Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 11 минути, Ken написа:

Ако беше така добър да си направиш труда и да откриеш съвестно и искрено източника на провокациите щеше да си супер.

Аз и така съм си супер....Гледам ,че при теб,въпреки "голямото откритие", нещата са в "първичното си състояние"....Проблем с ал кайда,ислямска държава,Сирия...или Русия имаш ..или проблема е в нормалната комуникация...(обикновено след такова изречение се слага въпросителен знак....само че,аз не чакам отговор.Теб всички те знаем....).

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 6 минути, NIKISHARK написа:

Аз и така съм си супер....Гледам ,че при теб,въпреки "голямото откритие", нещата са в "първичното си състояние"....Проблем с ал кайда,ислямска държава,Сирия...или Русия имаш ..или проблема е в нормалната комуникация...(обикновено след такова изречение се слага въпросителен знак....само че,аз не чакам отговор.Теб всички те знаем....).

Можеше просто да кажеш, че не ти се занимава.

Току що, Ken написа:

Можеше просто да кажеш, че не ти се занимава.

Благодаря за споделената ,проникновената, скритата .. и изпълнена с дълбок смисъл,мисъл към теб....Стига толкова!

преди 20 минути, NIKISHARK написа:

Благодаря за споделената ,проникновената, скритата .. и изпълнена с дълбок смисъл,мисъл към теб....Стига толкова!

Ами спри де !

Гърция: Още 10 турски изтребители нарушиха въздушното ни пространство

Цитат

10.2015-20.11.2015: Русия бомбардира ИДИЛ, но заобикаля каквито и да е нефтени инфраструктури. Загуби няма. Има недоволство у САЩ, Турция, ИДИЛ, НАТО, но нищо особено.

8-9 Ноември 2015: Франция бомбардира нефтени инфраструктури на ИДИЛ. Никой преди нея не го е правил. Бунтът на Европа срещу САЩ-прангите започва, макар и плахо.

13.11.2015: (3-4 дни по-късно, достатъчни за подготовка, и съгласувания) в Париж в 6 точки се извършва терористичен акт с над 130 убити. Или поне така показаха в цял свят.
Вариантите са 2: терористичния акт е истински, жертвите - също. Вариант 2(3): Тер.акта всъщност е холивудско шоу, и/или смесено с истински тер.акт.
И в двата случая целта е ужас за обществеността, анти-ислямска истерия (постигнато), и наказание, предупреждение, демонстрация за френското ръководство: ако продължаваш, ще стане наистина, и страшно! Помисли си!

21.11.2015: Русия все пак, след Франция, също се осмелява да бомбардира истински нефтени инфраструктури на ИДИЛ.
Този път вече всички са гневни. Не само гореизброените, но и еколозите. Но Франсоа Оланд разбира, че вече заден ход не може да дава, а и иска да се нареди сред лапачите на сирийската баница (бивша колония, какво да правиш) - изпраща цял самолетоносач - Шарл де Гол.

24.11.2015 (3 дни по-късно, достатъчни за подготовка, и съгласования): Турският изтребител, (Ердоган, Турция) дълго очаквал в засада руския бомбардировач, сваля Су-24. Снимат всичко (защо ли?) с приготвени професионален екип, с фотоапарат, и професионална камера. Разстрелват единия от пилотите във въздуха, с очакващите ги отдолу туркомани, шефа на който се оказва турски гражданин от централна Турция, "сиво вълче".
Посланието е ясно: бомбардирайте каквото си искате, и когото си искате, само нефта не пипайте! НАТО и САЩ в началото застават на страната на Ердоган/Турция, после се отдръпват.

02.12.2015: Русия обаче обнародва унищожителни видео и фото-доказателства за това, че семейната върхушка на турската държава са терористи, търгуват с терористи, продават оръжие на терористи, и извличат ползи от всички подобни бизнес-телодвижения.
Става твърде явно, твърде широко-известно, и твърде смърдящо.
Великобритания праща 2 бомбардировача да бомбардират "сърцето на терористите" - град Рака, самия административен център.
Защо?
Защото е ясно, че следите, хората, свидетелите, документите, и свидетелствата за съучастието на Великобритания в целия мръсен терористичен бизнес с ИДИЛ са там, и трябва да бъдат унищожени. За да могат Великобритания също, по стар навик, да се наредят като лешояди след края на войната в Сирия. Трябва да се запишем поне в 12 без 5 като "антитерористи на дело".

Конгресмена Дан Рохрабахер - председател на  външните работи на Белия дом и подкомисията по Европа, Евразия
                          "Или [Турция] не трябва да бъде в НАТО или ние"
 Не е радикален ислям, но руснаците са били изобразявани на нас като злодеи в тази глава от историята. Но нашето правителство демонстрира липса на воля, некомпетентност, или и двете, в сблъскака с най-смазващите радикални ислямски мародери и сега се разлива огромни количества невинна кръв в Близкия изток - както и в Африка и Франция.

Когато Русия смело пристъпи  и трябваше да са аплодира тяхната готовност да се изправи срещу ISIS. Вместо това, ние продължаваме да очерняме руснаци, сякаш те са все още Съветския съюз и Путин, а не ислямски терористи е нашия най-порочен враг.

Така че сега ние виждаме пародия на суровото осъждане на руснаците за въвеждане на въздушни удари срещу терористи, които ще убиват американци, ако им се отдаде възможност.

Да, Русия прави това, за да се предпази авторитарния режим на Асад в Сирия, което има тесни връзки с Москва. И какво?
Асад, подобно на Ирак и Саддам Хюсеин, е заплаха за Съединените щати или на Западния свят. Ако Асад е принуден да напусне властта в крайна сметка той ще бъде заменен от ислямски терористичен режим и ще доведе до  хаос в западните страни.

Днес сме свидетели на спектакъла на американските производители на решения, в и от администрацията на Обама, обединяват усилията си с турския режим, което расте по-голяма подкрепа на радикалното ислямистко движение. Има достатъчно доказателства, в съучастие на председател Ердоган в убийствена ярост ISIS в Сирия и Ирак.

Защо американците се чувстват принудени да ритат Русия в зъбите? Военна Русия атакува враг, който ще ни навреди. Защо игнорираме враждебна про-терористична маневра на турски диктатор Ердоган?Президентът Обама не е наред.
Русия трябва да бъде аплодирана. Вместо това, той я критикуваше за това, което нашето правителство не желае да  направи, за да се изправи срещу терористичната офанзива и сега продължава клане на невинни човешки същества от Африка, в Близкия изток, по улиците на Париж.

Ако НАТО означава защита на Ердоган в тази ситуация, или той не трябва да бъде в НАТО или ние!

http://www.zerohedge.com/news/2015-12-03/chairman-us-house-foreign-affairs-subcommittee-“either-turkey-shouldn’t-be-nato-or-w

Считаните за най-мощни армии в ЕС ,а именно Великобритания и Франция нанасят удари по ИД с Dassault Rafale и Panavia Tornado. 
От там изниква въпросът ,наистина ли е толкова мизерно състоянието на въоръжените сили в ЕС? 
Нима най-силните армии в ЕС не разполагат с ефективни бомбардировачи ,поне доближаващи се по ефективност до руските СУ-24м и СУ-34? 
Да не говорим ,че Русия участва и с далеч по сериозни машини ,като ТУ-22м3 и дори крилати ракети от ТУ-160м. 
Само на мен ли ми се струва ,че присъствието на НАТО в Сирия е леко казано мизерно!?

преди 1 час, Ken написа:

Някои хора непрекъснато мислят за едни и същи неща.
Това е болестно състояние.
Обърнете се към лекар-специалист !

Кой за квото се сеща.

преди 16 минути, Soviet Soldier написа:

Считаните за най-мощни армии в ЕС ,а именно Великобритания и Франция нанасят удари по ИД с Dassault Rafale и Panavia Tornado. 

Толкова за бомбардировка на водопроводи и болници.

Между другото, една от версиите на пущинякът я има в софийския военен музей. Този, който е до румънското посолство.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

преди 1 час, NIKISHARK написа:

Така мислят хората...Кой съм аз,та да ги съдя!?Само предоставям информацията

Е, нищо против теб не съм казал, дори ти дадох плюсче за това, че си се мъчил да намериш информация. Мен ме мързи, затова разчитам на вас и ви давам плюсчета ;)  Но иначе анализа нещо не ми допадна. Някак си много отнесен ми се струва от действителността, а и тия преводи...

преди 9 минути, Ken написа:

Дейвид ни похвали за увеличения военен бюджет :) И как няма да ни похвали, като има вероятност тия парички да отидат в  неговата касичка?

преди 17 минути, Soviet Soldier написа:

От там изниква въпросът ,наистина ли е толкова мизерно състоянието на въоръжените сили в ЕС? 
Нима най-силните армии в ЕС не разполагат с ефективни бомбардировачи ,поне доближаващи се по ефективност до руските СУ-24м и СУ-34? 
Да не говорим ,че Русия участва и с далеч по сериозни машини ,като ТУ-22м3 и дори крилати ракети от ТУ-160м. 
Само на мен ли ми се струва ,че присъствието на НАТО в Сирия е леко казано мизерно!?

Да не забравяме, че 4 самолета бомбят през нощта. Сигурно са им раздали очилца за нощно виждане. 

преди 4 минути, Кико написа:

Е, нищо против теб не съм казал, дори ти дадох плюсче за това, че си се мъчил да намериш информация. Мен ме мързи, затова разчитам на вас и ви давам плюсчета ;)  Но иначе анализа нещо не ми допадна. Някак си много отнесен ми се струва от действителността, а и тия преводи...

Дейвид ни похвали за увеличения военен бюджет :) И как няма да ни похвали, като има вероятност тия парички да отидат в  неговата касичка?

Дори не съм си и помислял да приема лично нещата,още повече,че "превода" е на http://bultimes.com/

Поздрави!;)

преди 3 минути, NIKISHARK написа:

Дори не съм си и помислял да приема лично нещата,още повече,че "превода" е на http://bultimes.com/

Поздрави!;)

Защо си сложил превода в кавички ?

Един подробен документален филм за руската техника функционираща в Сирия ,и мащабността на руските действия срещу ИД. 

преди 12 часа, Soviet Soldier написа:

Един подробен документален филм за руската техника функционираща в Сирия ,и мащабността на руските действия срещу ИД. 

КАкто цитирах по назад руските медии, те си го наричатТВ звезда  официален военен канал. Там освен помпозна пропаганда , няма да видиш например публикуваните видеота на избити жени и деца, например тези на

Radio Free Syria

които публикуваха спасяването на оцлелели деца и други

Потърси сам

#Russian of rockets kill women and children in village of anadan" in Aleppo province of countryside today on 02-12-2015

То да се семееш ли, какво ли! Даже се мисля, че вече Миро е на седмото небе от щастие, по точно не на седмото небе, а чак на Марс!

Няколко британски Торнадо нанесле цели 6 удара и вече практически унищожили Ислямска Държава. Това го дрънчат някои журналя дето се въртят според вятъра! :no-no::))))  

Ураааа, вече няма Ислямска Държава - колко лесно било!  6 британски удара + 4 френски!!! Хайде бързо, слагайте френските флагчета по аватарите си!;)

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

преди 5 минути, Black Power написа:

Хайде бързо, слагайте френските флагчета по аватарите си!;)

Ако обичаш, не ни казвай, какво да правим !
Ти нали си сложил знамето на тези, които харесваш.

преди 14 минути, Black Power написа:

То да се семееш ли, какво ли! Даже се мисля, че вече Миро е на седмото небе от щастие, по точно не на седмото небе, а чак на Марс!

Няколко британски Торнадо нанесле цели 6 удара и вече практически унищожили Ислямска Държава. Това го дрънчат някои журналя дето се въртят според вятъра! :no-no::))))  

Ураааа, вече няма Ислямска Държава - колко лесно било!  6 британски удара + 4 френски!!! Хайде бързо, слагайте френските флагчета по аватарите си!;)

Да, радвам се когато има НАИСТИНА удари срещу ИД. За разлика от руските които си укрепваха районите около базите и трепеха противници на Асад.

Погледна ли картите по назад които цитирах и 5-те мита ?

Между другото , за прословутите доказателства на Пу срещу Ердоган, нещо пак куца путинската фейк пропаганда....

Оказва се показваните от руския генщаб, бази с петроловози въобще не са сегашни бази на ИД,

А и кюрдите казват че показваните бази са техни , а не на ИД

Така че.. както казах, когато руския генщаб казва и показва нещо , по добре да погледнем откъде изгрява слънцето :):)

гаранция са вкарали поне няколко  лъжи , и / или фотошоп :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Истински ме развеселихте и не смятам да си развалям настроението, като ви чета повече или ви опонирам!

Вече има среща макар и на ниско ниво между руски и турски представители на власта!

Ще се разберат защото интереса клати феса!

преди 4 минути, Black Power написа:

Истински ме развеселихте и не смятам да си развалям настроението, като ви чета повече или ви опонирам!

Вече има среща макар и на ниско ниво между руски и турски представители на власта!

Ще се разберат защото интереса клати феса!

Хем те развеселявам, хем не искаш да ни четеш ?
Знаеш ли, какво искаш ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.