Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

:eek::speak: :speak:

Публикувано изображение

U.Ra, защо трябва да се заяждаш с всеки, който изкаже съмнение относно Кришна или Ведите. А на мен така ми се иска да си поговоря с хората на различни и интересни теми, ама ти им отвличаш вниманието с глупостите си. :angry: И защо трябва във всяка тема да говориш за Кришна и Ведите? Да, което не е от Кришна е паднал дух и материализъм, ама мисля, че и от 2-3 твои поста по темата ще го разберем.

Искам да си поговорим и за нещо по-различно, при което да не е намесен и Кришна или свещените писания на Ведите. :):beat:

:doh: :doh:

Аааааааааа, между другото, не е хубаво да предизвикваш хората несъзнателно да изпращат негативна енергия към теб с мислите си като ги ядосваш. Това не е на хубаво.

Ама мисля, че Природата се е погрижила да има и такива, които да ти изпращат съзнателно или не положителна енергия, та да има една неутрализация на лошото. Публикувано изображение

Природата се грижи за всичко, макар Ура да я отрича. Неговото отрицание никак не й пречи тя да се погрижи и за него.

Може би има и хора, в това сред пишещите тук, които дори да го обичат, както е казал Юго - въпреки самия него.

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз само си казах мнението... Публикувано изображение

Публикувано изображение

Не мисля че ти би се заинтересувал какво мнение има някой глупак за тебе...Точно толкова се натъжих и аз от твоето....Ти си си сбъркал професията бе ! Трябваше да станеш политик...Те имат навика да не отговарят конкретно на зададения им въпрос а да го увъртат и да сменят темата ...Ти си голям талант в това ...Мисля че всички ще го потвърдят...Я земи се позамисли върху това сериозно... Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

За трети път те питам подобава ли на човек , който претендираш че си да използва" провокативно-сарксастичен" език...

Природата се ръководи от Бог. Нали знаеш, че атеиста си ти, аз вярвам в Бог Кришна. Публикувано изображение

Природата се грижи за всичко, макар Ура да я отрича. Неговото отрицание никак не й пречи тя да се погрижи и за него.

Може би има и хора, в това сред пишещите тук, които дори да го обичат, както е казал Юго - въпреки самия него.

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Да, природата се ръководи от Бог. Не мисля, че Lucia_free е атеистка. Мисля, че и тя като мен вярва в съществуването на една по-висша сила, която може да бъде наречена с много имена, а едно от имената е Кришна.

Ти не мислиш ли, че и Кали е от Бог? Все пак, всико идва от един източник, една сила, която аз сега ще нарека Абсолют.

Кекс, Бейби... Публикувано изображение

Ей, не се научиха над 90% от Телците, че всеки отговаря за себе си. ;) Туй Мордохой-Маркс, туй Бланк-Ленин, туй Миглена Ангелова, туй Венета Райкова, туй Тюксън-Туки., т.нат...... :baby:

Не, Тюксън, Кали не е Бог, но за някой е. Публикувано изображение

Да, отрицателния, негативен аспект на Майа-Деви.

Дори някои казват, че Майа се е демонизирала. :baby:;):wors:

Да, всичко идва от Кришна, Той Го е декларирал. Никой друг не го е правил в грубо-матерна опаковка. Или поне ако го е правил не го е доказвал. Иначе демони-бол, оособено в днешно време. Публикувано изображение

А какво е, ако не е бог? Нали е обявена за богиня? Или имаш предвид, че спада към Девите?

Аз не казах, че тя е бог, а че тя е от Бога, защото той я е създал, защото всичко идва от един източник!!!

Природата се ръководи от Бог. Нали знаеш, че атеиста си ти, аз вярвам в Бог Кришна. Публикувано изображение

Вярата не я прави декларацията.

По-силно вярва този, който казва "Не вярвам!". Защото в това отрицание е заложено семето на желанието да повярва.

А онзи, който гръмко афишира твърда вяра, по този начин показва само стремежа си да заглуши тихия и именно поради това по-силен глас на съмнението вътре в него.

Вяра и увереност са две много различни неща. Да си уверен, означава да знаеш. Ти какво знаеш за Бог?

Да, вярно е това, но нали знаеш, че за да отидеш някъде трябва да знаеш къде е това? Публикувано изображение Иначе -да има си интензитет, препядствия за него и т.нат. Но неща се получават общо взето. Логични са в по-голяма си степен за права пропорц. връзка/зависимост между декларация(пред себе си) и постижение. Бог ги урежда.

Според тебе, какво е логично да се случи в тази ситуация след 1-2 сек.?.... Публикувано изображениеПубликувано изображение

;)

Публикувано изображение

Вярата не я прави декларацията.

По-силно вярва този, който казва "Не вярвам!". Защото в това отрицание е заложено семето на желанието да повярва.

А онзи, който гръмко афишира твърда вяра, по този начин показва само стремежа си да заглуши тихия и именно поради това по-силен глас на съмнението вътре в него.

Вяра и увереност са две много различни неща. Да си уверен, означава да знаеш. Ти какво знаеш за Бог?

Ама мисля, че Природата се е погрижила да има и такива, които да ти изпращат съзнателно или не положителна енергия, та да има една неутрализация на лошото. =========

======================================

МОЯТА МИСЛОВНА ЕНЕРГИЯ КЪМ ГОСПОДИНА Е СВРЪХ-ПОЛОЖИТЕЛНА, макар че не сме на една вълна с него. Аз бих желала да бъдем, но на моята!

Само че според скромното ми мнение, няма значение каква религия изповядваш - всеки е свободен - стига да не вредиш на ближния с разбиранията си. Публикувано изображение

Ама мисля, че Природата се е погрижила да има и такива, които да ти изпращат съзнателно или не положителна енергия, та да има една неутрализация на лошото. =========

======================================

МОЯТА МИСЛОВНА ЕНЕРГИЯ КЪМ ГОСПОДИНА Е СВРЪХ-ПОЛОЖИТЕЛНА, макар че не сме на една вълна с него. Аз бих желала да бъдем, но на моята!

Само че според скромното ми мнение, няма значение каква религия изповядваш - всеки е свободен - стига да не вредиш на ближния с разбиранията си. Публикувано изображение

Има религии, за които това е невъзможно. Прочети Стария Завет и Курана, както и Ционистките християни и ще видиш, че тези, които изпоядват тези религии се задължават от писаното в тези книги да доминират над другите, дори цената на анихилация(ако не считаш това за 'вреда', де?) Публикувано изображение

Туксум, защо да не ръся това, което все още притежавам - пари нямам, обичта е безплатна, днес пък ръсих мартенички!! Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение А за онази подобна потребителка - този slindan бяха ми го свили и аз се бях преименувала на другите си имена - че сега получавам раздвоение на личността.Не си ли личи по аватарите и подписа отдолу..

Не разбирам с какво умение и право се стараете да промените и пригодите даден индивид към своите си разбирания.. Публикувано изображение

В СЗ Христос го няма. В НЗ т.нар. "християнски ционисти", в по-голяма си част са протестанти.

СЗ е пропит от ненавист към целият неевейски свят. Второзаконие 20:10-19 примерно...

В Стария Завет кава ли се, че християнството трябва да доминира на останалите религии? Можеш ли да ми кажеш някакъв долу-горе точен цитат от Стария Завет, в който се споменава това?

Христос е дал забранения плод на Ева !!!

Майко мила! До тук ли стигнахте?!

Просто питам. Понеже, преди това си пишеше нормално, пишехме си в темата за сънищата, а после, като че ли изведнъж нещо ти стана и ти започна да ръсиш любов навред. Иначе нямам нищо против това. Просто ми направи впечатление. Особено като се има предвид, че не пишеш в този раздел. Публикувано изображение Ако пишеше тук поне мялко щях да разбера тези твои изблици на любов, които имат някои от дъновистите. :P

Сакън Токсум, не съм Дъновистка - уважавам ги, но повече от всичко на света обичам да си хапвам луканка, пушено месце - ох, ще ми прилошее.

Знаеш ли защо се опитвам да поръся малко любов - не се заблуждавай - аз съм голяма злобарка, но ми е мъчно за преживяванията на тези, на които се карате във форума. Аз съм обикновенна и виждам, че Вие всички много четете, не мога да Ви вляза в тона и знанията, затова и не правя опити! Отрочето ми е на Вашите знания и ме е предупредило да не се излагам с дебилския си сляндурски стил, но нали и на мен ми се полага релаксация.

Евреите чакат месия, който не е Христос, а - Варава(Бараба). Разбира се има тонове ристени, които нагаждат СЗ към НЗ, но самият факт, че са разпънали месията си, говори, че те не са го чакали него. Разпънали са го старозаветните свещениц, те са подстрекавали, а те са тези, които знят текстовете си мотатмо.

Така, че днешните нагаждания на НЗ към СЗ и търсене под вола -теле си е чиста фарисейщина.

"Жените могат да спасят света", но душата на всеки(вкл. на и на жените) е отговорна пред Бог. :speak:

Избягвам да деля хората на полове. Не е здравословно. Омръзнало ми е да слушам тези ежби на полова основа, след като полът е една преходност.

Светът е преходен за душата и нито може да се 'спаси', нито 'се изгуби' след нейното и го напускане.

Това от мене за сега. ;)

Тази информация можеш ли да я намериш тук

http://scriptures.lds.org/en/contents

или още по-добре, да ми дадеш някакъв линк към Стария Завет на български?

За пръв път чувам, че в Стария Завет не се споменава за Христос. Публикувано изображение Определено ще проуча въпроса.

Вижте какво намерих!

Старият Завет

Мъжете и жените

Днес казвам на жените: внесете в умовете на мъжете си повече светлина. Само жената може да направи това. Мъжът не може да спаси друг мъж – жената ще го спаси. Жената развали мъжа, жената ще го спаси. Жената развали света, жената ще го оправи. Първо жената вкуси от забранения плод и заради нея Бог изпъди и Адам от рая. Ето защо жените ще спасят света. Жените са по-умни от мъжете, затова ще си признаят погрешката и ще кажат на мъжете, понеже ние станахме причина да ни изпъдят от рая, ние ще ви върнем наново там. Ние ви въведохме в света, дадохме ви възможност да придобиете знания и опитности минахте през страдания и сега ще ви върнем пак в рая. Втори път не правете същата грешка” Сега пак казвам на жените: вие сте спасението на света! Както едно време проявихте голяма любознателност, пожелахте да ядете от плода на скъпоценните камъни, сега слушайте Христа. Той стои под дървото на живота и като минавате покрай него, пита ви: ”Защо не ядете от плода на това дърво?” – ”Забранено ни е ” – ”От кого?” – ”От нашия баща” – ”Не, той казва яжте от плода на това дърво”. Ако ядете от неговия плод, ще светнете и ще се върнете в първичната слава на живота” – ”Дай ни тогава от този плод” – ”Яжте – казва Христос – и на мъжа си дайте от този плод, и той да светна и да се върне в своята първоначална слава”

Наближава това време! Жените ще спасят света. Някакви проповедници и владици, никакви свещеници и попове жените ще спасят света! ... Казано е ”Ще изпратя Духа си” Щом дойде Духът, няма да има никакви спорове. Духът работи сега в жените, затова те са повече религиозни и духовни от мъжете. Наблюдавайте: дето стъпи женски крак – всичко тръгва напред: и наука, и религия, и музика, и поезия, и изкуство почва няма. Поетът пише, докато носи жената в ума си. Отнемете ли му жената, перото му престава да пише. И завоевателят вади смело оръжието си, докато носи жената в ума си. Щом отнемете жената, той изгубва смисъла на живота си и слага оръжието. В умовете на всички хора стои жената тя е любовта, тя е тяхната идея. Аз не разглеждам жената като външна физическа форма, но като жива идея. Наближава великият момент, кога жената ще мине край дървото на живота. Там стои Христос и като мине първата жена край това дърво, Той ще я попита: ”Защо не ядете от този плод?” Обръщам се и аз към жените и казвам: не бивайте мекушави! Смелост се иска от вас. Сега Бог ви говори, а не хората или духовете. Резперете крилата си, вдигнете главите си нагоре! Когато Бог ви говори, вие сте смели и решителни. Когато хората ви говорят вие се гушите вие, жените, но се свивайте. Докато се криете няма да ядете от плода на дървото. Сега Бог праща жените в света, да го спасят. Разбирате ли това? От 8 000 години Бог е изпратил жените на земята да спасят света. Тогава излязохте от рая и сега трябва да се върнете там. Времето е вече да спасите мъжете си. Стига сте ги водили подире си! Мъжете представляват Моисея, а жените – пророците. Слушайте Моисея и пророците, но по обратен път!

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%...%B2%D0%B5%D1%82

Христос е дал забранения плод на Ева!!!

Говоря за У.РА - не го съдете според своите си догми - всеки си е уникален и индивидуален - сбогом, пъдят ме от компа!

http://www.vbox7.com/play:f712135a

Говоря за У.РА - не го съдете според своите си догми - всеки си е уникален и индивидуален - сбогом, пъдят ме от компа!

http://www.vbox7.com/play:f712135a

Върни се, Ли! :huh:

Кой ще ми обясни сега коя е тая Абе Мария..! :baby:

Христос е дал забранения плод на Ева!!!

:huh:Публикувано изображение

:baby:

Я някой да ме светне, моля... че ми стана интересно. Ама да е подробен.

Христос не беше ли казал нещо от рода на това, че е бил и преди Света да е бил... нещо в тоя стил беше. Е, разбира се... трудно е да се каже, че той точно го е казал, но поне така са пренаписали тия които са го превели от написаното от разказ на някой си, който пък бил го чул от друг дето бил присъствал на проповед на един ученик на някой от христовите ученици. И чак тогава оформено като едно евангелие. Нещо такова. Иначе да кажем, че Христос е дал забранения плод на Ева. А пък Сатаната е брат му близнак и Ева се объркала, че Сатаната ѝ е дал плода, пък после те се разменили и Сатаната се подразнил че Бог повярвал на Ева, която всъщност после не забременяла от Адам, ами от Хосе Родригес, който пък е извънбрачен син на Адам от близначка на Ева, която е умряла при раждането на Хосе.

:huh:Публикувано изображение

:baby:

Я някой да ме светне, моля... че ми стана интересно. Ама да е подробен.

Ти не ги разбираш тия неща...

Все пак ние не сме от Трансцеденталното,както някои от пишещите тук Публикувано изображение

Мързи те да четеш, а? Публикувано изображение

Четох, но не разбрах. Просто теорията ме святна неподготвена.

Айде обяснявайте. :lol6:

Или това тук не е достоверно, или има друг смисъл... или тълкуването на поповете не струва. Или евреите в стария завет не харесват Христос. Кое ли е...

....най-късия списък е "Какво Туки не яде" Публикувано изображение

Изяждането на забранения плод не е било лошо нещо, а добро. Така мисля. Затова и някои от вас сега възприемат грешно това ново за някои от нас откритие.

Вече обсъждахме, май в темата за символа на змията това, че змията е дала познанието на човека, карайки ги да изядат забранения плод. Змията е символ на знанието по целия свят още от най-древни времена.

За Сатаната също пише в Библията, че е Дракон, което е същото като змията.

tuksum, сега те разбрах... привеждам цитат от същото място:

Моисей и Христос:

Съществуват три християнски църкви – православна, евангелска и католическа. Понеже не се спогаждат, това показва, че имат три различни бащи.

Вече ми е ясно. Значи след първия баща... някакво начално християнство, кавото са дали христовите ученици директно, след това са се появлили три под-бащи... ама понеже се е разпространило, за ужас на евреите, ще кажем че вече това са три бащи.

Доня Христина (Християна... нали разбираш) ще трябва да заплете интригата и да омотае тия трима бащи: Ортодоксито, Евангелито и Католикито.

Ама колко лумпенизирани хора има...

-----------------

А "изяждането" не е било изяждане... човешка заблуда е това "изяждане" на плод. Това са процедури по въздействие от технологично естество. Да речем... нещо като импулс, заряд. Неточно го изобраявам, но точно зане само Ева. Никви ябълки и круши. Или са били ябълки, щото така го рисуват по стенописите и така го дават по телевизията?! :lol6:

И това познание е свързано с желанието на Сатана да стане драг в очите на Човека, нищо че по принцип той самия е провокирал изпитанието във вярност на самия човек. И да, защото е участвал в неговото сътворение заедно с този Бог, който впоследствие изгонва Адам и Ева, което не е е точно изгонване, а пращане във света - нашата планетка Земя, която по стечение на обстоятелствата е култивирана от Сатанчо също. И той макар, че "обхожда и бреброжда земята" (прочети ако обичаш главата в Стария Завет за Йов, където е единственото място извън Райската градинка, където се появява Сатана... е, да де... не в образ на змия вероятно или поне не се казва, че е в такъв образ). Та там има доста мат'риал, стига ти да не си от мат'риала на бат Бойко.

Редактирано от adXok (преглед на промените)

А-а-а-а, ама иначе под разпоредителя на Дървото на Живота... ето де, самия твой цитат:

Сега слушайте Христа.

Той стои под дървото на живота и като минавате покрай него, пита ви: "Защо не ядете от плода на това дърво?" – "Забранено ни е " – "От кого?" – "От нашия баща" – "Не, той казва яжте от плода на това дърво". Ако ядете от неговия плод, ще светнете и ще се върнете в първичната слава на живота" – "Дай ни тогава от този плод" – "Яжте – казва Христос – и на мъжа си дайте от този плод, и той да светна и да се върне в своята първоначална слава".

Ъм... ти нали правиш разлика между Дървото на Живота и Дървото (плода) на познанието!? Или аз нещо съм в грешка!?

Ама чакай... щом тия бащи за земни, значи всъщност Христос е стоял ПОД дървото на ЖИВОТА, ама е сочил към Дървото на Познанието, като е говорил думите от цитата. Е, значи какво излиза... Христос е едновременно и Бога и Сатаната.

Бог и Сатаната, както и Христос са едно и също лице в три образа. Триобразен баща. Аха, значи оттам е и Светата Троица.

Разбрах.

Та сега би ли обяснил(а)???

Редактирано от adXok (преглед на промените)

^ е сеа ти кво... отговаряш ли ми или ме питаш нещо... или прехвърляш отговора на U.Ra?! Т'ва вече както и да е... не ме вълнува. Аз за себе си разбрах.

Абе имах предвид, че разбрах как Христос е дал оня плод на Ева... дето ти го подхвърли от цитати някакви от УЙкипедия. Иначе за златото... мда речем че съм си го измислил. Не е имало никакво злато, не са казвали такова нещо по телевизията. :snowballfight:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.