Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 10 минути, Богатир написа:

Руска стратегическа подводница изстреля междуконтинентална ракета "Синева"

На 12 декември от борда на атомния ракетен подводен крайцер със стратегическо предназначение "Верхотурье" от акваторията на Баренцово море бе извършен успешен пуск на междуконтинентална балистична ракета (МБР) "Синева". Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната на Руската федерация, цитиран от РИА Новости.

Едно леко предупреждение към краварите..

Същите тези, в момента се канят да гласуват, отпадане на забраната за износ на петрол. Това означава, нов срив в цените на петрола. Което ме навежда на мисълта, че те адски много искат да умаломощят руската икономика. Което пък означава, че се готвят за война с Русия... Може би, това е причината, руснаците да им отправят подобни намеци.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 531,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 1 минута, язе написа:

Същите тези, в момента се канят да гласуват, отпадане на забраната за износ на петрол. Това означава, нов срив в цените на петрола. Което ме навежда на мисълта, че те адски много искат да умаломощят руската икономика. Което пък означава, че се готвят за война с Русия... Може би, това е причината, руснаците да им отправят подобни намеци.

Това е пределно ясно на всеки с малко мозък в главата си. В дъното на всяко действие на терористичната органицазия НАТО, ФАЩ и тяхното творение ДАЕШ, са провокации към Русия и въвличането и във война.

Има една група от хора, които стоят винаги в сянка, и управляват света и икономиката - те много искат да унищожат Русия и да завземат тези огромни територии и природни богатства.

Но Русия има Путин - един голям политик и Президент, който няма да остави кръвопийците да унищожат тази велика страна. Когато на власт беше пияния Елцин, той рушеше икономиката на страната и пиндосите го поощряваха, че това е истинскта демокрация, но дойде лошия Путин, стабилизира държавата, укрепи я, даде увереност на хората и това никак не се нрави на някои "хора"

Мене ме скъсва от смех, една от опорните точки на соросоидите, от която май се отказаха вече... Видите ли, руснаците умирали от глад. При положение, че в Москва средната работна заплата е 1500 евро. А да... и в училищата нямали тоалетни. :)

Форумните комедианти отново постнаха линкове, доказващи бомбастичните им твърдения за супер-дупер съвеЦката техника :D

Всъщност, за това им плащат - да реферират към Блиц и подобни руски сателитни сайтове, с SEO цели.

С 1500 долара, евро или паунда в Москва едва ще свързваш двата края. Ама нищо, на скъсаните българи това им стига да отворят големи очи :D

преди 10 часа, Blago72 написа:

Американски срещу руски пилоти не съм твърдял, че са се били. Но, израелски са.

И с американски са се били. Още през Втората световна война има един интересен случай. Американски летци объркват съветска военна колона(или беше лагер) и го атакуват. Съответно съветската авиация идва да помага на наземните части и се стига до въздушен бой. Ама това може да го пратим в графата куриози.

Обаче, напиши в google Кожедуб, Пепеляев, Сутягин, МиГ-15 срещу F-86, Войната в Корея и ще видиш, че въздушните битки между американци и руснаци никак не са малко. Статистиката, която и двете страни показват като унищожени/загубени самолети е коренно противоположна и няма да я коментирам. И САЩ и СССР твърдят, че са унищожили стотици(хиляди) противникови самолети, а са загубили в пъти по-малко. Пропаганда, его, чест...всички сме еднакви. :)

От руска страна има интересен момент. Кожедуб и момчетата му са изтеглени, за да им се даде почивка, и на тяхно място са изпратени други съветски летци. Оказва се, че новаците не ги бива за почти нищо. А причината е, че главнокомандващия(забравих му името) много харесал как момчетата летели на някакъв парад и затова решил да ги изпрати директно на фронта, без каквато и да било подготовка. Грешката е осъзната и се налага Кожедуб да се връща обратно. На всичкото отгоре съветските летци са летели без противо-претоварващи костюми, за разлика от американските си колеги, което при витлови самолети не е особен проблем, ама при реактивни си е.

Боен опит:

От изброените конфликти боен опит имаха само летците, участвали в първата иракска война. Ама от тях вече никой не лети. Останалото е, за изтребители, патрулиране. За ударни самолети, бомбардировачи - руснаците имат опит от Чечня и Грузия, САЩ - Ирак и Афганистан. Ама когато летиш на 5000+ метра(за да не те думне някое ПЗРК) - то това и на полигон можеш да го правиш.

преди 27 минути, язе написа:

Мене ме скъсва от смех, една от опорните точки на соросоидите, от която май се отказаха вече... Видите ли, руснаците умирали от глад. При положение, че в Москва средната работна заплата е 1500 евро. А да... и в училищата нямали тоалетни. :)

Глупости.
Средната работна заплата в Москва е 59 000 рубли.
Курс 1 российский рубль = 0.014165 дол. США и това означава 835.74 американски долара средна работна заплата. Москва е столица, но не Русия. Навътре из губерниите е много зле. Средната работна заплата е относително разбиране и други източници вдигат летвата до 61 000 рубли, но това далеч не прави 1500 евро.

Русия е една бензоколонка, чийто бюджет разчита предимно от продажби на нефт/газ. Положението не е розово в последните седмици и нефтът за поред път падна заради СА. Тя си отмъщава на Русия за Сирия донякъде. Големият въпрос е колко ще струва войната на Путин при тези цени на нефт, колко ще се задържи/издържи. Иран, например, се оттегля и остава с символично участие на 700 стражи от корпуса на ИР. Хитлер бленуваше мълниеносна война, явно  и Путин е споделял подобен блян, но сега страха на руснаците е да не се повтори Афганистан. Пари на вятъра и безмислени жертви.

Камиларите могат да бъдат победени само по един начин -килими от вакуумни бомби, напалм, обеднен уран, защото само това може да озапти полирания мозък от крясъци алах ахбар untermensch. Назидателно, като в Грозни, в противен случай е демонстрация на руския военен промишлен комплекс.

преди 10 часа, Blago72 написа: Американски срещу руски пилоти не съм твърдял, че са се били. Но, израелски са.

И с американски са се били. Още през Втората световна война има един интересен случай. Американски летци объркват съветска военна колона(или беше лагер) и го атакуват. Съответно съветската авиация идва да помага на наземните части и се стига до въздушен бой. Ама това може да го пратим в графата куриози.

Обаче, напиши в google Кожедуб, Пепеляев, Сутягин, МиГ-15 срещу F-86, Войната в Корея и ще видиш, че въздушните битки между американци и руснаци никак не са малко. Статистиката, която и двете страни показват като унищожени/загубени самолети е коренно противоположна и няма да я коментирам. И САЩ и СССР твърдят, че са унищожили стотици(хиляди) противникови самолети, а са загубили в пъти по-малко. Пропаганда, его, чест...всички сме еднакви. [emoji4]

От руска страна има интересен момент. Кожедуб и момчетата му са изтеглени, за да им се даде почивка, и на тяхно място са изпратени други съветски летци. Оказва се, че новаците не ги бива за почти нищо. А причината е, че главнокомандващия(забравих му името) много харесал как момчетата летели на някакъв парад и затова решил да ги изпрати директно на фронта, без каквато и да било подготовка. Грешката е осъзната и се налага Кожедуб да се връща обратно. На всичкото отгоре съветските летци са летели без противо-претоварващи костюми, за разлика от американските си колеги, което при витлови самолети не е особен проблем, ама при реактивни си е.

Боен опит:

От изброените конфликти боен опит имаха само летците, участвали в първата иракска война. Ама от тях вече никой не лети. Останалото е, за изтребители, патрулиране. За ударни самолети, бомбардировачи - руснаците имат опит от Чечня и Грузия, САЩ - Ирак и Афганистан. Ама когато летиш на 5000+ метра(за да не те думне някое ПЗРК) - то това и на полигон можеш да го правиш.

Избягвам да цитирам Корейската война по ред причини: прекалено старо е, няма достоверна информация за битките по това време, съмнявам се да е имало значително участие на руски пилоти, Русия все още не е изоставала много - технологиите са имали по-малко значение за съдбата на въздушния бой.

В сравнение с немските пилоти от ВСВ, руските са като младенци :) Това са истинските асове - немските пилоти и танкисти.

Войната през 2003г. също е сравнително прясна, има натрупан реален боен опит, ако и да е срещу значително по-слаб противник. В Чечня опитът е минимален, като обем, в Грузия е било по-сериозно, със съответните свалени руски самолети, наземни противо-въздушни средства и т.н. И това е опитът.

Говорим за средна работна заплата, не за минимална... :)

Относно евентуална война- ясно е, че руснаците немогат да бъдат бити, в откровен военен конфликт.  Затва се и търсят всевъзможни начини, да се спре Русия. Само дето за родину, руснака отива на сигурна смърт и не му пука... това не могат да го осмислят платените войници на гейармията на САЩ.

Не знам дали са супер, още по-малко пък знам дали са дупер. Един премълчаван напоследък от разни форумни икспертьи факт: след първата стрелба с "Калибр" хамериканците на пожар си изтеглиха самолетоносача и разрушителите от Персийския залив. Сигурно да не му падат по палубата от ония, падащите и пушещи руски самолети, знам ли...

Относно заплатата: http://www.blitz.bg/news/article/351863

преди 1 час, Profruit написа:

Глупости.
Средната работна заплата в Москва е 59 000 рубли.
Курс 1 российский рубль = 0.014165 дол. США и това означава 835.74 американски долара средна работна заплата. Москва е столица, но не Русия. Навътре из губерниите е много зле. Средната работна заплата е относително разбиране и други източници вдигат летвата до 61 000 рубли, но това далеч не прави 1500 евро.

Да не би в САЩ, Италия ,Франция няма райони с неистова мизерия! За какво говорим Айде стига! Аксо не си излизал извън пределите на България друг въпрос и важното е да си влизал в дълбоката провинция на "велики" страни! 

Инак като казах подтготовката за Трета световна война върви в пълна сила. Целия флот на Русия е поставен под бойна гоотовност, ядрените сили също, авиацията също, а това означава само едно - пламването е съвсем близко! И не си правете илюзии - ще се използва ядрено оръжие! Американците се опитват да отслабят основния фронт на русите като подклаждат нови проблеми в Украйна! На русите вече им писна! Както каза колега по - горе имайте предвид ,че руския войник за своята родина е готов на всичко!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Да нефт и газ, са голямо перо в руската икономика. Но не е единственото. Ниски цени на нефта, ще причинят проблеми, но няма да бутне страната. И е доста лековерно, да се правят сравнения в долари, на заплатите в различните страни. Без да се взимат под внимание, доста икономически неща. Не забравяйте, че в момента доста от необходимите стоки, се правят или в самата Русия. И селското им стопанство, доста бързо се развива, за да запълни нишата. Това което се внася, основно се плаща в рубли, а не в долари. И миналата година, разни 'експерти' се надяваха да фалира, ама е на не е. А даже провежда военни операции.

По-интересна е тази информация

Цитат

Ниските цени на петрола са проблем не само за компаниите, които търгуват с него, но и за петролните шейхове от Персийския залив. Парите им явно привършват, затова емирствата в района търсят начини да напълнят хазната си, става ясно от репортаж на „Ал Джазира” от заседанието на Комитета по финансово и икономическо сътрудничество на страните от Залива.  В организацията влизат Саудитска Арабия, Кувейт, Бахрейн, ОАЕ, Оман и Катар. След заседанието бе обявено официално, че ще бъде въведен ДДС върху стоките, които се продават в тези държави. Така за първи път финансови мерки ще засегнат и обикновените граждани на емирствата, които не са свикнали да плащат на държавите си никакви данъци.

http://www.blitz.bg/news/article/380509

П.П Тиражирана по медиите информация, че Иран изтегля военните, май ще се окажат, поредната лъжа.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

преди 6 минути, Wankata написа:

/Офтопик:

Руското оръжие според Благо:

12369176_1024217684309268_52680922824965

/Офтопик

Малко данни! 

Боен хеликоптер Алигатор т.е АЗЛК или Алигатор - Зъл Лаком Крокодил

Често падат от него разни неща като рпротивотанкови ракети, неуправляеми и управляеми хвърчила!

Истинсик ужас за НАТОвсските войни.

Този коментар е за да спестя мъките на Благо де!

преди 36 минути, ghostBG86 написа:

Да нефт и газ, са голямо перо в руската икономика. Но не е единственото. Ниски цени на нефта, ще причинят проблеми, но няма да бутне страната. И е доста лековерно, да се правят сравнения в долари, на заплатите в различните страни. Без да се взимат под внимание, доста икономически неща. Не забравяйте, че в момента доста от необходимите стоки, се правят или в самата Русия. И селското им стопанство, доста бързо се развива, за да запълни нишата. Това което се внася, основно се плаща в рубли, а не в долари. И миналата година, разни 'експерти' се надяваха да фалира, ама е на не е. А даже провежда военни операции.

По-интересна е тази информация

http://www.blitz.bg/news/article/380509

П.П Тиражирана по медиите информация, че Иран изтегля военните, май ще се окажат, поредната лъжа.

В подкрепа на рублата ще кажа, че примерно игрите за руския пазар са около два пъти по-евтини отколкото за нашия и изобщо за Западния пазар, към който принадлежим ние, но не и Украйна, Молдова и така нататък. 

Хиляди срещу Нато в Подгорица, на живо в момента

Цитат

В Подгорица Започна масовият митинг » Не на Нато», срещу влизането на Черна Гора във военния алианс.

преди 3 часа, язе написа:

Кой къде е казал такова нещо ? ?

Олигархията в РФ е факт , за който факт никой не спори. А дали измират от глад.. едва ли .. нали имат "самозадоволителна" икономика, по която се прехласвате :)

преди 2 часа, Blago72 написа:

Всъщност, за това им плащат - да реферират към Блиц и подобни руски сателитни сайтове, с SEO цели.

мдам.. знаем ги .. един такъв постоянно цитира всеизвестната световна медия "пан бг" :) или в краен случай "световен поглед . инфо" , които пък цитират руска весна или руски дневник

:):):)

нюз фронт пък е тотален терористичен дезинформационен сайт , който не знам колко умен трябва да си за да го цитираш..

.. но го правят...

преди 1 час, язе написа:

Относно евентуална война- ясно е, че руснаците немогат да бъдат бити, в откровен военен конфликт.  Затва се и търсят всевъзможни начини, да се спре Русия. Само дето за родину, руснака отива на сигурна смърт и не му пука... това не могат да го осмислят платените войници на гейармията на САЩ.

Прав си ... в Украйна бяха хвърлени хиляди руски военни , за които на никой не му пука...

Винаги съм питал .. дори един или двама доброволци загинали да има... / всъщност са хиляди/  то.. защо няма до момента нито един ,ама нито един официално признат загинал в Украйна срещу   т.нар. бандитска хунта ??

Защото за тези неща никой не спори - загинали са в конфликта вече  няколко хиляди и от двете страни, има изпратени , официално оповестени от Пу  "доброволци" / всъщност руски спецназ/  , котио са закупили танкове и гаубици във "военторг"  ... и...  видиш ли ти .. няма нито един до момента официално погребан с почести и чест, войник доброволец !

Изводи ?

Мислим , не ?

преди 57 минути, Black Power написа:

И не си правете илюзии - ще се използва ядрено оръжие! Американците се опитват да отслабят основния фронт на русите като подклаждат нови проблеми в Украйна! На русите вече им писна! Както каза колега по - горе имайте предвид ,че руския войник за своята родина е готов на всичко!

Да , да.. докато търсите със свещ американска намеса, знаем този руски  лаф.. "ние сме дошли тук да се защитаваме" :):):)

Ти отиваш ли "някъде" да се "защитаваш "  ? :)

преди 15 минути, M.Николов написа:

Малко за "русофилите" във форума!:)

http://bgvik.info/?p=200239&ti=178414

И аз искам да живея така! Това ако е мизерия, то тогава в нашия роден северозапад какво ли да е? Е верно, членове на НАТО и ЕС сме , ма!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

На мен и тук ми харесва. Не е проблема къде живея, нито колко изкарвам. Чисто и просто не искам някой да ми дава наклон на оная ми работа и то намиращ се зад океана. Нацията ни е проблемна и като че ли това не е толкова от отдавна. И преди не сме били цвете за мирисане, но сега сме с голи задници. Такова нещо никога не е било - да нямаме армия, която поне за 24 часа да се противопостави на коя да е съседна държава. Че сега сърбите да ни подхванат, ще ни бият като тъпан на хоро. Не говоря за Турция, те даже няма да забележат че има две граници, преди да стигнат Румъния. 

Не знам дали са супер, още по-малко пък знам дали са дупер. Един премълчаван напоследък от разни форумни икспертьи факт: след първата стрелба с "Калибр" хамериканците на пожар си изтеглиха самолетоносача и разрушителите от Персийския залив. Сигурно да не му падат по палубата от ония, падащите и пушещи руски самолети, знам ли...

Относно заплатата: http://www.blitz.bg/news/article/351863

Не, не знаеш. Не виждам и с какво е интересно оръжието "Калибр".

Според мен, самолетоносачът е бягал от СУ-24 - някоя падаща машина да не го уцели...

преди 1 час, Кико написа:

Чисто и просто не искам някой да ми дава наклон на оная ми работа и то намиращ се зад океана.

Като те гледам с руското знаме, съмнявам се че зад океана ти дават наклон... на оная ти работа.. :) каквато и да е тя :)

Току що, Blago72 написа:

То и аз не разбрах.. ракетите "калибър" поразяват цели или кацат някъде .. неизвестно къде ? :)

Само не ми цитирайте Шойгу ..  :):)

според него Ид отдавна я няма заради високоточните удари на руските военнокосмически сили :):)

На мен и тук ми харесва. Не е проблема къде живея, нито колко изкарвам. Чисто и просто не искам някой да ми дава наклон на оная ми работа и то намиращ се зад океана. Нацията ни е проблемна и като че ли това не е толкова от отдавна. И преди не сме били цвете за мирисане, но сега сме с голи задници. Такова нещо никога не е било - да нямаме армия, която поне за 24 часа да се противопостави на коя да е съседна държава. Че сега сърбите да ни подхванат, ще ни бият като тъпан на хоро. Не говоря за Турция, те даже няма да забележат че има две граници, преди да стигнат Румъния. 

А защо ще ни бие някой? Какво ще иска от нас?

преди 8 минути, Blago72 написа:

Според мен, самолетоносачът е бягал от СУ-24 - някоя падаща машина да не го уцели...

Да, де. Нали и аз това казвам.

Не са ти интересни тия, а самолетоносачът е бягал от падащи руски самолети.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.