Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

:comp_virus:Публикувано изображение

:snowballfight:

Я някой да ме светне, моля... че ми стана интересно. Ама да е подробен.

Тук пак стана една мешавица...

Моля, вижте, че Христос препоръчва да се яде плода от дървото на живота.

Съвсем друг плод е онзи, от дървото за познаване на добро и зло, който е довел до пропадането.

Но пак Ева ще трябва да вкуси от първия... първа.

Името на Иисус Христос, би могло да се каже, че не се споменава в СЗ, но се говори достатъчно за чакания месия и именно за него. Със сигурност не се споменава и Варава, който предполагам, че е животинския аспект у човека.

Обаче се и споменава - Иисус (Навиев), защото именно той е онзи (нов човек), който може да изведе народа израилев (след 40 годишно странстване) от пустинята. Това си е СЗ отражение на НЗ освобождение. Само Йоан е представен от Моисей.

Hora est, разпването е абсолютно необходимо, за да прозвучи и Consumatum est - за да се приключи напълно със старата природа и да последва въздигането на храма след три дни.

Редактирано от Венцислав (преглед на промените)

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тази информация можеш ли да я намериш тук

http://scriptures.lds.org/en/contents

или още по-добре, да ми дадеш някакъв линк към Стария Завет на български?

За пръв път чувам, че в Стария Завет не се споменава за Христос. Публикувано изображение Определено ще проуча въпроса.

Вижте какво намерих!

Старият Завет

Мъжете и жените

Днес казвам на жените: внесете в умовете на мъжете си повече светлина. Само жената може да направи това. Мъжът не може да спаси друг мъж – жената ще го спаси. Жената развали мъжа, жената ще го спаси. Жената развали света, жената ще го оправи. Първо жената вкуси от забранения плод и заради нея Бог изпъди и Адам от рая. Ето защо жените ще спасят света. Жените са по-умни от мъжете, затова ще си признаят погрешката и ще кажат на мъжете, понеже ние станахме причина да ни изпъдят от рая, ние ще ви върнем наново там. Ние ви въведохме в света, дадохме ви възможност да придобиете знания и опитности минахте през страдания и сега ще ви върнем пак в рая. Втори път не правете същата грешка” Сега пак казвам на жените: вие сте спасението на света! Както едно време проявихте голяма любознателност, пожелахте да ядете от плода на скъпоценните камъни, сега слушайте Христа. Той стои под дървото на живота и като минавате покрай него, пита ви: ”Защо не ядете от плода на това дърво?” – ”Забранено ни е ” – ”От кого?” – ”От нашия баща” – ”Не, той казва яжте от плода на това дърво”. Ако ядете от неговия плод, ще светнете и ще се върнете в първичната слава на живота” – ”Дай ни тогава от този плод” – ”Яжте – казва Христос – и на мъжа си дайте от този плод, и той да светна и да се върне в своята първоначална слава”

Наближава това време! Жените ще спасят света. Някакви проповедници и владици, никакви свещеници и попове жените ще спасят света! ... Казано е ”Ще изпратя Духа си” Щом дойде Духът, няма да има никакви спорове. Духът работи сега в жените, затова те са повече религиозни и духовни от мъжете. Наблюдавайте: дето стъпи женски крак – всичко тръгва напред: и наука, и религия, и музика, и поезия, и изкуство почва няма. Поетът пише, докато носи жената в ума си. Отнемете ли му жената, перото му престава да пише. И завоевателят вади смело оръжието си, докато носи жената в ума си. Щом отнемете жената, той изгубва смисъла на живота си и слага оръжието. В умовете на всички хора стои жената тя е любовта, тя е тяхната идея. Аз не разглеждам жената като външна физическа форма, но като жива идея. Наближава великият момент, кога жената ще мине край дървото на живота. Там стои Христос и като мине първата жена край това дърво, Той ще я попита: ”Защо не ядете от този плод?” Обръщам се и аз към жените и казвам: не бивайте мекушави! Смелост се иска от вас. Сега Бог ви говори, а не хората или духовете. Резперете крилата си, вдигнете главите си нагоре! Когато Бог ви говори, вие сте смели и решителни. Когато хората ви говорят вие се гушите вие, жените, но се свивайте. Докато се криете няма да ядете от плода на дървото. Сега Бог праща жените в света, да го спасят. Разбирате ли това? От 8 000 години Бог е изпратил жените на земята да спасят света. Тогава излязохте от рая и сега трябва да се върнете там. Времето е вече да спасите мъжете си. Стига сте ги водили подире си! Мъжете представляват Моисея, а жените – пророците. Слушайте Моисея и пророците, но по обратен път!

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%...%B2%D0%B5%D1%82

Христос е дал забранения плод на Ева!!!

От кога в Уикито се публикуват думи на Дънов анонимно?

Жената има две задължения на Майката Земя: да прибира салама и да възпроизвежда човешкия род. Да спасява света не е нейна работа.

..също и мюсли 'салаам'-а... Публикувано изображение

Жената има две задължения на Майката Земя: да прибира салама и да възпроизвежда човешкия род.

Да спасява света не е нейна работа.

„— Битие е дълбоко символична книга и не трябва да се приема буквално – обясни той [Шри Юктешвар]. – Нейното „дърво на живота“ е човешкото тяло. Гръбначният мозък прилича на преобърнато дърво, като косата на човека са неговите корени, а аферентните и еферентните нерви – неговите клони. На дървото на нервната система има много доставящи удоволствие плодове или сетива: зрение, слух, обоняние, вкус и осезание. На тях човек има пълно праве да се наслаждава, но му е бил забранен сексът, „ябълката“ в средата на телесната градина.

„Змията“ олицетворява свитата на кълбо гръбначна енергия, стимулираща половите нерви. „Адам“ е разумът, а „Ева“ – чувството, когато емоцията, или Ева-съзнанието във всяко човешко същество бъде овладяно от половия импулс, неговият разум, или Адам също бива победен.

Бог е създал човешкия род, материализирайки телата на мъж и жена чрез силата на Своята воля. Той дарява новия вид със способността да създава деца по същия „непорочен“ или божествен начин. Тъй като дотогава Неговата проява в индивидуализирана душа се е ограничавала с животните, свързани с инстинкта и лишени от възможностите на пълния разум, Бог е направил първите човешки тела, наречени символически Адам и Ева. В тях с цел благоприятна възходяща еволюция Той принесъл душите, или божествената същност на две животни. В Адам, или мъжа преобладава разумът; в Ева, или жената – чувството. Така бил изразен дуализмът, или полярността, която лежи в основата на света на явленията. Разумът и чувството остават в рая на съвместната радост дотогава, докато човешкият ум не бъде подлъган от змиевидната енергия на животинските склонности.

Поради това човешкото тяло е не само резултат от еволюцията на животните, но е и създадено от Бога с акт на специално творение. Животинските форми са твърде груби, за да изразят пълната божественост. Човешкото същество единствено получило като уникален дар огромен духовен капацитет – „хилядолистния лотос“ на мозъка, а също и силно пробудени окултни центрове на гръбнака.

Бог, или Божественото Съзнание е присъствало в първата сътворена двойка, съветвайки я да се наслаждава на всички човешки стива, без да се концентрира върху сетивото за допир. о било забранено, за да се избегне развитието на полови органи, което би въвлякло човечеството в по-низшия животински начин на размножаване. Предупреждението да не се съживява подсъзнателно присъстващата животинска памет не било взето под внимание. Възобновявайки грубия начин за създаване на потомство, Адам и Ева излезли от състоянието на небесно блаженство, естествено за първоначалния съвършен човек.

Знанието за „добро и зло“ се отнася към дуалистичната принуда на космоса. опадайки под властта на мая чрез неправилното използване на разума и чувството, или Ева-и.Адам-съзнанието, човек се отказва от правото си да влезе в небесната градина на божествената самоудовлествореност. Личната отговорност на всяко човешко същество се състои в това да възвърне „предците“ си, или дуалистичната природа в единна хармония – Рая.“

Парамаханса Йогананда

Това е едно от няколкото различни (и верни) тълкувания на библейската история. Който има очи... Казаното е свързано и с падналите ангели и с много други неща. Разбира се в някои случаи „Бог“ е употребено представяйки същества от Божествената Йерархия, като агнишватите и луните питриси.

От кога в Уикито се публикуват думи на Дънов анонимно?

А не, нищо подобно не съм чел от П. Дънов. Иначе като начин на изразяване има някои общи неща.

Иначе това, че Христос е дал забранения плод на Ева, малко офитско ми звучи, ако се абстрахираме от останалия контекст обаче.

Дай още някоя версия на тази история. Публикувано изображение

Тя Блаватска е много подробна, обаче не ми се търси сега. Обаче в цитата по-горе има неща дето тя не ги е засегнала.

Май и ти говориш, че секса бил нещо лошо. Публикувано изображение

А моят преподавател по Основи на психопатологията, човек с много опит и разум, преди години ни каза, че не е нормално мъж или жена да не изпитват сексуално желание. Публикувано изображение

Е, той Йогананда го казва, не аз. Аз още съм си в мая :).

Аве тия дето твърдят, че секса е гадно, покварно нещо... да се огледат малко. Май дори да приемем, че във по-големите религии той е такъв (наложен от хора по високите етажи на тия религии де), все ми се струва, че населението на земята се е увеличавало. Като в оня виц дето две бабки се разхождали в парка и гледат на една пейка момче и момиче се натискат, прегръщат, целуват, опипват и едната започнала да цъка с език: - Ей, това днешната младеж никакъв срам нямат! А другата отвърнала: - Ние поне изчаквахме вечерните седенки, па тогава наставаше един срам, срам, срам...

Сексът е прекрасно нещо Публикувано изображение , но........... в рамките на мат(е)рицата. Публикувано изображение

Аве тия дето твърдят, че секса е гадно, покварно нещо... да се огледат малко.

Май дори да приемем, че във по-големите религии той е такъв (наложен от хора по високите етажи на тия религии де), все ми се струва, че населението на земята се е увеличавало.

Като в оня виц дето две бабки се разхождали в парка и гледат на една пейка момче и момиче се натискат, прегръщат, целуват, опипват и едната започнала да цъка с език:

- Ей, това днешната младеж никакъв срам нямат!

А другата отвърнала:

- Ние поне изчаквахме вечерните седенки, па тогава наставаше един срам, срам, срам...

А не, нищо подобно не съм чел от П. Дънов. Иначе като начин на изразяване има някои общи неща.

Приятел, това, че ти не си чел нещо от Дънов, не означава, че то не е от него.

Ти може да не си чел, но затова, пък, аз съм чела.

Имам една отвратителна черта - никога не говоря наизуст. И за разлика от онези, които само се бият в гърдите, че са ученици на Дънов, аз ще го позная и от онзи свят дори, просто щото съм го чела.

Четвъртият абзац отзад напред:

http://triangle.bg/books/1923-04-22-10.199...3-04-22-10.html

Тук, пък, направо е целият цитат от Уикито, постнат от Туки (обърни внимание и на сайтовете...): http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b19/star_zavet.htm

Но, той цитира в случая Лука:

"„Защото имам петима братя, да им засвидетелства, щото да не би да дойдат и те на това мъчително място.” (Лука 16:28)"...

Той цитира светите писания на християните. Какво от това като Дънов ги цитира?!

Цитатът е само в началото. Останалото са думи на Дънов, които и умряла ще позная. Нищо против нечии интерпретации нямам. Но защо са публикувани в Уикито АНОНИМНО питам?

Малко се подведох от последното изречение, след цитата, че Христос е дал забранения плод на Ева. Иначе в цитата става въпрос за дървото на живота, а не за дървото за познаване на доброто и злото. Виж, кой е сложил цитата и защо не е посочил източник, не мога да знам. По принцип последователите на П. Дънов не пропускат да посочат името му, когато някоя мисъл е от него, обаче явно има и изключения :angry: .

Ние младите хора стари неща не четем! Публикувано изображение

Аз съм ей т'ва хлапе дето дърпа циците на кравата... Публикувано изображение

"зуумни" с десен бутон да видиш по-добре. Публикувано изображение

http://www.borchvor.com/

Значи твърдиш, че това всъщност не го пише в Стария Завет, така ли?!

Ти чела ли си Стария Завет?

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

На кравата май и харесва. ;)

Задължително е кравите да се издояват редовно, за да са здрави и щастливи. Публикувано изображение Нередовното им издояване води до възпаление на вимето и болки.

Чудна работа! ;) Винаги съм считал, че Човек зодия "Кравец" е малко по-разлчно от Крава?... :bye1:

Мерси, Луция.

Още едно доказателство че Уики не е достоверен източник, а вечно от там си доказваме...

Цитатът е само в началото. Останалото са думи на Дънов, които и умряла ще позная. Нищо против нечии интерпретации нямам. Но защо са публикувани в Уикито АНОНИМНО питам?

Въпросната статия в "уики" е публикувана в 03:46, 1 август 2008

Думите на Дънов са добавени там на 17:59, 18 февруари 2009 от потребител с IP :79.100.3.144

Същият потребител не е публикувал/редактирал никакви други страници там.

Ако желаете - обърнете се към администрацията на Wikipedia за да им обърнете внимание за скритата дъновистка пропаганда.Аз вече го направих Публикувано изображение

Още никой не ми е отговорил на въпроса дали Дънов просто преразказва Стария Звет или това са си негови измислици.

Явно никой тук не е чел Стария Завет.

"Старият завет" сме го чели толкова пъти, че въпросът ти звучи меко казано несериозно.

Питай някой Дъновист в съответната тема - те ще ти отговорят, че "Дънов преразказва" , защото при преразказа можеш да не се придържаш абсолютно точно към оригинала - тоест да си измисляш и украсяваш, да вмъкваш свои поуки - което той прави във всичките си "беседи" .

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Още никой не ми е отговорил на въпроса дали Дънов просто преразказва Стария Звет или това са си негови измислици.

Явно никой тук не е чел Стария Завет.

Е, добре де. Аз съм чела СЗ. А онова, което си постнал, го е казал Дънов и това са негови интерпретации върху писанията. Всъщност, Ев. от Лука е част от НЗ. Но Дънов разсъждава предимно върху притчата за Дървото на познанието.

Библейският разказ за грехопадението в Битие, всъщност, описва символично един психологически процес - процесът на зараждането на самосъзнание в човека и изобщо момента, в който човекът се е превърнал в разумно същество. Легендата за ябълката на познанието е разказ за осъзнаването на Аза - наченките на само-осъзнаването на субекта като обект. Дървото символизира потенциала на човешкия ум за самосъзнание. Змията е несъзнателната, неразделена цялост на първичния човешки ум. Ябълката описва самият процес на осъзнаване, а Ева е непробуденото съзнание, което вече е узряло. Символично тази притча представя как несъзнателната душа подтиква себе си към осъзнаване. Междудругото, този механизъм на несъзнаваното е познат на психолозите днес и стои в основата на неврозите и тревожността.

---

Инфи, за който ползва Уикито и изобщо всичко, което чете, без да осмисля прочетеното, си остава проблема.

---

Чудно ми е много, обаче, едно нещо - кой е публикувал там, с претенциите за енциклопедичност интерпретации на Дънов... Невероятно, но факт. И така, чеда интернетови, дръзновено вървете напред! Ала не забравяйте, че има и книжки.

Въпросната статия в "уики" е публикувана в 03:46, 1 август 2008

Думите на Дънов са добавени там на 17:59, 18 февруари 2009 от потребител с IP :79.100.3.144

Същият потребител не е публикувал/редактирал никакви други страници там.

Ако желаете - обърнете се към администрацията на Wikipedia за да им обърнете внимание за скритата дъновистка пропаганда.Аз вече го направих Публикувано изображение

Знаех, че точно ти ще го направиш, будни мой брате по живот :blow out candles: (някои му викат Карма, ма на мен много робски ми звучи, както и съдба много съдийско и суетно. Публикувано изображение ).

Не съм се лъгала в теб.

Благодаря за стореното!

Чудно ми е много, обаче, едно нещо - кой е публикувал там, с претенциите за енциклопедичност интерпретации на Дънов... Невероятно, но факт. И така, чеда интернетови, дръзновено вървете напред! Ала не забравяйте, че има и книжки.

Знаех, че точно ти ще го направиш, будни мой брате по живот :) (някои му викат Карма, ма на мен много робски ми звучи, както и съдба много съдийско и суетно. Публикувано изображение ).

Не съм се лъгала в теб.

Благодаря за стореното!

За да бъдат екзактни нещата, и да не трия приносът на онзи потребител - днес редактирах статията в Уики по следният начин - добавих изречението :

със съответната външна препратка.

Сега всеки , който чете там, ще знае, че думите по-надолу са си просто тълкувание на Петър Дънов, а не нещо друго

:lock:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%...%B2%D0%B5%D1%82

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

НЯКОЙ ДЕН , НЯКОЙ ДЕН ВИ ОБЕЩАВАМ , ЧЕ ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ , ЧЕ НЕ СТЕ ДОПУСНАЛИ ИССУС В СЪРЦЕТО СИ ! ТОВА Е БОГОХУЛСТВО ! БОГОИЗБРАН С ТЕБ САМ , ЧУСТВАШ ЛИ В СЪРЦЕТО СИ НЕЩО КАТО ОГЪН ? ТОВА Е ИССУС ! НЕСТЕЛИ ГЛЕДАЛИ ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО. ИМАМ НА КОМПА ЕДНО 4 ГОДИШНО ДЕТЕ КАТО ДИГНИ РАКАТА СИ СЪБАРЯ ХОРА ! ВИЖДАЛ СЪМ ДОРИ КАК СТАВАТ ОТ ИНВАЛИДИ ! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ ХОРА , СТРАШНИЯ СЪД НАБЛИЖАВА , СЕГА Е ВРЕМЕТО ДА ДОПУСНЕТЕ ГОСПОД ДА ВЛЕЗНЕ В СЪРЦЕТО ВИ ! АЗ ЗНАМ ЗАЩОТО..... ЗАЩОТО СЪМ ВИЖДАЛ АКО ВИ КАЖА ЩЕ СЕ СМЕЕТЕ , НО Е ВЯРНО ВСЯКА СЕКУНДА СЪМ МИСЛЕЛ ЗА НЕГО И КАК ИСКАМ ДА ГО ВИДЯ , НО МЕ БЕШЕ МНОГО СТРАХ КОИТО НЕ ГО ИСКАМ АЗ САМ НА 14 ГОДИНИ И СЪМ ВИЖДАЛ АНГЕЛ !

Редактирано от gilden (преглед на промените)

НЯКОЙ ДЕН , НЯКОЙ ДЕН ВИ ОБЕЩАВАМ , ЧЕ ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ , ЧЕ НЕ СТЕ ДОПУСНАЛИ ИССУС В СЪРЦЕТО СИ ! ТОВА Е БОГОХУЛСТВО ! БОГОИЗБРАН С ТЕБ САМ , ЧУСТВАШ ЛИ В СЪРЦЕТО СИ НЕЩО КАТО ОГЪН ? ТОВА Е ИССУС ! НЕСТЕЛИ ГЛЕДАЛИ ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО. ИМАМ НА КОМПА ЕДНО 4 ГОДИШНО ДЕТЕ КАТО ДИГНИ РАКАТА СИ СЪБАРЯ ХОРА ! ВИЖДАЛ СЪМ ДОРИ КАК СТАВАТ ОТ ИНВАЛИДИ ! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ ХОРА , СТРАШНИЯ СЪД НАБЛИЖАВА , СЕГА Е ВРЕМЕТО ДА ДОПУСНЕТЕ ГОСПОД ДА ВЛЕЗНЕ В СЪРЦЕТО ВИ ! АЗ ЗНАМ ЗАЩОТО..... ЗАЩОТО СЪМ ВИЖДАЛ АКО ВИ КАЖА ЩЕ СЕ СМЕЕТЕ , НО Е ВЯРНО ВСЯКА СЕКУНДА СЪМ МИСЛЕЛ ЗА НЕГО И КАК ИСКАМ ДА ГО ВИДЯ , НО МЕ БЕШЕ МНОГО СТРАХ КОИТО НЕ ГО ИСКАМ АЗ САМ НА 14 ГОДИНИ И СЪМ ВИЖДАЛ АНГЕЛ !

То и на мен ми е любопитно да кажеш повече, какво точно си видял, кога, при какви обстоятелства, как си се почувствал и т.н. Обаче един съвет: Колкото и силно да ти се иска да споделиш това, което си преживял, за да може и другите да научат за него, все пак бъди предпазлив какво и с кого точно споделяш. И ако видиш, че някой не може или не иска да разбере казаното от теб, просто го остави, без да упорстваш в желанието си да го накараш да разбере какво му казваш. Те повечето хора всъщност ще са такива. Та ако желаеш да разкажеш нещо повече за историята ти с ангела, ще се радвам да го чуя.

п.п. А, и няма от какво да се страхуваш Публикувано изображение – нито от края на света, нито от страшния съд, нито от това, че си видял Ангел. Дай, го по спокойно.

То и на мен ми е любопитно да кажеш повече, какво точно си видял, кога, при какви обстоятелства, как си се почувствал и т.н. Обаче един съвет: Колкото и силно да ти се иска да споделиш това, което си преживял, за да може и другите да научат за него, все пак бъди предпазлив какво и с кого точно споделяш. И ако видиш, че някой не може или не иска да разбере казаното от теб, просто го остави, без да упорстваш в желанието си да го накараш да разбере какво му казваш. Те повечето хора всъщност ще са такива. Та ако желаеш да разкажеш нещо повече за историята ти с ангела, ще се радвам да го чуя.

п.п. А, и няма от какво да се страхуваш Публикувано изображение – нито от края на света, нито от страшния съд, нито от това, че си видял Ангел. Дай, го по спокойно.

Аз когато видя текст само с главни букви-не го чета, а го прескачам. Писане само с главни букви във форумите е синоним някой да ти крещи. Публикувано изображение

Аз когато видя текст само с главни букви-не го чета, а го прескачам. Писане само с главни букви във форумите е синоним някой да ти крещи. Публикувано изображение

Аз, обаче, чета всичко наред. И в подобни писания често откривам крещящи правописни грешки, което говори поне на мен много за нивото на постналия ги. Като добавим в случая назидателния тон и заплашителните нотки, картинката се подрежда сама.

Браво Юра!!! Ето че можеш да казваш и умни неща а не само глупости... Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

А иначе стила ми напомня много на Шила от "Шифърът на Леонардо"...

Редактирано от valentincami (преглед на промените)

Точно така.

Остава въпроса кой ще го обясни на новорегистриралия се... :wors:Публикувано изображение

Нали ви беше другарче... :beer:

Точно така.

Остава въпроса кой ще го обясни на новорегистриралия се... :wors:Публикувано изображение

Нали ви беше другарче... :beer:

Че той Юра си го каза кристално ясно!!!Нужни са повече обяснения??...Много 14-годишни си мислят , че имат вече отговори на всички въпроси и светът им е пределно ясен...Ами не са ли се замисляли , че има хора живели доста повече и видели доста повече...Такова надъхване на 14 години...Намирисва ми на секта... Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

То като чета написаното из форума... май не се изживяваме много като възрастни. Ама нали е казано да станем като децата, та сигурно за това са ни такива и писанията. Иначе, типично по детски, искаме и не пропускаме да се изтъкнем колко сме възрастни, знаещи, да даваме оценки наляво и надясно. Ама щом Христос е казал да станем като децата, сигурно така трябва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.