Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Макар, че много хора си мислят, че Иеова е Сатана, аз не мисля така защото моят духовен учител Иеова в разговорите ни по Библията ми каза, че Сатана може да говори и от негово име, затова много хора си мислят така включително и Елена Блаватска. Но той ми каза как да го познаваме много лесно , когато правим лоши дела и постъпки към близките си тогава е от Сатана, а когато вършим само добрини е от самия него, защото Бог е любов, боговете са единство и любов, те не могат да бъдат лоши. Те не могат да настройват народ срещу народ да водят войни, защото бог е любов. Те са създали и тази заповед да не се убива, как може да вярвате че е от бог това нещо за евреите в Библията - че са богоугодна нация. Боговете обичали всички народи. Те са ни създали всички и всички народи обичат.

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Макар, че много хора си мислят, че Иеова е Сатана, аз не мисля така защото моят духовен учител Иеова в разговорите ни по Библията ми каза, че Сатана може да говори и от негово име, затова много хора си мислят така включително и Елена Блаватска. Но той ми каза как да го познаваме много лесно , когато правим лоши дела и постъпки към близките си тогава е от Сатана, а когато вършим само добрини е от самия него, защото Бог е любов, боговете са единство и любов, те не могат да бъдат лоши. Те не могат да настройват народ срещу народ да водят войни, защото бог е любов.

Те са създали и тази заповед да не се убива, как може да вярвате че е от бог това нещо за евреите в Библията - че са богоугодна нация. Боговете обичали всички народи. Те са ни създали всички и всички народи обичат.

значи твоя "духовен учител" е малко лицемер. Лесно се влияе от нас...хихихихихи :)

Какъв "бог" може да е един, който се влияе от творението си?. :) хихихихи.."издиша" ти философията. :clap: ...ааааа, забравих да кажа как да отделяш Шива от падналите духове, вкл. и яхова. По 2 неща:

Шива учи на йога и философия. Демоните не :nono: обичат да "работят върху себе си", а - само да заповядват и консумират. Публикувано изображение

значи твоя "духовен учител" е малко лицемер. Лесно се влияе от нас...хихихихихи :)

Какъв "бог" може да е един, който се влияе от творението си?. :) хихихихи.."издиша" ти философията. :clap: ...ааааа, забравих да кажа как да отделяш Шива от падналите духове, вкл. и яхова. По 2 неща:

Шива учи на йога и философия. Демоните не :nono: обичат да "работят върху себе си", а - само да заповядват и консумират. Публикувано изображение

има и още нещо в което издиша- не и е казал какво е "добро" и какво е "зло" и по какво да ги различаваме......

:)

Чудя се... дали да не преименуваме раздела от "Религия, мистика и езотерика" на "Харе Кршна" Публикувано изображение

U.Ra, нямаш си представа в каква степен Бог се влияе от творението си. Същото въжи между другото и за хората и техните мисли и постъпки. Не само се влияят, но направо им стават роби.

:offtopic_s:

Чудя се... дали да не преименуваме раздела от "Религия, мистика и езотерика" на "Харе Кршна" Публикувано изображение

...всеки да си защитава философията, съм на мниние, аз... опасявам се, че тези, които познаваме, като 'религии' са просто доктрини за догмата-ЗАПОВЕДИ , а не-философия... ;)

U.Ra, нямаш си представа в каква степен Бог се влияе от творението си. Същото въжи между другото и за хората и техните мисли и постъпки. Не само се влияят, но направо им стават роби.

...ми той нали си признава-издава.... :temperature:

6. разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и се огорчи в сърцето Си.

7. И Господ каза: Ще изтребя :angry22: от лицето на земята човека, когото създадох - хора, зверове, влечуги и въздушни птици, - понеже съжалих, че ги създадох.

Битие 6

:go ahead: ......к'о става сега ще се замерваме ли с камъни?.... :headphones:

Ба'а си съвършения "Господ", а?.....:super:

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

...всеки да си защитава философията, съм на мниние, аз... опасявам се, че тези, които познаваме, като 'религии' са просто доктрини за догмата-ЗАПОВЕДИ , а не-философия... :headphones:

...

За кого и за пред кого да я защитава/м/...

И какво се постига с богохулстване на нечии Бог...

Всеки има своя избор, който за него е правилен. Необходима е толерантност.

И писане в съответните теми. А не във всяка тема едно и също.

:headphones:

Не съм подстрекател,ама не можеш!Мерси за Фреди!Сега всички знаят че няма нищо общо с шизофреника от Арабия.Той си е бил персиец,а че е от зороастийско семейство е бонус! Публикувано изображение И с Джубран историята е подобна,макар че е арабин. Публикувано изображение

Поздрави!

За кого и за пред кого да я защитава/м/...

И какво се постига с богохулстване на нечии Бог...

Всеки има своя избор, който за него е правилен. Необходима е толерантност.

И писане в съответните теми. А не във всяка тема едно и също.

Какво значи 'богохулстване'?.. Публикувано изображение . аз не признавам юдейския и ислямския 'бог'. Те за мене са 'сатаната'..не съм ли разправял, че ценностната ситема е ЛИЧНА, не -колективна. за да приемеш ОБщИЯ Бог, то ти трябва да си убеден в сърцето си, че е изповядван от личността ти, не от племенно-кръвната общност. Щото иначе става въпрос за мафитоска схема на Бога.

Какво?- ще има джихад и саваот върху ми ли?... :temperature:

Не съм ли се аргументирал за семитския 'бог'?...аз тръгвам много по-отдалече в историята человеческа, много по-рано от техния чичко Абрахама?.. :offtopic_s:

Моля да не тръгваме от презумпцията, че Бог се налага с ДОГМА! Бог не иска това, човеците, които искат да управляват на Земята може би, а?... :headphones:Публикувано изображение

Какво значи 'богохулстване'?.. Публикувано изображение . аз не признавам юдейския и ислямския 'бог'. Те за мене са 'сатаната'..не съм ли разправял, че ценностната ситема е ЛИЧНА, не -колективна. за да приемеш ОБщИЯ Бог, то ти трябва да си убеден в сърцето си, че е изповядван от личността ти, не от племенно-кръвната общност. Щото иначе ства въпрос за мафитска схема на Бога.

Какво?- ще има джихад и саваот върху ми ли?... :offtopic_s:

Не съм ли се аргументирал за семитския 'бог'?...аз тръгвам много по-отдалече в историята человеческа, много по-рано от техния чичко Абрахама?.. :go ahead:

Моля да не тръгваме от презумпцията, че Бог се налага с ДОГМА! Бог не иска това, човеците, които искат да управляват на Земята може би, а?... :headphones:Публикувано изображение

Ами те май си я управляват вече.И затова така се получават нещата.И съвсем не мога да съм оптимист. :temperature:

Какво значи 'богохулстване'?.. Публикувано изображение . аз не признавам юдейския и ислямския 'бог'. Те за мене са 'сатаната'..не съм ли разправял, че ценностната ситема е ЛИЧНА, не -колективна. за да приемеш ОБщИЯ Бог, то ти трябва да си убеден в сърцето си, че е изповядван от личността ти, не от племенно-кръвната общност. Щото иначе става въпрос за мафитоска схема на Бога.

Точно заради това и харесвам гледната ти точка :) Единствено със спама няма да се разберем с тебе, ама-найсе ....

Какво?- ще има джихад и саваот върху ми ли?... :P

Може и кръстоносен поход да спретнем :)

Не съм ли се аргументирал за семитския 'бог'?...аз тръгвам много по-отдалече в историята человеческа, много по-рано от техния чичко Абрахама?.. ;)

Аргументирал си се-не се пали толкова де :) Ама не тръгваш чак толкова от далече , U.ra може и по=рано да се върнеш- там, където Боговете на лова и зимата са изобразявани по стените на пещерите с гуано....

А как мислиш, че се налага БОГ ?

Споредм мен-точно с това -с догмата, със заповедите, с канона.

Най-добре е свещенната ти книга да не се разбира от лаиците - католиците с техния латински, и мюсюлманите със техния арабски са го разбрали много отдавна това.Доводи за това-защо не трябва да се превежда "светото" писание -колкото искаш . (както и контрадоводи)

казваш на вярващия-прави това и това, защото го е казал Бог и той го прави.Ако попита-"Къде го е казал"- ти му показваш книгата (Библия или Коран -няма никакво значение ) - и му прочиташ на неразбираем за него език нещо си.

И той удря чело в земята и вика "Бог е велик !Щом така е повелил-тъй и ще стане !

А след това тръгва на кръстоносен поход или джихад (също няма никакво значение как ще го кръстиш)

Та тъй се налагат религиите.Със сила и неразбиране (според мен)

Еврейският Бог отговаря на представите на хората от определено време и място. По отношение на тези хора това е било движение напред. Сега, разглеждайки нещата от нашата позиция, нещата могат да изглеждат груби и жестоки, но за тогавашните хора не е било така. Доброто и злото са относителни - това което за някого при дадени условия е добро, за друг и при други условия може да навреди. "Този Бог е такъв, онзи Бог..." - това са пълни глупости, показващи просто, че въпросния Бог не съответства на нашето разбиране (дали го надхвърля или го ограничава няма значение, просто имаме несъответствие). Да се опитваш да наложиш своя Бог на хора, чието съзнание не съответства на това, което въпросния Бог олицитворява е проява на невежество, както и отричането на чуждите Богове, само защото не съответстват на нашата собствена представа за божественост.

хихиххи, според ВЕДА Бог идва от най-цивилизованото място-Трансцеденталния свят. А пещерняците са му неговото Recycle Bin

Публикувано изображение

Протовно на светката история, дето ни се налагаше от еврейската ком.партия, първите хора не са били диваци, а- ДЕВИ. Т.е. най-цивилизовани. Диваци, дето ги рисува фантазията на светските люде разни човекоподобни маймуни има и днес, дори и има и такива в Лондон..хихихихи

.............много съм се смял над този клип...... :) прочети долу коментарите, повечето са на брити...щях да почина от смях...за малко.. :P;)

Но има и доста съдържателни, като този, например:

mlmbrowser (2 months ago)

No thanks, I dont want to believe in a MURDEROUS God who kills His own son (who is innocent) for the crimes of criminals (supposedly even a baby is a criminal, how more twisted of a religion can christianity be??). I believe that God is much more JUST and LOVING than that. I dont believe in a BLOODTHIRSTY God. Keep believing in this nonsense. Good luck to you.

Peace

Точно заради това и харесвам гледната ти точка :) Единствено със спама няма да се разберем с тебе, ама-найсе ....

Може и кръстоносен поход да спретнем :)

Аргументирал си се-не се пали толкова де :) Ама не тръгваш чак толкова от далече , U.ra може и по=рано да се върнеш- там, където Боговете на лова и зимата са изобразявани по стените на пещерите с гуано....

А как мислиш, че се налага БОГ ?

Споредм мен-точно с това -с догмата, със заповедите, с канона.

Най-добре е свещенната ти книга да не се разбира от лаиците - католиците с техния латински, и мюсюлманите със техния арабски са го разбрали много отдавна това.Доводи за това-защо не трябва да се превежда "светото" писание -колкото искаш . (както и контрадоводи)

казваш на вярващия-прави това и това, защото го е казал Бог и той го прави.Ако попита-"Къде го е казал"- ти му показваш книгата (Библия или Коран -няма никакво значение ) - и му прочиташ на неразбираем за него език нещо си.

И той удря чело в земята и вика "Бог е велик !Щом така е повелил-тъй и ще стане !

А след това тръгва на кръстоносен поход или джихад (също няма никакво значение как ще го кръстиш)

Та тъй се налагат религиите.Със сила и неразбиране (според мен)

хихиххи, според ВЕДА Бог идва от най-цивилизованото място-Трансцеденталния свят. А пещерняците са му неговото Recycle Bin

Публикувано изображение

Протовно на светката история, дето ни се налагаше от еврейската ком.партия, първите хора не са били диваци, а- ДЕВИ. Т.е. най-цивилизовани. Диваци, дето ги рисува фантазията на светските люде разни човекоподобни маймуни има и днес, дори и има и такива в Лондон..хихихихи

.....

Точно това имах предвид с намека си :P

Девите само подпомагат еволюцията на хората и ги наставляват, но отдавна са преодолели необходимостта да се прераждат в човешки тела. Първите хора може и да не са били диваци по начина, по който разбираме това понятие, но съзнанието им е било на много по-ниско ниво от сегашното.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

Точно това имах предвид с намека си :)

Е го в'на! ;)http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1237975

От една страна абрахамските религии с кръвните си разбирания за Бога :speak: , от друга -рационалните учени-еволюционисти, на които им е разрешената фантазията, стига да е облечена в 'научни дрехи'... :rolleyes:

а сега де! :):lol6:

От една страна абрахамските религии с кръвните си разбирания за Бога :baby: , от друга -рационалните учени-еволюционисти, на които им е разрешената фантазията, стига да е облечена в 'научни дрехи'... :)

а сега де! :hush::)

Юрая,ти спомена преди време Любен Дайлъв син.Та Дилов баща има една зверска фраза която ми направи голямо впечатление на времето.Ще цитирам по памет,защото не ми се търси:"Кръв и сперма е хранителния разтвор на литературата ,още от време оно."Явно пича /светла му памет/ не е имал само литературата в пред вид! Публикувано изображение

Юрая,ти спомена преди време Любен Дайлъв син.Та Дилов баща има една зверска фраза която ми направи голямо впечатление на времето.Ще цитирам по памет,защото не ми се търси:"Кръв и сперма е хранителния разтвор на литературата ,още от време оно."Явно пича /светла му памет/ не е имал само литературата в пред вид! Публикувано изображение

Явно Отецът на Влюбен Dealов е бил Трисула(Тризъбеца) и Лингама(патката, петелът,кокът) на баъ ни Сива?... Публикувано изображение

Семенната течност е млякото на Отецът, а той иска левкоцити за замяна. Хемаглобина е хем глобЕн, хем сглобен! :yanim:

От една страна абрахамските религии с кръвните си разбирания за Бога ;) , от друга -рационалните учени-еволюционисти, на които им е разрешената фантазията, стига да е облечена в 'научни дрехи'... :yanim:

а сега де! ;):nono:

ми-чети си на воля (само прилагай критичност към писания от този вид) ;)

Явно Отецът на Влюбен Dealов е бил Трисула(Тризъбеца) и Лингама(патката, петелът,кокът) на баъ ни Сива?... Публикувано изображение

Семенната течност е млякото на Отецът, а той иска левкоцити за замяна. Хемаглобина е хем глобЕн, хем сглобен! :yanim:

ЩУ.ра.к,какво си взимал!?Пишеш като под въздействието на психотропни субстанции. Публикувано изображение Шитни малко насам и аз искам да се кача на небето :nono:

Редактирано от N e o (преглед на промените)

ЩУ.ра.к,какво си взимал!?Пишеш като под въздействието на психотропни субстанции. Публикувано изображение Шитни малко насам и аз искам да се кача на небето :P

Чок Гюзел, Хер Ной! Машалла! Алла Акбар! :P:)

http://www.youtube.com/watch?v=l99sN6QeULA. хари имАм! имам си харем.. :ph34r::wors::P

Наистина си за завиждане.Не стига че си се качил на черешата,ами и с добра компания!!!Аз викам да седнем да измислим някоя нова версия на приказката за боговете...Старите версии отдавна също плачат за ъпгрейд,поне.... Публикувано изображение

Наистина си за завиждане.Не стига че си се качил на черешата,ами и с добра компания!!!Аз викам да седнем да измислим някоя нова версия на приказката за боговете...Старите версии отдавна също плачат за ъпгрейд,поне.... Публикувано изображение

оня ден се замислих защо илюминати се появява . Амо то е защото религиите, особено 2те абрахамски, в кали-юга се опитват да ъпгрейдват Кришна-съзнание, като му подръжават, разбира се как може жабата да стигне вола?..знае се....обаче илюминати също не решение на проблемът, а само смекчаване на ъпгрейда на Кришна-съзнание от абрахамците и техните предстви за

Иииии Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.