Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Боговете на гърците са различни форми на проявление на единната безпределна същност ожитворяваща и поддържаща творението. Гърците са били пантеисти, т.е. виждат Бог навсякъде и във всичко, във всеки човек, във всяко живо и „неживо" същество. Различните боговете на гърците олицетворяват определени аспекти на безпределната същност скрита зад всяка форма на проявление, за да бъдат по-лесно познаваеми и разбираеми. Пантеистите не са вярвали в много богове, те виждат Бог навсякъде и това, че в определени моменти са почитали приоритетно определени негови проявления, не означава, че не са съзирали Божествената същност и в другите и проявления. Пантеистите са много по-близо до Бог отколкото монотеистите. Всъщност древните индийци също са били пантеисти.

нека да доуточним - богове, божества, елохими, деви, и т.н. - това са НАШИ, на хората творения, рожба на колективната ни творческа фантазия. Те са се появили като мисъл/форма, и с възприемането и от повече хора и подхранването и с етери се разраства, усложнява и с течение на времето се превръща в астрално същество - егрегор. Някои егрегори пък постепенно емволюират в "богове". Е, това е дотогава, докато има вярващи, които да ги подхранват с етери посредством ритуали и молитви. Иначе постепенно отслабват...и остават само като спомен. Това се е случило и с древните "божества".

Съвсем друго е БОГ - Абсолюта, който е планирал, създал и поддъържа Универсума. ТОЙ, нашият отец, също си служи с надчовешки същности в ъпдейтването на Универсума, но те не са "нашите" богове...

та пантеизма е...

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Shiniasu си е абрахамче и не ги 'чува' тези неща, които му говориш. Поради настройване на съзнането си на вълната на пакостлия дух яхв(яхова), както саламците са си настоили съзнанието към съшия пакостлив дух-алла(Пухачева), то щя бълва словесТен бъркоч от рода 'гърците са пантеисти'.

Като са "пан-теисти" и "виждат Бога навсякъде" дали случйно пък не се е скрил в някой неабрахамски екскремент?.... :rolleyes: That is the question! Публикувано изображение

нека да доуточним - богове, божества, елохими, деви, и т.н. - това са НАШИ, на хората творения, рожба на колективната ни творческа фантазия. Те са се появили като мисъл/форма, и с възприемането и от повече хора и подхранването и с етери се разраства, усложнява и с течение на времето се превръща в астрално същество - егрегор. Някои егрегори пък постепенно емволюират в "богове". Е, това е дотогава, докато има вярващи, които да ги подхранват с етери посредством ритуали и молитви. Иначе постепенно отслабват...и остават само като спомен. Това се е случило и с древните "божества".

Съвсем друго е БОГ - Абсолюта, който е планирал, създал и поддъържа Универсума. ТОЙ, нашият отец, също си служи с надчовешки същности в ъпдейтването на Универсума, но те не са "нашите" богове...

та пантеизма е...

та пантеизма е...

Такива егрегори съществуват, но аз не говоря за тях. Тези егрегори изразяват разбиранията на хората. На хората в началото е дадена една чиста представа, един идеал за божествените проявления примерно от древните риши, която те впоследствие принизяват и създават егрегорите. Освен това нека не бъркаме пантеизма с политеизма. Второто обикновено е по-късно следствие от първото. Та да се върнем на боговете. Марс примерно олицетворява определени качества изначално присъщи на Божествената същност. Като такива те съществуват и могат да бъдат проявени от всяко живо същество с различна степен на пълнота и точност, могат да бъдат придадени и на егрегор пак с определена пълнота и точност. Егрегорът не отразява пълния потенциал, безкрайните възможности за развитие на съответните качества, които съответния бог (в случая Марс) олицетворява, а само толкова, отговарящо на средната представа на хората. Марс като бог е един идеал, а като егрегор просто отразява мнението на хората.

Shiniasu си е абрахамче и не ги 'чува' тези неща, които му говориш. Поради настройване на съзнането си на вълната на пакостлия дух яхв(яхова), както саламците са си настоили съзнанието към съшия пакостлив дух-алла(Пухачева), то щя бълва словесТен бъркоч от рода 'гърците са пантеисти'.

Като са "пан-теисти" и "виждат Бога навсякъде" дали случйно пък не се е скрил в някой неабрахамски екскремент?.... :rolleyes: That is the question! Публикувано изображение

Няма форма чрез която Божественото да не може да се прояви. Аз мога да бъда всякакъв. Ти можеш ли? Мога да видя Бог и като мюсюлманин, и като йогин, и като евреин, и като християнин, и като дъновист, и като будист. Нямам нужда да се самоопределям. За мене е по-важно да гледам и да се наслаждавам на Бог вместо да гледам себе си или останалите. Туй последното е същността на бхакти-йога, ако не знаеш.

Такива егрегори съществуват, но аз не говоря за тях. Тези егрегори изразяват разбиранията на хората. На хората в началото е дадена една чиста представа, един идеал за божествените проявления примерно от древните риши, която те впоследствие принизяват и създават егрегорите. Освен това нека не бъркаме пантеизма с политеизма. Второто обикновено е по-късно следствие от първото. Та да се върнем на боговете. Марс примерно олицетворява определени качества изначално присъщи на Божествената същност. Като такива те съществуват и могат да бъдат проявени от всяко живо същество с различна степен на пълнота и точност, могат да бъдат придадени и на егрегор пак с определена пълнота и точност. Егрегорът не отразява пълния потенциал, безкрайните възможности за развитие на съответните качества, които съответния бог (в случая Марс) олицетворява, а само толкова, отговарящо на средната представа на хората. Марс като бог е един идеал, а като егрегор просто отразява мнението на хората.

Приятелю, ти си прекалено добър човек, и дори бойните изкуства не те настървиха към другите!

За това ти свалям шапка и имам добър спомен от срещите ни. В какво вярвам аз ти добре знаеш, и аз знам, че тази идеи ти не ги прие. Което не значи, че имаме повод да не се уважаваме.

...и все-пак боговете не съществуват извън човешката съзидателна сила - те наистина са наши рожби. Извън нас, поставени от Създателя са само Седемте управителя, седемнте ректора - те се олицетворяват от небесните тела, които можем да наблюдаваме пряко. Те са колоните, които изграждат и крепят Космоса /нашата слънчева планетарна система/. Всяко от тези тела има планетарен дух, който го оживява и прави възмажен живота ... :rolleyes:

Да! Да ви питам нещо. Знаем, че молитвите към тези "богове" - егрегори действително имат въздействие върху реалния живот на хората, които им се молят, нали така? Аз това си го знам, ама искам и вие да си кажете какво мисилте. :rolleyes:Егрегорът с присъщите му качества, отново създадени от хората, помага или вреди, в зависимост от неговите качества на хората, които му се молят или ако някой реши да ги използва с користни цели, нали така?

Егрегорът няма собствено съзнание, той отразява съзнанието и съвкупната воля на създателите си и ще изпълнява тази воля докато енергията му се изчерпи или не бъде унищожен. Ако се молиш пламенно на някой бог, светец или духовен учител, нищо чудно да видиш егрегора му. В ченълинга например повечето послания са диктувани от егрегори.

Приятелю, ти си прекалено добър човек, и дори бойните изкуства не те настървиха към другите!

За това ти свалям шапка и имам добър спомен от срещите ни. В какво вярвам аз ти добре знаеш, и аз знам, че тази идеи ти не ги прие. Което не значи, че имаме повод да не се уважаваме.

Май ме бъркаш с някого. Не сме се срещали (изключвам форумите), не тренирам (и никога не съм тренирал) бойни изкуства. Не съм отхвърлял каквито и да било идеи. Иначе си мисля, че знам в какво вярваш.

Май ме бъркаш с някого. Не сме се срещали (изключвам форумите), не тренирам (и никога не съм тренирал) бойни изкуства. Не съм отхвърлял каквито и да било идеи.

Но аз не те бъркам.

Ти си прекрасен човек!

Боговете на гърците са различни форми на проявление на единната безпределна същност ожитворяваща и поддържаща творението. Гърците са били пантеисти, т.е. виждат Бог навсякъде и във всичко, във всеки човек, във всяко живо и „неживо“ същество. Различните боговете на гърците олицетворяват определени аспекти на безпределната същност скрита зад всяка форма на проявление, за да бъдат по-лесно познаваеми и разбираеми. Пантеистите не са вярвали в много богове, те виждат Бог навсякъде и това, че в определени моменти са почитали приоритетно определени негови проявления, не означава, че не са съзирали Божествената същност и в другите и проявления. Пантеистите са много по-близо до Бог отколкото монотеистите. Всъщност древните индийци също са били пантеисти.

Това е точно така.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

ЦИТАТ(Shiniasu @ 9.02.2009г. в 19:48ч.) Публикувано изображениеМай ме бъркаш с някого. Не сме се срещали (изключвам форумите), не тренирам (и никога не съм тренирал) бойни изкуства. Не съм отхвърлял каквито и да било идеи.

Явно, за което се извинявам

Егрегорът няма собствено съзнание, той отразява съзнанието и съвкупната воля на създателите си и ще изпълнява тази воля докато енергията му се изчерпи или не бъде унищожен. Ако се молиш пламенно на някой бог, светец или духовен учител, нищо чудно да видиш егрегора му. В ченълинга например повечето послания са диктувани от егрегори.

Правилно, но в някои случаи, след продължително насочване на много хора, с молитви /магнитна връзка/, ритуали /церемониална магия/, обслужваща йерархия в материята и отвъд воала на смъртта, и т.н. се стига до момент, когато набралия сила егрегор получава самосъзнание - това е една експлозия в астрала на планетата, която става трайна благодарение на непрекъснатото подхранвате с етерни сили от вярващите /миряни/ , и посредством обслужващата йерархия /свещеничество/. Така егрегора се превръща в "божествено" същество. И тъй като това същество не може само да си набавя необходимите му етерни сили / няма собствен микрокосмос, тела, чакрова система и т.н. / то принуждава магнитно свързаните с него вярващи да отдават все- повече етерни сили...и ето ти една нова религия

Как ги принуждава да му отдават все повече етерни сили? Кара ги да вярват повече или какво? ;)

Вярващите са свързани посредством йерархията със своята рожба - егрегора, превърнал се в "божество" - магнитна двупосочна връзка. При всяка молитва човек отделя протоберанси от етери, които по магнитните канали захранват светлинното същество. Молитвата е един вид етерно кръвопускате, един доброволен акт на донорство към превърналия се в енергиен вампир егрегор.

А представи си какво става при масови молитви, в специално проектиран и построен храм на съответното "божество"...

Вярващите са свързани посредством йерархията със своята рожба - егрегора, превърнал се в "божество" - магнитна двупосочна връзка. При всяка молитва човек отделя протоберанси от етери, които по магнитните канали захранват светлинното същество. Молитвата е един вид етерно кръвопускате, един доброволен акт на донорство към превърналия се в енергиен вампир егрегор.

А представи си какво става при масови молитви, в специално проектиран и построен храм на съответното "божество"...

Оргия! Публикувано изображение

Да! Напълно се съгласявам с теб! Но, ти каза, че егрегора принуждава хората да му отдават все повече етери. Как ги принуждава, знаеш ли?

по два начина

- непосредствено - чрез инспириране в дихателното им поле на мисъл/форми, които водят до емоционална буря и оттам - отделяне на етерни сили

- опосредствено - чрез обслужващата култа йерархия /свещеничество/ и съответните организирани служби, ритуали, бдения и други магични действия, водещи до религиозен екстаз - тогава групово се отделят етери в астрала с подходящ вибрационен ключ и са периодичната храна на "божеството"...уф, хич не ми се пише за тези гадости, чиято жертва сме всички ние.

Момчета и момичета, предлагам ви да изгледате zeitgeist. Има го по тракерите. Съжалявам, ако ви се развали настроението след това. Прочетете и "Пътеводител на галактическия стопаджия" от Дъглас Адамс, вечна му памет. После си говорете за богове, стари и нови,бели и черни, може и за розови слонове.

Момчета и момичета, предлагам ви да изгледате zeitgeist.

Има го по тракерите.

Съжалявам, ако ви се развали настроението след това.

Прочетете и "Пътеводител на галактическия стопаджия" от Дъглас Адамс, вечна му памет.

После си говорете за богове, стари и нови,бели и черни, може и за розови слонове.

Гледали сме го.Чели също.И не ни пречи особено да си приказваме пак. Публикувано изображение

Мисля, че като говориш непрекъснато за Трансцедентност трябва да обясниш на хората какво все пак означава това. Щото, школи много, мнения и практики също. Ти какво разбираш под Трансцендентност. Обясни го едно по едно изброй нещата, които са необходими за постигане на трансцедентност. Едва ли е свързано само с неядене на месо, no illicit sex - каквото и да означава това и какво беше още - имаше още нещо. Искам да знам за всички неща, които е необходимо да бъдат предприети, за да се постигне Трансцедентност. Както й - как да разберем дали сме я постигнали, ако сме спазвали всички необходими условия. :)? ? ?

Уф,

за 12434 -ти път ще се налага да Го обяснявяа ,чак и аз Го запомних хах!

Тва са някакви зъби-идва от -дент ,обаче -дентност е побългарено на дент и означава извън нещо,не транс означава нещо извън,

като извън зъбите,нещо като извади си зъбите или ще ти ги извадя ,не

ще Ги избия по-точно!

Ама тва е за някой паднал духкойто не слиза по вертикала ами направо се фърля с главата надолу!

Абе май ша се изкачваме по Нея,така разправял нДЕ-токато превеждал Ведите(индийските)те не ги харесват индийците щото не били къпани ,и за това сега почнаха да им викат АЙРЯНИ

хахахахаха

Инфи ,помощ,грабвай метлата!!хехехехее

Не ме разбра, не се ядосвам, ама хич. Но нека ти кажа, все пак.

И да ти кажа, аз също вярвам в това, което си изказал на друго място , цитирам "БЪЛГАРИЯ ще преживее своя ВТОРИ ЗЛАТЕН ВЕК,в това не трябва никой да се съмнява!!! Мдаа "

Да,Мимито53,и пак го казвам :

БЪЛГАРИЯ ще преживее своя ВТОРИ ЗЛАТЕН ВЕК ,в това не трябва НИКОЙ да се съмнява!!!

Когато се сблъска някой с друга култура и си запази достойнството на човек,той неминуемо се превръща в Патриот(а крачката до шовинистта е само една,и аз съм я направил отдавна)

Трансцеденталният човек не се интересува не само от България, но и какво ще стане със света. Това е обект на изследване на материалисти. ;)

Трансцеденталният човек no me importa que quere hacer este capullo,si quere pude recojer todo lo quere i se va ala mierda!!!entiendes U.ra-Mu-ra ,sabes que significa CUROS? Curo es tuyo dios "Krishna"hehehehe Viva krishna dios de curos!!!

Бе яз к'ви ти ги редам, ти к'ви ги джомулкаш...

Става дума за труд написан на най-изряден английски, а не какъв език говорили американците. Явно не си запознат с оригинала, ама карай: няма да придираме я...

;)

Завършил в Свищов Американско богословско училище,Семинарията в Дрю, Ню Джърси, и Бостънския университет (теологичен факултет) ,сигурен съм ,че е говорил неправилен английски(американски)!!!хех

Американците говорят най неправилния английски според англичаните!

Сега за беседите(над 7000)не ми се говори Вие си ги четете и преписвайте!

Лек спор се започна около "германската култура" на Балканите ,която е забелязал пръв Дънов!

Щях да бъда по спокоен ако беше избрал,румъните или македоняните да не са толкова сиротни!

Ако ,искаш кажи нещо за мнението на най големия немски бих казал "Велик " литературовед

Friedrich Vogt und Max Koch,разбираш ли му мисълта или да превеждам .... хехе

Туй за дента не си го разбрал. България може и да преживее своя Нов Златен Век - човек никога не знае какво ще стане в бъдеще. Ама ти защо не мислиш глобално като съвременен човек. Като открием извънземните ще се радвате, че сте от тази планета и ще казвате - Нашата планета е най-зелената, нашето небе е най-синьото, в нашите океани има най-много риба, ний сме по-красиви от вас-извънземните. Публикувано изображение

Аз ,съм паднал дух ,и съм мого кофти,разбираш ли?Аз ,не съм от добрите ,аз ще горя в ада!Тъй ,че не ме интересуват извънземните и какво ще си мислят за нас!Те ще бъдат по развити и ще ни се смеят как още оцеляваме с тая злоба ,която имаме!

Ей го виж го тоя Ура- Мура ,той не е виждал жив кришнар тръгнал да ми говори за кришна,

аве папагал,когато излъгаха девойката на моя приятел,трябваше да бъдеш там ,за да видиш какво се случва на двама сбърканяци , олигофрени миризливи ,в главите заприличаха на протобулгари само ,че с откъснати опашки ,хехехее

съжалявам туксум извинявай ,ама се нашморцах!

айде чао няма да пиша повече ,не ми е интересно!

Това обаче ти го козваш, аз не мисля така. :rolleyes:

Не мисля, че щом сме поставени при тия условия тръбва да се игнорираме изцяло от света. то не е възможно да стане. Възможное в даден момент да се извесиш над човешкото и материалното , но като постоянно състояние, не. Щом се храниш, дишаш и правиш други неща, няма как да стане. А и твоя самостоятелен "трансцендентен електрон", който е твърде малко в сравнение с духовната енергия на човечеството, не може да промени нещата кой знае колко. Може да си трансцендентен, но си свързат в едно цяло с останалите. така, че не ми говори, че не се интересувяаш от света. А и участието ти във форумите доказва точно това. Публикувано изображение

Редактирано от mimito53 (преглед на промените)

Я кажи, тя как е разбрала за тези управители. Сега, ако трябва да ходя да и чета нещата, дето ги е писала ще ми отнеме време, а сега нямам много време. Кажи тя откъде ги знае тези работи.

В подходящата тема тук във форума е обяснено !

Явно его-центризмът ти, че само ти си пишеш в темите е обратно пропорционалне на "безинтересните теми" за Кришна.

Как да те похваля, че си признаваш, като е очеизвадно?... Публикувано изображение

Въпросът тука е: егото ти ще се смачка ли, ако го разбере този момент ,или още повече ще се надуе, като парче плодородна земя?.. :ph34r:

Между другото, интересността на темата "Кришна", я прави точно той, а не Вие с Вашето "чисто съзнание", което странно защо въпреки чистотата си вижда егоцентризъм...

А аз ако Ви кажа, че сте най-големият егоцентрик, който пише тук, това ще посмачка ли малко фасона на Вашето Его? Егоцентризмът Ви личи от отношението Ви към останалите хора, особено към онези, които не приемат вашите вярвания.

Нали разбираш, че всеки си Е от определена гуна. Не може да се надскочи кръвното и кармично наследство. Трябва сами да се откупим от владиците на самсара. Или поне да искаме да се откупим, да работим за да се откупим...и може би тогава ще дойде помощ. Но не и преди това. Затова има толкова много секти, деноминации, религии...гуна за всеки, пътечки към всяка посока, и спекуланти от всякакъв вид. Затова единствено сърцето трябва да се слуша, само то ни е компаса. И да се научим да разбираме и уважаваме другия, нищо че не е на нашата си пътечка.

Може би нашата си пътечка е "път за никъде" за него, другия.

Нали?

Та какво казвате за големия апетит на малките егрегорчета на сектичките?

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Между другото, интересността на темата "Кришна", я прави точно той, а не Вие с Вашето "чисто съзнание", което странно защо въпреки чистотата си вижда егоцентризъм...

А аз ако Ви кажа, че сте най-големият егоцентрик, който пише тук, това ще посмачка ли малко фасона на Вашето Его? Егоцентризмът Ви личи от отношението Ви към останалите хора, особено към онези, които не приемат вашите вярвания.

Ако аз съм тука 'най-големия его-центрик', то явно 'его-то', около, което се центрирам е Кришна. :ph34r:

Вие хулите Кришна, така, че какво да очаквам от вас, като концепция за 'его'?

Аз не настоявам да обожвате това що аз, настоявам да изясниете Вие какво обожвате, ....но вие не можете да дефинирате.

:jumping11:

По правило, тези, които не знаят КОЙ Е БОГА , счиатат за Негов сурогат фашливото его. С помощта на него могат да правят словесТни бъркочи и лупинги, тъй като нямат Идентифициран Бог, който да им тушира техните 'въжделения за Бог'. :sobbing:

...общо взето- това прилича на една пералня, която центрофугира на различни степени и обороти... :grimace:

Кришна е само едно от проявленията на Бога. А неговите проявления са МНОГО!

Отново демонстрираш това що писах преди малко: Ти задаваш въпроси НЕ С ЦЕЛ ДА ЗНАЕШ, а цел да си налагаш невежеНството. Публикувано изображение

Кришна не е 'проявление на Бога', а е САМИЯТ БОГ. :rolleyes: Това писано в Бхагавад Гита.

Това, че "силата на его ти" и "силата на пениса ми" ти създават някакъв димен воал, около Изясняване на Нещата, това вече е съвсем конкретен проблем(за тебе). ;)

Ако аз съм тука 'най-големия его-центрик', то явно 'его-то', около, което се центрирам е Кришна. :rolleyes:

Вие хулите Кришна, така, че какво да очаквам от вас, като концепция за 'его'?

Аз не настоявам да обожвате това що аз, настоявам да изясниете Вие какво обожвате, ....но вие не можете да дефинирате.

;)

По правило, тези, които не знаят КОЙ Е БОГА , счиатат за Негов сурогат фашливото его. С помощта на него могат да правят словесТни бъркочи и лупинги, тъй като нямат Идентифициран Бог, който да им тушира техните 'въжделения за Бог'. ;)

...общо взето- това прилича на една пералня, която центрофугира на различни степени и обороти... ;)

Аз не обожавам нищо. Всяко обожаване е култ. Всеки култ, който се превръща в бог, е само отдалечаване от истината за него.

Отговорих Ви преди кой е моят бог, но Вие така и не разбрахте, улисан в култивирането на нещо, което наричате с името Кришна и което е много далеч от него... и отново правите грешни и прибързани заключения, но това си е само и единствено за Ваша сметка.

Много увлекателно разказвате. И това, което сте написал, е абсолютно вярно.

А ще ни разкажете ли как стои въпросът с егрегорите в така наречените духовни школи?

Чела съм, че понеже егрегорите на големите религии са по-нахранени енергийно, поради голямата си бройка последователи, били и по-неагресивни, а егрегорчетата на малките духовни школички, тоест сектичките, били доста по-гладнички и съответно по-нападателни и стръвни.

Вашият Абсолют какво си мислите, че представлява...

Тери Пратчет е на абсолютно същото мнение по въпроса .....;):jeer::rolleyes:;);):lol6::wow:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.