Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Мдам, Кенеди доста смело казва човека някои неща, и споменава някои, които иначе предпочитат да са в сянка по слуая... Израел заедно с Катар и СА... барабар с ФАЩ... и ако го светнат ще е заради това че споменава  потайните козни и основна роля на  еврейчетата открито и смело, а не че за пореден път някой споменава ФАЩ като виновник ...

Странно, как обаче никой не забелязва това, а се почва пак, само ФАЩ , и отново Турция и Ердоган... Как може така, те са виновни, основни, как смеят да бият горките кюрдчета, дето иначе са толкова невинни, толкова онеправдани горките, че направо да им се чуди човек как са оцелели .... барабар с еврейчетата, дето дори с руснаците са достове, и дори са вкарали видите ли, техните самолети в системата си за разпознаване свой чужд ... :D .. И които бяха веднага  първите и основни  ( след Русия естествено ), след случката със самолета , посочили с пръст Турция, и викнаха Осанна, давайки видите ли веднага инфо че контрабанден петрол бил само за Турция , че турците са спонсори на ИДИЛ, мидил, и така нататък в най страшните грехове покрай тази война ....

И оттогава нещо споменаването на другите групировки почна да зачезва от сводките , и навсякъде се споменаваше дори там дето ги няма, само ДАЕШ... Ех тия ДАЕШ бе, те навсякъде били, дори до турската граница :D

П.С Не бях ли споменал колко удобно най вече за еврейчетата се получи цялата ситуация , и кой излиза един от главните печеливши от цялата ситуация.. Всички други губят, дори руснаците покрай влошени отношения и противопоставяне с други страни, но еврейчетата хитри, хем Голанските възвишения окупирани от тях, дето тъкмо беше дошъл срока да се връща, си запазиха, и елиминираха втората най  страшна съседна заплаха за себе си, особено след фиаското в Ливан 2006-та, където просирийските Хизбула , подкрепяни основно от Сирия, и Иран ( по този начин вързаха и Иран, да се заплете в помагане на Асад ) , им показаха че не са толкова велики колкото си мислеха ..... Та с един хаос в Сирия, Израел си спечели дивиденти, за които другите само могат да мечатят... 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 548,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 16 минути, miro20 написа:

Тоя пък дори не е чел какво са се договорили :):)

Ще цитирам някои моменти :

.......на 13 април в разкъсаната от война страна да има парламентарни избори,.........

...... на 27 февруари (събота) в полунощ дамаско време трябва да спрат военните действия в Сирия.......

...до обяд на 26 февруари всички воюващи страни трябва да потвърдят на Москва или Вашингтон, че ще участват в примирието..

https://www.24chasa.bg/Article/5321600

След като все пак прочетете какво са се договорили, за 4 или 5 път ще помоля да сравните точките предложени от американска страна от миналата година

- за районите в които да се спрат военните действия, за достъп на хуманитарна помощ, за егидата на ООН, за това да има общи усилия срещу ИД, над която не важи примирието , и т.н..

Ще се цитирам отново с удобно удебелените подчертани акценти :

Покажи скритото съдържание

Джон Кери проведе многобройни срещи със западните и заливните партньори на САЩ преди заседанието на Общото събрание на ООН и срещата на върха между Обама и Путин. От тези контакти се родиха идеи, които бяха представени на американския президент. Става дума за два варианта, първият от които предвижда „цялостна сделка”, включваща три елемента: политически, военен и свързан със сигурността. Тази сделка започва със споразумение между САЩ и Русия, подкрепено от съюзниците им в региона, и постановява “замразяване” на военните операции и очертаване на граници на бойните действия, така че Москва да може да упражни натиск върху сирийския режим за спиране на атаките с варелни бомби срещу цивилното население и военните операции срещу опозицията, като всяка страна бъде заставена да остане в региона, който контролира. Подобен план би отворил възможности за доставяне на хуманитарна помощ и частично възстановяване на инфраструктурата. Освен това на по-късен етап той би довел до появата на лидери и условия, позволяващи участие в местни и парламентарни избори. Вторият елемент от сделката е постигане на споразумение относно необходимия политически преход. Той включва оставането на Асад във властта по време на преговорния период, чиято продължителност да бъде до шест месеца, след което да започне двугодишен преходен период, по време на който да бъде сформиран преходен орган на властта с широки правомощия, който да започне реформите в институциите и да преструктурира – а не да разформирова – армията и службите за сигурност. Освен това в институциите ще трябва да бъдат интегрирани преструктурираните и реформирани отряди на опозицията, което означава да бъде отстранен техният екстремистко-джихадистки елемент.

Обсъдени са също така идеи за съчетаване на подходите „от долу нагоре” и „от горе надолу”, т.е. предоставяне в максимална степен на децентрализация, без да се стига до раздробяване на държавата. Силите на режима да останат в района, простиращ се от Дамаск до крайбрежието, опозицията – в другите райони, а Алепо да бъде поделен между двата лагера. Обсъден е и начинът, по който да бъде осигурено присъствието на представители на всички страни в конфликта в Алепо и Дамаск.

Третият елемент предвижда сформиране на съюз срещу “Ислямска държава” по силата на резолюция на Съвета за сигурност на ООН, така че да бъде осигурено сътрудничество между Вашингтон и Москва, без да бъде определяно кой с кого ще си партнира. Всяка страна би могла да си сътрудничи със своите местни партньори. В рамките на това споразумението между Русия и САЩ ще бъде включено и руското предложение за приемане на международна резолюция, включваща гореспоменатите три компонента, но без искането на Москва да легитимира режима на Асад.

Не знам колко слепи трябва да сте за да възхвалявате Пу за нещо , което е всъщност е едно към едно предложение на САЩ :) със уточнени , повтарям конкретни дати и срокове.

брейнуошинг ... тотален...

Чел съм още първия линк, който пуснаха тук. Дори подробно четох договорката. Само че аз ти казвам какво ще е в действителността. 

И понеже споменаваш, че Америка първа искала мир...хм. Спомняш ли си какво твърдеше Америка до скоро - никакъв мир с Асад. Е, не знам кой отстъпва, но определено руснаците не са предали Асад на американците. Поне засега. 

преди 1 минута, Кико написа:

Чел съм още първия линк, който пуснаха тук. Дори подробно четох договорката.

Тогава що ме питаш глупости :

"Какви срокове бе! Ти на коя планета живееш? Какви срокове те гонят? "

преди 1 минута, Кико написа:

Само че аз ти казвам какво ще е в действителността. 

Аха... ами запази си мнението като мнение, а не да раздаваш акъл.

преди 2 минути, Кико написа:

И понеже споменаваш, че Америка първа искала мир...

Не съм сигурен дали точно това съм казал, споменах че международната общност, и САЩ от 2011 г. осъждат зверствата в Сирия, породени от режима на Асад.

Дори и такива като теб обвиняваха че "нищо не правели" .

И не обръщате внимание че 3-4 пъти РФ блокира резолюциите на ООН , които са според мен единствения път по който да се върви към справедлив мир .

Всъщност, както видяхме, едното от нещата за които клекна Буратино, е именно признанието за съвместни дейхствия и егида на ООН над тези процеси.

Което е прогрес някакъв - преди руснаците  блокираха ООН, сега са за действия на ООН :)

преди 17 минути, Sinbad_ написа:

И оттогава нещо споменаването на другите групировки почна да зачезва от сводките , и навсякъде се споменаваше дори там дето ги няма, само ДАЕШ... Ех тия ДАЕШ бе, те навсякъде били, дори до турската граница :D

В условията  на примирието е споменат списъка на ООН кои групировки са определени като терористически.

Буратино очевидно признава този списък.

е.. поне на думи...

преди 1 час, Sinbad_ написа:

П.С Не бях ли споменал колко удобно най вече за еврейчетата се получи цялата ситуация , и кой излиза един от главните печеливши от цялата ситуация.. Всички други губят, дори руснаците покрай влошени отношения и противопоставяне с други страни, но еврейчетата хитри,

Израел винаги печели. Не знам как го правят ама им се получава.

преди 6 часа, A.com написа:

Израел винаги печели. Не знам как го правят ама им се получава.

Просто имат вяра, ум и пари.

преди 10 часа, Кико написа:

Чел съм още първия линк, който пуснаха тук. Дори подробно четох договорката. Само че аз ти казвам какво ще е в действителността. 

И понеже споменаваш, че Америка първа искала мир...хм. Спомняш ли си какво твърдеше Америка до скоро - никакъв мир с Асад. Е, не знам кой отстъпва, но определено руснаците не са предали Асад на американците. Поне засега. 

Да не забравим, че през 2013 година, САЩ се готвеха за война. И за свалянето на Асад от власт. :D Това много удобно, тукашната мижитурка забравя. А от началото на кризата в Сирия, руснаците повтарят, че само сирииците могат да решат, кой да ги управлява.

А тукашния лъжец, се мъчи да извърта нещата, като си мисли че сме с умствени ограничения, като mav. :ph34r: И едно голямо доказателство, че тоя тук лъже. Нито една западна медия, нито от нашите продажни журналя, не пише че руснаците и Путин, били клекнали на САЩ. Точно обратното, казват всички. Това какво говори?

Току що, valkiria1 написа:

:yanim:

Да не говорим че парите са следствие на първите две. И ум имат много хора, но колко го използват конструктивно и целенасочено...

преди 17 минути, capnemo написа:

Да не говорим че парите са следствие на първите две. И ум имат много хора, но колко го използват конструктивно и целенасочено...

Да, разбира се.

Освен това, евреите са най-сплотения народ, което за съжаление не може да се каже за нас.

Поговорката: "Задружна дружина, планина повдига" е българска, но...

преди 2 минути, valkiria1 написа:

Кап,

отговорих по -горе на Синбад как се кове нация.. пък и по друг начин са ни вървели вековете при нас..неразбирането и непознаването на историята на Исраел, довежда до там да чета постове, сякаш писани от наследниците на някой санкюлот..уста ,които пръскат злоба и жлъчка.Не могат да се хвърлят обвинения, когато визитната картичка на Дахау, Освиенцим и Аушвиц  и днес може да бъде прочетена и разгледана, а първообраза на  праведния свети Георги е касапин от Кападокия, който успял да направи и без това неприятната професия отвратителна...друг пък иска да владее света като му обещава равенство и климатици за всеки във всяка стая....конспирации ,колкото искаш и всяка една може да бъде отговор на друга такава срещу нея.. единствения спокоен  и неповторим миг в живота на човечеството е бил от Цицерон до Марк Аврелий..когато човек е бил сам когато Йсус не е бил създаден ....затова викам да  гледаме живота  и да си пием сутрин кафето на зелена морава.

Вал, непознаването на историята ни прави да повтаряме грешките от миналото. Да не говорим че много хора умишлено или от незнание гледат само едностранчиво на нещата. Та от там се получава това, за което пишеш по-горе.

Зелена морава, гора и тишина... И шезлонг :)

преди 3 минути, Мойра написа:

Да, разбира се.

Освен това, евреите са най-сплотения народ, което за съжаление не може да се каже за нас.

Поговорката: "Задружна дружина, планина повдига" е българска, но...

Аз ненапразно пуснах една реклама на една еврейска социална мрежа :D

Спечелих един бас.Или забрави?[emoji4]

Не си спомням, от старост ще да е.

Но ти вярвам. Избирай си и ми прати линк, да направя резервация.

Най-удобно ще ми е в София, но не е драма да дойда и другаде.

Колкото и да се напъвам все не се сещам за нещо значително създадено от евреи в държавен план.Не си спомням да е имало велика империя създадена от евреи и оставила нещо след себе си.Не знам колко време сте били чук, май повече сте били наковалня.Та до там с фолклора.

Чук, чук... Колко да си чук. Какъв чук - голям или малък?

Обективно в момента, все неща доказани, но противоречащи на официалните версии:

1. Холокоста: имало е, но размерът е силно преувеличен. Подменените паметни плочи (има снимки достатъчно в интернет), виж Ернст Цюндел.

http://politikata.net/43595/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%B2-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%BE%D0%B2/

Тук ще вметна, че Цюндел е бил затворен, защото е нарушил конституцията на Германия и Австрия. Освободен е след решение на Международния съд, който се произнася, че Цюндел е боравил само с факти и не е написал нищо, което не е вярно.

2. На Израел му се позволява да води такава политика. САЩ, разбира се. Без финансирането на последните не знам какво би представлявала Държавата Израел.

3. През 1948 г. съгласно резолюцията на ОН се създават две държави - Държавата Палестина и Държавата Израел. Къде е първата в момента и защо никой не е нападнал Израел да я защитава? Защо няма международни санкции заради окупацията на палестинските територии? Защо няма санкции заради непрекъснатите войни, които подклажда и води Израел? В тоя смисъл Израел е това, което е в момента, само и единствено благодарение на двойните стандарти на ООН. Това е и причината да е толкова мразен в района, че се налага отборите му да играят в европейските първенства, за да не ги гърмят.

4. След края на ВСВ за създаването на Израел настоява Сталин, останалите "големи" са били пас. След създаването си и по време на Студената война Израел става най-верният съюзник на САЩ. Въплъщение на оная британска максима за вечните приятели и вечните интереси. В тая връзка, без позволение да си упражняваш големия ум, дето го имаш, той си остава просто пълнеж между ушите.

5. Само около 8 процента от населението на Израел в момента са старозаветни евреи. Останалите са хазари, руснаци, украинци и всякакви други. В тоя смисъл Израел отдавна не е земята на старозаветните евреи, а на онези, които по една или друга причина са решили да се пишат евреи.

Това са нещата, които ми идват наум на прима виста; вероятно има и други. Иначе, неща, за които им свалям шапка: http://www.hermesholidays.net/israel.html

...и: Израел - където автобусните спирки имат бомбоубежища - това е цената на благоденствието.

Казвал съм го и друг път - незнайно защо, в много страни е не просто противозаконно, а противоконституционно да се говорят такива неща. Слава Богу, в България все още не е. Но очаквам да стане...

Относно преклонената главица:

Това не са хора с преклонена главица, ми се струва. Интересно би ми било, колко въстания на евреи е имало. Едно е да воюваш за свободата и независимостта си, друго е да си я (да ти я) издействаш/т по "втория начин". Че накрая и да се тупаш в гърдите.

Както казва Божо Димитров, в България не мразим евреите просто защото тук не са успели да направят големи бели. И тук да се прави разлика между финансовата им върхушка и обикновените евреи. Между управляващи и подчинени има огромна разлика.

Преди 3-4 години един приятел ходи в Израел. Странни работи ми е разправял за там. Тесните като амбразури прозорци на сградите, раздаваните безплатни вестници по кръстовищата с пропаганда, изключително силната охрана по улиците и летищата, споровете с местни, според които Иран трябвало незабавно да бъде бомбардиран, защото представлявал заплаха за света... Такива неща.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Твърде слабо ме интересува историята на Израел, че да отварям тема. Просто ти отговорих на обидните коментари горе по същия начин, та белким се сетиш, че не може ей така с лека ръка да сееш подобни коментари насам и натам. Най-малкото просто защото не са верни. За преклонената главица и кой бил чук. И колко голям бил чукът, и дали бил от дървено желязо или не.

Смени в това, което си написала горе, "исраелтяните" с "българите", и ще се окаже, че и за тук важи същото. От държава на три морета с велики царе и князе, през практическо робство до днешното положение на партенка и посмешище на Европа и САЩ. Това обаче не означава, че у този народ не е останала и гордост, нито пък че всички са под един знаменател. Нито че всички са съгласно с това, както е видно тук.

Относно последното - то е въпрос на личен избор, не генерализирай пак, ако обичаш!

Относно категоричността и нераздвояването - нищо не е само черно или само бяло. Би трябвало като умен народ да са го разбрали...

Етническата обремененост я има всеки. Харесва ли ни или не, е факт.

мдаа... сега пък евреите били виновни :)

Само неособенно интелигентни хора говорят с подобни категоризации.. търсят както туземците оправдават всяко явление само с "добрия бог"  и "лошия бог" .

Не съм привърженик на туземски теории на конспирациите, илюминати, световни заговори , но признавам че  глупав евреин не съм видял....

И да, така е -всеки се бори за интересите си .

преди 46 минути, valkiria1 написа:

Николов,

да се тупат в гърдите  е присъщо на малките народи с комплекси и историческа обремененост...до ден днешен се чудя ,как е възможно източник на гордост  може да бъде големината на бреговата ивица с която разполага страната..към днешна дата това би означавало нулева кота самочувствие  ,защото имате май само едно или две пристанища за пред света..пък и там няма пътуващи българи има само напускащи ..това по принцип не е лошо защото така българина ще разбере ,че има и друг свят освен нивата му накрая на селото..та точно от тези пристанища и летища  и гари започва да ви изтича  националната течност на друга чуждоземна почва ..прощавай ,драги Николов ,че няма културна среда към която да ви причисля.. защото киселото ви мляко отдавна вече  е закупено като марка от японците ,розовото ви масло съвсем не е единствено в света, а тракийските гробници са изписани от елински и микенски майстори на занаятите..това ти го пиша в отговор на твоя пост за да ти кажа ,че нямаш право на вето върху историята на друг народ, когато собственият ти съвсем не мирише на Шанел..ще ти го кажа направо..грешката на българина  е,че  се  научил да страда при различни социални и исторически условия и май почти по време на цялата си история.. исраелтяните са имали и своите царства и своите царе  и своята мъка и никога не са пропускали да кажат ,че са били и роби  и даже са го написали в свещените си писания и никога не са го навирали  мегаломански в очите на другите,защото нашата история си е за наша поука,не да веем байряци ..само ,когато си признаеш ,че си бил бит,нещастен и гонен ,само тогава ще оцениш какво е свободата ..и така е и записано ..."последните ще бъдат първи" Не си мисли,че мразя българите или имам етническа обремененост или дилема..аз съм исраелтянка и живея така...не споменавам ,че имам и  малко българска кръв-не се срамувам да го кажа,просто не ме питат и не става дума..исраелтяните винаги са възпитавани да имат категоричност  и да не се раздвояват в избора си.Моят баща също беше категоричен-никога не се срамуваше ,че беше българин и никога моята майка,която го обичаше до последния му дъх не го укори затова..но моят баща никога не пожела да се върне в Родината си..не я пожела дори като място за вечен покой ,което не говори добре за страна в която не само живите но и мъртвите не искат да се връщат!!!

А ти май забравяш, че и вие сте малък народ/ та това с комплексите важи с пълна сила и за вас/, даже ми е трудно да ви нарека народ. Та вие сте сбирани от къде ли не, освен обща вяра кое ви прави народ?Така и не разбрах какво общо има самочувствието ни с бреговата ивица/ми какво да кажат страните без такава въобще/?И понеже споменаваш нивата в опит да ме обидиш, ще ти кажа точно в тази нива на край селото се корени силата на българина, тя е връзката му с земята, така че може и да не миришем на "Шанел", но имаме славна история и с какво да се гордеем!А вашата история, каква история, какво ще разказвате как почти 2000 години скитате по света и не можете да създадете държава, та се наложи други да го направят?Не разбрах, малко българска кръв ли тече във вените ти или баща ти е българин?Защото ако е второто кръвта не може да е малко, или по-точно трябва да е половината!А последното ти изречение е меко казано погрешно, почти няма българин в чужбина, който да не иска да се върне в родината си!

П.С.И скъпо израелско полу-сестриче да ти кажа относно културната среда, българския фолклор е уникален и признат в цял свят, ние като държава имаме огромна заслуга за появата и разпространението на кирилицата, на която пише голяма част от света!Твърдя, че малко поети в световен план могат да се сравняват с Ботев!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Темата е за съвсем друго. Моля еврейте, да се придържат към заглавието. Ако искат да се начесват комплексите, направете тема.

Но да казвате, че еврйте не ламтели за земя, е меко казано малоумно. :ph34r: Че еврейте, са може би най-комплесирания народ. Над 2000 години, да си едно нищо, всеки да те мачка, гони и да не те приемат за нищо и накрая по милост /да не навлизаме в темата кой и как създава Израел/ ти правят държава. И тази държава, се изгражда чрез тероро и избиване на други хора. ;)  Абе общо взето, комплексарщина и лъжи.

Но темата все пак е за ИД. Който иска, да направи тема за Израел.

Последно, с какви точно качества заслужихте да ви направят държава.Като се замисля ми идва наум нещо, но няма да ти хареса - съжаление и това качество дори не е ваше, а на победителите във ВСВ, най-вече Сталин.

Ето пак... Кой заговори за миналото, как евреите се скитали и били роби и т.н. Въпрос на качества е, само че на какви?

Израел е една изкуствено създадена държава, България в момента е изкуствено натискана към дъното, все от едни и същи субекти, наречени "велики сили". От една създадена изкуствено автономна област на Израел се присвоява статут на държава, след което тя поглъща още в утробата сестрата си - близначка, и до ден днешен не спира да се разширява така, както преди, примерно, 5 или 10 века са се разширявали всички държави и империи - с войни и завземане на територии. И тук се връщаме на онова за двойните стандарти, претенциите за историческо развитие и условията, довели до прогресивната или регресивната промяна на размера на кожата. Колко територии и до ден днешен се водят "окупирани от Израел", дори в САЩ? По сегашните международни стандарти Израел трябваше да е в международна изолация, да не може да търгува с никого и да бъде окупиран от "умиротворителни" сили начело със САЩ, или директно да бъде разпокъсан на парчета или изцяло да е престанал да съществува. Нещо от всичко описано да се е случило? А защо? Колелото на историята се върти.

В момента Израел е в неговата точка, която се намира в най-високата част. Не му пожелавам да застане отново там, където е бил преди 1932-а. И това може да се случи без никой да го пита. Примери колкото искаш - Югославия, Либия, Сирия, Ирак, Украйна, Египет... Просто в момента водеща е монетарната политика на САЩ и съучастници. В момента, в който това се промени, не се знае какво ще се случи. А то рано или късно ще се промени - неизбежно е. Тук виж официалната, повтарям, официалната информация за финансирането и политическата подкрепа от страна на САЩ за Израел (което те, впрочем, не правят за нито една друга страна, освен може би за Великобритания, но там подкрепата е само политическа). Всяка държава и империя има своите възходи и падения, въпросът е в какъв точно исторически момент се намират и колко дълго ще продължи това.

Дето се вика, подали им пръст, те отхапали цялата ръка. Въпросът е ще я изплюят ли, и ако да, кога.

Да ти припомня какво направиха САЩ с верния си съюзник Саддам? "Вземи си Кувейт, той и без това ти е в задния двор и е изкуствено създадена държава, няма кой да ти каже нещо". И после хоп - на 180 градуса. Спомен до какво доведе това? А гаранция, че няма да се случи с друг?

преди 23 минути, M.Николов написа:

Последно, с какви точно качества заслужихте да ви направят държава.Като се замисля ми идва наум нещо, но няма да ти хареса - съжаление и това качество дори не е ваше, а на победителите във ВСВ, най-вече Сталин.

Всъщност, има една теория на конспирацията за това, от кого е предизвикана ВСВ и каква е една от целите ѝ. Доскоро ми звучеше налудничаво и невероятно, но последните събития все повече я подкрепят.

ПП. Между другото, това за свиването на кожата е валидно за цяла Европа. Гърция? Италия? Великобритания? Къде са колониите? Холандия? Нейните къде са? Белгия? И нейните? Испания? Португалия? Европейските владения на Османската империя, със сегашен наследник Турция? Австро-Унгария?

Забравяш еврейското лоби в САЩ, което е доста голямо.Относно теорията на конспирацията, дори и да е имало нещо, то резултата е незадоволителен!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.