Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Мисля, че блогът ти ще да е единственото нещо писано от грамотни хора, естествено и за грамотни - щом аз нямам никакви способности за издържане там.

Чудя се, дали Хермес също е наследник на Веданта?

Ако случайно мислиш да се позовеш на Е.П.Б. - недей, Мория и Кутхуми мога и сам да ги питам, понеже са ми съседи.

Веданта или Веда? Наистина човек трябва да има минимум познания. Иначе попада в графата "за ра.цион.алнаата пирамида".

Хермес? ...Какво те вълнува? :) Мислиш, че е "пионер" на нещо уникално ли?... Публикувано изображение

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Е това го знаем,затова се заговорихме за $. Публикувано изображение Хареса ми блогъть ти.И линка за ашкеназите.Ама първата снимка там е на един мен дето много го уважавам - Айзък Азимов.Ти какво мислиш за него?Дали и той е агент на матрицата?

хе, хе Sci-Fi, Hi-Fi, Wi-Fi.... ;) Добре, че поне е избил към фантастика, а не към плагиастика направо от древните, както са направили неговите люде! :)

какво мисля?... Единствено по Дядо Толкин от бранша му си падах, и то още миналото хилядолетие, когато книгите му бяха достъпни в България само в интернет, не бяха филмирани, прошнуровани и пронумеровани. ;) По принцип си падам по класическите неща...иде от 'класа'(каста).. Публикувано изображение

не бях обърнал внимание, че е ашки наци.... :P Но не с учудвам. Публикувано изображение

Ей ме, ама помня, че бях много добър на сентасе, та внимавай...

И понеже открай-време се опитвам да си изсържа половината, може вече да съм остана и само Анти, ама по-добър от мен няма.

Като гледам и споделяните пътища към добродетели наоколо, си мисля, че съвсем категорично мога да се провъзглася за най-велик майстор на Анти -"ристя".

Най-злонамерено препоръчвам да се запознаете днес и със следните проповеднически излияния:

http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?k=21

Венци, гушкам те с балтон(не -на голо, да не кажеш нещо). Хем топло, хем безопасно! :);)

Сега защо пак шправиш промоция на Естер? какво толкква ти харесва нейния подвиг при персийския шах?... :PПубликувано изображение

Нали знаеш тази факти, колко името и?... :)

Biblical diabolic personality "Esther" has been named after "Ishtar"(Akkadian), which is Astera(Babylonian) which is Innana(Sumerian) or Venus-Aphrodita(Roman-Greek). ....Which is both Laksmi&Maya(VEDIC)! :)

Веданта или Веда? Наистина човек трябва да има минимум познания. Иначе попада в графата "за ра.цион.алнаата пирамида".

Хермес? ...Какво те вълнува? ;) Мислиш, че е "пионер" на нещо уникално ли?... Публикувано изображение

Момче, аз мислех преди време да те питам кои веди си чел, но се отказах, че дори и техните основи трудно се задържат из твоите основания...

Мисля, че твоите познания са си максимум...

Венци,всъщност мечтата ти е да си велик майстор,така ли?Веднага ще ти осигурим това звание -велик майстор на каквото си искаш.Със сигурност ще си добър. Публикувано изображение Дали на Анти или на Христя =все тая... Публикувано изображение

Може и малко странно да ти се стори, но пък вероятно добре ще пасне на на антихристовата ми природа в представите ви - от доста време насам нещо нямам мечти. Е, в последните месеци се зародиха подобия, но са по-скоро астрални копнения... ;)

Да ви кажа, най-ще ми приляга "майстор на нищото", защото опредлено с него най-добре се разбираме и в компанията му се чувствам чист и тих... Тъй, тъй, личи си, че съм извор на небитието и няма какво повече да обсъждаме идентификацията ми; Трихи, какъв е коза?

хе, хе Sci-Fi, Hi-Fi, Wi-Fi.... ;) Добре, че поне е избил към фантастика, а не към плагиастика направо от древните, както са направили неговите люде! ;)

какво мисля?... Единствено по Дядо Толкин от бранша му си падах, и то още миналото хилядолетие, когато книгите му бяха достъпни в България само в интернет, не бяха филмирани, прошнуровани и пронумеровани. :) По принцип си падам по класическите неща...иде от 'класа'(каста).. Публикувано изображение

не бях обърнал внимание, че е ашки наци.... :help wanted: Но не с учудвам. Публикувано изображение

Кей,така да бъде.Дядо Азимов е много добър.Не само с фантастиката,но и с научно-популярните си книжки.

Имайки в предвид началото на ведическата "мъдрост" и началото на Стария завет няма как да се твърди, че той е вместилище, както ти казваш, на ведайческата. Библията и ведайческата ти мъдрост са се развивали изключително самостоятелно, но поради общия човешки стремеж към Бога, Който е един, те имат общи черти.Но докато ведата и като цяло индуизма се отклонява от Божественото и тръгва по пътя на пантеизма, то Стария завет, респективно Новия и цялото християнство, продължава по стария път, ръководен от Божията ръка. Проблема при тия две религии не е кой от кого е преписвал, а на коя мъдростта и е истинска и душеспасителна и на коя се ограничава само в земното, изопачава Божията воля и си присвоява чужди права.

Проблема при тия две религии не е кой от кого е преписвал, а на коя мъдростта и е истинска и душеспасителна и на коя се ограничава само в земното, изопачава Божията воля и си присвоява чужди права.

Това не може да бъде проблем, освен личен, за някого. Доста кръв се е проляла в името на този "проблем". и безсмислено. Значи, проблемът е другаде. Ако християните си направят труда и успеят да разберат същността на Христовото учение, да го приложат, ако изучаващите ведите ги проумеят и приложат според тяхната същност, и т.н., проблемът за истинската мъдрост ще изчезне.

Не става дума за война, походи, кръвопролития. Говорим за две учения - взаймоизключващи се. Също така не става въпрос за личната религия на всеки отделен човек, а за две учения, два различни мирогледа - Източните и Западните, ако мога да се изразя така. Не може две различни философии, противоречащи си, отхвърлящи се, да описват един и същ висш разум или както искаш го наречи.

Не може две различни философии, противоречащи си, отхвърлящи се, да описват един и същ висш разум или както искаш го наречи.

Ти виждаш противоречия, аз не виждам. Една достатъчно дълбока философия, стига да има нещо общо със софия, наистина, не може да отхвърля друга. Не и е това работата. Освен това за всичко има достатъчно място под слънцето. За противоречията особено, тъй като те са същността на нашия свят.

Не нагаждай Висшия разум според своя!

А ... нали си чувал/чел притчата за слепците, които докоснали слон, но не знаели що е то - слон?

И смяташ, че с една толкова проста притча може да се обясни Бог и човешкото разбиране за Него? Това, че ти не откриваш никакви разлики говори, че не си навлязла дълбоко в нито една религия.Христос казва - Аз съм пътят, и истината, и животът и никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене. (перифразирам, че не искам да копвам/пействам) . Това автоматично прави връзката с Бога Отца абсолютно невъзможна чрез друг човек, божество и т.н.

Христос казва - Аз съм пътят, и истината, и животът и никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене. (перифразирам, че не искам да копвам/пействам) . Това автоматично прави връзката с Бога Отца абсолютно невъзможна чрез друг човек, божество и т.н.

Това е Пътят. Единственият. Но той има много образи, форми. Това е неизбежно в света на формите. Според различните очи.

А притчата е добра. И никоя притча не е проста. Само някои тълкувания...

Всички слепци, без един разбира се, са избрали да опознаят само една част от слона.Но е имало един, който е съумял, че за да получи пълна представа за съществото е добре да го опипа цялото.Кой обаче е тоя човек?Всеки казва, че има отговор, но...

Първо научете българския език - правилното изписване е мъртЪв, не мъртАв.

А като научите българския, то и санскрит ще поназнайвате малко - в старобългарския и в съвременния български език има изключително много авестийски и индо-арийски изоглоси.

Привет!

Благодаря за съвета, Силве!

Наистина ще се възползвам! Но и ти разбери, вината не е моя.

В природата нищо не се губи и ако тя е отнела проценти логически интелект от ума ми, то най-вероятно го е придала другаде в тялото ми и под друга форма.

Виж колко малка част от мозъка заема това, което посочваш - буквите (четене, писане):

Публикувано изображение

Бих бил най-големия късметлия, ако само това е кусура в мен, но за жалост не е единственото нещо за окастряне в дървото ми на познанието. Е, има светлина в тунела! Благодарение на приятели, лична опитност и честен самоанализ, аз всеки изминал миг ставам все по-опитен дърводелец.

Бъди милостива с мен, приятелко и добра, човечна!

Пък за другото Бог дал - Бог взел. Никой не е застрахован от множествена склероза например. Виж Слави Трифонов и той по подобен начин е критечен към хората.

Лично също не разполагам с подобни застраховки. Навярно и ти така.

Най-добре живи и здрави да сме и да се обичаме/уважаваме. Че защо иначе? Нима имаме какво да делим? Може би аплодисменти, фенове, признание, слава, които лично не приемам вече като нещо значимо, а като поредния сапунен мехур в живота. Духовната надпревара е опасно нещо. Ето защо не пиша вече особено по форуми.

Пътя към Бога минава през множество страноприемници, кръчми, сергии и крайпътни капанчета и всеки който се задържи там на раздумка рискува да се пристрасти я към винце, я към гозба, я към сладкодумни приятели, може и в механджията да се влюби, пък не дай Боже да се опие от веселие, танци или "вицове" (приказки)...

Е... наистина там човек може да срещне и странници ("евреи", като превод на думата, според кабала), които да му разкажат за по-преки пътеки по Пътя, но и за това е нужно да има човек сетиво, с което да прави различаването на разказвачите.

Бог здраве да ти дава!

:-)

Редактирано от rurk (преглед на промените)

Първата част на постинга ти е вярна. Поздравления.

Но във втората ти Истината пак девиира към пустия род?...Брех тези българи бре! Откриватели на санскрита! ;)

Ведическия санскрит(майа-наган) е корен както на арйанският санскрит(индо-европейските езици :help: ), така и на групата на дравидо-семитските езици :P . Първото разклонение на ведическия санскри дава акцент на гласните, като предствител на Слънчев култ, а дравидо-семистките са били лунни, с преобладаващи съгласни. Публикувано изображение

много фантастика, много нещо. Публикувано изображение Браво, Ю-наци! ;)Публикувано изображение

Това е по-скоро, като помпене на его, че сме булгаристанци! :P Синове сме на Ан Ю нашко племе! Публикувано изображение

Привет, стари ми приятелю!

Грешиш. В света БулгАриите са били винаги малцинство и нямат много общо с българите.

Това не е шовинизъм. Идеята е да проследиш великото преселение на народите, но все пак имаш право на мнение, разбиране и убеждение, а пък не мен не ми влиза в работата да събарям тез нещица.

Одавна съм спрял да бъда привърженик/поклонник на фоерверките или както ти ги наричаш илюминати. Те са за невежото око, дето си мисли, че тези изкуствени светлини са истински звезди.

Бъди здрав!

Привет, стари ми приятелю!

Грешиш. В света БулгАриите са били винаги малцинство и нямат много общо с българите.

Това не е шовинизъм. Идеята е да проследиш великото преселение на народите, но все пак имаш право на мнение, разбиране и убеждение, а пък не мен не ми влиза в работата да събарям тез нещица.

Одавна съм спрял да бъда привърженик/поклонник на фоерверките или както ти ги наричаш илюминати. Те са за невежото око, дето си мисли, че тези изкуствени светлини са истински звезди.

Бъди здрав!

Че има вярно в това, че и българите и славяните са по-близко до арйаните-да. Отколкото едни дравиди или сем ити. :) Но, предствени нещата така с такъв акцент е малко в стил соц. не мислиш ли?. Публикувано изображение ..Когато бях в техникума по корабоплаване края на 80-те години на миналия век ми предаваше един Христо Маджаров, от който за първи път прочетох, че, цитирам 'българи са създали "брами-езика"... Публикувано изображениеПубликувано изображение

Искрен привет и от мене! Публикувано изображение

Че има вярно в това, че и българите и славяните са по-близко до арйаните-да. Отколкото едни дравиди или сем ити. :) Но, предствени нещата така с такъв акцент е малко в стил соц. не мислиш ли?. Публикувано изображение ..Когато бях в техникума по корабоплаване края на 80-те години на миналия век ми предаваше един Христо Маджаров, от който за първи път прочетох, че, цитирам 'българи са създали "брами-езика"... Публикувано изображениеПубликувано изображение

Искрен привет и от мене! Публикувано изображение

Не мисля.

БулгАрии са създателите, но всъщност те имат много имена в различните езици.

Ти какво разбра до тук от прочетеното за БулгАрии-те?

Не мисля.

БулгАрии са създателите, но всъщност те имат много имена в различните езици.

Ти какво разбра до тук от прочетеното за БулгАрии-те?

На скоро бях чел, че БулгАриите са имали и колонии на Луната, вярно ли е?.. :)

На скоро бях чел, че БулгАриите са имали и колонии на Луната, вярно ли е?.. :)

На Луната имат колонии тези, който нямат магнетизъм за да я преодолеят, т.е. които не са успели да излязат от кармичния цикъл. Елемента е етер и най-често се изобразява, като втори енергиен център, който пък е път навътре към етерното тяло на Човека.

Всеки, който не се е запознал с Учението на Кришна (пиша го с твои думи, за да не пиша Христос, да не би случайно да заподозреш семитизъм) и не го е приел като свой път и начин на живот е обречен на завръщане в земно тяло и стига най-далеч до астрално ниво, което пък е едно ниво над етера.

Така че Луната наистина не е мъртва, но пък е предназначена за мъртви души или по-скоро за души в зародиш.

БулгАрии-те, като Божествени частици произлизат/са пратеници от Звездите (най-вече Сириус, Орион, Плеадите, както разбира се от другите съзвездия, включае планетарното ни Слънце). Там са техните "колонии".

На Луната имат колонии тези, който нямат магнетизъм за да я преодолеят, т.е. които не са успели да излязат от кармичния цикъл. Елемента е етер и най-често се изобразява, като втори енергиен център, който пък е път навътре към етерното тяло на Човека.

Всеки, който не се е запознал с Учението на Кришна (пиша го с твои думи, за да не пиша Христос, да не би случайно да заподозреш семитизъм) и не го е приел като свой път и начин на живот е обречен на завръщане в земно тяло и стига най-далеч до астрално ниво, което пък е едно ниво над етера.

Така че Луната наистина не е мъртва, но пък е предназначена за мъртви души или по-скоро за души в зародиш.

БулгАрии-те, като Божествени частици произлизат/са пратеници от Звездите (най-вече Сириус, Орион, Плеадите, както разбира се от другите съзвездия, включае планетарното ни Слънце). Там са техните "колонии".

На плажа вчера един ми каза нещо интресно в К-Уран-а(дано Алия ме похвали как го пиша, малей като си предствя какво ПРЕКРАСНО лице има, а ако живее в мусулманския свят няма да могат да му се радват такива, като мене, тъй като ще е забулено! :ph34r: ) пишело, че Ал-ла живеел на Сириус. Ти чувал ли си?... аз и Алия ще питам, ма...

Другото нещо...каза ми да проверя в нета за т.нар. "догони" http://www.geocities.com/regkeith/rkeith5e.htm

И най-странното, каза, че центъра на Глакатическото Слънце , всъщност, бил Огромна Черна Дупка. Ти как си го обяснаваш?.... :eek:

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

На плажа вчера един ми каза нещо интресно в К-Уран-а(дано Алия ме похвали как го пиша, малей като си предствя какво ПРЕКРАСНО лице има, а ако живее в мусулманския свят няма да могат да му се радват такива, като мене, тъй като ще е забулено! :ph34r: ) пишело, че Ал-ла живеел на Сириус. Ти чувал ли си?... аз и Алия ще питам, ма...

Другото нещо...каза ми да проверя в нета за т.нар. "догони"

И най-странното, каза, че центъра на Глакатическото Слънце , всъщност, бил Огромна Черна Дупка. Ти как си го обяснаваш?.... :eek:

Всяка Звезда е бъдеща Черна дупка. Центъра на галактиката Млечен Път, към която е част и планетарната ни система, наричана още Соларна, за сега е Сириус, но в скоро време център ще стане Звезда от пояса на Орион.

Ако търсиш местопребиваването на Алах/Брахма/Бог Отец е най-добре да отправиш въпрос към Него самия, чрез Сина разбира се - Кришна!

До голяма част е така, но все пак ако река, че Алах/Брахма/Бог Отец е съсредоточен единствено на Сириус, ще излъжа. Той хем Е там, хем Го няма, хем Е навсякъде.

Наистина Сириус е синоним на Истината и Върховната Мъдрост. Едва ли обаче Алах/Брахма/Бог Отец е да толкова малък за да бъде побран единствено там, но пък какво... никой не е ограничен в опити да стори това "побиране" поне в ума си/разбиранията си.

Всяка Звезда е бъдеща Черна дупка. Центъра на галактиката Млечен Път, към която е част и планетарната ни система, наричана още Соларна, за сега е Сириус, но в скоро време център ще стане Звезда от пояса на Орион.

Ако търсиш местопребиваването на Алах/Брахма/Бог Отец е най-добре да отправиш въпрос към Него самия, чрез Сина разбира се - Кришна!

До голяма част е така, но все пак ако река, че Алах/Брахма/Бог Отец е съсредоточен единствено на Сириус, ще излъжа. Той хем е там, хем Го няма, хем е навсякъде.

Наистина Сириус е синоним на Истината и Върховната Мъдрост. Едва ли обаче Алах/Брахма/Бог Отец е да толкова малък за да бъде побран единствено там, но пък какво... никой не е ограничен в опитите си да стори това.

Ма аз казах на Алия, след като си призна, че мусулманския рай на раджа Брамаджи е 'материален', че Кришна говори за Трансцедентален свят. Заблудил ли съм я Красавиченцето?... ;):ph34r:

ПС: Прав си, че мусулманския рай е на Брахма, но Ал-ла, е копие на Шива. И става малко кофти, тъй като плагиатит на Шива за кали-йуга са си демончета... ;) Оттам иде объркването. Просто кали-йуга не е подходяща за Шива, та камо ли за предхождашия го-Брахма! Публикувано изображение ...

И най-често мюслитата попадат на Кали матаджи.... :eek:

не знам дали ме разбираш?...

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Ма аз казах на Алия, след като си призна, че мусулманския рай на раджа Брамаджи е 'материален', че Кришна говори за Трансцедентален свят. Заблудил ли съм я Красавиченцето?... :eek::ph34r:

То световете, приятелю са толкова преплетени и взаимопораждащи, че мнозина не различават същността, та не си виновен че си я заблудил!

Нали знаеш - Сфера в Сферата, в Сферата, в Сферата...

Цвете в Цветето, в Цветето, в Цветето...

Човек в Човека, в Човека, в Човека...

Едното може да се нарече "прожектор" за другото, въпреки, че каквато и терминология да се ползва, няма да е напълно точно, с оглед на дуалността/двойствеността на думите.

Така че този Трансцедентален Рай със сигурност има и своята проекция на твърдо материално ниво.

Що е то Материя и какви са степените/нивата на нейната плътност/скорост на движение?

До колкото вижда окото ми, объркването е само/строго персонално явление.

Виждаш ли? Така е и с отделните религии. Всеки си докосва една част от "слона" Но толкова може, а и не е необходимо много повече. Стига изобщо да "уцели" слона. Оттам нататък връзката е друга. Да ... със слона е по- ясно! Казано е, че никой не може да обхване необхватното (Козма Прутков). Отношението Бог- човек би трябвало да е извън човешките представи за обхващане.

Редактирано от Багира (преглед на промените)

Така че този Трансцедентален Рай със сигурност има и своята проекция на твърдо материално ниво.

Що е то Материя и какви са степените/нивата на нейната плътност/скорост на движение?

До колкото вижда окото ми объркването е само персонално явление.

Да, казва се "Вриндавана", но там има конкретика, която не съвпада с тази от райа на Брахма, който е почти същия за мюслитата. :ph34r:

да, всичко е персонално. Публикувано изображение Няма т.нар. 'обективна истина', тъй като ние сме субекти. Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.