Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

....  

Пак си обърнал причинно-следствените връзки или съвсем без тях "през просото караш" .

Примерно 13.9 милиарда светлинни години !

До там   "се вижда"   , а    не до там е !......и т.н. глупости и религиозни внушения (аз го наричам откровено невежество).

При това "се вижда" , никак не е факт , а само така се вижда.... също както въртенето на слънцето около земята !

Виж съответния пост - те даже са два ! Единият за камерата (наблюдаваното) , а другият за илюзията (на наблюдателя).....   :)

....и не ми се спори по известни причини...... !

Според математически изчисления ......е ClKFXso.png.

Сам си направи извода.

Освен , че са изсмукани от пръстите , какво друго за тези "математически" изчисления ?

Сам си направи извода ! :)

...и ти като горния на една мера сте пасли , но на противоположните и синори -  единият с наука в религията , а другият с религия в науката !  :D

Ха , сега познай кой , кой е !?

Резултатът е един и същ....!

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Освен , че са изсмукани от пръстите , какво друго за тези "математически" изчисления ?

Що бре, аз харесвам математическите изчисления - интересно е да се види според същите, в каква степен е вероятно Бог да е създал вселената, условията за живот, самия живот и изобщо всичко. Някакъв резултат от нула на степен нула.

Редактирано от sound (преглед на промените)

Какво значи "идеални условия"? Ако има някакви си "идеални" условия би следвало да се зароди живот.

Според математически изчисления вероятността да се получи подобна комбинация  и да се зароди живот от чиста случайност е ClKFXso.png (десет на триста двадесет и първа степен).

Глупости.

Вероятността да се зароди живот от нежива материя е 0 (НУЛА). 

ЖИВОТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ САМОЗАРАЖДА.

На училище не сте ли ходили ?

Редактирано от gagodrago (преглед на промените)

Пак си обърнал причинно-следствените връзки или съвсем без тях "през просото караш" .

Примерно 13.9 милиарда светлинни години !

До там   "се вижда"   , а    не до там е !......и т.н. глупости и религиозни внушения (аз го наричам откровено невежество).

При това "се вижда" , никак не е факт , а само така се вижда.... също както въртенето на слънцето около земята !

Виж съответния пост - те даже са два ! Единият за камерата (наблюдаваното) , а другият за илюзията (на наблюдателя).....   :)

....и не ми се спори по известни причини...... !

...и ти като горния на една мера сте пасли , но на противоположните и синори -  единият с наука в религията , а другият с религия в науката !  :D

Бай Чечи, ти може да смяташ изчисленията за измислени, но то е поради ниската ти степен на образованост.Не ти се спори защото и няма какво да възразиш.

Твоите постове са пример за нелепости, така че няма и какво да им гледам.

Ний поне пасем,дали наука в религията,или религия в науката,но пасем!

А,ти с "професора" от "бисерите",пасете гордостта си!

Ето ви обяснение за "математическите" ми изчисления "изсмукани от пръстите" ми,белким ви влезе нещо в обърканите главици!

http://youtu.be/SVskjV3KO58

А,вий "професорчета" припознахте ли себе си в отговора? :D

П.П.

Подкрепям мнението на badr.наистина постовете ви са постни,нямат грам благинка (нямат грам логика).

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

............

Не е ясно какво искаш да кажеш с тези математически изчисления - че няма друга планета с условия подобни на "Земя" или, че дори да съществува такава планета, то няма да има живот на нея .... или и двете?

И в крайна сметка - има ли вероятност, има. Така - а каква е вероятността да съществува Бог, къде ги тези математически изчисления? В обща сметка градиш следния каламбур - щото едно нещо било малко вероятно, то още по- невероятното е по- вероятно ... глупоч на степен безсмислици.

постовете ви са постни,нямат грам благинка (нямат грам логика).

Ти преразгледай своите - логика ма без основи и без факти, само въображение и фантазии.

Редактирано от sound (преглед на промените)

...  

Че какво различно съм писал аз от показаното в клипа ?!

Нека да повторим от клипа :

"...Числата , които се получават (1) от тези факти (2) , ми изглеждат (3) толкова зашеметяващи(4) , че заключението за тях е извън всяко съмнение.(5)..".

1. Получаваме (манипулираме) числа (от какво , къде , как , защо - никой не знае !

2. Тази манипулация на "чисти" числа , наричаме факти (виж по-долу примера) !

3. Така му "се виждат" , му изглеждат......(виж поста за "виждането"!)

4. Те са зашеметяващи и ......водят до шеметни изводи.(то друго не може ! :) )

5. Естествено е , че заключението за тях , в този случай е извън всякакво съмнение...."фактите" са зашеметяващи ! (пък аз им казвам измислени !)....  :)

Ето Ви нещо по-просто и достъпно за мислене (не толкова абстрактно) , което никой не може , няма от къде и от какво да знае (не се знае!) , и не взема предвид :

Пример:

"....На клона има 5 гарги . Ловецът гръмнал . На земята паднали 2 . Пита се сега "математически" :" Колко гарги останали?"....".

Който може да мисли , нека сега да смята живота !....

Не се знае !

Останали живи , застреляни , умрели от стрес или друго ?

Останали на клона  , на земята или отлетели ?

Ето една елементарна задача , отговорът на която не може да се знае !

Защото все нещо не се знае !

Пък те седнали живота да смятат.....наплюнчили пръста и мислят , че мислят ! Нещастници жалки....

От мен толкова и то е предостатъчно (за мислещи) !!! :)

Във всеки случай не е за простаци !

П.П. Вашите определения - за Вас си ги дръжте !  :)

...

Още венъж доказа,че простотията ти е безгранична!

За тикава като теб и Бай Чечи (макар,че Бай Чечи малко ми харесва,защото в него,като че ли има зрънце вяра),Бог казва :

"С очи ще гледат и няма да видят,с уши ще слушат и няма да чуят"

Неслучайно си поставен сред бисерите във форума! :D

Нямам намерение да наливам от пусто в празно! :bye1:

.....................

Креационистите са най- окаяното племе из научните среди, правят само едно и също нещо - гледат в какво науката все още няма резултати, за да заяват "ето значи това е работа на Бог", докато мине не мине време, та се постигне някакъв напредък и Бог бива изместен, после креационистите почват търсенето си наново, открият някъде липса и пак "щом не знаете, значи няма друг вариянт - само Бог може да направи това" и т.н. се редуват все по- голямото изместване на Бог с все по- отчаяното търсене на изчезналия кивот от креационистите.

.......................

Така, така - още един път доказа, че нищо не доказваш и в безсилието си търсиш закрила зад хлапашки обиди. Разбира се, като си затвориш очите, можеш да си мислиш, че си се скрил - това е един от най- обичайните и често срещани трикове на все още непорасналите деца.

Баш като малки детенца сте - като тропате ядно с краче, какво си мислите, че постигате? Ами няма дядо Мраз, какво да се направи, може малко да ви натъжава това, но няма страшно, че ви мине.

Бай Чечи, ти може да смяташ изчисленията за измислени, но то е поради ниската ти степен на образованост.Не ти се спори защото и няма какво да възразиш.

Твоите постове са пример за нелепости, така че няма и какво да им гледам.

Ти нещо каза или газове изпусна ....?!

Не се заяждай по този просташки начин ! 

Повече от година ти трая глупостите - въздържам се от добро възпитание .

Подсещам те къде не ставаш за нищо - не се замисляш.

Едно към едно ти го обяснявам - нищо не разбираш.

На края квалификации правиш , без да се усетиш , че те на теб пасват.....

Не се заяждай!

Когато си в грешка - за теб се отнася ! Отразяваш точно , жертва си на хилядолетни заблуди.

Ако така продължаваш - голямо шоу те чака !

Пък аз го умея.....

Оня , другия и за шоу не става.....

Ти нещо каза или газове изпусна ....?!

Не се заяждай по този просташки начин ! 

Повече от година ти трая глупостите - въздържам се от добро възпитание .

Подсещам те къде не ставаш за нищо - не се замисляш.

Едно към едно ти го обяснявам - нищо не разбираш.

На края квалификации правиш , без да се усетиш , че те на теб пасват.....

Не се заяждай!

Когато си в грешка - за теб се отнася ! Отразяваш точно , жертва си на хилядолетни заблуди.

Ако така продължаваш - голямо шоу те чака !

Пък аз го умея.....

Оня , другия и за шоу не става.....

Не се заяждам по просташки начин и само констатирам факт.Ти не си образован.За това нямам никаква вина.

Не ти траеш нечии глупости, а вследствие липсата на образование ти липсват качества и способности.Не си способен на качествени възражения, защото не си учил.И въпреки тази твоя очеизвадна липса, ти пишеш за неща от които нищо не разбираш.Единствено в твоите ръце е решението на този проблем.Образовай се и заповядай.

Не правя и квалификации.Нищо друго освен констация за некомптентност.

Не може никому да възразяваш с израза 'така се вижда".Подобно възражение е прекрасен израз на тази некомпетентност.

След като нещо се вижда, значи това е констатация на наблюдаемо явление.Това е резултат от емпиричен опит и той никога в науката не се оспорва.Запиши си го и винаги без изрично предупреждение го съблюдавай.

Възражението с/у емпричен опит е израз на малоумие.

Търпиш изключително коректната ми критика, защото не можеш да и възразиш, а не поради възпитание.

Разбирам да беше възразил, ама чакай написъл си възрастта на вселената вместо диаметъра и, а така се пренебрегва червеното отместване, но ти не - ти се опитваш да възразяваш с възможно най-грешното възражение - "Така се вижда".

Ами като се вижда така, нямаш право да спориш.Ето този тип възражения издават липсата на образование.

Креационистите са най- окаяното племе из научните среди, правят само едно и също нещо - гледат в какво науката все още няма резултати, за да заяват "ето значи това е работа на Бог", докато мине не мине време, та се постигне някакъв напредък и Бог бива изместен, после креационистите почват търсенето си наново, открият някъде липса и пак "щом не знаете, значи няма друг вариянт - само Бог може да направи това" и т.н. се редуват все по- голямото изместване на Бог с все по- отчаяното търсене на изчезналия кивот от креационистите.

Форума има търсачка.Опитай се да я използваш и да намериш макар и един единствен мой пост с подобна аргументация.

Тъкмо обратното, изключително коректно съм изложил при това с позоваването само на безусловно доказани факти, аргументите изключващи възникването на вселената от материя, както и твоето предположение, че вселената не била създавана.Пак повтарям ползвай търсачката, нямам намерение да повтарям нещо по няколко пъти.    

................

Не ми трябват аргументите ти изключващи възникването на вселената от материя, нито онези изключващи възможността вселената да не е била създавана - дай ми линк към онези доказващи, че е създадена и то от Бог.

Не ми трябват аргументите ти изключващи възникването на вселената от материя, нито онези изключващи възможността вселената да не е била създавана - дай ми линк към онези доказващи, че е създадена и то от Бог.

дай линк  на тези които доказват обратното! :)

П.П. Вашите определения - за Вас си ги дръжте !  :)

това е темата за религия!къде да си пускаме мненията?

Добре ние в детерминирана система/свят ли живеем?И Вселената ако е недетерминирана то може ли случайност да породи детерминация?Само тук.

Зависи какво разбираме под детерминираност и не детерминираност, както би казал Нилс Бор, ако беше жив.

Да вземем следните определения. (можем да вземем каквито си искаме определения, включително и обратните на тези, които предлагам).

1. Детерминирана система е тази, в която не съществуват случайности. 

2.Не детерминирана система е тази, в която всичко е случайно, дори и случайностите. Има както случайно появяване на причинноследствени вериги, така и случайни случайности.

Всеобщата валидност на теорията на вероятностите ме кара да предпочитам точка 2.

Това е точно въпрос на предпочитане. Истината е въпрос на вкус.

дай линк  на тези които доказват обратното!

До доказват обратното на кое? Имаш теза, но нямаш доказателства, ала искаш доказателства за антитезата?! Самата липса на доказателства, прави тезата невалидна - няма нужда от антитеза.

Възражението с/у емпричен опит е израз на малоумие.

Щом настояваш , да видим твоето малоумие и невежество !

Какво казваш ти ?

Втори закон на термодинамиката , според теб е валиден на всякъде и винаги . Като закон Божи !

Това означава - сам ти казваш , че в главата ти всичко се стреми към максимална ентропия .

Т.е. всичко в твоята глава се стреми към максимална неподреденост  , към пълен хаос -  пълна боза , казано разговорно.

И аз нямам нищо против това !

Казваш - това е основание , доказателство че има Бог .

Като е максимална ентропия , като е пълна боза в главата ти , нищо друго не може да даде обяснение защо е боза в твоята глава. То друго освен боза няма !

Ето това е твоето малоумие и невежество !

Какво казвам аз ?

Казвам , че този закон е валиден само за затворена система .

Само за такава затворена система , каквато е твоята глава . 

Т.е. нито влиза нещо в нея , нито излиза - като консерва .

Това значи , че твоите невежество и малоумие нямат лечение - умиране има , отваряне към знание няма !

Вече съм склонен да мисля , че е така !

Казвам , че само малко да се отвориш към света около себе си , ще може знание да влезе , някаква подреденост , по-малко ентропия да се получи .

Само така би могъл да преодолееш своето невежество и малоумие .

Иначе никакъв шанс нямаш да се оправиш. Ентропията го "казва" !

Ти казваш :

Възражението срещу емпиричен опит е израз на малоумие .

Земята се върти около слънцето - емпиричният опит (и науката междувременно) показва това .

Невежество и малоумие е да се твърди обратното . 

Ти казваш , че "виждането" е емпиричен опит.

Аз казвам :

Твоето "виждане" както можахме да видим обаче , като емпиричен опит е израз на невежество и малоумие .

"Виждането" на никой невежа и малоумник не е доказателство.....то не е доказателство даже и от човек съвсем с ума си....То си е просто "виждане" и нищо общо няма с емпиричния опит, освен че така се вижда .

Кой е сега крив и кой е прав !

Какви доказателства можеш да приведеш против (то такова едно няма !) !

В изказванията си за мен , всъщност изцяло описваш себе си?

Твоето невежество и малоумие е очевадно за всеки поне малко мислещ.....

То без малко да ме шашнеш със слънцето обикалящо около земята . Не съм си и помислял , че все още такива невежи и малоумници има !

Другите неща са по-сложни - ти до по-простите достъп нямаш !

Отворена ли била системата или затворена , пълна боза ти е в главата.

Пълна боза е , защото е затворена система - това "казва" ІІ-ри закон на Термодинамиката !  :)

За І-ви и ІІІ-ти дума не отварям - нищо общо нямат с теб !

Хайде , стига !

Че няма да ми стигне сайта да описвам и обяснявам твоите малоумие и невежество.

То няма и за какво друго , освен като пример за невежество и малоумие !  :)

това е темата за религия!къде да си пускаме мненията?

Оууу! Вие вече ставате групичка ?! :)

Моя пост по-горе , не го гледай - той беше изпросен , с прилежен труд предизвикан ! Нямаше как да откажа. Не прави и ти същата грешка.... !  :)

Още един неразличител..... !

Мнения по темата си пускай всякакви ! Твоя си работа !

Определения за присъстващите тук не прави !

И на теб ли ти е трудно да правиш разлики ? :)

То , първо разлики се правят ! После пък се търси общото....

....

Бисерчо твърде си елементарен,за да се ангажирам с теб.Преписал си от някъде пет-шест копешки думи и си въобразяваш,че си всезнайко.Участваш във форума само,за да докажеш простотията си (за втори път ти го казвам).

Първо ти не умееш да четеш и да гледаш,да асемалираш си в невъзможност,защото ако пуснат един бръмбар в главата ти сигурно ще умре от глад,защото вътре няма нищо.

Ти си просто изчадие адово и инструмент на дявола,защото в конфликта между Бог и сатана,няма трета страна - или си на страната на единия,или си на страната на другия,чао Бисерчо! :bye1:

Ти си просто изчадие адово

Уоу каква титла, каква чест - искрено благодаря за комплимента, най- накрая накой да каже нещо добро и за мен.

Значи всичките измамници барабар с Бога ви сте яко загазили - само в едно се бъркаш: дявола е инструмент в моите ръце, но за сега не виждам нищо съществено, та да го ползвам. Карам си на очевадна логика, която те громи тотално, без никакъв шанс за съпротива от твоя страна, можеш само да си плюеш там и туй то. :Д

Та както се казва - Бог да ти е на помощ, който явно нещо се губи по терена, ма какво да се прави, ще му сърбаш попарата. :wink12:

Ако не можем да си отговорим на въпросите и приемем,че е дело на творец то защо не твори и на друго място.Не сме го виждали и незнаем как изглежда пък вярвате в него.Не съм сигурен,че тия закони за термодинамиката са валидни отвъд някъде.

Ето че и тук става видно - религията само по себе си не е лошо нещо, религиозността, наличието или липсата й, както и неистовата нужда да си ги мерим, това е лошо. Не си правя заключения, само бегло наблюдение и тук. Всички вярвания са основани на страхове, липсата на страх води до смърт, а непризнаването и отхвърлянето на чуждите страхове е равносилно на затварянето на очите и пред своите.
Май някой го каза и по-нагоре - възгордяване и заслепяване, това е част от диагнозата ни. Сигурно е написано някъде и в старите книги, но аз така и не се научих да ги чета, та сега сам се опитвам да открия Америка. Ето, младите задават въпроси, дъртите са си поели браздата и не поглеждат настрани. Не ми харесва това, което вижам на дъното на браздата и ще си задавам още въпроси, ще си правя и изводи, а пък истината няма как да се достигне, май.

Ако не можем да си отговорим на въпросите и приемем,че е дело на творец то защо не твори и на друго място.Не сме го виждали и незнаем как изглежда пък вярвате в него.Не съм сигурен,че тия закони за термодинамиката са валидни отвъд някъде.

Законите на термодинамиката :

https://www.kaldata.com/forums/topic/158939-%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0/?view=findpost&p=3020857 

....освен да се заучат механично (напапагалят) , трябва и да се разбират .

Валидни са тук и сега , до където стига хоризонта на нашето знание .

От там нататък - не се знае !

Може както да са валидни , така и да не са валидни (примерно в друга Вселена някаква ).

Това което не се знае , не подлежи на доказателство , защото не се знае !

В него може само да се вярва - без доказателство ! Но това не го прави истина !

Така както се вярва в Бог..... !

Тук започват спекулациите...."Ха , докажи ми , че има/няма Бог !" - ето , това е невежество !

Тук и сега , до където се простира нашето знание , Бог няма !

Никакви данни няма за него !

За отвъд , не се знае и затова не подлежи на доказателство !

Може само да се вярва (че има/няма Бог)

Тези разлики невежите не могат да ги правят , нямат необходимото знание !

Не правят разлика между вяра и религия , знание и наука.....!

https://www.kaldata.com/forums/topic/236867-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8/?view=findpost&p=3027087                            

====

Според тебе кой е създал природните закони?

Така наречените "учени" умишлено мълчат като пукали по този въпрос. Щом като всичко уж било възникнало случайно и чрез еволюция, както атеистите лъжат,

защо при природните закони няма еволюция?

Никой не е видял гравитацията, термодинамиката или скоростта на светлината да еволюират или да се променят.

Защо природните закони са толкова точно и прецизно изчислени, и кой ги е създал?

Така наречените "учени" умишлено мълчат като пукали по този въпрос. Щом като всичко уж било възникнало случайно и чрез еволюция, както атеистите лъжат,

защо при природните закони няма еволюция?

Никой не е видял гравитацията, термодинамиката или скоростта на светлината да еволюират или да се променят.

Защо природните закони са толкова точно и прецизно изчислени, и кой ги е създал?

Въпросът е ти дали разбираш това което учените ти казват.

Знанията са валидни тук и сега , до където стига хоризонта на нашето знание .

От там нататък - не се знае !

Може както да са валидни , така и да не са валидни (примерно в друга Вселена някаква ).

Това което не се знае , не подлежи на доказателство , защото не се знае !

В него може само да се вярва - без доказателство ! Но това не го прави истина !

Така както се вярва в Бог..... !

Тук започват спекулациите...."Ха , докажи ми , че има/няма Бог !" - ето , това е невежество !

Тук и сега , до където се простира нашето знание , Бог няма !

Никакви данни няма за него !

За отвъд , не се знае и затова не подлежи на доказателство !

Тези разлики невежите не могат да ги правят , нямат необходимото знание за мислене !

За това си измислят !

Ако наистина питаш , защото искаш да знаеш , а не само "да се намираш на работа" , виж тук :

https://www.kaldata.com/forums/topic/236867-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8/?view=findpost&p=3027087   

Както си плували две рибки в един аквариум изведнъж по- малката спряла и попитала другата:

- Вярваш ли в Господ?

Малката рибка имала философски вид, а по- голямата отговорила поучително, като гуру:

- Да, иначе кой мислиш, че ни сменя водата всеки ден? Ако няма Господ, кой мислиш ни сменя водата всеки ден?

Всички концепции и теории за Бога, които съм чел са като тази - как мислиш, кой е създал света. Просто малък ум - малки концепции.

А според тебе драги драго, кой е създал Бога? И да не вземеш умишлено да мълчиш, като пукал по този въпрос. :Д

Тези разлики невежите не могат да ги правят , нямат необходимото знание за мислене !

За това си измислят !

Има много доказателства за съществуването на Бог. Кой би повярвал в каквото и да било, без доказателства?

Религията също е наука.

Редактирано от gagodrago (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.