Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

това е почитането от нас,православните на икони,свети мощи и др.

Телевизор,компютър,спорт,слава,богаство и т.н.

Разбира се икони,мощи,светци също са идоли,които се поставят над Бог,когато изравним човека(светец) и Бог,това ясно разкрива,че човек не прави разлика между едното и другото,естествено е Бог да бъде ревнив.

Така че втората заповед отново говори за върховенството на Бог и че не бива да правим никакви отклонения.

Не може Мария майката на Исус,която е чисто човешко същество (както и останалите светци) канонизирана от човеци да бъде уеднаквявана с Бог.

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

1) Ако тя е изолирана - ентропията и стига максимума си в нея

2) Ако топката не е изолирана ентропията и може да се намали за сметка на среда извън нея.

3) И ако нашата топка е вселената следствието е едно и също.

Прекият и безпрекословен извод е....   

1) Това е така ! Никога и никъде не съм казвал нещо друго .

2) Може да се намали за сметка на процеси протичащи , както извън нея "вливащи/източващи" в/от нея , така и процеси вътре в нея "източващи/вливащи" от/в нея. (Преди повече от година ти казах - отвори (за още по-ясно - махни) вратата на хладилника си и никакъв хладилник няма да имаш...че нали нещо хладилно си бил.... :) )

3) Нека да е топка , ама е пробита ! :)

....Говори се (само се говори!) примерно , че черните дупки източват енергия от нашата вселена в друга вселена , а квазарите вливат енергия в нея . И , че  извън нашата Вселена има безкрайно множество от други Вселени (топки :) ).... За по-нататък пък дори само да се говори , си е чисто умопомрачение...

Говори се по същия начин , както ти за Бог говориш ! :) 

Т.е. не се знае ! Може само да се вярва !

А когато не се знае , следствията са съвсем други .

Прекият и безпрекословен извод е , че изводите ти са съвсем произволни , измислени - следствие на .....(виж предните ми постове).... :) 

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

незнам дали ще можеме да се справиме,вероятно трябва да се разяснят и тайнствата на Светия Дух,които приемаме и действат благодатно в нас!

Като знам колко съм теоретично подготвена, само на тайнствена помощ мога да се надявам :D Но едва ли ще се наложи.

Пък и как ли се обясняват тайнства, при това във форум... Светът люби само своето, нали знаеш.

Разбира се икони,мощи,светци също са идоли,които се поставят над Бог,когато изравним човека(светец) и Бог,това ясно разкрива,че човек не прави разлика между едното и другото,естествено е Бог да бъде ревнив.

Така че втората заповед отново говори за върховенството на Бог и че не бива да правим никакви отклонения.

Не може Мария майката на Исус,която е чисто човешко същество (както и останалите светци) канонизирана от човеци да бъде уеднаквявана с Бог.

Сам Господ многократно е потвърждавал и потвърждава нашата вяра  с чудесата, Светите мощи и със Своите и на Своите Светии явления,за това е писано много но нека имаме грижа само за едно - да не правиме нищо, което прогневява Бога!

1) Това е така ! Никога и никъде не съм казвал нещо друго .

2) Може да се намали за сметка на процеси протичащи , както извън нея "вливащи/източващи" в/от нея , така и процеси вътре в нея "източващи/вливащи" от/в нея. (Преди повече от година ти казах - отвори (за още по-ясно - махни) вратата на хладилника си и никакъв хладилник няма да имаш...че нали нещо хладилно си бил.... :) )

3) Нека да е топка , ама е пробита ! :)

....Говори се (само се говори!) примерно , че черните дупки източват енергия от нашата вселена в друга вселена , а квазарите вливат енергия в нея . И , че  извън нашата Вселена има безкрайно множество от други Вселени (топки :) ).... За по-нататък пък дори само да се говори , си е чисто умопомрачение...

Говори се по същия начин , както ти за Бог говориш ! :) 

Т.е. не се знае ! Може само да се вярва !

А когато не се знае , следствията са съвсем други .

Прекият и безпрекословен извод е , че изводите ти са съвсем произволни , измислени - следствие на .....(виж предните ми постове).... :) 

Бай Чечи.Написаното стои и всеки може да провери.Ти твърдиш, че закона не бил валиден за отворени системи.Ето го твоя пост.Ти самият пишеш, че закона не бил валиден за отворени системи.А той е валиден за всички системи.

Щом настояваш , да видим твоето малоумие и невежество !

Какво казваш ти ?

Втори закон на термодинамиката , според теб е валиден на всякъде и винаги . Като закон Божи !

Това означава - сам ти казваш , че в главата ти всичко се стреми към максимална ентропия .

Какво казвам аз ?

Казвам , че този закон е валиден само за затворена система .

Ти бъркаш възможния друг различен резултат при отворена и затворена система от резултата при изолирана система.

Този възможен различен резултат, съвсем не означава невалидност на закона, както пишеш ти.

Има огромна разлика м/у валидност на закон и резултат от него.

Дори при  все, че съм дал и друг линк в отделен пост, отново към учебник по физическа термодинамика, в който са уточнени термините, ти пак бъркаш и системите.

В затворена система ентропията може да бъде намалена локално за сметка на топлообмен с вън.среда.Затова,  за да не ти създавам и излишни трудности използвах изразите изолирана и неизолирана.

Извинявай, но това са грешки, които за разлика от теб не допускам.Вярно, когато не ти е в професоналната компетеност не е задължително да познаваш детайлно нещата, но се въздържай от нелепи тъпизми, защото когато ти възразявам, аз ти възразявам аргументирано.

И когато твърдя че ти е неясно, го твърдя не за да се скараме, а защото у теб няма систематиност, няма наукост.Та при теб термодинамиката е просто нещо.Ти не възразяваш принципно, а неосмислено.Това че искаш да бъдеш някой, който разбира от ТД е похвално, но само желанието не винаги е достатъчно.Не е нужно разговора ни да изпростява.

И да те върна на твоя коментар към 2-ра точка от моя пример.

Като вземем предвид семантичните конотации може да приемем условно израза ти за правилен.

Може да е пробита топка, ненапразно написах - обем, който онагледих чрез топка.

Системата в този обем може да намали ентропията си само за сметка на обмен на енергията или материя с външен източник.

Такова е следствието от закона при отворена система.

Това са доказани неща и предполагам няма какво да се спори тук.

Обаче твърдението, че имало други вселени е само твърдение.Дай ми доказателства за наличие на такива вселени.

Къде и какво "се говори" е съвсем друга работа.Младият симптяга Симчо, с когото понякога се шегувам и закачам- също търси пробойни в изложението ми.Уверявам те, че няма, но не пречи да пробваш и ти.Нали затова се нарича дискусия.Та Симчо пуска тези мухички, както и тази с черните дупки.Не са връзки към други вселени.Черните дупки излъчват в нашата си вселена  лъчение.То е наречено лъчение на Хокинг и открито благодарение на предвиждане направено именно по термодинамичните закони.Това е открито, а лъчението е наблюдавано.Повече можеш да прочетеш тук http://chitanka.info/text/834/9. Това е от самия Стивън Хокинг.

Но проблема дон Чечи е следния.

Нашата топка(вселената) има начало от Сингулярност, а това е състояние с макс.ентропия

Според  закона ще стигне някога макс.ентропия, ако не получи енергия или материя отвън.

Въпросът е по какви причини сега вселената не е на макс.ентропия? Как е била изведена от това състояние до състоянието за голям взрив. Възможни хипотези са две - енергия от друга вселена или е създадена и поддържана от Творец.

Първата възможност обаче противоречи на същия закон.Тази друга вселена и тя трябва да се намира в максимална ентропия или на свой ред да получава от трета вселена, но и третата трябва да е макс.ентропия и това довежда до безкраен цикъл предположения за вселени, които не се намират в макс.ентропия.А това е вече повече от несериозно и също противоречи на същият този въздесъщ закон само, че изразен със средствата на статистическата физика, според, която максималната  ентропия е максимално вероятното състояние на системата

Остава втората хипотеза, това е хипотеза при която няма вътрешна противоречивост и е в пълно съгласие с бръснача на Окам.

Но не може да бъде доказана с емпирични опити.Нито пък опровергана.

Всичко това драги дон ЧеЧи не е просто вярно, а безукорно вярно и базирано само на това което се знае и доказано.Ако някой може да намери научно възражение - нека заповяда.

Но нека са научни, а не като твоите.

Редактирано от badr (преглед на промените)

......

За теб понятия като "вяра в знанието" и "религия в науката" са недостъпни за мислене .

Контактът е безсмислен !......

...

Бай Чечи специално с темата в този раздел (и въобще в раздела),нямаш никакви познания,за бъдеш компетентен и да даваш мнения!

Просто не си запознат!

В момента само си хабиш думите,чешиш си езика,играеш си с думите и си въобразяваш,че си се "аргументирал",но не си колкото и да ги мислиш,премисляш,и повтаряш,не става! :)

Законите на термодинамиката,си ги поствай и цитирай в точния раздел и теми предназначени за целта,тук темата е религиозна! ;)

Понеже бог трябва да се представи в човешки образ и да му се рисуват икони на които да се молиме и хоп Исус Христос! И понеже дух се вселявял в тяло хоп Светия дух се появява.Измислили са го.Дайте отца да видиме!Твореца!

Понеже бог трябва да се представи в човешки образ и да му се рисуват икони на които да се молиме и хоп Исус Христос! И понеже дух се вселявял в тяло хоп Светия дух се появява.Измислили са го.Дайте отца да видиме!Твореца!

Там е то.

В юдаизма - който така или инак си е корена на християнството - никога не е и ставало дума, че Бог може да се представи в човешки образ. Разбира се това не променя нещата по отношение съществуването на Бог - това си остава под въпрос, но изведнъж на някой му щукнало, че е самия Бог, намерили са хора да му повярват (или да съчинят цялата история) и хоп айде нова религия. И как така Бог не е могъл да докаже на свещениците, че е Бог ....... това е по- голяма мистерия и от самия Бог.

Има един общ извод, който може да се направи за всички теистични религии - изглежда тези богове са неспособни да докажат, че съществуват, което ........ нали. Пък ти искаш човек да ти докаже - нема начин братче, налага се да повярваш ей така и това е, друг вариянт нямаш.

Възможни хипотези са две

О браво, браво - Бог е хипотеза, това е граничния момент, от който насетне няма връщане. :Д За теб badr вече е късно да си вярващ - вече не можеш и си попаднал в лапите на знанието .... т.е. исках да кажа на дявола. :Д

п.п. всъщност за всички ви е късно да сте вярващи - никакви вярващи не сте, ама айде, аз ще ви вярвам, че сте вярващи, та да се чувствате по- удобно.

Сам Господ многократно е потвърждавал и потвърждава нашата вяра  с чудесата, Светите мощи и със Своите и на Своите Светии явления,за това е писано много но нека имаме грижа само за едно - да не правиме нищо, което прогневява Бога!

Ако се окаже,че истинския бог е Аллах или Буда и ти до сега не си му се молил?Ще почнеш скоростно да учиш арабски или индийски? :D

И що еврейски бог?

Гленчик, какви чудеса могат да вършат кости на мъртъвци, бе брат? :D

Бог няма ли да ви се сърди, че очаквате чудеса от мощите на разни светци, а не лично от Него? :ohmy:

О браво, браво - Бог е хипотеза, това е граничния момент, от който насетне няма връщане. :Д За теб badr вече е късно да си вярващ - вече не можеш и си попаднал в лапите на знанието .... т.е. исках да кажа на дявола. :Д

п.п. всъщност за всички ви е късно да сте вярващи - никакви вярващи не сте, ама айде, аз ще ви вярвам, че сте вярващи, та да се чувствате по- удобно.

Правилно,  правилно.Това е граничния момент от който няма връщане.Само дето нещата стоят по-иначе

Когато си възпитан от дете като атеист, когато израснеш в такава среда, която няма откъде даже да чуеш за Бог това е наистина граничния момент.Всичкото познание, цялата наука, цялото търсене въобще е докато допуснеш тази хипотеза.

Това е наистина граничния момент.Ще ме извиниш, но безмерно  несериозните възражения които ти посочваш като рационализъм, позивтивизъм, прагматизъм и сциенитизъм и т.н и т.н. съм ги изследвал много по дълбоко само и само за да не допусна тази именно хипотеза.Търсех да намеря такава теория, която да позволява непротиворечиво света, но без тази хипотеза и в съгласие с научните доказателства.И установих че такава няма, че колкото и невероятно да е, именно това е правилната хипотеза.И това бе началото след което няма наистина връщане.Приемаш тази, защото всичко друго е толкова лековато.

В смисъла, който ти влагаш за вярващ, аз не съм, не съм бил и няма да бъда.Моята религия изисква всяко нещо да бъде доказано.

Дали е късно или рано или каквото ти там дойде, но аз държа  да ме броиш за невярваш, по тази твоя класификация.

Ти пишеш за суеверна вяра, всъщност забелязвам ти коментираш профанизацията на вярата, каквито са суеверните вярвания, чийто крайни примери са от рода на: Не се пере в четвъртък,защото Господ така и така. Такава аз  нямам.И много държа да не съм вярващ по този начин.

.Моята религия изисква всяко нещо да бъде доказано.

Ти пишеш за суеверна вяра, всъщност забелязвам ти коментираш профанизацията на вярата, каквито са суеверните вярвания, чийто крайни примери са от рода на: Не се пере в четвъртък,защото Господ така и така. Такава аз  нямам.И много държа да не съм вярващ по този начин.

И ти имаш доказателства за всичко в което вярваш?

....

Aз не само съм израстнал в род на силно вярващи, ами съм и възпитаван в църква - а атеист станах в последствие, но и това бе много отдавна, та и през атеизма съм минал, че съм го и забравил вече, същото се отнася до рационализма, позитивизма и сциентизма .... всъщност към тези категории даже не съм се причислявал, виж за прагматизъм вече е друга бира.

Колкото до теорията ти - не приемам нищо по различно от "не знам", не съм толкова навътре в науката, че да обсъждам представеното "доказателство", което фактически е хипотеза, но от малкото, което съм чел съм забелязал, че могат да се развият много хипотези за големия взрив: възможно е енергията, която се образува при скупчването на галактиките към гравитационния център на големия взриз да  предизвикват същия, тъй като скоростта им при падане се ускорява все повече и така не се нарушава закона, тъй като енергията си остава вътрешна на вселената. Така се получава една цикличност - голямо падане последвано от голям взрив, после пак голямо падане и т.н. хем безкрайност, хем безначалност и никакви взаимодействия със нещо извън вселената, всичко което съществува остава вътрешно на вселената.

Но и това е хипотеза, а действителното е, че не знаем - хипотези бол, но на мен акцента ми е, че няма как да се боготвори хипотеза, Бог, като хипотеза е нещо съвсем различно от съществуващ Бог.  В този смисъл by-chechi наистина запазва трезвост - не знаем, там където не знаем, развиваме хипотези, една от тези хипотези е Бог, само че Бог като идея, като теория и хипотеза е значително по- различен от Бог- личност, Бог- същество, което със сигурност съществува и следва да боготворим, теологията при никакви положения не приема Бог, като хипотеза, защото знае, че това би означавало край на цялата традиция, тъй като самата дума "хипотеза" му отнема почвата под краката, ще стане явно, че цялата религия фактически се основава на предположение.

Втората заповед подчертава това още по ясно :

Изход 20 :

4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; 

5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, 

6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.

Това е божието слово. Но то не може да бъде директно възприето от живи хора. Не може да бъде възприето, разбрано, без усърдие и насочване на мислите в определена посока. Божието слово са твърдения за размишление, за насочване на мисълта. Но божието слово не може да бъде осмислено. То може да бъде само почувствано интуитивно. 

Тук всяко разбиране е грешно и не е грешно. Тук не става въпрос, да не обожествяваш фигурки от дърво и да не им се кланяш, или пък да не се кланяш на икони и рисунки. А също и да не обожествяваш и да не се кланяш на хора. Не. Смисълът е много по широк.

Някой ако е чел сатанистката библия, може да забележи, че авторът и е минал през целия този ад. Но може и да не забележи. Всъщност в един момент, той опитвайки се да съблюдава правилото да не си създава кумири, и приемайки уж напълно логично, че Господ Бог също е кумир, в един момент успява да прозре, че съзнанието на живите хора не работи така, че неговото собствено съзнание не работи така. Осъзнава, че става въпрос, че нито трябва да си създава кумири, нито трябва да не си създава кумири. Осъзнава, че в божието слово се говори, че всъщност играта на обожествяване и сатанизиране създава шум, който пречи да се улови тихата мъдрост на интуицията, да се улови Божията (или Дяволската, както той я нарича) мъдрост. На крачка остава от просветлението, че бог и дявол са едно и също, но не достига до това, или поне не го е написал. Същият шум се създава и от громенето на Божии храмове, от атеизма и фетишизирането на науката и от всякакъв друг вид религиозен, научен и нерелигиозен и ненаучен  фанатизъм.

За да бъде разбрано Божието слово е необходима тишина, спокойствие, немислене. Немислене в смисъл на освобождаване от концепции, контексти и възгледи. Но тази тишина може да пропусне божията мъдрост, само ако преди немисленето е имало упорито мислене и насочване на мисълта именно от силно желание за разбиране на Божието слово. 

Японският поет Басе казва така:

"Научи добре всички правила и след това ги забрави."

Великият философ Рене Декарт правилно е забелязал, че вярата е акт на волята. Вярата е необходима, за да се насочи мисълта му към удовлетворяването на желанието за разбиране на божието слово. Но само вярата не е достатъчна. И неверието не е достатъчно. За да се разбере Божието слово е необходимо в момент на почивка, дълбока молитва или медитация, вярата и неверието, заедно с всичките им кумири и идоли да бъдат забравени, и тогава идва блаженството и интуитивното прозрение и разбиране на словото Божие. 

............

Тишината нищо не пропуска - в нея няма слово и поради това пропускате тишината, като се мъчите с това божие слово. В началото било словото, казват - аз пък казвам, че в началото е било безмълвието. Тишината е преди словото и те така. Няма какво да му разбираш на словото, то самото служи за да разбереш тишината - с намирането на тишината, ще надмогнеш всичките правила, всичкото слово и изобщо всичко, което си научил. И тогава е блаженството.

...

Ти в желанието си да се направиш на интересен не знаеш какво говориш и пишеш!

В една друга тема беше писал,че лъжа и истина са едно и също,а сега пишеш,че Бог и дявол са едно и също,ти нещо не си добре,явно дяволът ти е отнел от сивичкото!

Явно с молитва си изучавал Словото,затова така добре си го схванал!

П.П.

Противоречиш си поради незнание!

Ти в един момент защитаваш Бога,а в другия момент си на другата страна! Който може да те разбере праса да яде! ;)

И Бог си "противоречи", каквото и да означава това. Той също ли поради незнание ?

Реджеп бъркаш и то много! Кажи ми какво е кумир,знаеш ли какво е?! Ако не знаеш да ти кажа,а?!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Нещата тук не опират да имаш собствено усещане за нещата и да се водиш по тях,защото винаги може да сбъркаш!

Няма нужда да усложняваш нещата,като философстваш излишно,в Библията е казано простичко и ясно :

Първата заповед е :

"Да нямаш други Богове освен мене" - което веднага елеменира казаното от теб :

"че Господ Бог също е кумир"

Втората заповед допълва първата : "Не си прави кумир",след което ти казва и за какви кумири става въпрос :

"Или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; 

да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на

бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди."

което пък веднага опровергава :

"Тук не става въпрос, да не обожествяваш фигурки от дърво и да не им се кланяш, или пък да не се кланяш на икони и рисунки.

А също и да не обожествяваш и да не се кланяш на хора. Не. Смисълът е много по широк."

Виждам,че си противоречиш,но това е поради незнание,просто е показателно!

това е много дълго за обяснение и задължително с цитати,ако имаш желание мога да ти дам линк!?не ума,а сърцето!Душата на човека, макар и сходна с душата на животните в нисшата си част, във висшата несравнено я превъзхожда. това, че при човека тя е такава, зависи от съчетаванетои с духа. Духът, вдъхнат от Бога, съчетавайки се с нея, я е извисил много над всяка нечовешка душа. ето защо вътре в себе си ние забелязваме освен това, което виждаме при животните, и това, което е свойствено на одухотворената душа на човека, а още по-високо това, което е свойствено на духа.Духа,силата, която Бог е вдъхнал в лицето на човека, когато е завършил сътворението му.като сила, изхождаща от Бога, познава Бога, търси Го и само в Него намира покой! той е който открива Бога!ума,това е увреденото с първородния грях!той не може да открие бога!кой може да си конролира мислите!. помисъл след помисъл възстават и ту се движат един след друг, ту се препречват,  бягат напред, ту се връщат назад, бягат настрани, без да се спират на нищо. вие няма да намерите дори един човек, който да може да извършва постоянно сериозния труд на мисленето, без мислите му да се разсейват и да блуждаят, откъсвайки го от работата и  увличайки го в различни страни,после идват желанията и т.н.т.!

.............

Кумир е обект на преклонение - на какво се прекланяш няма значение, със самото ти преклонение го правиш кумир.

Реджеп бъркаш и то много! Кажи ми какво е кумир,знаеш ли какво е?! Ако не знаеш да ти кажа,а?!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Нещата тук не опират да имаш собствено усещане за нещата и да се водиш по тях,защото винаги може да сбъркаш!

Няма нужда да усложняваш нещата,като философстваш излишно,в Библията е казано простичко и ясно :

Първата заповед е :

"Да нямаш други Богове освен мене" - което веднага елеменира казаното от теб :

"че Господ Бог също е кумир"

Втората заповед допълва първата : "Не си прави кумир",след което ти казва и за какви кумири става въпрос :

"Или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; 

да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на

бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди."

което пък веднага опровергава :

"Тук не става въпрос, да не обожествяваш фигурки от дърво и да не им се кланяш, или пък да не се кланяш на икони и рисунки.

А също и да не обожествяваш и да не се кланяш на хора. Не. Смисълът е много по широк."

Виждам,че си противоречиш,но това е поради незнание,просто е показателно!

Аз говоря за мислещи хора, а не за налагащи мнение. Ти не спориш аргументирано, а налагаш мнение. Сам казваш, че не разбираш какво съм написал. Как тогава го опровергаваш.

Говоря за човек, който размишлява върху словото божие, за човек който спори с бог. Става въпрос, че той решава така. Той си казва, че щом като не трябва да се кланя на кумири и идоли, значи не трябва да се кланя и на Господ Бог.

Нямах идея да споря с теб. Цитирах поста ти, защото имам какво да кажа, по цитата, който ти беше цитирал.

Няма нищо лошо да не ме разбираш. И аз не те разбирам. Общо взето това е нормалното състояние в междучовешките отношения. Другото е рядкост.

Аз говоря за мислещи хора, а не за налагащи мнение. Ти не спориш аргументирано, а налагаш мнение. Сам казваш, че не разбираш какво съм написал. Как тогава го опровергаваш.

Говоря за човек, който размишлява върху словото божие, за човек който спори с бог. Става въпрос, че той решава така. Той си казва, че щом като не трябва да се кланя на кумири и идоли, значи не трябва да се кланя и на Господ Бог.

Нямах идея да споря с теб. Цитирах поста ти, защото имам какво да кажа, по цитата, който ти беше цитирал.

Няма нищо лошо да не ме разбираш. И аз не те разбирам. Общо взето това е нормалното състояние в междучовешките отношения. Другото е рядкост.

Там е работата,че не казваш нищо!

Живееш с илюзия,че разсъждаваш върху Божието Слово,но всъщност ти не го познаваш,един човек който казва че "интуитивно усеща" Божието Писание,всъщност отрича Святия Дух (третото лице на Бог),който единствен може да му помогне да разбере написаното от Бога!

По човешки не си в състояние да разбереш нищо,затова си толкова объркан!

Йоан 15:26

А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене.

Йоан 14:17

Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде.

Йоан 16:13

А когато дойде онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина; защото няма да говори от себе си, но каквото чуе, това ще говори, и ще ви извести за идните неща.

написаното от Бога!

Айде Бог пак прописа :Д

И що му е на Бог да пише, можеш ли обясни? И не може ли да пише, като нормален човек, а не като шизофреник?

Кумир е обект на преклонение - на какво се прекланяш няма значение, със самото ти преклонение го правиш кумир.

значи под кумир е дадено да се разбере по широко значение освен някакъв образ!по нагоре писах за тези кумири,които са по страшни от изображението,защото човек престава да бъде човек!користолюбие,ламтеж кам забогатяване,чревоугодие,лакомство, преяждане и пиянство,гордост,суета,лицемерие!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.