Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета "Борисов-2"

Featured Replies

преди 1 час, ncl написа:

След 25 години(живот и здраве) ще съм на близо 70. Какви хубави неща ще има тогава?!

То и аз ще съм прехвърлил 70-така! Живота си тече, а слушаме само за някакви обещания и оправдания! Като гледам и следващото поколение май няма да дочака нищо!

• Отговори 2,9k
  • Прегледи 167k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, Black Power написа:

То и аз ще съм прехвърлил 70-така! Живота си тече, а слушаме само за някакви обещания и оправдания! Като гледам и следващото поколение май няма да дочака нищо!

Ще дойдеш на мойта! Кат падна комунизма никакви от партията майка да ни управляват а само американци или проамериканска политика!

Защото като падна комунизма си мечтаехме да живееме кат американците.Немаше ЕС! И че ще стане бързо.

Тез прекрасни Корекоми ах и долари разбира се!

Редактирано от Beyond_Wisdom (преглед на промените)

Чета днес тук и там:

- Хакнали сайта на НАП и анимирани човечета кършат кючек и мятат пачки!!!!

- Хакнали сайта на МОН - Кунева и тя се чекне на чалга

Всичко това след подигравките с Борисов в Лондон!

Явно дневният ред на този кабинет стои доста в страни от този на обикновенният Българин на, който не остана нищо друго освен да се подиграва с управляващите ни! Тези истории показват на какво жалко ниво е у нас всичко в това число и сигурноста!

преди 20 часа, Beyond_Wisdom написа:

Защото като падна комунизма си мечтаехме да живееме кат американците.Немаше ЕС! И че ще стане бързо.

Сега си мечтая да се върне комунизма.

преди 10 часа, ncl написа:

Сега си мечтая да се върне комунизма.

Че то между предишния ни псевдо-комунизъм и днешния неолиберализъм на ЕС разлика никва. Остават само 10-20 години да стигнем Европата и пак ще си като преди, споко:)

П.П. Мен не ма бройте – очаквам, дотогава да съм в един по-хубав свят:)

Редактирано от 卡拉贾 (преглед на промените)

Не съм много съгласен. Разликата е много голяма, но не ми се коментира в момента. Пък и има отделна тема за целта. Междувременно внесоха вота на недоверие. Естествено, няма да мине, но ще ми е интересно как ще гласуват от Атака.

преди 3 часа, ncl написа:

Не съм много съгласен. Разликата е много голяма, но не ми се коментира в момента. Пък и има отделна тема за целта. Междувременно внесоха вота на недоверие. Естествено, няма да мине, но ще ми е интересно как ще гласуват от Атака.

Ако се добави социалната политика на Запада, ще си имаме един бивш социализъм.

Те (Западът) соца го построиха отдавна и си имаха и свобода на словото. А сега последната е потъпкана и си имат един не толкова демократичен социализъм.

Разликата е само в собствеността на благата, признавам, но то и преди не бяха в наши ръце.

Тъй че приликите май са повече от разликите:)

П.П. Струва ми се, че за Западът и САЩ, комунизЪмът нямаше да е толкова лош, ако не беше свързан с Русия.

Ама понеже вече няма такъв и ся лошо стана православието:) Те затова и искат да го сринат и вече го нЕма по наш'те учебници.

Редактирано от 卡拉贾 (преглед на промените)

Цитат

Винаги когато някой ми заговори за опазване на природата, са се пораждали съмнения за целта на това "занятие"... Но вчера Владо Каролев го показа в цифри......Брейййййййййййй...някой от вас да е виждал къде по Марица са тези гнезда на чапли????? ...щото за тях са похарчени 1 400 000 лв??? ... А да сте виждали лукса на който се радва и ще се радва червеногушата гъска???? За нея вече са похарчени 5 МИЛИОНА!!!!!!!!!!!!....и има подаден за одобрение проект за още 50..../ПЕТДЕСЕТ/... МИЛИОНА????
Къде е тази гора от върби в Димитровград, за която са похарчени 1 650 000 лв

Погледнете какъв доходен бизнес било това да обичаш природата!!! А ние будалите си я ОБИЧАМЕ БЕЗПЛАТНО!!!!

АМАН ОТ ПРИРОДОЛЮБИТЕЛСКИ БИЗНЕС И РЕКЕТ !!!

..."Това са тримата водачи на акцията за саботиране на днешната кръгла маса за туризма - Андрей Ковачев (бивш шеф на ПП Зелените, жена му управлява СДП Балкани), Константин Иванов (WWF), Любомир Костадинов (WWF). Баш-шефка на WWF е жената на Тома Белев от Зелени Балкани. НПО-тата, в които същите участват, напоследък са спечелили или изпълнявали проекти за над 41 милиона лева. Присъдружното им НПО БДЗП е входирало на сайта на МОСВ план с искане за 50 милиона лева, за да опазва червеногуша гъска. За същия план вече са били дадени 5 милиона лева. Кратък преглед на някои проекти, финансирани от Министерство на околната среда и програма LIFE (източници са ИСУН и ЕК):
Гонили са чайки от лагуни и са строили места за секс на фламинго в български и италиански лагуни – 10 000 000 лева
Броили са соколи – 3 000 000 лева
Местят 48 черни лешояди за 7 000 000 лева
Местят големи европейски лешояди за 3 000 000 лева
Следили са дива коза със сателит – 580 000 лева
Мътили са яйца на костенурки – 918 000 лева
Гледали са кокичета, мушмули и главочи във Витоша – 1 900 000 лева
Ходили са на гости на италиански, гръцки и румънски зелени да разговарят как да се опазят едри хищници – 5 000 000 лева
Въдили са есетри – 1 400 000 лева
Плевили са бурени около Сребърна – 1 400 000 лева
Броили са риби и миди в Русенски лом – 800 000 лева
Хранили черен лешояд – 650 000 лева
Гледали са планински кеклик – 1 100 000 лева
Давали са акъл как да се опази язовир Овчарица – 450 000 лева
Развъждали са лалугери – 470 000 лева
Садили са върби в Димитровград – 1 650 000 лева
Изграждали са гнезда на чапли в Марица – 1 400 000 лева
Правили са гнезда на рибарки в Поморийско езеро – 780 000 лева
Давали са акъл за язовир Конуш – 200 000 лева
Ето за какво реално се правят тези циркове.
И трябва да следим с особено внимание, да не би изведнъж МОСВ да реши да им отпусне и 50-те милиона лева за червеногушите гъски. А самото МОСВ не е зле добре да си помисли докога ще ходи по акъла на тези хора и през него ще се финансира не само лобизъм, но и открит саботаж на държавни и частни инициативи. Иначе, днес брахме и международен резил, тъй като на срещата специални гости бяха Лорен Ванат (автор на най-добрия годишен доклад за зимния туризъм), Андреас Щайбъл (управител на Ишгъл, един от най-добрите зимни курорти в света) и ски легендата Марк Жирардели."....

А пари за Фонда за лечение на деца в чужбина, например, няма....

Не Зелените са проблемът, а жълтосините, които са им дали да похапнат тая апетитна баница...

Ново пет!
Всеки българин ще има държавен имейл

Моля тротинетките да не ме цитират и да ми се правят на умници.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

8635998D.jpg

България против бежанска карантина на Гърция

"Българската позиция е била съгласувана и с президента на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в края на миналата седмица. По неофициална информация той помолил Борисов да успокои страстите на колегите си от Вишеградската четворка, за да не се допуска разделение на групи в ЕС. Такава е позицията и на Германия. От правителствената информационна служба потвърдиха пред в. “24 часа” за проведения разговор на Борисов с Юнкер, но не съобщиха подробности от него."

на 12.02.2016 г. at 0:39, nikssi написа:

Ново пет!
Всеки българин ще има държавен имейл

Моля тротинетките да не ме цитират и да ми се правят на умници.

Държавна електронна поща?

Щяло да е с голяма полза.

Тя идеята винаги звучи чисот, в полза на народа и угодно на всички страни, НО (и тук идва голямото НО) като знам как стават нещата в крайна сметка, ще се дадат на някой (естествено "наш" човек) десетки милиони държавна поръчка за това нещо, което ще е направено както всичко до сега толкова зле, че ще отврати хората и така ще имаме поредното нещо струващо десетки милиони, което ще се използва само от шепа хора, които все още намират нерви.
Да не отварям дума за електронното правителство... Или пък наскоро е така за моя лична информация се сетих, че от КАТ направиха сайт в който само по номера на колата да провериш дали имаш актове/фишове и с изненада установих, че това нещо не работи от много време (а и то струваше един камион с пари ;)).
Та в България можем да усвояваме пари, това сме го доказали - за заинтересованите, могат да проверят че нашата мила татковина е в челни позиции по усвояване на евро пари, щом тях успяхваме да излъжеме не мисля, че нещо ще им се опре.

• Автор
преди 46 минути, 卡拉贾 написа:

Да, някои близки до кабинета фирми ще имат голяма полза, но не и народът български.

САЩ искат да унищожим оръжие за 25 млн. долара

Цитат

Държавният департамент на САЩ настоява България спешно да унищожи 500 броя преносими зенитно-ракетни комплекса "Стрела 2М", научи "Сега". Срещу това Америка е обещала да разчисти из основи взривеното преди години поделение в Челопечене. (що, ние нямаме ли си фирми, дето могат да я свършат тая работа???) Споразумението е било постигнато през април миналата година (и досега е било пазено в тайна), но досега не е осъществено, тъй като комплексите още не са свалени от въоръжение. Следващата седмица в София се очаква да пристигнат военни експерти от САЩ, за да проследят на какво ниво са предвижени нещата.

"Стрела 2М" има цена от 50 000 долара, а простата сметка сочи, че страната ни ще унищожи оръжие за 25 млн. долара. Прочистването на поделението в Челопечене ще струва десетки пъти по-малко. Два дни от министерство на отбраната не успяха да отговорят как са сметнали колко ще струва прочистването и дали то ще е адекватно на стойността на оръжието, което трябва да се унищожи. Не е ясно защо не се търси и пазар за продажба на комплексите.

Експерти твърдят, че Америка е притеснена от факта, че Българската армия разполага с много такива ракетни комплекси, които са изключително опасни, ако попаднат в терористи. От ръка може да бъде свален хеликоптер или самолет на височина 4000 м, което прави оръжието много опасно. Преди няколко години от армейски склад бяха откраднати 12 РПГ-та, които не бяха открити от Военна полиция. Малко след това с гранатомет беше стреляно по покойния наркобос Поли Пантев.

По време на операция "Пустинна буря" иракски войник изстрелва ракета "Стрела-2" срещу американска огнева платформа AC-130 H, сваляйки го и убивайки всички 14 души екипаж. През 2005 г. с това оръжие Ислямска армия на Ирак сваля вертолет МИ-8, при което загиват всички 11 пътници и екипаж. На следващата година е свален и един американски AH-64 Apache. В Турция бойци на Кюрдската работническа партия използват комплекса при свалянето на транспортен вертолет Кугър и няколко седмици след това на боен вертолет AH-1 Cobra.

Преди години САЩ ни поставиха условие да унищожим всичките си ракетни комплекси СС-23, за да бъдем приети в НАТО. Решението за унищожаването на ракетите беше прието от хората като грубо вмешателство в нашата политика.

Според изтеклите разкрития на "Уикилийкс" се вижда намерението на Съединените щати да оказват влияние върху развитието на българската армия. Посолството на САЩ в София препоръчва България да елиминира онези компоненти на отбранителната си система, които са неефективни или несъвместими с изискванията за участие в многонационалните мисии.

Поредното майцепродажничество.

Току-що минах по новата част на магистрала "Марица". На места вече е пропаднала сериозно; има машини, които работят по едното платно. След два дни я затварят за ремонт. Преди това по "Тракия" на прясно кърпен участък в дясното платно в посока Стара Загора има две големи дупки - не дай, Боже, да попаднеш в тях със 140 км/ч! Браво, Боко, браво, Тикво! От догодина винетките ще скачат още! А за какво - само Той знае...

ПП. Прясна снимка:

20160215.aunxnkqhta.jpg

http://www.blitz.bg/news/article/393173

преди 9 часа, 卡拉贾 написа:

България против бежанска карантина на Гърция

"Българската позиция е била съгласувана и с президента на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в края на миналата седмица. По неофициална информация той помолил Борисов да успокои страстите на колегите си от Вишеградската четворка, за да не се допуска разделение на групи в ЕС. Такава е позицията и на Германия. От правителствената информационна служба потвърдиха пред в. “24 часа” за проведения разговор на Борисов с Юнкер, но не съобщиха подробности от него."

Що накрая не вземат да ни сложат по един нашийник и да се приключва? При наличието на безплатна услуга се хвърляме на платена. Защото ако някой си мисли,че е безплатно даденото от държавата да вземе отсега да си тури ножа!

Второ оле мале как после ще си манипулират каквото се сетят. Те затова и се напъват в тази насока. Ушичките им мърдат. :mad:

преди 20 минути, nikssi написа:

При наличието на безплатна услуга се хвърляме на платена. Защото ако някой си мисли,че е безплатно даденото от държавата да вземе отсега да си тури ножа!

Идеята не е толкова лоша. Ако искаме електронно обслужване трябва да има нещо такова. Друг е въпросът, дали е редно да бъде e-mail или нещо по-защитено.

преди 50 минути, Melmak ® написа:

Идеята не е толкова лоша. Ако искаме електронно обслужване трябва да има нещо такова. Друг е въпросът, дали е редно да бъде e-mail или нещо по-защитено.

Всеки има право на мнение. Припомнете си само, колко пъти хакват gmail yahoo сайта на adobe и да не споменавам Symantec руснаците от Kaspersky Lab и дори комшииите от Bitdefender. Да не говорим за abv.bg,че там си е направо разграден двор.

Цитат

Правителственият шпионаж стана световна тема покрай покрай разкритията на Едуард Сноудън. 30-годишният системен администратор извади на бял свят как американските тайни служби са подслушвали политици от десетки държави.

Неочаквано и България се включи в истерията около световния Биг Брадър. С новината, че и нашата страна си е купила шпионски софтуер. Това става ясно от доклад на изследователи от университета в Торонто, в който се описва как германската компания Gamma International снабдява властите по света със софтуер, който позволява тотално следене по всяко време на всеки един компютър.

Докладът, в който изскочи родният Биг Брадър, се казва "Само за техните очи" и е изготвен от Марзак и колегата му Морган Марки-Боар - специалист по сигурността в Гугъл. Проучването е поръчано от лабораторията по дигитална сигурност и човешки права Citizen Lab към университета в Торонто. Изследователският екип обяви, че проследяващата програма разполага с контролен сървър в България и още 35 държави, без да конкретизира къде точно е регистриран хардуерът. Самото наличие на подобен сървър не означава автоматично, че шпионският софтуер се използва от правителството, като е възможно това да са прокси сървъри, които да маскират истинското им местоположение. Според доклада се оказва обаче, че засеченият в България сървър използва IP адрес на Министерството на държавната администрация, което бе закрито преди няколко години. Според канадските изследователи сървърът още се използва независимо, че ведомството на практика не съществува. Това се дължи на факта, че когато е правено изследването, той е бил активен. Следователно сървърът продължава да се използва, но евентуално под шапката на друго ведомство, смятат канадците. Те обаче признават, че след 2012 година "Фин Спай" не е засичана повече у нас. Новината за шпионската програма изправи на нокти родните управници.

Capture_2013-09-04_a_19.29.55.jpg

преди 1 час, nikssi написа:

Всеки има право на мнение. Припомнете си само, колко пъти хакват gmail yahoo сайта на adobe и да не споменавам Symantec руснаците от Kaspersky Lab и дори комшииите от Bitdefender. Да не говорим за abv.bg,че там си е направо разграден двор.

Няма какво да споря за сигурността. Даже самият замисъл и протокол на e-mail не е достатъчно актуален. А възможността за вмешателство на имащите достъп, винаги ще е сериозен проблем.

Просто е една идея по-добре пощите да са при нас, отколкото в държави където се занимават с масов шпионаж.

Добре, че е опционално!

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

преди 5 минути, Melmak ® написа:

Няма какво да споря за сигурността. Даже самият замисъл и протокол на e-mail не е достатъчно актуален. А възможността за вмешателство на имащите достъп винаги ще е сериозен проблем.

Просто е една идея по-добре пощите да са при нас, отколкото в държави където се занимават с масов шпионаж.

Добре, че е опционално!

За последното съм съгласен но дали ще е опция или както винаги точно обратното. Абв-то като е при нас да не би да е сигурна поща? ;)

Второто къде е гаранцията,че държавата няма да управлява даден акаунт както си иска? Не искам да влизам в спор ама така,не ще сме с оголени задници ами и ще сме и на..ани по всички параграфи. Въпрос на време е.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Гаранцията е в гражданския контрол и притежанието на целият технологичен процес при изработката на апаратурата. С второто приключихме преди 25 години, а първото никога не сме го имали.

Ето защо съм против електронното правителство. Не и преди тези проблеми да бъдат изчистени, което няма да е скоро.

Току що, Melmak ® написа:

Гаранцията е в гражданския контрол и притежанието на целият технологичен процес при изработката на апаратурата. С второто приключихме преди 25 години, а първото никога не сме го имали.

Ето защо съм против електронното правителство. Не и преди тези проблеми да бъдат изчистени, което няма да е скоро.

Гражданското общество е химера. Така е от край време. Приказките за него са само за заблуда.

преди 15 часа, 卡拉贾 написа:

преди 14 часа, icekiller написа:

Тя идеята винаги звучи чисот, в полза на народа и угодно на всички страни, НО (и тук идва голямото НО) като знам как стават нещата в крайна сметка, ще се дадат на някой (естествено "наш" човек) десетки милиони държавна поръчка за това нещо, което ще е направено както всичко до сега толкова зле, че ще отврати хората и така ще имаме поредното нещо струващо десетки милиони, което ще се използва само от шепа хора, които все още намират нерви.

А вие разбрахте ли, че пак има конкурс за лого на България? Дадоха се там едни милиони, а сега пак конкурс, този път наградата ще е по-малка, ама...нали.

преди 9 часа, Wankata написа:

САЩ искат да унищожим оръжие за 25 млн. долара

Въпросните ПЗРК си имат срок на годност. Ако им е изтекъл по-добре да се унищожат, че може да стане някой сакатлък. Ако не е изтекъл - ти си го написал - майцепродавство.

В статията пише, че все още не са снети от въоръжение, т.е. все още са годни. Пък и иначе не би имало смисъл да го държат в тайна - щяха просто да заявят, че се унищожават, щото им е изтекъл срокът на годност, и край.

преди 25 минути, Wankata написа:

В статията пише, че все още не са снети от въоръжение, т.е. все още са годни. Пък и иначе не би имало смисъл да го държат в тайна - щяха просто да заявят, че се унищожават, щото им е изтекъл срокът на годност, и край.

Едва ли ще ги унищожат. По-скоро, ще бъдат предадени, на демократите от ИД. :ph34r: И без това, ние ги въоръжаваме. И разни американски инструктори, се взривяват на напите полигони.

Може и това да стане. Щом не им търсят пазар... Въпросът е, че пак си продаваме задниците и разменяме кон за кокошка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.