Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

И това е доста интригуващо,но искам да го конкретизираш малко.

Аз не мога да докажа това за което пиша. За да се разбере, трябва да стане част от теб, но това е ставане е свързано с неудобства.

Най гностичния филм е "Матрицата" с изключение на маймундалъците. Кой е мистър Робъртсън, Нео, Матрицата, роботите, Архитекта, пророчицата и т.н.?

Ти не си Нео, а мистър Робъртсън. Виж го къде е преди да го събудят. Всъщност Робъртсън става Нео в края на филма.

Знаеш ли в египетската митология, кое е "Перото на МААТ"? Ти си под въздействието на това перо.

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз не мога да докажа това за което пиша. За да се разбере, трябва да стане част от теб, но това е ставане е свързано с неудобства.

Най гностичния филм е "Матрицата" с изключение на маймундалъците. Кой е мистър Робъртсън, Нео, Матрицата, роботите, Архитекта, пророчицата и т.н.?

Ти не си Нео, а мистър Робъртсън. Виж го къде е преди да го събудят. Всъщност Робъртсън става Нео в края на филма.

Знаеш ли в египетската митология, кое е "Перото на МААТ"? Ти си под въздействието на това перо.

Не мистър Робъртсън,а Андерсън!Съгласен съм с останалото.Иронията в цялата ситуация е,че сме двама или трима/минимум/ потенциалните Неовци,просто аз съм успял първи да се регна с тоя ник.А и е дълга история ,която няма нужда сега да разправям.И ника ми нямаше нищо общо с Матрицата в началото.Поне така си мислех тогава...23.11.2007 г.

Този ми пост е 90+% майтап,сори! :speak: Извинявам се за което,ама не успях да се сдържа. Публикувано изображение

П.П.П. Утре ще се коригирам ако е нужно....Отдавна си мислех,че най-добре са скрити нещата които са пред очите на всички,но малцина ги виждат истински. Лека вечер! :P

Ма Бог е ОТВЪД религиите, не че е атеист.

Религиите са създадени съобразни гуните на материалната природа, която е циклична и комбинация от гуните.

Видиш ли, че някой ти казва, че 'вярва в Бог, но 'вярвал и на пророчества', които са САМО за матрицата, без да се отчита факта дали са верни или не- значи този човек е 'религиозен', т.е. вярва в това, че Бог ще го запази в матрицата, .....която е разрушима ахахахаха.

Очевидно е, че религиите не водят до Бога...

Виж какво казва Кришна за тогавашните религии:

"Abandon all varieties of religion and just surrender unto Me. I shall deliver you from all sinful reaction. Do not fear. "

Chapter 18. Conclusion--The Perfection of Renunciation,TEXT 66

Най-елементария извод, който си правим е, че религията НЕ ВОДИ до Бога! Религията е начин да се запази тялото и гените в социума за определен временен период. В християнството има обещан 'Милениум" в ислямът- 100 години. ВРЕМЕННИ НАГРАДИ. Обикновено всички религии НЕ завършват с 'хепи енд', а с доста ужасни сцени на страдания и апокалипсиси. Това нещо не е Бога! ;) То е очеизвадно, че някой манипулира тези бедни заблудени душици от името на Бога... Публикувано изображение

Повече от 80 години в Нова Гвинея съществува култ към Иисус Христос - папуас. Последователите на култа утвърждават, че белите са откъснали първата страница на Евангелието, която съобщавала, че Христос е бил папуас. Все някога ще се върне и ще направи пауасите господари, а белите - техни роби.

По тази логика би следвало да има папуаси - евреи или поне папуаси- арамейци.

:P:clap:

религиите са хубаво нещо за тези, които имат нужда от тях,

лошо нещо за тези, които не са били с тях

е, сега барем не изгарят за това :wors: за което сме им мноооого благодарни...

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

"Може да знам, че аз съм Той и въпреки това ще се отделя от Него и ще стана друг, за да мога да се радвам на моя Възлюбен." - Бхакти Йога, Вивекананда.

... туй ме навежда на доста мисли...

Ако изходиме от позицията, че Този когото не познаваме, не знае какво е зло - по простат причина, че не го е вършил или помислял, то как Той ще съди човешки действия, квалифицирани от нас за грях. Той не различава греха, който е в друга плоскост на съществуване. В човешкото същество, има вложена една частица от Този непознаващ злото, която също не познава греха, а и не може да върши злини. Тази частица, не е от този свят и като такава, не може да се изяви в него.

Уж не го познаваме "Този, когото не познаваме", а знаем, че не познавал злото...

Да ви имам логиката. Опс, грешка, не си я пожелавам. Публикувано изображение

Всъщност мисленето не е нещо много важно.Забелязал съм ,че хората които използват мозъка си по предназначение/да охлажда главата / и не си дават особен зор да мислят,са значително по доволни от себе си и от живота.

Така е. Маса хора по-далеч от живота на стомаха си не стигат и мисленето им наподобява стомашни перисталтични вълни. Но аз не съм на мнение, Нео, че такива са по-доволни от себе си и живота си - напротив - точно те са изпълнени с непрекъснати искания за притежаване на нещо, обикновено чуждо постижение, а ако все пак, успеят да някак да проумеят, несъстоятелността на претенциите си поради разминаване с възможностите им, започват да искат непознаваеми неща. Разбираемо е. Публикувано изображение

Повече от 80 години в Нова Гвинея съществува култ към Иисус Христос - папуас. Последователите на култа утвърждават, че белите са откъснали първата страница на Евангелието, която съобщавала, че Христос е бил папуас. Все някога ще се върне и ще направи пауасите господари, а белите - техни роби.

По тази логика би следвало да има папуаси - евреи или поне папуаси- арамейци.

Чудех се къде искам да живея. Сега вече зная. :angry:

Най-елементария извод, който си правим е, че религията НЕ ВОДИ до Бога!

Тук съм "ЗА" с две ръце.

Аз не мога да докажа това за което пиша.

Колко удобно извинение.

Знаеш ли в египетската митология, кое е "Перото на МААТ"?

А ти знаеш ли?

Ма Бог е ОТВЪД религиите, не че е атеист.

Религиите са създадени съобразни гуните на материалната природа, която е циклична и комбинация от гуните.

Видиш ли, че някой ти казва, че 'вярва в Бог, но 'вярвал и на пророчества', които са САМО за матрицата, без да се отчита факта дали са верни или не- значи този човек е 'религиозен', т.е. вярва в това, че Бог ще го запази в матрицата, .....която е разрушима ахахахаха.

Очевидно е, че религиите не водят до Бога...

Виж какво казва Кришна за тогавашните религии:

"Abandon all varieties of religion and just surrender unto Me. I shall deliver you from all sinful reaction. Do not fear. "

Chapter 18. Conclusion--The Perfection of Renunciation,TEXT 66

Най-елементария извод, който си правим е, че религията НЕ ВОДИ до Бога! Религията е начин да се запази тялото и гените в социума за определен временен период. В християнството има обещан 'Милениум" в ислямът- 100 години. ВРЕМЕННИ НАГРАДИ. Обикновено всички религии НЕ завършват с 'хепи енд', а с доста ужасни сцени на страдания и апокалипсиси. Това нещо не е Бога! :clap: То е очеизвадно, че някой манипулира тези бедни заблудени душици от името на Бога... Публикувано изображение

Да, религиите не водят директно към Абсолюта.

Да, те обслужват Матрицата - силите на този свят, които абдейтват и пазят тази реалност.

НО!

Има и по-ниска реалност - някои я наричат Осма сфера /ако приемем за удобство, че Универсума е седморен и нашата реалност е седма сфера/.

Религиите са тези възходящи потоци в рамките на Матрицата, които задържат стотици милиони от пропадане. Това, разбира се, е само една от функциите на еГзотеричните религии.

Има и друга - отделни същности и цели групи достигат чрез тези възходящи потоци до фините локи на Матрицата и така се пречистват и стават годни за....

Триждивеликия Хермес го нарича "Единственото благо" :super:

а Лао Дзъ в Дао Де Дзин - ДАО

В осмата сфера попадат тези, които са изгубили всяка възможност да се освободят от матрицата. Т.е. те биват освободени против волята им от нея, но само до началото на следващата манвантара, когато отново биват връщани в нея. Целта на пребиваването в матрицата е човек със собствени сили да се освободи от нея. Това не изключва твърдението, че в същото време бива привлечен от същността си, която е извън матрицата, но първо трябва до известна степен да заприлича на нея. Религиите за болшинството от хората водят в правилната посока. Наистина след това идва период, когато човек трябва да излезе от ограниченията им, да ги надскочи, но повечето хора не са на този етап. Това което е неприемливо е противопоставянето на различните религии, обявяването на всяка от тях за единствено вярна.

В осмата сфера попадат тези, които са изгубили всяка възможност да се освободят от матрицата. Т.е. те биват освободени против волята им от нея, но само до началото на следващата манвантара, когато отново биват връщани в нея. Целта на пребиваването в матрицата е човек със собствени сили да се освободи от нея. Това не изключва твърдението, че в същото време бива привлечен от същността си, която е извън матрицата, но първо трябва до известна степен да заприлича на нея.

Религиите за болшинството от хората водят в правилната посока. Наистина след това идва период, когато човек трябва да излезе от ограниченията им, да ги надскочи, но повечето хора не са на този етап. Това което е неприемливо е противопоставянето на различните религии, обявяването на всяка от тях за единствено вярна.

Трудни въпроси, многомерни ...

и аз лично нямам категорични отговори.

Дори разглеждането на процесите само рамките на настоящата юга не ми е по умствените възможности :speak:

Пропадането в Осма сфера често се разглежда и като окончателно. Някаква идея за този процес - физиците са въвели закона за ентропията. Изчезва, изтича енергия/материя непрекъснато от континуума, достъпен за ограничения ни разум. Пред нас непрекъснато същности поемат пътя надолу, постепенно загубвайки човешки образ...

Какво става в Осма сфера, какви са законите, които действат там и каква е съдбата на пропадналите - не смея да гадая.

А идеята за тази реалност /Матрицата/ като за полигон е интересна, на мен ми импонира, но май съвсем не ичерпва идеята за създаването и, функциите и и нейното бъдеще :angry:

Аз ще ви кажа до къде водят религиите. До шокова зала на психиатрията.

Преди преди 5 дни и няколко часа ми се случи нещо много интересно.Карах по магистралата към София и някъде около Пловдив един сокол прелетя точно пред нас,перпендикулярно на магистралата -от север към юг,на нивото на главите ни.Една или по-малко секунди да бе закъснял или ние да бяхме избързали и щеше да има сблъсък с фатални последствия/за сокола със сигурност,възможно и за нас.Явно МААТ ми е пратила съобщение,което сега разбрах,благодарение на теб и Маат.

Хубавото е че не бях сам ,иначе бих се замислил дали нямам видения.Спътника ми каза и една яка фраза:"Тая сутрин доганите летят твърде ниско!" Публикувано изображение

Аз ще ви кажа до къде водят религиите.

До шокова зала на психиатрията.

И до други зали.В психиатрията все още има надежда.

Има и по-ниска реалност - някои я наричат Осма сфера /ако приемем за удобство, че Универсума е седморен и нашата реалност е седма сфера/.

Има и по-смели хипотези - за 11-то измерение - тук. Науката също се интересува от Бог и понеже не е утежнена с фанатизма и опростеното предметно-образно мислене на религиите, аз мисля, че тя е която ще разгадае тайната, а не фантасмагориите за сатани и адове на вашите духовни учения.

И за разлика от религиите, които въртят и сучат едно и също, в което са се застопорили, до втръсване, което се вижда и от вашите постове, науката се развива. Защото не е предубедена от представи. Защото не полага идеите си, които нарича работни хипотези, като догми, а ги поставя обективно на проверка.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Да.

Преди преди 5 дни и няколко часа ми се случи нещо много интересно.Карах по магистралата към София и някъде около Пловдив един сокол прелетя точно пред нас,перпендикулярно на магистралата -от север към юг,на нивото на главите ни.Една или по-малко секунди да бе закъснял или ние да бяхме избързали и щеше да има сблъсък с фатални последствия/за сокола със сигурност,възможно и за нас.Явно МААТ ми е пратила съобщение,което сега разбрах,благодарение на теб и Маат.

Хубавото е че не бях сам ,иначе бих се замислил дали нямам видения.Спътника ми каза и една яка фраза:"Тая сутрин доганите летят твърде ниско!" Публикувано изображение

Когато брат ми се върна от морски рейс 1983 бях тийн, ни донесе една книга, купена от един френски супермаркет на английски "Led Zeppelin in their won words". Там освен, че се учех да превеждам от английски в британски- жаргонизми, но и разбрах за първи път, че има такова животно 'езо-терра', за първи път прочетох за потъналия континент "МУ" в тихния океан за руните и символите, т.нат....

Най-опростения символ бе на Робърт Плант- който 'се води', че е "перото на Ма'ат", но всъщност тези символи н всички религиии днес от древността и се стрещат по разпръснатите тихоокеански острови в целият океан.

http://en.wikipedia.org/wiki/Led_Zeppelin_IV

Robert Plant's symbol is the feather of the Egyptian goddess Ma'at, (representing purity, order, truth, justice, fairness, and the wholeness of the Universe), encapsulated by an unbroken circle representing the cyclical and perpetual concept of life so important to the Egyptians. According to Egyptian mythology, after a person dies, their soul is led into a hall of judgment in Duat by Anubis (God of Mummification and Death). The deceased's heart, which is the record of the morality of the owner, is weighed against a single feather representing Ma'at (the concept of truth and order). A heart that weighs the same or less than the feather is considered a pure heart, not weighed down by the guilt or wrongfulness of one's actions in life, resulting in the spirit of the deceased being taken by Osiris (the God of the Afterlife)to Aaru, from where the spirit will be reborn. A heart which weighs more than the feather of Ma'at is laden with guilt and wrongdoing, resulting in it being devoured by the monster Ammit (Eater of Hearts) -a garish mix of crocodile, hippo and lion- and will remain in Duat for eternity, rather than proceeding to the Afterlife and subsequent rebirth.

Публикувано изображение

Аз ще ви кажа до къде водят религиите.

До шокова зала на психиатрията.

ХахАХ , за мен това не е вярно има религия 1 , но за да разбереш коя е не ти трябва учител или духовник а да седнеш да прочетеш 3-те книги на 3-те най-известни религий в света (тези които имат най-много последователи) И не да се чудиш тая ли е , оная ли е.. намери я

ХахАХ , за мен това не е вярно има религия 1 , но за да разбереш коя е не ти трябва учител или духовник а да седнеш да прочетеш 3-те книги на 3-те най-известни религий в света (тези които имат най-много последователи) И не да се чудиш тая ли е , оная ли е.. намери я

Стамбини ,брато!Тук ти е малко раничко да даваш мнение.И то на лош български.

Обръщам се към всички ,които правят досадната и дразнеща грешка: РЕЛИГИИ не завършва Й,защото е в можествено число!

Знанието е необходимо, но никой с книжчици не е стигнал до Бога. :) 3-те абрахамски религии не водят до 'God', а до 'doG', минимум, защото списват наопаки, малко като тебе... ;)

Стамбини ,брато!Тук ти е малко раничко да даваш мнение.И то на лош български.

Обръщам се към всички ,които правят досадната и дразнеща грешка: РЕЛИГИИ не завършва Й,защото е в можествено число!

Стамбо е млад, но вече ги разбиВа нещата Публикувано изображение ... Скорпиончетата се раждат сЪС бодли -пре-зрели старци с муста и брадаци... Публикувано изображение

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Когато брат ми се върна от морски рейс 1983 бях тийн, ни донесе една книга, купена от един френски супермаркет на английски "Led Zeppelin in their won words". Там освен, че се учех да превеждам от английски в британски- жаргонизми, но и разбрах за първи път, че има такова животно 'езо-терра', за първи път прочетох за потъналия континент "МУ" в тихния океан за руните и символите, т.нат....

Най-опростения символ бе на Робърт Плант- който 'се води', че е "перото на Ма'ат", но всъщност тези символи н всички религиии днес от древността и се стрещат по разпръснатите тихоокеански острови в целият океан.

http://en.wikipedia.org/wiki/Led_Zeppelin_IV

Robert Plant's symbol is the feather of the Egyptian goddess Ma'at, (representing purity, order, truth, justice, fairness, and the wholeness of the Universe), encapsulated by an unbroken circle representing the cyclical and perpetual concept of life so important to the Egyptians. According to Egyptian mythology, after a person dies, their soul is led into a hall of judgment in Duat by Anubis (God of Mummification and Death). The deceased's heart, which is the record of the morality of the owner, is weighed against a single feather representing Ma'at (the concept of truth and order). A heart that weighs the same or less than the feather is considered a pure heart, not weighed down by the guilt or wrongfulness of one's actions in life, resulting in the spirit of the deceased being taken by Osiris (the God of the Afterlife)to Aaru, from where the spirit will be reborn. A heart which weighs more than the feather of Ma'at is laden with guilt and wrongdoing, resulting in it being devoured by the monster Ammit (Eater of Hearts) -a garish mix of crocodile, hippo and lion- and will remain in Duat for eternity, rather than proceeding to the Afterlife and subsequent rebirth.

Публикувано изображение

Да,хубава година бе 83.Слушахме Led_Zeppelin ,Pink Floyd,Uriah Heep и изобщо не знаехме или не ни пукаше дали сме свободни или не.Не умря ли някъде тогава Брежнев? Голямо шоу беше.Партийната секретарка на училището почти ни убеди ,че е дошъл края на света. :);) ;)

Да,хубава година бе 83.Слушахме Led_Zeppelin ,Pink Floyd,Uriah Heep и изобщо не знаехме или не не пукаше дали сме свободни или не.Не умря ли някъде тогава Брежнев? Голямо шоу беше.Партийната секретарка на училището почти ни убеди ,че е дошъл края на света. :);) ;)

Май, ..да, имаше някакви смърти на комисари?..., но тогва излезе един албум на "Розовите ФлОиди" наречен "The final Cut" и там ставаше дума за Брежнев :P ....

Get Your Filthy Hands Off My Desert (Waters)

"Oi...Get your filthy hands off my desert!"

"What 'e say?"

Brezhnev took Afghanistan.

Begin took Beirut.

Galtieri took the Union Jack.

And Maggie, over lunch one day,

Took a cruiser with all hands.

Apparently, to make him give it back.

Публикувано изображение

Май, ..да, имаше някакви смърти на комисари?..., но тогва излезе един албум на "Розовите ФлОиди" наречен "The final Cut" и там ставаше дума за Брежнев :P ....

Get Your Filthy Hands Off My Desert (Waters)

"Oi...Get your filthy hands off my desert!"

"What 'e say?"

Brezhnev took Afghanistan.

Begin took Beirut.

Galtieri took the Union Jack.

And Maggie, over lunch one day,

Took a cruiser with all hands.

Apparently, to make him give it back.

Публикувано изображение

Точно тоя албум имах предвид,У.Ра!Но него си го слушахме преди Льонката да гушне букета,мисля че беше от 1982,след като братушките започнаха Афганистанската авантюра...

Точно тоя албум имах предвид,У.Ра!Но него си го слушахме преди Льонката да гушне букета,мисля че беше от 1982,след като братушките започнаха Афганистанската авантюра...

....и времето на "Капитан Петко Войвода"..... Публикувано изображение с прословутата фраза: "Ме'мед, расте ли п...шката"?... :P:lol6:

Къде ги четете тия работи? Публикувано изображение

За пръв път чувам за :P Осма сфера, а нашата реалност била Седма сфера. Брейййййййййййййй, :idea: кви са тия сфери, кво е туй чудо?! А какво е локи? Не всички глупости дет ги пишат по езотеричните книги са истина. Ъхъ

Да се отделиш от Бог е като да отделиш една от клетките на тялото за малко и да очакваш, че тя ще оцелее след това. А кой ще я храни? Човека не може да се отдели от Бога. Как? Ние сме в него и той е в нас. Нашите възможности не ни позволяват да се отделим от Него. Ние сме част от Него, както клетките са част от организма.

Не, не е вярно! Религиите са добро помощно средство за манипулиране и озаптяване на народа, както вече писах преди известно време.

"Тук съм", виж последното ми видео в тубата. Тука засяга темата за друг избор- малко по-стеснен. ;)

http://www.youtube.com/comment_servlet?all...p;v=EkgIdOVqO6Q

А виж какво получих от една жена. Тя ме взема за жена, тъй като не съм посочил полът си, никът ми е доста неопределен, а а снимката, която е преди около 5 години, май, наистина приличам на Девушка, а?... :lol6:

Hare Krishna Devi, (деви е обръщение в женски род, а дева-в мъжки)

A part of me really likes your videos, yet another part of me feels uneasy with them. Here is a list of things that make me feel uneasy:

* Critisizing and putting down of others.

* Trying to jam too much info into them.

* Not giving the reader enough time to read digest the information.

* Stating things that are profound without giving scriptural reference.

* Assuming that viewer should know the references.

Things i really like about your videos:

* Catchy titles

* Nice artwork

* Relative nice sound

* Important and relative information

* Your eagerness to preach!

* Nice research work

* Highly Brainy

* Devotional attitude

i think you could be a really powerful preacher if you would make your videos more friendly, that's all.

All glories to your service and please forgive me for pointing these few things out. You are awesome!

mother jhulana-yatra dd

Айде сега малко да се похвалиш. Публикувано изображение

Знаех си, че не си от У-крайна! Публикувано изображение

Права е жената - ти явно си чел доста по въпросите и символите на твоята религия и си говориш за тях, но другите хора като не са не разбират всичко. Затова и доста от твоите постове са неразбираеми. Ама няма значение. Може би и аз трябва да изуча символите на хиндуизма.

Между другото и аз преди като ти гледах снимката в блога мислех, че това е снимка на момиче и по-точно, че е твоята дъщеря. По-късно видях снимката в профила ти вече в по-голям размер и видях, че е на момче. Всъщност, в малък размер човека на снимката прилича на 12-годишно момиче, но в по-голям размер се вижда, че е на 18-20 и няколко годишно момче. Все още ли си толкова рус? И косата ти все още ли е дълга?

Поздравявам те с тази песен Русокоско. Тя много ми харесва, а и картинките също.

http://vbox7.com/play:128c4fd9

Хехе, мерси. :rolleyes:

И аз имам един агрегор за тебе. :hush:

:clap:

Къде ги четете тия работи? Публикувано изображение

За пръв път чувам за ;) Осма сфера, а нашата реалност била Седма сфера. Брейййййййййййййй, :) кви са тия сфери, кво е туй чудо?! А какво е локи? Не всички глупости дет ги пишат по езотеричните книги са истина. Ъхъ

Да се отделиш от Бог е като да отделиш една от клетките на тялото за малко и да очакваш, че тя ще оцелее след това. А кой ще я храни? Човека не може да се отдели от Бога. Как? Ние сме в него и той е в нас. Нашите възможности не ни позволяват да се отделим от Него. Ние сме част от Него, както клетките са част от организма.

Не, не е вярно! Религиите са добро помощно средство за манипулиране и озаптяване на народа, както вече писах преди известно време.

Ще ти отговоря отзад напред.

Представи си човек, на когото е счупен крака. Докато е с гипс, се налага да ползва патерица. Кракът му оздравява, но човекът така е свикнал вече да се опира на патерицата си, че я възприема като свой крак, вместо като временно и помощно средство и без нея не може. Дотам забравя да върви с крака си, дори когато е вече напълно оздравял, че не иска да се раздели с патерицата си никога. Няма смелостта да опита да върви отново сам, без патерици. А го може, но го е забравил, отвикнал е.

Религиите сами по себе си не са нито добри, нито лоши. Те са, както казваш ти - едно средство, което се ползва като вид морален кодекс за човека. Но, идва време и това средство вече не е необходимо, става излишно, отминало е времето му. Обаче, повечето хора се вкопват в тях като нещо, без което не могат да дишат самостоятелно и до там се отъждествяват с него, че забравят съвсем своето собствено аз, именно чрез което се придвижват напред и нагоре.

Причината да се израждат и да се ползват тези средства не по предназначение, не е в религиите, причината е в човека. И тя се нарича страх. Страх от смъртта, а този страх, всъщност, е страх от живота. И така, човек става негоден да живее. Времената на необходимост от религии, според мен, отдавна са отминали. И те вече не водят до нищо добро. Не говоря за духовната необходимост, която изпитва всяко нормално и живо човешко същество. Говоря за старите и изтъркани до болка, експлоатирани и преекспонирани религиозни учения. Примери - началото на поста ти говори, че и сам ги виждаш...

А бог е точно това, както мислиш ти - той е животът, такъв, какъвто е. Той е всичко - и този, и онзи свят, той е самата всеобхватност и на това, което нарича човек добро, и на онова, което определя като зло, защото тези понятия са само едни човешки мерки. И който се страхува от живота, той се страхува, всъщност, от бога. Аз обичам живота във всичките му измерения и с всичките му нюанси. Затова не харесвам учения, които пораждат страх. Те са човешки, не са от бога. И се ползват користно от някои хора единствено с цел манипулации.

И понеже тук е весело, поздравявам ви всички и аз. Хубав ден!

В старият завет(тората) и в коранът(а да не говорим за талмудът!)ях и аллах В ПРЯК ТЕКСТ ИМПЕРАТИВНО заповядват на 'вярващите в тях' да СЪЗДАВАТ ТЕРОР и анихилират 'невярващите' в тях*тези 'божества'). Този, който е в схемата "излиза от нея" САМО ако умре биологически от ръката на "богоизбраните/правоверните".

За това какво ще кажеш?.. Не ти ли напомня за католическото йезуитство, протестанския ционизъм и социализмът и национал-социализмът, пръкнали се от масонските ложи?... Публикувано изображение

Първо, не са напълно отминали тези времена, в които религиите са необходимост. Да помислим първо за някои арабски страни. Безспорно има много умни и свестни хора там. И все пак, всички сме виждали по телевизията, а и четем за тези диви варвари от народа, които са умствено по-близо до маймуните, отколкото до съвременния цивилизован човек. При тях религията играе огромна роля, най-вече социална. Тя помага да се поддържат що-годе социалните норми (макар и понякога някои тълкуватели на мюсюлманските учения да представят нещата в изродена форма и да се правят неща, които за цивилизования свят не са приемливи). Ама я си представете само какво ще стане, ако от арбския свят махнат религията. Умните араби няма да имат проблем, ама простият народ какво ще прави? Нима ще прави каквото си поиска? Това е опасно!

В нашият цивилизован свят религията също има важна рола. Колкото и да не вярват в християнския например Бог, хората все още изпитват едно страхопочитание, един страх пред бога, който все още ги възпира в някои техни действия. То и сега има много идиоти, ама представете си какво ще стане, ако те дори дълбоко в душата си не изпитват страх нито от бога, нито от нищо.

Интересно изказване - "страхът от смъртта е всъщност страх от живота". Ще трябва да помисля дълго над това.

Не си права, като пишеш, че ученията, които пораждат страх не са от Бога. Всичко на този свят - и добро и зло за нас е от Бога. Включително и всички учения. Ама помилси си само за онези неандерталци и непросветени хора (повечето, не всички), като например тези, които са се къпели само два пъти в живота си - веднъж като се родят и веднъж като умрат. Помисил си за онези въшлясали хора, които са имали спациални чесалки, за да се почесват под паруките и за онези хора, които са приемали всичко като знак от Дявола и всяко нещо като признак на черна магия или обладаване от зъл дух. Помисли и за тези преди тях. Тези хора е трябвало да се страхуват силно от Бог, за да не вършат глупости и каквото си решат. В този смисъл, религиите, които пораждат страх са нещо много, много хубаво. А който е умен, не е нужно да има религия. За щастие, в днешно време и в цивилизованите страни никой вече не е задължен да принадлежи към никоя религия.

Първо, не са напълно отминали тези времена, в които религиите са необходимост. Да помислим първо за някои арабски страни. Безспорно има много умни и свестни хора там. И все пак, всички сме виждали по телевизията, а и четем за тези диви варвари от народа, които са умствено по-близо до маймуните, отколкото до съвременния цивилизован човек. При тях религията играе огромна роля, най-вече социална. Тя помага да се поддържат що-годе социалните норми (макар и понякога някои тълкуватели на мюсюлманските учения да представят нещата в изродена форма и да се правят неща, които за цивилизования свят не са приемливи). Ама я си представете само какво ще стане, ако от арбския свят махнат религията. Умните араби няма да имат проблем, ама простият народ какво ще прави? Нима ще прави каквото си поиска? Това е опасно!

В нашият цивилизован свят религията също има важна рола. Колкото и да не вярват в християнския например Бог, хората все още изпитват едно страхопочитание, един страх пред бога, който все още ги възпира в някои техни действия. То и сега има много идиоти, ама представете си какво ще стане, ако те дори дълбоко в душата си не изпитват страх нито от бога, нито от нищо.

Интересно изказване - "страхът от смъртта е всъщност страх от живота". Ще трябва да помисля дълго над това.

Не си права, като пишеш, че ученията, които пораждат страх не са от Бога. Всичко на този свят - и добро и зло за нас е от Бога. Включително и всички учения. Ама помилси си само за онези неандерталци и непросветени хора (повечето, не всички), като например тези, които са се къпели само два пъти в живота си - веднъж като се родят и веднъж като умрат. Помисил си за онези въшлясали хора, които са имали спациални чесалки, за да се почесват под паруките и за онези хора, които са приемали всичко като знак от Дявола и всяко нещо като признак на черна магия или обладаване от зъл дух. Помисли и за тези преди тях. Тези хора е трябвало да се страхуват силно от Бог, за да не вършат глупости и каквото си решат. В този смисъл, религиите, които пораждат страх са нещо много, много хубаво. А който е умен, не е нужно да има религия. За щастие, в днешно време и в цивилизованите страни никой вече не е задължен да принадлежи към никоя религия.

Харесвам екзактността като теб и затова и аз ще ти отговоря точка по точка. Харесва ми също откритостта и честността ти, чистотата ти, затова влизам в диалог с теб.

И така - не си прав за религиите. Била съм 6 години в арабска страна и трябва да ти кажа, че идиотите нито религия, нито сухи режими, нито закони ги спира да бъдат идиоти. Там буквално важат крумови закони и пак се краде, лъже, изнасилва, убива и т.н. Маймуната си е маймуна и си остава маймуна докрая където и да е и независимо от която и да било религия. Идиотът си е идиот в която и да било точка на света, независимо от религиозните си убеждения или, ако няма такива, от религията си по рождение. А интелектът си е интелект също, където и да било и абсолютно независещо от религиите също - хората не се делят по цвета на кожата си или вероизповеданието си. Хората се отличават един от друг, за мен поне, единствено по начина си на мислене. И там имаше будни и интелигентни хора, независимо от религията си, които се противопоставиха на военно-религиозния режим, сковаващ всеки опит за развитие, но бяха бесени един по един всяка вечер от техните си - точно от тези, които фанатично изповядваха същата религия, но за нещастие бяха на власт - те и болната им психика. Както казах - причина за всички нещастия по света е страхът от живота, а не религиите. Така че, тук просто няма смисъл от спор - ти мислиш това, което твърдиш, а аз което мисля, съм го живяла.

За християнството и страхопочитанието - също изобщо не си прав - именно това е преиначаването на тази красива, иначе, религия и по моему, най-либералната от всички съществуващи. Защото се основава на любовта, а тя единствена е, която дарява свобода на човека. Но, "светите отци", също фанатично вкопнати не в същността на религията, а в страховете си - за кожицата, за дребния си животец и властта си, които са превърнали в догми, са й разказали фамилията, съвсем невинно казано. И тук отпадат аргументите ти, поне пред мен.

По третия пункт, обаче, по който изразяваш несъгласие с мен, мисля, че си прав. Дори докато го писах още, съзнавах, че може би съм в грешка. Благодаря ти, че ми помогна да реша за себе си кое е правилното становище по този въпрос, защото аз все още се двоумях. Да, много си прав - така мисля и аз - всичко на този свят е от бога. И доброто и злото, защото те са само едни човешки категории. Но ето и продължението на това, което желая да ти кажа - както всичко на този и онзи свят е от бога, така на този свят съществува измерението време, което по тази логика също е от бога. А всяко старо нещо, един ден трябва да си отиде, по същите божествени закони, за да даде път на новото, което тепърва го чака живот. Страхът от бога е старозаветен, учението на Христа проповядва свобода и любов към бога и от бога към човека. А най-новото, според мен пак, във връзка с религиите, ще бъде - да изчезнат всички досегашни религии, защото те нищо друго вече не вършат, освен да разделят човешките същества едно от друго. И ти виж как си го осъзнал това вече - в последното ти изречение си личи, казваш "слава богу, че никой не е задължен да принадлежи към никоя религия". Да! "Слава богу" е точният израз! Време е хората да заживеят истински като братя. Време е да се освободят от старите дългове. Крайно време е.

С този пост мнението ми по темата за боговете и религиите, се изчерпа.

И това ще бъде началото на края. В Библията не се ли казваше, че когато Антихриста дойде, той ще махне всички религии на Земята, а после както знаем ще дойде и Апокалипсиса.

т...я Иблията е махнала Христа още преди Той да дойде. Хрисът ги изненадва с идването си и е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО това...самият Антихрист е разпънал Христа, че и има наглост освен да пише "стар" завет да пише и "нов"..

Може ли слепец да вод слепец?... оня ден е бил сляп -днес е прогледнал и ослепял от заслепяване.

Когато човек види Христа в контекст НЕ на Иблията(или КУРанът или коя да е семитска 'божествена' книга, която се отнася САМО за мат. битие), а на ВЕДА И ТО НА СЛЪНЧЕВИТЕ ТРАНСЦЕДЕНТАЛНИ култове(към Лорд Хари), тогава ще прозре невежество на семитите, което се използва от злите демонични сили. ;)

В самият КУРан са заложени тези закони на примитивизма. Съгласен съм, че законите зависят от манталитета, а не обратното, но да се оправдава ислямът е глупост.

Ислямът(и юдаизмът) знаеш ли какво е? "Видяла жабата(семитите), че подковават вола(арйаните) и понала да се надува"...нали разбираш, че ще се пръсне, и дори вол няма да стане, а на волът е казано дори да спазва религии пак не може да се отърве от мат. цикли. и мат. битие.

Не знам дали осъзнаваш- абрахамците на какво ниско ниво са на осъзнаване на Бога?

не успях да разбера, защо нарече Кришна-съзнание "МОЯ РЕЛИГИЯ"?. Публикувано изображение . то не религия- а Трансцедентален(Слънчев култ).

:)

не може да се казва, че 'има Бог, но Той е фантазия', нали разбираш?..... Това е МАЙА, и "Туксъм" ме пита защо именно архетипа на Телец се асоциира с това? ----защото Телец има способността безпроблемно да си цикли до безкрайност в материята и да си страда безмълвно, мислейки, че това е Бога- кармата му.. Публикувано изображение

Харесвам екзактността като теб и затова и аз ще ти отговоря точка по точка. Харесва ми също откритостта и честността ти, чистотата ти, затова влизам в диалог с теб.

И така - не си прав за религиите. Била съм 6 години в арабска страна и трябва да ти кажа, че идиотите нито религия, нито сухи режими, нито закони ги спира да бъдат идиоти. Там буквално важат крумови закони и пак се краде, лъже, изнасилва, убива и т.н. Маймуната си е маймуна и си остава маймуна докрая където и да е и независимо от която и да било религия. Идиотът си е идиот в която и да било точка на света, независимо от религиозните си убеждения или, ако няма такива, от религията си по рождение. А интелектът си е интелект също, където и да било и абсолютно независещо от религиите също - хората не се делят по цвета на кожата си или вероизповеданието си. Хората се отличават един от друг, за мен поне, единствено по начина си на мислене. И там имаше будни и интелигентни хора, независимо от религията си, които се противопоставиха на военно-религиозния режим, сковаващ всеки опит за развитие, но бяха бесени един по един всяка вечер от техните си - точно от тези, които фанатично изповядваха същата религия, но за нещастие бяха на власт - те и болната им психика. Както казах - причина за всички нещастия по света е страхът от живота, а не религиите. Така че, тук просто няма смисъл от спор - ти мислиш това, което твърдиш, а аз което мисля, съм го живяла.

За християнството и страхопочитанието - също изобщо не си прав - именно това е преиначаването на тази красива, иначе, религия и по моему, най-либералната от всички съществуващи. Защото се основава на любовта, а тя единствена е, която дарява свобода на човека. Но, "светите отци", също фанатично вкопнати не в същността на религията, а в страховете си - за кожицата, за дребния си животец и властта си, които са превърнали в догми, са й разказали фамилията, съвсем невинно казано. И тук отпадат аргументите ти, поне пред мен.

По третия пункт, обаче, по който изразяваш несъгласие с мен, мисля, че си прав. Дори докато го писах още, съзнавах, че може би съм в грешка. Благодаря ти, че ми помогна да реша за себе си кое е правилното становище по този въпрос, защото аз все още се двоумях. Да, много си прав - така мисля и аз - всичко на този свят е от бога. И доброто и злото, защото те са само едни човешки категории. Но ето и продължението на това, което желая да ти кажа - както всичко на този и онзи свят е от бога, така на този свят съществува измерението време, което по тази логика също е от бога. А всяко старо нещо, един ден трябва да си отиде, по същите божествени закони, за да даде път на новото, което тепърва го чака живот. Страхът от бога е старозаветен, учението на Христа проповядва свобода и любов към бога и от бога към човека. А най-новото, според мен пак, във връзка с религиите, ще бъде - да изчезнат всички досегашни религии, защото те нищо друго вече не вършат, освен да разделят човешките същества едно от друго. И ти виж как си го осъзнал това вече - в последното ти изречение си личи, казваш "слава богу, че никой не е задължен да принадлежи към никоя религия". Да! "Слава богу" е точният израз! Време е хората да заживеят истински като братя. Време е да се освободят от старите дългове. Крайно време е.

С този пост мнението ми по темата за боговете и религиите, се изчерпа.

Не, не се използва от злите демонични сили, а от Бог. Бог е създал всички религии, добри или лоши, а това, че на някои от нас не ни харесва дадена религия или каквото и да било нещо на този свят, защото за нас то е лошо, е отделен въпрос. Туй то.

Tuksi,привет?Нямаше ли един друг пост преди този,дето си го изтрила?Аз го прочетох,между другото и сега вече съм почти сигурен кой е тук.Както и да е.

Бог не е създал нито една религия.И ти го знаеш много добре. Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.