Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Прибери си терористи у вас и ги спаси тогава.

Изпратено от моят SM-J500FN с помощта на Tapatalk

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 549,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 47 минути, иноТ написа:

Няма да коментирам простотията ти. Говорим за човешки животи и прочистването на една държава от терористи. Радващо е, че не се допусна либийския сценарий. Ти се гавриш с някакви блусове, които даже няма да слушам.

Ами точно за погубени човешки животи се пее. Исках само да напомня че Руснаците нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили. То нормално е всяка страна да си защитава интереса но толкова арогантно и безпардонно като тях ! Би ли ми обяснил защо мислиш че Русия провежда по нормална политика от САЩ в Сирия. Според мен и двете държави се намесват там където не им е мястото и с това само засилват напрежението а не спомагат за намаляването му. Прослушай все пак блуса и помисли дали и един от потушените с военна сила проблеми за които се говори е наистина разрешен , пък след това коментирай "простотията" ми. Мислиш ли че е нормално да страдат и загиват цивилни граждани покрай "прочистването" Точно там е проблемът на любимата ти Русия че не и пука за никого освен за нейните интереси.

85% от източно Алепо е освободено, терористите на Ал Кайда масово се предават, над 1000 души са се завърнали в освободените си домове. Старият град в Алепо още вчера е освободен, все още не знам каква е съдбата на Цитаделата, но с нейното освобождаване битката за Алепо приключва.

преди 7 часа, иноТ написа:

Алепо е свободен. Скрий се някъде вече.

Не се връзвай, на смешниците. Нищо друго, не им остана. Жалки напъни, като за финал.

Алепо, вече е свободен. Дано скоро, цяла Сирия е свободна, от мировите боклуци.

Карта на Peto Lucem отпреди няколко минути с моментната военна обстановка в Алепо:

j1QNSZG.jpg

Ясно се вижда, че терористичният анклав вече съставлява не повече от 15% от територията на източно Алепо. С оглед на днешните сводки се потвърдиха и моите опасения, че най-трудно ще падне Шейх Саид - неслучайно САА и съюзниците от няколко месеца се опитват безуспешно. Трябва обаче да споменем, че тогава анклава беше по-голям, а зелените имаха много по-голям ресурс - както в хора, така и в муниции (а защо не и морал).

Иначе по днешните доклади става ясно, че са освободени още квартали южно от цитаделата + Шейх Лютфи. С този темп джихадистите ще капитулират за 2-3 дни. Не вярвам дори западните им съюзници, които днес буквално се молеха за "5-дневно хуманитарно примирие", да могат да им помогнат.

Ето и цялото изявление на държавите загрижени за милите, клети, изстрадали терористи (САЩ, Франция, Канада, Великобритания, Италия, Германия):

CzE6LflXAAAUxM3.jpg

Въпросите след това неадекватно изявление са няколко:

1. Още колко време ще се говори за 200 000 цивилни, при положение че 85% процента от джихадистките квартали са освободени, а снимковия материал и многобройните видеа показват, че цивилните се радват на САА, завръщат се по домовете си и получават хуманитарна помощ?

2. Не им ли писна мантрата за убийствата на деца и жени, или пък за последната ама наистина последна, окончателно последна болница в Източно Алепо. Между другото, като заговорих за болници в Източно Алепо, миналия ден армията освободи националната болница в Алепо, и в последващото видео се оказа, че тази болница е превърната в сборен пункт и склад за боеприпаси. Кои болници и кои "лекари" точно брани прословутата шесторка?

3. Къде бяха гръмките изявления, когато зелените нахлува в Алепо през 2012-2013 г. и екзекутираха всеки несъгласен да приеме салафитската им идеология?

преди 15 часа, lsmurf написа:

То нормално е всяка страна да си защитава интереса но толкова арогантно и безпардонно като тях ! Би ли ми обяснил защо мислиш че Русия провежда по нормална политика от САЩ в Сирия. Според мен и двете държави се намесват там където не им е мястото и с това само засилват напрежението а не спомагат за намаляването му

Така е . Тук обикновенно се подмятат различни изолирани пропагандни слуачи , но по важното е това което можем да видим в глобален план.

РФ , за разлика от САЩ , е избрала страна, и еднозначно ръководи бойните действия, уж от името на сирийската асадовска армия.

От победите на рускоасадовските сили и Хисбола, не знам дали е за радост, но бежанския поток няма как д анамалее от това..

Ако руснаците искаха постигане на мир, щяха да работят за варианти на преговори , варианти за изтегляне на мирните хора и т.н. Уви, това никога не е било приоритет.

Бях давал за пример предишните "коридори" които уж бяха направили за изтегляне, но които коридори бяха крайно недостатъчни и като време, и като организация.

т.е. имаме една пропаганда, как руските сили са обкръжили злите терористи, и са им дали "благородно" възможност за изтегляне.

Снимки на приветсващи сирийската армия разбира се че ще има. То срамота ако не скалъпят такива.

Важното е друго - че рабоят единствено и само с военни  методи. И че всеки разлчен от сирийската армия, се смята за терорист. в това число жени и деца.

Останалото е пропаганда.

преди 13 часа, AntiAlGor написа:

Дано скоро, цяла Сирия е свободна, от мировите боклуци.

Кои са мировите боклуци ?

Това че за вас всеки различен от асадовски войник е терорист, каквото ви налива путинската пропаганда, не мисля че резонира с обективност.

В Сирия имаше над 200 групировки и течения, които няма как да сложиш под черно белия шаблон .

Армията е започнала последната част от офанзивата за прогонване на джихадистите в Алепо.

Атаката е съсредоточена в квартал Шейх Саид

https://www.almasdarnews.com/article/syrian-army-begins-last-stage-east-aleppo-offensive/

Да не забравяме, че най-яростна съпротива оказваха джихадистите именно в Шейх Саид, Сукари и Бустан ал-Каср. От началото на обсадата през лятото армията се опита да напредне няколко пъти, но безуспешно. Все пак тогава ислямистите имаха по-голям запас от жива сила и муниции, а и територията която владееха беше много по-голяма.

Моята прогноза е, че ще бъдат сломени за няколко дни, но не изключвам и светкавичен блицкриг, ако ислямистите глътнат вода и капитулират.

преди 2 часа, Богатир написа:

Както под статията пише... :

Spoiler

странная логика у российских политиков послать воевать суннитов против суннитов на стороне их врагов шиитов ...прямо какое-то извращение...

А аз бих добавил че чеченците са едно продажно племе на феодален принцип, което воюва там , къдто му платят. Друг "занаят" нямат.

Защо след две войни с руснаците, се отказаха от "Велика незвисима чечня" ?? - много просто . Защото самостоятелно никога не биха могли да се издържат. Сега Пу ги купи и ги ползва и за колене на православни украинци в Донбас, така и в други "горещи" точки , както пише в статията ти .

И трети аспект има тук - да не збравяме че  огромна част от ИД и нейното най фанатично  ръководство е съставена  именно от бившите държави от СНГ /мюсюлмани кавказци /  , за което самия Пу алармира че го е страх да не се върнат в РФ.

И още обезпокояващи статистики :

- 2.5 пъти повече чужденци /общо 27 хил/ спрямо миналата година в редовете на ИД. Най много са от  средна азия, Русия, Западна Европа.

Spoiler

По данным группы бывшего агента ФБР Али Суфана, если к началу прошлого лета в ряды ИГ влились 12 тысяч несирийцев, то сейчас речь идёт о 27 тысячах джихадистов, приехавших в Сирию из-за рубежа.

Как отмечают аналитики, всё больше новобранцев едет в ряды исламистов из Средней Азии, России и Западной Европы.

При этом в страны Запада возвращается 20-30% джихадистов, которые уехали оттуда в Сирию.

"В странах с наибольшим оттоком в ИГ вербовка стала более фокусированной, в связи с чем люди реже едут в одиночку, и их семьи играют в этом [вовлечении в группировку] всё большую роль", - утверждают авторы доклада.

При этом самая большая группа иностранцев в ИГ - из Туниса, пишут докладчики.

"Группа Суфана" оценивает их число в 6 тысяч. Далее, по данным аналитиков, идут Саудовская Аравия с 2500 выходцев, Россия с 2400 уехавших в ИГ, Турция и Иордания.

Изявление от МИ-6 :

-Приравнявайки всички опоненти на Асад като терористи, Москва пречи на борбата с ИД и иска да превърне Сирия в пустиня, наричайки тази пустиня "мир"

http://www.bbc.com/russian/news-38252699

Spoiler

Глава МИ-6 раскритиковал действия России в Сирии, заявив, что Москва, приравнивая всех оппонентов Асада к террористам, препятствует борьбе с "Исламским государством".

"Россия и сирийский режим пытаются превратить [Сирию] в пустыню и называть это миром. Человеческая трагедия просто душераздирающая", - сказал Янгер.

Это первое публичное выступление Алекса Янгера с того момента, как он занял пост главы МИ-6 в 2014 году. По его словам, сейчас Британия столкнулась с беспрецедентной угрозой со стороны террористов.

"В то время как я это говорю, хорошо организованные структуры ИГ, занимающиеся подготовкой нападений за рубежом, планируют насильственные акции против Британии и ее союзников. Военная обстановка им не мешает, им даже не нужно покидать пределы Сирии", - заявил Алекс Янгер.

Глава МИ-6 сообщил, что с 2013 года было предотвращено 12 террористических нападений против Британии.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

xDeDBYP.png

Армията щурмува Шейх Саид - боевете се водят по улиците на квартала

Междувременно Ислямска държава се активизира край Палмира - превзели са едно селце и няколко КПП-та.

VRkk31W.png

Цитат

Защо след две войни с руснаците, се отказаха от "Велика незвисима чечня" ?? - много просто . Защото самостоятелно никога не биха могли да се издържат. Сега Пу ги купи и ги ползва и за колене на православни украинци в Донбас, така и в други "горещи" точки , както пише в статията ти .

Kакви неща го вълнуват само. Велика Чечня. :D

Нова карта на Peto Lucem. Според предварителните данни кв. Шейх Саид е освободен

CeGScPY.jpg

преди 1 час, иноТ написа:

Kакви неща го вълнуват само. Велика Чечня. :D

Все едно да кажа - осъждам Хитлер и нацизма, и ти да кажеш - Миро го вълнува Хитлер и нацизма.

:laughing4:

Но пък виждам теб никак не те вълнува основния ми акцент че чеченците са племе главорези, че участват в клането над украинци в Донбас , че чеченци има в ръководството на ИД, не те вълнува че има много последователи от там в ИД...  Интересува те как да се заядеш с Миро :)

преди 1 час, иноТ написа:

https://www.facebook.com/domesticforeignworldnews/videos/1066378426803977/

Хората празнуват, на пук на всички лицемери.

Приятелю, как ти и останалите шарани в линка дето си цитирал, разбрахте че това е ликуване от сирийското асадовско  настъпление ??

Не разбирам какво говорят, но виждам нещо като спортисти , или участници в някакво спортно събитие, които публика отстрани приветства .

Вижда се как някакъв /спортист може би/ със жълта фланелка носи  някаква спортна купа. А накрая се виждат също /може би спортисти/ които запалват факел от някакъв пиедестал с огън /олимпийски може би/ .

Така че... това може да е всичко друго, но не и за това каквото Вие го представяте.

Фейк пропагандата наистина е доста силна. И все с мотива как другите лъжат :) и как "това не го показват платените соросоидни манипулативни телевизии" :laughing4:

Никулден мина, шараните си останаха....

Чеченци, Хитлер ... Вземи си почини малко, че издишаш и не ме наричай "приятелю" защото ми е обидно.

С тия спортисти сред руините направо пръскаш. Руските знамена може и да са фотошоп. Абе ...

Докато операцията по освобождаване на Алепо върви, новините от палмирския фронт не изглеждат добри.

https://southfront.org/syria-map-update-military-situation-in-area-of-palmyra-on-december-8-2016/

Настъплението на ИД продължава, а целта му е да обкръжи древният град, прекъсвайки основния път за снабдяване от Хомс.

nHzIgzC.jpg

На картата (със черни стрелки) се виждат трите посоки на нападение на ислямистите - единия е северно от главната пътна артерия, другия откъм Мустадира и Арак, а третия - южно от Палмира (двете планини там вече са под контрола на черните)

Редактирано от Phused (преглед на промените)

преди 35 минути, иноТ написа:

Чеченци, Хитлер ... Вземи си почини малко, че издишаш и не ме наричай "приятелю" защото ми е обидно.

С тия спортисти сред руините направо пръскаш. Руските знамена може и да са фотошоп. Абе ...

Приятелю, с Хитлер ти дадох пример какви бисери ръсиш, и ми ги приписваш за чеченците.

За другото - просто си изгледай видеото .Твоето видео със спортисти олимпийци някакви и спортни купи .

Не съм чул великите сирийско-асадовски сили да настъпват с олимпийски огън пред себе си и награди от състезания :laughing4:

Когато акаш , имай достойнството да избършеш след себе си  :)

преди 3 минути, Phused написа:

Настъплението на ИД продължава

Да, аз затова споменах че човек трябва да има по глобален поглед , извън елементарната пропаганда за шарани.

Докато едни се радват по детински пред спортни събития и олимпийски огън , представяни от промитата фейк пропаганда като успехи на асадовската армия, то  2.5 пъти са се увеличили ислямистите в ИД.

Това е истинския проблем.

Истинският проблем са всички уахабистко-салафитски групировки, вкл. и зелените главорези от Нусра, Зинки, Фатах Халаб, както и ИД. През тази година видяхме често как уж "различните бунтовници" си сътрудничат, когато трябва да саботират армията - два пъти се пробваха да отрежат пътя за доставка към Алепо през Ханасир, но не им се получи.

JZXDVmg.png

Днес излезна комюнике на "свободната сирийска армия" (зелените главорези), което подкрепя действията на ИД срещу армията в източен Хомс.

1wYV26H.jpg

От последните минути:

Лавров съобщи, че армията е прекратила военните действия в Алепо. Поне до събота.

https://www.rt.com/news/369674-army-stops-aleppo-actions/

Цитат
Войските на сирийското правителство контролират 93 процента от град Алепо, съобщи за ТАСС официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитирани от БТА. Руският център за примирието организира извеждане на мирните граждани от източните райони на Алепо по хуманитарни коридори към безопасни части на града.
"Хората се изтеглят в непрекъснати потоци по хуманитарни коридори в частите на града, контролирани от сирийското правителство. По-голямата част от Алепо - 93 на сто, днес е под контрола на сирийското правителство", добави Конашенков.

Той уточни, че гражданите са настанявани в специални хуманитарни центрове, където получават топла храна и медицинска помощ.

Руският център за примирие между враждуващите страни извършва денонощен мониторинг с безпилотни самолети над извеждането на мирните граждани от блокираните райони, добавя ТАСС. Мониторингът е предаван в сайта на руското министерство на отбраната.

В момента руски войници прочистват северната част на Алепо от мини.

Междувременно държавният секретар Джон Кери и висши дипломати от западни страни заявиха, че се опитват да осигурят подкрепа за сирийската опозиция, която води отчаяна битка за Алепо с настъпващите войски на режима.

Освобождаването на Алепо ще стане тихомълком, защото го заглушават с глупостите за допинга. 

Spoiler

Вероятно се питате какво е "проклятието на Асад"? Няколко човека ми казаха, че не разбират за какво иде реч. След като избухнаха бунтовете за демокрация в Сирия, редица държавни ръководители дружно закрещяха "Асад трябва да си ходи" (и да бъде заменен с ислямистка марионетка), а всичките започнаха да окапват като круши:

*Крал Абдуллах, монархът на Саудитска Арабия - кралят на Саудитска арабия беше една голяма ходеща торба с ла**а, увита в чаршафи, чийто брой на съпруги никой не знаеше (официално бяха между 20 и 30). Това нелицеприятно тлъсто творение на природата хвърли топа през 2015 г, вероятно от преяждане и мързел. Официален спонсор на всички джихадисти, защитник на шериата, а страната му изповядва същата идеология като на Ислямска държава - салафизъм/уахабизъм. Атеизмът и секуларизмът бяха обявени от него за тероризъм.

*Хамад Бен Халифа Ал-Тани, емирът на Катар. Ако Холивуд нямаше на разположение дигиталните ефекти, то спокойно Джордж Лукас можеше да се обърне към емир Хамад да изиграе Джаба Хътянина. Поредният мазен шериатски контейнер с ла**а, който се оттегли през 2013, вероятно защото му беше трудно да ходи. Основател на Ал-Джазира, каналът по който пуснаха онзи филм за България, в който твърдяха, че страната извършила геноцид срещу мюсюлманското население, което било мнозинство и е държава-проект на Русия.

*Мохамед Морси, бивш президент на Египет. Лидерът на "Мюсюлманското братство" сега гние в затвора заради разпореждания за убийства, след като бе арестуван през 2013 от генерал Ал-Сиси и египетската армия. Като президент той прехвърли цялата оперативна власт в своите ръце и започна ислямизиране и узурпиране на институциите, както и елиминиране на опонентите му. Беше един от най-активните крякащи срещу Асад, което е нормално, при условие, че всички бунтовнически групи на практика са производни на Мюсюлманското братство.

*Ахмет Давутоглу - бивш премиер на Турция. Приличащ по-скоро на уличен амбулантен търговец, с ориенталски мустаци и коса сякаш боядисани с боя за обувки, Давутоглу напусна поста през май, 2016 г. Основател на крайно опасната за всички съседни страни нео-османската идеология, той бе "най-добрият" приятел на Мюсюлманското братство. Заедно с авера си и негов бос Ердоган шумно започнаха да квичат срещу свалянето на техния идеологически съюзник в Египет Мохамед Морси.

*Никола Саркози - бившият френски президент бе един от първите, които крещяха "Асад трябва да си ходи". В крайна сметка Саркози загуби изборите от нехаризматичния плешив ляв кандидат Оланд, а срещу самия него започна разследване за взимане на подкупи и корупция (аферата Вьорт-Бетенкур). Саркози твърди, че това е конспирация за да му попречи пак да се кандидатира за президент. Уикилийкс разкри, че той е взимал и подкупи от Кадафи.

*Дейвид Камерън - бившият вече премиер на Великобритания ще остане в историята с доста неща, но най-вече с лизането на косматите саудитски задници, с Пиг-гейт (сканадала с прасенцето и половия му член), както и с Брекзит, за която именно той има най-голяма вина. Антипатичната му фигура се сочи като главна причина за предстоящото излизане на страната от Евросъюза. Заради такива безхарактерни, корумпирани и безпринципни политици като него, като Меркел, Саркози, Оланд, Уилям Хейг и т.н. крайните политически формирования се надигат в Европа.

*Барак Хюсеин Обама -президент на САЩ. Още един ще окапе, когато Тръмп встъпи в длъжност. Барак, чийто брат Малик е симпатизант на Мюсюлманското братство, бе поредният военен оператор, заради който се разрасна Ислямската държава до своите най-големи размери. Допусна С.Арабия да се превърне в техен господар. Той има и голяма вина за загубата на Килари.

*Килари Клинтън - бивш държавен секретар, неуспял кандидат президент. Все още никой не може да си обясни как дадена личност може да загуби избори, когато всички големи медии, социални мрежи, корпорации, военни, известни личности, застаряващи поп-икони, спортни звезди, феминистки и либерали, и т.н. са застанали зад теб? Как е възможно да загубиш избори от 70-годишен сексист, който се е въргалял на кеч-мания и е участвал като статист в "Сам вкъщи 2"? Дори демократите да бяха издигнали четка за тоалетна за кандидат, пак нямаше да загубят изборите. Може би са повлияли разкритията за това как е финансирала Ислямска държава и Ал-Нусра? Или тези за фондацията "Клинтън", която прибирала милиони от чаршафите в С.Арабия и Катар? Или заради кървавите бани, които спретна в Сирия, Ирак, Либия, Йемен, чрез подкрепата на "умерени" бунтовници истерично крещящи Аллаху Акбар? Или заради досадния си популизъм и неадекватните си изражения, предизвикващи подозрения за деменция? Или може би заради лъжите на предшественика си Обама? Сериозно, тази жена в един нормален свят щеше да гние в затвора за престъпления срещу човечеството. 
----

Идва ред на Меркел, на Оланд и на още много политици, които избраха да клекнат в името на консумацията и на джобовете си, за сметка на демокрацията и сигурността на Европа.

Нещо любопитно от един истински сириец, който живее в България.

преди 5 часа, иноТ написа:

Войските на сирийското правителство контролират 93 процента от град Алепо, съобщи за ТАСС официалният представител на руското министерство на отбраната

руското министерство на отбраната е спикър на сирийските военни и правителство :laughing4:

Асад не може ли сам да каже какво контролира ?

Ах да... естествено че не може, а дори и да иска, едва ли руснаците с му казали.....

Тръм говори много правилни неща по горе, с думите и на Обама също.... но и с презумцията че "ако бяха отишли на плаж, ситуацията щяла да е по добра околкото сега".  Дали ?

И другото което е по важно - американците спорят и дискутират участието на сАЩ, и дали и каква помощ и на кого да правят.Отделно че те не са сами в международните инициативи , дори и да са лидери /каквито не са в момента/

А някой в РФ да си е задавал подобни въпроси ?

Та там дори военните загуби са засекретени, камо ли обсъждане чия страна да вземат и колко оръжие е пратено там. То това въобще не подлежи на дискусия.

Победата в Алепо е близо. Воя на охранения смешник и подобните му, е забавен. Малко ви остана, соросотутки жалки. Ще спрат паричките. :ph34r:

на 7.12.2016 г. в 20:32, AntiAlGor написа:

Алепо, вече е свободен.

преди 2 минути, AntiAlGor написа:

Победата в Алепо е близо

Последно ?

Или чакаме  изявелние на РУСКИТЕ военни за победите на СИРИЙСКОТО правителство ?

:laughing4:

Дали се смееш (пресилено) или не няма никакво значение. Територията на "групировките" се топи и накрая ще остане в историята.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.