Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Да да, но не .. викаш по времето преди исляма там е било мирен и спокоен под будизма регион Публикувано изображение

Урко, казах ти, недей говори глупости.. има толкова инфо за историята не региона.. защо не се зачетеш малко повече.. вместо да се чудиш как да дрънкаш за глупости покрай матрици и тем подобни :wors:

П.С А относно твоите въжделения по Айряна.. ами вземи една кофичка кисело мляко, кана вода, малко сол.. и воала ... ще имаш супер домашен Айрян Публикувано изображение:wors:

Нали знаеш кой е измислил айряна .... приемам благодарности за предците си от сърце хахахахах

................................................................................

.......................................................................

И не следвай онова, което не знаеш! И слухът, и зрението, и сърцето - за всички тях ще бъде питано.

И не върви по земята с надменност! Ти нито ще пробиеш земята, нито ще се въздигнеш колкото планините.

Който е измислил арабските цифри е измислил и айряна.Тогава предците ти са били още в гората. :wors:
  • Отговори 6k
  • Прегледи 400,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хахаха.. сигурен съм че познаваш гората.. но не и историята :ph34r:

П.С Много ли те дразня драги ми смехурко :yanim:

Твойта история прилича по достоверност единствено на македонската.Тази история,наистина не я знам ,а и е безсмислено да се знае.

Не ме дразниш,разсмиваш ме.а и не само мен. ;)

Твойта история прилича по достоверност единствено на македонската.Тази история,наистина не я знам ,а и е безсмислено да се знае.

Не ме дразниш,разсмиваш ме.а и не само мен. ;)

О, вярващи, бъдете твърди в справедливостта, свидетели в името на Аллах, дори и срещу вас самите или срещу родителите и най-близките! Дали е богат или беден - Аллах е най-достоен за всеки от тях. И не следвайте страстта, за да не се отклоните! И ако изопачите или се откажете [от свидетелстване] - сведущ е Аллах за вашите дела.

[4:135]

П.С Всякакви други думи са излишни смешнико.. върви си в мир ... защото виждам че си слаб... и злобеещ :ph34r:

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Аузо бил Алла!

,,Исляма е наложен като всеарабска религия.,, Публикувано изображение

Защо Мухаммад саус е избран за Пророк?

Аллах сут казва: Защото вие сте хора:изпратих ви човек.

Ако бяхте Ангели,щях да ви изпратя ангел.

На различните народи са пратени пророци,някои от тях са имали необикновени дарби:

напр.по времето на Исус ас е била популярна медицината и изцеряването,и Аллах сут му дал

дарбата да лекува;

по времето на Соломон ас е била разпространена магията и Аллах сут му дал необикновени възможности..

А неукия Мохамед предал на хората Корана:в перфектна рима и красота на словото.Никой до ден днешен

не може да напише и едно изречение като тези в Корана.СубханАлла!

Аллах Те'аля знае на кого да прати своята книга и кого да избере.

О, вярващи, бъдете твърди в справедливостта, свидетели в името на Аллах, дори и срещу вас самите или срещу родителите и най-близките! Дали е богат или беден - Аллах е най-достоен за всеки от тях. И не следвайте страстта, за да не се отклоните! И ако изопачите или се откажете [от свидетелстване] - сведущ е Аллах за вашите дела.

[4:135]

П.С Всякакви други думи са излишни смешнико.. върви си в мир ... защото виждам че си слаб... и злобеещ ;)

Виждаш каквото ти се иска.Почивай в мир.Личните ни качества не са предмет на тоя разговор. :ph34r:

Виждаш каквото ти се иска.Почивай в мир.Личните ни качества не са предмет на тоя разговор. :P

Виждам че дори няма смисъл да ги обсъждаме.... видяхме ги твоите качества ... Бих казал мнението си директно ... но ще е доста грубо... Глупака не разбира че е глупак....

Аллах не ви забранява да се отнасяте с добро и да постъпвате справедливо към онези, които не воюват с вас в религията и не ви прогонват от домовете ви. Аллах обича справедливите. Аллах ви забранява само да се сближавате с онези, които воюват с вас в религията и ви прогонват от домовете ви, и помагат за прогонването ви. А които се сближават с тях - те са угнетителите.

[60:8-9

Аузо бил Алла!

На различните народи са пратени пророци,някои от тях са имали необикновени дарби:

напр.по времето на Исус ас е била популярна медицината и изцеряването,и Аллах сут му дал

дарбата да лекува;

по времето на Соломон ас е била разпространена магията и Аллах сут му дал необикновени възможности..

А неукия Мохамед предал на хората Корана:в перфектна рима и красота на словото.Никой до ден днешен

сут ,сус,миш-маш на арабски или бля-бля ,алла пугачова и сие.

Виждам че дори няма смисъл да ги обсъждаме.... видяхме ги твоите качества ... Бих казал мнението си директно ... но ще е доста грубо... Глупака не разбира че е глупак....

Да ,още сутринта ми стана ясно че не разбираш,но нека шоуто да върви.Инак няма да е интересен сайта. :P

Публикувано изображение Мдам.. тръгнало кучето да лае.. но кервана си върви.....

Виждам че няколкостотин години не стигат.. Публикувано изображение за теб специално..........

А,това ли ти е мечтата.Да се върнем в средновековието.Както ти казах преди малко-почивай в мир.Мога да ти дам нещо и за размисъл през ноща,ама не съм чак толкова лош. ;)

Който е измислил арабските цифри е измислил и айряна.Тогава предците ти са били още в гората. :*

В 10-ката. :speak:

Мюслитата не знаят, че "арабските" им цифри са краднати от Ведическа Индия, както и Айран значи Арйан, напитка от мляко, за немесоядци.

Добре поне, че не са краднали Слънцето за флаговте им, ма те се плашат от него и Светлината и предпочитат полусенките и мрака. Публикувано изображение

Мечтите ми са други..например да изчезнат глупаците.. но за съжаление неосъществимо... докато има хора на земята.. ще има и глупаци ............

Винаги съм на разположение :*

П.С А ако е свързано с мечтите ми.. още повече на разположение .........

П.П.С Виждам че проблема ти е друг.. когато проблема е нерешим се стига до изрязване на проблема... рано или късно...

рап-парчалъръ, а?.. разбираш ли текста, ....преведи в общи лУнии?.. :PПубликувано изображение

Кемо Ата-Тюрки е зидар и илюминат, някой го наричт от недоволните фундаментални турски мюслита 'ционист'. Публикувано изображение , заради членоството му в масонски ложи на 'куфарския Запад'?.. Публикувано изображение По времето 1990г в България бе популярна т.нар. "куфарна търговия до Капалъ-чарши за 24 часа и назаде" по Калеко Алеко да му е леко(pbuh). Публикувано изображение

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

В 10-ката. :speak:

Мюслитата не знаят, че "арабските" им цифри са краднати от Ведическа Индия, както и Айран значи Арйан, напитка от мляко, за немесоядци.

Добре поне, че не са краднали Слънцето за флаговте им, ма те се плашат от него и Светлината и предпочитат полусенките и мрака. Публикувано изображение

Урко.. напротив, ние знаем че цифрите са взаимствани.. и преработени.... НО се спори от кого .. индийците не са единствените претендиращи да са измислили цифрите.. финикийците доста преди тях ги ползват :* .. което значи че те са ги създали...

А за Айряна.. има да вземаш...:P мляко за немесоядци хаха...

П.С И за Кемал Ататюрк май си мечтаеш нещо :*

P.P.S разбирам Урко.. разбирам.. но няма да ти хареса превода ...............

Урко.. напротив, ние знаем че цифрите са взаимствани.. и преработени.... НО се спори от кого .. индийците не са единствените претендиращи да са измислили цифрите.. финикийците доста преди тях ги ползват :P .. което значи че те са ги създали...

А за Айряна.. има да вземаш... ;) мляко за немесоядци хаха...

П.С И за Кемал Ататюрк май си мечтаеш нещо :P

...поне с 1 да бе мааалко се посъгласил?.. Публикувано изображение така бие на очи, че съм 100% 'грешник', а ти си 100% 'праведник'.. Публикувано изображение

Кое от последните точки би се съгласил поне 1%?.. Публикувано изображение

Урко.. напротив, ние знаем че цифрите са взаимствани.. и преработени.... НО се спори от кого .. индийците не са единствените претендиращи да са измислили цифрите.. финикийците доста преди тях ги ползват :P .. което значи че те са ги създали...

А за Айряна.. има да вземаш...;) мляко за немесоядци хаха...

П.С И за Кемал Ататюрк май си мечтаеш нещо ;)

Между другото и ти целиш десятката.Ако си глвдал планетата на маймуните ще се сетиш,поне до толкова се надявам да ти стигне рама.Само дето Урко си ти.Явно обичаш да си развяваш курана из форума.Имал мечта да изчезнат глупаците!!!За да останат дебилите като теб ,нали?

За Камилчо тюркс си мечтаеш ти явно и се изживяваш в някакъв филм,дето ще го гледаш през крив макарон.Ти си марионетка бе пич,проблема ти е ,че не го знаеш. :P

П.П. В тоя ред на мисли,да те питам -сигурен ли си че ще си от правилната страна /неизрязаната/ когато се стигне до "изрязването" на проблема?Ама ме си мисли ,че те питам наистина.Аз отговора го знам,а и твоя отговор също. :P

Редактирано от Angel Heart (преглед на промените)

Аузо бил Алла!

дарбата да лекува;

Ако допуснем, че е "избран за про-рок", защо след него нямало да има пророци, това пише ли в зелената книга?... :P

Вс едно да кажеш, че само ти носиш маска?... Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ангелский, много филми гледаш Публикувано изображение .... и надъхваш явно от тях .......

Случайно да са ти правили лоботомия наскоро Публикувано изображение или просто си се родил такъв... какви марионетки ти се привиждат, какви пет лева... Болен здрав не носи, да знаеш ........

В тоя ред на мисли, да , мисля че прекалено се изживяваш " юначе балкански " ... Публикувано изображение .. и самонадъхваш абсолютно глупаво, защото нищо не можеш да направиш.. и ти си го знаеш....

П.С Успокой топките ако ги имаш... можеш да ми пишеш и на ЛС .. достатъчно оспамихме темата.... което почва да не ми харесва....

Това ми хареса.Всяка обида която се опитваш да отправиш към мен,перфектно те характеризира.Лоботомията са ти я направили вече на теб отдавна.Ама както казваш това ти харесва.Вероятно от стреса при сюнета се получава непоравимо мозъчно увреждане.

А за самонадъхването-не съм аз този дето пуска клипчета с открит пропаганден характер.

Вчера открих нещо интересно и съм силно изненадан.Казваш че си военен?В турската армия ли служиш или в българската?

Това ми хареса.Всяка обида която се опитваш да отправиш към мен,перфектно те характеризира.Лоботомията са ти я направили вече на теб отдавна.Ама както казваш това ти харесва.Вероятно от стреса при сюнета се получава непоравимо мозъчно увреждане.

А за самонадъхването-не съм аз този дето пуска клипчета с открит пропаганден характер.

Вчера открих нещо интересно и съм силно изненадан.Казваш че си военен?В турската армия ли служиш или в българската?

Баат Дийн е като децата-ако го обидиш, и той ще те обиди(с подръчни средства, разбира се, ..баат Дийн не блести с езиков финес в иронията, въпреки, че ирония иде от iron-желязо), баат Дий препочита да те замери с желязна щанга, вместо да се занимава с китайски иглички.. Публикувано изображение

Прости му на Дийнката-той е объркан турски наци, който не знае, аджаба, Кемо Ата Тюркът 'мюсли' ли е или 'масон'(мезон риж)? :rolleyes: .. карай- все с 'М'. Публикувано изображение

Тц тц тц Бреййй, как я направи тая велика класификация за това кой от двамата демони коя религия управлява?

Защо мислиш, че илюмитанския ред е за предпочитане пред абрахамизма? :rolleyes:

..защото всеки иска да напусне не от дупка, а -от планина или минимум- от кота 0.

...сатана е под морското ниво...Мъртво море, ако си ходила?... Публикувано изображение

Питай Лиуцката за да литнеш може ли от дупка?. :rolleyes: . ма ти ги 'чуваш' тези работи-зодия 'Муха' си?... Публикувано изображение

Тц тц тц Бреййй, как я направи тая велика класификация за това кой от двамата демони коя религия управлява?

Защо мислиш, че илюмитанския ред е за предпочитане пред абрахамизма? :wors:

Туки, Ура пак се е отплеснал :help wanted3: Значи, ти си земна муха, а аз - астрална пеперуда :wors:. И двамата ни чака ада в следващата инкарнация.

Ура, аз що си мисля, че и адът, и раят са в човека и той ги носи навсякъде със себе си, където и да отиде. :wors:

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Ура, аз що си мисля, че и адът, и раят са в човека и той ги носи навсякъде със себе си, където и да отиде.

Защото е така. 10Х ;) Адът също е и дрехата, която сме облекли при инкарнацията ни на земята.

Защо първия звук, който бебето издава при раждането си е плач? Сигурно не е голямо "густо" за бебето да попадне в ада - тук на земята.

Туки, Ура пак се е отплеснал ;) Значи, ти си земна муха, а аз - астрална пеперуда :wors: . И двамата ни чака ада в следващата инкарнация.

Ура, аз що си мисля, че и адът, и раят са в човека и той ги носи навсякъде със себе си, където и да отиде. :P

Нали за това те подсещам да съблечеш дрехата от фината си маатер "дреха от тензух и сатен"-ум,разум и его, като разума оставиш за най-на последно преди да напуснеш и грубите си "ботуши и кожух" от 'земя-вода-огън-въздух-етер'.

Ако не съумееш да го направиш докато си в груба опаковка след напускане на 'ботушите и кожуха'- адът и раят пак ще си останат за душата ти.

Докато душата ти има фина-матер адът и рая са все още 'реалност' за душата ти. Urdho & adho locas "stаtе of mind" докато си грубата си опаковка и 'astral locas' след като напуснеш грубата матер.

Над 99% от ВеСните, които съм срещал(5 гаджета съм имал ВеСни) бъркат 'духовно' с 'фино-материално'(паднал дух) и се вкопчват за фината материя така както Тюксън и Боксера за грубата. Публикувано изображение

Всички гуру-та(реализирани души) си разграждат ума и егото когато са в грубата си опаковка и оставят разума ТОЧНО преди да напускат грубото си тяло. Като разбира се и него в последния миг.

Това е тайната!.. ;) както виждаш няма нищо скрито и 'О-култно'! Публикувано изображение

Нали за това те подсещам да съблечеш дрехата от фината си маатер "дреха от тензух и сатен"-ум,разум и его, като разума оставиш за най-на последно преди да напуснеш и грубите си "ботуши и кожух" от 'земя-вода-огън-въздух-етер'.

Ако не съумееш да го направиш докато си в груба опаковка след напускане на 'ботушите и кожуха'- адът и раят пак ще си останат за душата ти.

Докато душата ти има фина-матер адът и рая са все още 'реалност' за душата ти. Urdho & adho locas "stаtе of mind" докато си грубата си опаковка и 'astral locas' след като напуснеш грубата матер.

Над 99% от ВеСните, които съм срещал(5 гаджета съм имал ВеСни) бъркат 'духовно' с 'фино-материално'(паднал дух) и се вкопчват за фината материя така както Тюксън и Боксера за грубата. Публикувано изображение

Всички гуруто(реализирани души) си разграждат ума и егото когато са в грубата си опаковка и оставят разума ТОЧНО преди да напускат грубото си тяло. Като разбира се и него в последния миг.

Това е тайната!.. ;) както виждаш няма нищо скрито и 'О-култно'! Публикувано изображение

Ура, приятелю, това са сектански лафове, на които не се връзвам. На мен моят ад и рай явно не ми тежат, брато, защото не искам да се избавям от тях без време. А Туки не е това, за което си го обявил веднъж и вече не си променяш мнението. Туки е невероятно прекрасно момче, което ще стане един път мъж, вече дори е станал и без да се бие в гърдите слага всички, които го правят като горили, в джоба си и още място му остава там доста.

Ти типично по сектански набутваш хората в някакви шаблони, които, сигурна съм, дори и не са твои, но сега - в периода си на сектанство, ги приемаш за истинни. Нека е така, както виждаш, на мен ми е весело, но нека и аз да ти кажа съвсем добронамерено, че тези шаблони, които ти ползваш, са закопаващи и недаващи свобода, защото стагнират човека, който ги дава и другият - който е натикан в тях. Аз, ако страдам от някаква фобия, това е от тесни пространства и рамки. Не е болезнена до патологичност, но ще издивея, ако ме затвориш в клетка. Така че, сектанското "мислене" не е за мен, брато. А човекът е една динамична и отворена вселена, която се развива, дори и въпреки твоите опити за фиксацията му нейде, без значение къде - в пръста или в астрала. Така, всъщност, ти фиксираш там себе си, без дори да се усетиш. И ако не ми пукаше за теб, изобщо нямаше да ти кажа, а щях да подмина.

Публикувано изображение Цар Киро, виждам че почваш да действаш като Урко.. когато нещо започне да не издържат тезите ти, цитираш някакви други писания ..... уж верни ;)

Веднага ще ти кажа причината.

Предполагам и Кирето е чел и цензурираната версия на КУР Анна Курникова, както и нецензурираната?.. Първата е за немюслита, втората е само за висши и-мами. Публикувано изображение

баат Дийнка, добре го пише в КУР Анната, но знаеш ли каква е разликата между МуаМад и Иса/..

Иса е Син Божий, не -"пророк". Син Божий ЖИВЕЕ ПО ВОЛЯТА НА ОТЦА СИ. Докато Моамад си живее по свой кеф и отвреме на време предава по телеграфа какво казала Алла Пугачева?.. :speak:

...не знам защо има 'Ал Бакара', след като я колите всеки хадж?.. Публикувано изображение

Когато бях тийн(и овците като баат Дийн пасях, ма ти тогава си бил още в проект в едни кожени торбички Публикувано изображение ) имаше едни стрелбища в България и там пускаха един дамски дует 'Бакара'. ;) Чувал ли си го?... Публикувано изображение

http://vbox7.com/play:d35c40e6

:speak: ооооу, Пип, фърляш ме out - Не едно, не две - ами цели ПЕТ!!! А как им намираш интелектуалната и емоционална посредственост? Щото при Везни да говорим за интелект все едно говорим при Риби за чистоплътност - демек такова животно няма... :down:

Ура, приятелю, това са сектански лафове

Люси, не е баш тъй. Спомни си за (пророк) Илия, възнесението на Гаутама също. Но Пип греши в едно - не е възможно да разградиш телата си и да запазиш интегритета си. Може-би е искал да каже: Да се постави Егото на мястото му, а не в "лидерска" позиция. Тц, не го е казал така.

Можеш временно да "разградиш" някои елементи - его и ум - при медитация. Но за постоянно - не.

А иначе си права - шаблоните (които наричам щампи) винаги ограничават. Особено мисленето. ;) То става тип "The bold and the beautiful"´´ ;)

Според теб Люси умна ли е?

Люси Везна ли е? Ако е то асенданта и е много силен и в друг знак. Меркюри също.

:) ооооу, Пип, фърляш ме out - Не едно, не две - ами цели ПЕТ!!! А как им намираш интелектуалната и емоционална посредственост? Щото при Везни да говорим за интелект все едно говорим при Риби за чистоплътност - демек такова животно няма... :down:

Люси, не е баш тъй. Спомни си за (пророк) Илия, възнесението на Гаутама също. Но Пип греши в едно - не е възможно да разградиш телата си и да запазиш интегритета си. Може-би е искал да каже: Да се постави Егото на мястото му, а не в "лидерска" позиция. Тц, не го е казал така.

Можеш временно да "разградиш" някои елементи - его и ум - при медитация. Но за постоянно - не.

А иначе си права - шаблоните (които наричам щампи) винаги ограничават. Особено мисленето. :clap: То става тип "The bold and the beautiful"´´ ;)

Да разградиш его при медитация? Та ти отиваш точно там - в центъра - Азът на човека е центъра - средата. И точно тогава, когато мислиш, че си се изгубил съвсем, се намираш.

Медитацията е свръхконцентрация в центъра на съзнанието ти.

Мисля, че объркваш малко понятията, може и аз да греша, все едно.

Люси Везна ли е? Ако е то асенданта и е много силен и в друг знак. Меркюри също.

Асцендента ми е Лъв.

Максимазираш Тукси. Нещата нито са само черни, нито само бели. Мисията на Везни е съвсем различна. Бих го казал така: За да бъдеш медиатор (разрешаващ спорове между 2 страни) съвсем не е необходимо да си интелектуален гений.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.