Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

marushka-благодаря ти,че сподели твоята история с духовния ти учител!

много интересно

а ти безрезервно ли му вярваш на Йеова,съмняваш ли се в думите му понякога?

Стига си чеша езика У-ра,вече започваш да си съчиняваш историйки

с религиозен привкус.

Чул,не дочул,изфантазирал си-можеш за Вишнава да си съчиняваш,остави Исляма на мира,

егати и хобито дето имаш :)Публикувано изображение

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тука може малко да побеседвам за разликата между чичо и вуйчо. Публикувано изображение Вуйчо ми е по-майчина и чичо-по бащина линия....

Трябва да паднат някои фереджета подробности по създаването на ислямът и всичко ше разбреш за тези двама мои 'родственика' Публикувано изображение

най-важното е, не че Мухаммад е бил педофил, това е 'бял кахър' :lol6: )да не говорим, че 'пророк не трябва да се занимава въобще със сексуална енергия!, ма нейсе Публикувано изображение ), но и това, което не знаеш е, че Мухаммад е бил НЕГРАМОТЕН и РАВИНИ са му списвали КУРана. Ти как мислиш, че са се появили персонажите от стария яхуйнат завет с видоизмемени имена? Публикувано изображение

Другото, което не знаеш е, че Мухамад е бил в царството на майката на рабаите- Агар: "Агарта". Или -царството на нагите. То е известно по понятието "пътуване на Мухамад към ИСРА(ел) и Ми-раджа.". Ако не ти е известно Миражът е царството на 6-те адски планти под Земята, огледален образ на Виражът, .......а там някъде надолу в Миража е Агарта. :lol6:

ТОВА е оригинална арабска фреска, т.нар. "АРАБЕСКА". ......да ти прилича на "изкачване"(Asenesion) НАГОРЕ"?... Публикувано изображение

Публикувано изображение

А това, че се 'разбираш с араби' се дължи по-скоро на личностни качества на индивидите, а не на ислямската доктрина Публикувано изображение , защото дори съседна Турция не иска да прилага ислямска доктрина на шарията и все към светска масонория избива...Това не 'добротата на чичо ми алла'...

Помни от мене- и двата зли дум(х)а са идентични от 6-тото царствто най-долу дето виждаш на 2-та схема от тази публикация. наричат се ЛУННИ САТУРНИЧЕСКИ духове, низш луенен култ, токато висшия го виждаш, че е Арайнски и се достига с раджа-йога , не- с терор, консумация и разврат! :lol6:

Аз много уважавам мюсюлманите, защото в днешно време, единствени те дават на юдеите заслуженото. Което значи, че са достойни. Освен това са хора, с които можеш да се разбереш. Религията не им е повлияла така, както на юдеите. Ще се радвам, ако насочат деструктивната си енергия изцяло към изсра hell, за да освободят Палестина. Иначе не одобрявам другите им изстъпления. Ахмадинеджад ми е кумир!

Сега когато разговаряме вече по ІІ-ри том на "Тайната доктрина" Елена Блаватска пише, че Йехова е един от елохимите.

Това което ми казва моят духовен учител Иеова в по-рани разговори, че той е бог, и е един от боговете/елохимите/.

Юра моят духовен учител Иеова ми каза, че всички свещени книги като Библията,Корана,Ведите, Махабхарата и Рамаяна и т.н. че всички тези свещени книги са от тях боговете, но друг въпроса, че Сатана и неговите подръжници пишат различията.

Мога ли просто да кажа, че твоя духовен учител яхова е просто един заблуждаващ дух?... :lol6:

кажи на 'твоя учител духовен яхова', че самитя той действа от името на сатаната. :lol6:

Харесва ли ти да ти отговарям в твой стил телеграфно?... докъде ще стигнем със сугестии, а не с разсъждения и доводи, а?... ;)

До Миражът на яхве и ялла! ;)

"Различнията са писани именно от яхова и аллах! И те са различния на базата на ВЕДИте.

Интересно защо слагаш Махабхарата и Рамяна, като нещо различно от ВЕДИте?.. Публикувано изображение да не би "твоя духовен учител" така да ти диктува?...

Аз много уважавам мюсюлманите, защото в днешно време, единствени те дават на юдеите заслуженото.

В невежество си. Казах ти, че двата духа на яхве и алла са идентични, които искат да има терор и войни на Земята. Публикувано изображение

А не разбираш, че юдеите умишлено предизвикват мюслитата, тъй като по този, начин им използват низшата енергия. Но ти си в голяма илюзия, тъй като насъскване на ислямското куче се осъществява именно от юдеите. А потърпевши не са юдеите, а -християните и цивилизования свят.

http://u-ra.blogspot.com/2008/10/blog-post_15.html

Уж четеш конспирационни материали, а не разбираш триковете?... може би защото не познаващ ислямът и юдаизмът! ;):lol6:

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

marushka-благодаря ти,че сподели твоята история с духовния ти учител!

много интересно

а ти безрезервно ли му вярваш на Йеова,съмняваш ли се в думите му понякога?

Стига си чеша езика У-ра,вече започваш да си съчиняваш историйки

с религиозен привкус.

Чул,не дочул,изфантазирал си-можеш за Вишнава да си съчиняваш,остави Исляма на мира,

егати и хобито дето имаш :PПубликувано изображение

Алиах благодаря ти за защитата много ти благодаря.

Да много му вярвам, защото той никога не е нахалствал да се свързва с мен. Аз го търся. Когато ми се иска тогава го търся и той винаги откликва и много спокойна оставам след разговора и така се успокоявам много. Докато ако е от Сатана щях да бъда раздразнителна и нервна с близките си. Хич не обръщам внимание вече на нападките на Нео и на Юра. Хич вече не им обръщам внимание на техните истории и няма да отговарям на тях повече. Защото моят духовен учител Иеова така ме учи, който иска да се скара с мен и да ме дразни да не му обръщам никакво внимание.

Ако искаш Алиах пиши ми хобитата и интересите в настоящето и любимите ти страни след България и аз ще ти кажа чрез моят духовен учител Иеова за миналите ти животи.

Алиах благодаря ти за защитата много ти благодаря.

Да много му вярвам, защото той никога не е нахалствал да се свързва с мен. Аз го търся. Когато ми се иска тогава го търся и той винаги откликва и много спокойна оставам след разговора и така се успокоявам много. Докато ако е от Сатана щях да бъда раздразнителна и нервна с близките си. Хич не обръщам внимание вече на нападките на Нео и на Юра. Хич вече не им обръщам внимание на техните истории и няма да отговарям на тях повече. Защото моят духовен учител Иеова така ме учи, който иска да се скара с мен и да ме дразни да не му обръщам никакво внимание.

Ако искаш Алиах пиши ми хобитата и интересите в настоящето и любимите ти страни след България и аз ще ти кажа чрез моят духовен учител Иеова за миналите ти животи.

Маруся, много елементарен мезмеризъм демонистрираш. :rolleyes: А това, че ВСЕ ОщЕ

'не свързвал с тебе малко агресивно и обезпокояващо' този паднал дух яхве значи че не развиваш все още спиритуизъм. :whist:

....каквито са членовете на 'свидетели на яхова'.. :baby:

marushka-съжалявам,но не ти симпатизирам,просто любопитствам.

Мисля,че не е безопасно това твое ,,приятелство,, с дух.у-тел Йеова..добре,

че не нахалства поне..

Опасно хоби имаш..но ти си знаеш,щом си доволна..

А относно предложението ти благодаря,но не вярвам в прераждане,така,че е безсмислено.

Маруся, много елементарен мезмеризъм демонистрираш. :P А това, че ВСЕ ОщЕ

'не свързвал с тебе малко агресивно и обезпокояващо' този паднал дух яхве значи че не развиваш все още спиритуизъм. :P

....каквито са членовете на 'свидетели на яхова'.. ;)

Юра аз навсякъде обяснявам едно и също, че моят духовен учител Иеова не е този,който е от Библията, който води евреите към войни и битки и който забранява кръвопреливането.

marushka-съжалявам,но не ти симпатизирам,просто любопитствам.

Мисля,че не е безопасно това твое ,,приятелство,, с дух.у-тел Йеова..добре,

че не нахалства поне..

Опасно хоби имаш..но ти си знаеш,щом си доволна..

А относно предложението ти благодаря,но не вярвам в прераждане,така,че е безсмислено.

Алиах благодаря ти все пак за отговора. Но аз не настоявам да ми пратиш информация, чисто и просто само ти предлагам . Това трябва да го разберат всички. Не обичам нахалството и въобще всички човешки отрицателни черти.

Сега когато разговаряме вече по ІІ-ри том на "Тайната доктрина" Елена Блаватска пише, че Йехова е един от елохимите.

Това което ми казва моят духовен учител Иеова в по-рани разговори, че той е бог, и е един от боговете/елохимите/.

Юра моят духовен учител Иеова ми каза, че всички свещени книги като Библията,Корана,Ведите, Махабхарата и Рамаяна и т.н. че всички тези свещени книги са от тях боговете, но друг въпроса, че Сатана и неговите подръжници пишат различията.

Марушка, отворих "случайно" (наслуки) една непрочетен книга от Учителя Дънов на 252 стр., след като прочетох твоя пост. Естествено, питах "Учителю, какво е елохим?".

Чудно , прочетох "Духът Еохил, който е Бог Помазаник, е ръководител на българите. Той е Ангелът, който е поставен от Господа да води българският народ и цялото славянство".

Книгата е "Веригата на Божествената любов", издателство "Захари Стоянов" , издателство "Бяло братство", София 2007.

Юра аз навсякъде обяснявам едно и също, че моят духовен учител Иеова не е този,който е от Библията, който води евреите към войни и битки и който забранява кръвопреливането.

Алиах благодаря ти все пак за отговора. Но аз не настоявам да ми пратиш информация, чисто и просто само ти предлагам . Това трябва да го разберат всички. Не обичам нахалството и въобще всички човешки отрицателни черти.

Сега остава да питаме Алия дали нейният 'алла' е този, който е забранил КУРана?... :rolleyes:

Няколко пъти се опитах да ти обясня:

1. "Духовен учител" може да бъде само ДУХ В ЧОВЕШКА ФОРМА, който е ПОЗНАЛ БОГА.

2. Вибрацията "яхова" има еврейски произход за местоимението 'аз съм'. Което е фалшивото его.

Пък ти пак си настоявай..... Публикувано изображение

Сега остава да питаме Алия дали нейният 'алла' е този, който е забранил КУРана?... :P

Няколко пъти се опитах да ти обясня:

1. "Духовен учител" може да бъде само ДУХ В ЧОВЕШКА ФОРМА, който е ПОЗНАЛ БОГА.

2. Вибрацията "яхова" има еврейски произход за местоимението 'аз съм'. Което е фалшивото его.

Пък ти пак си настоявай..... Публикувано изображение

Моля?!

Гледай го-и Марушка иска да вкара в неговите релси Публикувано изображение

Някой да каже нещо повече за

Духът Еохил???

Моля?!

Гледай го-и Марушка иска да вкара в неговите релси Публикувано изображение

Някой да каже нещо повече за

Духът Еохил???

За 'релсите' знаем, кой вкарва- казва се Сатурн, но както разбра от последното ми клипче има 2 вида Сат Урн.

За прищявките знаем.... те не са система!

Но Богът дава система извън импозантната милитарност на дисциплината на САТУРН. :ph34r:

Точно мусулманка ли да уча на това що е Светата Урна?... Публикувано изображение

За 'релсите' знаем, кой вкарва- казва се Сатурн, но както разбра от последното ми клипче има 2 вида Сат Урн.

За прищявките знаем.... те не са система!

Но Богът дава система извън импозантната милитарност на дисциплината на САТУРН. :yanim:

Точно мусулманка ли да уча на това що е Светата Урна?... Публикувано изображение

Абе никого не искам насила да вкарам в "неговите релси". Нищо не искам насила да правя , както и да казвам на хората какво да правят. Има си морални заповеди в свещените книги, които трябва да се изпълняват , но повечето хора не ги изпълняват. Ей това е еднаквото в свещените книги като Библията , Корана, Ведите и т.н. - моралните заповеди. Другото всичко - разликата между религиозните учения - това го прави Сатана и неговите лоши привърженици, както ми казва моят духовен учител Иеова.

Абе никого не искам насила да вкарам в "неговите релси". Нищо не искам насила да правя , както и да казвам на хората какво да правят. Има си морални заповеди в свещените книги, които трябва да се изпълняват , но повечето хора не ги изпълняват. Ей това е еднаквото в свещените книги като Библията , Корана, Ведите и т.н. - моралните заповеди. Другото всичко - разликата между религиозните учения - това го прави Сатана и неговите лоши привърженици, както ми казва моят духовен учител Иеова.

И какви са "моралните запоВЕДИ" във ВЕДИте, Маруся?.. Публикувано изображение Заповеди там няма! :yanim: За да ти заповядват нещо да не правиш, значи бая си нагазил в лука?...

Ко прави моя вуйчо яхве днес?.. Каза ли ти да измиеш чиниите след вечеря...?.. Публикувано изображение

Тука на Хабиби чичо много серт му заповядва днес нещо?... Публикувано изображение

И какви са "моралните запоВЕДИ" във ВЕДИте, Маруся?.. Публикувано изображение Заповеди там няма! :rolleyes: За да ти заповядват нещо да не правиш, значи бая си нагазил в лука?...

Ко прави моя вуйчо яхве днес?.. Каза ли ти да измиеш чиниите след вечеря...?.. Публикувано изображение

Тука на Хабиби чичо много серт му заповядва днес нещо?... Публикувано изображение

Не съм чела още Ведите, но ще стигна и до тях, защото още съм на Библията,Корана и Тайната доктрина.

Но при философите също няма заповеди, но и те пишат за добродетелите, че трябва да се спазват.

Като спомена "Тайната доктрина", някой разбира ли й нещо на тази книга, защото аз нямах търпението да я прочета?

Да Тюксюм не искам да се хваля, но моят духовен учител ми обяснява всичко първи том я разгледахме цялата и сега втори том почнахме. Аз специално я разбирам много добре вече чрез негова помощ.

Не съм чела още Ведите, но ще стигна и до тях, защото още съм на Библията,Корана и Тайната доктрина.

Но при философите също няма заповеди, но и те пишат за добродетелите, че трябва да се спазват.

хахахахаха, не си чела, но вече имаш мнение хаххаха..

Аз се съмнявам дали си чела КУРана или дори Иблията вехтата и част?.... Публикувано изображение

Браво на г-н U.Ra и г-н camrero и Нео за отново затворената тема Ислям :rolleyes:

Нямаше как да не развалите хубавата дискусия,нали?

Специално за Юрата като я отворят ще пиша за Рая според Исляма.

Stay tuned!

marushka-от Корана какво научи и какви са ти като цяло впечетленията?

Браво на г-н U.Ra и г-н camrero и Нео за отново затворената тема Ислям :P

Нямаше как да не развалите хубавата дискусия,нали?

Специално за Юрата като я отворят ще пиша за Рая според Исляма.

Stay tuned!

marushka-от Корана какво научи и какви са ти като цяло впечетленията?

Благодари на Джина за затворената тема,главната заслуга е негова.И тука можеш да пишеш за Рая,според и въпреки Исляма!Хубавото е че тук можеш да пишеш и за другите религии,без някой куку да ти скача на бой... Публикувано изображение

За това е виновен г-н Diin. Чудя се колко ли негови поста са изтрити от темата, заради цинични обиди. Ама аз го сложих сред бисерите на форума. Ама тоя много взе да заплашва напоследък. Досега само обиждаше, а сега тръгна на бой и други лоши работи да налита. Чакме го да ни заплаши и със смърт ...или вече го е направил? :P

Тюксюм, от корана също има противоречия както разговаряхме още съм на 4-5 разговора по Корана.

За обрязването ми каза, както и по Библията пише , че в началото е имало обрязване и на евреите също така, моят духовен учител Иеова ми каза за обрязването, че е истина истина било, че е за хигиенни цели, а не е за даден народ или нация, това е истината.

Не знам защо така стана с чужд прякор влезнох извинявам се и на този човек, който влезнах с неговия прякор и аз не знам как стана, но коментарът на Блюехел ли как е мой на мен Марушка.

Тюксюм, от корана също има противоречия както разговаряхме още съм на 4-5 разговора по Корана.

За обрязването ми каза, както и по Библията пише , че в началото е имало обрязване и на евреите също така, моят духовен учител Иеова ми каза за обрязването, че е истина истина било, че е за хигиенни цели, а не е за даден народ или нация, това е истината.

Може би защото от чужд компютър пиша и затова е така.

Не знам защо така стана с чужд прякор влезнох извинявам се и на този човек, който влезнах с неговия прякор и аз не знам как стана, но коментарът на Блюехел ли как е мой на мен Марушка.

Може би защото от чужд компютър пиша и затова е така.

Тука май д.у-тел Йеова се меси Публикувано изображение

Ще ми е интересно ако кажеш нещо за противоречията в Корана,Марушка.

Форумът не е за обсъждане на това кой какъв е !

Изяснявайте си отношения на ЛС - в противен случай, съдбата на U.Ra ще ви последва - специално говоря за Diin и tuksum :angry:

Тука май д.у-тел Йеова се меси Публикувано изображение

Ще ми е интересно ако кажеш нещо за противоречията в Корана,Марушка.

Алиах за противоречията съм разбрала едно, че и в Корана пише, че Аллах е гневлив и отмъстителен, както и в Библията, но Бог е любов, как може те да са гневлили и отмъстителни, така ми обясни моят духовен учител Иеова.

Че те боговете не могат да бъдат гневливи и отмъстителни след като пише също така, че Бог е любов. И други неща, но след като разговарям още защото по Корана само 4-5 разговора имам още.

Говорех си преди с Багира, че всеки човек е манипулатор.

Ако резултатът от постъпките е раздразнение, каква е целта? Раздразнение ли е тя и защо?

Кому е нужно нечие раздразнение?

"Моя Мир ви давам." Христос

Не е това целта.Истината е целта.Не ми е изобщо нужно твоето раздразнение.И на теб не ти е нужно,но че се дразниш от истината си е лично твой проблем.Всички дето се опитват да ми дават нещо от което нямам нужда ги пиша в графата мошенници.Всъщност целта им е да вземат нещо от мен което им трябва.Повече не могат ,защото си научих урока и ако го споделям с други хора е безвъзмездно.Не е изобщо задължително да ми вярват. Публикувано изображение
  • 2 седмици по-късно...

Днес ми подариха една книга:"100-те най-влиятелни личности в историята на човечеството" с автор Майкъл Харт.Сега започвам да я чета.Какво ми направи впечатление:Под №1 е поставен Мохамед,а според автора по значимостта на своето дело Исус Христос е №3.Защо?Решението да постави Мохамед на първо място е предизвикало у много читатели съмнения,у други-изненада и дори насмешка.Но(според автора)той е единственият човек в историята постигнал изключителни успехи както на верско,тъй и на светско равнище. И тъй като християните по света са горе-долу два пъти повече от мюсюлманите на пръв поглед може да изглежда странно,че Мохамед заемапо-предно място от Исус.За тази подредба има две главни основания.Първо,Мохамед е игралмного по-важна роля за развитието на исляма,отколкото Исус за развитието на християнството.Макар,че Исус е създал основните етични и морални норми на християнството(доколкото те се различават от юдаизма),Свети Павел е този,който разработва християнското богословие,той е главния прозелит и автор на голяма част от Новия завет. И още нещо.Мохамед(за разлика от Исус) е водеща фигура както на религиозно,тъй и на светско гледище.Всъщност като двигателна сила на арабските завоевания той може да бъде поставен на първо място като най-влиятелен политически водач на всички времена.(цитирах автора-мен много не ме влече религията)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.