Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 3 минути, Sinbad_ написа:

Тръмп добре разбира и знае че американските ядрени сили са в изоставаща позиция, и колкото и да е за оттегляне и ненамеса в делата на чужди държави, сигурен съм, все пак иска страната му да не е изоставаща.... Да не говоря че военизирани ястреби винаги ще има, дори покрай него....и те ще настояват за засилване на възможностите на страната..

Дали това ще доведе до надпревара във въоръжаването, и по голям риск за света.. Не мисля.. То и сега има достаъчно ЯО да унищожат света няколко пъти...Подобно на РФ и той иска САЩ да са силни.... Нормално, кой не иска...Въпроса е как използвата силата си ...

Май се разминавате с г-н Путин който заявява :

Цитат

Русия е по-силна от всяка друга държава, която може да я нападне. САЩ имат по-голямо въоръжение, не оспорваме това, но Русия е по-силна от всички „потенциални“ агресори.

тоест не счита САЩ за потенциален агресор иначе не отрича че са по - силната страна.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 550,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

току-що, lsmurf написа:

Май се разминавате с г-н Путин който заявява :

тоест не счита САЩ за потенциален агресор иначе не отрича че са по - силната страна.

Изобщо не се разминаваме драги ... Изобщо.. разминава се твоя акъл с познанието и разбирането на прочетеното....

Русия в момента особено спрямо ЯО може да има малко по малко на брой ядрени глави и носители, но като потенциал военен са достатъчни да отразят и дадат по муцуната дето се вика на всеки евентуален враг.. Включая ФАЩ....Дори бих казал , и това го потвърждават самите американски аналитици реалисти, че ЯО и войски на РФ са по модерни и с по големи способности да ударят, отколкото техните....

Това казва той.. За разлика от други мечатещи за свтовно господство, той не мечтае за това.... а за независимост и сигурност на страната си...дори от обявили се за единствени перифи на света... 

И все пак, аз съм против турската интервенция в северна Сирия. Според мен това е подмяна на едни терористи (Ислямска държава) с други (тюркменски бунтовници, племена, зинкита и тн.)

Неслучайно турците изтеглиха много жива сила от Алепо и я прехвърлиха в "Ефратски щит" преди три месеца.

Между другото, днес Чавушоглу пак се изказа против Асад:

Цитат

the Negotiations’ start does not mean to accept al-Assad survival in power

Коренно се разминават позициите на Техеран и Москва от една страна, и Анкара от друга. Според мен затоплянето на отношенията им напоследък е продиктувано от лошата икономическа ситуация и в Русия, и в Турция. Идиотските санкции удариха руската икономика, и сега за руснаците всеки голям проект и търговско сътрудничество е важно. Затова и търсят близост с турците - строеж на АЕЦ, газопроводи, оръжейни сделки. Турците от своя страна се чувстват предадени от САЩ, гледат с презрение на Европа и също търсят поне един съюзник, ако ще да е краткотраен - в случая Русия.

Въпросът е докога ще издържи този брак по сметка?

Ердоган е много амбициран за нови територии. Падне ли Ал Баб ще погледне към Манбиж, а това означава директна конфронтация с кюрдите. Там ще му е много по-трудно отколкото срещу черните кофи от ИД. Кюрдите тези дни бележат много успехи - в светкавичен блиц са достигнали до езерото Асад, а от другата страна се вижда Табка.

Териториалната експанзия на Турция няма да се понрави на Русия и плановете й в Сирия, въпреки, че сега демонстрират някакво примирие и съвместни действия. Ако постигнат съгласие, то турците трябва да направят големи отстъпки, което ще удари по егото на султана.

преди 2 минути, Phused написа:

И все пак, аз съм против турската интервенция в северна Сирия. Според мен това е подмяна на едни терористи (Ислямска държава) с други (тюркменски бунтовници, племена, зинкита и тн.)

Неслучайно турците изтеглиха много жива сила от Алепо и я прехвърлиха в "Ефратски щит" преди три месеца.

Между другото, днес Чавушоглу пак се изказа против Асад:

Коренно се разминават позициите на Техеран и Москва от една страна, и Анкара от друга. Според мен затоплянето на отношенията им напоследък е продиктувано от лошата икономическа ситуация и в Русия, и в Турция. Идиотските санкции удариха руската икономика, и сега за руснаците всеки голям проект и търговско сътрудничество е важно. Затова и търсят близост с турците - строеж на АЕЦ, газопроводи, оръжейни сделки. Турците от своя страна се чувстват предадени от САЩ, гледат с презрение на Европа и също търсят поне един съюзник, ако ще да е краткотраен - в случая Русия.

Въпросът е докога ще издържи този брак по сметка?

Ердоган е много амбициран за нови територии. Падне ли Ал Баб ще погледне към Манбиж, а това означава директна конфронтация с кюрдите. Там ще му е много по-трудно отколкото срещу черните кофи от ИД. Кюрдите тези дни бележат много успехи - в светкавичен блиц са достигнали до езерото Асад, а от другата страна се вижда Табка.

Териториалната експанзия на Турция няма да се понрави на Русия и плановете й в Сирия, въпреки, че сега демонстрират някакво примирие и съвместни действия. Ако постигнат съгласие, то турците трябва да направят големи отстъпки, което ще удари по егото на султана.

Ти против кои си, ми е през оная работа.. В твоя случай пак важи, кучетата лаят , или кокошките просо сънуват, ам асвета върви накъдето си иска без да им пука от тях....

Можеш да продължаваш да си против, проблеми няма...... 

А брака по сметка или аквото е там, пак не завси от теб.. зависи от съвсем други ... А там ставката е много по голяма от въжделенията на разни балкански субекти с исторически комплекси ....или всякакви други такива от анадола, или близкия изток....

П.С Нямам нищо против никой, ама да не бъркат собствените си въжделения с реалността ...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

преди 1 минута, Sinbad_ написа:

Ти против кои си, ми е през оная работа..

Кога аз използвах такъв изказ срещу вас, та вие ми отвръщате?

Вербалният спор в този стил е безсмислен и предварително загубен, така че не отивайте натам.

преди 3 минути, Phused написа:

Кога аз използвах такъв изказ срещу вас, та вие ми отвръщате?

Вербалният спор в този стил е безсмислен и предварително загубен, така че не отивайте натам.

Не е нужно да изпозлвате вербални тонове от такъв тип, за да се види точно какво имате предвид и с по уж културни фрази... така че, както казах, проблема си е ваш...

Подобен вербален отговор идва в отговор на лични пристрастия , които се виждат и без да са изказани ясно, затова, не виждам какво се поравите на ощипана нежна госпожица.. Имитирате недоварения мазник или що??

Аз за разлика от мнозина, никога не се крия зад вежливости лицемерни... И си казвам каквото ми е на езика и ума....право в очите, винаги....дори на най близки приятели...

П.С Отделно, цитирайки сведения, би трябвало да сте ги прочели и видите че цитират оня капут от УК, но все пак упорито повтаряте че това били проправителствен сайт и инфо... Който в много предни случаи също опровергаваше същия този капут от УК.... Е на това знаете ли какво му се вика а??

Ако мислите, че позицията ми е про-ребелска, много сте се подвели.

току-що, Phused написа:

Ако мислите, че позицията ми е про-ребелска, много сте се подвели.

Вашата позиция може да е не про ребелска, но ситуацията в Сирия не е точно черно и бяло ... Така че, грешката си е ваша че не отчитате всички страни на медала, както казах и преди... Определени пристрастия и то на принципа коне с капаци, в разрез с истината и реалността, не са ми по сърце.... Дори когато в даден момент са в едно русло с моите виждания...

преди 16 минути, Sinbad_ написа:

Изобщо не се разминаваме драги ... Изобщо.. разминава се твоя акъл с познанието и разбирането на прочетеното....

Русия в момента особено спрямо ЯО може да има малко по малко на брой ядрени глави и носители, но като потенциал военен са достатъчни да отразят и дадат по муцуната дето се вика на всеки евентуален враг.. Включая ФАЩ....Дори бих казал , и това го потвърждават самите американски аналитици реалисти, че ЯО и войски на РФ са по модерни и с по големи способности да ударят, отколкото техните....

Това казва той.. За разлика от други мечатещи за свтовно господство, той не мечтае за това.... а за независимост и сигурност на страната си...дори от обявили се за единствени перифи на света... 

https://trud.bg/путин-не-отричаме-че-въоръжението-на-с/

Чети преди да използваш тролските си похвати.

преди 6 минути, lsmurf написа:

https://trud.bg/путин-не-отричаме-че-въоръжението-на-с/

Чети преди да използваш тролските си похвати.

А ти си поясни какво означава въоръжена мощ, и реална сила на същите.... За справка може да погледнеш как се отчита според повечето въоръжената мощ на дадени държави... Има си дори специализирани сайтове за това.... Но реалната сила, е нещо съвсем друго.....Тя може да се види само при директен сблъсък.. така че Путин много добре знае какво говори, и защо го казва... Но такива като теб, дето хал хабер си нямат, си мислят че има противоречие... Има си одстатъчно както казах и американски анализи за състоянието на реална сила ако се сблъскат ФАЩ и РФ.. и то не в полза на ФАЩ... Или викаш те не знаят че ФАЩ има по голямо въоръжение а? :)))

Както съм казвла и преди, проблема е твой.. като не осмисляш и разбираш, защо изобщо се пънеш тогава ... Но това си е твой проблем....

П.С И така, кой е трола сега смърфиетко .... 

Проблемът си е в теб и е медицински като гледам така че вземай мерки навреме.

преди 7 минути, Sinbad_ написа:

А ти си поясни какво означава въоръжена мощ, и реална сила на същите.... За справка може да погледнеш как се отчита според повечето въоръжената мощ на дадени държави... Има си дори специализирани сайтове за това.... Но реалната сила, е нещо съвсем друго.....Тя може да се види само при директен сблъсък.. така че Путин много добре знае какво говори, и защо го казва... Но такива като теб, дето хал хабер си нямат, си мислят че има противоречие... Има си одстатъчно както казах и американски анализи за състоянието на реална сила ако се сблъскат ФАЩ и РФ.. и то не в полза на ФАЩ... Или викаш те не знаят че ФАЩ има по голямо въоръжение а? :)))

Както съм казвла и преди, проблема е твой.. като не осмисляш и разбираш, защо изобщо се пънеш тогава ... Но това си е твой проблем....

П.С И така, кой е трола сега смърфиетко .... 

А ти защо се правиш на по-голям шеф на света от Путин?

Русия води проактивна дефанзивна (отбранителна) политика.

Кой те знае и тебе, дето си "имаш хал хабер" колко разбираш.. сигурно не знаеш разликата между флора и дигитална флора, ама иначе мнението ти е последна инстанция.

Редактирано от Phused (преглед на промените)

преди 9 минути, lsmurf написа:

Хахахахаха,  ще му предам че си казал смърфиетке хахахах :D:D 

П.С Бах си поредния смешник дето се пъне с тъпотиите си тука...

преди 7 минути, Phused написа:

А ти защо се правиш на по-голям шеф на света от Путин?

Русия води проактивна дефанзивна (отбранителна) политика.

Кой те знае и тебе, дето си "имаш хал хабер" колко разбираш.. сигурно не знаеш разликата между флора и дигитална флора, ама иначе мнението ти е последна инстанция.

Аз да се правя на по голям шеф от Путин?? Ти добре ли си а??

Както казах, балканските ти комплекси исторически изобщо не ме интересуват ,но когато взмеат връх над реалността не разчитай да ги одобрявам...

А хал хабер се вижда кой си няма.... че и цитира а после твърди че не било еди какво си , айде скрой се докато се посупокоиш, и не се опитвай да се правиш на повече отколкото си....няма нужда, вижда се....Разбирам човек сгрешил да каже, опс, обърках се, ама да продължава на инат да си държи на грешката не го разбирам изобщо... да не говоря че не одобрявам атавистично подобни .... Тръгнал с лафове за дигитална флора и флора да прави аналогия??? пфффф .. нерде Ямбул, нерде Стамбул....В превод за такива като теб, за какво говорим, а той за какво тръгнал да се прави на умен с глупави фрази дето изобщо нямат смисъл, но уж показват колко е умен... блах....

Тоя смърф, като Блажко бе. Чете и не вдява, пък с пъни да мисли. По теория, САЩ имат 4000 самолета (точната бройка не я знам). Реално могат да ползват, едва няколко стотин. Колкото и руснаците. Ако гледаме теорията, САЩ са с по-силна армия. Реално не са, в най-добрия вариант за тях, са  равни с руснците. Руснаците за едно внезано учение, вдигат по 50 000 човека и хиляди единици техника. В рамките на един ден. И се предислоцират, на хиляди километри. Американците затъват в пясъците на плажа в Испания. Наскоро евро-гейтаците проведоха едно подобно състезания, като руския танков биатлон. Краварските екипажи, са се предствали ужасно. Цялата военна доктрина на руснаците, е защитна.  Схващаш ли Блажко-смърф?

преди 1 час, AntiAlGor написа:

Американците затъват в пясъците на плажа в Испания......

Не беше ли срещу някакъв морски фар.....с двама приятели,две бири и едно куче ?:lol6::beer11:

преди 52 минути, NIKISHARK написа:

Не беше ли срещу някакъв морски фар.....с двама приятели,две бири и едно куче ?:lol6::beer11:

Армията на Нейно Величество Кралицата го оцапа положението:

преди 1 час, NIKISHARK написа:

Пак там някъде. Или беше на Португалия, не помня. Ама много подигравки отнесоха, за това провалено учение, краварите

преди 3 часа, Sinbad_ написа:

Определени пристрастия и то на принципа коне с капаци, в разрез с истината и реалността, не са ми по сърце.... Дори когато в даден момент са в едно русло с моите виждания...

Бях се притеснил че помията и гаменщината която бълваш е само срещу мен .

Ти правилно затвърди изводите ми че всеки несъгласен или дори леко разминаващ се с твоята субективна позиция , е обсипан с добра доза фекалии само и единствено заради това че не уважаваш чуждата позиция.

Много ме радват такива като теб които говорят за "истината и реалността " :)  с аматьорски обаче, аргументи , допълвани за авторитет /липсващ/ с помия и обиди :)

преди 3 часа, lsmurf написа:

Е...  не му накърнявай чувствата.. пък и не е единствен....

преди 9 часа, Sinbad_ написа:

И покрай завземането на Алепо, страшно отмъщение и изксвания от хунтата  киевска спрямо Асад , хахахаххаахах :D:D

http://colonelcassad.livejournal.com/3144694.html

C0S3altXEAAH7Zn.jpg:large

Асад да изтеглел войските си от Алепо, и да предадел властта на възстаналия народ, хахахахаха :D:D

Боже боже, какви смешници, и те решили барабар петко с мъжете , да залаят и ударят с лапичка по масата :)))))))))))))

Взели му тавричката на човека, и апартамента служебния хахахахахах 

П.С Само дето ми е интересно, като са толкова ербапи, ами защо просто не скъсат дипломатическите отношения с така наричания от тях " терористически режим проруски на  Башар Асад " , така де, нали сте мъже, подава се нота, изгонва се посланника и това е, каквис а тия смешни мерки и алабализми помиярски ....:)))) 

Бах маму взеха и Запорожеца :D То това кола ли е бре?

преди 2 часа, AntiAlGor написа:

Цялата военна доктрина на руснаците, е защитна. 

Понеже аз повдигнах темата, която е странична на основната, за да сверя мнението си с повече хора, то ще си позволя да коментирам само това изречение. В това изречение не намирам смисъл, понеже ако силите на страните са приблизително равни, то военна доктрина, която е изцяло дефанзивна, е потенциално губеща.

Инак, благодаря за отговорите на Sinbad, Phused и другите, които писаха по въпроса.

преди 1 час, A.com написа:

Армията на Нейно Величество Кралицата го оцапа положението:

Егати дебаркирането. :lol6:

преди 1 час, nikssi написа:

Бах маму взеха и Запорожеца :D То това кола ли е бре?

Там всички посланници карат запорожци :) Е пак добре... все пак не е изгонен както от Италия https://ria.ru/arab_sy/20120529/660020809.html

Аз само това успях да намеря за въпросния посланник. За по горните неща така и не видях потвърждение от цитирания сайт.Подозирам че пак някой си играе с фотошопа да задоволи болните фобии на такива като вас

преди 13 часа, scepsis108 написа:

Понеже аз повдигнах темата, която е странична на основната, за да сверя мнението си с повече хора, то ще си позволя да коментирам само това изречение. В това изречение не намирам смисъл, понеже ако силите на страните са приблизително равни, то военна доктрина, която е изцяло дефанзивна, е потенциално губеща.

Инак, благодаря за отговорите на Sinbad, Phused и другите, които писаха по въпроса.

По-точният термин, който бих използвал е проактивна (вместо защитна).

Междувременно зелената паплач е отровила питейната вода в Дамаск с дизелово гориво.

https://www.almasdarnews.com/article/militants-contaminate-drinking-water-damascus-diesel/

преди 44 минути, Phused написа:

По-точният термин, който бих използвал е проактивна (вместо защитна).

Да. Мисля, че така е по-точно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.