Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

за "virtual" и "transcedens" подкрепям в спора, колкото и да не ми се иска - U.ra.

Коренът на "virtual" e "vir" - мъж, от там и производните virtus (храбър), virilis (мъжествен), virtualis (истински)

а латинската дума за зъб е "dens",(мн.ч. -tis) trans е представка, означаваща - "между" , тоест буквалния превод на трансцедентален би трябвало да е "между зъбите" .

чии зъби обаче, не мога да кажа Публикувано изображение

Моите уважения, но virtual не е латинска дума, а английска.

Терминът виртуален идва от латинската дума virtualis - възможен, със значение още вероятен, но не и реален, не и действителен, тя сочи потенция за нещо, но не и неговото фактическо проявление и наличност, докато латинският еквивалент на английската дума virtual е virtus, различно от virtualis (тук има тънък момент, понеже думите са сходни по звуков състав и много хора ги объркват и заменят значението им) има съвсем друг смисъл и наистина се превежда като мъжественост (от vir-мъж), храброст, твърдост, доблест, енергичност. Нали не искате да ме убедите, че виртуалната реалност е мъжествена реалност или твърда реалност, или може би храбра реалност... Публикувано изображение

А терминът трансцендент - има за корен transcendo, transcendi, transcensum, което буквално означава преминаване, минаване отвъд, прекрачване, преплуване, преминаване на граница, пренасяне от другата страна и не е съставено от думите trans и dens, а от trans + scando, scandi, scansum- последната означава подемане, възхождане, набиране, възнасяне - от там и думата скандиране - говорене с възходящ тон.

От там и transcensio - преустрояване над нещо. Transcendentus означава прехвърлил, преминал границата на нещо, задграничен, надграничен, разположен над и отвъд.

С тези зъби ще ме уморите от смях.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Инфи, в демоничния свят НЯМА ЛЮБОВ дори между самите демони. Падналите духовете са като хиени-те са уж "единни", но забележи как се бият над плячката.

Защо да не направим една аналогия с партията БКП? Забележи след роенето и колко малки партийки се появиха и все залбудиха другите, че са нещо различно.

Кланната основа на нагите ражда съскания и шъшкания.

Етимологично "яху-аллах" и "аллах-У" е едно и също.

Дори в Тората пребиването с камъни се среща и то нееднокртно, докато мюслитат лицемерно са скривали тези версии.

Едно и също нещо, Инфи.... враждата иде от демоничния свят, където има НЕПРЕКЪСНАТА ВРАЖДА кой ще управлява.

Не е убедително според мене,и това намесване на БКП-то си е просто,тезиси от Аонсу -то хехехехе

infinity1305 те пита сериозно,

за падналите духове,извънкастовите,издигането по вертикалата,за яденето на пържиоли и т.н. Го знаем

Кажи от тоеретична гледна точка на НеГо - Абхау Чаран Де Бхактиведант Свами Прабхупада ,как е превел "ведите" по въпроса?

Остави италинския, ми я да разгледаме морфологията на дума, съдържаща СУФИКС - "dent".

accident antecedent antistudent ardent ascendent bident cadent candent codependent coincident confident contendent copresident coresident corespondent correspondent corrodent credent decadent decedent dependent descendent despondent diffident dissident eident erodent evident frondent impendent implodent improvident imprudent impudent incident indent independent intercedent interdependent jurisprudent mordent nondependent nonindependent nonresident nonrespondent nonstudent obtundent occident occludent overconfident overdependent pendent postaccident precedent prescindent president pretendent procident propendent protrudent provident prudent pudent resident resplendent respondent retrocedent rident rodent scandent sedent soricident splendent strident student succedent superconfident superevident superintendent transcendent trident undecadent unprovident

В Английския език този суфикс не е дошъл нито италианския нито от френския, а -от латинския.

Всички те имат за СМИСЪЛ именно ПРОСТРАНСТВО ОТ УДАР. И тъй като в примитивни времена ударът е бил главно със ЗАХАПКА, става дума именно за ЗЪБ.Думата 'зъб' в латинския се е появила, като следствие от удар със захапка, както в "in-dent"-врязване.

смисълът на "Trans-cen-dent", "ПРЕМИНАВАНЕ ОТВЪД ЗАХАПВАНЕТО СЪС ЗЪБА"

==============================

За думата "Виртуално" е доста по-елементарна връзката.

Става дума за "VIR", което ИДЕ ДИРЕКТНО ОТ САНСКРИТ. Ведическия санскри е знаково-сричков(както са японския или на южно-американските езици),подобно на немския могат да се образуват сложни думи, като се прикачат един до друг прости, не само думи, но и символи-букви.

V-Ra, B-Ra e Горния Астрал Виража на Вишну и Брахма. Оттам иде. И всичко, което е свързано с това се определя за МЪЖКИ ПОЛ. Както е в една от 12 раси(вкусове)- vīra (chivalry),или кавалерство, което е присъщо на мъж-благородник.

През латинския в английския са думи, като virile(мъжествен),virtue(добродетел), virtual(действителен)virgin(чист ген, полубог от Горнния астрал),virtuoso(виртуоз,гениален),virus(безкрайно малк организъм от мястото на извора), както и българскията дума ВИР(извор), вирея(развивам се), виря(вдигам),ВИРА-нагоре...

Твоето обяснение ...."със значение още вероятен, но не и реален........"бля-бля-бля момента е толкова нескопосано-овъртян, че се вижда патето в калчищата....

Моите уважения, но virtual не е латинска дума, а английска.

Терминът виртуален идва от латинската дума virtualis - възможен, със значение още вероятен, но не и реален, не и действителен, тя сочи потенция за нещо, но не и неговото фактическо проявление и наличност, докато латинският еквивалент на английската дума virtual е virtus, различно от virtualis (тук има тънък момент, понеже думите са сходни по звуков състав и много хора ги объркват и заменят значението им) има съвсем друг смисъл и наистина се превежда като мъжественост (от vir-мъж), храброст, твърдост, доблест, енергичност. Нали не искате да ме убедите, че виртуалната реалност е мъжествена реалност или твърда реалност, или може би храбра реалност... Публикувано изображение

А терминът трансцендент - има за корен transcendo, scendi, scensum [trans + scando], което буквално означава преминаване, минаване отвъд, прекрачване, преплуване, преминаване на граница, пренасяне от другата страна - от там и transcensio - преустрояване. Transcendentus означава прехвърлил, преминал границата на нещо, задграничен, надграничен, разположен и отвъд.

С тези зъби ще ме уморите от смях.

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Остави италинския, ми я да разгледаме морфологията на дума, съдържаща СУФИКС - "dent".

accident antecedent antistudent ardent ascendent bident cadent candent codependent coincident confident contendent copresident coresident corespondent correspondent corrodent credent decadent decedent dependent descendent despondent diffident dissident eident erodent evident frondent impendent implodent improvident imprudent impudent incident indent independent intercedent interdependent jurisprudent mordent nondependent nonindependent nonresident nonrespondent nonstudent obtundent occident occludent overconfident overdependent pendent postaccident precedent prescindent president pretendent procident propendent protrudent provident prudent pudent resident resplendent respondent retrocedent rident rodent scandent sedent soricident splendent strident student succedent superconfident superevident superintendent transcendent trident undecadent unprovident

В Английския език този суфикс не е дошъл нито италианския нито от френския, а -от латинския.

Всички те имат за СМИСЪЛ именно ПРОСТРАНСТВО ОТ УДАР. И тъй като в примитивни времена ударът е бил главно със ЗАХАПКА, става дума именно за ЗЪБ.Думата 'зъб' в латинския се е появила, като следствие от удар със захапка, както в "in-dent"-врязване.

Става дума за "VIR", което ИДЕ ДИРЕКТНО ОТ САНСКРИТ. Ведическия санскри е знаково-сричков(както са японския или на южно-американските езици),подобно на немския могат да се образуват сложни думи, като се прикачат един до друг прости, не само думи, но и символи-букви.

V-Ra, B-Ra e Горния Астрал Виража на Вишну и Брахма. Оттам иде. И всичко, което е свързано с това се определя за МЪЖКИ ПОЛ. Както е в една от 12 раси(вкусове)- vīra (chivalry),или кавалерство, което е присъщо на мъж-благородник.

През латинския в английския са думи, като virile(мъжествен),virtue(добродетел), virtual(действителен)virgin(чист ген, полубог от Горнния астрал),virtuoso(виртуоз,гениален),virus(безкрайно малк организъм от мястото на извора), както и българскията дума ВИР(извор), вирея(развивам се), виря(вдигам),ВИРА-нагоре...

Твоето обяснение ...."със значение още вероятен, но не и реален........"бля-бля-бля момента е толкова нескопосано-овъртян, че се вижда патето в калчищата....

Но разбира се, как можах да забравя, че всичко иде единствено и само от вира на мъжествеността на зъба в горния астрал на Вишну и Брахма. ;)

Но разбира се, как можах да забравя, че всичко иде единствено и само от вира на мъжествеността на зъба в горния астрал на Вишну и Брахма. ;)

Е, да, всички пътиша водят до Рим и сентенциите му. Дори гледам и за мюслита като Дийн, пътищата до Мекка водят през Рим! :inlove1:

А Римската империя е последното звено на Арйанските империи и то с девииращ и упадъчен знак. Но понеже там шакти-силата(хляб и зрелища) най-силни за това пътищата им се пресичат с други. Публикувано изображение

Окей, а освен за мене нещо за това, което обсъждаме да имаш да кажеш?.. :angry:

....засегнах ли те на тема 'юдаизъм', така както доста мюслита ме псуват, защото ги засягам на тема 'ислям'.

Публикувано изображение

Аз поддържам мнението, че И ДВЕТЕ А-БРАХАМСКИ(не-брахмански) РЕЛИГИИ- юдаизъм и ислам да ДЕМОНИЧНИ. ;)

Нещо да имаш като контра-аргументи?... :)

Извинете, другарю приятел, но вие воювате срещу собствените си демони и заклеймявате всичко, което по презумпция отнасяте към създадените от вас форми.

Ще ви го кажа така, че инак няма никакъв начин да го разберете.

Ведите - да не смятате, че са някаква първичност и те са само отражение. Последвалите т.нар. "Писания" не са техни сенки, а именно на това, което и те са отразили. Всеки имаправото да си избере "подходящо" отражение - те именно затова са толкова, защото са предназначение за различни очи и души.

И ще ви кажа също, че сред демонистите, които по навик не биха използвали това име, има човеци, познаващи Кришна доста по-добре от вас.

Те го разливат отсърцата си, а вие тук го изтърсвате като...

Съзнавам, че нарочно търсите провокации, но понякога грозотата в отношението ви към всичко е смазваща всеки, имал грешката да погледна из съответна тема.

И да му се не види, казвам това, щото знам, че ви е и ясно, ама... обиждайки всичко шаващо наоколо и говорейки за любов... идва ми да ви разфасовам - да отделя божественото (това, дето не яде месо), от животинското (а, ми то и то може да не яде месо).

Ведите - да не смятате, че са някаква първичност и те са само отражение.

Ако си Бог, да ми казваш, че "ВЕДА са отражение", тъй като те са излъчени от Него, но ти си абрахамец, който ползва не само това отражение, но светлина от джебно фенерче. Светиш си оскъдно и то пестиш батерииите, тъй като ще ти свършат скоро.

Публикувано изображение

Нека да те открехна ХИПОТЕТИЧНО какво би станало, ако съществуваше САМО една от абрахамските религии САМА за себе си.

КАЗВАМ ТИ ВЕДНАГА: БИ СЕ РАЗПАДНАЛА НА МОМЕНТА.

Още в самия зародиш на отцепване на А-брам от околния свят(от ВЕДАическата култура) и обявяването му/я за 'сатаниснки/а' има за цел НАРОЧАВАНЕ НА ВЪНШЕН ВРАГ с цел 'общностно-вътрешно консолидиране на племето' и поддържане на страх, че външния враг ще разруши единността му(племето).

Същата тактика има и т.нар. "ЕВРЕЙСКА КОНСПИРАЦИЯ" ДНЕС- дадена теза не може без анти-тезата си(и обратно), за синтезата тъй като ако съществуват САМОСТОЯТЕЛНО биха се разпаднали.

Тази стратегия за материалния свят е взета от Шива първо. Той умишлено се сцепва на две(АНРДОГИНА)умишлено се разделя на два пола(полюса) с цел по-нантъшно продължаване в матрицата. Синтезата е 'детето'.

Ако не бил го сторил това, то трябвало да се връща в Трансцедента.

Така, че на юдаизмът е необходим ислямът, особено след идването на Исус Христос. Публикувано изображение

на мюслитат не им трябва юдаизма, ма те не съзнават, че грешат, тъй като от тях НИЩО не зависи. Ако хипотетично биха останали сами за себе на планената бихва водели, че ще се самоизядат и разпаднат ВЪТРЕШНО, по простата причина, че ВЪТРЕШНИТЕ ИМ БЕСОВЕ, породени от страха от напускане на матрицата, биха ги абсорбирали в Черната им Кааба.

Консумацията на месо създава илюзията да бъде по-голяма. И без това си на тази Земя, вече си в илюзия. Когато ядеш месо ти увеличаваш тази илюзия и я надуваш като балон, оловен балон, който не се издига, а пада още по-ниско...

Извинете, другарю приятел, но вие воювате срещу собствените си демони и заклеймявате всичко, което по презумпция отнасяте към създадените от вас форми.

Ведите - да не смятате, че са някаква първичност и те са само отражение. Последвалите т.нар. "Писания" не са техни сенки, а именно на това, което и те са отразили. Всеки имаправото да си избере "подходящо" отражение - те именно затова са толкова, защото са предназначение за различни очи и души.

И ще ви кажа също, че сред демонистите, които по навик не биха използвали това име, има човеци, познаващи Кришна доста по-добре от вас.

Те го разливат отсърцата си, а вие тук го изтърсвате като...

Съзнавам, че нарочно търсите провокации, но понякога грозотата в отношението ви към всичко е смазваща всеки, имал грешката да погледна из съответна тема.

И да му се не види, казвам това, щото знам, че ви е и ясно, ама... обиждайки всичко шаващо наоколо и говорейки за любов... идва ми да ви разфасовам - да отделя божественото (това, дето не яде месо), от животинското (а, ми то и то може да не яде месо).

Венци,привет!

Доста дълго те нямаше,радвам се че се завръщаш.Само дето това което пишеш ме смущава.Кои са според теб демонистите?Ти към кои се причисляваш? Публикувано изображение

Аз не бих причислил никой към тази категория. Споменах я, според критериите на Урчо. Демек - там съм и аз.

Урчо, ако бе пожелал, можеше в постинга ми да видиш и нещо по темата. Мъ много по темата. Е, вероятно не в твоите измерения за темата, ама на мен те са ми прекалено широки и се изгубвам там.

Виждам, че доста външни неща са ти най-значими, поради което и не признаваш евентуалните дълбинности в чуждите съзнания. Надявам се, че това не е просто огледалце на твоя си образ (ама и да се надявам...).

Ако тук на разкриваш дълбините на твоята вяра, то ще трябва да ти съчувстваме, щото виждаме изобилие от разфасовани крайници, а тук тама и някое по-целичко тяло, но недокоснало душица. Тъй ги виждам аз нещата, твоите... и пак казвам, не мога да разбера защо нарочно си надянваш тези отвратителни доспехи. Тук войната е в твоите подножия, о, ти, испускащ буквуподредбите "Мир" и "Любов" понякога...

Някои неща биха могли да ти се видят острички. Принципно, аз наострен не бих влязъл тук, щото достатъчно ми е тежко и само присъствието в атмосферата наоколо. Но дори да се опитвах, не бих могъл толкоа добре да наточа меча си, като твоите зъбки. Ако няколко от тях се затъркалят наоколо, може и полза да почне да има от всичките обсъждания.

А... и забелязах, "аргумент" е доста интересна дума в речника ти и му придаваш различно значение според местонахождението - а устата или в ухото ти.

И позволявам си удоволствието да не ти следя творчеството, но понякога попадам на негови следи. Няма да влизам в дискусия за това, а само ще ти го посоча, да имаш едно наум (щото едва ли ще се замислиш, ама аз най-агресивно ще ти го закодирам, а то да си събира силици, някъде там...) - архетипите, които толкова обичаш, са също матрични (по твоите терминчета). Дори най-матрични, щото са творци на цялата матрица. Отглеждай си ги в обора, ама знай, че като ги храниш и те, видиш ли, започват да се правят че слушкат - тогава те ядат отвътре.

Ако пак ти се вижда не по темата - прочети и последните и две думички - ти, бездруго само там циркулираш.

И ако тази дискусия ти се струва като лична, значи имаш причина да започваш да се укриваш, че съм извадил нещо огнестрелно от металната каса в стената.

Тоест: твоите очи НЕ те лъжат?... :wors:Публикувано изображение

Първото ти издънване направи с 'демоните в мене'?.. Ти май ми вменяваш вина?.. карай-нали си комуняга? Публикувано изображение "Всички сме грешни" и като е гарга-да е рошава!

Мюслитата не ги харесвам за ради тероризма им, юдеите-същите но ристените не са ми по вкуса по комуналната им психика в матерното битие- след като чули за Христос, значи покраяй сухото-абрахамско, горело и мокрото отвъд река Инд.

Аха, затова ти си иска да "пишеш в кошечето". Там ти е мястото май?.. Публикувано изображение

Че ти 'комуняга' под 'членн в БКП' ли го разбираш само? :P .. ехехе, шапка на тояжка! :headphones:

Е, да бях комуняга, щях да дойда лично да те разстрелям.

Пък сега (след малко, че сега ме мързи) ще се наложи да пращам други. И само ще те поизмъчват докато не признаеш моя бог - Кетцалкоатъл, за първо надраскан на хартийки. Тогава ще се успокоя, че той е истинен и ще мога да си го татуирам на плешката.

Ще получиш и бонус - ще ти подаря един "Попол-вух", щото моя не ми трябва. Аз не се занимавам с простотии от сорта на четене, а само посочвам поредната жертва на моите приятелчета изпълнители. Някои от тях са с грозни мутри и големи бицепси, ама някои са и малко по-безплътни... (как ги наричаше)

Туки, имаш опция за лични съобщения.

Инфи, отключи темата за "Сезам отвори се", че имам един компаративен колаж за братята(и сестрите Публикувано изображение ) мюсли: :)

Публикувано изображение

Суфиксът е -ent, а не dent.

В латинския език има много думи, които завършват с буквата D - да взема за пример само една от всички, които сте гореизръсил, мързи ме да ви разчленявам всички до една - кореспондент - co-responDDDDDDDDDDDDD + окончанието -еnt. Нали нямате намерение да ме убеждавате, че отговор - respond завършва на n, а не на d...

Да взема друга от изброените по-горе - убийство е occid, а не occi и - occident... или президент - идва от презид + ент и т.н................. всички думи, които сте изброил като примери.

Хайде, стига вече с това зъбене, че доскучава. Дайте го, моля, по-весело - изпейте една песен тра-ла-ла. Публикувано изображение

LSD,Люци,

ще те наплескам накрая дето се правип на "разбираща" Публикувано изображение

Има суффикс и 'dent' и 'ment'. С твоето желание да съкращаваш, защо не го направиш 'nt' или 't'?.. :rolleyes:

Вопующ женски-ент мозък! :jeer:

:lol6:

ПС: в "in-dent" суфиксът 'ent' ли е ?....след като префиксът е 'in', а - 'd' виси във въз-д-Уха... :slap1::rolleyes:

Суфиксът е -ent, а не dent.

В латинския език има много думи, които завършват с буквата D - да взема за пример само една от всички, които сте гореизръсил, мързи ме да ви разчленявам всички до една - кореспондент - co-responDDDDDDDDDDDDD + окончанието -еnt. Нали нямате намерение да ме убеждавате, че отговор - respond завършва на n, а не на d...

Да взема друга от изброените по-горе - убийство е occid, а не occi и - occident... или президент - идва от презид + ент и т.н................. всички думи, които сте изброил като примери.

Хайде, стига вече с това зъбене, че доскучава. Дайте го, моля, по-весело - изпейте една песен тра-ла-ла. Публикувано изображение

LSD,Люци,

ще те наплескам накрая дето се правип на "разбираща" Публикувано изображение

Има суффикс и 'dent' и 'ment'. С твоето желание да съкращаваш, защо не го направиш 'nt' или 't'?.. :rolleyes:

Вопующ женски-ент мозък! :jeer:

:lol6:

ПС: в "in-dent" суфиксът 'ent' ли е ?....след като префиксът е 'in', а - 'd' виси във въз-д-Уха... :slap1::rolleyes:

Да, има и такива окончания в латинския - t и nt - за трето лице единствено и множествено число - например глаголът съм в 1 лице ед. ч. - sum, във 2 лице ед.ч. се превръща в es, а в 3 л ед.ч става est, в 3л мн ч, пък - sunt.

До тук с безплатните уроци по латински.

Идете да си напляскате лицето със студена вода, добре ще ви се отрази. Публикувано изображение

?... :P

Защо е тази питанка...

Нима има някой, който поделя хляба си с Бог, днес?

Само сте/сме на приказки.

И те едни приказки... изпълнени с ненавист /най-често/ към себеподобните.

;)

Кой Кршна или Христос познава ненавистта към другия.

Представяйки един Бог през себе си, ние го принизяваме, и това вече не е този Бог, а е нещо, което сме ние.

Познаваме себе си, не Бога.

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Нима има някой, който поделя хляба си с Бог, днес?

Срещат се и такива...

"Защото огладнях и Ме нахранихте; ожаднях и Ме напоихте; странник бях, и Ме прибрахте;

гол бях и Ме облякохте; болен бях и Ме посетихте; в тъмница бях и Ме споходихте

Тогава праведните в отговор ще му кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, и Те нахранихме; или жаден, и Те напоихме?

И кога Те видяхме странник, и Те прибрахме, или гол и Те облякохме?

И кога Те видяхме болен или в тъмница и Те споходихме?

А Царят в отговор ще им рече: Истина ви казвам:

Понеже сте направили това на един от тия най-скромни Мои братя, на Мене сте го направили."

Матей гл 25: 35-40

Познаваме себе си, не Бога.

И себе си не познаваме както трябва...

"Познай себе си и ще познаеш вселената и боговете."

Орфей

"Познай себе си и ще познаеш вселената и боговете."

Орфей

Това положително не го е казал Орфей. Публикувано изображение

Бог е един и има непълни еманации. Има и Синове(Духовни Учители) има и пророци, които са наказани да изпитват ужаса от това да гледат матрицата, както и има и такива като тебе- mental speculation adorers. :rolleyes:

"Познай себе си и ти ще познаеш Вселената и Боговете!

Земята може да се завладее с лира, а не с меч!"

са всъщност думите на тракиеца...

"Познай себе си и ти ще познаеш Вселената и Боговете!

Земята може да се завладее с лира, а не с меч!"

са всъщност думите на тракиеца...

Думите ми са по-еллинчени!

Еллините са иззели "Орфееца" си, така както са иззели Тракия. :yanim:

Кое е ПОЕЛИНЧЕНОТО?- "боговете".

Шумери,Египтяни и Еллини са копирали санскритските деви за 'богове'. А девите не са богове. Бог е ЕДИН.

И за това казваме, че при шумери, египтяни и еллини говорим за 'дайманс'(демони).

Ако замениш 'богове' с Бог всичко си идва на мястото. Но разлика е съществена! Публикувано изображение

Орфей не изповядвал Дионисеви вакханалийски култ към фалуса и виното.

Той е бил форма на ваишнавизъм.

Същесвено е да се отбележи.

Може да се свири и след пиянски запой, но това не е призив от и към Бога, нали?... Публикувано изображение

Тебе ще те гоня с препратки цял ден Публикувано изображение

Има цяла тема за това - ТуК

"Орфей и орфизма

Един от най-популярните древни герои е Орфей, роден някъде в пределите на Тракия. Според създадената вече в гръцката митология версия той е син на речния бог Еагър и музата на поезията Калиопа.

Да, Инфи, нали стана дума, че еллините са си го чопнали?... Публикувано изображение

-сефте! Я виж абрахамците: джудасикс, ристеникс и салаамикс какви нескопсани religious fraud compilations са създали с цел "спасяване на семето на племето"?... :rolleyes::wow::lighter::P

Боговете на гърците са различни форми на проявление на единната безпределна същност ожитворяваща и поддържаща творението. Гърците са били пантеисти, т.е. виждат Бог навсякъде и във всичко, във всеки човек, във всяко живо и „неживо“ същество. Различните боговете на гърците олицетворяват определени аспекти на безпределната същност скрита зад всяка форма на проявление, за да бъдат по-лесно познаваеми и разбираеми. Пантеистите не са вярвали в много богове, те виждат Бог навсякъде и това, че в определени моменти са почитали приоритетно определени негови проявления, не означава, че не са съзирали Божествената същност и в другите и проявления. Пантеистите са много по-близо до Бог отколкото монотеистите. Всъщност древните индийци също са били пантеисти.

Древните гърци(еллините) са наречени в Бхагавата Пурана- "млечхи". Млчеха-класата е една от 3-те висши касти, но -упаднала до извънкастовото духовно ниво поради ментална спекулация и неприлагане на законите на санатана-дхарма на кшатриите.

....така, че съвсем нормално е еллинският да е видоизменен санскрит, както и самите 'гръцки богове' да извратени подобия на санскритските деви.

При това положение как да очакваме Орфей, койото се е родил 'на една ръка растояние' от тях да не е грък?.. Публикувано изображение

Не знам дали знаеш- гърците са едни от най-хитрите хора дори и днес..... заедно братята 'вреи и арменци. Публикувано изображение ....говоря 'като цяло', винаги има всякакви изключения, говоря за това що се нарича в свестките научни книжлета: "НАРОДОПСХИХОЛОГИЯ". :rolleyes:

Боговете на гърците са различни форми на проявление на единната безпределна същност ожитворяваща и поддържаща творението. Гърците са били пантеисти, т.е. виждат Бог навсякъде и във всичко, във всеки човек, във всяко живо и „неживо“ същество. Различните боговете на гърците олицетворяват определени аспекти на безпределната същност скрита зад всяка форма на проявление, за да бъдат по-лесно познаваеми и разбираеми. Пантеистите не са вярвали в много богове, те виждат Бог навсякъде и това, че в определени моменти са почитали приоритетно определени негови проявления, не означава, че не са съзирали Божествената същност и в другите и проявления. Пантеистите са много по-близо до Бог отколкото монотеистите. Всъщност древните индийци също са били пантеисти.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.