Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 21 минути, miro20 написа:

20 човека подскачат под един прожектор ? Все съм виждал  емоции, но е някак странно да са концентирани под един прожектор , сякаш приветстват и се радват на нещо съвсем различно .

Или на някого. Другите кадри пък показват как докато някоко човека се радват отзад минават съвсем неангажирани граждани дето не знаят сигурно за какъв театър става въпрос :)

Връщам се на оня клип по назад дето пак показвахте "радостта" , а се оказа че.... /поне аз/ виждаме едни хора с тениски от коридор за маратон,  дето се рдват на спортист размахващ  спечелена купа и още някоко дето запалват олимпийски огън.

И това се представяше от такива като теб тролове , като радост към  сирийската армия.... :):)

Мдааа, ясно. Сирийците не се радват на освобождаването на Алепо. Те си искат ИД там. :)  Би ли ни развеселил с още някоя тъпотия?

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Колеги, апелирам ви да се придържаме към нормална и качествена дискусия. 

Съзнателно игнорирам брътвежите на субекта миро, тъй като той въобще не е в час с това, което се случва във Сирия. Може би заради това свое невежество и незнание, примесено с много политическа пропаганда, му се получават такива конфузни мнения. Ако осъзнава, че разпространява невярно и откровено вредно мнение подкрепяйки главорези от Нусра и Зенки - много жалко. Не съм му прочел нито едно обосновано мнение, съдържащо качествен и безпристрастен анализ от сериозни източници.

Толкова за миро и неговите словесни взривове. Чугун. Съветски апаратчик от 21 век. 

По темата:

Поредната зелена идиотска инициатива в Захраа, северно Алепо е завършила катастрофално за умерените идиоти. Намесили са се и ВКС. 

преди 1 час, Phused написа:

той въобще не е в час с това, което се случва във Сирия. Може би заради това свое невежество и незнание, примесено с много политическа пропаганда, му се получават такива конфузни мнения. Ако осъзнава, че разпространява невярно и откровено вредно мнение подкрепяйки главорези от Нусра и Зенки - много жалко. Не съм му прочел нито едно обосновано мнение, съдържащо качествен и безпристрастен анализ от сериозни източници.

Толкова за миро и неговите словесни взривове. Чугун. Съветски апаратчик от 21 век. 

Много странно. Да акцентирам на борбата/липсата/  с ИД,  да акцентирам на фейкове и откровенна дезинформация , казваш... не съм в час ?

Възможно е. Интересно, а теб не ти ли прави впечатление откровенните лъжи ?

Или си сляп само защото по навик си плюете едностранната пропаганда и не забеляваш далеч по големите гамени и спамери тук ? Какво казаха язето и огледалния му партньор дубьор  караджата току що ?

:)

А това че съм съветски апаратчик е по зле и от виц :) . От устата на тези които най ярко демонстрират съветския кагебистки модел за дезинформация и пропаганда :)

И още едно видео ... "не ви ли е срам" ?

Тези хора също не изглеждат много щастливи

https://twitter.com/AhmadAlkhtiib/status/808547708269187072/photo/1?ref_src=twsrc^tfw

ps

И още "неистова бликаща радост " от геноцида на режима

http://www.svoboda.org/a/28174449.html

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Статия на South Front след освобождението на Алепо:

https://southfront.org/aleppo-liberated-now/

„В момента сирийски и руски сапьори работят по разминирането на жилищните квартали в Алепо. Същевременно се планира и операция по възстановяване на сериозно увредената инфраструктура.

Във военен аспект, освобождението на Алепо ще осигури около 25 000 войници свеж ресурс за бъдещи операции на САА.“

В статията се споменава още, че след известно време на прегрупиране и логистично осигуряване, САА ще се съсредоточи върху елиминиране на зелени „анклави“ – такива има в Източна Гута, Хомс и тн. Според мен това може да стане по два начина – единия е по-популярния, на който ребелите се съгласиха през последните месеци в няколко анклава като Хан Алших, Закия и тн. – евакуация към Идлиб. Другия е военна операция и много жертви.

Със сигурност САА ще обърне внимание и на източен Хомс, по посока авиобаза Т4 и Палмира. Този път обаче ако искат да постигнат траен успех трябва да си подсигурят всички планини, т.е. фланговете. Иначе са уязвими.

Проблем си остава и събирането на много зелени терористи от различните части на страната на едно място – в Идлиб. Това са най-радикалните елементи, които рано или късно ще образуват критична маса, която ще се преобразува в нови офанзиви срещу армията. Стига да имат ресурс и мотивация. Но при джихадистите няма много мозък, така че това е вероятен сценарии.

Тези дни в Алмасдар четох, че Хизбула готви операция по посока магистрала М5, западно от Хан Туман – това също е вероятен сценарии за една бъдеща операция по разширяване на буферната зона в провинция Алепо.

Видеото от сайта свобода е много смешно. Само да кажа на мирката, че църното, брадато момче от началото на клипа е американски гражданин, който нещо се правел на журналист в Алепо. Също така, много добре го владеят английския тия жертви. Аз си мислех, че в Сирия е по-разпространен френският. Както и да е.

Одеве по БТВ казаха, че хората бягали от освободените райони и се крият при терористите. Простотията няма край.

Изпратено от моят SM-J500FN с помощта на Tapatalk

преди 19 минути, иноТ написа:

Видеото от сайта свобода е много смешно. Само да кажа на мирката, че църното, брадато момче от началото на клипа е американски гражданин, който нещо се правел на журналист в Алепо. Също така, много добре го владеят английския тия жертви. Аз си мислех, че в Сирия е по-разпространен френският. Както и да е.

Одеве по БТВ казаха, че хората бягали от освободените райони и се крият при терористите. Простотията няма край.

Изгледах го, кефи как уж този учител говори с такъв ужасен акцент  на английски , учител друг път ... :))))))) Отделно, нещо ми замяза на позната физиономия, няма да се учудя ако е от така наречените бели касчици :)))) 

А останалите са си от  Албиона, по акцента е видно , такъв няма как да се научи в чужда страна ако не си живял в Англия доста дълго време, или си роден тук... Да не споменавам че черния изобщо дори няма връзка  с населението на Сирия, дори с  азиатските народи ,а  идва директно от Африка .. Антропология да го еба, не можеш да скриеш негроидните си черти и да се преструваш на сириец ...

Като цяло, това са най вероятно от така наречените западни помощници присъединили се към ИДИЛ , а такива са много ... А укропите, пак се дънят като кифладжии ...

П.С А мен днес приятно ме изненада , как по английските радиа говорят в новините за избягали от ИДИЛ  цивилни, без да споменават разбира се че са спасени от САА .. Чак да не очакваш такава истина от тях ....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Шутовщините на медиите нямат край. CNN излезнаха с репортаж, че "100 000 човека били блокирани в Алепо". А територията на джихадисткия анклав се е свила до 3km² (три квадратни километра). Според вас възможно ли е 100 хиляди човека да населяват територия от три квадратни километра? Поредния пример как масмедията отглежда и възпитава ИДИОТИ.

VcXJyH1.jpg

Mig29 пише в туитър, че тази вечер зелените са се съгласили на примирие. Ще ги изтеглят със зелени бусове към Идлиб. Другата част от сделката е, че ще се евакуират обсадените шиитски анклави в Кефрая и Фуа. Така ще приключи присъствието (засега) на Асад и ко в провинция Идлиб.
Напоследък се наблюдава тенденция на извозване на зелените анклави един по един в посока Идлиб. Единствените по-големи, които още не са се предали са този в източна Гута и Хомс.
С победата в Алепо според мен войната ще влезне в ново русло, с по-ясно очертани фронтове - със сигурност по-добре за редовна армия, каквато е сирийската.

Иначе новина със всички условия по примирието сигурно ще има сутринта

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

преди 20 часа, Phused написа:

Шутовщините на медиите нямат край. CNN излезнаха с репортаж, че "100 000 човека били блокирани в Алепо". А територията на джихадисткия анклав се е свила до 3km² (три квадратни километра). Според вас възможно ли е 100 хиляди човека да населяват територия от три квадратни километра? Поредния пример как масмедията отглежда и възпитава ИДИОТИ.

VcXJyH1.jpg

Мен това не ме учудва. Янките многократно са доказвали, че в безсилието и злобата си, са способни да бълват брутални глупости, лъжи и измислици, сякаш ние сме малки деца и то американчета. То не случайно има и такъв лаф - тъп, по-тъп, американец.

Зелените са напуснали Алепо. Вече може да се каже, че градът е свободен от салафитски тероризъм.

https://www.almasdarnews.com/article/rebel-forces-leave-final-enclave-eastern-aleppo-video/

Наблягам на напуснали. В тази картинка се вижда кой как се отнася с военнопленниците. Първата снимка е отпреди няколко дни - на нея сирийски войник пази десетки заловени ислямисти. Накрая ислямистите се евакуират. Втората снимка е малко по-стара - от 2013 г. На нея се вижда как ислямистите ("умерени" революционери") разстрелват от упор пленени правителствени войски в болницата Кинди (някога един от най-големите онкоцентъри в близкия Изток).

fu00DIi.jpg

Изводите за това кой е терориста оставам на вас.

Иначе вчера европейските държави регистрираха ново падение. Айфеловата кула загасна в солидарност с бунтовниците в Алепо. Париж плачеше за Ал Кайда. Странно, нали? Ето един уместен колаж по този повод:

jHxjbhT.jpg

Чак ме е гнус от висшето лицемерие и говедарско гъзоблизие на Западна Европа. Отвратен съм!

Победа! Слушам сега новината за победата на Асад и какво казва нашето БНТ1?  Асад контролирал едва  40% от територията на Сирия. Спомням си, че тук преди време се разпъваха карти за 20% контролирана територия от правителствените войски. Сега 40 им се струват малко. Какво означава това? Асад и Путин да гонят 51%? Ако това е целта, ще я постигнат. Американците се изложиха в изборите си и обвиниха Путин за пряк виновник, подпомогнал Тръмп. Лично Путин бил издал заповеди какво да се прави докато течеше предизборната кампания в САЩ. Егати....най-мощната държава, с най-мощното ЦРУ и най-мощното ФБР да бъде изиграна от един Путин, който дори не е смятан за човек? Европа обаче повече се излага днес. 

на 14.12.2016 г. в 23:41, иноТ написа:

Интристингли кво ли казва по въпроса форумния ни трол Мирко, гоуемия анализатор:)

На втория клип са жители на Алепо, но едва ли някое западно СМИ  ще отрази нормални жители които не говорят английски като някои уж учители по английски или 7 годишни момиченца пишещи на перфектен английски по соц медиите ....

Мдам, английскоговорещите са достоверни, другите неговорещи английски, не.... 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

"Цивилните в източно Алепо са гладували, докато всичките хранителни запаси са били разпределяни между терористите и техните семейства."

Друга статия-анализ на Южния фронт - "Как сирийската армия и руснаците планират да си върнат Палмира?"
Интересното в нея е, че се говори за използването на руски парашутисти, които да подсигурят фланговете. Естествено няма сериозни източници (все още), които да подкрепят тази информация.

Едно е ясно - ако не си подсигурят фланговете, пак ще загубят Палмира. А фланговете в този район са планински райони и петролни находища.

Вероятно до 3 месеца руснаците безславно ще напуснат Сирия и режимът на Асад ще падне. Точно както преди 27 безславно се изсулиха от Афганистан, след като 10 години ядоха бой там. Ще припомня и, че Афганистанската война беше една от основните причини за фалита и разпада на СССР. Който разпад е и голямата лична трагедия на Путин. И този посредствен човек не може да разбере, че авантюрата му в Сирия ще доведе до същия резултат - фалит и разпад вече на самата Русия.

Колкото до неговото лично бъдеще - след подпалването на 4 войни за 16 години /в Чечения, Грузия, Украйна и Сирия/ - най-справедливо ще е да се озове в килията на Милошевич в Хага според скромното ми мнение.

те руснаците са бесни заради "Кузнецов" и огромните му излагации, а нашите гъзолизци го изкараха най-хубавия кораб на света. направих си труда да им чета коментари по руски сайтове. факт е, я. в България има много шан*та*ви хора

преди 3 минути, bdenkov написа:

Вероятно до 3 месеца руснаците безславно ще напуснат Сирия и режимът на Асад ще падне. Точно както преди 27 безславно се изсулиха от Афганистан, след като 10 години ядоха бой там. Ще припомня и, че Афганистанската война беше една от основните причини за фалита и разпада на СССР. Който разпад е и голямата лична трагедия на Путин. И този посредствен човек не може да разбере, че авантюрата му в Сирия ще доведе до същия резултат - фалит и разпад вече на самата Русия.

Колкото до неговото лично бъдеще - след подпалването на 4 войни за 16 години /в Чечения, Грузия, Украйна и Сирия/ - най-справедливо ще е да се озове в килията на Милошевич в Хага според скромното ми мнение.

те руснаците са бесни заради "Кузнецов" и огромните му излагации, а нашите гъзолизци го изкараха най-хубавия кораб на света. направих си труда да им чета коментари по руски сайтове. факт е, я. в България има много шан*та*ви хора

Извинете, но с какво експертно мнение се изразявате за фалита на Русия? Какъв сте по образование и какви са вашите интереси?

Понеже говорите за фалити, може би визирате и санкционната политика, затова ще си позволя да се отклоня от военната тема, и ще обърна внимание към санкционната политика

Ще ви напиша една лична история. В началото на годината трябваше да напиша разработка на тема "Европейската санкционна политика", а обект на изследването ми бяха санкциите срещу Русия и Иран. Знаете ли, че според европейски, западни анализатори, санкциите са неефективен инструмент за политически натиск, който никога исторически не е постигал своите резултати?

Ще ви дам два конкретни примера.

1. Югоембарго - санкционната политика изобщо не попречи на Югославия, докато НАТО и съюзници не решиха да се намесят с бомбардиране с обеднен уран. Но югоембаргото зароди мафиотски структури, групировки и държавна корупция, чиито плодове берем и днес. Следователно санкционната политика носи със себе си зараждането на мафия

2. Русия/Крим. 2 години санкции и какво? Крим все още е руски и няма никакви индикации това да се промени. Русия пострада от санкциите, имаше сътресения във финансовата система, но същото се случи и за слабите европейски икономики, които приложиха санкциите, нали? Русия намери начин да преструктурира икономиката си и все по-смело гледа към нови търговски сътрудничества с Китай, Индия и Япония. Днес например Газпром съобщиха, че се очакват съвместни проекти с японците в областта на петролодобива и енергетиката.

Тъй като говорите за фалити, а аз съм икономист, ще ви кажа, че фалитът на Русия, с тези темпове и макроикономически прогнози, е много малко вероятен. Русия и Китай през последното десетилетие са най-големите купувачи на злато. Русия го прави явно, Китай - не. Според икономистът Джеймс Рикардс (ех да бяхте чели "Смъртта на парите", но явно сте чели някакви опорни точки от някоя партийна централа), когато държави изкупуват такива големи количества злато, те се готвят да подсигурят валутата си и финансовата си система от големи катаклизми. Бихте ли ми обяснили как по-точно войната в Сирия ще фалира Русия, при положение че руснаците разширяват търговското си сътрудничество на Изток? При положение, че и двете държави от десетилетие се стараят да обезпечат валутата си със златно покритие. Няма нужда да ви разяснявам какви са плюсовете на златното покритие, нали?

На първично ниво, фактът, че златото е химически елемент е важен, защото означава, че чистото злато е с еднакво качество във всички времена и на всички места. Можете ли да кажете същото за долара например? Няма да се впускам в задълбочен анализ.

На прост език да ви го обясня, понеже се изказвате глуповато - фалит на Русия е много малко вероятен.

Съмнявам се, че въобще знаете измеренията на думата фалит, камо ли макроикономическото му проявление, така че спорът по-нататък май ще е неуместен.

преди 17 минути, Phused написа:

2. Русия/Крим. 2 години санкции и какво? Крим все още е руски и няма никакви индикации това да се промени. Русия пострада от санкциите, имаше сътресения във финансовата система, но същото се случи и за слабите европейски икономики, които приложиха санкциите, нали? Русия намери начин да преструктурира икономиката си и все по-смело гледа към нови търговски сътрудничества с Китай, Индия и Япония. Днес например Газпром съобщиха, че се очакват съвместни проекти с японците в областта на петролодобива и енергетиката.

Това от вестник Работническо дело ли го прочете ?

С какво са засегнати европейските икономики че не разбрах ? :):)

Ако РФ искаше да ощети злия запад, да им спре газта и нефта де . Но те мачкат не износа, а ВНОСА . Между които и български чушки и домати ....

РФ какво е намерила че не разбрах ? Импортозамещението им се провали с гръм и трясък. Оцеляват да, никой не говори за фалит.

Газпром го очакват нелеко бъдеще... на фона на снижаващото се потребление и утопични проекти .А Китай не ги мисли... те доматито не го ядат с колците както тука го правите. :)

Това че са богати на ресурси разбира се че ще ги държи  на повърхността.

И все пак за санкциите - защо навсякъде се измесит акцента ? Въпроса не е дали и колко влияят на икономиките санкциите - проблема е ЗАЩО с въведени.

Военна агресия, избиване на хиляди хора, незаконно военно присвояване на територии няма как да се "изтъргува" с чудене и маене дали и колко да са снкциите.

Това просто няма алтернатива.

преди 17 минути, Phused написа:

Знаете ли, че според европейски, западни анализатори, санкциите са неефективен инструмент за политически натиск, който никога исторически не е постигал своите резултати?

Другото решение е да се нападне РФ и да се върне статуквото каквото бе преди ситуацията.

Естествено че няма как на нецивилизован акт, цивилизованите хора да отговорят със същото.

затова са и спекуалциите  като твоите.

За Алепо клиповете на пропагандната дезинформацонна путинска машина в лицето на РТ и др не мисля да коментирам.

Прекалено много пропаганда, прекалено много лъжи.

Обаче ....

Виждаме едно сринато със земята Алепо , виждаме поредна порция бежанци , видаме на този  фон как Палмира е првзета от прегрупирали се НЕОБЕЗПОКОЯВАНО ислямисти главорези от ИД, 

и аз пак се питам... някой въобще бори ли се с ИД , или патосно празнуват геноцида над сирийския народ и патосно да подскачат за успехите на рускоасадските сили среу техни противници.

В крайна сметка, руснаците ще си отидат, и турци, и иран, и т.н. а мир в Сирия няма да има. Както и ИД очевидно ще я има, щом за никой от вас не е проблем че 2.5 пъти са се увеличили като бройка, и че владеят все още огромни територии.

Рдвайте се , на гърба и върху труповете на хиляди избити ненужно цивилни от бомби , които вместо върху тях, можеше да се насочат срещу тези около Палмира или други райони които еднозначно са ИД.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, miro20 написа:

Другото решение е да се нападне РФ и да се върне статуквото каквото бе преди ситуацията.

Ти осъзнаваш ли колко тъпо звучи това?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.