Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 2

Featured Replies

На този, който иска въвеждане на турския като официален език -  не си познал, ама хич!

......

Жалко, че призоваващият за турският да е официален няма да е баннат!

Права си Ани, сега остава да ми обясниш, защо и ти и другите "опоненти" ми проповядвате такава идеология и защитавате терористи сепаратисти ?

Когато точно аз призовавам за спазване на териториалната цялостност на една съвременна държава, когато съм против отцепване на региони и области, вие ми доказвате че видиш ли , то не можело така... това било борба срещу украинските "окупатори бандеровци и хунта "

И сте слепи за нацисткото международно сборище , проведено  не къде да е , а в  "путинланд"  :)

Слепи сте и за още една камара фашистки методи ,  които прилага Путин.

Не ти разбирам двойния стандарт, наистина - възмущаваш се , и то справедливо според мен, от неща които обаче защитавате ти и твоите съмишленици .

Оттук нататък руската окупационна армия няма шанс без поддръжка на авиацията да пробие украинските позиции.

Но атака на руската авиация е немислима, тъй като е невъзможно авиационна атака да бъде обяснена с изяви на имагинерните опълченци.

Ами всъщност имаше такива опити... по едно време в Луганск май сепаратистите бяха обявили че са отремонтирали няколко самолета, т.е. можем да очакваме армия от стотици самолети , под предлог че са тези няколко отремонтираните.... :) КАквато е логиката за нескончаемите запаси от танкове и муниции , които казват че са от изоставени украиснки казарми :)

• Отговори 2k
  • Прегледи 80,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Сега в Украйна никой не му вярва.

Не бих казал, но има хора, които наистина не му вярват в резултат на пропаганда като твоята.

Украинците се усетиха, че запазването на териториалната цялост на Украйна е задача на украинците.

Че на кого другиго? Спасението на давещите се...

Армията е заела позиции около районите на конфликта. Няма заплахи по други граници. Единственият агресивен съсед желаещ разпада на държавата им е Русия и цялата украинска армия вече е съсредоточена на руската граница.

Нали се сключи споразумение за мир, какви позиции, какви мобилизации (висящият линк от вчера)? Има друг един съсед, дето неприкрито си точи зъбите за украински територии - Полша се нарича.

Оттук нататък руската окупационна армия...

Къде е тая армия, от половин година чакаме някой да ни даде доказателства за навлизането ѝ, за това, че е окупирала територии и т.н.

А АЗ ВСЕ ОЩЕ ЧАКАМ ОТГОВОР НА СНОЩНИТЕ ВЪПРОСИ!

ПП. Нали правиш разлика между доброволно присъединяване - дадох ти линк към законовата база за това - и анексия? Или не можеш?

Къде е тая армия, от половин година чакаме някой да ни даде доказателства за навлизането ѝ, за това, че е окупирала територии и т.н.

Тъкмо вчера бях споменал прясно селфи на руски войник , дето се е "Тагнал" в Украйна  :)

https://www.kaldata.com/forums/topic/240340-положението-в-украйна-част-2/?p=3098894

И много други разбира се.. те хората се хвалят и не си го крият дори

в течение 3-5 дней приехали на помощь наши танки. Это российская армия, буряты. Благодаря им, благодаря этой тяжелой технике и взяли Деб*льцево.

Со стороны ЛНР заходили танки и российские подразделения... Но я думаю, это уже не секрет, это все уже признают, и россияне признают. Я смотрю, и в интернете очень много информации: признали то, что российские служат, их частей очень много. То есть, в принципе, я сейчас не говорю это как секретную информацию. Это уже знают все. (После возвращения в Санкт-Петербург Дмитрий был очень удивлен низкой информированностью жителей города об участии российских военных в боях на юго-востоке Украины - ред.).

http://www.bbc.co.uk/russian/international/2015/03/150325_donetsk_rebel_interview

Бывший ополченец также сообщил, что подавляющее большинство военной техники, которую используют сепаратисты, поставляется напрямую из России, а трофейная техника используется крайне редко. Кроме того, по словам Манаса, все материальное обеспечение военных формирований ДНР и ЛНР осуществляется российской стороной, а военную мощь непризнанных республик обеспечивают кадровые российские военные.

https://slon.ru/posts/49453

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Тъкмо вчера бях споменал прясно селфи на руски войник , дето се е "Тагнал" в Украйна  :)

https://www.kaldata.com/forums/topic/240340-положението-в-украйна-част-2/?p=3098894

И много други разбира се.. те хората се хвалят и не си го крият дори

http://www.bbc.co.uk/russian/international/2015/03/150325_donetsk_rebel_interview

https://slon.ru/posts/49453

"Ето уже знают все" казва поддръжника на сепаратистите. Но не е съвсем прав. В България в един форум, все още някои твърдят, че няма руска окупационна армия в Украйна.

Значи не всички знаят  :)  :)  :)

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Относно руската пропаганда, и най вече субективизма  при тях, гледам много хора  се чудят .. защо в медиите /руските/   няма никаква информация за потъналия руски траулер и загиналите 56 човека ?

Поразгледах и аз няколко от основните руски , и верно - няма информация.. все едно нищо не естанало...

Все едно при нас трагедията в Лим, моста на  Бяла и др подобни трагедии въобще да не се отразяват...  немислимо и скандално за нас,  , но не и за тяхното общество...

Значи не всички знаят  :)  :)  :)

Аз пък мисля че и тези тук много добре знаят.. просто са избрали такава позиция... която аз сравних със фен-агитка на футболен отбор... - просто защото са си фенове :) А истината никой от тях не я и търси... :)

Здраве да е...

Даже спря да нарича ДНР и ЛНР републики , а .. както преди - области :)

Най-вероятната причина е очакваното им присъединяване към Русия. Надали желанието на Путин е да добави две нови, дори и формално, независими републики.

Зер, утре може да не им хареса и пак да проведат (или поне поискат) референдум. И кой знае дали вежливите хора ще могат да го повлияят и какви ще бъдат резултатите.

Тая "кутия на Пандора" беше открехната в края на 90-те години в бивша Югославия и отворена напълно с онова признаване, за което говорихме по-горе снощи. Благодарение на НАТО (да се чете САЩ) и ООН. И дано не съм прав, но това ще навлича много проблеми занапред.

Ванка, ще ти бъда много признателна, ако припомниш на цялата аудитория кога и защо се намесиха ООН и НАТО. А ти си припомни какъв кървав ад беше в бивша Югославия, припомни си Босна, Хърватска... после и Косово. И какво се оказва сега, след като Косово стана държава... пак зле(за косовари), Сърбия си е на път да влезе и в ЕС, и в НАТО), така че кутията на Пандора не НАТО и ООН я отвориха. При цялото ми уважение към теб, но не виждам как резултатът ще предшества причината.

Ами да си припомним и Чечня... там няма НАТО... нима Русия не защитаваше собствената си територия? Откъде-накъде решавате, че Украйна не може да защитава своята територия. Не мислите ли твърде избирателно и повърхностно за интелигентни хора?

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Какво ни го повтаряте това интервю няколко пъти, мислите, че не сме разбрали за какво става въпрос в него?

Я да видим какво казва Путин- ние сме признали границите на Украйна и нямаме териториални претенции към нея, Крим не е наша цел, ние имаме договор с Украйна за разполагане на наши войски там до 2017г.САЩ и Европа нарушиха международното право с признаването на Косово.

Така да видим кога е дадено това интервю-30.08.2008г.

Къде е разминаването?

Русия спазваше ли всичко това което е казал Путин до незаконния преврат в Киев?Спазваше го!

Не може с интервю от 2008г. да обяснявате коренно различната ситуация през 2014г. и да обяснявате как бил излъгал за неща които никой не би могъл да предвиди!

Ако съм те разбрал правилно - имам договор със съседна държава, според който съм признал границите й. В даден момент в тази държава се случва преврат, който ми дава право да не спазвам договорите си с тази ДЪРЖАВА?

Това ли искаш да кажеш?

Относно руската пропаганда, и най вече субективизма  при тях, гледам много хора  се чудят .. защо в медиите /руските/   няма никаква информация за потъналия руски траулер и загиналите 56 човека ?

Има, в "Новая".

Права си Ани, сега остава да ми обясниш, защо и ти и другите "опоненти" ми проповядвате такава идеология и защитавате терористи сепаратисти ?

Когато точно аз призовавам за спазване на териториалната цялостност на една съвременна държава, когато съм против отцепване на региони и области, вие ми доказвате че видиш ли , то не можело така... това било борба срещу украинските "окупатори бандеровци и хунта "

Ето потвърждението на казаното от мен.Разчиташ на провокации към хора с лабилна психика.Обикновенна мерзост и долнопробие се нарича това.Пошла низост.Никой тук не проповядва никакви въпроси свързани с турски език.

Това правиш единствено ти, при това, без да си опичаш поне малко акъла.

Вече ти посочих хартата за правата на човека, ако тя нещо не ти харесва протестирай пред парламента или пред ООН.

Беше ти посочено, че сепаратистки стремежи възникват там където умишлено се тласкат към конфронтация големи групи хора с преекспониране на спомени за древни спорове или подклаждане на нови такива.

И ти вършиш точно тази низост.Никой турчин не е поискал турския език да бъде официален в България.

Дотук ти си този, който плаче за това.

Ето потвърждението на казаното от мен.Разчиташ на провокации към хора с лабилна психика.Обикновенна мерзост и долнопробие се нарича това.Пошла низост.Никой тук не проповядва никакви въпроси свързани с турски език.

Това правиш единствено ти, при това, без да си опичаш поне малко акъла.

Вече ти посочих хартата за правата на човека, ако тя нещо не ти харесва протестирай пред парламента или пред ООН.

Беше ти посочено, че сепаратистки стремежи възникват там където умишлено се тласкат към конфронтация големи групи хора с преекспониране на спомени за древни спорове или подклаждане на нови такива.

И ти вършиш точно тази низост.Никой турчин не е поискал турския език да бъде официален в България.

Дотук ти си този, който плаче за това.

Не, Бадр, той просто дава пример(да не дава Бог), защото ако отидеш в темата за новините на турски език по БНТ, ще видиш какви са ги ръсили хора, които тук яко защитават правата на руското малцинство в Украйна, например Колев(твърде неприятен изказ, който аз не искам да копирам тук, защото не споделям мнението му от темата за новините)

Ванка, ще ти бъда много признателна, ако припомниш на цялата аудитория кога и защо се намесиха ООН и НАТО.

И аз Нел ще ти бъда признателен, ако допуснеш, че помним събитията около недалечното минало.Може да ти струва самонадеяно, но  не сме чак толкова късопаметни.Може дори да предположиш, че сме успели  да изложим валидни аргументи по отношение правата на човека и техния произход.

• Автор

Косово съществува благодарение на намесата на НАТО. Никой не отрича, че там е имало ад.

Да, Русия защитаваше собствени територии. След като прегази кърваво ония с бомбите - справка - това съм го писал по-горе -, дето взривяваха театри и влакове - и там си беше чист екстремизъм, както в Ирландия и Испания-, сега налива куп пари в Чечня именно за да не даде повод пак да искат отделяне. Навсякъде в държавите, които приемаме за демократични, малцинствата са ухажвани и им се угажда - за да не тръгнат да се вдигат и да искат отделяне или още по-големи привилегии. Я кажи "негър" в САЩ (достатъчно е само да го кажеш публично!); виждала ли си как се отнасят с емигрантите от бившите колонии във Франция, да речем, или в Холандия? За втори път - има едно филмче на д-р Пламен Пасков за това, което прави в момента Русия в Чечня - изгледайте го. И вече никой не иска отделяне - вече им е хубаво и благоустроено и никой не мисли, че като се отдели, ще му бъде ПО-ХУБАВО.

Ето го филмчето: http://www.ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%81-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2-c7451.html- от 02:54:00 нататък

Пътеписът: https://www.facebook.com/kostadin.kostadinov.politik/posts/612540985502432

Причината ДНР и ЛНР да се наричат "области", а не "републики", е записана тук, стига спекулации по темата: http://www.segabg.com/article.php?sid=2015021200019985045- Русия си спазва нейната част от договореностите.

Какво общо има потъването на руски риболовен траулер до Камчатка с Украйна, не разбрах?

За цитираното селфи - отдавна има официално призната информация за руски войници, които са взели отпуски и са отишли да се бият за повече пари в Украйна. Звучи невероятно, включително и за мен, но засега такава е информацията. Аз питам къде са доказателствата за широко прокламираното навлизане на руски войски и руска бойна техника в Украйна. Още чакаме снимки. Още чакаме и доказателства за сваления "от руски сепаратисти" малайзийски самолет.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Не, Бадр, той просто дава пример(да не дава Бог), защото ако отидеш в темата за новините на турски език по БНТ, ще видиш какви са ги ръсили хора, които тук яко защитават правата на руското малцинство в Украйна, например Колев(твърде неприятен изказ, който аз не искам да копирам тук, защото не споделям мнението му от темата за новините)

Остави го :) яростната му реакция всъщност показва  моята правота :)

Когато нагледно им покажеш с пример че те са тези които  проповядват сепаратизъм чрез евтина пропаганда и дезинформация и фашистки методи, тогава чак разбират :)

Има, в "Новая".

А добре, аз погледнах в русия тудей, кп . ру, правда -  там нито дума нямаше за този трагичен инцидент.

Причината ДНР и ЛНР да се наричат "области", а не "републики", е записана тук, стига спекулации по темата: http://www.segabg.co...021200019985045- Русия си спазва нейната част от договореностите.

А ! имаме новина ! нали РФ не е страна в конфликта :) какви споразумения спазва след като няма нищо общо със процесите там ? :)

Какво общо има потъването на руски риболовен траулер до Камчатка с Украйна, не разбрах?

Има - субективизма в руските медии.

Неслучайно съм цитирал стотиците руски фейкове и прокарване на акценти . Показателно е за воденето на "хибридна война"

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Украинците късно чак след Майдана се усетиха, че запазването на териториалната цялост на Украйна е значима за тях задача -загубата на Крим, ДНР и ЛНР  би причинила в перспектива тежки икономически последствия за средна и западна Украйна.   Очаква  ги бедност.    Рускоезичните вече не желаят да са управлявани от украинци!    Не желаят да продължават да субсидират бюджета на Киев.   Невъзможно е Украйна да възстанови предишните си граници - според мен е по-възможно да загуби още рускоезични територии.  

Няма конфликт измислен и реализиран от Путин в Украйна!

Лъжеш се. Точно той стои зад всичко това. Ако не беше мегаломанът Путин, в Европа щяхме да си живеем мирно и кротко, Русия щеше да е отличен търговски и военен партньор и нямаше да гледаме повторение на студената война. Но Путин не иска силна и процъфтяваща Европа, а възстановяване на Руската империя. Той не иска да се обединява, а да владее. Нито една европейска държава няма интерес от военен конфликт на нашия континент. Общо взето онези, които са създали имоти, фирми и пари, технологии, фабрики, които изнасят в цял свят, нямат никакъв интерес от дестабилизация, тъй като само ще изгубят от това. ЕС е съставена предимно от богати държави. Една война с Русия ще погребе всичко това. Докато Русия в това отношение няма кой знае колко да губи, може само да спечели, а и винаги ще й останат ресурсите.

Нима някой от вас допуска, че Путин спонтанно, защото САЩ го били предизвикали, а не добре премислено и стратегически планирано, нахлу в Украйна? :D Нима действията му в Украйна навяват и бегли мисли за това? Нима историята на цялата му външна политика и военни действия изобщо могат да предположат такава емоционална лабилност? :D

• Автор

Пак се прокарва една теза върху невярна база - нахлуване. Оттам нататък всичко се сгромолясва. Докато не видя доказателства за "нахлуване" по всички правила на бойното изкуство, останалото няма да го коментирам.

Нито една европейска държава - не. Държава извън Европа - да. И тъй като очевидно тя диктува условията, а европейските правят плахи опити от време на време да не се подчиняват, резултатът може да бъде загуба на трансформиране на цялото това "богатство" в танкове и бомби.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Ако съм те разбрал правилно - имам договор със съседна държава, според който съм признал границите й. В даден момент в тази държава се случва преврат, който ми дава право да не спазвам договорите си с тази ДЪРЖАВА?

Това ли искаш да кажеш?

Ами той го каза. Слаб аргумент, ама като нямат други. Иначе какво им остава, да ни обиждат, ако и това не помогне, да ни заплашват, а ако и това не помогне, да ни разстрелят.

Добре, че русия е далече, та могат да ни разстрелват само виртуално.

Не, не дава никакъв пример.Той ме цитира и се опитва да пробута тези номера в отговор именно към мен, защото просто нямаше какво да възрази.

• Автор

Ами той го каза. Слаб аргумент, ама като нямат други. Иначе какво им остава, да ни обиждат, ако и това не помогне, да ни заплашват, а ако и това не помогне, да ни разстрелят.

Добре, че русия е далече, та могат да ни разстрелват само виртуално.

Отговори чакам, стига философства.

Дал съм три държави защото са напълно достатъчни да дадат добра представа за какво иде реч. Следвайки примера, за средноителегентния човек, не представлява никакъв проблем да види, че към тази категория държави лесно може да се отнесат Белгия, Франция и други. Уви, Великобритания си има проблем с ирландците, а Испания хич не може да се разбере с баските. Стана ми интересно обаче, как това ме прави непълно прав...

Примерът не е удачен, тъй като в изброените от теб държави, всеки има право на самоопределение в рамките на въпросната държава. Проблемът започва, когато една от тези, свободно самоопределящи се групи, реши да се отцепи заедно с определени територии. И не защото са им нарушени правата. Причините могат да бъдат най-различни, но най-често са икономически, етнически, религиозни и политически.

Пак се прокарва една теза върху невярна база - нахлуване. Оттам нататък всичко се сгромолясва. Докато не видя доказателства за "нахлуване" по всички правила на бойното изкуство, останалото няма да го коментирам.

Явно ти единствен не си разбрал все още, че руски войски нахлуха в Украйна. 

А може би си разбрал и се опитваш като повтаряш едно и също да ни изнервиш и да ни накараш да излезем от добрия тон  :)  :)  :)

И аз Нел ще ти бъда признателен, ако допуснеш, че помним събитията около недалечното минало.Може да ти струва самонадеяно, но  не сме чак толкова късопаметни.Може дори да предположиш, че сме успели  да изложим валидни аргументи по отношение правата на човека и техния произход.

Ок. Тогава все пак ще копирам Колев... защото касае правата на хората...

Но мисля, че си напълно съгласен с мен, че няма как едно и също нещо веднъж да го съдим, друг път да го хвалебстваме, особено ако не ни касае пряко.

Който иска да говори и слуша мангалски - да ходи в анадола.

500 години са ни избивали, клали, измъчвали, изнасилвали жените, а сега ще ми говорят за права и свободи.

В България се говори на български, официалния език е български и новините по Националната телевизия трябва да са само на български.

Това е...

• Автор

Не, опитвам се да те накарам да не отклоняваш за пореден път темата, като се правиш, че не виждаш написаното, което пък не ти изнася. Задал съм ти въпроси от снощи - бъди така добър или да им отговориш, или да признаеш публично, че няма да го направиш, защото ти оборват тезите отвсякъде.

Явно ти единствен не си разбрал все още, че руски войски нахлуха в Украйна. 

А може би си разбрал и се опитваш като повтаряш едно и също да ни изнервиш и да ни накараш да излезем от добрия тон  :)  :)  :)

Ако употребя "туристическа разходка", дали ще бъде по-удачно? ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.