Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

току-що, scepsis108 написа:

Статията е добра в детайлите, според мен. Липсва и гео-стратегическата перспектива. Но е полезно да бъде внимателно прочетена.

Това е така защото съм се фокусирал изцяло върху събитията между 2000 и 2003 г.

Иначе благодаря за мнението.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

ФАЩ-ския говорител днес се изказва че видите ли тях не ги притеснявало че остават извън плановете за уреголиране на мира в Сирия.... Мдам...

Sent from my F5321 using Tapatalk

преди 1 минута, Phused написа:

Това е така защото съм се фокусирал изцяло върху събитията между 2000 и 2003 г.

Иначе благодаря за мнението.

Още веднъж поздрав за изчерпателното представяне на фактологията, както и за нещата, които си извел, но само под форма на намеци. Не е много директно, понеже се стремиш да се позиционираш като обективен наблюдател.

Но "обективен наблюдател" е нон-сенс. Няма такова животно, понеже всеки наблюдател гледа от някъде си и защитава нещо си, дори и да не го съзнава напълно. Така мисля.

преди 1 минута, scepsis108 написа:

Още веднъж поздрав за изчерпателното представяне на фактологията, както и за нещата, които си извел, но само под форма на намеци. Не е много директно, понеже се стремиш да се позиционираш като обективен наблюдател.

Но "обективен наблюдател" е нон-сенс. Няма такова животно, понеже всеки наблюдател гледа от някъде си и защитава нещо си, дори и да не го съзнава напълно. Така мисля.

Обикновенно обективния наблюдател е този който предава фактите както са си, без преиначаване, а вече гледните точни и анализирането на фактите са субективни ...

В този смисъл, поне фактология е даена, макар че не е само това което е причина за случващото се.... Самия Башар Асад в началото на управлението си сам решава да преобразува страната и даде повече свободи на населението, но за съжаление не преценя до каква степен е готов да отстъпва на исканията на всичките съставляващи населението на държавата... И най важното, не очаква че от тези свободи ще се възпзлват за да му забият нож в гърба и представят като диктатор спретвайки му вътрешногражданска война спонсорирана и подкладена от западните сили... А причините, те са повече от това че е помагал на Садам, или че се е намесвал в Либия ... 

преди 1 минута, Sinbad_ написа:

Обикновенно обективния наблюдател е този който предава фактите както са си, без преиначаване, а вече гледните точни и анализирането на фактите са субективни ...

Имено. Има, обаче, един проблем. Проверката на фактите е много трудна за наблюдател, който не едновременно на терена и извън терена, т.е. има поглед върху цялата картина. Колкото и да се стреми да е обективен, то той трябва да предпочете един или друг източник на информация. А всеки, който дава информация неизбежно я интерпретира съзнателно или не. Това е проблем не само на актуалните анализи, но и на историческата наука примерно, понеже тя борави с достъпните източници и артефакти, които са оцелели през вековете. Това е проблем, който няма решение.

преди 3 часа, scepsis108 написа:

А това е тъпо.

Сори за офтопика, но просто не мога да измисля как да коментирам подобни изказвания.

Ми все тая дали ще ги коментираш . Аз просто казах какво се случи .

Дефакто е наистина тъпо и нелогично. Но това се слчуи . Ислямистите от ИД превзеха безпрепятствено Палмира с подаръци, а Алепо е сринато със земята от рускоасадските сили, и се разкъсва от хуманитарна криза и поредна порция бжанци .

Колкото и да е кривоглед човек.... би трябвало да се почеше по главата и да се замисли .... дали това което вижда е факт, или което от пропагандта му казват че вижда.

преди 2 часа, Phused написа:

Колеги, в днешния следобед реших да си "поиграя" и да напиша статия на тема "Войната в Ирак ли е раздорът между Асад и САЩ?"
https://klibr.blogspot.bg/2016/12/otnoshenyata-mezdhu-assad-i-usa-razdorat-e-voinata-v-irak.html
Ще се радвам ако я прегледате и оцените.

Ми не е лоша статията, но с един акцент - как злите американци всичко ръководят, и нто дума, ама нито думичка за рпресивния режим на Асад.

Споменаваш линията Русия - Иран - Хисбула.

Да ме извинявате, но аз н смятам нито да съм с режима на Иран, нито с Хисбула , които взривиха автобуса в Бургас, а напоследък и с режима в РФ /да не се бърка с Русия/  които пък ни доят както си искат - и в икономически аспект с монополите си в енергетиката ни която е 99% звисима , и с политическите лобита в лицето на енда камара антибългарски партии. Знаем кои са

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 часа, scepsis108 написа:

A.com постът ми, който лайкна (за Уикилийкс) съдържа фейк-новина. Допуснах грешка, че не проверих нещата преди да публикувам. За което се извинявам.

Личното ми мнение, неподплатено с никакви доказателства, е че Уикилийкс и всички други подобни медии(източници на информация), си имат по нещо, заделено за черни дни, което не казват на обществото и няма да кажат, докато ножа не опре до кокала.

преди 24 минути, miro20 написа:

Ми все тая дали ще ги коментираш . Аз просто казах какво се случи .

Дефакто е наистина тъпо и нелогично. Но това се слчуи . Ислямистите от ИД превзеха безпрепятствено Палмира с подаръци, а Алепо е сринато със земята от рускоасадските сили, и се разкъсва от хуманитарна криза и поредна порция бжанци .

Колкото и да е кривоглед човек.... би трябвало да се почеше по главата и да се замисли .... дали това което вижда е факт, или което от пропагандта му казват че вижда.

Поредната порция сорсоидни лъжи..

Първо, ИДИЛ не завземат Палмира безпрепятсвтено, нито пък получават доброволно дадени подаръци.. това са пълни лъжи и пълни инсинуации на сорсоидни тутки  .. 

Второ, колкото и да е кривоглед даден човек, не може да не отбележи заслугата за разрушаването на кварталите владени от ИДИл, АЛ Нусра и тем подобни , на съответните формирования представящи се за уж гласа на сирийците, а в повечето случаи пасмина наемници платени от запада , или само гласа на малка част от сирийците.... И пак само сорсоиден либераст на плата може да повтаря такива жалки измислици премислици и да прехвърля вината единствено на Асад и РВКС .. НОрмално както се вика, кервана си върви, а кучетата лаят ли лаят безсилно с лъжи и инсинуации, ревейки в същото време че другите провеждали пропаганда .. Смях в залата ...

Мдам, недоварените троли сорсидни продължават с празните приказки... И само не ми посочвай предни си постове моял, в които за уж факти са предоставени фейкове както обикновенно ...няма нужда, знаем се мазнико :))))))))

П.С И Алепо вече е свободен, да знам че това не е приятно за сорсоидните гъзолизци, но фактите са си факти, рано или късно трябва да се примирят, не могат да изменят нищо, както не могат да изменят състоянието на Крим , и так дале :)))))

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

преди 8 минути, Sinbad_ написа:

Алепо вече е свободен, да знам че това не е приятно за сорсоидните гъзолизци

Защо да не е приятно ?  С твоя черно бял свят на шофьорски псувни и вулгаризми едва ли би ме разбрал, но само ще припомня че винаги и единствения ми акцент в тази тема е било и ще си остане - борбата с ИД.

Всичко друго е на втори план , и въпрос на дискусия и компромиси. С крайни ислямисти не може да има компромиси.

Не може и да има компромиси с взривилите автобуса в Бургас Хисбула ... но РФ "освобождава " Алепо заедно с тях. И удобно забравя и не забелязва предислоцирането на цели военни фромирования на ИД и не предприема нищо срещу тях, а удобно изсипва бомби върху Алепо.

Заедно с Хисбула  са  причина за поредна порция бежанци към Европа  / колко удобно за дестабилизация нали / 

Заедно с тях са причина ИД да си вземат Палмира обратно.

Аз няма как да съм ОК с това. Както искаш го тълувай, както искаш върти сучи ... но това не е ОК.

И целия цивилизован свят вижда че това не е ОК. 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Ами, обичайните соросоидни брътвежи от началото на конфликта. Положителното е, че кучетата си лаят, а керванът си върви. 

Най-положителното е, че основните спонсори на тероризма не бяха включени сред страните, които ще се борят, за да спрат войната в Сирия. Към Турция съм малко резервиран, но след опита за преврат, чвно поемат друг курс.

преди 21 минути, miro20 написа:

Защо да не е приятно ?  С твоя черно бял свят на шофьорски псувни и вулгаризми едва ли би ме разбрал, но само ще припомня че винаги и единствения ми акцент в тази тема е било и ще си остане - борбата с ИД.

Всичко друго е на втори план , и въпрос на дискусия и компромиси. С крайни ислямисти не може да има компромиси.

Не може и да има компромиси с взривилите автобуса в Бургас Хисбула ... но РФ "освобождава " Алепо заедно с тях. И удобно забравя и не забелязва предислоцирането на цели военни фромирования на ИД и не предприема нищо срещу тях, а удобно изсипва бомби върху Алепо.

Заедно с Хисбула  са  причина за поредна порция бежанци към Европа  / колко удобно за дестабилизация нали / 

Заедно с тях са причина ИД да си вземат Палмира обратно.

Аз няма как да съм ОК с това. Както искаш го тълувай, както искаш върти сучи ... но това не е ОК.

И целия цивилизован свят вижда че това не е ОК. 

Поредните инсинуации и лъжи...

Първо, кой доказа че Хизбула е виновна за атентата в Бургас а?? Май никой, само дрън дрън та ярина и алабализми и инсинуации базирани на еврейско израелски твърдения и фалшификации ....Та къде е заключителния резултат от разследването ми кажи, всичко утихна след поредица помпозни алабализми, намерени уж читави документи и така нататък глупости на търкалета предназначени  за сорсоидната публика и тъпоглавците ...И само да напомня, Хизбула е терористична само за някои западни англосаксонски страни, техни слуги и евреите, за никой друг.... И то много малко такива страни  " Хезболла» считается террористической организацией в США, Великобритании, Нидерландах, Канаде, Израиле, Австралии и Египте " - цитат от уикито .. 

Второ, поредни лъжи че РВКС , Асад и Хизбула са причина за бежанците към европа или другаде... Такова твърдение продължаващо правят само най закостенелите и платени сорсоидни мазници и гъзолизци...И РВКС не пропуска ако има възможност да удари ИДИЛ и това влиза в плановете и задачите за освобождаване или защита на райони никога, всякакви разни други твърдения на сорсоидни пак повтарям платени кучета, са лъжи, както твоите тука .. но нормално, све пак си мазен платен сорсоиден трол...

А целия уж цивилизивон свят дето виждал че това не е ОК, са съшите които докараха бедите в Сирия... И е нормално гузните да обвиняват другите постоянно, особено англосакските наглеци  и мижитурките които им слугуват...

Ахааа.. значи "Партията на Аллах" Хисбула , с кото рускоасадовските военин разстрелват сирийския народ, не е терористична организация ?

Поясни ми моля те :)

преди 9 минути, Sinbad_ написа:

Първо, кой доказа че Хизбула е виновна за атентата в Бургас а?? Май никой, само дрън дрън та ярина и алабализми и инсинуации базирани на еврейско израелски твърдения и фалшификации ....

На 5 февруари 2012 г. българското правителство обяви, че две от лицата, замесени с  атентата срещу израелски туристи през юли 2012 г. на летище Бургас, са финансирани и съпричастни към военното крило на „Хизбула”.........................

преди 11 минути, Sinbad_ написа:

И РВКС не пропуска ако има възможност да удари ИДИЛ

Да ти кажа ... пропуска... доста пропуска, още от началото на военната офанзива и участие.

В темата по назад многократно са цитирани и карти на ударите и сферите на военна офанзива, и това абсолютно казано , няма нищо общо с борба с ИД.

преди 4 минути, miro20 написа:

Ахааа.. значи "Партията на Аллах" Хисбула , с кото рускоасадовските военин разстрелват сирийския народ, не е терористична организация ?

Поясни ми моля те :)

На 5 февруари 2012 г. българското правителство обяви, че две от лицата, замесени с  атентата срещу израелски туристи през юли 2012 г. на летище Бургас, са финансирани и съпричастни към военното крило на „Хизбула”.........................

Да ти кажа ... пропуска... доста пропуска, още от началото на военната офанзива и участие.

В темата по назад многократно са цитирани и карти на ударите и сферите на военна офанзива, и това абсолютно казано , няма нищо общо с борба с ИД.

Кой е казал че Хизбула разстрелва сирийския народ а? Ти май продължаваш с инсинуациите както обикновенно и лъжите, та белким след 1000 повтаряния станат истина.. 

Българското правителство направи само политически ала бала изказания, неподкрепени от доказателства , които биха минали за сериозни... И нормално Бат ти Бойко свиркаше на кожени кавали англосаксонски и евреийски яко , не че сега не свири де :))))

А по въпроса за удари, май изобщо не си в час за военните операции .... Казаното от теб е пълна лъжа и глупост, манипулация в чист вид... По същата логика то и ФАЩ и западната коалиция не удряше ИДИЛ изобщо в сравнение с РВКС и Асад :)))  

П.С И когато говориш за военна офанзива драги ми мазен платен трол, добре е да имаш представа от военщина, а не да гледаш само карта и да си викаш, аа то на много места има ИДИл, ама руснаците удрят само еди къде си ... лъжецо....

току-що, miro20 написа:

знаех си ... пак само гърчене :)

Да, от мазния ти задник и шкембе :)))))) 

преди 3 минути, miro20 написа:

Точно това гърчене имах впредвид :)

Давай, можеш още :)

Теб  не мога да те надмина изобщо и на йота в това отношение лъжецо смешен :))))) Продължавай с общите лафове дето уж те правят да си енетелегнтен, културен и знаещ сорсоид :))) 

П.С М/у другото който те е излъгал че можеш да водиш спорове или дебати те е излъгал жестоко , но предполагам това вече си го забелязал... с голо дупе не можеш да накараш хората да ти повярват изобщо... само се излагаш, ако ще да се правиш и на херувимче с уж култура , уж обвиненяи към пошшли уж събеседници... не минава драги ми недоварен мазнико,..... факт :)) Дето има лаф, мазното лайно може и да плува над водата, ама това само го прави по забележимо че е лайно :)))))

Знам че не можеш да ме надминеш по темата, това е повече от очевидно щом освен с колоритна украса от личностн простотии, с нищо друго не можеш да се аргументираш

Нещо за успехите на любимата ви "партия на аллах" - Хисбула и съдружниците им от рускоасадовския режим да кажеш ?

преди 2 минути, miro20 написа:

Знам че не можеш да ме надминеш по темата, това е повече от очевидно щом освен с колоритна украса от личностн простотии, с нищо друго не можеш да се аргументираш

Аз вече съм те задминал отдавна, колкото и да се пънеш, хахахахахахааха .. Знам че имаш комплекси с това, но фактите са си факти отново :)))) 

Абе ти наистина си смешник та дрънкаш :)))))

П.С А аргументирането ти вече достатъчно хора са го гледали са си казали мнението , не само аз.... фейкомет лайномет лъжемет,  , това си ти , сорсоиден трол :)))))

Колко цивилни сринахте и изгонихте от Алепо   ?

току-що, Sinbad_ написа:

фейкомет лайномет лъжемет,  , това си ти , сорсоиден трол :)))))

:laughing4:

Те това имах впредвид. Можеш и още :)

преди 4 минути, miro20 написа:

Колко цивилни сринахте и изгонихте от Алепо   ?

:laughing4:

Те това имах впредвид. Можеш и още :)

И ти можеш с инсинуациите още :D:D ... За съжаление общите лафове вече не минават ;)

Колко сме били изгонили?? А де, а колко изгониха причинителите на войната ФАЩ и сие да питам аз

П.С Този въпрос само показва простотата на опитите ти за дебатиране, както и общата ти култура ... Но и доказва че си на платена сорсоидна хранилка, или втори вариант, колко си зле , ама ужасно зле с горния етаж, за останалото да не говорим :D 

преди 8 часа, miro20 написа:

Много нагъл тип си!Значи според теб Асад, Русия и съюзници водят война със сирийския народ, а не с международни терористи?Това е толкова нелепо, че не знам какъв човек трябва да си, за да твърдиш подобна глупост!

преди 12 часа, scepsis108 написа:

Това е несериозно дори да се мисли.

Това е истината, с бясно куче не се преговаря, а се убива!Това са двете държави икубатори на световен радикален ислям!

на 21.12.2016 г. в 1:01, M.Николов написа:

Чакам с нетърпение, кога Русия ще удари с ракети Саудитска Арабия и Катар, защото там е първоизточникът на злото.Те са виновни и за смъртта на руския посланик!

Щом са виновни за смъртта на РУСКИЯ посланик направо да им пускат атомните бомби няма какво да се занимават с тях нали -да.

А че живеят и невинни там - много важно - нали Русия ще демонстрира сила. Добре е все пак че Путин не е толкова радикален като доста путинисти във форума.

преди 9 часа, иноТ написа:

Два балкона на все още небомбардирани сгради,  и две фамилии долу се радват ? Е това признавам е доста по различно от онези спортисти с олимпийски факли, които "представяше" за  сирийска радост от превземането на Алепо .

Благодаря ти. :)

преди 2 часа, M.Николов написа:

Много нагъл тип си!Значи според теб Асад, Русия и съюзници водят война със сирийския народ, а не с международни терористи?Това е толкова нелепо, че не знам какъв човек трябва да си, за да твърдиш подобна глупост!

Да, според мен целите на РФ /казвал съм го много пъти/ не е борба с ИД, а укрепване единствено и само на режима на Асад, плюс геополитическите си цели на тази база.

Доказано не от мен , а от хронологията от самото  начало на намесата в Сирия.

Кой е "нагъл и тъп", мисля да не коментирам :)

преди 1 час, lsmurf написа:

не е толкова радикален като доста путинисти във форума.

Да, тук какво ли не сме чували .... "да се избият всички" . и т.н

Ама като им кажеш че разпространяват  фашистки и шовинистични пропаганди се сърдят :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.