Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

У.Ра,а хрумвало ли ти е ,че може хората да са всички допълнение към картината от друг автор?И имената да не са от голямо значение. Публикувано изображение

не, но не би било възможно. Словото има значение. Вибрациите на звуците имат значение, а по принцип се казва, че има и трансцедентални звуци....

Но "моя духовен учител Яхова" звучи доста екзотично! ;):):) Яхова я учи първо на 'правилно дишане' на прана, после на асаните... :) Предстви си" Яхова ти заповядва да дишаш прана и прана-яма....забранява ти да дишаш въздуха на ближния си, на неевреите може да изземеш цялата прана! :):):)

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

marushka-би било интересно да разкажеш кога и къде за пръв път

ти се появи Йеова,има ли образ или само глас?

Защо избра теб да насочва,други ученици има ли...изобщо всичко

което можеш да споделиш.

Как да се сдобием и ние с духовени учители,ако имаме нужда?

мерси предварително!

Eдин възрастен "младеж" се увлича по мистични книжки. Той носи очила, да си усилва зрителната памет. Днес той е в София и чакам да ми донесе патронче домашна. Един ден ме попита - кой са световните религии? Аз изброих: юдеизъм, ислям и християнство. Той не прие отговора за верен.

Ако следвам обаче казаното, то малко или много си обяснявам обелиска на Бог пред френски манастир на мълчанието. Миналото лято те издигнаха обелиск на Бог, колкото и неудачно да прилича на нещо друго, по него се вижда образ на възрастен мъж, а под изсечения образ надпис на иврит "Бог". Монасите обясняват, че този обелиск е още в чест на Салах ад Дин пуснал рицарите и Ричард Лъвското сърце да си отидат. Надписите по фундамента са на арабски, английски, френски и иврит.

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Публикувано изображение

marushka-би било интересно да разкажеш кога и къде за пръв път

ти се появи Йеова,има ли образ или само глас?

Защо избра теб да насочва,други ученици има ли...изобщо всичко

което можеш да споделиш.

Как да се сдобием и ние с духовени учители,ако имаме нужда?

мерси предварително!

Прекрасна Лайла! Нали твоята природна интелЕгентнот ти нашепва нежно, че 'духовните учители' не са в традицията на Близкия изток?...., който според не само мое дълбото проучване, е заселен с извънкастови от миграцията след разпадаане на кастовите от ИЗТОКА("Изток" се нарича географския регион на изток от Персия" :)

Близкият изток има само 1 духовен Учител Исус Христос, останалите са институционалисти, разликата ще обясна по-долу...

В традициите на Изтока има разлика между духовен учител(spiritual master) и свещеник(priest) в традициата на изтока. Първият се грижи за практикуване на ВяратаВторията- за практикуване на Религията. "Религия е институционализирана Вяра")но има също 3 типа 'вяра' съобразно 3 те гуни на материалната природа- добро, страст и зло). Архетипно отговарят така: За вярата-Риби, за религията-Стрелец, управлявани от една и съща планета в доСатурновата област- U-Piter. Слънчевата страна на Юпитер управлява Стрелец, както знаеш, а лунната му-Риби. Но Риби е най-специалния лунен архетип, завършващ огромен цикъл, дори асоцииран с Вселенската "Черната дупка". Но това е САМО ЕДНАТА РИБА, Другата Риба е "Слънчева" или Трансцедентална. Именно тя е обект на 'духовните учители'. Свещениците се грижат за институционализмът, или другата, "материална риба". Публикувано изображение

Ако прегледаш задълбочено това клипче и видиш за 7-те майки ще видиш разликата и приоритета между "духовен учител" и "свещеник-институционалист". Жените им са, съответно 'гуру-патни"(на духовния учител) и брахмани, жената на брахмана, свещенина).

Гуру е духовен учител, който учи с личен опит, тъй като е ПОЗНАЛ БОГА,

а брахман е свещеник, който не учи с личен опит, а изпълнява ритуали, за материалния свят!

....и като с епренесеш , както казва "туксъм", "със силата на мисълта" (ахахахах) във времена около разпятието на ДУХОВНИЯ УЧИТЕЛ Исус Христос от свещениците , ще направиш връзката на казаното! За потвърждение! :P

http://www.vbox7.com/play:5b8469a8 на 6 мин. от клипчето.... :P

Въпросната Марушка, едва ли е подозирала, че има разлика?... Според мене, нейната цел е да пропагандира вибрацията 'яхова', която си има едно и същто значение... Публикувано изображение

"Духовен учител" НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДУХ, особено, ако е без-образен. Публикувано изображение Тези, на които им "се явяват" такива 'духовни учители' обикновена са 2 типа = спиритуалисти и мезмерици..... и двата типа не знаят източника им, а той е ОТ ТЪМНИНАТА... Публикувано изображение

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

"Духовен учител" НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДУХ, особено, ако е без-образен. Публикувано изображение Тези, на които им "се явяват" такива 'духовни учители' обикновена са 2 типа = спиритуалисти и мезмерици..... и двата типа не знаят източника им, а той е ОТ ТЪМНИНАТА... Публикувано изображение

Интересни неща казваш,може ли нещо повече за ДУХовните учители от тъмнината,

честно казано си мисля,че за хора с подобни важат думичките от подписа на Нео,

но може и да е дух,не се бях замисляла....

Сега ми става ясно защо мразя телешко и говеждо. Публикувано изображение Прасето е най-близкото до човека животно и затова е по опасно да се яде.На червеите им е все едно дали живеят в човек или прасе.И понеже ми е ясно че гладен и див шопар би ме изпапкал без да му мигне окото и аз не страдам от скрупули когато си папкам свинско.Е изпълнявам винаги молитвата на индианците към улова си,за всеки случай... Публикувано изображение

Сега ми става ясно защо мразя телешко и говеждо. Публикувано изображение Прасето е най-близкото до човека животно и затова е по опасно да се яде.На червеите им е все едно дали живеят в човек или прасе.И понеже ми е ясно че гладен и див шопар би ме изпапкал без да му мигне окото и аз не страдам от скрупули когато си папкам свинско.Е изпълнявам винаги молитвата на индианците към улова си,за всеки случай... Публикувано изображение

Имам известни опасения, че пророкът М. също го е обичал това животно за да забрани да го колят. Публикувано изображение Прасето е много близко, като соматичен код до човека. Не знам дали знаеш, един от първите аватари на Вишну е бил Вараха?...

Pulled my trigger, now he's dead

Mama, life had just begun

But now I've gone and thrown it all away

Имам известни опасения, че пророкът М. също го е обичал това животно за да забрани да го колят. Публикувано изображение Прасето е много близко, като соматичен код до човека. Не знам дали знаеш, един от първите аватари на Вишну е бил Вараха?...

Съмнявам се че са му били такива мотивите за забраната,просто в техния климат си е много практично да не се разболяваш от тения или трихинелоза.Пророка е имал нужда от здрави войни и затова е издал забраната. Публикувано изображение

Поздрави!За всички които разбират!

П.С. Чак сега видях първия клип.Да заколиш прасе е все едно да заколиш човек,абсолютно си прав. Публикувано изображение

И не забравяй ,че Фреди е от пазителите на Огъня! Публикувано изображение

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

И не забравяй ,че Фреди е от пазителите на Огъня! Публикувано изображение

mmmm, за някой може и да е Фреди, но за мене е ТОЗИ: Публикувано изображение:hush:

Публикувано изображение

mmmm, за някой може и да е Фреди, но за мене е ТОЗИ: Публикувано изображение;)

Публикувано изображение

Ха-ха!Тук вече съвсем се гъбаркаш! :PПубликувано изображение Макар че от твоята гледна точка виждам че изглежда вярно. :)

Ха-ха!Тук вече съвсем се гъбаркаш! ;)Публикувано изображение Макар че от твоята гледна точка виждам че изглежда вярно. :)

Аз съм вече 26 години under Rock (and Roll дори!) :P:hush::):P

Нео ако искаш да ти направя преглед за минали животи ще трябва да ми кажеш хобитата и интересите ти в сегашния живот, откъде си и любимите ти страни след България. Много съжалявам аз не се мисля за врачка. Моят духовен учител Иеова ми каза , че прегледите за миналите животи са философски разсъждения, а не са ясновидство. А бъдещето следва от миналите ти животи от настоящите хобита и интереси.

Моят духовен учител Иеова ми каза , .......

ахаххааа :mark: А ти пробваш ли нещо и ти да му казваш..? хехехехе ;)

Алиах интересува те как съм го извикала - Когато четях книгите на Лиана Антонова, не знам дали сте чели нейни книги, но тя е имала връзка с Мороа. И аз реших да опитам, като че ли някаква сила наистина ме накара да опитам и се получи. Първо затова започна да ми отговаря с името Мороа. Сложих ръката на листа с химикала и без да натискаш ти самата отпущаш ръката и ако силно вярваш в някой било то в Исус Христос,било то в Богородицата,било то в Аллах, и т.н. мислиш само за това във вярата си към дадената духовна същност и когато започна да ми се движи ръката започна да ми пише Говори Мороа. Това беше няколко месеца. После се преобърна с Иеова, защото аз вярвам в Йехова - и винаги в разговорите ни започва така: Говори Иеова, Исус Христос е мой син и дойде на земята в плът и кръв. Моят почерк е съвсем различен от неговия, а неговия е първолачески. Не правя някакви чудеса като Исус Христос. Но аз си вярвам пък който иска не , никого не задължавам. 15 години я имам връзката, и от 3 години го попитах за прераждането и душата. Преди по-рядко се свързвах с него, но от 3 години всеки ден започнах да разговарям с него защото ми стана много интересно,когато започна да ми обяснява за прераждането и душата. Имам разговори по книгата на Едгар Кейси "Можете ли да си припомните миналите животи" и по нея започна да ми казва каква съм била в минали животи. И по нея ми каза да разговаряме и по книгите на Елена Блаватская, защото съм била нейната същност в минал живот. Много време беше докато ме убеди да повярвам в това. Първо ми беше казал, че съм била френската принцеса Изабел , затова толкова много обичам френския език и страната Франция и мечтата ми беше да отида в Париж, но вече не мечтая, защото разбрах , че няма да стане, защото преодолявам много трудности. После ми каза,че съм била Атинянката Таис, и много ми обяснява защо е така. И после италианска еврейка, бедна индийка и бедна туркиня. И още съм била в Норвегия бедна, наскоро ми каза пак. Той започна малко по-малко да ми ги казва моите минали животи. Каза ми , че ние имаме безброй много превъплъщения, че той не ми ги казва всичките.

да, типичен спиритизъм. :P духовете при спиритизмът по правило са от гуната на мрака-ТАМас! Публикувано изображение

Алиах интересува те как съм го извикала - Когато четях книгите на Лиана Антонова, не знам дали сте чели нейни книги, но тя е имала връзка с Мороа. И аз реших да опитам, като че ли някаква сила наистина ме накара да опитам и се получи. Първо затова започна да ми отговаря с името Мороа. Сложих ръката на листа с химикала и без да натискаш ти самата отпущаш ръката и ако силно вярваш в някой било то в Исус Христос,било то в Богородицата,било то в Аллах, и т.н. мислиш само за това във вярата си към дадената духовна същност и когато започна да ми се движи ръката започна да ми пише Говори Мороа. Това беше няколко месеца. После се преобърна с Иеова, защото аз вярвам в Йехова - и винаги в разговорите ни започва така: Говори Иеова, Исус Христос е мой син и дойде на земята в плът и кръв. Моят почерк е съвсем различен от неговия, а неговия е първолачески. Не правя някакви чудеса като Исус Христос. Но аз си вярвам пък който иска не , никого не задължавам. 15 години я имам връзката, и от 3 години го попитах за прераждането и душата. Преди по-рядко се свързвах с него, но от 3 години всеки ден започнах да разговарям с него защото ми стана много интересно,когато започна да ми обяснява за прераждането и душата. Имам разговори по книгата на Едгар Кейси "Можете ли да си припомните миналите животи" и по нея започна да ми казва каква съм била в минали животи. И по нея ми каза да разговаряме и по книгите на Елена Блаватская, защото съм била нейната същност в минал живот. Много време беше докато ме убеди да повярвам в това. Първо ми беше казал, че съм била френската принцеса Изабел , затова толкова много обичам френския език и страната Франция и мечтата ми беше да отида в Париж, но вече не мечтая, защото разбрах , че няма да стане, защото преодолявам много трудности. После ми каза,че съм била Атинянката Таис, и много ми обяснява защо е така. И после италианска еврейка, бедна индийка и бедна туркиня. И още съм била в Норвегия бедна, наскоро ми каза пак. Той започна малко по-малко да ми ги казва моите минали животи. Каза ми , че ние имаме безброй много превъплъщения, че той не ми ги казва всичките.

Юра никой не познава духовните същности какво представляват и дали са добри и дали са зли. Но той ми обясни даже по какво да различаваме между Сатана и неговите привърженици и добрите богове - когато после действията ни стават безобразни като сме нервни и ядосани и гневни това било от Сатана и неговите привърженици. А когато са от добрите богове - се отнасяме мило и добре с нашите близки. Тъй че нито ти нито който и да е човек може да каже, че моят духовен учител Иеова е от привържениците на Сатана, защото никой не ме познава по характер какво представлявам.

Юра никой не познава духовните същности какво представляват и дали са добри и дали са зли. Но той ми обясни даже по какво да различаваме между Сатана и неговите привърженици и добрите богове - когато после действията ни стават безобразни като сме нервни и ядосани и гневни това било от Сатана и неговите привърженици. А когато са от добрите богове - се отнасяме мило и добре с нашите близки. Тъй че нито ти нито който и да е човек може да каже, че моят духовен учител Иеова е от привържениците на Сатана, защото никой не ме познава по характер какво

представлявам.

Е, мАринка, че ти дърпам половин-вековните ушленца , дето приказваш в единствено лице-МНОГОЖЕСНТВЕНО число. Публикувано изображение

Обърни внимание какво писах на "туксъм" в темата на Нео! Публикувано изображение

....."той ти обяснил"?..КОЙ Е ТОЙ?....

Знаеш ли, че при семитите 'бог е паданал дух', който се вклинява в религиите ги ОТКЛОНЯВА ОТ БОГА. В моя блог съм засегнал този проблем.

Буквалния превод и на 'яхве'(яхова) и на 'алла' е БЕЗ-ИМЕНЕН И БЕЗ-ОБРАЗЕН "БОГ". невжеството на семитите се заключва, че щом виждат тленността на живите същества мислят, че Бог е безличностен дух.

'сатана' е също понятие, не личност. То значи на иврит 'противник'.

И оттам иде проблемът и на спиритуистите.

Пак ти обръщам ВНИМАНИЕ . Бог има конкретно име(казах ти, че 'яхве' и 'алла' НЕ СА ИМЕНА!!) и конкретна форма! ;)

Всичко останало, което ти казва, че Бог е без-образен дух, природата и някой демон-диктатор ИДЕ ОТ ПАДНАЛИТЕ ДУХОВЕ в материята!

...не знам колко по-ясно да се изразя?.. ;)

И оттам иде проблемът и на спиритуистите.

Пак ти обръщам ВНИМАНИЕ . Бог има конкретно име(казах ти, че 'яхве' и 'алла' НЕ СА ИМЕНА!!) и конкретна форма! :P

...не знам колко по-ясно да се изразя?.. ;)

Не е много ясно,хайде пак!

И кажи Богът с конкрентното ИМЕ,че да си го сверя и аз!

И блогът ти не се отваря ,да не си сложил парола за само посветените ,вече а ?

хехе

Не е много ясно,хайде пак!

И кажи Богът с конкрентното ИМЕ,че да си го сверя и аз!

И блогът ти не се отваря ,да не си сложил парола за само посветените ,вече а ?

хехе

Блогът се отваря , днешната ми публикация е именно по твоя въпрос :

http://u-ra.blogspot.com/2008/10/blog-post_18.html

Пак пробвай, може и да е от твоя сървър, при мене всико е нормално. :P .....

Името има значение, тъй като Бог е слово(логос), което е било първоначално конккретна звукова вибрация, създала всичко материално, а тя иде от трансцедентална вибрация. В последната публикация съм писал в резуме някои разсъждения, както и за заблудата на семитските 'богове'...

Юра никой човешки индивид може да каже за духовните същности, както аз , така и ти, тъй че не можеш да твърдиш , че ти всичко знаеш. Всеки си има мнение и особено в моя случай, аз си имам духовен учител Иеова от висшите духовни сили. Тъй че никой човешки индивид не може да ми каже какво трябва да е моето мнение.

Пич, засегна любимата ми тема

Начи да приемем че има Бог. Той ни е създал и като наш създател е определил законите, по които трябва да живеем. ОК. 10 божи заповеди

Идва после едно тъпо *censored* и казва "Аз съм син Божий и вие ще ме слушате"

И почва да раздава и той заповеди - но такива, които на моменти направо са в разрез с тези на баща му. Бог казва 'Живот за живота, око за око, зъм за зъб, нога за нога, изгорение за изгорение, удар за удар, рана за рана". нашия вика "ако те ударят, чакай да го направят и втори път и не смей и гък да кажеш... и що ли - щото ти ще отидеш в рая, а ония ще горят в Ада". А сега ми кажи че християнстово не е измислено от тези, които просто е трябвало да търпят боя. И това което най ме дразни - Бог казва, след големия потоп, че никога няма заради човека да унищожи цялата земя. А Христос идва и ми разправя за некъв апокалипсис? Аре бе, Бог да не спази собственото си обещание - тоя трябва да е баси мизерника - нас на морал да учи, пък него... кой ще съди Бог, нали е създател на всичко

И накрая - най-голямото доказателство, за липсата на божий син - наличието на толкова много религии. Ако Бог е един, ако той е наш създател, и ако е пратил при нас сина си - от де се зе Мохамед? От де идва мюсюлманстовото? Нима Аллах и Йехова не са едно и също лице - защо тогава заповедите им са различни? Как ще ми докажеш че Бог е Йехова а не Аллах? Ми от де идват Шива, Буда и всички други божества и полубожества? Айде след като си толкоз близък с Бог, светни ме по тези въпроси?

Когато говориш на Бог - това е молитва. Когато Бог ти говори - това е шизофрения

Исус Христос е наистина син Божи на моят духовен учител Иеова - защото в разговорите ни винаги започва така:

Говори Иеова и Исус Христос е мой син и дойде на земята в плът и кръв.

Друг е въпроса, че има хора, които не са го разбрали него Исус Христос божия син. Защото той е човек на всички народи, не бил само на християните. Всички пророци са били на всички хора не са само на отделните народи.

Всички свещени книги като Библията,Корана,Ведите и т.н. са от боговете. Друг е въпроса, че разликите ги правел Сатана и неговите подръжници. Така ми обясни моят духовен учител Иеова. Също така, че Сатана може да говори и чрез негово име, защото той е бил много умен и хитър духовна същност-сила. Каза ми също така как да се разбере, че когато се говори или пише чрез автоматично писане как да се разбере кое е от добрите богове, и кое е от тях лошите подръжници на Сатана. След разговорите ние хората ставаме нервни агресивни нападателни това е било

от лошите сили, а когато са от добрите ние правим само добрини и добро на нашите близки,познати,колеги,комшии.

Някой от вас молил ли се е и на древногръцки богове?

Древните гърци. Публикувано изображение

Исус Христос е наистина син Божи на моят духовен учител Иеова - защото в разговорите ни винаги започва така:

Говори Иеова и Исус Христос е мой син и дойде на земята в плът и кръв.

Друг е въпроса, че има хора, които не са го разбрали него Исус Христос божия син. Защото той е човек на всички народи, не бил само на християните. Всички пророци са били на всички хора не са само на отделните народи.

Всички свещени книги като Библията,Корана,Ведите и т.н. са от боговете. Друг е въпроса, че разликите ги правел Сатана и неговите подръжници. Така ми обясни моят духовен учител Иеова. Също така, че Сатана може да говори и чрез негово име, защото той е бил много умен и хитър духовна същност-сила. Каза ми също така как да се разбере, че когато се говори или пише чрез автоматично писане как да се разбере кое е от добрите богове, и кое е от тях лошите подръжници на Сатана. След разговорите ние хората ставаме нервни агресивни нападателни това е било

от лошите сили, а когато са от добрите ние правим само добрини и добро на нашите близки,познати,колеги,комшии.

Имам чувството, че имаш за цел да повтаряш една и съща сугестия без никаква почва?

ВЕДА и Санатана-дхарма са основата на всички религиозни схеми, но абрахамските религии са демоничната страна от ВЕДА, тъй като са я изопачили до млечха-дхарма.

Т.нар. сатана също може да те подмами и да му бъдеш мирен слуга, както е станало с яхова и алла. :)

Виж това клипче по въпроса:

http://www.youtube.com/watch?v=qaDJIhN4qKc

Публикувано изображение

Древните гърци да, но каналите за връзка с определени богове или може да ги наречете по какъвто си искате начин - същности или други, е още отворен. Четох, че колкото повече хора се молят на даден бог, нямам предвид Бог или Исус Христос, а древните богове, толкова по силно било влиянието на този бог. Ако с течение на годините по-малко хора се молят, влиянието на тази, да го наречем сила, отслабва. Кажете вие какво мислите за това.

Мисля, че прекалено много четеш Тери Пратчет :angry:

Някой от вас молил ли се е и на древногръцки богове?

Аз - бях на 7 години, четях Илиада и Одисея. На 9г. знаех наизуст всички (до един) древногръцки богове и цялата им йерархия.

книгите на Лиана Антонова

- Известно ли ти е какво казва Ачо Везнев за нея? Ако не знаеш кой е Ачо - ще поясня.

Бивш съпруг на Лиана, №1 саксофонист в БълГария, знае поне 10 пъти повече от нея що се отнася до теология и теософия, личен приятел ми е, зная толкова много неща (казани ми от него) относно "нормалноста" на Лиана, че ако ги споделя тук би излезло клюкарство.

Момиче, пази се от сектите, особено от свидетелите. йехова е демон - женски при това.

http://karutzar.blogspot.com/2008/04/joshu...n-erection.html

http://karutzar.blogspot.com/2008/08/socra...meet-jesus.html

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.