Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

преди 23 минути, petie1 написа:

Само че аз нямам желание никой да затапя щот аз не твърдя нищо което да не е вярно и да не съм дал линк, само уточних че Уйланд работи свястно засега само под KDE Plasma и то в последните й версии и то не с всички приложения(демек дадох жокер на другите как да тестват :)) за да им ,увелича шансовете за успех :)

Не бе, аз не се обръщам само към теб, а към всички, и не за да се заяждам, а защото ще се радвам някой да ми покаже как се прави, че да може и аз да го ползвам.

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 764,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

преди 2 часа, Hot Bastard написа:

... отваряш Youtube, пускаш видео на 1080p 60fps, отваряш top в конзолата и ако процесора не се качва над 10-15%, честито, имаш работещо ускорение.

Глупости! И без да пускам тубата - CPU-то си ми е на 15%.

преди 2 часа, Hot Bastard написа:

Другия вариант е новия Firefox ...

Колко нов е този новия? При мен е „77.0.1 (64-бита)“ - по-нов няма!

преди 1 минута, jhoro написа:

Глупости! И без да пускам тубата - CPU-то си ми е на 15%.

Колко нов е този новия? При мен е „77.0.1 (64-бита)“ - по-нов няма!

От 75 насам.

преди 16 часа, manjaro написа:

Имам едно 120гб ссд което яде бой 24/7 вече 7-ма година. Ще ги тествам всички дистрота, докато убия ссд-то.

Моля те преди да убиеш ссд-то :) пробвай и ArcoLinux. Май само аз съм с него (поне никой друг не е казал че го ползва) и ще ми е интересно какво ще ти е мнението за него.

преди 5 часа, Hot Bastard написа:

Който го направи, веднага му казвам - браво пич, затапи ме.

Много си зле, да знаеш.

Да тръгнело 8к видео в браузъра на Линукс. Голяма работа.

Само този аргумент ти е останал, за да плюеш по Линукс. Скоро и това ще го има и да видим тогава какво ще измислиш. Или чакаш Белгиеца, за да се включиш с него и да започнеш и ти да плюеш по конзолата на Линукс :)

преди 4 часа, Hot Bastard написа:

Не бе, аз не се обръщам само към теб, а към всички, и не за да се заяждам, а защото ще се радвам някой да ми покаже как се прави, че да може и аз да го ползвам.

Ами признавам си и на мен ми е интересно дали някой го може това но доколкото чета дори и разработчиците още не са го правили :)

преди 21 минути, vpvelev написа:

Да тръгнело 8к видео в браузъра на Линукс

Това засега не е възможно но Мозила работят по въпроса та копелето това казва, което не виждам защо се споои за мен е по важно че се работи в тази насока

преди 18 минути, petie1 написа:

Това засега не е възможно но Мозила работят по въпроса та копелето това казва, което не виждам защо се споои за мен е по важно че се работи в тази насока

Защото Гугъл водят в момента играта при браузърите и другите ги следват.

А тия от Гугъл излизат с номера, че не можели да отделят ресурси, за да потдържат хардуердно ускорение в линукс среда, където имало няколко дисплейни сървъра. Може би чакат кой ще победи - Xorg или Wayland.

Затова от Мозила може и да са се усетили и гледат да дръпнат напред като направят хардуердното ускорение. Това е добре, защото от Гугъла ще се стреснат да не изостанат и знаеш ли колко бързо ще отделят ресурси :) И така....

преди 39 минути, vpvelev написа:

Много си зле, да знаеш.

Да тръгнело 8к видео в браузъра на Линукс. Голяма работа.

Само този аргумент ти е останал, за да плюеш по Линукс. Скоро и това ще го има и да видим тогава какво ще измислиш. Или чакаш Белгиеца, за да се включиш с него и да започнеш и ти да плюеш по конзолата на Линукс :)

4к бе човек, на мен зора ми е 4к, защото от известно време ползвам такъв телевизор вместо монитор на настолния. Линукс и гъзa да си съдере, не може да изкара толкова хубава картина, звук, шрифтове като Уиндоуса. Иначе не плюя Линукс, а давам аргументирана критика. Ако предлагаше същите възможности като Уиндоуса, и аз щях да ползвам Линукс за постоянно, но ето - колкото пъти му давам шанс, все не издържам и го махам. Просто е по-зле, тва е истината. За хора с по-малки нужди и по-ниски критерии, става, но не и ако искаш нещо повече.

преди 1 час, vpvelev написа:

Моля те преди да убиеш ссд-то :) пробвай и ArcoLinux. Май само аз съм с него (поне никой друг не е казал че го ползва) и ще ми е интересно какво ще ти е мнението за него.

Ще го пробвам. A xfce, openbox и i3 са различни десктоп среди, нали? Основната версия идва с тях, а другите две са с една и без съответно? 
А относно ускорението, не вярвам Google целенасочено да се опитва да спъва развитието. Всъщност програмите точно на Google и Microsoft - Chrome и Skype получават обновления редовно за Linux, като Skype дори работи по-добре под Linux. Например през ден skype ме дисконектва под Windows, докато под Linux за месец и нещо нито веднъж не го е правил. Така и не намерих решение. Е, търсих 5-10 мин. и се отказах. Nvidia драйвъра им също е ок. Има вкарана поддръжка за vulkan и игрите, които го поддържат и съм пробвал - ROTR, SOTR, POE вървят перфектно. Ако имаше някакъв заговор, точно тук щяха да се опитват да ги убият още в зародиш, защото масата потребители правят 3-4 неща - гледат филми, слушат музика, браузват и играят игри. Първите три ги имаш под линукс, а четвъртото - игрите все още са проблем. А с вулкан този проблем се решава. А както виждам...нвидия драйвъра им работи на шест. АМД също чета, че драйвъра им е супер точно за линукс, за разлика от този за Windows, където редовно има критики. Та големите не виждам да пречат https://thenewstack.io/contributes-linux-kernel/. В събредита linux gaming, почти всеки ден има по няколко потребителя, които минават от Windows на Linux, точно защото игрите се оптимизират. Темата е доста активна. Subreddits на Ubuntu, Pop, Eos, linux4noobs са доста активни и пълни с постове точно на хора, които питат, как да минат от Win на Linux и дали игрите ще им вървят. Но кой знае, това е мнението на човек, който ползва линукс от месец и нещо. Може и да греша сериозно.

POE, която е на GGG, които пък бяха закупени от гигант, като Tencent, вкарахa вулкан поддръжка. Ако играеха против линукс, не виждам, защо ще го правят?

List of vulkan games . Ако всички игри ползват вулкан, дори не ти трябва native linux версия на играта. гарантирано имаш пърформанс, близък или равен на този под Windows. Просто избираш vulkan в опциите на играта и си готов.

преди 23 минути, manjaro написа:

Ще го пробвам. A xfce, openbox и i3 са различни десктоп среди, нали?

Да. Качи си с Xfce, ArcoLinux я ползват като основна. Лично аз съм много доволен от нея.

Но има и за Гноме, Плазма, Канелата и др. 

Сваляй от сървъра от Нидерландия, където пише. Или направо от тук си избирай:

https://bike.seedhost.eu/arcolinux/iso/

П.П. Забравих да напиша, че ако свалиш лайф за друга десктоп среда, то пак се ползва Xfce и се инсталира например Плазма. Да не се стряскаш и да мислиш че си объркал нещо при свалянето :)

преди 43 минути, Hot Bastard написа:

4к бе човек, на мен зора ми е 4к, защото от известно време ползвам такъв телевизор вместо монитор на настолния.

Добре де, толкова ли ти е слаб компа?

Ето как е при мен 4к:

https://streamable.com/mwctyr

Не е 10-15%, а 50-70% процесора. За какво ми е тоя процесор, само да ми почива на 10% :)

Но въпреки всичко, меко казано е смешно да се плюе по цяла ОС заради тая "липса".

преди 9 минути, vpvelev написа:

Добре де, толкова ли ти е слаб компа?

Ето как е при мен 4к:

https://streamable.com/mwctyr

Не е 10-15%, а 50-70% процесора. За какво ми е тоя процесор, само да ми почива на 10% :)

Но въпреки всичко, меко казано е смешно да се плюе по цяла ОС заради тая "липса".

Глупости. По тази логика вземи си кола която гори 50 на 100, щото, за какво ти е тоя бензин само да си почива. Какво ли не ще измислите, само и само да оправдаете некадърността на Линукса.

На Уиндоус едновременно мога да го пусна да се ъпдейтва, да върви плейлист от 4к песни в тубата и да ползвам Word или Excel, без да има забавяне в работата. На Линукс това няма как да стане, защото пуснеш ли клип с по-високо качество в браузъра, процесора кляка и всичко приключва. Ако си на лаптоп батерията я изяжда като гладно куче - кренвирш.

Да, знам, сега следва редовния отговор - ама защо ми е word, ама защо ми е батерия, ама на мен нищо не ми трябва.

преди 6 минути, Hot Bastard написа:

Какво ли не ще измислите, само и само да оправдаете некадърността на Линукса.

Те му казват че в браузърите няма само хард. ускор., той пак си пее неговата.

И бях забравил, че правиш тъпи и нямащи нищо общо с въпроса сравнения:

преди 9 минути, Hot Bastard написа:

По тази логика вземи си кола която гори 50 на 100, щото, за какво ти е тоя бензин само да си почива.

"Яла ма сляз, че не моа са кача"

преди 33 минути, manjaro написа:

A xfce, openbox и i3 са различни десктоп среди, нали? 

Не са. Само Xfce4 е среда за работен плот (DE), по- популррна, като графична среда. Openbox и i3 са само мениджъри на прозорци. 

преди 24 минути, cybercop написа:

Не са. Само Xfce4 е среда за работен плот (DE), по- популррна, като графична среда. Openbox и i3 са само мениджъри на прозорци. 

При инсталацията, ако избера nvidia with linux kernel, ще инсталира Proprietary драйвъра или nouveau? На 6:24. И за arch аналога на sudo apt install/update/upgrade/autoclean/autoremove какъв е? Аз само така инсталирам и трия програми под убунту базираните, но arch базираните не са ми ясни. Ще ми трябват няколко дни да разуча поне основните неща.

Искам да инсталирам proprietary драйвъра още при инсталацията. Ако не става, ще го мисля след това. 

pp и последно и спирам да питам. Видях, че има опция за инсталиране на програми по време на инсталацията на Archolinux. Има ли шанс да се омаже нещо, ако избера да инсталирам нужните програми по време на инсталацията или е по-добре след това през техния software manager/terminal една по една да ги слагам?

преди 17 минути, vpvelev написа:

Те му казват че в браузърите няма само хард. ускор., той пак си пее неговата.

То при Линукс е така. Тук няма "само това", там няма "само онова", и накрая се оказва, че си отишъл на море и вместо в хотел със спалня и баня, са те настанили в бунгало с матрак на пода и външен кенеф, докато ти обясняват колко по-добре е в сравнение с ония идиoти в хотелите.

преди 12 минути, manjaro написа:

Искам да инсталирам proprietary драйвъра още при инсталацията.

Точно това инсталира. Аз затова го хваля че може би е единственото дистро, което дава такава възможност.

преди 13 минути, manjaro написа:

Видях, че има опция за инсталиране на програми по време на инсталацията на Archolinux. Има ли шанс да се омаже нещо

Няма да се омаже нищо. Ако не ги сложиш сега и после може.

преди 22 минути, manjaro написа:

И за arch аналога на sudo apt install/update/upgrade/autoclean/autoremove какъв е?

За това не се притеснявай. Тук има много с Арч и ще помагат :)

Специално в Арко са направили техен bashrc.

Spoiler

#
# ~/.bashrc
#

#Ibus settings if you need them
#type ibus-setup in terminal to change settings and start the daemon
#delete the hashtags of the next lines and restart
#export GTK_IM_MODULE=ibus
#export XMODIFIERS=@im=dbus
#export QT_IM_MODULE=ibus

# If not running interactively, don't do anything
[[ $- != *i* ]] && return

export HISTCONTROL=ignoreboth:erasedups

PS1='[\u@\h \W]\$ '

if [ -d "$HOME/.bin" ] ;
  then PATH="$HOME/.bin:$PATH"
fi

if [ -d "$HOME/.local/bin" ] ;
  then PATH="$HOME/.local/bin:$PATH"
fi

#list
alias ls='ls --color=auto'
alias la='ls -a'
alias ll='ls -la'
alias l='ls'
alias l.="ls -A | egrep '^\.'"

#fix obvious typo's
alias cd..='cd ..'
alias pdw="pwd"
alias udpate='sudo pacman -Syyu'
alias upate='sudo pacman -Syyu'

## Colorize the grep command output for ease of use (good for log files)##
alias grep='grep --color=auto'
alias egrep='egrep --color=auto'
alias fgrep='fgrep --color=auto'

#readable output
alias df='df -h'

#pacman unlock
alias unlock="sudo rm /var/lib/pacman/db.lck"

#free
alias free="free -mt"

#use all cores
alias uac="sh ~/.bin/main/000*"

#continue download
alias wget="wget -c"

#userlist
alias userlist="cut -d: -f1 /etc/passwd"

#merge new settings
alias merge="xrdb -merge ~/.Xresources"

# Aliases for software managment
# pacman or pm
alias pacman='sudo pacman --color auto'
alias update='sudo pacman -Syyu'

# yay as aur helper - updates everything
alias pksyua="yay -Syu --noconfirm"
alias upall="yay -Syu --noconfirm"

#ps
alias psa="ps auxf"
alias psgrep="ps aux | grep -v grep | grep -i -e VSZ -e"

#grub update
alias update-grub="sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg"

#add new fonts
alias update-fc='sudo fc-cache -fv'

#copy/paste all content of /etc/skel over to home folder - backup of config created - beware
alias skel='cp -Rf ~/.config ~/.config-backup-$(date +%Y.%m.%d-%H.%M.%S) && cp -rf /etc/skel/* ~'
#backup contents of /etc/skel to hidden backup folder in home/user
alias bupskel='cp -Rf /etc/skel ~/.skel-backup-$(date +%Y.%m.%d-%H.%M.%S)'

#copy bashrc-latest over on bashrc - cb= copy bashrc
alias cb='sudo cp /etc/skel/.bashrc ~/.bashrc && source ~/.bashrc'
#copy /etc/skel/.zshrc over on ~/.zshrc - cb= copy zshrc
#alias cz='sudo cp /etc/skel/.zshrc ~/.zshrc && source ~/.zshrc'

#switch between bash and zsh
alias tobash="sudo chsh $USER -s /bin/bash && echo 'Now log out.'"
alias tozsh="sudo chsh $USER -s /bin/zsh && echo 'Now log out.'"

#quickly kill conkies
alias kc='killall conky'

#hardware info --short
alias hw="hwinfo --short"

#skip integrity check
alias yayskip='yay -S --mflags --skipinteg'
alias trizenskip='trizen -S --skipinteg'

#check vulnerabilities microcode
alias microcode='grep . /sys/devices/system/cpu/vulnerabilities/*'

#get fastest mirrors in your neighborhood
alias mirror="sudo reflector -f 30 -l 30 --number 10 --verbose --save /etc/pacman.d/mirrorlist"
alias mirrord="sudo reflector --latest 50 --number 20 --sort delay --save /etc/pacman.d/mirrorlist"
alias mirrors="sudo reflector --latest 50 --number 20 --sort score --save /etc/pacman.d/mirrorlist"
alias mirrora="sudo reflector --latest 50 --number 20 --sort age --save /etc/pacman.d/mirrorlist"

#mounting the folder Public for exchange between host and guest on virtualbox
alias vbm="sudo mount -t vboxsf -o rw,uid=1000,gid=1000 Public /home/$USER/Public"

#shopt
shopt -s autocd # change to named directory
shopt -s cdspell # autocorrects cd misspellings
shopt -s cmdhist # save multi-line commands in history as single line
shopt -s dotglob
shopt -s histappend # do not overwrite history
shopt -s expand_aliases # expand aliases

#youtube-dl
alias yta-aac="youtube-dl --extract-audio --audio-format aac "
alias yta-best="youtube-dl --extract-audio --audio-format best "
alias yta-flac="youtube-dl --extract-audio --audio-format flac "
alias yta-m4a="youtube-dl --extract-audio --audio-format m4a "
alias yta-mp3="youtube-dl --extract-audio --audio-format mp3 "
alias yta-opus="youtube-dl --extract-audio --audio-format opus "
alias yta-vorbis="youtube-dl --extract-audio --audio-format vorbis "
alias yta-wav="youtube-dl --extract-audio --audio-format wav "

alias ytv-best="youtube-dl -f bestvideo+bestaudio "

#Recent Installed Packages
alias rip="expac --timefmt='%Y-%m-%d %T' '%l\t%n %v' | sort | tail -200 | nl"
alias riplong="expac --timefmt='%Y-%m-%d %T' '%l\t%n %v' | sort | tail -3000 | nl"

#Cleanup orphaned packages
alias cleanup='sudo pacman -Rns $(pacman -Qtdq)'

#get the error messages from journalctl
alias jctl="journalctl -p 3 -xb"

#nano for important configuration files
#know what you do in these files
alias nlightdm="sudo nano /etc/lightdm/lightdm.conf"
alias npacman="sudo nano /etc/pacman.conf"
alias ngrub="sudo nano /etc/default/grub"
alias nmkinitcpio="sudo nano /etc/mkinitcpio.conf"
alias nslim="sudo nano /etc/slim.conf"
alias noblogout="sudo nano /etc/oblogout.conf"
alias nmirrorlist="sudo nano /etc/pacman.d/mirrorlist"
alias nconfgrub="sudo nano /boot/grub/grub.cfg"

#gpg
#verify signature for isos
alias gpg-check="gpg2 --keyserver-options auto-key-retrieve --verify"
#receive the key of a developer
alias gpg-retrieve="gpg2 --keyserver-options auto-key-retrieve --receive-keys"

#shutdown or reboot
alias ssn="sudo shutdown now"
alias sr="sudo reboot"

# # ex = EXtractor for all kinds of archives
# # usage: ex <file>
ex ()
{
  if [ -f $1 ] ; then
    case $1 in
      *.tar.bz2)   tar xjf $1   ;;
      *.tar.gz)    tar xzf $1   ;;
      *.bz2)       bunzip2 $1   ;;
      *.rar)       unrar x $1   ;;
      *.gz)        gunzip $1    ;;
      *.tar)       tar xf $1    ;;
      *.tbz2)      tar xjf $1   ;;
      *.tgz)       tar xzf $1   ;;
      *.zip)       unzip $1     ;;
      *.Z)         uncompress $1;;
      *.7z)        7z x $1      ;;
      *.deb)       ar x $1      ;;
      *.tar.xz)    tar xf $1    ;;
      *.tar.zst)   unzstd $1    ;;      
      *)           echo "'$1' cannot be extracted via ex()" ;;
    esac
  else
    echo "'$1' is not a valid file"
  fi
}

#create a file called .bashrc-personal and put all your personal aliases
#in there. They will not be overwritten by skel.

[[ -f ~/.bashrc-personal ]] && . ~/.bashrc-personal

neofetch

преди 1 час, manjaro написа:

И за arch аналога на sudo apt install/update/upgrade/autoclean/autoremove какъв е? Аз само така инсталирам и трия програми под убунту базираните, но arch базираните не са ми ясни.

sudo packman -Syu (Обновяване на базата и надграждане).

sudo packman -S приложение (инсталиране)

sudo packman -R приложение (премахване)

sudo pacman -R $(pacman -Qdtq)  (почистване на осиротелите пакети - apt autoremove в Debian)

За драйвърите - нямам представа, защото не съм запознат с този инсталатор.Аз си инсталирам приложенията след инсталацията. Графичния мениджър на пакети, мисля, че се казваше Octopi. Не знам, дали е наличен Pamac в официалните хранилища, но на мен ми допада много.

Каквото не знаеш, пишеш "man packman" или "packman --help" в терминала и четеш.

Виждам, 3 дена за това шшшш хардуенно ускорение. Така признава ли се?

Ето и процесор, ето ти и хардуенно ускорение.

https://www.youtube.com/watch?v=LXb3EKWsInQ

waq2k429.png

t6k2obkl.png

преди 6 минути, acnekt написа:

Виждам, 3 дена за това шшшш хардуенно ускорение. Така признава ли се?

Ето и процесор, ето ти и хардуенно ускорение.

Покажи скритото съдържание

yxeljfil.png

Покажи скритото съдържание

t6k2obkl.png

Браво гений, паузирал си видеото и си снимал скрийншот. Аз така мога и на 0% да го закова.

преди 6 минути, Hot Bastard написа:

Браво гений, паузирал си видеото и си снимал скрийншот. Аз така мога и на 0% да го закова.

Сега пък и видео да ти правя, гений. Поредния Белгиец, добре чакай.

преди 8 минути, acnekt написа:

Сега пък и видео да ти правя, гений. Поредния Белгиец, добре чакай.

Ами направи, дано си успял, ще се радвам и ще те поздравя.

преди 2 минути, Hot Bastard написа:

Ами направи, дано си успял, ще се радвам.

Ето с Peek. Нямам време да се занимавам. Добре, отивам по задачи.

https://github.com/phw/peek

b6x99q97.gif

преди 3 минути, acnekt написа:

b6x99q97.gif

Над 40% се виждат с просто око. Еее, жалко, тамън щях да кажа евала пич, затапи ме, но пак провал.  Жалко.

И то дори не е 4к, а 1080р. Поздравявам те за опита все пак, отделил си време да пробваш.

преди 19 минути, Hot Bastard написа:

Над 40% се виждат с просто око.

Хах

Можеш ли да се досетиш кое използва ffmpeg в случая

преди 56 минути, cybercop написа:

sudo packman -Syu (Обновяване на базата и надграждане).

sudo packman -S приложение (инсталиране)

sudo packman -R приложение (премахване)

Каквото не знаеш, пишеш "man packman" или "packman --help" в терминала и четеш.

Без червеното "к" се изписва командата.

Не знам, дали е наличен Pamac в официалните хранилища, но на мен ми допада много.

Да Pamac-aur се използва по дефол в ArcoLinux. Мисля че беше за Manjaro Linux правена.

За каквато програма се сетиш и потърсиш я има тук ;)

kFUzG8k.png

преди 7 минути, Валсо написа:

Айде яж ла*на! Те ти и линк към клипчето, и скрийншот с htop. За кьоравите/малоумните като теб съм показал с каква резолюция върви клипчето в първия скрийншот.

Какво да ям бе oлигoфрeн, на теб дори в Кaминaта, където си плащаш, за да ти търпят глупавите коментари, ти казаха, че грешиш по темата която сега коментираме 😂 Много под моето ниво си, за да ти обърна сериозно внимание.

преди 7 минути, acnekt написа:

Не виждам тук да има Xorg, Mesa, Wayland, и други гордости на ГНУ/Линукс графичния стек.

Ти правиш ли разлика между Линукс ядрото, и графичния стек - Xorg, Mesa и т.н. ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.