Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Руската и асадска пропаганда обявиха вчера (22.12.2016), че Алепо било окончателно прочистено от "терористи".

В тази серия от снимки имате възможност да се уверите какви точно са тези "терористи". Те са направени покрай принудителното изселване на населението на Алепо в посока северните части на Сирия, които се контролират от бунтовниците срещу режима на Асад.

Реално това е етническо и религиозно прочистване. Асад и Путин създадоха нови десетки хиляди бежанци, голяма част от които съвсем естествено ще поемат към Турция и Европа. Пионките на Москва в  използват бежанците, за да насъскват, разделят и отслабват Европа, вкл. България.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 5 минути, bdenkov написа:

Руската и асадска пропаганда обявиха вчера (22.12.2016), че Алепо било окончателно прочистено от "терористи".

В тази серия от снимки имате възможност да се уверите какви точно са тези "терористи". Те са направени покрай принудителното изселване на населението на Алепо в посока северните части на Сирия, които се контролират от бунтовниците срещу режима на Асад.

Реално това е етническо и религиозно прочистване. Асад и Путин създадоха нови десетки хиляди бежанци, голяма част от които съвсем естествено ще поемат към Турция и Европа. Пионките на Москва в  използват бежанците, за да насъскват, разделят и отслабват Европа, вкл. България.

Алооо, не си пиеш хапчетата:(

преди 1 час, bdenkov написа:

Подобни бисери не заслужават коментар.

Ако това е всичко, което може да измисли пропагандата, то не знам защо някои си дават труда да я финансират. Хвърлят си парите на вятъра, понеже на подобни неща не се връзват дори най-неориентираните и неизкушените в темата. ;)

Редактирано от scepsis108 (преглед на промените)

При евакуацията, мирните терористи са изклали над 100 сирийски военнопленника

https://southfront.org/moderate-rebels-executed-hostages-before-leaving-east-aleppo-graphic-photo-18/

За тия ли да страдам, да плача и да гася Айфеловата кула в знак на съпричастност? Не, мерси!

преди 8 часа, Phused написа:

При евакуацията, мирните терористи са изклали над 100 сирийски военнопленника

https://southfront.org/moderate-rebels-executed-hostages-before-leaving-east-aleppo-graphic-photo-18/

За тия ли да страдам, да плача и да гася Айфеловата кула в знак на съпричастност? Не, мерси!

Кой си ти?

A Russian military police battalion has made a forced march from the Hmeimim airbase to Aleppo to ensure security of Russian advisers, a demining squad and medics as well as to help Syrian authorities to maintain order in the liberated city, the Russian Defense Ministry said Friday.

According to the statement, the battalion, which is manned only with contracted soldiers, will ensure security of the reconciliation center's personnel, as well as Russian deminers and medics arriving in Aleppo.

"The battalion will also help Syrian authorities in Aleppo to maintain law and order in the liberated city," the ministry added.

Вчера терористите от Джаиш ал Ислам са пробвали да направят някаква офанзива в Източна Гута. Първоначално са завзели няколко точки, но атаката им е била отбита.

https://www.almasdarnews.com/article/jaysh-al-islam-christmas-offensive-ends-no-gains/

преди 2 минути, nikssi написа:

Като си помисля,че новината я има в Български сайтове например тук или пък тук

Има проблеми..на лична основа...

преди 29 минути, miro20 написа:

Лоши новини за излетелия за Латакия военен самолет с 91 души на борда

http://www.svoboda.org/a/28195722.html

Това какво общо има с темата? Или просто поиска да споделиш?

Имаше едни меко казано "малоумници", които се радваха на новината за изтровилите се с лосион в Иркуткс. Други такива малоумници започват да подскачат от възбуда, когато чуят за поредната престрелка в някое американско училище... 

Весела Коледа на всички!

преди 1 час, NIKISHARK написа:

Има проблеми..на лична основа...

Като гледам как не коментирате новината, а мен, то определено имате личен проблем някакъв .Но пък тази ваша тролска фобия нито е от сега, нито е за пръв път.

И атомна бомба някой да пусне, и трагедия в ЮАР да стане, вие пак ще се интересувате - какво е каал Миро и защо и откъде и как :laughing4:

Нека да те светна-тук не всички са идиоти,и много добре знаем защо пускаш новината ,точно от такъв сайт.Никси правилно намекна,че има информация и в българските медии...Какво не ти хареса в тях? Вместо да помълчиш или да изкажеш съболезнования,ти се опитваш да измъкнеш някакъв дивидент.Това е срамно...че и жертва чак се изкара...И не се величай толкова...ако не са простотиите които пишеш ,едва ли ще ти се обръща внимание....Аман от идиоти,които не си мърдат задника от компютъра и ми говорят за "тролска фобия"...и са огледален образ на всичко което плюят...

преди 7 часа, scepsis108 написа:

Имаше едни меко казано "малоумници", които се радваха на новината за изтровилите се с лосион в Иркуткс. Други такива малоумници започват да подскачат от възбуда, когато чуят за поредната престрелка в някое американско училище... 

Като чух новината за падналия самолет, първото което си помислих беше "мъртви душИ". Мъртвите душИ не са само в избирателните списъци. Ти им казваш малоумници, ама за мен са си мъртви душИ.

преди 3 минути, A.com написа:

Като чух новината за падналия самолет, първото което си помислих беше "мъртви душИ". Мъртвите душИ не са само в избирателните списъци. Ти им казваш малоумници, ама за мен са си мъртви душИ.

От моя гледна точка, приятелю A.com, то всяко същество притежава потенциал, който може да бъде пробуден. Но когато това не се случва, то въпросното същество представлява просто "мъртва душа", която захранва матрицата, казано най-общо.

преди 1 час, NIKISHARK написа:

Нека да те светна-тук не всички са идиоти,и много добре знаем защо пускаш новината ,точно от такъв сайт.Никси правилно намекна,че има информация и в българските медии...Какво не ти хареса в тях? Вместо да помълчиш или да изкажеш съболезнования,ти се опитваш да измъкнеш някакъв дивидент.Това е срамно...че и жертва чак се изкара...И не се величай толкова...ако не са простотиите които пишеш ,едва ли ще ти се обръща внимание....Аман от идиоти,които не си мърдат задника от компютъра и ми говорят за "тролска фобия"...и са огледален образ на всичко което плюят...

Прекрсно илюстрира последния ми пост. Точно за това говоря.Интересно какъв "дивидент" съм измъквал ? Като си излееш сега гаменщината, това голямо уважение ли е ?

Както казваш - "аман от идиоти"

А какво не ми харесало в бългаските сайтове ?  Ми нищо . Просто първи новините излизаха в руските. КАкто и анализите са повече, и обсъжданията.

Оооо,колко си прозрачен и елементарен ...Много ти харесва,когато под статия-било и такава с жертви-да има 90 % коментари срещу Путин....а ти най-невинно да ги пускаш..като достоверни източници..щото другаде нямало коментари......и да подскачаш после като "ощипана мома"..

Да беше премълчал-щеше да изглеждаш доста по-умен....

преди 26 минути, miro20 написа:

А какво не ми харесало в бългаските сайтове ?  Ми нищо . Просто първи новините излизаха в руските. КАкто и анализите са повече, и обсъжданията.

Е неее аз ще го кажа право в очи. получаваш захранката си от същите медии - украински и прочие. Преди време бях казал , че имам съмнение,че си украински националист. Ми...доказваш го с всеки пост. Да не кажеш сега ,че съм те обидил с нещо. То и селянин не е обида ама нъл си сол ташак на модера та..стана обида.

О да, какъв ли не сте ме изкарвали :) Просто  се вижте сами бре  :)

преди 46 минути, NIKISHARK написа:

Много ти харесва,когато под статия-било и такава с жертви-да има 90 % коментари срещу Путин

Това не го разбрах. Прегледах коментарите под това което цитирах - повечето, да не кажа всички са изразяване на съболезнования и съчувствие. И такива които критикуват войната в Сирия и че не е редно да се правят показни "песни и пляски" върху още неизстинали руини от руските бомби .

Което е абсолютно логично и правилно.

Иначе за версиите... имам едни леки подозрения че ще замажат инцидента като техническа неизправност.

В Египет където загинаха 220 , и където имаше международни и египетски разследващи от които не можеше да се крият факти, руснаците се бавиха доста  преди да обявят най накрая че е теракт.

сега са си на свое поле, ще видим каква ще е версията.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

В контролираните райони от екстремистките формирования на „умерената опозиция” е фиксирана нова поредица от нападения на главатари на различни групировки и техните бази. През последната седмица в Северна Сирия под удари се оказаха полеви командири в провинция Идлиб, а на юг – в провинция Дераа.

Една от най-значимите антиправителствени медии Step News Agency съобщи, че на 18 декември (неделя) неопозната въоръжена група нападнала базата на групировката „Ал Фуркан” от ислямската коалиция „Свободна идлибска армия”, разположена в градчето Маарат Хурма. При нападението е убит главатарят на „Ал Фуркан” Ахмад Али ал-Хатиб и командирът на джихадистите от северна Хама Юнус Зарик.

По данни на „Степ Нюз”, нападателите пристигнали с 4 коли и атакували обекта на разсъмване, когато в базата имало малък брой бандити, тъй като основните сили на бандитското формирование „Ал Фуркан” стоят на позиции в Хама. След убийството на главатарите нападателите разграбили базата.

Под прицел се оказва и „Ахрар аш-Шам” - една от най-големите терористични групировки в Сирия. На 18 декември в село в южната част на провинция Идлиб е убит един от командирите на бригади с прякор „Абу Удай Ахрара”.

Неизвестните прикрепили взривно устройство към дъното на неговия „пикап” и по време на пътуването из неговото родно градче Телмнс източно от град Маарат ал-Нууман мината експлодирала и ранила тежко „Абу Удай Ахрара”, който е откаран в болница, но починал още същия ден.

Кореспондент на Step News разказал, че това напоследък съвсем не е първият случай на убийство на лидери на банди в провинция Идлиб, под прицел се намират главатарите на „Джебхат Фатх аш-Шам” (бившата „Джебхат ан-Нусра”) и „Ахрар аш-Шам”.

Съобщава се, че в нощта срещу 18 декември е извършено покушение срещу командира на отряда от ислямисти в град Нава западно от южната сирийска провинция Дераа, но главатарят на екстремистите оцелял.

Не е известно кой организира тези нападения. Преди при подобни случаи част от „въоръжената опозиция” обвиняваше сирийските спецслужби, други твърдяха, че е дело на „спящи клетки” на ИД. Военни експерти обаче допускат, че това може да са съюзни групировки на „умерената опозиция”, които усещат настъпването на мира в Сирия и си разчистват политическо пространство сред вероятните конкуренти.

Нещо странно става.

преди 11 часа, miro20 написа:

И такива които критикуват войната в Сирия и че не е редно да се правят показни "песни и пляски" върху още неизстинали руини от руските бомби .

Което е абсолютно логично и правилно.

Иначе за версиите... имам едни леки подозрения че ще замажат инцидента като техническа неизправност.

Спуснаха ви опорните точки. Едно от най-отвращаващите неща, които съм чел напоследък и което едно към едно повтаря тезите на Миро, но в по-ограмотен стил – http://www.faktor.bg/novini/svjat/90455-pravoslavnata-putinova-dzhamahiriya-se-razpada-sas-skorostta-na-dogaryast-tu154.html

Едно нещо не схващам в така издигнатата конспиративна хипотеза: Ако това е терористичен акт и се установи, че е терористичен акт, то защо руската страна ще го "замаже" като техническа неизправност?

Не знам. Защото те /руските военни и служби/ по принцип лъжат. Хващани многократно в една друга тема за Украйна. Както мълчаха 2 седмици и за сваления в Египет самолет с туристи . Предполагам преценяват коя версия ще им е най изгодна.

Относно "морала", да припомням ли как се радваха на свалените украински военни транспортни самолети /от внесени техни ПЗРК за терористите/  , и как се подиграваха със сваления /от БУК вкаран от РФ /  малайзийски Боинг ?

http://www.bbc.com/russian/society/2015/06/150630_tr_zadornov_boeing_joke_quote

Така че хайде по полека с "отвращавщите неща" и пресилен "морал"

преди 13 минути, miro20 написа:

Не знам. Защото те /руските военни и служби/ по принцип лъжат.

Дай го малко по-сериозно. Всички служби (военни и разузнавателни) дават подвеждаща информация или откровено лъжат. Това важи и за руските, и за американските, и за британските, и за израелските и за всички други. Да припомням ли за оръжията в Ирак или за последните фейкове на ЦРУ за това, че Путин помогнал Тръмп да спечели изборите? Но това не е от днес, понеже в самата природа на тези служби е да постъпват така. Същото важи за мейнстрийм медиите (не само западните, разбира се).  Но когато го правят, то те преследват някакви цели. В случая, не виждам каква би била ползата от скриването на подобна информация, ако тя се установи по несъмнен начин. Следователно, правилно написа "Не знам", а останалото беше излишно.

Редактирано от scepsis108 (преглед на промените)

преди 31 минути, miro20 написа:

Не знам. Защото те /руските военни и служби/ по принцип лъжат. Хващани многократно в една друга тема за Украйна. Както мълчаха 2 седмици и за сваления в Египет самолет с туристи . Предполагам преценяват коя версия ще им е най изгодна.

Относно "морала", да припомням ли как се радваха на свалените украински военни транспортни самолети /от внесени техни ПЗРК за терористите/  , и как се подиграваха със сваления /от БУК вкаран от РФ /  малайзийски Боинг ?

http://www.bbc.com/russian/society/2015/06/150630_tr_zadornov_boeing_joke_quote

Така че хайде по полека с "отвращавщите неща" и пресилен "морал"

Глупости на търкалета и поредна порция лъжи за оправдаване на собствените дела и липса на всякякъв морал...

Недоварения, не за първи път се правиш на ощипана мазна особа от животинския свят , и не за първи път се присмиваш над всяка случка свързана с РФ която е трагедия с нейни граждани, а сега се опитваш да се оправдаваш че навремето , комика Здоранов е направил изказ в негов си стил за Малоазийския боинг, изкарвайк това едва ли не че другите се гаврели пък с еди какво си??

Айде по полека с лъжите , особено вмятайки поредната порция пропаганда политическа към нея.... 

Както съм казвал, че си нагъл си нагъл , но понякога наглоста ти отива прекалено далече.... Да напомням ли за същия ти тип злорадства и със сваления над синай руски пътнически самолет, и не само...

А това какво РФ ще обяви като причина, ще кажат когато разследването им приключи... За разлика от разни еврогейски платени сорсоиди или безмозъчни хамериканосита , те не бързат да сочат виновни на база политически интерес ....че и после с години да се опитват да натъкмяват доказателства за това, както се случи с малоазийския самолет над Донбас ...И недей ги приравнява със сваляне на военни цели като укропските транспорни уж самолети, а главно укропските полеви бомбардировачи атакуващи местните граждани в Донбас ....

преди 19 минути, scepsis108 написа:

Дай го малко по-сериозно. Всички служби (военни и разузнавателни) дават подвеждаща информация или откровено лъжат. Това важи и за руските, и за американските, и за британските, и за израелските и за всички други. Да припомням ли за оръжията в Ирак или за последните фейкове на ЦРУ за това, че Путин помогнал Тръмп да спечели изборите? Но това не е от днес, понеже в самата природа на тези служби е да постъпват така. Същото важи за мейнстрийм медиите (не само западните, разбира се).  Но когато го правят, то те преследват някакви цели. В случая, не виждам каква би била ползата от скриването на подобна информация, ако тя се установи по несъмнен начин. Следователно, правилно написа "Не знам", а останалото беше излишно.

ФСБ си казва че работят по няколко версии, но терористичната не е основна ... Това значи че те взимат предвид и това като вероятност.. Но на разни платени пропагандатори срещу РФ , естествено това не е важно, важно е да се плюе и черни всичко в РФ.. .. И да се изкарва поредна порция лъжи...За разлика от запада , в РФ никой не бърза да сочи и вика осанна...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Сирийската армия подготвя офанзива в западните покрайнини на Алепо: http://www.insidesourcenews.com/single-post/2016/12/26/SAA-Prepare-Assault-on-Aleppos-Surroundings

a567ec_80692de450a74b6ba88604a9c5395c3f~

Има резон - целят да разширят буферната зона около самия град, защото в момента терористите все още могат да го обстрелват.

преди 31 минути, scepsis108 написа:

Това важи и за руските, и за американските, и за британските, и за израелските и за всички други.

Говоря за методична, ежедневна дезинформационна политика и пропаганда. Не съм видял западни медии да бълват ежедневни тотални лъжи и спекулации , както го правят путинските.

преди 31 минути, scepsis108 написа:

ова, че Путин помогнал Тръмп да спечели изборите

Дори на последната си помпозна пресконференция Пу не отрече това, а каза завоалирано .. .може да са всякакви хакери .... важното било какво се съдържа в "хакнатата" и оповестена  информация и дали е истина.

Но нищо не казва за изтеклата  поща на Сурков ? и цялостната картинка която прозира зад цялата му кореспонденция ?

Или не каза защо осъждат ефективно  девойка на 7г. за СМС  че е видяла  предвижване на войскови руски подразделения към  Абхазия  в навечерието на войната с Грузия ?

Пълен цинизъм.

преди 30 минути, Sinbad_ написа:

Да напомням ли за същия ти тип злорадства и със сваления над синай руски пътнически самолет, и не само...

Припомни ми ? Поне аз нямам спомен да съм казал нещо невярно и за него случай.

Злорадство пък къде видя ?? Просто се чудя още колко можете да паднете с тези нападки, обиди и хейтърство

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.