Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Да, казва се "Вриндавана", но там има конкретика, която не съвпада с тази от райа на Брахма, който е почти същия за мюслитата. :ph34r:

да, всичко е персонално. Публикувано изображение Няма т.нар. 'обективна истина', тъй като ние сме субекти. Публикувано изображение

Обективна Истина има, но докато съществува субекта, тя все ще му се изплъзва.

Както всичко в Света и Рая е в нива и който където му харесва - на там се насочва.

Нямат значение имената за мен, те са само "сапунени мехури", с които може да се забавлява тълпата, т.е. безброй са, безчет са и са подвластни на изменението - двойствеността.

Най-точно е описано от преживелите/постигналите Го: "Не това, не това!"

:-)

Редактирано от rurk (преглед на промените)

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да, нито един от слепците не е могъл да обхване слона на веднъж.За това го е направил на части.

Обективна Истина има, но докато съществува субекта, тя все ще му се изплъзва.

Както всичко в Света и Рая е в нива и който където му харесва - на там се насочва.

Нямат значение имената за мен, те са само "сапунени мехури", с които може да се забавлява тълпата, т.е. безброй са, безчет са и са подвластни на изменението - двойствеността.

Най-точно е описано от преживелите/постигналите Го: "Не това, не това!"

Особеността на Трансцеденталния свят е, че няма нива и, че всичкин души са наистина "равни", въпреки, е тям няма измерения. Няма "по-по". Има само 1 "НАЙ". Там те имат 'женски облик'. А "НАЙ" има Мъжки облик.

Субектът ВИНАГи съществува, тъй като в Трансцеденталният/Духовен свят си е пак индивидуална, само, че ДУША-джива атма.

"Сливане на душата с Духа" може само на Астрално ниво. И Тази "слятост" си остава САМО за материалния свят, свят на обектите. Духовният свят е свят на СУБЕКТИТЕ.

Публикувано изображение

Гледам, че си имперсонален духовник...майа-вади философия, чувал ли си ?... ;)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Особеността на Трансцеденталния свят е, че няма нива и, че всичкин душа са наистона равни. Няма по-по. Там те имат 'женски облик'.

Субектът ВИНАГи съществува, тъй като в Трансцеденталният/Духовен свят си е пак индивидуална, само, че ДУША-джива атма.

"Сливане на душата с Духа" може само на Астрално ниво. И Тази "слятост" си остава САМО за материалния свят, свят на обектите. Духовният свят е свят на СУБЕКТИТЕ.

Публикувано изображение

Гледам, че си имперсонален духовник...майа-вади философия, чувал ли си ?... ;)

Добре си объркал кашичката, само дето не се получава нещо, което да "стегне", за да можеш да го ползваш като "стъпало" за извисяване.

Така е, Субект има, но не винаги. Субектът е също в нива. Най-Върховния Субект от Проявата държи всички останали по-"малки" субекти в Себе Си. Нарича се още Виш или Върховен.

Явно или Кришна, който ти преподава не е Кришна или си зле със слуха, за разлика от напъпилото зрение, което те ползва и за други духовни дисциплини/"надпревари"/хоризонти.

Нищо де, както вече писах не е моя работа да "бутам" нечии разбирания, така че не го приемам като проблем или пък като неотложност.

Добре ме разсмя с нивата "Астрал" и прочие термините "Душа" и "Дух", но нищо и от това, просто "хватка" за разтоварване и лека нощ, при "излизането" от този "задълбочен" разговор!

Благодаря за разкритието и Бог с теб, друже, пък Който и да Е Той!

Добре си объркал кашичката, само дето не се получава нещо, което да "стегне", за да можеш да го ползваш като "стъпало" за извисяване.

Така е, Субект има, но не винаги. Субектът е също в нива. Най-Върховния Субект от Проявата държи всички останали по-"малки" субекти в Себе Си. Нарича се още Виш или Върховен.

Явно или Кришна, който ти преподава не е Кришна или си зле със слуха, за разлика от напъпилото зрение, което те ползва и за други духовни дисциплини/"надпревари"/хоризонти.

Нищо де, както вече писах не е моя работа да "бутам" нечии разбирания, така че не го приемам като проблем или пък като неотложност.

Добре ме разсмя с нивата "Астрал" и прочие термините "Душа" и "Дух", но нищо и от това, просто "хватка" за разтоварване и лека нощ, при "излизането" от този "задълбочен" разговор!

Благодаря за разкритието и Бог с теб, друже, пък Който и да Е Той!

Няма "каша", бе приятелю. Точно се изразих СУБЕКТ е ЛИЧНОСТ. Личността е аз на духовно ниво. Има 2 вида аз: БОГ и индивидуални души. Според твоята имперсонална теория, то индивидуланата душа може да стане "бог", като се слее с някакъв Дух.

Бог е ЛИЧНИОСТ. Никой не може да се слее с Него. С Духа Му-да, но този, който се слее губи личността си. Публикувано изображение

Лека нощ, приятелю. ;) Не - "лека нищ" :hush:

Няма "каша", бе приятелю. Точно се изразих СУБЕКТ е ЛИЧНОСТ. Личността е аз на духовно ниво. Има 2 вида аз: БОГ и индивидуални души. Според твоята имперсонална теория, то индивидуланата душа може да стане "бог", като се слее с някакъв Дух.

Бог е ЛИЧНИОСТ. Никой не може да се слее с Него. С Духа Му-да, но този, който се слее губи личността си. Публикувано изображение

Лека нощ, приятелю. ;) Не - "лека нищ" :hush:

Зависи за кой Бог, друже!

:-))

Но ако е конкретно за Бог, да, губи личността си, т.е. субективността си.

Лесно се разбират нещата, чрез цифрите. Сега ще ти обясня, виждам, че търсиш доизбистряне на нещата, въпреки, че няма да ги признаеш, докато не ги преживееш в така нареченото Саматхи, но пък и то е в нива, така че "стискай палци" да те "удари" най-върховното, за да прозреш и чрез личнота си опитност.

0>1>2>3>4>5...

Където Нула (0), на "твоя език" е Брахман/Бог/Нун. Единицата е Брахма/Бог Отец/Алах...

Двойката е Бог Син - Вишну/Кришна/Христос...

Тройката е Шива/Светия Дух...

и така степен след степен и единица след единица се слиза до ниво безкрайност, в едната посока и безкрайност в другата посока.

Та думичката "личност" е доста неточна. А пък сливане може да бъде осъществено на всички нива с всички видове Дух-ове/нива на Съзнание, което образува както и да го вземеш - вид разширение.

Има само Един Върховен Аз и всички малки аз-чета се побират вътре в Него. Но, да, разбирасе, че е трудно да зарежеш индивидуалността си...

Е, наистина Морфей дойде и сега ме подканя да взема хапчето, защото Сънчо гледа от страни и чака да ме отведе в страната на сънищата!

Знанието става Познаваемо (Познание), само с личностно преживяване.

Лека нощ, друже!

Зависи за кой Бог, друже!

:-))

Но ако е конкретно за Бог, да, губи личността си, т.е. субективността си.

Лесно се разбират нещата, чрез цифрите. Сега ще ти обясня, виждам, че търсиш доизбистряне на нещата, въпреки, че няма да ги признаеш, докато не ги преживееш в така нареченото Саматхи, но пък и то е в нива, така че "стискай палци" да те "удари" най-върховното, за да прозреш и чрез личнота си опитност.

0>1>2>3>4>5...

Където Нула (0), на "твоя език" е Брахман/Бог/Нун. Единицата е Брахма/Бог Отец/Алах...

Двойката е Бог Син - Вишну/Кришна/Христос...

Тройката е Шива/Светия Дух...

и така степен след степен и единица след единица се слиза до ниво безкрайност, в едната посока и безкрайност в другата посока.

Та думичката "личност" е доста неточна. А пък сливане може да бъде осъществено на всички нива с всички видове Дух-ове/нива на Съзнание, което образува както и да го вземеш - вид разширение.

Има само Един Върховен Аз и всички малки аз-чета се побират вътре в Него. Но, да, разбирасе, че е трудно да зарежеш индивидуалността си...

Е, наистина Морфей дойде и сега ме подканя да взема хапчето, защото Сънчо гледа от страни и чака да ме отведе в страната на сънищата!

Знанието става Познаваемо (Познание), само с личностно преживяване.

Лека нощ, друже!

Има 1 Бог-Кришна. Брахма е Дев. както и Шива-Маха-Дев.

Бо не само, че не може да изгуби СУБЕКТИВНОСТТА, си но когато делигира права на девите-Брахма има 78% от Субективността му, а Шива-84%. Именно това допълнение до 100% дава основание на имперсоналистите да считат че Бог не е личност. Публикувано изображение

Лек и на тебе!

;)

Има 1 Бог-Кришна

Има само един Бог - Иисус Христос. Откриите разликите...

Има само един Бог - Иисус Христос. Откриите разликите...

Исус не е Бог, а СИН НА БОГА, макар и "единороден", но за семитите. :)

Кришна е Бог, не е- СИН. Грешно правиш паралелите. Публикувано изображение

Прави разграничение! ;)

Прави разграничение! ;)

А за Праджапати нещо да кажеш ? А за Варуна, за Брама, за Индра ?

Плюс това, досега няма нищо в темата за езика "санскрит" .и всичко постове, несвързани с конкретната тема (включително и моят ) заминават в темата "да поговорим за религии", в която можем да продължим дискусията си.

Прави разграничение! ;)

Харе Кришна или ИСКОН (абревиатура на английското International Society for Krishna Consciousness), Международното общество за Кришна-съзнание е общност от вайшнави (изписвано още като "ваишнави"). Организацията има стотици храмове, вегетариански ресторанти, селскостопански общности и други проекти.

Ведическите произведения посочват, че духовния живот започва тогава, когато човек са запита за природата на Абсолютната истина, Върховния Бог. Гаудия Вайшнавите (Ваишнавите) са монотеисти и се обръщат към Бога като Кришна или Всепривличащ. Известно е, също така, че Върховният има безброй много имена, такива, като Рама, Вишну, Буддха, Йехова, Аллах и пр. Крайната цел на Гаудия Ваишнавизма е да се развие любов към Върховния Бог

Значи ,тоя кришна ша е хем бог ,хем движение и всичко това + мениджър на "селскостопански общности"-известно ли ти е какво значат тия общности,или да си работил в ресторант собственост на ИСКОН а???

Харе Кришна или ИСКОН (абревиатура на английското International Society for Krishna Consciousness), Международното общество за Кришна-съзнание е общност от вайшнави (изписвано още като "ваишнави"). Организацията има стотици храмове, вегетариански ресторанти, селскостопански общности и други проекти.

Ведическите произведения посочват, че духовния живот започва тогава, когато човек са запита за природата на Абсолютната истина, Върховния Бог. Гаудия Вайшнавите (Ваишнавите) са монотеисти и се обръщат към Бога като Кришна или Всепривличащ. Известно е, също така, че Върховният има безброй много имена, такива, като Рама, Вишну, Буддха, Йехова, Аллах и пр. Крайната цел на Гаудия Ваишнавизма е да се развие любов към Върховния Бог

Значи ,тоя кришна ша е хем бог ,хем движение и всичко това + мениджър на "селскостопански общности"-известно ли ти е какво значат тия общности,или да си работил в ресторант собственост на ИСКОН а???

Ех, "санта семличита",амиго :)

Ех, "санта семличита",амиго :P

Eeх ,сори но не мога да ти бъда амиго,

щото съм от "ристените"пък може и да имам нещо останало и от така наречените "траки"които объркват представите на всички желаещи за неповторимост и уникалност!-хора богове,върховни богове,полу-богове,пророци,абсолютни истини,божествени народи,приносители на вярата и т.н. и т.н.

Да си чувал нещо за слънчеви култове и тяхното разпространение?

Тъй ,че твоята неприязън към "ристените"не може да те направи амиго с мене!

Пък това е в разрез и с твоя жив наместник на кришните ли бе беше или вишните ?-който Ви е казал да повтаряте всеки ден ,докато го запомните!Беше се изказал май ,че Библията и Корана били за неграмотници,а ето и как се развиват Грамотниците хехехехе

За да развият своето съзнание за Бога, последователите на ИСКОН практикуват медитация, повтаряйки Светите имена на Бога, Маха (велика) мантрата Харе Кришна:

Харе Кришна Харе Кришна Кришна Кришна Харе Харе

Харе Рама Харе Рама Рама Рама Харе Харе

И все пак не ми каза за черната точка на челото,какъв е ранга на "говорещия със храстите"

Явно си мого далеч,от практиките на ИсКОН-ако не знаеш няма нищо ,аз ще ти обясня!!!

Из Учението на Кришна (Христос) към Арджуна

Втора Глава:

44

Умът, пленен от техните думи,

тленни наслади и власт жадува.

Такъв ум не е вглъбен в самадхи,

не е спокоен, Единен с Едното.

42

Много безумци не виждат Пътя,

но с цветисти слова хвалят ведите.

Сляпо към текста им се придържат

и казват: „Друго не съществува!"

43

Те стават роби на своите желания

и похотливо мечтаят за рая,

но към прераждане кармата тласка.

Те правят жертви за тленни богатства.

...

Пета Глава:

16

Ако унищожиш невежеството

с мъдростта на атмана в себе си,

тази мъдрост подобно на Слънце

ще освети Върховния Брахман.

17

Който стане единен с Него,

с ум и разум насочен в Него,

веднъж прогонил греха чрез мъдрост, _

достига покоя в свръхдвижението.

18

В брамин изпълнен с мъдрост и скромност,

както и в крава, и в слон, и в куче,

и в дрипльо, който се храни с кучета —

мъдрият вижда във всички Едното.

...

Шеста Глава:

5

Нека сам се издига чрез атмана,

но нека сам не се принизява.

Защото всеки сам е приятел

и сам е враг на самия себе си.

6

Сам е приятел на себе си този.

който се е победил чрез атмана.

Който сам себе си не владее,

той се превръща във враг за себе си.

7

Който се е победил и спокоен

пребивава във Висшия атман,

еднакъв при радост, скръб, студ и жега,

почести или неуважение,

8

човек доволен от мъдрост и знание

извисен, овладял сетивата,

за когото кал, камък и злато

са едно — той е йогин — Единен.

9

Който еднакво е безпристрастен

към враг, приятел, посветен и незнаещ,

чужденец, роднина, светец и грешник —

такъв равновесен човек е възвишен.

...

30

Който Ме вижда във всяко нещо

и вижда, че всяко нещо е в Мене,

той няма никога да ме остави,

нито ще бъде от Мен изоставен.

31

Този, който усеща Единството

и Ме почита във всяко нещо,

какъвто и живот да живее —

този йогин живее в Мене.

32

Който в Светлината на атмана

гледа на всичко като на себе си

и е в неволя и радост еднакъв —

този е съвършеният йогин.

източник: Бхагавадгита Упанишада

Исус не е Бог, а СИН НА БОГА, макар и "единороден", но за семитите. :P

Прави разграничение! :angry:

Светата Тройца е единосъщна и неразделна, триипостасна, и въпреки че Христос е единоноред Син на Отца, Той е също събезначален Бог. Но смятам, че е прекалено сложно, за опростените вярвания...

Светата Тройца е единосъщна и неразделна, триипостасна, и въпреки че Христос е единоноред Син на Отца, Той е също събезначален Бог. Но смятам, че е прекалено сложно, за опростените вярвания...

"Троицата" е за материалния свят. ори има и други: Руска тройка(Тройной), Шведска тройка, Бългрска Терца, т.нат.... ;):P

Ристенската троица така неспопосано е копирала от ВЕДАическата, че няма какво да коментираме... ;)

Насочвам вниманието върху това, че в Трансцеденталния(Духовен) свят 'троици' НЯМА! Публикувано изображение

Пак повтарям (колко ли пъти ще ми се налага... ) - твърдението ( ... Ристенската троица така неспопосано е копирала от ВЕДАическата ... ) , колкото и ирония да съдържа в себе си, не го превръща нито в доказателство, нито във факт.

Иначе... "И в един Господ, Иисус Христос, Сина Божии, Единородния, Който е роден от Отца преди всички векове, Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истинен, роден, несътворен, Единосъщен с Отца, и чрез Когото всичко е станало ... " Из Никео - Цариградския Символ на вярата

Редактирано от hrisko_96 (преглед на промените)

"Троицата" е за материалния свят...

Насочвам вниманието върху това, че в Трансцеденталния(Духовен) свят 'троици' НЯМА! Публикувано изображение

Съвременният Трансцендентен Анализ произтича и се разкрива като научен метод от последните достижения на основни науки като квантовата физика, медицината, психиатрията, психологията, философията, теологията, лингвистиката, антропологията, системния анализ, методологията и други. Като резултат, Трансцендентният Анализ представлява основното ядро в една много по-обширна научна постановка наречена Теория за Човека, която от своя страна е в същината на Трансцендентната Наука, която навлиза във всички клонове на съвременната наука като качествено по-висок етап в нейното развитие

... ... БЛА,БЛА,БЛА....Значи от Ведите сега се преместихме в новата "Теория за човека"Всъщност ти си станал и новатор ,щото от анализ си го оформил-"Трансцеденталния(Духовен) свят" или не?

Аз съм вярваща, че без вяра може ли да живее човек?! - просто вярвам, а не размишлявам! Религия и логика са две думи, които не могат да се съвместят и не бива да се използват в едно изречение даже...

Да, нито един от слепците не е могъл да обхване слона на веднъж.За това го е направил на части.

РисТко, знаеш ли каква е основната идея на юдейския комунизъм(която, обаче не е замислена от "потребителите" му! :wors: ): Може би си твърде малък за да я разбереш още?... Със "свежо ЕГ Не"..... :wors:

Идеята е да сме еднакво глупави и бедни, тъй като сме ревниви и с голямо, напомпено его.

Затова победи комунизма и чалгата. Тъй като повече ристиени си помпат егото с въздушна пумпа. Публикувано изображение

То и затова побеждава и соц-ът в исламските джамахирии с тенденция за калифати, ма нейсе. :wors:

Та, да обвържа тезата си с темата тука за "слона и слепите мъдреци": "Мъдреците" затова са 'слепи', защото разчитат ан сетивата си при знанието. И егото им прекалено голямо да си признаят това, както и да си махнат превръзката. Те не искат да виждат Реалността, така и Бог. Бог и Реалността трябва да са скрити от тях, тъй като те искат да ги възприемат с 5-те си сетива. Публикувано изображение Както е при лунните абрахамски религии!

И забележи: тази мъдрост не е на Нил Крокодилски или Златоустният със Златната Ябълка! Публикувано изображение Това се води за т.нар. "Източна Мъдрост"! :)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Ако на някой не е станало ясно, не съм от никоя религия. Кефя се на всичките и си стоя вън от тях. Истината е една. Има множество нейни отражения в различните религии.

Ако на някой не е станало ясно, не съм от никоя религия. Кефя се на всичките и си стоя вън от тях.

Истината е една. Има множество нейни отражения в различните религии.

така е . днешните т.нар. "религиите" са кодекси-команди. :angel19:Публикувано изображение

Но това, че "стоиш извън" тях значи ли, че си автономен(на) обожател(ка) на някой Анонимко?... Публикувано изображение:magnifier::help wanted:

Нямам нужда от религия, която да ми казва в какво да вярвам и в какво да не вярвам, от какво да ме е страх и от какво да не ме е страх.

хайде без лични нападки и обиди, а ?

Кой за къде е и за какво е , си има хора, които да преценяват това.

2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

Един ден религиите тотално ще изчезнат, защото няма полза ит тях. Те не обединяват хората а напротив. В името на религиите са избивани сума народ. Църкавата ще падне, защото не тя е храм Божий.

Как може да се отговори на човешката жажда за духовно водачество, когато църковните лидери са заети с преходното, и когато римо-католическите, гръкоортодоксалните и протестантс¬ките църкви наблягат на пищните церемонии, на огромните здания и каменни катедрали, на златните и сребърни съдини за причастие, на пурпурните четириъгълни шапчици, на облеклото със скъпоцен¬ни камъни и на целия инвентар, така скъп за всеки църковно мислещ ум? Как е възможно да се спасят гладуващите деца в света (и в частност в Европа), когато папите в епископите просят пари за строеж на нови катедрали и храмове, макар че вече построените са постоянно празни? Как може светлината отново да засияе в умове¬те на хората, когато църковниците държат хората в страх и принуж¬дават вярващите да приемат изтърканите от употреба теологични тълкувания и старите пътища към Бога?

Възниква въпросът дали Христос ще се чувства в църквата като у дома си, когато отново дойде сред хората. Ритуалите и церемониите, пищните одежди, свещите, златото и среброто, йе¬рархията на папите, кардиналите, архиепископите, канониците и обикновените приходящи свещеници, пастори и духовенство -всичко това несъмнено ще събуди слаб интерес у стремящия се към простота Божи Син, Който (идвайки преди на Земята) не е имал дори къде да подслони глава.

Мразя Църквите! :hush:

Вярата на човека е в сърцето , където е и Бог. Това е Божия Храм..а не Църкавта!

Който вярва в Църквата, значи е слепец. Фанатизъма с който Църквата отстоява своята сила, пречи на хората да "прогледнат".

Хора, молете се на Бог в къщи,Той ще ви чуе ,ако се молите от сърце.

Паленето на свещи, спазването на ритуали и ходенето на църква, не ви прави по големи Християни , от хората които не ходят...

Защо расте интересът към източните теологии, различните йоги, будистките учения и ориенталските вероизповедания?

Защо такива учения като астрологията, номерологията и раз¬личните магични ритуали печелят многобройни привърженици, докато в същото време църквите остават пусти или се посещават само от старци, консерватори, реакционери и от хора, които ходят там по силата на навика или от отчаяние?

Защо младите хора избягват да посещават църквите и без интерес възприемат предлаганите им там доктрини?

Защо смъртта, а не животът шества днес по света?

Всички тези отговори са в книгата на Алис Бейли, която препоръчвам на всеки фанатизиран християнин да прочете, за да не живее в заблудата на собствения си ум.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.