Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 1 час, Белгиеца написа:

Има и едно .exe прибавено

То голямата тайна за exe...
\sources\gatherosstate.exe
И как не те домързя да нищокажеш на 1001 реда. Или може би тренираш за българския парламент...

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 16 часа, Белгиеца написа:

Eми следващите версии не работят на компютъра ми от 2010г, на другите 3 компютъра работят.
Кво да правя друго, 1511 работи и успях да я активирам и нея. Без пари и без ключ.
Сега като се появи потребност да ползвам някоя програма дето я  има само за Уиндоус си я инсталирам и ще си работи.

А за апдейтие, еми ще изчакат да ми дойде кефа да мисля за тях. Аз не съм длъжен да го пускам този Уиндоус 10 1511 да се разхожда из интернет по разни съмнителни страници. И на Уиндоус 7 са му спрени апдейтите от години, пък нищо му няма, щото си почива и почти не го ползвам за интернет. Ползвам си от 2017г Минта за интернет и така.

А вчера като ровех яко из сайта на микромеките и по едно време ме помислили за някакъв корпорейт клиент и ми изкача прозорец, че за тях било важно моето мнение и щяло да отнеме само 1 минута да отговоря. Съгласих се от любопитство и накрая като излезе и поле за попълване им написах че Уиндоус не пази личните ми данни, заради което преминавам на Линукс. Нищо че се мъча да намеря начини да имам активиран по един диск за всеки компютър, нека си знаят що им бягам. 

А в понеделник ми пристигат от амазона още два твърди диска, ще има да си екпериментирам , ехеее ...
Сега като знам как се активират, може и да пробвам дали някоя за фирмите няма да проработи на компютъра ми от 2010г ама тя да е нова версия от 2019 или 2020. Що не ?
Но не трябва де е с кмс щото няма да стане номера да я активирам преинсталирана върху самата нея на същия диск. Трябва активацията от сърверите на микромеките да идва и да не е за по 6 месеца. Значи ще има още четене от микросфсткия сайт.

белгиец от коя година ти е аудио картата та не може драйверите на windows да я поткарат .и компютърът който си взел от кофите дане е от 2000 година 

Кукувеца са го изпуснали и започна да драска безмислените фермани. Windows, Mint, микромеки, 2019, 2020, 2010г безмислица върху безмислица.

"Eми следващите версии не работят на компютъра ми от 2010г, на другите 3 компютъра работят..."

Белгийче! 

Ти, като пишеш нещо, поне си записвай на някакъф тефтер, какво си споделил в по предни постове бре човек!

Събираш изхвърлените стари компютри от кофите за смет, дори си повлякъл компютъра от майка за който спомена и не можеш да качиш и активираш една операционна система на машини (ти го казваш, че са от 2010). Значи излиза че е вярно това - няма какво да правиш по цял ден, мъж във Белгия, наместо да се хванеш на някоя работа, а стоиш и се чудиш каква поредна глупост да напишеш из някой форум. Ако не си тук в този форум, смяташ че техническите му раздели са просто загинали  без теб? Виждаш ли го това като реалност? А да си забелязал някой да те е взел до сега на сериозно? И понеже основно се занимавам с HP, Фуджицу и Леново от дълги години до сега, ще ти постна 1, 2 снимки на модел  HP 7900  SFF изпълнение, който е от 2005, а не от 2010 година. Единственото, което съм му сменил до сега е това - процесора , който беше Е8400 със Е8600 заради някакви 100-200 мегахерца разлика. Знаех че е безмислено, но го направих много отдавна, за да се убедя, че няма да има почти никаква разлика. И до ден днешен си работи отлично за леки задачи, с които ти не можеш и не се надявай, че ще успееш да се справиш.В тази област си много зле , а за другите, за които често пишеш, да не говорим, защото хората са го забелязали много отдавна.Единственото, което аз лично ти препоръчвам е да седиш по често до полата на жена си, защото както си писал, работеща в Люксенбург, не знаеш точно в кой момент ще ти купи билет към България и ще ти бие дузпата. На нея и трябва мъж, който ще и върши работа в кревата, а не такъв, който натиска дивана и съзерцава рускините и украинките  на телевизора! Вече не си първа младост и е редно да помислиш за положението си!

Ето ти и двете снимки на компютърчето, за което ти споменах:

22.jpg

23.jpg

къде да го намеря това с оценката на системата ?

преди 15 часа, Колев60 написа:

23.jpg

Дали ще има разлика между двата инструмента или си ползват windows теста? Сега ще ги пробвам.

Да, ползват си windows теста.

Има малко разлика, като си клокнах видеокартата :)

avGu1sH.jpg

Клокът в случая не е определящ - от закръглението на ssd данните - 8.75>8.7;8.8
И да, ползват WEI тестовете

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 4 минути, Raze написа:

Този тест не струва, нищо реално няма в него. Ползвай на aida64, cinebench, valley и така нататък.

E ,това ми е ясно ,показва само възможностите за работа и възприемането на самият уиндоус............

преди 9 минути, Raze написа:

Този тест не струва, нищо реално няма в него.

Верно ли? Ай, стига, бе!

преди 56 минути, Raze написа:

Този тест не струва, нищо реално няма в него.

не е съвсем така
оценката е на база най-бързият елемент в твоята система (заграденото в синьо) и спрямо него се отчита най-слабият елемент (заграденото в червено)
но пък е добре да знаеш, къде ти е слабото нясто

780902164_.PNG.98f58a950c8b9fb317d1cfdb0e7db93e.PNG

пп

искам да кажа че това са само съотношения в конкретна машина
и показания резултат е само и единствено за моята машина
теста не може да служи за сравнение между две машини

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 39 минути, дръндю написа:

оценката е на база най-бързият елемент в твоята система (заграденото в синьо) и спрямо него се отчита най-слабият елемент (заграденото в червено)

Нещо то куца четене с разбиране. ;) 

преди 19 часа, adersa написа:

На хп са от години

Да, ама не! И за XP има от миналата година

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Нещо то куца четене с разбиране. ;) 

хъх, кво са чудиш
тъй де, не мий за първи път
ама няма как процесор от балканската война да е по-бърз от съвременен

Точно, че теста не е обективен, понеже може стари и по-слаби компоненти да дадат еднаква производителност с по-нови. Не може вградено видео да е със същата оценка като GTX 970. Предполагам и на по-мощна видеокарта оценката ще е същата. Сега ще тествам на 2 лаптопа.

Asus G551JM CPU I7 4710HQ, GTX 860 M (въпреки че най-вероятно е ползвало вграденото видео):

3mwnmJS.png

HP Elitebook, Ryzen 7 PRO 2700U, Vega 10:

phGF9Ns.png

Как тази графика игри на всички е една и съща? На десктопа SSD диска ми е ADATA SX8200P 512 GB, който реално е най-бърз от всичките, а е с доста ниски стойности. Също не може Ryzen 1600 AF @3.95 GHz 6/12 да има толкова малка разлика с останалите процесори, които са 4/8.

Това е моя резултат. Не е реално. Лаптопа ми е от 2013 с Pentium 2020M а видеото ми е вградено HD 2500image.png.e873acd7888c258f6d86a9de20544360.png

Момчета!

Аз този тест съм го пуснал не напразно. И той не е за ВАС, а за белгиеца. Нека види и се осъзнае човека какви компютри е имало през 2010 и какви са били през 2005 година. Реален или не, тестът показва някаква обща картина за състоянието на компютъра. Искал е да напише, че неговите са от 2010, а се оказва, че са около 1990 година. Такива ти ми работи.

преди 2 часа, Колев60 написа:

а се оказва, че са около 1990 година.

Такива ли антики има белгиеца?

преди 15 часа, Колев60 написа:

Момчета!

Аз този тест съм го пуснал не напразно. И той не е за ВАС, а за белгиеца. 

На мен пък едни руснаци ми обясниха как да си сваля LTSC версията на френски направо от сайта на микромеките.
После едни французи любезно ми обясниха как да си направя буутваща флашка с това ИЗО.
И добрата ми пощальонка ми донесе още 2 твърди диска от амазона и инсталирах на единия прехвалената от вас тука LTSC пробната ѝ версия. Е, вика на френски още от самото начало че срокът на лиценза бил изтекъл. Ама това не ме вълнува особено, по важното е  че и с тази версия звукът не работи нормално дори и през HDMI още преди да е инсталиран драйвера на  звуковата аналогова карта.
Абе не знаят микромеките бозаджии да правят ОС даже и за големите фирми.
Та така, 1511 работи със звук и картина нормално, а следващите не искат.

------------------------------------------

Я кажете сега вие големите знайковци с дългогодишния опит с боза 10, дали е нормално да вика че е изтекъл срока на лиценза, след като руснаците разправяха че била с 90 дневен тестов период, които те продължвали даже чак до 360 дена пишейки команди в черния прозорец на всеки 3 месеца.

И какво ще ѝ е по-хубавото на тази LTSC версия спрямо Хоум версията 1909 която ми е активирана и работи нормално на другите ми 3 компютъра ? Така и така я сложих LTSC на един твърд диск , да ме упътите какво да гледам в нея и да го сравнявам с Хоум.

Някой активирал ли я е LTSC с цифров лиценз, а не с кмс38 ?

Трябва да ми влезете в положението, имам пари само за твърди дискове, ама 5 долара за китайски лиценз за боза 10 нямам и никога няма да имам, щото моята атеистична религия ми го забранява.

LTSC.jpg

Що не ги пиеш тия хапове ? Може би ше бъдеш по-адекватен и няма да се излагаш толкова.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.