Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

Здравейте, имам малък проблем. Програмата Skype се затваря непосредствено след стартиране, всеки път.

Машината е Dell Inspiron M5010, ОС е Linux Mint 17.1 32-bit.

ОС е инсталирана върху външен хард диск WD My Passport, който е разделен на три части.

Един дял Ext4 за root partition, един за swap area и един ntfs дял.

Четох насам натам за редакция на fstab файла, но мисля че проблема не опира до automount.

Ако поста ми не е за тази тема, моля инфромирайте ме.

Благодаря.

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 764,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

От Partners хранилището на Ubuntu ли е инсталирана програмата?

http://s19.postimg.org/64caskshf/partners.png

Пакетът skype-bin и тези допълнителни пакети (libdbusmenu-qt2, libqt4-dbus, libqt4-opengl, libqtwebkit4, libxss1, qdbus, sni-qt) инсталирани ли са, като зависимости ?

Някой давал ли ти ценни съвети да инсталираш приложението от официалният сайт на Skype или да пипаш нещо по настройките системата, особено да променяш конфигурационни файлове ?

Pulseaudio е задължителен за управление на звука в Skype, но няма отношение към стартирането на приложението. Доколкото знам, е инсталиран в ментата по подразбиране.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Това със скайпа в минт и аз го имах като проблем! В момента в който го отвориш и се самозатваря  ,такам и не можах да се справя с този бъг. С 64 битовата версия го нямаше този проблем

Това със скайпа в минт и аз го имах като проблем! В момента в който го отвориш и се самозатваря  ,такам и не можах да се справя с този бъг. С 64 битовата версия го нямаше този проблем

На няколко метра от мен в съседната стая работи компютър с 32 битова Linux Mint на който е инсталиран Skype. Спазил ли си условията, които съм написал в горният пост. Инсталирането на пакета skype откъдето и да е не е достатъчно. Трябва да са разрешени партньорските хранилища за да се инсталират зависимите пакети. При Ubuntu, последователността на инсталация на Skype от години е една и съща. Отмяташ партнорските хранилища, презареждаш и инсталираш Skype с всички нужни зависимости. Не е вярно, че Skype работи по- лошо от преди. Напротив - работи по- добре, а по отношение на звука, няма база за сравнение със старите версии. Само трябва да спазиш задължителното изискване за наличие на Pulseaudio.

Сега не знам ...........ползвам CENT OS базирано дистро и нямам проблеми със скайпа,просто споделих ,че и аз съм имал подобен проблем като ползвах ментата.

cybercop, в другия форум (за българи) има пак един с Минт и проблеми и то сериозни, сложи му една снимка кво да направи :)

От Partners хранилището на Ubuntu ли е инсталирана програмата?

http://s19.postimg.org/64caskshf/partners.png

Пакетът skype-bin и тези допълнителни пакети (libdbusmenu-qt2, libqt4-dbus, libqt4-opengl, libqtwebkit4, libxss1, qdbus, sni-qt) инсталирани ли са, като зависимости ?

Някой давал ли ти ценни съвети да инсталираш приложението от официалният сайт на Skype или да пипаш нещо по настройките системата, особено да променяш конфигурационни файлове ?

Pulseaudio е задължителен за управление на звука в Skype, но няма отношение към стартирането на приложението. Доколкото знам, е инсталиран в ментата по подразбиране.

Кой шрифт използваш :)?

Здравейте, имам малък проблем. Програмата Skype се затваря непосредствено след стартиране, всеки път.

Машината е Dell Inspiron M5010, ОС е Linux Mint 17.1 32-bit.

ОС е инсталирана върху външен хард диск WD My Passport, който е разделен на три части.

Един дял Ext4 за root partition, един за swap area и един ntfs дял.

Четох насам натам за редакция на fstab файла, но мисля че проблема не опира до automount.

Ако поста ми не е за тази тема, моля инфромирайте ме.

Благодаря.

Случайно в домашната директория съществува ли скайп папка от предишна версия?

Ако да този проблем е отдавна известен. Просто изтрий скайп папката.

Ubuntu-medium http://s19.postimg.org/ch0mtwab7/ubuntu_medium.png

Но, шрифта на Skype може да е различен от този за GTK приложенията, защото се регулира от qt4-qtconfig.

Случайно в домашната директория съществува ли скайп папка от предишна версия?

Ако да този проблем е отдавна известен. Просто изтрий скайп папката.

Не, нямало е стари версии, този проблем се появи непосредствено след инсталация на Минта.

Ubuntu-medium http://s19.postimg.org/ch0mtwab7/ubuntu_medium.png

Но, шрифта на Skype може да е различен от този за GTK приложенията, защото се регулира от qt4-qtconfig.

Ще пробвам този трик, Благодаря и на двамата :)

Ще пробвам този трик, Благодаря и на двамата :)

Не си ми отговорил на нито един въпрос.

Провери ли, дали са налични всички зависимости, които изброих, когато ти отговорих първият път ?

Разрешил ли са Partners хранилищата ?

Не си ми отговорил на нито един въпрос.

Провери ли, дали са налични всички зависимости, които изброих, когато ти отговорих първият път ?

Разрешил ли са Partners хранилищата ?

Съжалявам, не съм видял поста ти след моя първи, на работа съм и не мога свободно да чета форума.

Инсталиран е от Software Manager-а. Преди имах Минт 17 и пак по същият начин го инсталирах през същия менаджер, нямаше проблем. Само че разликата е в това, че тогава ОС беше на собствения хард на лаптопа.

Не съм проверил дали са разрешени партнърс хранилища, ще го проверя като се прибера довечера.

Относно зависимости, също не съм проверявал.

Доколкото разбирам, Software Manager-а не е особено подходящ да се инсталират приложения, които имат много зависимости от различни пакети. Така ли е?

Няма никакво значение, дали ползваш mint-installer, synaptic или ubuntu-software-center. Всички те, просто онагледяват работата на APT-GET. Те са визуалното възпроизвеждане на системни процеси, които не виждаш, или, които би видял да се изпълняват в терминала. Примерно, бутона "Презареждане" е всъщност изпълнение на командата "apt-get update", а бутона "Инсталиране/Прилагане" е изпълнение на командата "apt-get install xxx". Важни са хранилищата, откъдето се изтегля софтуера - дали са разрешени и актуализирани (презаредени) преди инсталацията на пакета. Не би трябвало mint-installer да ти позволи инсталация на необезпечен със зависимости пакет. Но, все пак, провери списъка с хранилища и, дали са инсталирани пакетите, които съм изброил.

Не бих се нарекъл начинаещ , но бих поискал съвет от вас.Windows 8.1 потребител съм, използвал съм Линукс и преди и в момента се колебая дали да не се преместя на Линукс.Единственият ми проблем , който до сега винаги ме е спирал са игрите....  Да има ги повечето игри за Линукс , но има и някой които просто не тръгват.Винаги и абсолютно заради тея игри не мога да се задържа на Линукса... Също така уча и програмирам на C/C++,ако може някой да ме до-надъха някак си :D :D  В момента имам едно такова желание да МАХНА ТОЯ Ш***Н Windows , че супер много ми писна и ми е еднообразно вече.Ето за това искам съвет какво да направя да остана ли на Windows-a или да скачам в Линукс водите?Също така искам да попитам някой колега който програмира  на Линукс - Как е на Линукс? Наистина ли е по-добре?

Да ти имам проблема пък на тебе :) Ми отдели си 50 ГБ  дял  или си купи за 20 лева една 80-ка хард и си  свиркай . Инсталваш си което ти е кеф дистро  на малкия хард и си ръчкай и си настройвай колкото ти душа иска.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

@Huntix: Никой не те кара да се отказваш от Windows. За Linux е достатъчно да жертваш 20GB дисково пространство. 

Някой ще каже ли какъв е начинът стрелката на мишката да не ми изчезва, като не я движа? Искам да я виждам постоянно.

С Elementary OS съм.

Също така уча и програмирам на C/C++,ако може някой да ме до-надъха някак си :D :D

Трябва четене и за С/С++ и за Линукс - това като надъхване.

Също така искам да попитам някой колега който програмира  на Линукс - Как е на Линукс? Наистина ли е по-добре?

По-добре е, но това ще стане с времето. Като начало си направи dual boot, защото ще има псуване, идеологията на Линукс е коренно различна.

Трябва четене и за С/С++ и за Линукс - това като надъхване.

По-добре е, но това ще стане с времето. Като начало си направи dual boot, защото ще има псуване, идеологията на Линукс е коренно различна.

Бих добавил и глупава, не защото не познавам линукс, напротив, но истината е че няма смисъл! Затова няма да е скоро!

Бих добавил и глупава, не защото не познавам линукс, напротив, но истината е че няма смисъл! Затова няма да е скоро!

Кое е глупаво и за какъв смисъл става въпрос, че изглежда, това изречение е прекалено кратко да побере мислите, които си се опитал да вложиш в него ?

Няма значение, много добре разбрахте какво исках да кажа, и аз го използвам но трябват още много годинки, за да се получи нещо на което хората ще заложат. Стигне ли се до там че да се доверят на някоя Линукс дистрибуция, повярвайте ми няма да е безплатна!!!, Белплатен обяд няма! Това което е безплатно, или е за коша или не струва, затова трябва някой да вложи за да се получи.

Туку нема-нема па мине някой ентусиаст и разказва щедро вицове :D

Не е лошо да се посмеем...

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.