Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Еми, ние от кога ти повтаряме да спреш. :)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 549,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 6 часа, Blago72 написа:

Избягвам да цитирам Корейската война по ред причини: прекалено старо е, няма достоверна информация за битките по това време, съмнявам се да е имало значително участие на руски пилоти,

Войната е била отдавна, ама е единствения случай на пряк сблъсък на съветски и американски летци. А руско участие е имало. Ако ти се занимава ще си намериш необходимата информация. Кожедуб не е някой случаен. Най-успешните асове на реактивната ера са руснаци, и то именно от Корейската война. Според разни автори първият и вторият трябва да си разменят местата, ама...

Русия все още не е изоставала много - технологиите са имали по-малко значение за съдбата на въздушния бой.

Технологиите и днес имат много малко значение ако се ползват от неуки хора. Два пъти вече ти давам за пример армията на Саудитска Арабия и войната в Йемен. СА са в пъти по-напред като технологии, ама ядат здрав бой.

В сравнение с немските пилоти от ВСВ, руските са като младенци :) Това са истинските асове - немските пилоти и танкисти.

Има си причина много немски асове от ВСВ да са с по 100 и повече свалени самолета, а руските да нямат и 70(официално). Хартман и Рудел летят от началото до края на войната. Много от съветските асове са ги прекфалифицирали в инструктори, за да предават опит на новите летци, давали са им щабни длъжности,  или са им забранявали да летят, за да не стане някой сакатлък. По-добре да имаш герой/ас в тила и жив, отколкото в небето и мъртъв. А за това си е виновна системата, не че летците са били по-лоши от немските. Именно Кожедуб сваля Ме-262, с витлов Лавочкин, като го застига и го разстрелва от към опашката. Немеца толкова си е вярвал, че няма кой да го настигне, след като лети на реактивен изтребител, че въобще не се е оглеждал. Та, малко като историята със сваления Су-24.

Войната през 2003г. също е сравнително прясна, има натрупан реален боен опит, ако и да е срещу значително по-слаб противник. В Чечня опитът е минимален, като обем, в Грузия е било по-сериозно, със съответните свалени руски самолети, наземни противо-въздушни средства и т.н. И това е опитът.

Американския въздушен боен опит във въпросните войни е малко като стрелба по панички на стрелбище. :)

:offtopic_s:

Путин към Обама:
- Ако продължавате да помагате на ИД, ще ви поканя на парада на руската армия на 9-ти май.
- В Москва?
- Не, във Вашингтон.

:D

преди 6 часа, Blago72 написа: Избягвам да цитирам Корейската война по ред причини: прекалено старо е, няма достоверна информация за битките по това време, съмнявам се да е имало значително участие на руски пилоти,

Войната е била отдавна, ама е единствения случай на пряк сблъсък на съветски и американски летци. А руско участие е имало. Ако ти се занимава ще си намериш необходимата информация. Кожедуб не е някой случаен. Най-успешните асове на реактивната ера са руснаци, и то именно от Корейската война. Според разни автори първият и вторият трябва да си разменят местата, ама...

Русия все още не е изоставала много - технологиите са имали по-малко значение за съдбата на въздушния бой.

Технологиите и днес имат много малко значение ако се ползват от неуки хора. Два пъти вече ти давам за пример армията на Саудитска Арабия и войната в Йемен. СА са в пъти по-напред като технологии, ама ядат здрав бой.

В сравнение с немските пилоти от ВСВ, руските са като младенци [emoji4] Това са истинските асове - немските пилоти и танкисти.

Има си причина много немски асове от ВСВ да са с по 100 и повече свалени самолета, а руските да нямат и 70(официално). Хартман и Рудел летят от началото до края на войната. Много от съветските асове са ги прекфалифицирали в инструктори, за да предават опит на новите летци, давали са им щабни длъжности,  или са им забранявали да летят, за да не стане някой сакатлък. По-добре да имаш герой/ас в тила и жив, отколкото в небето и мъртъв. А за това си е виновна системата, не че летците са били по-лоши от немските. Именно Кожедуб сваля Ме-262, с витлов Лавочкин, като го застига и го разстрелва от към опашката. Немеца толкова си е вярвал, че няма кой да го настигне, след като лети на реактивен изтребител, че въобще не се е оглеждал. Та, малко като историята със сваления Су-24.

Войната през 2003г. също е сравнително прясна, има натрупан реален боен опит, ако и да е срещу значително по-слаб противник. В Чечня опитът е минимален, като обем, в Грузия е било по-сериозно, със съответните свалени руски самолети, наземни противо-въздушни средства и т.н. И това е опитът.

Американския въздушен боен опит във въпросните войни е малко като стрелба по панички на стрелбище. [emoji4]

Да, ясно е, че неуки хора не могат да се възползват от технологиите. Как това се отнася към американските и НАТО пилотите? Според теб, адекватно ли са обучени?

Често се спекулира кой колко смел бил. Мислиш ли, че има основание да се твърди, че примерно руските пилоти са по-смели или по-можещи от американските? Ако да, защо?

Вярно е, че причините за броя победи на немските асове е в натовареността им, но все пак - нека им отдадем длъжното. Знаеш историята - колко пъти е свалян един от тях, как се е борил да се върне обратно, руските концлагери, силата на волята му да издържи и да се запази.

А руският боен опит какъв е? По-добре стрелба срещу панички, от сухи тренировки. Дори и да приемем, че са идентични, защо някои хора тук виждат явно превъзходство в руските ВВС?

Абсурдно е - американците и НАТО ги превъзхождат като брой, качества на самолетите, не са по-зле (по-добре са, ако трябва да сме обективни) като опит или натренираност.

Су30 е най-добрият масово произвеждан съвременен руски самолет (защото трите бройки Миг-35 не могат да са ми основа за нещо), но той не е съвсем на нивото на пето поколение самолети.

И нека приемем, че са на едно ниво, ОК. Хранилката в тази ниша изцяло е срещу НАТО и американските пилоти и възможности. Очевидно субективна.

Питам теб - защо не попиташ няколко от най-агресивните палячовци какви са техните източници и основания за твърденията им. Или, попитай ги, плаща ли им някой, защото поведението им няма белезите на такова на нормални хора :)

Поздрави

PS. Забравих - виж това видео

http://theaviationist.com/2015/12/12/gopro-rafale-trilatex/

Обърни внимание колко огледала за обратно виждане им и помисли дали няма да видиш самолет на един километър, ако си с настроение за изпълнение на бойна мисия ;)

преди 8 часа, Тøни написа:

Еми, ние от кога ти повтаряме да спреш. :)

Да спра кое ? да развенчавам руските лъжи и спекулации ли , които и вие тук сляпо и без мисъл, копипействате ? :)

Иначе поради  световното поевтиняване на ресурсите, РФ изгубила $110 млрд

Но.. да не се притесняват... да продават у нас. ...  Цената на горивото падна от началото на  годината едва с 10-20 ст , въглищата са си на миналогодишни цени .. "уелкъм ин губерния Булгариа" ..

Бе що се занимавате още с тия т.е. оня Миро и тоя другия Благо ли беше, къв беше!

Блокирайте ги вдички или просто ги игнорирайте и те ще си поквакак като лудите сами и сами ще се спрат! Нищо ново не може да научи човек от тях , а и темата оспамиха с това на кой самолет му е по - дълга щеката!

Цитат

Питам теб - защо не попиташ няколко от най-агресивните палячовци какви са техните източници и основания за твърденията им. Или, попитай ги, плаща ли им някой, защото поведението им няма белезите на такова на нормални хора.

Можеш да сравниш и космическите им кораби... опа, те хамериканците нямаха изобщо такива. Можеш да сравниш и полевото им леко стрелково оръжие, можеш да сравниш и морското им въоръжение. Ако ти е интересно, де. Колкото до заплащането - обърни се към миро и другите двама продажници. И след като това ти е казвано неколкократно, ама ти си продължаваш да дрънкаш на тая струна, след като наводни темата с това, което ти изнася и не приемаш друго, а в момента, в който бъдеш опроверган, млъкваш по въпроса, те причислявам към категорията на обикновените тролове и съответно те пращам да им правиш компания. Все пак, на някого от останалите може да му е интересно да те чете. Можеш да им обясниш колко високоплатен си и как те не струват нищо, или че всички се продавате. Айде, ти и самочувствието ти без покритие, у лево! И някой комплекс можеш да вземеш със себе си!

screenshotlhkgr.jpg

ПП. Още нещо - няма значение дали има оръжие, което е по-добро от друго, което в даден момент се използва на дадена територия, след като на нея се използва оръжие само на едната страна. Важното е то да върши работа на въпросната територия, а то върши такава. Какво значение има дали F-н'ам-си-колко бил по-добър от Су-н'ам-си-колко, след като на тази територия летят само Су-та, а за F-овете си има С400 и подобни.

Едно американско сравнение на ПВО: http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=744432

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

И аз съм блокирал точно тия. :) Обаче си признавам, че когато ми е скучно, чета някое мнение на Миро, за да се развеселя. :D

преди 10 часа, A.com написа:

Аз няколко пъти, дадох пример на 'експерта', с танковия биатлон. Последната версия Т-72 Б3, управлявана от екипажи, от различни страни. Ми едните уцелват в 95% от стрелбата, другите в 50%. Ма пусти 'експерт', не вдява защо това е така. А като папагал повтаря едни и същи глупости. :ph34r:

А и гледам, че все брои колко самолета били произведени. А пак си проличава, липсата на елементарни мисловни дейности и познания. И веднага давам пример.

Произвеждаш самолет, модел Х, количество 200 броя. След няколко години, пускаш версия Х2. Може да произведеш само 20 от този модел, но да модернизираш до този стандарт, 180 от предното поколение макар и да им сложиш друга номерация като Х-К примерно. И пак имаш 200 броя модел Х2. Но в книгите пише, произведени 20 броя. Всяка военна техника, когато се конструира и разработва, се планира възмоност за модернизации и усъвършенстване било частична, било така наречената дълбока модернизация. И разни 'експерти' дето хал хабер си нямат и не разбират, коментират сложни за тях теми.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Бе що се занимавате още с тия т.е. оня Миро и тоя другия Благо ли беше, къв беше!

Блокирайте ги вдички или просто ги игнорирайте и те ще си поквакак като лудите сами и сами ще се спрат! Нищо ново не може да научи човек от тях , а и темата оспамиха с това на кой самолет му е по - дълга щеката!

А, не бе, ще правим само препратки към Блиц, Зирохедж или каквото беше там. Нали това ви е работата тук - SEO и мътене на главите на простите, бедни и гладни българи.

преди 10 часа, A.com написа:  

Аз няколко пъти, дадох пример на 'експерта', с танковия биатлон. Последната версия Т-72 Б3, управлявана от екипажи, от различни страни. Ми едните уцелват в 95% от стрелбата, другите в 50%. Ма пусти 'експерт', не вдява защо това е така. А като папагал повтаря едни и същи глупости. [emoji185]

А и гледам, че все брои колко самолета били произведени. А пак си проличава, липсата на елементарни мисловни дейности и познания. И веднага давам пример.

Произвеждаш самолет, модел Х, количество 200 броя. След няколко години, пускаш версия Х2. Може да произведеш само 20 от този модел, но да модернизираш до този стандарт, 180 от предното поколение макар и да им сложиш друга номерация като Х-К примерно. И пак имаш 200 броя модел Х2. Но в книгите пише, произведени 20 броя. Всяка военна техника, когато се конструира и разработва, се планира възмоност за модернизации и усъвършенстване било частична, било така наречената дълбока модернизация. И разни 'експерти' дето хал хабер си нямат и не разбират, коментират сложни за тях теми.

Абе, четящия, прежали се, пусни някой линк. Кажи на шефа на смяната да ти прави някой на помощ.

Палячо.

Аз може да не съм най добрия събеседник , особенно когато казвам истината в очите, но пак казвам - бъркате се с форуматака и подобни партийни субективни клоаки , където освен блиц, пан бг, алтеринформейшън, световен поглед инфо .. друго не се  цитира.

Дали ще съм аз опонент на тези клоаки, или друг, няма никакво значение - факта че сте си избрали тотално пропагандни дезинформационни медии за източници, сложили сте си пропагандни чужди символики, и мразите, наистина откровенно мразите , не знам защо , всички други източници. Самия факт на това раздразнено игнориране, гаменщина и обиди ,  поведението на "щраус с глава в пясъка"  би трябвало да ви светне една лампичка че нещо не е наред.. и не е наред във ВАШИЯ телевизор.

преди 15 минути, miro20 написа:

Аз може да не съм най добрия събеседник , особенно когато казвам истината в очите, но пак казвам - бъркате се с форуматака и подобни партийни субективни клоаки , където освен блиц, пан бг, алтеринформейшън, световен поглед инфо .. друго не се  цитира.

Дали ще съм аз опонент на тези клоаки, или друг, няма никакво значение - факта че сте си избрали тотално пропагандни дезинформационни медии за източници, сложили сте си пропагандни чужди символики, и мразите, наистина откровенно мразите , не знам защо , всички други източници. Самия факт на това раздразнено игнориране, гаменщина и обиди ,  поведението на "щраус с глава в пясъка"  би трябвало да ви светне една лампичка че нещо не е наред.. и не е наред във ВАШИЯ телевизор.

Ние и бТВ ти цитирахме веднъж-дваж, ама ти си замълча като насрано дяте:)

Вица на деня- Миро казвал истината в очите. :)

Цитат

В южната част на провинция Алепо сирийската армия е взела под свой контрол пет населени пункта, нанасяйки на терористите значителни загуби в жив сила и техника, съобщи националната информационна агенция SANA.Сирийските военни приложили конкретна тактика за специфичния терен, а не са нападали фронтални. Цялата освободена територия е изчистена от мини, фугаси и взривни устройства, заложени от джихадистите.

http://www.blitz.bg/news/article/380622

Информация от фронта. ;)

преди 4 минути, язе написа:

Вица на деня- Миро казвал истината в очите. :)

При положение, че не вижда по далече от носа си:)

Има едно златно правило - "Не храни трола". Той ще ти повтаря едно и също, докато постигне целта си - да блокира всякаква нормална дискусия и да предизвика интриги и раздори. Затова - блок. Единственото открито досега лекарство против такива. Трол, на когото плащат определена сума, за да пише/говори в някаква насока, да говори за истина и достойнство, е просто нелепо и нагло. Не може по цял ден да цитираш Топфейк, който пък само чака да се появи някъде някаква информация, която не е изгодна за съответната страна, за да я обяви за "опровергана", което след това априори се представя като аксиома, и накрая да ми говориш за източници. Цитират се източници, които не следват цензурираната "правилна" линия, а те не са толкова много. Особено сред телевизиите. Затваряне на очите за всякаква логика и повтаряне неистово на едни и същи опорни точки, това е цялата тактика. Който се върже, все е кяр.

Екипажът на руския стражеви кораб "Сметливый" е предотвратил днес сблъсък с турски траулер в северната част на Егейско море. Това съобщава пресслужбата на руското министерство на отбраната, цитирана от РИА Новости."На 13 декември 2015 г. екипажът на руския стражеви кораб "Сметливый", който е бил на 22 км от гръцкия остров Лемнос, в северната част на Егейско море, е предотвратил сблъсък с турски траулер", се казва съобщението без да се разкриват допълнителни подробности за критичната ситуация. 

Във връзка с инцидента заместник-министърът на отбраната на Русия Анатолий Антонов е поискал обяснение от военния аташе при посолството на Турция в Москва. 

Генералният щаб на турската армия от своя страна днес издаде забрана за пътувания в Русия за служителите на турските въоръжени сили, съобщи турската телевизия НТВ. 

Отношенията между Москва и Анкара се влошиха, след като на 24 ноември турските военновъздушни сили свалиха руския самолет в района на турско-сирийската граница.

За тези няма наказания и порицание, а май те са най-големия проблем при арабите!

Коалицията на Саудитска Арабия бомбардира над 1000 училища в Йемен

http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=744449

Те са на "правилната" страна, затова всичко им е позволено...

Това го бях пускал и преди: http://m.profit.bg/news.php?id=144009

В сравнение с тия Хитлер е невинен като пеленаче.

EDIT: Google го намира: https://www.kaldata.com/forums/topic/231202-%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D1%8A%D1%82-%E2%80%9D%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%E2%80%9D-%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%E2%80%9D%D0%B0%D0%BB-%D0%BA%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B0%E2%80%9D/?page=75

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Подробности за предотвратения сблъсък има: руският кораб панически е открил предупредителна стрелба, щом траулерът е приближил на половин километър от него:

http://mobile.reuters.com/article/newsOne/idUSKBN0TW0EU20151213

преди 3 часа, karadzha написа:

Ние и бТВ ти цитирахме веднъж-дваж, ама ти си замълча като насрано дяте:)

Не мога да ви следя всичките глупости които цитирате. То едно ли е ... :) Вместо да бълваш простотия с подобни квалификации за "насрано дяте" , можеше да се аргументираш с линк примерно.

Ама викаш по е кеф да  си покажеш гаменщината :)

преди 2 часа, Тøни написа:

Екипажът на руския стражеви кораб "Сметливый" е предотвратил днес сблъсък с турски траулер в северната част на Егейско море

Да, и аз го четох... странно е че руснаците почнаха да се занимават с риболовни кораби ... :)

преди 3 часа, Wankata написа:

Има едно златно правило - "Не храни трола". Той ще ти повтаря едно и също, докато постигне целта си - да блокира всякаква нормална дискусия и да предизвика интриги и раздори. Затова - блок. Единственото открито досега лекарство против такива. Трол, на когото плащат определена сума, за да пише/говори в някаква насока, да говори за истина и достойнство, е просто нелепо и нагло. Не може по цял ден да цитираш Топфейк, който пък само чака да се появи някъде някаква информация, която не е изгодна за съответната страна, за да я обяви за "опровергана", което след това априори се представя като аксиома, и накрая да ми говориш за източници. Цитират се източници, които не следват цензурираната "правилна" линия, а те не са толкова много. Особено сред телевизиите. Затваряне на очите за всякаква логика и повтаряне неистово на едни и същи опорни точки, това е цялата тактика. Който се върже, все е кяр.

Парадокса е че точно аз призовавам  това, в отговор на тролене , пувсни , обиди , гаменщина и простотия която се лее и се смята за "аргументи".

От първите заключени теми съм ви го повтарял това. Но ти си сляп за това тролене , нали :) Аз съм ти виновен че не обиждам, че не се заяждам и опровергавм с аргументи вашата простотия, лъжи и дезинформация.

Последното /за опровергаването/  само да те светна, не е тролене.А опит за дискусия с гаменщина и тролове.

Тролене е това което аз ,а  не ти , показах доста по назад :

https://www.kaldata.com/forums/topic/239908-политическите-тролове-пропагандатори-из-форумите/?do=findComment&comment=3085145

пп

Гледам пак цитирал руската партенка "световен.поглед.инфо"  и оня промит червен партиец с голата глава  :)

Ми той дори най големите истини на света да говори, пак няма да му вЕрвам :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Москва няма да приеме схеми за разделяне на Сирия. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на конференция „Средиземноморието: римски диалог“, предаде ТАСС.

„Ние сме против разделянето на Сирия. В новата конституция трябва има сериозни и устойчиви гаранции за различните етнически и религиозни групи, но не трябва да има никакви схеми, насочени срещу разделянето на страната“, каза Лавров.

„Международната група за подкрепа на Сирия се изказа да запазването на териториалната цялост на страната“, добави той.

Кой ще определи бъдещето на Сирия

Бъдещето на Сирия трябва да определят самите сирийци, счита руският министър.

„Разбира се, борбата с тероризма трябва да бъде съпроводена с усилия за политическо разрешаване, – каза Лавров. – Русия от самото начало предприема активни усилия за решаване на сирийската криза чрез преговори“.

„Тези принципи са отразени в Женевското комюнике от 30 юни 2012 г., закрепени са в резолюцията на Съвета за сигурност на ООН и получиха развитие в документите след резултатите от двете Виенски срещи, – продължи той. – Ние сме за независимостта и единството на Сирия, за светския характер на държавата, в която всички етнически и религиозни групи да имат равни права и възможности“.

„Ключът към успеха е в безусловното следване на принципите на Женевското комюнике и Виенските договорености: бъдещето на Сирия трябва да определят самите сирийци“, подчерта министърът.

Лавров припомни двете поставени задачи – създаването на представителна делегация от сирийската опозиция за преговори с правителството и съставянето на списък с терористичните групировки, върху които няма да се разпространява решението за прекратяване на огъня, и които няма да бъдат включени в политическия процес.

Русия призовава на изборите да бъде решен въпросът за сирийския президент Башар Асад, ако в неговата съдба се заключава основният проблем, отбеляза още руският министър.

„Докато страните не седнат на масата за преговори и на започнат обсъждането, никакви конкретни резултати няма да има, – каза той. – Такава атмосфера е благотворна за антагонични позиции, а не за съгласуването им чрез диалог“.

„Казват, че сунитите в Сирия ненавиждат Асад, ако проблемът е в това, то проведете дългосрочни избори и го победете там, ако той участва“, добави Лавров.

За работата на групата за подкрепа на Сирия

Международната група за подкрепа на Сирия може да се събере следващата седмица, ако бъдат съгласувани списъците на терористите и опозицията, разказа Лавров.

„Ако тези „домашни“ бъдат изпълнени (двата списъка бъдат съгласувани), мисля, че Международната група за подкрепа на Сирия може да се срещне още следващата седмица“.

Русия ще направи всичко възможно, за да внесе значителен принос в международната конференция за Либия, която ще се проведе на 13 декември в Рим, подчерта Лавров.

Той отбеляза, че в Либия „на практика престанаха да съществуват държавните структури“. „Ние напълно подкрепяме усилията на ООН, насочени към оказването на съдействие за националното помирение в Либия, – подчерта Лавров. – И ние ще направим всичко възможно, за да внесем своя принос в конференцията, която ще се състои в Рим вдругиден“.

По-рано в интервю за италиански медии руският външен министър отбеляза, че „срещата по Либия, предложена от Италия, САЩ и ООН, несъмнено, е важна“. „Ние задължително ще участваме в нея, – подчерта Лавров. – Знам, много страни ще участват на ниво заместник-министри или министри по регионалните въпроси“. В същото време руският министър изрази мнение, че „независимо от това как ще протече тази среща, тя няма да реши всички проблеми“.

Поради санкциите срещу Турция, спират автомобилни заводи, за перални и хладилници също

http://www.svoboda.org/content/article/27423923.html

Но няма проблем.. руската икономика е "самозадоволителна"  и "самодостатъчна" :)

преди 42 минути, Blago72 написа:

Подробности за предотвратения сблъсък има: руският кораб панически е открил предупредителна стрелба, щом траулерът е приближил на половин километър от него:

http://mobile.reuters.com/article/newsOne/idUSKBN0TW0EU20151213

След като траулерът не е отразил, нито едно от предупрежденията. Дори и сигналните ракети... се е стигнало до обстрел, принуждаващ го да промени курса си. Иначе е вървял към сблъсък.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.