Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Служителите на кауфланд имат ли право да ме претъсрват без причина?

Featured Replies

"Очукана" флашка няма кой да ти конфискува, но автора май нещо спомена за флашка, кутия...

Да, в първия си коментар, затова и моят отговор е в тая посока.

"Очукана" флашка няма кой да ти конфискува, но автора май нещо спомена за флашка, кутия.

Няма каво да се сърдите на охраната. Така им е наредено да действат, а това не и без знанието на управниците на веригата.

Ама и ти четеш на диагонал - автора е казал

Аз още пазя касовата бележка и кутията (все пак е 64гб и 120лв) както и на всяка останала техника която закупа

Това счита ли се за доказателство че флашката е моя ? 

Тоест кутията е у тях, оригиналната кутия на флашката.

Авторът, също написа: 

Там ме претърсват и ми прават проблем за една флашка(стара учукана на 2 години) на ключовете ми а даже не предлагат такива.

Авторът, също написа: 

Тогава, както казах - оплакване до някой от висшите управници на веригата на ниво "Централен офис". Ефект ще има и то бърз, ако всичко е както трябва!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Аз също съм на мнение, че трябва да отидете с родителите си при адвокат.

Водене в стаички, обиск... Отгоре на това и неправомерно изземване на чужда собственост, че това си е чиста кражба.

Това си е точно грабеж не е никаква кражба.

Аз лично не мога да си представа някой сулю от магазин да ме задължи да го последвам по стаички а още по малко да му разреша да ми рови по джобовете. Това единствено на сила могат да ми го приложат и ще ги разхождам после по съдилищата дорде свят им се завие.

Че то това може да стане само на митница и със специален протокол за личен обиск като едно копие задължително остава в теб от протокола.

Във всички останали случай ако процедурата не е наредена от прокурор е превишаване на служебни задължения и няма никаква стойност и може да си търсиш правата в съда и да ги осъдиш.

...

Потърпевшия е на 16 години, ние по малките и неразбиращите слушаме и изпълняваме... Откъде да знаем, че не може така.

Никой - даже и полицията - няма право да те претърсва само по съмнение, че си направил нещо си. Даже когато става дума за тежки престъпления, при задържане полицая трябва първо да попита - "Бихте ли показали съдържанието на джобовете си." 

Не - обръщаш закона наопаки. Всеки е невинен до доказване на противното - не е необходимо да доказваш, че това което ти е в джоба е твое. Този, който твърди обратното трябва да го докаже.

Приятел казах не съм правист и не разбирам много от тази наука, въпреки това имаш право и съм съгласен с мнението ти.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

...

Всеки от вас знае, че влизайки в голям магазин от подобна верига би следвало да остави външната стока за съхранение или да поиска да бъде залепен стикер!

...

Този абсурд го има само в България!

...

Няма каво да се сърдите на охраната. Така им е наредено да действат, а това не и без знанието на управниците на веригата.

А на кого да се сърди? Изземането на вещи без протокол е незаконно (да не говорим, че трябва да е пред свидетели и полиция). Едва ли някой управител им е наредил така да действат. А и да е, всеки е персонално отговорен за действията си. Охранителите са преките приносители на самоуправството.  Ако юнака има пари, време и нерви - да ги осъди!

Този абсурд го има само в България!

Сам го каза, но не , не е само този абсурд - има и други!!!

Иначе казвате - адвокат?

Лошото е, че не виждам кой адвокат ще тръгне да се занимава с 1-на флашка!

Дал съм добър вариант, но който като си знае!!!

Преди време имах "сблъсък" с регионален служител на "София Франс Ауто" в моя град.

Регионалния служител нещо ми се "дървчеше"

Оплаках се но един от ключовите директори в "Централен офис" гр. София и познайте какво се случи:

- Попиляха ги тия регионалните!

3 пъти ми се обаждаха от София за да изяснят случая.

2 пъти ми се извиняваха регионалните, че дори на крак в къщи дойдоха за целта. И и т.н. ,!!!!

Та никой ключов миниджър няма да търпи издънките на  управителите на обекти или изцепките на охраната му. 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Темата е за този абсурд. Знам, че започна пред изборната кампания. Айде да не е в тази тема, ако обичаш!

Най-доброто, което можеш да направиш в този случай е да пуснеш жалба до прокуратурата!

Те от своя страна ще притиснат полицията и последните ще си свършат работата.

Жената имаше преди време проблеми - някакъв психо и пишеше заплашителни СМС-и.

Баща й, който е бивш майор от полицията й каза да пусне жалба да прокуратурата, а не до полицията.

Мина се малко време и от полицията ни повикаха да й разгледат случая.Човека го намериха без значение, какви карти ползваше.Но от районното ни потърсиха и си свършиха работата много сериозно.Другия вариант е да говориш с някой от шефовете на кауфланд, а трети вриант е да пишеш до пресата едно хубаво да ги подредиш там, и като се видят на първа страница сами ще те потърсят с извинение и може би компенсация.Иначе имах подобен проблем - като бях в Португалия през един от почивните си дни влезнах в Лидъл ей така нещо ако си харесам да си взема.Отдолу под дънковото яке си бях сложил една книга, която малко ми издуваше корема.Обикалям си аз и по едно време гледам, че едно дребно чиченце ме следва зад гърба ми - беше охраната.Реших малко да си направя майтап, щото по принцип :clown:  съм си закачлив и обичам да се закачам с хората, та взех да правя едни физиономии, да си бъркам под якето и да му се измъквам из щандовете.Накрая минавам през касата да излизам и хоп - излезнаха двама плюс това чиче и ме помолиха да влезна в стаята.Аз разбира се казах, че няма проблем и влезнах.Питаха ме може ли да си разкопчея якето...разкопчах го и книгата падна пред слисания поглед на чичето-охрана.Двамата мъже взеха да я разглеждат с интерес щото ние пишем на кирилица и им стана интересно. Та си ме пуснаха хората, а аз не спрях да се хиля.Та такива работи

• 3 месеца по-късно...

От Закон за частна охранителна дейност : Чл. 30. (1) При извършване на дейността по чл. 5 охранителите: 1. изискват спазването на установения от възложителя по договора пропускателен режим при влизане и излизане от охранявания обект и вътрешния ред в него, включително чрез даване и спазване на задължителни указания при: а) проверка на документите за самоличност на външни лица и служебните пропуски на работещите; б) проверка на багажа, товара и/или на МПС и съпроводителните им документи; Значи, 1-во :могат да искат лична карта от клиент ,но за какво им е ако става дума за магазин ,не е ясно. 2-ро:имат право да проверяват САМО БАГАЖА и нищо друго. И двете само в границите на охранявания обект не и извън него.

..........................................

Ама що тези охранители - все жени и деца проверяват ? Що не дойде някой мен да ме провери?

Няма да те проверят колега, защото си знаеш правата. Още като започнеш да говориш много добре ще се усетят накъде отиват нещата и няма да се опитат даже да се занимават с теб.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.