Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

току-що, miro20 написа:

Точно така. НЯкой твърди някаква измислица и всички преповтарят . Както ти говориш "всички знаем че си платен". Други знаят че е лъжа, но се чува само вашата фейк пропаганда.

Виж как хубаво ме разбра за глупостите които говорите :)

Пак не позна, но както вече казах, това е недостижимо за теб поради елементарни съобразжения ... А и както казах още по преди, пак не си в час опитвайки се с риторични похвати да водиш подобен спор с мен ... Много си надолу по стъпалото на развитие за това :))))))

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 11 минути, miro20 написа:

сякаш слушам някой проповедник на ИД, говорещ за "традиционализма, консерватизма" бла бла бла

Те също отричат всичко европейско, и смятат злите хамериканци за най голямото зло

Ами продължавай да демонстрираш невежество.Точно неолибералите и ръководителите на ЕС са именно антиевропески настроени, че те са пошлата имитация на Европа и нейната култура.

Но откъде ти ще познаваш що е неолибрализъм, постмодернизъм и т,н.

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 1 минута, Sinbad_ написа:

Пак не позна, но както вече казах, това е недостижимо за теб поради елементарни съобразжения ... А и както казах още по преди, пак не си в час опитвайки се с риторични похвати да водиш подобен спор с мен ... Много си надолу по стъпалото на развитие за това :))))))

Вярно  е. Недостижим си . Само онова духче, антиалгорче може д се мери с теб по "ценностна система" .

А каква е тя, е очевидно. :) И наистина, аз не само не искам да се доближавам, а искам да съм максимално далеч от това ниво

преди 6 минути, miro20 написа:

сякаш слушам някой проповедник на ИД, говорещ за "традиционализма, консерватизма" бла бла бла

Не може да си толкоз тъп, да прощаваш, че да не разбираш за какво говори Бадр. По-скоро се опитваш да остроумничиш, което не ти се отдава, понеже по тази тема не са ти спуснали опорните точки. Няма и да ти ги спуснат, щото не се очаква да се издигнеш до там, че да можеш да участваш компетентно в подобен тип дискурс. За това се иска по-сериозна подготовка и образованост, която очевидно нямаш. Инак, не би писал по цял ден тук, а би се изказвал в някое публицистично предаване, примерно. Но толкова можеш и проявявам разбиране.

преди 3 минути, miro20 написа:

Вярно  е. Недостижим си . Само онова духче, антиалгорче може д се мери с теб по "ценностна система" .

А каква е тя, е очевидно. :) И наистина, аз не само не искам да се доближавам, а искам да съм максимално далеч от това ниво

Че ти дори на стъпалото първото на моята ценностна система не можеш да стъпиш :)))))  Първо все пак трябва да си си прояснил все пак какво е това ценностна система нали :))))) А не да ползваш фразата , ни в клин ни в ръкав :))))))  

А после и цитати за блондинки от самата блондинка, леко казано звучат тъпо :D

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Още какво не съм чул за мен ? :)

Цитат

За това се иска по-сериозна подготовка и образованост, която очевидно нямаш.

Големи словоблудствия, малко логика. Самия факт как ви бърка в здравето всяка дори малка моя реплика, а не забелязвате гаменщината вулгаризмите, просташките нападки , които и ти употребяваш , говори за "ценностното ниво, подготовка, образованост " на много хора и "кое е очевидно" .

Аз няма какво да добавя.

преди 9 минути, miro20 написа:

Самия факт как ви бърка в здравето всяка дори малка моя реплика, ......

Аз няма какво да добавя.

Ама разбира се! Даже не просто ни бърка, но дори не можем заспа през  тази нощ заради твоите писания.

преди 8 минути, miro20 написа:

Аз няма какво да добавя.

Няма очевидно. Ако имаше, то щеше да коментираш поста на Бадр по същество. Схванал ли за какво говори изобщо? Това е, за което ти намекнах наскоро, когато ти казах, че времето на тези, които подкрепяш изтича. Знаците са видими. Като се започне от ЕС, премине се през САЩ и се стигне до Сирия. Навсякъде и по всички фронтове глобалиските западни елити или както там ще ги наричаме, търпят поражение. И ситуацията е много опасна, понеже е очевидно, че са готови на крайни действия, за да задържат властта си и да оцелеят.

преди 15 минути, scepsis108 написа:

И ситуацията е много опасна, понеже е очевидно, че са готови на крайни действия, за да задържат властта си и да оцелеят.

Точно обратно.

Там е проблема че европейсктие и др ценностни системи не бяха и не са сега готови за истински отпор срещу крайни елементи .

Нали това е основната критика - например меката политика срещу  откровенна жестока престъпност.

Европа не е готова да действа срещу бълхите с "райд".  Тя се опитва да гледа на тези вредители все още  като на  "бягащо стадо сърнички"....

От тази именно политика се възползват много критикари, а на глобално ниво се вихри както виждаме и путинската дезинформационна кампания, използваща на максимум тези европейски проблеми.

Цитат

щеше да коментираш поста на Бадр по същество.

Всъщност, коментирах по същество. Дори ще ти повторя - Може странно да изглежда, но целия пост по горе е като едно към едно извадена реч на някой  анти-ЕС, анти-сАЩ ислямист от ИД.

преди 19 минути, badr написа:

Ама разбира се! Даже не просто ни бърка, но дори не можем заспа през  тази нощ заради твоите писания.

Умишлено ли пропусна да цитираш за гаменщината и вулгаризмите на някои хора  ?

Или щото сте си от една клика и си ги спестявате тези неща ?

Точно за това говоря де. Високопарно словоблудство .  Виждам всеки път се закопавате сами :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 минути, miro20 написа:

Виждам всеки път се закопавате сами :)

Единствено ти се закопаваш сам и потъваш все по-дълбоко и дълбоко. ;)

преди 4 минути, miro20 написа:

Виждам всеки път се закопавате сами :)

Интересни неща ти се привиждат.Та ти нагледно демонстрираш с поста си,че наистина нищо не си разбрал.

преди 11 минути, miro20 написа:

Нали това е основната критика - например меката политика срещу  откровенна жестока престъпност.

Само наивниците още мислят, че политиката на Меркел и подобните и, както и на чиновниците в Брюксел, е израз на наивност. Нали за това говориш? Не, тази политика, която цели обезсилването на ЕС, е съвсем ясно провеждана и ефекта, който наблюдаваме е калкулиран от самото начало. И това няма нищо общо с Путин, разбира се, понеже не той провежда тази политика. Това се ясни и прости неща, които няма какво да се коментират.

В този ред на мисли, то би ли коментирал убийството на един висш чиновник на НАТО днес, който медиите назовават "главен одитор" на Алианса. В смисъл, ако сега не можеш да коментираш, ще почакам да те информират какво да кажеш. ;)

Редактирано от scepsis108 (преглед на промените)

преди 2 минути, scepsis108 написа:

Само наивниците още мислят, че политиката на Меркел и подобните и, както и на чиновниците в Брюксел, е израз на наивност. Нали за това говориш? Не, тази политика, която цели обезсилването на ЕС, е съвсем ясно провеждана и ефекта, който наблюдаваме е калкулиран от самото начало. И това няма нищо общо с Путин, разбира се, понеже не той провежда тази политика. Това се ясни и прости неща, които няма какво да се коментират.

Няма смисъл да се говори за традиции, ценостти и  т.н с човек, който ни разказва за руската ухабитска армия воюваща с/у православния украински народ.Без да се шегувам ни най-малко - точно в това се мъчи да ни убеди неведнъж Мирко.

Черните пижами от Ислямска държава са изгорили 2 живи турски войника

https://www.almasdarnews.com/article/isis-burns-alive-two-turkish-soldiers-eastern-aleppo/

Погромът е голям - вчера турско-зелените бунтовници са загубили доста хора и техника - има данни за поне 2 пленени танка Леопард. Убити са и 16 турски войника.

Снимки и анализ от полковника:

http://colonelcassad.livejournal.com/3143598.html

преди 1 час, scepsis108 написа:

В този ред на мисли, то би ли коментирал убийството на един висш чиновник на НАТО днес, който медиите назовават "главен одитор" на Алианса. В смисъл, ако сега не можеш да коментираш, ще почакам да те информират какво да кажеш. ;)

Да.Не съм чул.

Но знам че и няма как да променя мисленето ти че земята е пло..... пардон ... че това е защото още "не са ме информирли  какво да говоря" :laughing4:

преди 1 час, badr написа:

Няма смисъл да се говори за традиции, ценостти и  т.н с човек, който ни разказва за руската ухабитска армия воюваща с/у православния украински народ.Без да се шегувам ни най-малко - точно в това се мъчи да ни убеди неведнъж Мирко.

Аз няма какво да убеждавам. И не съм говорил за "руска уахабитска армия" /май пак те хванах в манипулиране/ , а за чеченски мюсюлмански главорези, пратени на Донбас да колят правослвни украинци.

Те видеотата на участието на чеченските главорези на Донбас  съм ги цитирал в съответната тема, и нито са тайна, нито са криени от някого, нито е тайна какви са чеченските формирования в услуга на Пу .

А щом свързваш "ценности и традиции " с аргументиране по дадена тема....  хм.. май го повтарях израза наскоро ... "незнанието не е аргумент".

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 12 часа, Phused написа:

Черните пижами от Ислямска държава са изгорили 2 живи турски войника

https://www.almasdarnews.com/article/isis-burns-alive-two-turkish-soldiers-eastern-aleppo/

Погромът е голям - вчера турско-зелените бунтовници са загубили доста хора и техника - има данни за поне 2 пленени танка Леопард. Убити са и 16 турски войника.

Снимки и анализ от полковника:

http://colonelcassad.livejournal.com/3143598.html

Гледах така наречения уж клип с изгаряне на войниците, пълен ташак и холивудка постановка ... Поредната пропаганда за сплашване явно ...Гледай го и сам ще се убедиш в сценичното актьорство и постановка..

А погром е глупаво казано... Загуби има, война е, но за сметка на това , операцията Щита на Ефрта си върви бавно, но славно... Ал Баб е почти обкръжен , имало е опит за щурм откъм градската болница, той е бил отбит, засега ... А дали е бил сериозен щурм или просто за отвличане на вниманието от други посоки, ще се чуе и разбере.. ИДИЛ успено ползва шахидмобили както ги наричат, а в случая има сведения че са били поне 3 такива натъпкани с взрив превозни средства .. И особено ССА е пострадала доста , аккто и няколко бронирани автомобила, а танк или 2 са поразени от противотанкови ракетни комплекси .. А относно пленени уж Леопарди, данни за това няма, освен приказките на самите идиловци .. Така както уш имаше данни за над 30 танка пленени  в Палмира , а реално алабализми и лъжа.... ( П. С Което ме подсеща за видеа в които ИДИЛ изстрелва ПТРК-а , 2 броя , срещу турски леопард, и след 2 попадения , танка все още е цял а екипажа му се евакуира  )

А турската армия търпи загуби не от днес или вчера, както и руснаците имат загуби, както и сирийската армия има загуби,всеки който воюва особено с жива сила на полето, а не да удря отдалече и да бяга, не може да избегне загубите... Въпроса не е в това, а в това какъв ще бъде крайния резултат...Водене на бой в градски условия не е лесно, самите руснаци знаят това от чеченските войни , особено първата когато опитаха да щурмуват Грозни... а хамерикансците го знаят от Ирак, а в по ново време от Мосул, където техни спецчасти подготвени и подкрепени, претърпяха тотално фиаско и се оттеглиха с над 50 % загуба в жива сила , и в повече в техника...

П.С А м/у другото ако са пленили танкове, то със сигурност са такива ударени от тях, а не в изправност... То толкова лесно не става да плениш танк както някои си мислят ....Дори в Украйна, донбасци пленяваха противникови укропски танкове или ударени, или закъсали поради повреда, или свършено гориво .... Рядко ще хванеш екипажа на гюме припичащ се, и да ги избиеш, а танка да го взмеш цял и непокътнат ... това само в пуцалките игри става...

И покрай завземането на Алепо, страшно отмъщение и изксвания от хунтата  киевска спрямо Асад , хахахаххаахах :D:D

http://colonelcassad.livejournal.com/3144694.html

C0S3altXEAAH7Zn.jpg:large

Асад да изтеглел войските си от Алепо, и да предадел властта на възстаналия народ, хахахахаха :D:D

Боже боже, какви смешници, и те решили барабар петко с мъжете , да залаят и ударят с лапичка по масата :)))))))))))))

Взели му тавричката на човека, и апартамента служебния хахахахахах 

П.С Само дето ми е интересно, като са толкова ербапи, ами защо просто не скъсат дипломатическите отношения с така наричания от тях " терористически режим проруски на  Башар Асад " , така де, нали сте мъже, подава се нота, изгонва се посланника и това е, каквис а тия смешни мерки и алабализми помиярски ....:)))) 

преди 2 часа, Sinbad_ написа:

страшно отмъщение и изксвания от хунтата  киевска спрямо Асад , хахахаххаахах :D:D

абе ровя аз да видя тази новина в  http://censor.net.ua/events/all

Нещо не я намирам. Предполагам с удоволствие ще ми я посочиш ?

преди 4 часа, Sinbad_ написа:

И покрай завземането на Алепо, страшно отмъщение и изксвания от хунтата  киевска спрямо Асад , хахахаххаахах :D

E, това вече е комично.

Има само едно нещо, което човек може да изведе от подобни смешки. То е, че случващото се в Сирия и в Украйна е като скачени съдове. Което е ясно от самото начало на двата конфликта, ако бъдат разгледани в гео-стратегическа, както е модерно да се казва, перспектива.

Редактирано от scepsis108 (преглед на промените)

Нови 72 жертви от цивилното население след бомбардировка на турските ВВС в Ал Баб:

https://www.almasdarnews.com/article/turkish-warplanes-kill-72-civilians-aleppos-al-bab-report/

Руснаците работят по цели на ИДИЛ - ударили са позиции на терористите край Т4, имало е и удари в Дер Ез Зор

https://www.almasdarnews.com/article/russian-jets-hammer-isis-across-eastern-syria/

На годишната пресконференция днес Путин заяви, че е подписал указ за разширяване на военноморската база в Тартус. Подобен указ имаше и за авиобаза Хмеймим.

преди 2 минути, Phused написа:

Страничен въпрос, ако позволиш, понеже не е свързан пряко с темата. Как би коментирал изказванията на Тръмп и Путин относно ядреното превъоръжаване? Според мен, това е буря в чаша вода, но ми се иска да сверя мнението си и с други хора, които следят събитията.

преди 14 минути, scepsis108 написа:

Страничен въпрос, ако позволиш, понеже не е свързан пряко с темата. Как би коментирал изказванията на Тръмп и Путин относно ядреното превъоръжаване? Според мен, това е буря в чаша вода, но ми се иска да сверя мнението си и с други хора, които следят събитията.

Ами той Путин каза, че няма намерение да участва в нещо, което държавата не може да си позволи финансово. Нова ядрена надпревара от времената на Студената война, според мен, е невъзможна. Геополитическите и икономическите реалности са съвършенно други. Това не означава, че ще изоставят ядрените си програми. През последните години руснаците инвестират много в ядрената триада - разработиха няколко интерконтинентални ракети като "Ярс" и Топол, направиха модернизация на по-стари. Съперничеството между американците и руснаците в това отношение винаги ще го има.

А и друго ми направи впечатление - Путин затвърждава дефанзивната си политика, противно на помията която леят определени медии и политици по него. Ако погледнем картата ще видим, че НАТО е на руската граница - има контингенти в Балтийските държави, Полша, Румъния, дори и България. Правят се непрестанни учения, докарва се всякаква военна техника, жива сила. Медиите постояно спекулират с "евентуалната руска агресия", особено в балтийските страни врявата е ежедневна. Аз не виждам никакъв смисъл Русия да напада която и да е балтийска държава. Ситуацията в Украйна и намесата там е коренно различна. Към момента балтийските държави нямат никакво стратегическо значение, а и руснаците в нито едно свое изявление или намерение не са предявили офанзивни намерения към тях. Обратното обаче се случва - всеки ден се появява някой латвиец или естонец, който обяснява как всеки момент Русия ще влезне и ще ги помете за един ден.

Та ако изходим от тази медийна обстановка, руснаците вземат мерки, увеличават защитния си капацитет, модернизират техниката си, доколкото им позволяват финансовите възможности. Санкциите може да са идиотски, но им се отразяват негативно, поне в краткосрочен план.

преди 55 минути, Phused написа:

Нови 72 жертви от цивилното население след бомбардировка на турските ВВС в Ал Баб:

https://www.almasdarnews.com/article/turkish-warplanes-kill-72-civilians-aleppos-al-bab-report/

Руснаците работят по цели на ИДИЛ - ударили са позиции на терористите край Т4, имало е и удари в Дер Ез Зор

https://www.almasdarnews.com/article/russian-jets-hammer-isis-across-eastern-syria/

На годишната пресконференция днес Путин заяви, че е подписал указ за разширяване на военноморската база в Тартус. Подобен указ имаше и за авиобаза Хмеймим.

Аха, 72 жертви според кого? Ох даа, оня сириец в УК , мдааам...

преди 1 минута, Sinbad_ написа:

Аха, 72 жертви според кого? Ох даа, оня сириец в УК , мдааам...

Алмасдар е про-правителствен сайт. Не е SOHR.

преди 55 минути, scepsis108 написа:

Тръмп добре разбира и знае че американските ядрени сили са в изоставаща позиция, и колкото и да е за оттегляне и ненамеса в делата на чужди държави, сигурен съм, все пак иска страната му да не е изоставаща.... Да не говоря че военизирани ястреби винаги ще има, дори покрай него....и те ще настояват за засилване на възможностите на страната..

Дали това ще доведе до надпревара във въоръжаването, и по голям риск за света.. Не мисля.. То и сега има достаъчно ЯО да унищожат света няколко пъти...Подобно на РФ и той иска САЩ да са силни.... Нормално, кой не иска...Въпроса е как използвата силата си ...

преди 4 минути, Phused написа:

Алмасдар е про-правителствен сайт. Не е SOHR.

Погледни си линка и ще видиш че цитират точно SOHR!!!

Не знам какви са, ама щом го цитират тоя капут от УК, едва ли са точно проправителствени..или поне са такива каквито им оттърва да са, което е по вероятно ...

" BEIRUT, LEBANON (12:15 P.M.) - Over the last 24 hours, the Turkish Air Force has killed more than 72 civilians inside the densely populated city of Al-Bab in eastern Aleppo, the pro-opposition "Syrian Observatory of Human Rights" (SOHR) reported this morning "

Толкова по този въпрос...особено с цитати на шиитска медия свързана с Хизбула... Може да са прави доста пъти, но в случая се поооляха ...Все пак знаем мнението на Хизбула относно Ефратски Щит, и особено за протурските сили от ССА ... 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.