Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Добре, че ни разясни :)

На повечето въпроси отговора е кратък - щото сме в България.

Бог винаги е бил и е един и същ. Той не се влияе нито от времето, нито от нравите на дадено поколение или поколения. Това, че хората са се променили, възгордяли са се, започнали са да се ровят из непозволеното не значи, че се е променил пътя към Бога. Той винаги си остава един и същ. Така че по - скоро може да се отбележи като похвално до някъде за католиците и особено за православните, че вместо да се уж реформират за да отговорят на неоправданото човешко търсене, те държат на исконното.

За йерархията например... тя е установена още от Христос първо и после от Неговите ученици. Йерархия на безплътните чинове има и в рая. Явно това е неотменна част от всяка една система.

Не искам да ме разбираш погрешно - в никакъв случай не оправдавам владиците и висшия духовен елит в по - голямата му част. Но ако твоята вяра зависи от тяхната и ходиш (или не) на църква, например, защото владиката вярва (или не) е просто смешно.

Никой не ти забранява да се молиш сам в къщи или някъде до другаде, но истинското християнско конфесионално общение се осъществява в храмовете на дадена Църква чрез евхаристията.

Защо такива учения като астрологията, номерологията и раз¬личните магични ритуали печелят многобройни привърженици, докато в същото време църквите остават пусти или се посещават само от старци, консерватори, реакционери и от хора, които ходят там по силата на навика или от отчаяние?

Защо младите хора избягват да посещават църквите и без интерес възприемат предлаганите им там доктрини?

Защо смъртта, а не животът шества днес по света?

Освен защото сме в България, понеже човекът е задоволил до накъде примитивните си нужди от храна, подслон и стабилен икономичен живот, то той се обръща не към позволеното му от Бога, а към забраненото, защото забранения плод е най - вкусен.

Съжалявам, че бях толкова кратъкпо последния въпрос, но трябва да излизам :) Приятен и хубав ден:)

Редактирано от hrisko_96 (преглед на промените)

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Един ден религиите тотално ще изчезнат, защото няма полза ит тях. Те не обединяват хората а напротив. В името на религиите са избивани сума народ. Църкавата ще падне, защото не тя е храм Божий.

Как може да се отговори на човешката жажда за духовно водачество, когато църковните лидери са заети с преходното, и когато римо-католическите, гръкоортодоксалните и протестантс¬ките църкви наблягат на пищните церемонии, на огромните здания и каменни катедрали, на златните и сребърни съдини за причастие, на пурпурните четириъгълни шапчици, на облеклото със скъпоцен¬ни камъни и на целия инвентар, така скъп за всеки църковно мислещ ум? Как е възможно да се спасят гладуващите деца в света (и в частност в Европа), когато папите в епископите просят пари за строеж на нови катедрали и храмове, макар че вече построените са постоянно празни? Как може светлината отново да засияе в умове¬те на хората, когато църковниците държат хората в страх и принуж¬дават вярващите да приемат изтърканите от употреба теологични тълкувания и старите пътища към Бога?

Възниква въпросът дали Христос ще се чувства в църквата като у дома си, когато отново дойде сред хората. Ритуалите и церемониите, пищните одежди, свещите, златото и среброто, йе¬рархията на папите, кардиналите, архиепископите, канониците и обикновените приходящи свещеници, пастори и духовенство -всичко това несъмнено ще събуди слаб интерес у стремящия се към простота Божи Син, Който (идвайки преди на Земята) не е имал дори къде да подслони глава.

Мразя Църквите! :ph34r:

Вярата на човека е в сърцето , където е и Бог. Това е Божия Храм..а не Църкавта!

Който вярва в Църквата, значи е слепец. Фанатизъма с който Църквата отстоява своята сила, пречи на хората да "прогледнат".

Хора, молете се на Бог в къщи,Той ще ви чуе ,ако се молите от сърце.

Паленето на свещи, спазването на ритуали и ходенето на църква, не ви прави по големи Християни , от хората които не ходят...

Защо расте интересът към източните теологии, различните йоги, будистките учения и ориенталските вероизповедания?

Защо такива учения като астрологията, номерологията и раз¬личните магични ритуали печелят многобройни привърженици, докато в същото време църквите остават пусти или се посещават само от старци, консерватори, реакционери и от хора, които ходят там по силата на навика или от отчаяние?

Защо младите хора избягват да посещават църквите и без интерес възприемат предлаганите им там доктрини?

Защо смъртта, а не животът шества днес по света?

Всички тези отговори са в книгата на Алис Бейли, която препоръчвам на всеки фанатизиран християнин да прочете, за да не живее в заблудата на собствения си ум.

Браво!

Въпросите, които задаваш, са съществени!

Свършено е основното - имаш въпроси.

Сега започва твоят си път - да откриеш отговорите. Вътре в себе си. Никой и нищо отвън не те ползва истински :)

Мерси. Понякога и аз имам нужда някой да ме гушне и да ми каже, че съм добро дете :-)

Не успях да го направя приживе. Прости ми!

Много ми е мъчно, Обич!

Ти беше не само добро дете. Ти беше различен, Усмивке!

Бяла врана

Иван Вълев

Бяла врано! Красива нещастнице!

Чувам твоя отчаян грак.

Зрее гроздето, идат празници,

но самотна ще бъдеш пак...

Шумни кръстове - спускат се черните,

страшна орда, тип "Месершмит".

Аз съм в лозето, аз съм Гуерника,

жив съм още, недоубит...

Бяла врано, сестрице, надеждице!

Само ти ли ще се смилиш?

Моя рана, мой белег над веждите,

как пред черните ще издържиш?

Те се сливат с небето катранено,

те са всички с еднакъв цвят.

Ти си чужда, дошла си неканена

и ще страдаш от студ и глад.

В тези древни лозя-лабиринти,

между истини и лъжи,

бяла врано - кълбо от бинтове,

размотай се и ме превържи!

из книгата Високата трева

Ако на някой не е станало ясно, не съм от никоя религия. Кефя се на всичките и си стоя вън от тях.

Истината е една. Има множество нейни отражения в различните религии.

Съгласен!

Едно е Духовното слънце - Абраксас, а другите светят с отразена светлина.

Така и Диханието на Бог - Архитекта на Универсума се пречупва в различните реалности и като негови сенки са различните религии...

Браво!

Въпросите, които задаваш, са съществени!

Свършено е основното - имаш въпроси.

Сега започва твоят си път - да откриеш отговорите. Вътре в себе си. Никой и нищо отвън не те ползва истински ;)

Да, така е! На повечето отговори вече имам отговор :offtopic_s:

Просто написах това , за да накарм хората да се замислят, че Истината е вътре в нас, тоест отговорите са вътре в нас. Публикувано изображение А това вътре в нас е" Божия храм" за който се говори в Библията...а Божия храм е сърцето, от там извира цялата мъдрост... а то , сърцето е храма на Бог.

В момента,в който човек осъзнае това, той вече е на Прав Път ....Пътя към Истината.

Редактирано от Sirius12 (преглед на промените)

Да, така е! На повечето отговори вече имам отговор :offtopic_s:

Просто написах това , за да накарм хората да се замислят, че Истината е вътре в нас, тоест отговорите са вътре в нас. Публикувано изображение А това вътре в нас е" Божия храм" за който се говори в Библията...а Божия храм е сърцето, от там извира цялата мъдрост... а то , сърцето е храма на Бог.

В момента,в който човек осъзнае това, той вече е на Прав Път ....Пътя към Истината.

Съгласен!

Христос /Кришна, Тот, Ахурамазда, или както там го наречем/ е заключен в сърцата ни. А за да Го приемем, трябва да ремонтираме и изчистим същността си /скинията си/, за да стане годна отново да се превърне в Храм/жилище на Бога - нашия баща ;)

Да, така е! На повечето отговори вече имам отговор ;)

Само от Библията ли? Защо пренебрегваш останалите религии? Смисъла на религията е да укрепиш вярати си в висшата сила, назависимо кой как я нарича. Намойема да кажем тази или онази релиия е по-добре или превилан или грешна, защото тук говорим само за смяната на името на висшата сила в която всъщност вярваме!

из "Прометей" - Гьоте

"Не зная под слънцето

Нищо по-жалко от вас, богове!

С дарове жертвени

И шепот молитвен

Мизерно изхранвате

Величие лично,

Погинали бихте от глад

Да не бяха децата и бедните просяци

Подманени от надежди глупци."

пак там

из "Прометей" - Гьоте

"Не зная под слънцето

Нищо по-жалко от вас, богове!

С дарове жертвени

И шепот молитвен

Мизерно изхранвате

Величие лично,

Погинали бихте от глад

Да не бяха децата и бедните просяци

Подманени от надежди глупци."

пак там

За което сме си виновни само ние...

Астрологията е забранена в Исляма,буквално се казва,че

който гледа към звездите,си губи времето.

Предсказване на бъдещето чрез звездите и надежда,

че Сатурн ще ти помогне да разрешиш финансовите си

проблеми и подобни е т.н. голям ширк или съдружаване(създаване

партньори на Алла сут)

Астрономията,небесните тела,създаването им,посоката на

въртене,орбита и др. са описани в няколко аята,но в

никакъв случай не целят поставяне на пиадестал нито на

Луната,нито на Слънцето,култ или нещо подобно.Чисто научно

информативно.

Къде е грешката?!

Ислямските астрономи са направили много открития и са

построили много обсерватории,едни от най-големите са

в Иран и днешен Ирак.

Астрономическите изчисления са се ползвали предимно за навигация

и никога за предсказания,подобни на астрологията.

Някои мюсюлмани приемат,че зодиите определят характера,

но отричат хороскопите.

Аз отричам и двете.

пп аватара ми е на актриса

не бих публикувала моя снимка тук

може някой да скочи от влака...

Скъпа Ди Лайла, Публикувано изображение

ако знаеш английски(модерно момиче си , все пак) прегледай това видео. Обърни внимание на 1:11 мин. и около нея! Публикувано изображение

http://www.youtube.com/watch?v=DfabYg4G8QQ

Много ми се иска да коментираш?... ;) ............

Скъпа Ди Лайла, kiss.gif

ако знаеш английски(модерно момиче си , все пак) прегледай това видео. Обърни внимание на 1:11 мин. и около нея! cool.gif

Много ми се иска да коментираш?... wink.gif ....

;)... Искаш да кометнираме това клипче, ами добре, като за първо, ще кажа че горкия човек е много зарибяващ за малоумници... Черна туника, черни дрехи, Сатурн ;) Само дето думите му са логическа игра, манипулация..... Като парадоксите , като логическите грешки..... ;)

П.С И какво каза че има общо това със темата , освен че човечеца споменава религите като цяло ....... Просто поредния ти пост за да не стоиш капо ли :)

Съжалявам U.Ra,но не мога да видя клипа.

Прочетох коментарите и мисля,че и да го бях видяла,коментара

ми нямаше да бъде по-различен от първия коментар в youtube или

този на Diin.

Скъпа Ди Лайла, kiss.gif

ако знаеш английски(модерно момиче си , все пак) прегледай това видео. Обърни внимание на 1:11 мин. и около нея! cool.gif

Много ми се иска да коментираш?... wink.gif ....

;)... Искаш да кометнираме това клипче, ами добре, като за първо, ще кажа че горкия човек е много зарибяващ за малоумници... Черна туника, черни дрехи, Сатурн :) Само дето думите му са логическа игра, манипулация..... Като парадоксите , като логическите грешки..... ;)

П.С И какво каза че има общо това със темата , освен че човечеца споменава религите като цяло ....... Просто поредния ти пост за да не стоиш капо ли ;)

Е, какво 'зарибява' човечеца не разбрах? ;) ...тези неща за Сатурн са известни на халдейците, които са хронологически преди евреите...а вашата религия -да не говорим! ;)

Да, харесва ми Овенския хУмор, но хайде сега покажи, че си повече от тийн-хУмор! ;)Публикувано изображение

Какво общо има Исляма със Сатурн или който и да било култ?!

Отговора е:НИЩО

само това ли можеш да коментираш?...жалко.! ;) ..имах те за по-интелигентна.. ;)

ПС: Все пак, не допускаш ли, че щом аз и този жалък човечец от видеото сме достигнали независими един от друг до еднакви заключения, значи може и да има нещо резонно в тях?...Поне този въпрос задаваш ли си?.. Публикувано изображение

нещо повече: както аз, така и той достигаме до извода, че сатурн е важен не само за исляма, но и за 3-те т.нар. 'абрахамски' религии ПЛюС СВЕТСКИЯ КОМУНИЗЪМ. Публикувано изображение

ето в тази неотдавнашна моя публикация:

http://u-ra.blogspot.com/2008/09/blog-post.html

Публикувано изображение

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

U.Ra... Почини си малко, ако няма какво ново да кажеш, просто недей го казва, ставаш жалък вече .... Aliah , той май си търси нашето внимание, загуби почитатели и интерес към себе си , сега се мъчи да го навакса..... Лудите са докоснати от Аллах казват, но той явно е докоснат от нещо друго....

Редактирано от Diin (преглед на промените)

U.Ra... Почини си малко, ако няма какво ново да кажеш, просто недей го казва, ставаш жалък вече ....

Aliah , той май си търси нашето внимание, загуби почитатели и интерес към себе си , сега се мъчи да го навакса.....

Лудите са докоснати от Аллах казват, но той явно е докоснат от нещо друго....

мерси за загрижеността ти към мене, хабиби Публикувано изображение , ще го имам в пред вид, но тука имаше конкретен въпрос на който отговаряте с с "да" или "не". Което говори, че не сте способни на разъждения, което може би ви насочва към исляма...там май не се иска да се разсъждава много, а? :P ... нещо като в социалистическата казарма. ти, като Овен бил ли си Воен там?.. :rolleyes:

Обърна ли внимание, че АРХЕТИПА под Сатурн и Марс са важни за 3-те абрамански религии ПЛюС СВЕТСКИЯ КОМУНИЗЪМ?... :wors:

Aliah , той май си търси нашето внимание, загуби почитатели и интерес към себе си , сега се мъчи да го навакса.....

Лудите са докоснати от Аллах казват, но той явно е докоснат от нещо друго....

хи хи :rolleyes::P:wors:

Виж сега Diin-ние с теб не можем вече месец да разберем,че

сме абрахамци,излезли от матрицата и нищо не разбираме

от ведаическите работи Публикувано изображение

Ние сме кравожадни мюсюлмани,които им дай да ядат месо,

да режат зелки...друго нищо не ни интересува...и голяма

грешка правим,че не се доверяваме на астрологията,няма

да има прераждане за нас и това е! Публикувано изображение

Обаче U.Ra да ни направи кришнари ли иска или какво?!

Вече не знам....

Казах ти U.Ra:Исляма няма нищо общо със Сатурн,

какво да коментирам,колкото и да ми се иска:няма какво.

Дай нещо друго.

Какъв комунизъм пък сега?!

Нещо общо с Исляма ли видя Публикувано изображение

Казах ти U.Ra:Исляма няма нищо общо със Сатурн,

какво да коментирам,колкото и да ми се иска:няма какво.

Дай нещо друго.

Какъв комунизъм пък сега?!

Нещо общо с Исляма ли видя Публикувано изображение

Скъпа Лайла,

ти можеш ли да разсъждаваш малко по-абстрактно или ще си играем на отричане?... ;)

Ислямът е напълно независима религия, паднала от Ал-ла направо от Шира-(Сириус), и няма общо със Шива и КАЛИ, така ли? Публикувано изображение

ПС: Аз може да не съм видял общо на комунизма с юдаизма и исляма, но чичковците Сталин Джугашвили и полковник Гадафи, както С Адам Хус са видяли тези неща много по-рано от мене?.. ;)

Ислямът е напълно независима религия, паднала от Ал-ла направо от Шира-(Сириус), и няма общо със Шива и КАЛИ, така ли? Публикувано изображение

Няма Сириус,няма Шива и Кали.

Има Аллах сут и Ислям.

Радвам се,че след о-о 10 стр най-после

се опитваш да разбереш какво е Ислям ;)

и какво са видели ,,чичковците'',разясни

хи хи smile.gif smile.gif smile.gif

Виж сега Diin-ние с теб не можем вече месец да разберем,че

сме абрахамци,излезли от матрицата и нищо не разбираме

от ведаическите работи biggrin.gif

Ние сме кравожадни мюсюлмани,които им дай да ядат месо,

да режат зелки...друго нищо не ни интересува...и голяма

грешка правим,че не се доверяваме на астрологията,няма

да има прераждане за нас и това е! biggrin.gif

Обаче U.Ra да ни направи кришнари ли иска или какво?!

Вече не знам....

............

Иска да си избие някъде комплексите , това иска горкия ненормалник.... явно хлапето се мисли за много умно, много модерно, много знаещо.... всичко най най .....

Но не разбра че просто няма да му мине номера...

Лека вечер от мен Aliah , нека Аллах те дари със спокоен и лек сън...

Няма Сириус,няма Шива и Кали.

Има Аллах сут и Ислям.

Радвам се,че след о-о 10 стр най-после

се опитваш да разбереш какво е Ислям :speak:

и какво са видели ,,чичковците'',разясни

Скъпа Лайла,

ако не си била свидетелка на "чичковците", то поне не си ли чела история, ма не тази в училище, а тази от интернет статии, различна от официалната пропаганда, която, между друото, е пак дело на Чичко Сатурн.. Публикувано изображение

А казваш абрахамците нямат общо с Рура и Кали?.. Публикувано изображение Първо знаеш ли ги последните, че да отричаш?.. ;)

Щото пък как ще коментираш пък това?,,,Нали е факт:

http://www.youtube.com/watch?v=5D34nh12K2s

:)

Щото пък как ще коментираш пък това?,,,Нали е факт:

http://www.youtube.com/watch?v=5D34nh12K2s

smile.gif

:speak: Коментарите са написани под клипа , но явно ти не четеш тях нали :) както го казва дори един 18 годишен по-умен от теб потребител на тубето, фактите са дадени просто извън контекста ..........

Аз няма какво друго да кажа, щом едно хлапе на 18 е по-умно от теб дори хахахахахах, както се казва, това го знае всяко хлапе ;)

Това е твоя отговор.В действителност има общо и със Сатурн и и с други неща/култове/Ама няма да повярваш,понеже вече си зомбирана. Публикувано изображение

Че какво му е лошото на Кронос/Сатурн. Времето поглъща само преходното.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.