Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Microsoft пусна обновление за Windows 10 1809 KB4482887. В KB4482887 корпорацията се справи с проблема с производителността на процесора от кръпките за Spectre. Отстранен е бъг в Центъра за уведомяване и редица други проблеми.
Достъпен е през Windows Update и през Windows Catalog:

https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4482887

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Снимки на новия интерфейс на M$ Edge:
https://winaero.com/blog/user-interface-screenshots-of-chromium-based-microsoft-edge/

chromium-edge-setup-1.png

chromium-edge-ui-1-1.jpg

chromium-edge-ui-4.png

chromium-edge-ui-2.png

chromium-edge-ui-3.png

преди 31 минути, DarkEdge написа:

Ново издание за вътрешните на бързата писта - 18850

Преди малко се ъпдейтна и при мен :)

За новата услуга Windows Remediation Service Sedsvc тук

Windows 10 вече автоматично ще деинсталира сриналите се актуализации
https://winaero.com/blog/windows-10-will-automatically-uninstall-the-faulty-windows-updates/
https://support.microsoft.com/kb/4492307

преди 1 час, DarkEdge написа:

Windows 10 вече автоматично ще деинсталира сриналите се актуализации

За да работи такава опция е необходимо, да се погрижат за запазването на деинсталаторите на ъпдейтите, и да ги опазят от "оптимизатори" и ръчно премахване.

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

За да работи такава опция е необходимо

ти чете ли какво точно прави това? К'ви оптимизатори като се случи след втората фаза на инсталиране се срине системата. К'ви оптимизатори те гонят?

преди 15 минути, DarkEdge написа:

ти чете ли какво точно прави това?

Аз винаги чета преди да коментирам, но не винаги ти го правиш, когато пускаш линкове...

Нормално е да се ползва деинсталатора на ъпдейта за премахването му, та затова говоря. Проблемен ъпдейт не означава автоматично, че системата няма да стартира или да се срине. Много хора имат навика, веднага след ъпдейт да чистят съдържанието на C:\Windows\SoftwareDistribution\Download и да пускат вградения чистач за да пестят място.

Спирам да коментирам в темата...
https://support.microsoft.com/bg-bg/help/4492307/windows-10-why-were-recently-installed-updates-removed

Цитат

Note

If your device is unable to start up properly after automatic or manual installation of these updates, Windows will uninstall them again.

Ти добре водиш дискусията тук - продължавай. Аз тотално изгубих интерес.

Някой от вас получил ли е това:

image.png.7e8dab847de1105d2e6ea3b19afd8640.png

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Много хора имат навика, веднага след ъпдейт да чистят съдържанието на C:\Windows\SoftwareDistribution\Download и да пускат вградения чистач за да пестят място.

Аз примерно съм от тези хора,след ъпдейт и рестарт и като минат 5-10 мин. и видя,че всичко е наред и почиствам.И това ни най-малко не пречи да мога да премахна(и съм го правил!)всеки един ъпдейт.Не знам кви дейнсталатори те гонят!

А ако не ъпдеЙтнете тва чудо на съвременната инквизиция кво ши стане :) .Само питам де 

преди 28 минути, Слави Маринов написа:

Аз примерно съм от тези хора,след ъпдейт и рестарт и като минат 5-10 мин. и видя,че всичко е наред и почиствам.И това ни най-малко не пречи да мога да премахна(и съм го правил!)всеки един ъпдейт.Не знам кви дейнсталатори те гонят!

Май нямаш никаква представа за възможностите на Disk Clenup инструмента!

Цитат
  • Windows Update Cleanup: When you install updates from Windows Update, Windows keeps older versions of the system files around. This allows you to uninstall the updates later. However, if you don’t plan on ever uninstalling any Windows updates, this is a waste of space. This is safe to delete as long as your computer is working properly and you don’t plan on uninstalling any updates.

https://www.howtogeek.com/266337/what-should-i-remove-in-disk-cleanup-on-windows/

преди 2 часа, vpvelev написа:

Някой от вас получил ли е това:

Опитните зайчета вече се броят на пръсти, а в тази тема май сте по-малко от пръстите на едната ръка...

преди 38 минути, Joss Bomon написа:

Опитните зайчета вече се броят на пръсти, а в тази тема май сте по-малко от пръстите на едната ръка...

Като гледам как се оплаквате, че все нещо ви се е скапало и спирате ъпдейтите и други неща от Windows 10, не съм сигурен, кои са опитните зайчета  :comp_virus:

При мен такива проблеми няма (дори и за мое учудване). Чудя се вече вие с какъв Windows сте и от къде го сваляте. И дали WIndows-а е виновен или някой друг.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Май нямаш никаква представа за възможностите на Disk Clenup инструмента!

Със сигурност нямам,това съм го оставил на други хора,аз само споделих,че веднага след инсталация почиствам и в папката C:\Windows\SoftwareDistribution\Download  нямам нищо и това не ми пречи да мога да премахвам инсталирани ъпдейти и съм го правил многократно,което противоречи на твоята теза..............сега да чета за нулиране на компютъра и други опции е съвсем друго нещо!

преди 1 час, vpvelev написа:

Като гледам как се оплаквате, че все нещо ви се е скапало и спирате ъпдейтите и други неща от Windows 10, не съм сигурен, кои са опитните зайчета  :comp_virus:

При мен такива проблеми няма (дори и за мое учудване). Чудя се вече вие с какъв Windows сте и от къде го сваляте. И дали WIndows-а е виновен или някой друг.

Цитирай ми поне един мой пост, където се оплаквам, че имам проблем или нещо ми се е скапало!  Сигурно не си забелязал, че съм от тези, които обясняват и дават решения, а не от търсещите решения !

преди 14 минути, Слави Маринов написа:

Със сигурност нямам,това съм го оставил на други хора,аз само споделих,че веднага след инсталация почиствам и в папката C:\Windows\SoftwareDistribution\Download  нямам нищо и това не ми пречи да мога да премахвам инсталирани ъпдейти и съм го правил многократно,което противоречи на твоята теза..............сега да чета за нулиране на компютъра и други опции е съвсем друго нещо!

В поста си не конкретизираш въпросната директория, а казваш че почистваш, което логично би означавало, че чистиш и с вградения чистач /който съм цитирал/, а може би и с друг софтуер:

преди 2 часа, Слави Маринов написа:

преди 19 часа, Joss Bomon написа:

В поста си не конкретизираш въпросната директория, а казваш че почистваш, което логично би означавало, че чистиш и с вградения чистач /който съм цитирал/, а може би и с друг софтуер:

Да,чистя и с вграденият и с външен софт и не виждам това с какво променя факта,че след това мога да дейнсталирам ъпдейти,а ти твърдиш обратното..........

Днес, нали е 13ти, след поредната кумулативна актуализация на Уиндоус 10 и сборният пакет актуализации на Уиндоус 8.1, и на двата компютъра се оказа, че програмата "Ashampoo Win Optimtser 12" се е развалила и то в частта си за "Преглед на дисковото пространство". Една много полезна функция, с която можеше да се види всичко, което е записано на диска и която използвах много често. Това се е случвало и по-рано, но тогава , с едно преинсталиране на програмата, се оправяше, а сега неще и неще. Два различни компютъра и различна ОС-кое е виновно, те или програмата? Писах на поддръжката на Ашампо и отговорът беше, че моят апел за помощ е приет и предаден на специалисти, които ще се свържат с мен, щом има резултат. Питал съм и друг път за разни неща , и отговорът винаги е бил с предложение за решение на проблема, а сега специалисти...демек работата е сериозна. Каква ли е причината?

ВО12.jpg

13.jpg

Стартира ли я с админски права?

преди 4 часа, B3M2W0 написа:

Каква ли е причината?

Причината е ясна и много спецове, тук в този форум, са я казвали преди - НИКОГА не използвай програми от рода на тази за която говориш - оптимайзъри, чистачи на регистри и тем подобни боклуци.

преди 11 часа, DarkEdge написа:

Стартра ли я с админски права?

Сега ще опитам.

Не става, същата работа. 

Провери си системните файлове (sfc /scannow)
И защо не си пусна отделна тема? Този проблем не е swyrzan s Windows, а с отделна програма? С друга програма има ли проблем?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.