Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

току-що, nikssi написа:

Ти осъзнаваш ли колко тъпо звучи това?

Да, Точно з такива въпроси на такива индивиди като теб оцветих в ЧЕРВЕНО следващото изречение.

Сляп ли си ?

Но не ви звучи "Тъпо" когато РФ  прави такава военна античовешка, антицивилизационна агресия ?

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 549,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 1 минута, miro20 написа:

Да, Точно з такива въпроси на такива индивиди като теб оцветих в ЧЕРВЕНО следващото изречение.

Сляп ли си ?

Аз не съм сляп ама някой друг е! Как може дори да предположиш подобно нещо не ми го побира главата. Подобно "решение" ще хвърли светът в една глобална война. Не е зле да си редактираш отново поста. Пиши си каквото искаш ама това "решение", което си написал не е просто тъпо.

току-що, nikssi написа:

Аз не съм сляп ама някой друг е! Как може дори да предположиш подобно нещо не ми го побира главата. Подобно "решение" ще хвърли светът в една глобална война. Не е зле да си редактираш отново поста. Пиши си каквото искаш ама това "решение", което си написал не е просто тъпо.

Но не ви звучи "Тъпо" когато РФ  прави такава военна античовешка, антицивилизационна агресия ?

И мен не ми го побира главата

Интересно видео от удари на международната коалиция

с коментар.... амриканците удрят подарените от руснаците танкове на ИД.

Ох... като заговорите за разпад и фалит на Русия, направо ми домилява. Щели сме да ги видим, като им свърши газа.:laughing5: Момчета, няма никакви изгледи газа да им свърши в обозримо бъдеще, та не разчитайте на това. И като говорите за Русия, сещайте се, че това е най- богатата на природни ресурси държава в Света... А това са неща, много по- ценни от зелената шума. Но... сами ще се убедите.

Айде, новите опорни точки са съгласувани и спусанти, тролите започват отново с глупостите си :))))))

А вие се чудихте де е бил изчезнал мазния недоварен :)))

преди 1 час, miro20 написа:

......

Обаче ....

Виждаме едно сринато със земята Алепо , виждаме поредна порция бежанци , видаме на този  фон как Палмира е првзета от прегрупирали се НЕОБЕЗПОКОЯВАНО ислямисти главорези от ИД, 

и аз пак се питам... някой въобще бори ли се с ИД , или патосно празнуват геноцида над сирийския народ и патосно да подскачат за успехите на рускоасадските сили среу техни противници.

В крайна сметка, руснаците ще си отидат, и турци, и иран, и т.н. а мир в Сирия няма да има. Както и ИД очевидно ще я има, щом за никой от вас не е проблем че 2.5 пъти са се увеличили като бройка, и че владеят все още огромни територии.

Рдвайте се , на гърба и върху труповете на хиляди избити ненужно цивилни от бомби , които вместо върху тях, можеше да се насочат срещу тези около Палмира или други райони които еднозначно са ИД.

Обаче обаче  ...

Виждаме едно сринато Алепо и тероризираното му население не поради това че армията на Сирия ги е нападнала, а защото платени от чужди правителства главорези и пасмина от цял свят започва въоръжен терор из страната ... И естествено се очакваше Асад да си свие перките навярно и да избяга като Янукович , е да ама сметките на световните подмолни виновници за всички нещастия последните години из света не излязоха ..И Асад реши да се бори за страната си, с тези въоръжени от запада основно, чрез пионките им от близкия изток ...

И се пита в задачата, докато се намеси Русия нали уж запада воюваше с ИДИЛ, а точно тогава той си се разшири не само в Сирия, но и в Ирак ... И нали все още откъм Иракска страна с него воюват западните страни, от така наречената коалиция уж, а все нови попълнения на ИДИЛ идват точно от там главно ...

Руснаците ще си отидат когато решат, те не са нагли да остават като някои и да се разширяват безкрайно ( НАТО например ) .. А В Сирия рано или късно мир ще се постигне , в това не се съмнявам, няма вечни войни никъде...колкото и западни "доброжелатели" за това да има ...А ИДИЛ ще изчезне както изченаха много други подобни с годините ..

А койс е радва на гърба на загинали се вижда достатъчно ясно, дори по световните медии ... А цивилните жертви от бомби на САА и ВКС на РФ са много пъти по малко, отколкото жертвите на бандюгите и самата западна коалиция начело с ФАЩ ... Да не говорим пък за жертвите в Ирак, Афганистан , Йемен ..... Не напразно Чуркин в ООН и го каза на овцата Пауър, абе вие кои сте че да се считате за морален и етичен стожер и съдник   след като на съвестта ви лежат всичките тези жертви реално в Близкия изток... 

Та такива неща Пиги.... Получи ли си сребърниците като беше на иструктаж поне  :))))

преди 2 минути, язе написа:

Ох... като заговорите за разпад и фалит на Русия, направо ми домилява. Щели сме да ги видим, като им свърши газа.:laughing5: Момчета, няма никакви изгледи газа да им свърши в обозримо бъдеще, та не разчитайте на това. И като говорите за Русия, сещайте се, че това е най- богатата на природни ресурси държава в Света... А това са неща, много по- ценни от зелената шума. Но... сами ще се убедите.

Бе те още от началото на санкциите все предвиждат я до половин година, я до година, и това всяка година продължава да се повтаря и повтаря , а фалита така и не идва..

Дори миналата година мастито се кефеха как петрола за тази година щял да стане 20 долара за барел, и Путин щял да развее белия байрак... Е да ама нито една тяхна измислена прогноза ( или по скоро платена либерастка мечта ) не се сбъда ... 

Сега понеже Алепо падна, и на либерастите им остава малко до януари когато Тръмп ще поеме кормилото, и всякак се мъчат в последните месеци да направят по големи поразии....Франция искала да свика ССООН , поради това че Алепо бил очистен от бандитите и освободен от армията , смятай до каква степен са изкукуригали тия и не знаят в кой свят живеят ....

Абе не знам какво иска да свиква Франция, ама като гледам следващия и президент ще е приятел на Путин, та може да започне да СВИКВА...

Миро, браво на коалицията- гръмна цял един танк... поне така изглежда де. :)

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 20 минути, Sinbad_ написа:

Бе те още от началото на санкциите все предвиждат я до половин година, я до година, и това всяка година продължава да се повтаря и повтаря , а фалита така и не идва..

Никой не си е мислил за фалити и т.н. А за осъзнаване на една незаконна военна агресия.

Това хора които се радват на геноцид и фашизъм, едва ли ще го разберете.

И Асад реши да се бори за страната си

Термина навсякъде е "режима на Асад". И е малко наивно и смешно да се говоро че се "бори за страната си ".

Бори се за физическото си оцелване, на всяка цена , включително и за сметка на хиляди избити  цивилни и милиони бежанци от страната МУ.

И се пита в задачата, докато се намеси Русия нали уж запада воюваше с ИДИЛ, а точно тогава той си се разшири не само в Сирия, но и в Ирак ...

Не. Тогава всички обвиняваха запада че не се намесва.

И той не се намесваше. Нямаше таквиа мащабни военни офанзиви и боеве каквито виждаме сега от рускоасадовския режим.

Включително и заради 5 , повтарям ПЕТ блокирани резолюции на ООН  срещу насилието в сирия, а от оня ден станаха 6 , повтарям, ШЕСТ блокирани от РФ резолюции срещу насилието в Сирия.

След като са блокриани началните стъпки за цивилизовано международно решение на проблема.... за какво говорим въобще ???

а точно тогава той си се разшири не само в Сирия, но и в Ирак ..

След нчалото на военната путинска офанзива, като цитирах по назад, ИД са се увеличили 2.5 пъти  спрямо 2015 г.

Това виждам, не е проблем за теб, виждам че не е проблем падането на Палмира, не е проблем геноцида над вички жители в Алепо, не епроблем подаръците и изоставената техника  на РФ към ИД

преди 21 минути, Sinbad_ написа:

Франция искала да свика ССООН , поради това че Алепо бил очистен от бандитите и освободен от армията , смятай до каква степен са изкукуригали тия и не знаят в кой свят живеят ....

Не знам кой е "изкукуригал" , но не мисля че това е Франция.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 38 минути, miro20 написа:

Интересно видео от удари на международната коалиция

с коментар.... амриканците удрят подарените от руснаците танкове на ИД.

Я да чуем къде Русия е водила античовешка и антицивилизационна агресия?

Та кой бил подарил танкове на ИДИЛ? :laughing4:

Ох, още се смея. :lol6:

Те създадоха и вооръжаваха джихадягите и сега замеряли руски танкове, които (уж) били дарени на ИДИЛ от Русия, :laughing4:Крадецът вика: дръжте крадеца! 

Русия подкрепяла ИД - голям виц.

На прикрепената снимка от май 2013 г. се вижда руският сенатор Джон Маккейн, с руския бунтовник Ал Багдади, който след година ще оглави групировката Руска държава.

isis-leader-al-baghdadi-mccain.jpg

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Редактирано от Phused (преглед на промените)

преди 3 часа, miro20 написа:

Другото решение е да се нападне РФ и да се върне статуквото каквото бе преди ситуацията.

Който е посегнал с лошо на руснаците не е прокопсал. Това е ясно и на най-тъпите хамериканоси. За справка виж историята.

Миро иска война с Русия. Ново двайсе. 

По-добре иди да се прегледаш. На някои от нас не им се живее в ядрена пустиня, или ще ми се правиш на Лудия Макс. Ненормалници колкото щеш по тоя свят. 

преди 5 часа, bdenkov написа:

Вероятно до 3 месеца руснаците безславно ще напуснат Сирия и режимът на Асад ще падне. Точно както преди 27 безславно се изсулиха от Афганистан, след като 10 години ядоха бой там. Ще припомня и, че Афганистанската война беше една от основните причини за фалита и разпада на СССР. Който разпад е и голямата лична трагедия на Путин. И този посредствен човек не може да разбере, че авантюрата му в Сирия ще доведе до същия резултат - фалит и разпад вече на самата Русия.

Колкото до неговото лично бъдеще - след подпалването на 4 войни за 16 години /в Чечения, Грузия, Украйна и Сирия/ - най-справедливо ще е да се озове в килията на Милошевич в Хага според скромното ми мнение.

те руснаците са бесни заради "Кузнецов" и огромните му излагации, а нашите гъзолизци го изкараха най-хубавия кораб на света. направих си труда да им чета коментари по руски сайтове. факт е, я. в България има много шан*та*ви хора

Гледай ти и другарчетата ти да не отидете в Хага. Жалко е, че в България винаги се намират хора, които срещу скромна сума пари продават и родина и приятели и близки. 

Самият факт, че Обама иска да си върне на Путин в оставащия му един месец, говори колко е зле положението за така наречените либерали или айде да го кажа по старому - интернациналисти. разбира се, Обама в момента е на власт и за 1 месец може да направи големи поразии. Вече няма накъде и единственият му шанс е с рогата напред. 

Al-Masdar пишат, че Тигрите тръгват към Хомс, за бъдещи операции срещу ИД към Палмира и нефтените находища. Дано този път бъдат по-бдителни и си подсигурят фланговете.

https://www.almasdarnews.com/article/tiger-forces-leave-aleppo-liberate-palmyra/

В статията не се споменава за прехвърлянето на друго формирование - Пустинните соколи, така че явно тигрите ще водят офанзивата. Нищо не пише и за руските планове, все още.

По-рано през деня бе съобщено, че автобуси са влезли в обсадените правителствени анклави в Кефрая и Фуа, Идлиб. Ето ги на картата

jIn3fCG.png

За съжаление обаче, "умерените" терористи за които плаче цял свят, гаси се Айфеловата кула, а репортери на CNN ронят крокодилски сълзи, са подпалили няколко автобуса

Nj9a6nT.jpg

IQoH3Zl.jpg

Поуката за Асад трябва да е, че въпреки отстъпчивостта, не може да се помири с терористи. Терористите никога няма да се променят, такава им е салафитската идеология. Как да се помириш с хора, чиято единствена цел в живота е разрушението, обезглавяването, убийствата, палежите и безредиците?

Няколко месеца назад, анализ от Я.Кедми ... Право куме в очите за хамериканските планове...

Нещата бяха ясни от самото начало за непредубедените наблюдатели, но по-важното е, че фактите започват лека-полека да се признават и в мейн-стрийм медиите. Доста плахо засега, но процесът, който започна от социалните мрежи и независимите инфо-платформи започва да придобива лавинообразен характер след избирането на Тръмп и очакваната промяна в американската външна политика:

"Сирийската армия в Алепо е успяла да плени чуждестранни военни инструктори които са воювали на страната на бунтовниците. Изданието 21st Century Wire още на 16 декември съобщи, че сирийските специални сили са заловили 14 инструктора от страните участници в американската коалиция, които са се укривали в бункер в източната част на Алепо.

Изданието цитира имената им, най-много сред заловените са военни от Саудитска Арабия, сред тях има също така представители на Йордания, Мароко, Катар, САЩ и дори Израел.

Според данните на друг източник - сирийския журналист и общественик Саид Хилал Алшарифи – армията на официален Дамаск е пленила "офицери на НАТО" от държавите-членки, включително Съединените щати, Франция, Германия, Турция и дори Израел.

"Благодарение на получената информация, сирийските власти са открили щаб с високопоставени офицери от НАТО в подземие в източната част на Алепо и са ги заловили живи. Някои имена вече са дадени на редица сирийски журналисти, включително и на мен. Тяхната националност е: САЩ, Франция, Великобритания, Германия, Израел, Турция, Саудитска Арабия, Мароко, Катар и така нататък. В светлината на тяхната националност и техния ранг, уверявам ви, че за сирийското правителство бе много важно, да ги залови и да ги покаже при преките преговори с тези държави, които се опитаха да ги унищожат", отбеляза Алшарифи."

http://wpress.bg/index.php/worldn/item/3886-2016-12-18-alepo

Извинявам се, ако вече е споделено. Не следя темата подробно и може да съм пропуснал.

Редактирано от scepsis108 (преглед на промените)

Не мисля, че в това има нещо изненадващо. Все пак ИД е създадена, обучена и финансирана от САЩ и СА. И не е само това- не ви ли прави впечатление, че единствените дето пробутват тезата за наличието на "умерена" опозиция в Сирия, пак са те. Уж умерена, пък с пушки и танкове...

преди 1 час, scepsis108 написа:

Нещата бяха ясни от самото начало за непредубедените наблюдатели, но по-важното е, че фактите започват лека-полека да се признават и в мейн-стрийм медиите. Доста плахо засега, но процесът, който започна от социалните мрежи и независимите инфо-платформи започва да придобива лавинообразен характер след избирането на Тръмп и очакваната промяна в американската външна политика:

"Сирийската армия в Алепо е успяла да плени чуждестранни военни инструктори които са воювали на страната на бунтовниците. Изданието 21st Century Wire още на 16 декември съобщи, че сирийските специални сили са заловили 14 инструктора от страните участници в американската коалиция, които са се укривали в бункер в източната част на Алепо.

Изданието цитира имената им, най-много сред заловените са военни от Саудитска Арабия, сред тях има също така представители на Йордания, Мароко, Катар, САЩ и дори Израел.

Според данните на друг източник - сирийския журналист и общественик Саид Хилал Алшарифи – армията на официален Дамаск е пленила "офицери на НАТО" от държавите-членки, включително Съединените щати, Франция, Германия, Турция и дори Израел.

"Благодарение на получената информация, сирийските власти са открили щаб с високопоставени офицери от НАТО в подземие в източната част на Алепо и са ги заловили живи. Някои имена вече са дадени на редица сирийски журналисти, включително и на мен. Тяхната националност е: САЩ, Франция, Великобритания, Германия, Израел, Турция, Саудитска Арабия, Мароко, Катар и така нататък. В светлината на тяхната националност и техния ранг, уверявам ви, че за сирийското правителство бе много важно, да ги залови и да ги покаже при преките преговори с тези държави, които се опитаха да ги унищожат", отбеляза Алшарифи."

http://wpress.bg/index.php/worldn/item/3886-2016-12-18-alepo

Извинявам се, ако вече е споделено. Не следя темата подробно и може да съм пропуснал.

Може ли по подробна информация ?

Да не се окаже че тези са същите високопоставени офицери на САЩ, ИЗраел, Иран, Германия и т.н.. , дето ракети "калибър" ги унищожили в тайна база  ?

От путинския фейкомет "спутник" ? :)

преди 30 минути, язе написа:

Не мисля, че в това има нещо изненадващо

Няма разбира се . Единствено в това си прав.

преди 2 часа, scepsis108 написа:

Според мен, основният проблем е, че медиите не са независими, а играят по свирката на силните на деня. Рано или късно ще започнат да крият кирливите ризи и на Тръмп и да вадят тези на администрацията на Обама. Като дойде следващият президент, ще очернят Тръмп и ще благославят новия държавен глава на САЩ. И това е на всякъде по света. Иначе, тръбят на ляво и на дясно колко са независими и как само те ни предоставят цялата истина. Лицемери.

Медиите гърмят, че милата Бана била спасена от кръвожадните асадисти и руснаци.

Интервю й взел един репортер, достоен за Пулицър. Нищо, че е от Ал кайда - снимал се с оня идиот шейха, духовния лидер. Боляла го ръката сега, иначе щял да изтрепе всичко асадско.
w3E5Txk.jpg

Снимката показва всичко. Ако трябва да говорим за жестокости - пропагандата на феновете на ал кайда е такава. Между другото много такива фенове има в българските медиини среди, което е едновременно срамно и обезпокояващо. И тука има един такъв, който е като ботче - удобно прескача фактите, които го удрят в лицето, прескача експертните анализи идващи от запад и изток, и бълва пропаганда в стил Митоди.

преди 22 часа, A.com написа:

медиите не са независими, а играят по свирката на силните на деня.

Това се отнася за корпоративните медии, но освен тях има и други. Атаката против тях е много силна и добре организирана, но на практика не проработва в достатъчна степен, която да е убедителна за публиката.

преди 47 минути, scepsis108 написа:

Това се отнася за корпоративните медии, но освен тях има и други. Атаката против тях е много силна и добре организирана, но на практика не проработва в достатъчна степен, която да е убедителна за публиката.

Каква част, от обществото, се информира от корпоративните медии и каква от другите?

преди 1 час, A.com написа:

Каква част, от обществото, се информира от корпоративните медии и каква от другите?

Tи на тва целодневно набиване на мантри в главата, информиране ли му викаш?

преди 12 минути, язе написа:

Tи на тва целодневно набиване на мантри в главата, информиране ли му викаш?

Тази думичка е модерна в днешно време. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.