Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 1 минута, Raze написа:

Не е ясно

ако беше ясно, нямаше да му предложа тоя линк към 3dp

преди 15 минути, DarkEdge написа:

Или да преместя всички свързани с темата постове в нова тема.

и моето мнение е такова, че трябва да е в отделна тема

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

На фона на всичкия плач срещу Уиндоус 10, вижте какви са нещата при компютъра с 10 Pro. И е работил всичките дни.

33.jpg

@B3M2W0 защо не си използвал компютъра си по предназначение? Този компютър само за браузване ли го употребяваш? Ако е така, препоръчвам ти да си сложиш Линукс, ще седи като украса и ще можеш да сърфираш на воля. :) 

Все пак, от колко време е инсталирана системата ?

Ето при мене, за около 14 месеца (20 Януари 2019 - 1 Април 2020):

42u1Eag.png

Всъщност, те не могат ли да се показват "тотални" статистики за "All time" / "Lifetime"/ "Цялото време" ?

Моя windows е инсталиран на 11.12.2018. Всичко си работи, обновява се автоматично, с изключение на това, че съм забранил windows defender и не ползвам антивирусни (от време на време сканирвам профилактично с malware bytes и някой онлайн скенер). Нямам забележки, всичко работи перфектно.

QIrB7Mj.jpg

преди 14 часа, Бонбон с катран! написа:

Този компютър само за браузване ли го употребяваш?

Използвам го за какво ли не-създаване и обработка на документи, конвертиране на големи видеофайлове и вграждане на субтитри, обработка на снимки, и разбира се, за браузване в интернет. Линукс никога няма да сложа, той е за хора с дефицит на интелект, имам една мента на първия ми комп, дето вече за нищо друго не става и го разучих доста подробно, достойно за уважение на хората, опитали се да създадат алтернатива на Уиндоус, но нищо повече. 

преди 13 часа, Raze написа:

Всичко си работи

Не изпитваш ли някакъв гъдел да поразровиш този батак и да го пооправиш? Като гледам тези 17 хил и повече, много трудно бих повярвал.

преди 1 час, B3M2W0 написа:

Не изпитваш ли някакъв гъдел да поразровиш този батак и да го пооправиш? Като гледам тези 17 хил и повече, много трудно бих повярвал.

Тези грешки са и от приложения. Не искам да ги оправям, понеже ще вземе да ми стане много бърза ОС, няма да мога да и смогвам. И компетентни мнения от човек, който смята, че "линукс е за хора с дефицит на интелект", не мисля да приемам.

преди 5 часа, B3M2W0 написа:

Линукс никога няма да сложа, той е за хора с дефицит на интелект, 

Които хора си мислят същото за теб. Особено когато различни линукси им изкарват нормален звук от копютъра, пък чисто нов Уиндоус не го може това.
Имам Уиндоуси 7 и 10 на 4 компютъра, ама ги пускам от дъжд на вятър, само колкото да проверя дали са живи още. Не ми стига интелекта да ги ползвам, видя ли сега колко съм зле.
Що не се пробваш да ме обучиш ?

преди 1 час, Белгиеца написа:

Не ми стига интелекта

Извинявам се на всички, които, чувствайки принадлежност към въпросната общност, са се обидили. И на РудеБарабой .

на 25.03.2020 г. в 9:42, DarkEdge написа:

от както пуснах поста за грешка, след корекцията направена от мен,
процесора яко работи, но поради не добрата охлаждаща система, прегрява и изключва
искам да кажа, че това дето го мислех за грешка..
ами  не е грешка, а само предупреждение и микромеките правилно са ми набутали ограничението
за в бъдеще, ще имам в предвид, че това са само предупреждения
благодаря за насоките в този пост

Ако си му спрял енергоспестяващите функции, също така ще ти харчи и повече ток, освен че ще грее. По-добре си върни всичко както си е било и си смени/почисти охлаждането.

преди 1 час, дръндю написа:

регрява и изключва

В power options огранич CPU usage на 70% и виж как ще се држи

От харда с MPC-HC. Изведнъж заглъхна звука и забелязах че плъзгача е преместен. Бутнах го на макс и веднага сам се намали.

В крайна сметка след два-три опита си остана на макс но вече няколко пъти при различни файлове ми го прави тоя номер.

Не съм имал такъв проблем. С кой версия си на плеъра и кой драйвър за звук.

Инсталацията е на години но и плеара (1.7.13) и драйверите (R2.82) нямат по-нови версии като гледам. Проблема е от два дни преди това не съм имал проблеми.

Имам съмнения някой ъпдейт да е омазал нещо. Нали имаше нещо свързано с аудиото?

Плейър 1.9.2
Real;tek HDA 6.0.8899.1/02/18/2020

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

На оф. страница са тези https://mpc-hc.org/ и https://www.realtek.com/en/component/zoo/category/pc-audio-codecs-high-definition-audio-codecs-software

Въпроса обаче беше от къде се появи този проблем понеже от години ги ползвам плеара и драйверите и досега нямах грижи. 

п.с. Има ли настройка за приоритет на звука на плеара?

Евентуално може да има проблем с прозорец на фокус, т.е. някак да се мести фокуса и да променя плъзгача.
Аз съм много доволен и от двата продукта (версии). 2.82 е от миналото хилядолетие. А версии излизат на един-два месеца.
Още повече, че постоянно пипат по Win 10.

Някой ти краде фокуса
https://www.lifewire.com/how-to-prevent-programs-from-stealing-focus-in-windows-2624453
Виж само с пуснат плейър и нищо друго ще го прави ли пак.

на 2.04.2020 г. в 17:35, DarkEdge написа:

В power options огранич CPU usage на 70% и виж как ще се држи

нa 50% и температурите се нормализираха
тъй де, такива са за тази машина(DellE5410)...TDP 35W
щерката ми взе некъф Dell E5470 с процесор I3-6100U i SSD 128 гъби, което е предостатъчно за мен
без ОС, ама ся мъ мързи да го инсталирам
харесва ми тва  в него, че няма да ми опече м*дете, като легна в лeглото...тъй де, TDP 15W
image.png.d5ea566c9c7c6de879dbf5207e4b7c9c.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.