Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

преди 1 минута, vpvelev написа:

А защо не споделиш и ние да научим нещо?

Ти нали го беше подкарал?

За който е с Дебиан-базирано дистро. Следва стъпките тук и поне при мен стана.

https://www.linuxuprising.com/2018/08/how-to-enable-hardware-accelerated.html

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 764,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

преди 27 минути, Hot Bastard написа:

Защото моето Хромиум беше готово пачнато от Арч и не зная какво е правено.

m6bVBMx.png

Цитат

Chromium with the VA-API patch is also available for some other Linux distributions, in third-party repositories, like Arch Linux (for Nvidia you'll need this patched libva-vdpau-driver) for example.

Мани ги тия арчове. Не мога да ги понасям. Трябва да нямаш никакъв живот, освен компютъра, за да ползваш арч. Доброто старо дeбилче..ъъъ дeбианче си е най-добре.

преди 1 минута, Hot Bastard написа:

Мани ги тия арчове. Не мога да ги понасям. Трябва да нямаш никакъв живот, освен компютъра, за да ползваш арч.

Не зная защо така мислиш.

Не се правя на интересен, но тоя ArcoLinux взе да става скучен. Нищо досега не съм поправял или оправял по него. Специално и с Xfce средата. Само да работиш с него и да ползваш програмите.

току-що, vpvelev написа:

Не зная защо така мислиш.

Не се правя на интересен, но тоя ArcoLinux взе да става скучен. Нищо досега не съм поправял или оправял по него. Специално и с Xfce средата. Само да работиш с него и да ползваш програмите.

Само дето си компилирал въпросния хромиум, а аз го инсталирах от деб пакет за 2 секунди. В дебиан всичко ти се дава наготово, а в арч често компилираш докато мърда.

Аз не бързам. Важно е да стане. И че го има наготово и без да четеш какво трябва да се променя и настройва.

току-що, vpvelev написа:

Аз не бързам. Важно е да стане. И че го има наготово и без да четеш какви трябва да се променя и настройва.

А аз бързам...не мога да ти чакам един прост браузър да се компилира 100 часа.

преди 6 часа, Hot Bastard написа:

Ха честито, подкарах хардуерното ускорение в Хромиума. Хванах му чалъма и стана

Ай стига бре това е върха и както винаги Дебиан пак е нумбер уан

преди 3 минути, petie1 написа:

Ай стига бре това е върха и както винаги Дебиан пак е нумбер уан

Аз го направих на КДЕ Неон. Я пробвай на твоя дебиан. Този Хромиум е пачнат с поддръжка за ваапи. С каква видео карта си?

https://launchpad.net/~saiarcot895/+archive/ubuntu/chromium-beta/+files/chromium-browser_84.0.4147.56-0ubuntu1~ppa1~18.04.1_amd64.deb

преди 1 минута, Hot Bastard написа:

Я пробвай на твоя дебиан. Този Хромиум е пачнат с поддръжка за ваапи. С каква видео карта си?

https://launchpad.net/~saiarcot895/+archive/ubuntu/chromium-beta/+files/chromium-browser_84.0.4147.56-0ubuntu1~ppa1~18.04.1_amd64.deb

С няква вградена на Lenovo TW32

току-що, petie1 написа:

С няква вградена на Lenovo TW32

Интел графикс ли е?

преди 5 часа, Hot Bastard написа:

За който е с Дебиан-базирано дистро. Следва стъпките тук и поне при мен стана.

https://www.linuxuprising.com/2018/08/how-to-enable-hardware-accelerated.html

При мен това ускорение тръгва само на KDE. На Gnome Wayland не тръгва. Не знам защо. Сигурно нещо пропускам.

Или Chrome не ползва GTK библиотеки. Не схващам.

преди 3 минути, acnekt написа:

При мен това ускорение тръгва само на KDE. На Gnome Wayland не тръгва. Не знам защо. Сигурно нещо пропускам.

Или Chrome не ползва GTK библиотеки. Не схващам.

Гном е толкова зле, че просто не заслужава коментар. При мен на КДЕ и Мате - работи.

В твоя случай не е тръгнало заради уейланд, но гнома така или иначе си е боклyк.

преди 16 минути, Hot Bastard написа:

Интел графикс ли е?

http://shop.itr.bg/product-50153542/Работни станции-Втора-Употреба--Lenovo-ThinkStation-E32-А-клас.htm

Няква измислена карта която не ми вдъхва доверие за хардуерно ускорение

преди 3 минути, petie1 написа:

http://shop.itr.bg/product-50153542/Работни станции-Втора-Употреба--Lenovo-ThinkStation-E32-А-клас.htm

Няква измислена карта която не ми вдъхва доверие за хардуерно ускорение

Тука наистина няма какво да се направи, но пък процесора не е лош.

преди 2 минути, Hot Bastard написа:

Тука наистина няма какво да се направи, но пък процесора не е лош.

Да тия дни ще му взема рам и още един хард диск

преди 11 часа, petie1 написа:

Да тия дни ще му взема рам и още един хард диск

А външна видеокарта може ли да се сложи?

преди 5 часа, vpvelev написа:

А външна видеокарта може ли да се сложи?

Да може ама на мен си ми върши перфектна работа за ВМ контейнери и програмиране а и игри не играя само зяпам видеоклипове и филми та си ми е добре

Ако инсталирам Lubuntu 16 на комп на който има Linux Mint, при зареждане ще ми дава ли да си избирам кой Linux да стартирам.В момента тествам Лубунтуту и Мозилата е 54 вер , ще може ли  да се обнови до последната.

да, това е работа на grub и този момент се избира по време на инсталацията на Lubuntu 16.

преди 13 минути, ript написа:

Ако инсталирам Lubuntu 16 на комп на който има Linux Mint, при зареждане ще ми дава ли да си избирам кой Linux да стартирам.В момента тествам Лубунтуту и Мозилата е 54 вер , ще може ли  да се обнови до последната.

Да ще може да си избираш кое дистро да стартираш стига да не оплерскаш ГРЪБ а за ФФ не съм много сигурен дали не трябва някой и друг пиниз нека по запознатите с Убунту кажат

update ще го вдигне при първо завъртане, дори и да не иска. Неизбежно е за "ФФ".

преди 9 минути, petie1 написа:

Да ще може да си избираш кое дистро да стартираш стига да не оплерскаш ГРЪБ а за ФФ не съм много сигурен дали не трябва някой и друг пиниз нека по запознатите с Убунту кажат

Аз не разбрах въпроса. Що да не се обнови до последната.

преди 10 часа, Profruit написа:

update ще го вдигне при първо завъртане, дори и да не иска. Неизбежно е за "ФФ".

от къде се прави в Лубунтуту

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.