Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента /сезона на черешите/

Featured Replies

тавата с пилешкото с ориз е готова

метнах милинките да се пекат :whist:

:) Верно, че отдавна не съм правила милинки. Идея е...

• Отговори 2k
  • Прегледи 62,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

:) Верно, че отдавна не съм правила милинки. Идея е...

аз ги бъркам от лесните:

2 чаши прясно мляко с половин кубче мая, лъжичка сол и лъжичка захар и брашно колкото поеме

оставям тестото да втаса, премесвам, деля на малки топки, топя топките в краве масло /разтопено/ и ги редя в тава.

Като се понадуят намазвам с разтопено краве масло разбъркано с малко солчица и галета.

Става убийствено вкусно

снимка тук: http://www.kaldata.com/forums/blog/677/entry-9443-%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D1%83%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B8-%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B8/

Мен ми се е паднало вчера и днес да съм монтьор. Направо не ми се става като знам че днес е сглобяването и ме чакат и няколко скъсани болта и все си мисля че са сложени в повече и май няма да ги вадя. А всичко почна от един акумулатор. Ако ми е писано да карам джет утре ще карам ако не се обаждам на самопоканените днес вечерта че нещо се е объркало. Не ми мина номера че не ми се вкарва колата в пясъка. Веднага казаха че ще сложат теглич на тяхната и да не съм се притеснявал.

• Автор

поспах

дъждът е спрял

слагам маратонките и отивам да се мотая с Бим по кея

аз ги бъркам от лесните:

2 чаши прясно мляко с половин кубче мая, лъжичка сол и лъжичка захар и брашно колкото поеме

оставям тестото да втаса, премесвам, деля на малки топки, топя топките в краве масло /разтопено/ и ги редя в тава.

Като се понадуят намазвам с разтопено краве масло разбъркано с малко солчица и галета.

Става убийствено вкусно

снимка тук: http://www.kaldata.com/forums/blog/677/entry-9443-%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D1%83%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B8-%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B8/

А сиренцето? Какви са тес милинки бес сиренсе?

Е, как кфи? Ми.....милинки бес сиринси..... :clown:

Да са докладвам и аз......Додох у градо, да си нагледам унуката. Е....и майка му де....а покрай тях и зетя, от мен да мине :ph34r:  Иначе у село е мноо арно....Комшиите, все убави орица - пият и не повръщат :whist:  Иначе по мойто си, къщата съборена, басейна, или де ще става басейн - изкопано. Оградата реставрирана и надстроена - е, почти де....оставил съм и разградено, щото щъкат още багерчета и камиони....Онез коптори и тех опаткахме....ся че зидаме гаражи и разни помощни постройки - требват си, ми тъй де.....И те така......

Иначе се почерпих леко, колкото да ми са припие, та ся съм застъпал една връла гроздовица, къде 60 града и мезя  с шопска салатка и пастърмъ на тънко скалпелирана. Зех от една месарница една възголемка мръвка, която ша пекна на скарата, по-нанасетне.....Супичка немам, та ще запредястя с едно панирано кашкавалче, ако не ми доде нагорно правенето....ако доде нагорнооооооо, ша го заменя със сурово от същото. :D  Десерта ша е, шоколадово руло,  а завършека, както ми е обичай, а и както повелява доброто възпитание - уиски и една пуретка......

Мен ми се е паднало вчера и днес да съм монтьор.

Баси.....и на мени святка една ламба, дет вика, че накладките са са износили.....та тия дни и аз ша са занимавам с простотии.....То, не че нема изкарат още 10к км, ама ма дразни таз ламба.....

• Автор

тос модел са тъй - сиренцето е отделно :whist:

наздраве :)

Иначе у село е мноо арно....Комшиите, все убави орица - пият и не повръщат :whist:  Иначе по мойто си, къщата съборена, басейна, или де ще става басейн - изкопано. Оградата реставрирана и надстроена - е, почти де....оставил съм и разградено, щото щъкат още багерчета и камиони....Онез коптори и тех опаткахме....ся че зидаме гаражи и разни помощни постройки - требват си, ми тъй де.....И те така......

е, признах тъ!

Метни едно фото да видим как въри градежа?

не че нещо ама нали знайш че за гаражи, басейни и тям подобни се искат проекти и разрешителни за строеж?

както и за масивни огради тоже

а ако са над 2.50м съгласие от комшиите

наздраве :)

Наздраве Емата :cheers: Сал ти си серьозна :handshake:

е, признах тъ!

Метни едно фото да видим как въри градежа?

не че нещо ама нали знайш че за гаражи, басейни и тям подобни се искат проекти и разрешителни за строеж?

както и за масивни огради тоже

а ако са над 2.50м съгласие от комшиите

Ша зема да фотам наистина.....което ми напомня, да си купя, някво фотоапаратче....Относно проекта - имам си, даже и за мълниоотводна инсталация имам....Я съм старо куче-медалист :bubblegum:  Не съм оправил още партидити за тока и водата, ама тия дни и за тва ще отделя време....Ся ми е на дневен ред, да дооправя оградата, да напускам едни тръби за ток по нея - некое фарче да святка и некое контактче, да са намира там....Да ми пооправят основите, та да почва да се зида, че ей го де зимъска..... 

• Автор

Относно проекта - имам си, даже и за мълниоотводна инсталация имам....Я съм старо куче-медалист :bubblegum:

чи кога успя?! :no-no:

нали преди две седмици има-няма я купи

чи кога успя?! :no-no:

нали преди две седмици има-няма я купи

Той проекта направен преди 10 години, хората са мислели да строят, ама така се е получило....е, това, което ще се получи, няма да е баш по проекта, ама това са подробности....Там ще се оправям по-насетне ;)

Наздраве :cheers:

ПП Метнах мръвката на скарата....Ся са чудя, дали да си пия ракията и да ям суров кашкавал, или да си пията ракията и да панирам кашкавала.....баси.....Относно питието, което ще помага за преглъщането на вечерята, достигнах до решение, а именно червено винце.....

• Автор

Ся са чудя, дали да си пия ракията и да ям суров кашкавал, или да си пията ракията и да панирам кашкавала.....баси.....Относно питието, което ще помага за преглъщането на вечерята, достигнах до решение, а именно червено винце.....

карай суров

по-натюр е :whist:

карай суров

по-натюр е :whist:

Я да питам и тебе....Начи, при положение, че имам право на строеж и чертежи за два етажа и половина и даже количествени простотии- колко тухли, колко киреч.....сяташ се де.... А аз си го направя, как си ми е кеф, нема имам проблеми. А басейна, ще се прави близките 2-3 години, ако съм жив де..за ся само дупката изкопах и ръгнах една тръба  към дерето за източване.....Иначе плевните не се водят никъде, за тях ще пусна молби и квото там си требе, при свършена работа...нямам време да се занимавам ся, а и кмета ще помогне да минат през общината...Просто до края на годината, трябва да става за живеене.

Междо другото, се записах и за дърва за огрев... Отпускали неква гора за селото и се ходело няколко дена на теферич, да се режат и сбират дърва, да са товарят на камиони и сетне да се разтоварват по къщята.....Викат, че яко се пиело и яко се печало мръвколак по тия сечища :D

• Автор

Я да питам и тебе....Начи, при положение, че имам право на строеж и чертежи за два етажа и половина и даже количествени простотии- колко тухли, колко киреч.....сяташ се де.... А аз си го направя, как си ми е кеф, нема имам проблеми. А басейна, ще се прави близките 2-3 години, ако съм жив де..за ся само дупката изкопах и ръгнах една тръба  към дерето за източване.....Иначе плевните не се водят никъде, за тях ще пусна молби и квото там си требе, при свършена работа...нямам време да се занимавам ся, а и кмета ще помогне да минат през общината...Просто до края на годината, трябва да става за живеене.

Междо другото, се записах и за дърва за огрев... Отпускали неква гора за селото и се ходело няколко дена на теферич, да се режат и сбират дърва, да са товарят на камиони и сетне да се разтоварват по къщята.....Викат, че яко се пиело и яко се печало мръвколак по тия сечища :D

ти може да си имаш чертежи обаче разрешението за строеж е със срок, освен това се дава и строителна линия, освен това проекта е на друго име така че ........ може и да имаш ако няко реши да пусне една жалбичка в отдел незаконно строителство в общината

няма да е зле да си поговориш с някой проектант или архитект

ти може да си имаш чертежи обаче разрешението за строеж е със срок, освен това се дава и строителна линия, освен това проекта е на друго име така че ........ може и да имаш ако няко реши да пусне една жалбичка в отдел незаконно строителство в общината

няма да е зле да си поговориш с някой проектант или архитект

Имам си архитект, който щеше ми прави проект. Ся обаче, тоз същия, ще ми доде нещо като технически ръководител. Демек ше даде наставления за арматурата и бетона. Което е може би най-важното за една сграда. Сетне ще го документира за всеки случай. Иначе, бях споменал, че в общината, немам дертове ;) Натиска ме единствено времето.... А и в тва затънтено селце, което няма даже и редовна автобусна линия, да не говорим за канализация и други глезотии, едва ли ще има някой да ми завиди.....

А за другото име.....то тия дни ще плащам тока на тва същото име.....водата я проверявали на 6 месеца и се оказа че е надплатена, та на същото тва име имам да ползвам още 60 кубика вода :clown:

ПП А накрая, ако нещо се закучи....мое си построя къщичката и да не платя и 1 стинка на никой....Ако много са репчат, ше чекам да я фане давност и да ми я узаконят при заварено положение.....

ПП2 Айди да ядем.....Натюр вика Емата, ама аз го турнах у фризера да поизтръпне малко и ся ша го овалям у брашънце, ице и сетне у  галета....Заколко ша го панирам, бахти кашкавала.....През тва време и мръвката ша са жърни на скарата....

Става убийствено вкусно.

Правила съм по тази твоята рецепта. Знам. Освен, че са убийствено вкусни, имат способността за нула време изчезват. :D

Баси.....и на мени святка една ламба, дет вика, че накладките са са износили.....та тия дни и аз ша са занимавам с простотии.....То, не че нема изкарат още 10к км, ама ма дразни таз ламба.....

Таман сега приключих с бача, Кой ме види не мое да повярва. Е това 12 -13 часа на крак и без ядене. Аз такава трудоемка работа в годината няколко пъти я върша я не ама тоя път нямаше как. Събрах джета. Изтървах едно болче в един въздухопровод, няма изкарване. Магнит не го лови.(нераждавейка), обърнах нета да гледам за какво е тоя глупав въздухопровод и къде може да е болта. Накрая ми писна и след мислене и мислене прецених че няма опасност да бъде засмукано и го оставих там. После и една гайка изтървах ама отвън де е двигателя и нея оставих там. Смених акумулатора, какво мерих не знам ама друг купих много по различен и го приспособявах. Луда работа най накрая избръмча. Оправих му и теглича че беше правен за старата ми кола и на тая ме дразнеше и там куп заварки. Една планка де му пробивах как ме изпука в крака уж я бях настъпал, звезди чак видях. Сетих се че имам менгеме и ща не ща го монтирах и него за да приключа. И ей така минаха 13 часа. Сега се къпя и излизам на диско. Утре ще ходя да карам джет като стана а на самопоканилите се им казах да идват с два галона (те тук на всичко галони викат) ама ме разбраха че с под 2/19 литра хич да не ми се мяркат че тоя джет харчи за два часа колкото аз с колата за четири дена.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

• Автор

някой за кафе? :rolleyes:

Мойта я заболя зъб и я закарах в един денонощен кабинет в Дианабад. Ся чакам отпред, а отвътре се чува тънкото бръмчене на машинката... Ужаст...

Мойта я заболя зъб и я закарах в един денонощен кабинет в Дианабад. Ся чакам отпред, а отвътре се чува тънкото бръмчене на машинката... Ужаст...

Дано е майсторица зъболекарката

За майсторица не знам, ама е симпатяга... [emoji15]

Всичко ще е наред, не се безпокой!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.