Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

И тук махни искането на парола

1969899269_77.jpg.056a987ffaba7ae6b871a75ee40d0390.jpg

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Не знам защо бях останал снощи с мисълта че тази настройка я има само на Windows 7, макар че имах съмнения...

Както и да е, изключих защитеното с парола споделяне, Включих 128 битовото шифроване, защото го бях направил на другата настройка, но е все едно, въпреки че съм дал споделяне на определена папка (Дай достъп до) > Конкретни хора > Добави > Everyone ...

Сега пробвах за всеки случай да споделя една 64GB microSD карта поставена в SD адаптер във вградения четец на компютъра, но отново без успех. Тя също излиза както в снимката на halek по-горе като "Защитено цифрово съхраняващо устройство"...

Благодаря на всички все пак.

преди 5 минути, Freem@n написа:

Не знам защо бях останал снощи с мисълта че тази настройка я има само на Windows 7, макар че имах съмнения...

Както и да е, изключих защитеното с парола споделяне, Включих 128 битовото шифроване, защото го бях направил на другата настройка, но е все едно, въпреки че съм дал споделяне на определена папка (Дай достъп до) > Конкретни хора > Добави > Everyone ...

Сега пробвах за всеки случай да споделя една 64GB microSD карта поставена в SD адаптер във вградения четец на компютъра, но отново без успех. Тя също излиза както в снимката на halek по-горе като "Защитено цифрово съхраняващо устройство"...

Благодаря на всички все пак.

А включен ли ти е SMB V1 в уинн 10

Включих го, рестартирах компютъра.

Има напредък.

Дал съм достъп и на "Guest",който незнайно сякаш как излезе, мисля че преди го нямаше... сега излизат разни снимки и картини от D:\ на TV, а когато отида от менюто му на името на компютъра > Видео > Само видео (от там би трябвало да покаже всички файлове с видео формат от всички папки), зарежда значително дълго време, не както преди, сякаш се опитва наистина да ги покаже всичките, а в действителност са едва 5 клипа от потребителската папка.

@Freem@n Ако искаш да гледаш филми от компа на тв. например си инсталирай DLNA Serviio на компа и така ще си гледаш филмите от папката на компа.

Да, по-горе беше споменато DLNA, макар че май друго се имаше предвид...

В момента го тегля. ( serviio-2.0-win-setup.exe)

Принципно мога да споделям екрана на PC към TV безжично, но най-малкото което е се разминават картина и звук. Абсурдно е. Имам HDMI кабел, но е грозно а и ще ми трябва по-дълъг тъй като са на известно разстояние един от друг устройствата.

преди 21 минути, Pig написа:

[...] си инсталирай DLNA Serviio на компа[....]

Ето това е решението ! Може да е 25 долара след 15 дневния тест период, но поне е реално решение.

Всички файлове излизат, има превод и на български език програмата и е с допълнителни възможности. Субтитрите не тръгват или поне аз не успях да ги накарам.

Весели празници на всички !

преди 4 минути, Freem@n написа:

Весели празници на всички !

Извинявай за забележката,но това клише точно на разпети петък(и въобще за тези дни) едва ли е уместно!

преди 15 минути, Freem@n написа:

;:Субтитрите не тръгват или поне аз не успях да ги накарам.

Тръгват субтитрите няма проблем но трябва да видиш как става при теб.  Ето ти пример не знам обаче дали ще стане при теб, където буквата J""трябва трябва да я замениш със твойта серия тв.:  Serviio > Status където е ТВ-то избираме промяна и избираме профил samsung J series, Рестартираш сервиото след всяка проба за настройка на субтитрито.

преди 15 минути, Freem@n написа:

Може да е 25 долара след 15 дневния тест период, но поне е реално решение.

Ползвай си безплатната версия след тест периода .

Добро утро, сега пък ново пет :)

Докато не съм забравил и ми е прясно, да ви попитам тук:

По принцип държа да отбележа че на тази инсталация на Windows 10 никога не съм имал син екран или какъвто цвят е там в момента.

Все пак, имам проблеми - най-вече че Winamp ( версия 5.623) ми крашва ама буквално когато си поиска ! Понякога обаче и uTorrent.

Почти съм убеден че е свързано нещо с HDD-то.

Понякога се случва да го отворя и веднага - Crash ! (Winamp)

Ето какви грешки например имам:

the operation at disk was retried. - Google

Всъщност то Disk 1 ми е USB диска, не този в PC.

Мога да предоставя и други доклади и грешки при нужда.

Някаква програма за мониторинг да инсталирам или да търся някакви Windows логове ?

Нещата са стигнали дотам че още някъде по това време миналата година си сложих в shell:startup следният AHK скрипт:

Spoiler

; #=Win ^=Ctrl +=Shift !=Alt
#NoEnv  ; Recommended for performance and compatibility with future AutoHotkey releases.
; #Warn  ; Enable warnings to assist with detecting common errors.
SendMode Input  ; Recommended for new scripts due to its superior speed and reliability.
SetWorkingDir %A_ScriptDir%  ; Ensures a consistent starting directory.
#w:: run "D:\Програми\Winamp.lnk"

С негова помощ го стартирам директно с Windows клавиша + W ... а открай време си имам resumer plugin и той си продължава автоматично да свири каквото е там.

По принцип се бях усъмнил само и единствено в Winamp, защото леко съм "модифицирал" exe-то и по-точно Splash screen-ът, пък и не е най-новата налична версия, но това не ми се е случвало на друга система.

Да речем, че Winamp е бъгав или повреден от мен. Имам и скинове и разни плъгини/добавки които може да го товарят.

Добре, но тогава защо и uTorrent ми крашва от време на време ? Бях го оставил цяла нощ, вярно че доста работа е свършил, но одеве нещо почна да стържи външния диск към който съм го вързал (някакъв WD 1.0 TB който е леко старичък, поизносен и вероятно доста увреден, с около 50% health на HDD Sentinel) и така и не разбрах тогава ли е крашнал или преди това през нощта.

Може и от диска да е , може и да не е защото сякаш и да не е бил с външен диск пак ми е крашвал така.

Прикачвам и доклад от Speccy, може пък нещо да помогне ?

Последният Winamp crash преди броени минути:

Spoiler

Набор от грешки 73998817169, тип 1
Име на събитието: APPCRASH
Отговор: Не е достъпен
ИД на cab файл: 0

Сигнатура на проблема:
P1: winamp.exe
P2: 5.6.2.3199
P3: 4ee2440b
P4: winamp.exe
P5: 5.6.2.3199
P6: 4ee2440b
P7: c000041d
P8: 0002ab3f
P9: 
P10: 

Прикачени файлове:
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER2B1B.tmp.dmp
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER2DDC.tmp.WERInternalMetadata.xml
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER2DEC.tmp.xml
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER2DFC.tmp.csv
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER2E0C.tmp.txt

Тези файлове може да са достъпни тук:
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\AppCrash_winamp.exe_1f924a9d6b6f87788d1b89b4e43ebe09a277_b0837f32_232b8c65-4b10-46d6-bc39-1f66a7ec0542

Символ за анализ: 
Повторна проверка за решение: 0
ИД на отчета: efc48046-f81d-46e2-a444-bc691f6e6762
Състояние на отчета: 268435456
Хеширан набор: 13c322306924452527b7b6bd92cd0552
Guid на cab файл: 0

FRREEMAN-HP-AIO.txt

Редактирано от Freem@n
spoiler test ;) (преглед на промените)

Това го прави още от когато беше нов. Поне това с Winamp.

Грешките доколкото разбрах са от този USB който е. Пише disk 1.

Все пак:

2020-04-18-104359.png

Ще сканирам и ако има проблеми ще постна. Всъщност с какво да сканирам ?

преди 2 минути, Freem@n написа:

Ще сканирам и ако има проблеми ще постна. Всъщност с какво да сканирам ?

преди 20 минути, Raze написа:

Сканирай повърхността му и дай SMART статуса - например с hard disk sentinel.

disk/surface test

Кой век и колко декади минаха, а Майкрософт още тъпчат ли, тъчат на място, създателя им се пенсионира и умря, дойде друг и той да се пенсионира, но системата все такава абена и недоносена с елементарни изисквания. Може ли да се упражнява такава подигравка с потребителя и да се гаргарат за да се забавляват те, че ни правят на глупави....? След смяна на тапета как потребителя да си върне колекцията по подразбиране, която е била на системата, тоест от Майкрософт? Няма бутон по подразбиране, няма и нагласен дефолтен път за папката с файлове. Потребителят сам трябва да търси решение и да се лута! На всичко отгоре тази опция  за обратна връзка защо е валидна за локален акаунт, който не е свързан с Микрософт? Тези просто да се гръмнат с тази хипер глупава система!

win10_funny_settings.png

преди 24 минути, Бонбон с катран! написа:

След смяна на тапета как потребителя да си върне колекцията по подразбиране, която е била на системата, тоест от Майкрософт? Няма бутон по подразбиране, няма и нагласен дефолтен път за папката с файлове. Потребителят сам трябва да търси решение и да се лута!

C:\Windows\Web

Гроздето е кисело

explorer shell:::{ED834ED6-4B5A-4bfe-8F11-A626DCB6A921} -Microsoft.Personalization\pageWallpaper
или
explorer shell:::{ED834ED6-4B5A-4bfe-8F11-A626DCB6A921} -Microsoft.Personalization

Ето една табличка:
https://ss64.com/nt/shell.html

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 12 часа, DarkEdge написа:

Гроздето е кисело

Ето една табличка:
https://ss64.com/nt/shell.html

Искаш да кажеш, че потребителя трябва да работи като наръчник на компютъра? Вместо компютъра да работи за потребителя? Какво излиза, че потребител сменя тапета и ако не му харесва губи старите тапети по подразбиране!? Няма линк, няма нищо! Тези са идиоти! Признай! Никой не е длъжен после да рови като кокошка за да си ги намира обратно! Всякакви гъзарии наблъскали, а основните неща - кучетата ги яли! Това не са никакви разработчици! Това са зомбита зомбирани като коне с капаци, чиято работа е единствено да пресмятат с калкулатори дали им се връзват сметките с условни задачи по несъвместимост, където решават судоку с 5 неизвестни в областта на тяхната виртуална аритметика по безполезни науки! Майкрософт ако знае как да подрежда системата си, той въобще дали знае какво имат на преден план! ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО! Замръкнали са в своите бъгове от безпорядък! Нека се перчат с имитацията си, ще ги търпим до време! За сега ги спасява единствено популярността на програмите, писани за Windows! Иначе са си кръгла нула! Заклел съм ги! И проклел!

А десен клик по десктопа и избор на Personalize толкова ли е трудно, а? Голяям рев!

преди 8 минути, DarkEdge написа:

А десен клик по десктопа и избор на Personalize толкова ли е трудно, а? Голяям рев!

Няма персонализиране, защото тапетите са изгубени! Веднъж потребител избере ли някаква картинка, вградените тапети остават скрити! И няма дефолтен бутон нито е даден пътя за намиране. А уж огаждали на потребителя всичко да му е леко и да му върви по вода! Е да, ама тя тази дупка им стои май от създаването на Windows система! Никога не са се сетили, че потребител ще пожелае да върне стар тапет! Сигурно ги е страх да направят такава промяна защото ще развалят 10 други неща! Толкова са ограничени!

преди 2 минути, Бонбон с катран! написа:

Няма персонализиране, защото тапетите са изгубени! Веднъж потребител избере ли някаква картинка, вградените тапети остават скрити! И няма дефолтен бутон нито е даден пътя за намиране. А уж огаждали на потребителя всичко да му е леко и да му върви по вода! Е да, ама тя тази дупка им стои май от създаването на Windows система! Никога не са се сетили, че потребител ще пожелае да върне стар тапет! Сигурно ги е страх да направят такава промяна защото ще развалят 10 други неща! Толкова са ограничени!

Скрит ти е мозъка и акъла! Тапетите са теми, които са предварително зададени, по-назад писах за това, ако изобщо си го видял! Даже можеш да си теглиш и доптълнителни:

https://www.laptopmag.com/articles/install-desktop-themes-windows-10

преди 1 минута, Raze написа:

Скрит ти е мозъка и акъла! Тапетите са теми, които са предварително зададени, по-назад писах за това, ако изобщо си го видял! Даже можеш да си теглиш и доптълнителни

Няма такова нещо! Забравили са да сложат път към тапетите! Чисто и просто няма как да си ги върнеш от настройките! Трябва да човъркаш като разработчик да влизаш в кофата, къде не ти е работа! Жените и децата на това ли да се радват? Или да залягат да им робуват и да започват да се правят на компютърни IT специалисти и да прилагат хет трикове за елементарни неща, които са от значение от първа ръка!

Верно ли?

Snap1.png

Snap2.png

Мрън-мрън-мрън!
Грозденцето ич не е за теб!

преди 7 часа, Бонбон с катран! написа:

Няма персонализиране, защото тапетите са изгубени! Веднъж потребител избере ли някаква картинка, вградените тапети остават скрити! 

Мда ... Докато не се сети да цъкне на Settings --> Personalization --> Themes :D .

Ама някое бебе май предпочита да ореве форума, вместо да си накара мозъка да помисли малко.

@RudeBoy @DarkEdge не можахте да разберете въпроса ли? Определено не сте го разбрали.

на 18.04.2020 г. в 11:57, Бонбон с катран! написа:

След смяна на тапета как потребителя да си върне колекцията по подразбиране, която е била на системата, тоест от Майкрософт?

Идеята не е да сменяш между дадените от Микрософт тапети, а след като потребителя си избере допълнителен тапет (външен).
microsoft-ass.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.