Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 2 минути, ExaFlop написа:

@Слави Маринов, от чисто любопитство - защо точно 10560 и защо да не е esd?

Ми защото имам такава инсталирана,тя е 1511 де факто и искам да си направя мултибутваща флашка с няколко работи и ми тябва да е iso.Иначе сега на 16 гб флашка ми стой само въпросната версия направена с инструмента на майкрософт и ми е блокирала флашката.Сега ще сложа 2-3 версии и няколко програми(акронис буут версия),и инстрименти за диагностика.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Аха, разбрах. Аз ползвам направо wim файлове за инсталиране. Икономисвам талаша за зареждане/буутване и инсталиране.

Аз питах,понеже за 10 тина минути не можах да намеря въпросната версия на бг в iso формат,Все esd версии от майкрософт намирах,а знам,че нe може да няма и iso, та реших,че тук по-бързо ще ми дадат линк отколкото да се лутам.........xboot или yumi e по-добрият вариан за целта.или няма значение?

А с esd  какъв е проблемът - за няма 10 минути се конвертира в wim  или naprawo w исо.
Който иска да изчисти кортана - winaero са решили проблема и се оказва, че без кортана търсенето е по-бързо (мое впечатление)

Внимание:

Spoiler

Caution: Uninstalling Cortana breaks the Windows 10 Start Menu and probably Search so don't use this if you use the native menu. You will not be able to get it working back easily. You will not be able to-reinstall it quickly without using the genuine install.wim file. For most users, this means that Cortana will be removed from Windows 10 permanently. Think twice before you will continue.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Ае от чисто любопитство, какво търсите с кортана(и въобще със сърча) на рс? На лумиата си признавам че ползвам сърча за по-бързо (кортана не работи на българския "пазар"), но на рс ми е странно

С кортана нищо не търся, само дето тя работи постоянно във фонов режим.

Някой имал ли е черен екран при последната актуализация на Win 10 ( 13 юли при мен)? Щото видеосигнала ми изчезна, няколко рестарта, неуспешно инсталирана кумулативна актуализация за win 10  и засега захапа. Или проблемът все пак е някъде при мен?

Тъй като видях, че обсъждате някакво брутално изключване на Кортана, което чупело Windows, та рекох да попитам... ако съм я забранил от Gpedit.msc, това достатъчно ли е, за да имам по-бързо търсене?

Disable_Cortana_Windows_10_Group_Policy.png

That's it. Apply changes and it'll completely disable Cortana functionality in Windows 10.

преди 15 минути, ExaFlop написа:

Disable_Cortana_Windows_10_Group_Policy.png

That's it. Apply changes and it'll completely disable Cortana functionality in Windows 10.

Да, и аз това съм направил и, тъй като засега не съм срещнал проблеми, помислих, че може да се изключи и повече. :)

Edit: Оказа се, че имало проблем с търсенето, но сега го забелязах - потърсих "Надеждност на компютъра", за да погледна как се държи ОС. Обикновено преди при търсене ми показваше опцията с иконата на контролния панел и я отваряше веднага, но този път е с друга икона и отказва да реагира по какъвто и да е начин на цъкане с мишката върху нея. Курсорът дори си стои на стрелка, а не става на ръчичка. Извинявайте за подвеждането, но съм с новата ОС от часове и още я разучавам. Сигурно ще ѝ сложа просто друго старт меню, защото иначе много добре върви.

Без име.png

Редактирано от DarkEmperor (преглед на промените)

на 10.07.2016 г. в 16:50, SouRCe написа:

Здравейте как да направя като натисна на некои процес да го търся онлайн в диспечера на задачите да го търси с гугъл,а не с бинг?Bez-imeFqBmz1u_sredna.png

Тва не използва ли настройките на edge/ie?-пробвай там като смениш търсачката. Само предполагам понеже съм без компютър засега, че да твърдя сигурни неща

преди 24 минути, Aquaris написа:

Тва не използва ли настройките на edge/ie?-пробвай там като смениш търсачката. Само предполагам понеже съм без компютър засега, че да твърдя сигурни неща

Смених я пак не става,некаде от друго место е:ohmy:

Потвърждавам казаното от Aquaris. За теста под Windows 8.1 x64 смених търсачката на DuckDuckGo в браузъра ми по подразбиране Mozilla Firefox и след това Task Manager-a търсеше в нея. Ванка, нещо не си направил като хората според мен.

Поздрави!

преди 33 минути, дръндю написа:

нямам търсачка в киберлисицата bing
премахната е от IE
в edge, по подразбиране ми е гуглето, както и в останалите
браузър по подразбиране ми е киберлисицата и точно там ми отваря bing
та и аз не мога да разбера от къде да стане тая работа

Абсолютно същото направено и от мен:)

преди 5 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Потвърждавам казаното от Aquaris. За теста под Windows 8.1 x64 смених търсачката на DuckDuckGo в браузъра ми по подразбиране Mozilla Firefox и след това Task Manager-a търсеше в нея. Ванка, нещо не си направил като хората според мен.

Поздрави!

Съгласен при 8.1 нямаше проблем,но при 10 някъде на друго място се настройва.Като при киберлисицата bing няма:ohmy:

преди 2 часа, ivan1975 написа:

Абсолютно същото направено и от мен:)

Съгласен при 8.1 нямаше проблем,но при 10 някъде на друго място се настройва.Като при киберлисицата bing няма:ohmy:

При 10 няма възможност да се нагласи от Диспечера на задачите или от Кортана да се правят търсения в Гугъл. То цялата работа започна с това - https://www.kaldata.com/IT-Новини/Microsoft-ограничава-Cortana-само-до-Bing-и-Edge-110210.html

В about:preferences#search имате ли отметка на use this engine for search from Windows? Това за ффх

Пак да напомня че говоря без да пробвам сам

Cyberfox intel X64
about:preferences#search
Use this search engine for searches from Windows (check)

и по-горе от падащото меню си избираш търсещата машина

преди 2 часа, DarkEmperor написа:

При 10 няма възможност да се нагласи от Диспечера на задачите или от Кортана да се правят търсения в Гугъл. То цялата работа започна с това - https://www.kaldata.com/IT-Новини/Microsoft-ограничава-Cortana-само-до-Bing-и-Edge-110210.html

Ама има Search online и според настройката на търсещата машина в браузъра по подразбиране прави търсенето.

За IE - Google:
http://www.google.com/homepage/search/sp-ie10.html

За Edge - инструкции:
http://www.howtogeek.com/221709/how-to-change-your-default-search-engine-in-microsoft-edge/

https://support.google.com/websearch/answer/464?hl=en

Кой браузър ти е зададен по подразбиране?
http://www.thewindowsclub.com/change-default-programs-windows-7-8

Control Panel -> Default Programs ->

Def_Progi6LWD6p.png

В Cyberfox:
about:preferences#search

cfsearchK45PwRO.png

Какво ли? Пробва да избереш отново от падащото меню Google  и да махнеш и отново да сложиш отметка на третата позиция: Използване на търсещата...Windows

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.