама умът ми все другаде.

предимно Светите Отци,от Светителите най-ми допада Теофан Затворник,Ефрем Сирин,много са!Светогорците и те превеждат и пишат много хубави книги!а когато не ми се чете си пускам

http://www.plovdivskamitropolia.bg/index.php

,има много хубави и ценни предавания на богослова Иван Николов на запис може да се гледат оттука-

http://www.youtube.com/channel/UC9AoegqiRGrm1IQie6YDCcg?feature=watch

но никога не разглеждам нещо,което е написано от някой,който му почва името с джон,джордж,ричард и други подобни-със сигурност лъжат и имат всякакви уловки! :)

Копеле на еврейски принц

все пак форума е за религия,това е все едно да вляза във форум за математика и години наред да викам две и две не е четири!ако няма Бог заслужава ли си да си посветите живота в това-да отричате че Го няма!още малко и вие ще се разсърдите на Бог, че Той не съществува!вие твърдите, че вярата в Бога е сляпа вяра, но не виждате, че също така сляпо вярвате, че Бог не съществува.

....твърдите, че вярата в Бога е сляпа вяра, но не виждате, че също така сляпо вярвате.....

Ако си разбрал това което пиша в поредица от мои постове (то трябва и да си ги прочел) щеше да знаеш , че всички без изключение вярваме в нещо - каквото и да е то !

И религиозни , и нерелигиозни !

Така съществуваме !

Щеше да знаеш , че нерелигиозните вярват с отворени сетива и съзнание към реалния свят в който живем .

Религиозните вярват в измислици , защото нямат достъп до него в своите мисли !

Препрочитайки Вашите постове : "Блажени са вярващите - тяхно е въртенето на слънцето около земята!" :) 

http://www.symvol.org/rm/biblioteka/biblia/10_blagosloweni/

Четейки отгоре-отгоре , нищите духом вярвят в Бога ! Те друго не могат .Така стават блажени .

Толкова им е мисленето , ако го има изобщо .

Търсейки смисъла на казаното - това вече е за знаещи и разбиращи , не е за всеки :

Блажени са вярващите - намират духовен мир и опора , намират своето психическо здраве , в разбиране на единството от знание/незнание , намират го във вярата  ........Без знание и вяра съзнанието се разпада.

Иначе всичко от хора е писано - правила за психическо здраве , основаващи се на личен опит и знания придобити в практиката ! За по-голямо внушение към незнаещите - от Бог дадени.....

Къде със знание , къде с измислици подменящи незнанието......! Дали по природа е дадено или от измислен Бог някакъв....

Вместо да си признаят простото "Това не се знае!"

Ама така се губи магията на внушението !

Това е грехът на религията ! Простено да и е заради нищите духом , да могат и те блажени да бъдат.

В същност измислици подменящи незнанието - превърнати във вяра , това е невежество !

Свещена простота му казват !

Коя е религията - няма значение !

Ако си разбрал това което пиша в поредица от мои постове щеше да знаеш , че всички без изключение вярваме в нещо - каквото и да е то !

И религиозни , и нерелигиозни !

Така съществуваме !

Щеше да знаеш , че нерелигиозните вярват с отворени сетива и съзнание към реалния свят в който живем .

Религиозните вярват в измислици , защото нямат достъп до него в своите мисли !

Препрочитайки Вашите постове : "Блажени са вярващите - тяхно е въртенето на слънцето около земята!" :) 

http://www.symvol.org/rm/biblioteka/biblia/10_blagosloweni/

Четейки отгоре-отгоре , нищите духом вярвят в Бога ! Така стават блажени .

Толкова им е мисленето , ако го има изобщо .

Търсейки смисъла на казаното - това вече е за знаещи и разбиращи , не е за всеки :

Блажени са вярващите - намират духовен мир и опора , намират своето психическо здраве , в разбиране на единството от знание и незнание , намират го във вярата  ........Без знание и вяра съзнанието се разпада.

Иначе всичко от хора е писано , къде със знание , къде с измислици подменящи незнанието......!

Това е греха на религията !

В същност измислици подменящи незнанието - превърнати във вяра , това е невежество ! Свещена простота му казват !

А, на тоталния отказ на нерелигиозните да мислят логично, му казват свещена простотия.

И всеки, който поне малко разбира математика ще ви каже, че 2 и 2 е 4, когато конвенцията е 2 и 2 да е 4, защото математическите истини са конвенционални. 

1. Ако до две ябълки сложим още 2 ябълки и преброим всичките ябълки съгласно конвенцията за броене, според която на първата ябълка започваме от едно и на всяка следваща назначаваме число, стоящо вдясно, в смисъла на подредбата на редицата 1,2,3,4,5,6, тогава на последната ябълка ще сме назначили числото 4. Ако това е конвенцията, да, 2 и 2 е 4, но само в рамките на конвенцията.

2. Но както винаги има едно голямо но. Съществуват и безброй други конвенции, които са също неразделна част от математиката. Защото с това се занимава математиката, с конвенционалността и относителността.

3. Ако смисъла на съюза "и" в изречението "2 и 2" е да бъде "логическо и", или както математиците обичат дълбокомъдрено да му казват "конюнкция", тогава 2 и 2 е 2, независимо дали 2 е логическа истина или логическа лъжа.

4. Ако смисъла на съюза "и" се договорим да бъде побитово и, тогава 2 и 2 е пак 2.

5. Ако смисълът на съюза "и" е до десетичния символ 2 да поставим десетичния символ 2, тогава 2 и 2 е 22.

6. Както ясно се вижда от точка 5, 2 е 2 и не е 2, но и това е вярно и не е вярно. Например, ако към цялото число 2 прибавим дробното число 2, без цялото да трансформираме в дробно или дробното в цяло, ще се получи общо взето манджа с грозде, но и в това може да има смисъл, ако видим някаква полза от това и се договорим да виждаме в това конкретен смисъл.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

....

Бай Чечи представяш ли си да произхохождаме от някакви космати маймуни и акое е така,защо ли този процес изведнъж е прекъснал?!

По лесно е да повярваме,че сме създадени от една интилегентна личност в лицето на Бог,от колкото онова,в което и еволюционистите вече се съмняват.

Ще ти цитирам една мисъл на великия Блез Паскал,който казва :

"В какви ли невероятности трябва невярващите да вярват, за да си останат невярващи!"

...

1 Коринтяни 1 глава от 18 стих до 29 стих :

18 Защото словото на кръста е безумие за тия, които погиват; а за нас, които се спасяваме, то е Божия сила. 

19 Понеже е писано: "Ще унищожа мъдростта на мъдрите, И разума на разумните ще отхвърля". 

20 Где е мъдрият? Где книжникът? Где е разисквачът на тоз век? Не обърна ли Бог в глупост светската мъдрост? 

21 Защото, понеже в Божията мъдра наредба светът с мъдростта си не позна Бога, благоволи Бог чрез глупостта на това, което се проповядва, да спаси вярващите. 

22 Понеже юдеите искат знамения, а гърците търсят мъдрост; 

23 а ние проповядваме разпнатия Христос, за юдеите съблазън, и за езичниците глупост; 

24 но за самите призвани, и юдеи и гърци, Христос Божия сила и Божия премъдрост. 

25 Защото Божието глупаво е по-мъдро от човеците, и Божието немощно е по-силно от човеците. 

26 Понеже, братя, вижте какви сте вие призваните, че между вас няма мнозина мъдри според човеците, нито мнозина силни, нито мнозина благородни. 

27 Но Бог избра глупавите неща на света, за да посрами мъдрите; също избра Бог немощните неща на света, за да посрами силните; 

28 още и долните и презрените неща на света избра Бог, да! и ония, които ги няма, за да унищожи тия, които ги има, 

29 за да не се похвали ни една твар пред Бога.

Бай Чечи представяш ли си да произхохождаме от някакви космати маймуни и акое е така,защо ли този процес изведнъж е прекъснал?!

По лесно е да повярваме,че сме създадени от една интилегентна личност в лицето на Бог,от колкото онова,в което и еволюционистите вече се съмняват.

За изкуствено внесени генни мутации очевидно не си чувал !

То днес вече не е чудо !  :)

Вместо да си забиваш носа в Бог , вземи прочети за по-древни религии - светът не започва от Христос !....

За Будизъм прочети (600г.пр.хр.) .

За Хиндуизъм прочети (1300г.пр.хр).

За Мохенджо-Дару прочети (2800г.пр.хр.).

За вярата в древен Египет прочети (3500г.пр.хр.) .

Или в Шумер и Акад (5000г.пр.хр).Там добре се описват Едемските градини и боговете които са били.....

Боговете им , ама съвсем различни от християнския , всичките от небето са дошли , от звездите далечни . И там са си отишли с обещание да се върнат.....

За догоните може да се поинтересуваш . Ако не си информиран , ще се шашнеш с вашето "слънцето обикаля около земята"....без да давам определения за интелектуални възможности ! :)

И за други , разбира се прочети - какво са вярвали в Америките , че и там едни веществени факти (Пума Пунку - 15 000г.пр.хр. !!! ) има , дето до умопомрачение водят религиозните....

Да изреждам ли още .....Платото Наска , издължените черепи .....и т.н.?

Как пък Бог се е сетил и тези неща да разхвърля чак на другия край на света .....заедно с мухите и комарите , и със Спин и Ебола....?!! :)

В този смисъл всяка религия е жалка картинка !

Версиите , без никакви връзки по между си (!!!) , все са едно и също - пришълци от звездите ...!  :)

И хилядите години не ги имай за нищо , ами опитай да си ги представиш ! Щото пък милиони години динозаври е имало....и същите тези "богове" да са ги изтребили като неуспешен експеримент , или като разчистване на терена за експеримент...както нивата си прекопаваш ново семе да хвърлиш...

За сега е само хипотеза разбира се , но е съвсем реална възможност !  :)

Доказателства има и още се търсят ! Не както е в религиите , без доказателства и на сляпа вяра , на който както му скимнало...

Всичко това Блез Паскал (и подобните нему) никак не е имало как да го знае (ти имаш тази възможност) !!!

За това и незнанието с Бог заместил......пък и някак неудобно е , ти като Блез Паскал с маймуна да се сравняваш ! Това никак не го пропускай като психологическа бариера на собственото Его !  :)

Това пък никак не значи , че не е велик в своята си област на знания....!

Но не прилагай този му научен авторитет на математик и физик за доказателство , като такъв в областта на вярата и религия !

И той като всеки друг човек вяра си е имал , и възможност да я популяризира....нищо повече !

Този мисловен похват поне при мен не върви.....

Ти тези хватки разбираш ли ги ? :)

Това е грехът на религията !

Точно - това е най- големия грях на всички религии, уж за смирение говорят, а самите проповедници нямат доблеста да признаят, че чисто и просто НЕ ЗНАЯТ.

И колкото пъти да се сблъскат със факта на собственото си незнание, те пак и пак продължават да увъртат, и до къде стигнаха - до никъде, мъкнат едни и същи глупости от хилядолетия, дивотии, които една след  друга биват разобличени от науката, но всичките свещеници продължават да си завират главите в пясъка: слушайте ни, ние знаем божието слово, във свещената книга всичко е написано, самата истина.

Целия свят е на това дередже именно от псевдознаещи учители - безспорния факт е, че единствено западната цивилизация успява да се развива и то с огромни темпове, в сравнение с други, и тъкмо западната цивилизация все повече и повече разбира какъв фалшификат са всички религии, няма нито една, която да е истинна, нито една и не заради друго, а защото най- напред не им стиска да си обадят, че не знаят и науката тъкмо за това се развива, защото застава открито пред фактите и знае, че не знае. Всичко подлежи на съмнение, а не на вяра, до доказване на противното - съмнението, а не вярата е движещата сила, съмнението, а не вярата изостря интелигентността.

За изкуствено внесени генни мутации очевидно не си чувал !

То днес вече не е чудо !  :)

Вместо да си забиваш носа в Бог , вземи прочети за по-древни религии - светът не започва от Христос !....

За Будизъм прочети (600г.пр.хр.) .

За Хиндуизъм прочети (1300г.пр.хр).

За Мохенджо-Дару прочети (2800г.пр.хр.).

За вярата в древен Египет прочети (3500г.пр.хр.) .

Или в Шумер и Акад (5000г.пр.хр).Там добре се описват Едемските градини и боговете които са били.....

Иисус е бил преди всичко и преди всички-

Словото Божие, Бог, Син Божий, Който в началото беше у Бога, чрез Когото всичко е станало и без Когото нищо не би станало ( Йоан 1:1-3)

а това,което казваш само показва как се разпространява езичеството между хората!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.