Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

То това ли била целта на НАТО? Да завземат Русия. Е, казаха си го най-накрая, макар и по заобиколния начин чрез разпенил се резняк. 

ПП: Навремето имах един приятел, съученик, с който седяхме на един чин дълго време. Той пък искаше да завзема България. Получи си го от моя страна - дясно круше в час по Български език.  Постоянно ошарваше атласите, чертаейки някакви имагинерни граници на Османската империя. Куче което лае, не хапе. Пази се от това, дето си трае. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 531,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

По ми е интересно да разбера,кого се има в предвид под "регионални съюзници"......щото ако се включва и България,като член на НАТО..тогава ще стане страшно...

p.s. В България ,никой няма да вдигне оръжие срещу Русия....освен предателите....

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

преди 42 минути, NIKISHARK написа:

По ми е интересно да разбера,кого се има в предвид под "регионални съюзници"......щото ако се включва и България,като член на НАТО..тогава ще стане страшно...

p.s. В България ,никой няма да вдигне оръжие срещу Русия....освен предателите....

Tо па щото имаме кво да вдигнем... БЖългарин срещу руснак няма да тръгне, както и да му се иска на Плевньо. Ако България участва във война, със смешната си армия, половината от която бременна, ще трябва да разчита на доброволци. Кауза пердута...

преди 1 час, Кико написа:

То това ли била целта на НАТО? Да завземат Русия.

Е, чак сега ли го разбрахте! Това е целта - да!

на 14 декември 2015 г. at 17:44, NIKISHARK написа:
преди 11 минути, Black Power написа:

на 15 декември 2015 г. at 20:27, Black Power написа:

Доколкото знам НАТО е трябвало да се разпусне след закриването на Варшавския договор, но америнугите пак са си правили ясно кви сметки – другите да им водят войните.

преди 1 минута, karadzha написа:

Доколкото знам НАТО е трябвало да се разпусне след закриването на Варшавския договор, но америнугите пак са си правили ясно кви сметки – другите да им водят войните.

Да ама не. Напротив...

Лично мнение::offtopic_s:Въпреки, че преди 137 години Русия ни освободи,никога не сме били част от територията на Русия.През всички тези години,България е била  САМОСТОЯТЕЛНА И ПРИЗНАТА ДЪРЖАВА!България сама е решавала къде,с кого и как да води политиката си,за разлика от 500 годишното робство...Тук често се чуват ,от промити мозъци,мнения за "вредите нанесени от близките отношения с Русия",а никои не се замисля,че България изобщо нямаше да има "отношения" ,ако не беше Русия...Дори ще стигна по-далеч-Тодор Живков,лека му пръст,беше по-добър държавник,от тези сегашните измислени политици..същите тези дето тогава "мътеха водата"..и сега продължават ..крадат от бедния Български народ...Я някой да си направи труда,да провери икономиката ни преди и сега..За едни банани и портокали ли се продадохме..!?Нищо не направихме...само върнахме чорбаджиите ...както е било през турско...

Излизат тук някакви келеши,и ми плещят за Америка,НАТО...Европейски съюз...Абе ей...таз България дето я виждате(и дето строеното тогава,не можете да боядисате) е строена със заплати от 80 до 180 лв заплати...и с целия труд на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!! Вие какво направихте с вашата "Евроинтеграция" и вашите "Европейски заплати"!?Вдигнахте годините за пенсиониране,турски новини и сериали по всички национални телевизии,дадохте по 30 лв. на дете,прословутото "безплатно" лечение, узаконихте мафията и картелите..направихте така,че работодателите да се подиграват с труда на работниците,Това ли ви е "Демокрацията"!?

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

преди 5 часа, glen написа:

на въпрос на годишната пресконференция,относно Южен поток,чичко Путин отговори така-

Решението на България е изненадващо. това би означавало много пари за тях!

https://youtu.be/58IHMW1g2J0

видеото ти го нема, но както и да е.. аз до сега от политици съм чувал манни небесни и какви ли не простотии..  икономистите и реалните цифри  казват друго за ЮП.

Накратко казано - нищо общо с лобистките простотии на Пу .

преди 3 часа, NIKISHARK написа:

Разбрасе че сме член на НАТО. И това е  най добрата разумна политика към момента в интерес на нащите национални интереси.

Доказвано  многократно , пък и вие сами може да сравните нивата на "приятелските" сателити на РФ , спрямо нас.

преди 2 часа, NIKISHARK написа:

Лично мнение::offtopic_s:Въпреки, че преди 137 години Русия ни освободи,никога не сме били част от територията на Русия.През всички тези години,България е била  САМОСТОЯТЕЛНА И ПРИЗНАТА ДЪРЖАВА!България сама е решавала къде,с кого и как да води политиката си,за разлика от 500 годишното робство...Тук често се чуват ,от промити мозъци,мнения за "вредите нанесени от близките отношения с Русия",а никои не се замисля,че България изобщо нямаше да има "отношения" ,ако не беше Русия...Дори ще стигна по-далеч-Тодор Живков,лека му пръст,беше по-добър държавник,от тези сегашните измислени политици..същите тези дето тогава "мътеха водата"..и сега продължават ..крадат от бедния Български народ...Я някой да си направи труда,да провери икономиката ни преди и сега..За едни банани и портокали ли се продадохме..!?Нищо не направихме...само върнахме чорбаджиите ...както е било през турско...

Излизат тук някакви келеши,и ми плещят за Америка,НАТО...Европейски съюз...Абе ей...таз България дето я виждате(и дето строеното тогава,не можете да боядисате) е строена със заплати от 80 до 180 лв заплати...и с целия труд на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!! Вие какво направихте с вашата "Евроинтеграция" и вашите "Европейски заплати"!?Вдигнахте годините за пенсиониране,турски новини и сериали по всички национални телевизии,дадохте по 30 лв. на дете,прословутото "безплатно" лечение, узаконихте мафията и картелите..направихте така,че работодателите да се подиграват с труда на работниците,Това ли ви е "Демокрацията"!?

форуматака се е преселил май тук :):)

съчетание на фалшив български патриотизъм с фалшив, но руски патриотизъм , с фалшива история, с фалшиви соц утопии, ... и накрая с  фалшиви изводи... т.е. ... "АТАКА . НАПРЕД .. "  :)

Тук често се чуват ,от промити мозъци,мнения за "вредите нанесени от близките отношения с Русия",а никои не се замисля,че България изобщо нямаше да има "отношения" ,ако не беше Русия...

Понеже не познаваш историята, ще ти напомня... много от бедите на България можеха да бъдат спестени ... например факта на Съединението , което е било ВЪПРКИ руските интереси , ане благодарение на тях.

Боевете на великите български воини срещу руснаците - също .

Мнението на българските възрожденци за руснаците - също са моя отправна точка и идоли.

.Дори ще стигна по-далеч-Тодор Живков,лека му пръст,беше по-добър държавник,от тези сегашните измислени политици..същите тези дето тогава "мътеха водата"..и сега продължават ..крадат от бедния Български народ..

Тодор Живков, може и да е бил "народен човек " но не и политик и икономист.. дори е смешно да се помисли дори ... затова и вицове имаше ...

Преди да го възхваляваш, припомни си трите фалита на социалистическа България. Припомни си че тези които и сега владеят лостовете или са преки участници в нагласения непрозрачен преход , или нагласени от същите тези ваши любим ислужби , хора .

И последно .. "Атака! НАпред ! Ура! Вперед ! " :)

преди 3 часа, NIKISHARK написа:

Предателите са именно тези които са поставили чужди / в случая  путински интереси /  пред интересите на Родината- България.

Ти, който проповядваш такива простотии като цитираното ,  си национален предател.

Аз имам някакви надежди за съвременният свят и общество. Съвсем се бях отчаял, но от скоро вече хора като Владимир Путин не се свенят да наричат нещата с истинските им имена. До преди 10г това беше немислимо. 

преди 3 часа, Богатир написа:

Русия това, Русия онова и снимка на американски изтребител Ф-15. Оставам с впечатлението, че Русия ползва американски самолети. Едни журналисти си имаме.....ябълка от круша не могат да различат, но статии пишат/превеждат.

преди 3 часа, язе написа:

Tо па щото имаме кво да вдигнем... БЖългарин срещу руснак няма да тръгне, както и да му се иска на Плевньо. Ако България участва във война, със смешната си армия, половината от която бременна, ще трябва да разчита на доброволци. Кауза пердута...

На запасняци трябва да разчитаме, че доброволците ако са на по-малко от 28-29 години не знаят що е това казарма, а с един ентусиазъм куршуми не се спират.

нещо странно се случи- сащ прие всичко на срещата!!!

на първо място, след срещата си с Путин, Кери оттегли позицията и песента на САЩ -Асад трябва да си върви.

на второ място Байдън призова Турция да се изтегли от Ирак.

и накрая,МВФ призна $ 3,0 милиарда дълг на Украйна към Русия като официален и суверен.

нещо огромно излезе на тази среща в Москва!САЩ премахна техните F15  от турската военновъздушната база Инджирлик,които висеха там по малко от 2 месеца.може би е просто реална сделка, която решава някои от големите въпроси между САЩ и Русия!и всичко в рамките на 24 часа след толкова години война ако въобще може да се вярва на лъжливия език на неокон!

Редактирано от glen (преглед на промените)

преди 4 часа, Black Power написа:

Да, мислех си че НАТО има други функции. Поне след 1990 година.  Обаче има и друго нещичко. В България от край време се обвиняват комунистите за всичко. Само че същите тия комунисти вкараха Живков  в затвора. Какви комунисти са тогава? Никакви. Това са просто позивните им. Като навърже човек нещата му става ясно, че никакви комунисти не е имало, а само едни предатели и продажници. Навремето ги наричаха шпиони, агенти и така нататък. Завзеха си властта, вкараха ни там, където трявбаше да ни вкарат и сега обвиняват несъществуващите комунисти. Всъщност, съществуваха будали, но те ходеха да събират членски внос по кварталите и запълваха седалките на партийните събрания. Същите тия комунисти днес са с по 150-200 лева пенсия. Много ме е яд като се бъркат хората, вярвали и вярващи в някаква идея с продажниците и шпионите, с които е пълна България днес, а и в миналото. 

преди 1 час, miro20 написа:

видеото ти го нема, но както и да е.. аз до сега от политици съм чувал манни небесни и какви ли не простотии..  икономистите и реалните цифри  казват друго за ЮП.

Разбрасе че сме член на НАТО. И това е  най добрата разумна политика към момента в интерес на нащите национални интереси.

Доказвано  многократно , пък и вие сами може да сравните нивата на "приятелските" сателити на РФ , спрямо нас.

съчетание на фалшив български патриотизъм с фалшив, но руски патриотизъм , с фалшива история, с фалшиви соц утопии, ... и накрая с  фалшиви изводи... т.е. ... "АТАКА . НАПРЕД .. "  :)

Понеже не познаваш историята, ще ти напомня... много от бедите на България можеха да бъдат спестени ... например факта на Съединението , което е било ВЪПРКИ руските интереси , ане благодарение на тях.

Мнението на българските възрожденци за руснаците - също са моя отправна точка и идоли.

Тодор Живков, може и да е бил "народен човек " но не и политик и икономист.. дори е смешно да се помисли дори ... затова и вицове имаше ...

Преди да го възхваляваш, припомни си трите фалита на социалистическа България. Припомни си че тези които и сега владеят лостовете или са преки участници в нагласения непрозрачен преход , или нагласени от същите тези ваши любим ислужби , хора .

Предателите са именно тези които са поставили чужди / в случая  путински интереси /  пред интересите на Родината- България.

Ти, който проповядваш такива простотии като цитираното ,  си национален предател.

Поредния ти тъп тролски  пост. Усети, че някой може да ти тегли някоя майна и давай, да тролстваме на воля, че става интересно. После твърди пак, че не си трол. Не само си трол, а и си от ония, които описах по-горе и заради които хората, които страдаха пак страдат без надежда нещата да се променят дори за внуците им. Защото нека не се заблуждаваме. Винаги е било така - нямаш ли дядо владика, си оставаш просяк и слуга. 

преди 1 час, miro20 написа:

Видеото си е там кой ти е виновен,че си с две леви ръце? За другите простотии и разните му форум атаки абе мирча ти освен,че си некадърен един линк да отвориш си и с толкова промит мозък,че се вкарваш в какви ли не измислени филми. Кои са тия Путински интереси? Повтаряш клишетата само.  В интерес на България ли е да се допуска намеса на Турция във вътрешите и работи? Щели да ни помагат. Да не и помогнем ние,че става после страшно.

Цитат

Турция може също така да помогне за поддържането на вътрешна стабилност сред турците и мюсюлманите в страната, пише в. "Дейли сабах"

То твоето бива бива ама направо смърди по мрежата.

Сега оле мали ще ми скача с ония ми ти там ... как беше "Като свършат аргументите..."  или нещо подобно или пък някакъв линк или за по сигурно с двадесет линка пуснати незнайно откъде и доказващи някакви фантастики. Пий хапчетата и лягай.

Момчета,моля ви,не цитирайте трола,блокирал съм го.Не искам да си опъвам нервите.Блокирайте го и вие,човека не е наред... изпуснали са го от някъде.

p.s.Това е за miro20:-За 2-ри път наричаш и обиждаш ,конкретен човек ,национален предател-считай се за предупреден.Трети път няма да има.

преди 1 час, NIKISHARK написа:

Момчета,моля ви,не цитирайте трола,блокирал съм го.Не искам да си опъвам нервите.Блокирайте го и вие,човека не е наред... изпуснали са го от някъде.

p.s.Това е за miro20:-За 2-ри път наричаш и обиждаш ,конкретен човек ,национален предател-считай се за предупреден.Трети път няма да има.

Ще се самоцитирам :

"Предателите са именно тези които са поставили чужди / в случая  путински интереси /  пред интересите на Родината- България. "

Ище ти потретя и потрийсетя ако трябва - такива за мен са национални предатели.И всеки път ще им го напомням .И на такива като теб най вече . :)

преди 6 часа, Кико написа:

Обаче има и друго нещичко. В България от край време се обвиняват комунистите за всичко. Само че същите тия комунисти вкараха Живков  в затвора. Какви комунисти са тогава? Никакви. Това са просто позивните им. Като навърже човек нещата му става ясно, че никакви комунисти не е имало, а само едни предатели и продажници. Навремето ги наричаха шпиони, агенти и така нататък. Завзеха си властта, вкараха ни там, където трявбаше да ни вкарат и сега обвиняват несъществуващите комунисти. Всъщност, съществуваха будали, но те ходеха да събират членски внос по кварталите и запълваха седалките на партийните събрания. Същите тия комунисти днес са с по 150-200 лева пенсия. Много ме е яд като се бъркат хората, вярвали и вярващи в някаква идея с продажниците и шпионите, с които е пълна България днес, а и в миналото. 

Пак казваш симптомите , но не и основното - че това си бе факт, факт е.. "Развития соц" възпитаваше хората в това да се "уреждат" , да говорят едно, знаейки че е лъжа, да правят друго и т.н.. И което е по важно - това не е някакъв български патент, а тази система се срина изцяло и невъзвратимо, колкото и да не ви се иска това. Не България е виновна, а целия СИВ се срина, като повлече крак СССР където тези процеси бяха в пъти по големи и дълбоки. Ние само "копирахме" този "опит" .

преди 7 часа, glen написа:

на първо място, след срещата си с Путин, Кери оттегли позицията и песента на САЩ -Асад трябва да си върви.

Ами , всъщност, не е точно така...

Цитат

Керри встретился с президентом Путиным накануне очередного раунда переговоров по урегулированию конфликта в Сирии, которые проходят в Нью-Йорке в пятницу 18 декабря. Российская сторона впервые согласилась признать стороной этих переговоров представителей сирийской оппозиции, в том случае если они будут выступать под эгидой ООН. Американцы, судя по всему, в свою очередь больше не настаивают на немедленном исключении из игры Асада. Компромисс может состоять в том, что Асад покинет свой пост после досрочных выборов, которые состоятся в следующем году.

Урегулирование противоречий по сирийскому вопросу в свою очередь означает возможность создания реальной международной коалиции против ИГИЛ, в которой Россия рассматривается как полноправный и самостоятельный партнер

Руснаците признават сирийската опозиция като страна в конфликта, американците не настояват за незабавно сваляне на Асад, като компромиса е - до провеждане на предсрочни избори следващата година.И че разглеждат РФ като партньор в борбата с ИД.

което .. чакай малко.. ами то това си бе много стара позиция на САЩ :)

И още :

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-assad-idUSKBN0U032R20151217

Строг, но справедлив. И обективен.

Явно един модератор не стига да пази свещената крава на руската пропаганда във форума :)

Да, нека всеки блокира, тоя грантаджийски отпадък. Стига сте влизали в спор с тоя индивид. След като във форума, че уж това било лично мнение, не остава нищо друго, освен потребителите сами да го блокират. И да не допускат, тъпотиите на грантаджията.

Цитат

Най-големият обем от петролни продукти, които продават на черния пазар терористите от „Ислямска държава”, се реализира чрез Турция. Това заяви постоянният представителна Русия в ООН Виталий Чуркин. Говорейки в рамките на заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на прекратяването на финансирането на терористите, руският дипломат каза, че „продажбата на въглеводородни суровини от контролираните от ИД територии продължава”.

http://www.blitz.bg/news/article/381625

След отварянето на черната кутия на сваления руски самолет се оказа, че той на е нарушавал въздушното пространство на Турция!

Очакваше се. Очакваме оставка... ако на Ердоган му е останала поне малко чест, и извинение. И международни санкции срещу Турция (по Коледа ставали чудеса...).

Цитат

Русия е готова да приеме оставката на президента Сирия Башар Асад в рамките на мирното решавана на кризата в страната. Това съобщава ntv.ru, като се позова на западни дипломати.Според западните дипломатически източници Русия е направила много сериозна крачка напред за разрешаването на сирийския конфликт, въпреки че много разногласия със Запада все още остават.
„Руски дипломати в частни разговори признават, че могат да приемат свалянето на Асад от власт в края на преходния период. Към момента те просто не искат да кажат това публично”, твърди западен дипломат.
Редица западни медии също отбелязват, че Москва е по-скоро готова да се раздели с Асад, но не същото важи за друг голям съюзник на Сирия - Иран. Техеран продължава да настоява за съхранение на Башар Асад начело на страната.
Западните дипломати казват пред Reuters, че руските власти вече са подготвили списък с лица, които биха могли да заменят Асад на поста президент на Сирия.

http://www.blitz.bg/news/article/381676

преди 29 минути, Мойра написа:

След отварянето на черната кутия на сваления руски самолет се оказа, че той на е нарушавал въздушното пространство на Турция!

Четеш ли си какво цитираш ?

Цитат

По-рано пък стана известно, че самолетът не е нарушавал въздушното пространство на Турция и не е представлявал опасност за страната.

Последно .. преди отварянето ли е станало известно че не е нарушавал, или "след отварянето" ??

:)

От видеото видях едни нагласени "експерти" които развиват кутия. Заснето от пропагандния военен канал "твзвезда" разбира се... :):)

аха...

Цитат

...могат да приемат свалянето на Асад от власт в края на преходния период...

Че те това са го заявявали не знам вече колко пъти, и то беше ясно от самото начало. Първоначално преходно временно правителство начело с него, после избори. И даже не е необходима оставка, тия що се правят на ударени: http://www.blitz.bg/news/article/369597

А и какво значи "Москва е готова"? Ако си подаде оставката, Москва просто няма да има друг избор, освен да констатира факта.

И самият той го казва: http://www.blitz.bg/news/article/365476

И Белият дом - също: http://www.fbr.bg/read.php?n=41594

Така че някой си прави упражнения в празнословене...

преди 1 час, Мойра написа:

Че, това е ясно одавна! Както казах, на САЩ, НАТО и Европа главната цел не е унищожаването на Ислямска държава, а на Русия.

Това с руския самолет беше преднамере опит за сплашване, назидаване, унижаване на Русия. Всичко това съгласувано и планувано от САЩ и партньори и изпълнено от марионетката Турция, която пък има отдавнашни сметки за уреждане с Русия! За тази си храброст Европа награди Турция с парична помощ и ускоряване процеса по евроинтеграция! То, всичко е вече толкова предсказуемо и прозрачно! САЩ не искат конкуренти, а единственият за тях реален такъв е Русия - истински трън в петата на американците от времена незапомнени!.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.