Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Само за протокола- под друга държава, САЩ ли да разбираме  :D

Не. Украйна. Крим официално е завзет чрез военна спецоперация,с участието на всички явни и секретни руски служби.

Не го казвам аз ,а Путин. :)

А руските терористични акта, само за зимата в украинската харковска област са 43.

Има ли реципрочни в РФ ? НЯма.

Искам да запитам  Миро,Реджеп, Нел и Благо дали оправдават водената от украинските управници война в източна Украйна - с многото разрушения и жертви, включително и на жени и деца.  Та те са реални терористи в своята  уж антитерористична операция.  Толкова ли не можеха да договорят автономия или федерализиране?   Заради тези неща сега взаимно се избиват много хиляди хора - а това беше възможно да се избегне. Дори и сега е възможно гражданската война да се спре - обаче са нужни взаимни компромиси. 

Ама и ти сякаш сега се събуждаш и ме караш постоянно да ви припомням нещо толкова простичко

- Чукнете гугъл и вижте хронологията на събитията.

Украинската АТО е СЛЕДСТЪВИЕ а не ПРИЧИНА за дестабилизацията на региона.

Украинската армия май месец, почти СЛЕД МЕСЕЦ след сепаратистките офанзиви, предприе действия в отговор на самопровагласилите се ДНР и ЛНР , които със познатите маскриани тежковъоръжени  "вежливи зелени човечета" , като по филмите за ислямски джихад, завзеха кметства, областни администрации, и т..н.. със чисто военни методи.

Нещо повече - август месец 2014 г. почти влязоха в Донецк и Луганск, АТО въвеше към приключване и стабилизиране.

Никой в освободените региони не е колил руснаци и мирно население .!

След което обаче, Путин въведе масирани руски военни сили , и обърнаха статуквото .. случи се иловайския котел , и т.н. и т.н..!

Всичк отова с масираната военна руска поддръжка с жива сила и тежка военан техника и ракетен обстрел.

И вижте сега в момента какви са границите.

Сега малко се поозаптиха, но всички оценяват продължаващото руско дестабилизиране като предстояща цел Мариупол,  чрез който регион , ще вържат сухопътна връзка с окупирания  Крим.

Представи си тук една самопровъзгласена "новоосмания", подпомогната от "вежлив зелен аскер" от южната ни съседка ?  - тогава атакисти и путинисти, пак ли ще викате - аууу.. недейте вдига армията... аууу.... те имат право на самоопределение.. аууу, в България е официален език само българския.. как може такава несправедливост... 

??

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 126k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да преведа, за не умеещите логически да мислят.

Казакът, раздразнен от москалявите комари посегна за сабята. А всички знаем, какво става с москалята, когато сабята на казака блесне.

"Як козак шаблею блисне

то москаль в штани дрисне"

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Да преведа, за не умеещите логически да мислят.

Казакът, раздразнен от москалявите комари посегна за сабята. А всички знаем, какво става с москалята, когато сабята на казака блесне.

"Як козак шаблею блисне

то москаль в штани дрисне"

Новата история дава пример, че рейнджър и казак дрисне :D  И вземи си смени дилъра. От известно време глупостите ти стават все по-големи.

Новата история дава пример, че рейнджър и казак дрисне :D  И вземи си смени дилъра. От известно време глупостите ти стават все по-големи.

Само дето казвам истината.

Русия, с фашистки методи, анексира украински територии и ще получи в ответ (отговор), справедлив, корав, украински кукиш (без превод) !!!

ПРИЧИНА за дестабилизацията на региона бяха 5 000 000 000 USD от САЩ.Демократична подкрепа за събитията с Майдана. Всички други неща са следствия и последствия. Аз упреквам воюващите за нежеланието им за компромиси.

ПРИЧИНА за дестабилизацията на региона бяха 5 000 000 000 USD от САЩ.Демократична подкрепа за събитията с Майдана. Всички други неща са следствия и последствия. Аз упреквам воюващите за нежеланието им за компромиси.

Това са си официални , никога не криени средства, чрез официални канали.

Ми да налее и РФ 5 млрд долара де.. що вкарва 5 млрд военна техника и редови войски ?

:)

Пари са отпускани и в много други страни , тук също.

Сигурно се чудиш що не се колим и тук ?

Ще ви се да оправдаете фалита на социализма и с пингвините на Аляска, ама...

Айде по сериозно моля.

Нови детайли около сваления от руски БУК самолет :

http://www.kasparov.ru/material.php?id=550BE49A25183

НАмерени са осколки , които не само ги определят като ракета БУК, а дори по конкретно - руска модификация , която няма как да е украинска - модернизирана ракета Бук-9M317, осъвременена версия на Бук-М1-2

Забравих да добавя..

Дори и сега е възможно гражданската война да се спре - обаче са нужни взаимни компромиси.

Може, и е много ама много простичко - Путин си извежда войските .

https://youtu.be/PLG1-FaVyWE

И междувременно, докато ние си спорим кой е по-прав и кой по-крив, стокообменът с Украйна от вчера удари дъното.

screenshotdvy0h.jpg

Това е в официалния транспортен портал на България за сухопътни превози с автомобилен транспорт, до който продължавам да си имам достъп. Украинците фалираха и спряха да плащат, съответно никой нищо не им продава, отделно никой превозвач вече не иска да минава през територията им.

Искам да запитам  Миро,Реджеп, Нел и Благо дали оправдават водената от украинските управници война в източна Украйна - с многото разрушения и жертви, включително и на жени и деца.  Та те са реални терористи в своята  уж антитерористична операция.  Толкова ли не можеха да договорят автономия или федерализиране?   Заради тези неща сега взаимно се избиват много хиляди хора - а това беше възможно да се избегне. Дори и сега е възможно гражданската война да се спре - обаче са нужни взаимни компромиси. 

Не, не бих ги нарекла терористи. Но не оправдавам(и аз като Благо) бездействието и безхаберието на правителството, най-вече на военното им министрество-демонстрираха на цял свят, че нямат никакво разузнаване или най-малкото абсолютно безотговорно са се отнесли към сведенията за подривна дейност в Донбас(няма как дори да си помисля, че не са постъпили при тях такива сведения). Не знам това какво е? - Подценяване на обстановката ли, глупост ли, високомерие... Каквото и да е - не говори добре за правителството.

Бях чела някъде, че по план Украйна е трябвало да изгради така наречения "Европейски вал", т.е пълно изграждане и модернизиране на цялата граница с Русия и тази с Беларус... защо не са го направили, не мога да отговоря.

А за жертвите... какво да ти кажа... при война няма печелевши, има убити и ранени... горчиво, но факт, а най-боли за косвените жертви. И това е факт, но не бих обвинила за тях само едната страна.

Само за протокола- под друга държава, САЩ ли да разбираме  :D

Оффф...

Не! Урайна разбираме. Украинската армия защитава интересите и границите на собствената си държава.

Ако се наложи българската армия да защитава собствените си граници(няма да уточнявам кои), нашите войници агресори ли ще бъдат? Или защитници?

Наивност ли е или...

Старая се да уважавам мнението ви, но такива изказвания ме огорчават. Честно!

Другото Миро го е казал - АТО е следствие.

И като споменавате Крим, не ви ли е минавало през главата, че ако НАТО(за вас е синоним на САЩ, за мен не е) искаха, щяха да са техни "зелените човечета" и нямаше да мине така мирно и тихо(което е невярно, защото има жертви от страна на украинската армия на полуострова)?

Не ви ли направи впечатление, че и Путин е очаквал много по-агресивно отношение на Запада след анексията на Крим?(той го казва във филма)

Знаете ли, че и спрямо руското право, анексията не е законна, не само спрямо международното?

Айде поредната глупост. Колко е населението, на ДНР и ЛНР? Имат достатъчно резерв, за мобилизация. Има и доброволци, това никой не го отрича. Така че, смени си опорната точка, че издиша.

Ами около 7 милиона е, защо питаш?

На фона на 40 милиона е абсурдно да допуснеш, че(видиш ли) точно там са концентрирани хора с изкючителна военна подготовка, а в цялата останала част на Украйна с лупа да ги търсиш... Да не говорим, че бойната им техника извира ли извира из недрата на Донбас...

Умен мъж си! Разбирам симпатията ти към Русия, но не разбирам как стигаш до там - да унижаваш собствения си интелект и ерудираност?

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Не, не бих ги нарекла терористи. Но не оправдавам(и аз като Благо) бездействието и безхаберието на правителството, най-вече на военното им министрество-демонстрираха на цял свят, че нямат никакво разузнаване или най-малкото абсолютно безотговорно са се отнесли към сведенията за подривна дейност в Донбас(няма как дори да си помисля, че не са постъпили при тях такива сведения). Не знам това какво е? - Подценяване на обстановката ли, глупост ли, високомерие... Каквото и да е - не говори добре за правителството.

Забрави нещо много важно

- Украинските служби и военни също бяха заменени с почти изцяло проруски настроени генерали и подобни ръководни кадри. Преди свалянето на Янукович.

Дори сега - след официалното признаване на операцията в Крим се вижда една мого важна подробност - украинските служби и военни са били изцяло парирани и неуртрализирани от руските служби - това означава най вече и ОТВЪТРЕ.

Украинците не че проспаха превземането на Крим - те бяха тотално парализирани .

Същото важи и за Донбас и за неуспешните им военни и др акции .

Както споменах и преди , за мен военните украински сводки и планове  пристигат по бързо на бюрото на Путин, отколкото при Порошенко....

Просто защото с продънена тенджера вода няма как да носиш...

Образно да обясня по простичко - представете си нашите служби, овладяни от ДПС, примерно както бе случая Пеевски, но си представете Пеевски и на ДАНС Пеевски и военен министър, Пеевски и главен секретар , а Местан - министър на МВР....

След така описана картинка, как ми кажете биха се провеждали военни и/или разузнавателни акции срещу Турция ?

Дори не, не  акции срещу Турция, а срещу турски аскер , представян като местно родопско опълчение в Кърджалийска Народна Република

а ?

:)

Ми никак...

Покъртителни думи, Миро!

Наистина само един истински руснак може да изрече нещо толкова силно и истинско. Като "Вставай страна огромная" ми въздействаха.

Благодаря ти, не бях го слушала и гледала.

Забрави нещо много важно

...

Да. Да. Прав си на 100%. И, да забравих да го кажа, макар и вчера да вметнах към Духчето, че военният министър(сегашният) е пети подред от това правителство.

Мерси :)

Ще припомня синтезирано и нещо което малко хора забелязаха как Путин превзе тотално ръчките на властта с послушни генерали :

октомври 2012 - уволнени генерали http://smartnews.ru/politics/authorities/1379.html
февруари 2013 г - уволнени 6 + 1  генерали и полковник  http://www.kp.ru/daily/26030/2947867/
март месец 2014 г - уволнени още 15 генерала от МВД /милицията/
http://smartnews.ru/politics/authorities/16599.html

14 генерала :  http://www.kp.ru/online/news/1708253/

И черешката на тортата - 7 август 2014 г. - тайно уволнени 18 веонни и др генерали :
http://by24.org/2014/08/07/putin_secretly_fired_18_generals/

Това напомням - августовската офанзива в Украйна когато се обърна фронта в полза на руснаците.

Такива чистки някои биха нарекли тотален преврат в РФ ... но .. в случая всичко си мина тихо , вежливо и "нежно" ... :)

Та.. търсете фюрера и неговата "хунта" не в Украйна.. а  в Кремъл....

Сигурно се чудиш що не се колим и тук ?

Щото излязохме от руската зона на влияние, що.

И руските средства за тролове за разпалване на междуетнически конфликти намаляха драстично.

Не я разбират икономиката москалята. Какво да се прави.

Руските доброволци са около 20 % от сепаратистите. На страната на украинците също воюват доброволци - никъде не съм чел колко са. Изтеглянето им не решава спора. Според мен след тази война създаването на Новорусия вече е естествен процес - остава да се уточни в какви граници ще бъде и дали ще е независима или с автономия в Украйна.Много зависи от украинските ръководители. В най-лошия вариант за Украйна ще има още много убити и осакатени - а Новорусия после ще е извън границите на Украйна. Не виждам как украинците ще се справят с по-добре въоръжените от тях руснаци. При числено превъзходство пет към едно не успяха да приключат военната си авантюра.Защото повечето от тях не желаят тази война и не им се воюва.Сегашните лидери на Украйна вече са политически мъртъвци - повече никакви избори не ще спечелят.Много жалка работа.

И междувременно, докато ние си спорим кой е по-прав и кой по-крив, стокообменът с Украйна от вчера удари дъното.

screenshotdvy0h.jpg

Това е в официалния транспортен портал на България за сухопътни превози с автомобилен транспорт, до който продължавам да си имам достъп. Украинците фалираха и спряха да плащат, съответно никой нищо не им продава, отделно никой превозвач вече не иска да минава през територията им.

Че то и в България да нахлуе Путлер с танковете, и ние ще фалираме. Добре, че сме в НАТО

Разбрахте ли сега. Соломон се пребори с кохортата руски мекерета и затова рева. От радост рева. А онези скърцаха със зъби, чак езиците си прехапаха.

Руските доброволци са около 20 % от сепаратистите.

А дали не е точно обратното - сепаратистите са около 20 %, а другото е редовна руска армия и доброволци. :D  Доброволци и то какви?

В Испания вече арестуваха осем доброволци, сражавали се на страната на сепаратистите и завърнали се от Донбас. Арестуваха ги с обвинение в съучастничество в убийство, притежание на незаконно оръжие и дейност против интересите на Испания.

тук

В статията е отбелязано, че не е било трудно да бъдат открити от испанската полиция, тъй като те сами са снимали и качвали видеа в социалните мрежи, докато са били там.

Има сведения за италианци, членове на неофашистки организации, също доброволци там.

И сърби-бивши военни, ненаклали се в собствената си държава, също са там. Да. Да. Онези същите, които оставиха след себе си масовите гробове в Босна.

Гледам, темата е превзета от американските тайни и вече не толкова тайни служби. Алгор е щастлив :P  

Украинците щели да вършат тайни операции в тила на врага. Ха, ха, разсмяхте ме. Преди малко гледах филм за 11 септември 2001 година по National Geographic  и неволно го свързах с украинските разузнавачи.  Колкото "бързо" и "организирано" действаха американските тайни и не толкова тайни служби, толкова бързо действат и сега тук, в Калдата, а още по-бързо действат в Украйна. Една година не им стигна да решат, че това е работа на тайните служби, а не на дрипавата войска. Сетила се Мара да се побара. 

Да ви е честито, вече си имате координационен център на НАТО в София. Чудесна мишена - 2 милиона калпака с един залп. Някой май не се усеща, че България вече е превърната в заложник на САЩ. Обикновено подобни центрове се правят някъде в планините, пещерите, пустините, а не в столицата на някоя държава. Ето, край нас има нещо подобно в пещерите или по-скоро имаше по онова време. Селото го нямаше на нито една карта на България. А вие директно си показахте голите задници и насочихте ракетите. 

Да не би да имаш нещо против стратегически ядрен удар по щаба на НАТО в София? 

Гледам, темата е превзета от американските тайни и вече не толкова тайни служби. Алгор е щастлив :P  

Украинците щели да вършат тайни операции в тила на врага. Ха, ха, разсмяхте ме. Преди малко гледах филм за 11 септември 2001 година по National Geographic  и неволно го свързах с украинските разузнавачи.  Колкото "бързо" и "организирано" действаха американските тайни и не толкова тайни служби, толкова бързо действат и сега тук, в Калдата, а още по-бързо действат в Украйна. Една година не им стигна да решат, че това е работа на тайните служби, а не на дрипавата войска. Сетила се Мара да се побара.

Ама, никой не спори, че путлерофашистите анексираха Крим.

Сега да бъдат така добри да го върнат, и чак тогава да молят за мир !!!

• Автор
НАТО и Русия в публичен спор кой е виновен за влошаването на отношенията Изток-Запад

НАТО и Русия влязоха в публичен спор по въпроса кой носи вината за драстичното влошаване на отношенията между Изтока и Запада, съобщи Асошиейтед прес.

Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг напомни на видния руски депутат Константин Косачов, че голямата разлика се състои в това, че НАТО е отбранителен съюз. Освен това "вие сте тези, които изпращате войски в други страни", добави Столтенберг на дискусия, организирана от Брюкселския форум - ежегодно събитие, спонсорирано от Германския фонд Маршал.

Кисинджър: И Западът носи вина за ескалацията на украинската криза

Руският депутат категорично отрече, че Русия е изпращала редовна войска в Украйна. Косачов, който е председател на комитета по външните работи в Руската дума, напомни, че НАТО начело със САЩ непрекъснато говори за зачитане на международните закони и граници, но бомбардира през 1999 г. суверенна държава, бивша Югославия.

Източник: БТА

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1409831

Ама, никой не спори, че путлерофашистите анексираха Крим.

Сега да бъдат така добри да го върнат, и чак тогава да молят за мир !!!

Ти би ли услужил с едната си ръка на някой правоверен и после да молиш за мир?  Точно това се опитваш да искаш от Русия. 

НАТО и Русия в публичен спор кой е виновен за влошаването на отношенията Изток-Запад

НАТО и Русия влязоха в публичен спор по въпроса кой носи вината за драстичното влошаване на отношенията между Изтока и Запада, съобщи Асошиейтед прес.

Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг напомни на видния руски депутат Константин Косачов, че голямата разлика се състои в това, че НАТО е отбранителен съюз. Освен това "вие сте тези, които изпращате войски в други страни", добави Столтенберг на дискусия, организирана от Брюкселския форум - ежегодно събитие, спонсорирано от Германския фонд Маршал.

Кисинджър: И Западът носи вина за ескалацията на украинската криза

Руският депутат категорично отрече, че Русия е изпращала редовна войска в Украйна. Косачов, който е председател на комитета по външните работи в Руската дума, напомни, че НАТО начело със САЩ непрекъснато говори за зачитане на международните закони и граници, но бомбардира през 1999 г. суверенна държава, бивша Югославия.

Източник: БТА

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1409831

Егати наглецa :) Наистина досега си мислех, че има поне малко здрав разум  в  империалистическите глави, но се налага да променя мнението си.  НАТО бил отбранителен съюз...чакайте малко, че все още не мога да се съвзема от новината xD  Наистина, това ми прилича на момента, когато спориш с някой за сериозни неща и в един момент тоя някой ти изтърси нещо от сорта "Довечера съм на купон". Абсолютно малоумен разговор и малоумен участник в него. Тогава просто променяш начина си на действие. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Ти би ли услужил с едната си ръка на някой правоверен и после да молиш за мир?  Точно това се опитваш да искаш от Русия.

Това не е вярно. По време на СССР, съветските лидери прецениха, че Русия е неспособна да стопанисва Крим и го прехвърлиха под юрисдикцията на Украйна. След което за кратко време, Крим се превърна от пустиня, в райска земя. След разпада на СССР, и до вероломната анексия на путлерофашистите, Крим си беше украински. Ходил съм там и с очите си съм видял това. Така беше.

Сега се мъчите по незнайни (и не чак толкова незнайни) причини да изкарате черното бяло, но няма да ви се получи.

"Отбранителен" съюз, който анексира територии и се разпространява по тях като раково образование. Разбира се, нали няма някой, който да се съмнява в това, че "НАТО" е преди всичко ФАЩ?

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

"Отбранителен" съюз, който анексира територии и се разпространява по тях като раково образование. Разбира се, нали няма някой, който да се съмнява в това, че "НАТО" е преди всичко ФАЩ?

Има. Аз. Не само, че се съмнявам, но и съм убедена(както и времето е показало), че САЩ обикновено има подкрепата поне на една  от другите велики сили при провеждането на "акции".

Той е създаден като отбранителен съюз. Друг е въпросът, че често зад "отбраната" или "защитата" или "освобождението" на нечии територии, стоят интереси, които нямат нищо общо с понятията(отбрана, защита, освобождение).

Чии територии анексира НАТО?

Нещо не те разбирам май...

Оригиналът на статията, горният е съкратен вариант.

http://news.yahoo.com/nato-russian-officials-clash-over-situation-europe-174716300.html

Апропо... Сърбия, която НАТО бомбардира също иска да стане член на алианса.

Александър Вучич заяви, че тяхната цел е членство в НАТО, а не избор между Москва и Брюксел.

Така става. Времената се менят.

Украинския казак дрисне само като види руския казак :D   Така де, според тъпото парче тука което все реве за разни руски казашки ботуши, а в същото време прославя укро някакви измислени казаци  :D  .... 

Мдам, явно затова ФАЩ се разбърза за натовски център в Бг, за да засили и подкрепата за своите про тролове в информационната борба от близко разстояние  .... Те затова сега по смело и ербап го дават навсякъде  :whist: , шефа е близо зад гърба им , дава им сили и стимули  да се доказват 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.