Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Е добре, че сте вярващите, та да обясните всичко по нечовешки :Д - всичко знаете, немате грешка, какво, що, Бог е, па ако не ни изнася, дявола е, нали така?! :Д

Така еееее!  RpC4i8H.jpg

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Науката вече доказа, че вселената има Създател.

Алелуя братко :Д

И ако приемем че вселената е безкрайна,каква е статистическата или математическа вероятност на една планета да се зароди живот и идеални условия от чиста случайност?

И ако приемем че вселената е безкрайна,каква е статистическата или математическа вероятност на една планета да се зароди живот и идеални условия от чиста случайност?

Детерминирана ли е или не е детерминирана ??? 

1. Ако е детерминирана, вероятността е 0, тъй като не съществуват случайности. 

2. Ако не е детерминирана, всичко е само случайности и живота е постоянно зароден.

Затова и в Диамантената сутра, Татхагата казва на Субхути:

– Същества, същества Субхути, Татхагата говори за тях като за не същества. За това ги наричат същества.

Айнщайн го е казал с малко по различни думи от Татхагата, но смисълът е абсолютно същия.

– Във вселената или не съществуват чудеса, или всяко нещо е чудо.

Най мъдрият от мъдрите хора, живели някога на земята е учителят Банкей. На въпроса дали може да прави чудеса, както твърдели, че могат другите учители в града, той отговорил:

– Да, мога да правя чудеса. Когато съм гладен, ям. Когато съм жаден пия. Когато ми се спи спя. 

Относно детерминираността

Питай компютърните специалисти от горните раздели, защо наричат генератора на случайни числа, генератор на псевдослучайни числа, или нещо подобно го наричат. Компютърът е изкуствено създадена детерминирана система. Не е възможно детерминирана система да произведе случайност. Ако произведе случайност, то тя не е детерминирана и произвежда само случайности. Има свободна воля. Жива е.

Житейският опит обаче, сякаш ни говори друго. Житейският опит ни говори, че съществува едновременно, както живото, което може активно да нарушава закони, да твори грехове, така и неживото, което се подчинява на всички закони. Опитът е най добрия учител. Защото без да се стеснява показва в един момент на учещите се от него, че самият той е една илюзия. Че самият той е зависим от опитващите и от техните нагласи. 

Колкото до Пилат Понтийски, той не си е миел ръцете. Един светъл ден обаче решил да си измие ръцете. Купил си сапун и приближил до мивката. И тогава Николета Лозанова пратила папараците и го вкарала в историята

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Моля. Шансът да срещнеш начетен изрод като мене в интернет форум (а и в реалния живот е вече доста трудно) е много малък.

Поздрави!

Понякога и аз имам късмет!

Благодаря! :)

Не знам каква е била причината за края на древните цивилизации, но на сегашната мисля, че ще са новите монотеистични (да кажем отпреди 3000 години) религии. Такова твърдение тъпо ли е? Щото ако да, да спирам да мисля върху него.

Не знам каква е била причината за края на древните цивилизации, но на сегашната мисля, че ще са новите монотеистични (да кажем отпреди 3000 години) религии. Такова твърдение тъпо ли е? Щото ако да, да спирам да мисля върху него.

Не знаеш , но мислиш ! И какво е това за което мислиш ? Измисляш !

....всяко живо се ражда , живее и умира - това е причината ....

Тъпо е. Атеизмът е основното зло, щото е на мода. 

Иначе не е зло.

По принцип, злото е на мода. И като му мине модата, вече не е зло. Защото за да слезе от мода, значи друго се е качило на мода и го е изместило. И вече новото зло е ЗЛОТО !!!

Атеизмът е основното зло, щото е на мода. 

На мода е да се правиш на вярващ, преследвайки някакви цели, което е много, много по-лошо от това, да си атеист.

....всяко живо се ражда , живее и умира - това е причината ....

За живото да, но на мене ми беше думата за цивилизацията, защото тя е уникалното явление. Живот е имало и на Марс, а кометите говорят за живот и на други места.

Не съм атеист, просто се опитвам да разбера от какво боледува цивилизацията ни в момента.

На мода е да се правиш на вярващ, преследвайки някакви цели, което е много, много по-лошо от това, да си атеист.

Атеист и вярващ е едно и също. Просто злото е винаги на мода.

За мен не е, но не ми се спори.

Просто злото е винаги на мода.

Така е, въпреки че не знам защо.

Ти като атеист без цели ли живееш?! На този свят всичко е за интерес!

Ти като атеист без цели ли живееш?! На този свят всичко е за интерес!

А ти какво влагаш в думата "атеист"?

Безбожник или нещо друго?

Многократно съм казвала, че вярвам в една сила, на която всичко и всички ние сме подвластни.

Това, че някой не чете многобройните библии не означава, че той е безбожник.

А ти какво влагаш в думата "атеист"?

Безбожник или нещо друго?

Атеист < - - - > Атеизъм

Атеизмът представлява светоглед,убеждение,което изключва съществуването на каквото и да е свръхестествено същество - божество,дух,нематериални сили!

На гръцки : Αθεος - Атеос,което означава безбожен :

Образува се от гръцката представка α- (а-),която значи без или не + Θεός,Теос,значещо бог;

----------------------------------------------------------------------------------------------

Многократно съм казвала, че вярвам в една сила, на която всичко и всички ние сме подвластни.

Това, че някой не чете многобройните библии не означава, че той е безбожник.

Ако не си безбожница,то си вярваща,значи също си в ("крак с модата"!) и преследваш някакви цели.

А,това че вярваш в някаква сила на която са подвластни всички е просто замяна на думите :

Сила = Бог

Така,че ти кажи какви цели и интереси преследваш?

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Ако не си безбожница,то си вярваща,значи също си в ("крак с модата"!) и преследваш някакви цели.

Изводът ти не се подчинява на каквато и да било логика.

Не съм човекът, който ще води диалог с теб.

Приятен ден!

.Не съм атеист, просто се опитвам да разбера от какво боледува цивилизацията ни в момента.

Хората имаме някои особености на психиката, които един вид ни играят лоша шега, като най- характерното е, че съзнанието ни е изключително податливо на модели. Вече е късно традиционните и ортодоксални религии да подведат цивилизацията към самоунищожение, но все още сме в очакване да се случи един научен преврат, който ще промени много неща, а другото зависи от еволюционните процеси на природата, като един от тях все повече назрява.

Изводът ти не се подчинява на каквато и да било логика.

Не съм човекът, който ще води диалог с теб.

Приятен ден!

С хора незнаещи какво пишат,аз също нямам намерение да водя диалог! FDlqKKw.gif

за целите на вярващите  апостълът казва-

филипяни3
13. Братя, аз не мисля за себе си, че съм постигнал това; но едно само правя: като забравям, що е зад мене, и като се силно стремя към това, що е пред мене,
14. тичам към целта - към наградата на горното от Бога призвание в Христа Иисуса.
7. и Божият мир, който надвишава всеки ум, ще запази вашите сърца и мисли в Христа Иисуса.
8. Прочее, братя мои, за това, що е истинно, що е честно, що е справедливо, що е чисто, що е любезно, що е достославно, за това, що е добродетел, що е похвала, - само за него мислете.

макар и често да се случва-

филипяни1
15. Някои, наистина, от завист и обич към препирня, проповядват Христа, а други - от добро разположение.
21. защото всички търсят своето, а не Иисус Христовото

Детерминирана ли е или не е детерминирана ??? 

1. Ако е детерминирана, вероятността е 0, тъй като не съществуват случайности. 

Относно детерминираността

Питай компютърните специалисти от горните раздели, защо наричат генератора на случайни числа, генератор на псевдослучайни числа, или нещо подобно го наричат. Компютърът е изкуствено създадена детерминирана система. Не е възможно детерминирана система да произведе случайност. Ако произведе случайност, то тя не е детерминирана и произвежда само случайности. Има свободна воля. Жива е.

Добре ние в детерминирана система/свят ли живеем?И Вселената ако е недетерминирана то може ли случайност да породи детерминация?Само тук.

За живото да, но на мене ми беше думата за цивилизацията....от какво боледува цивилизацията ни в момента.

Цивилизацията също е жива - като кошера с пчелите или мравуняка с мравките да кажем .

Не боледува в смисъл на болест.

Преживяла е период на количествено натрупване и е дошло време за качествено превръщане в начина на мислене .

Т.е. до момент на преминаване в по-високо ниво на съзнание , в прераждане (тук на земята :) ) - лично и обществено .

Да кажем както гъсеницата се превръща в пеперуда , освобождавайки се от какавидата си .

Само да не ме разбереш погрешно !

НЕ да преминем в Оня , някакъв друг свят да живеем и под друга външна форма , духове или призраци да кажем  :) .

Пак човеци си оставаме , ама с по-главно "Ч"..... :)

Не го ли направим - свършени сме !

Добре ние в детерминирана система/свят ли живеем?И Вселената ако е недетерминирана то може ли случайност да породи детерминация?Само тук.

....определена , подредена (детерминирана) е само в главите на хората ! Там до където се знае ! От там нататък е "не се знае" !

Примерно , колкото повече знаем (детерминирано) - толкова повече не знаем .... ! :) 

В същност различен смисъл се влага в понятието "детерминирана" .

Обикновено , съзнателно или не се пропуска , че детерминираност изобщо е възможна , само в определени граници . Но хората си го разпростират на всякъде и за всичко извън тези граници . Така им е по-лесно за мислене и за това така им се иска.Правят го !........ :)

Извън тези граници , няма нищо такова !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

какво боледува цивилизацията ни в момента.

В момента цивилизацията ни боледува от грях,от болести и неподплатено самочувствие.

Притчи 1 : 7 :

Страх от Господа е начало на мъдростта; Но безумните презират мъдростта и поуката.

Притчи 2 : 1 - 5 :

1 Сине мой, ако приемеш думите ми, И запазиш заповедите ми при себе си, 

2 Така щото да приклониш ухото си към мъдростта. И да предадеш сърцето си към разума, 

3 Ако призовеш благоразумието, И издигнеш гласа си към разума, 

4 Ако го потърсиш като сребро, И го подириш като скрити съкровища, 

5 Тогава ще разбереш страха от Господа, И ще намериш познанието за Бога.

Няма защо да приемаме, че вселената е безкрайна, напротив установено е че диаметъра на вселената е 13,9млрд. светлинни години.

Всъщност, доколкото разбирам въпроса, ти питаш - възможно ли е при безкраен брой опити да се случи онази малковероятна комбинация.

В този случай отговора е че това задължително ще се случи, но това би се получило само при безкрайно движение, а такова не съществува.

Вечно или безкрайно движение е невъзможно съгласно  втория принцип на термодинамиката.

В детерминирана система живеем.Няма такова нещо като случайност.И никаква случайност не може да поражда детерминираност.

Мисля че не си разбрал точно значението на термина.Всяко събитие се подчинява на закономерности, което означава че изхода от събитието е детерминиран/сиреч предопределен/

Какво значи "идеални условия"? Ако има някакви си "идеални" условия би следвало да се зароди живот.

Според математически изчисления вероятността да се получи подобна комбинация  и да се зароди живот от чиста случайност е ClKFXso.png (десет на триста двадесет и първа степен).

Сам си направи извода.

Добре ние в детерминирана система/свят ли живеем?

След неистовите опити да се докаже съществуването на Бог, най- големия смях е да гледаш как детерминистите доказват детерминизма - иронията е, че тези опити са детерминирани да свършват все до под кривата круша, както и онези за Бог.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.