Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 56 минути, Kieli написа:

Преди като имаше активна телеметрия бях спрял всички излишни сервизи, процеси и махнах глупостите от store.

Телеметрията не може да се спре, скрита е в кода на Бозиндоус Дефендър. Дори и да изключиш Дефендъра, пак няма гаранция, че телеметрията и следенето ще спре.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 1 час, Kieli написа:

в момента посмъртно не мога да сменям системни икони

Кои системни икони - тези ли?

888851.jpg

Едно от многото неща, които могат да се правят с Windows10 Manager.

преди 1 час, Белгиеца написа:

от германския амазон, последните два пристигнаха от англия нищо че са поръчани от швабите
на 2 януари бяха по 11 € и половина, после станаха 15€ а сега са 16€ и половина за 320 ГБ и 7200 оборота

Кога е било 11 Евро? 320 ГБ и 7200 оборота. През Декември може е било към 14 евро. Но 11 Евро аз не виждам, да е било някога. Поне за година назад.

g57xkkqi.jpg

преди 7 часа, Белгиеца написа:

аз от къде да съм знаел кво е това .exe ,

белгиец ти знаеш ли как се казваш 

Смятам че булката е крайно време да го научи да плете да шие и др. женски занимания, да не му е скучно по цял ден вкъщи. Друг е въпроса дали може да възприема, че от 30г. седи по-цял ден на дивана и най много да отиде до кофите за смет.

преди 5 часа, Колев60 написа:

Белгиец!

Я да те питам сега за за тези дискове, които споменаваш, че си ги купувал от Германия.  И на мен ми трябват да поръчам няколко за сервизна дейност, но трябва да отговарят на моите условия.

1 Задължително да са 2,5 инчови и има ли различни модели от тях или са само един тип - Примерно, HITACHI

2  Задължително да са със 7200 оборота, защото другите са хептен бавни.

3 Минималният им обем да е поне  320 гигабайта и повече, но не под тази граница.

Тук в България има, но всичко, което се предлага на ниски цени е рециклирани, а аз не купувам такива дискове.

Питам теб, защото явно си ходил в този магазин и можеш да дадеш информация. Ако може и снимка на стикера на диска, ще е още по добре.

Благодаря и все с нещо ще ти се реванширам да не си капо.

извинявай по какво се познават рециклираните дискове от новите по етикетат на опаковката защото се съмнявам че ми набутха рециклиран диск за нов

преди 13 минути, Pig написа:

Смятам че булката е крайно време да го научи

да бели картоф и кромид лук

преди 2 часа, ninov написа:

белгиец ти знаеш ли как се казваш 

Да казвам се KMS38 

CaptLTSC.JPG

Пише на френски че е активирана от сървъра на фирмата ни, ама е лъжа, няма фирма тука и няма сървер.
Това е последната версия от 2019г дето я свалих снощи.
Но не ми харесва така да е активирана, давайте други идей за цифрова активация от микрософтския сървер да стане.

преди 6 часа, acnekt написа:

Кога е било 11 Евро? 320 ГБ и 7200 оборота. През Декември може е било към 14 евро. Но 11 Евро аз не виждам, да е било някога. Поне за година назад.

Еми вас там в Берлин амазона ви мисли за по-наивни и не ви показва ниските цени, а аз като съм белгиец и мога да купя и от францата на мен ми изкара в края на декеври цена от 12€ и нещо. Запазих си линк към страницата и на 2 януари като ги поръчах 2 диска с още неща и беше по 11€ и половина бройката.
Я търси сега цена за оптичен кабел 50 см да видим коя най-ниска ще намериш от амазон.де те ще ти изкарат първо по 6 или 7 €, а аз съм намерил на половината на това.

преди 13 минути, Белгиеца написа:

Пише на френски че е активирана от сървъра на фирмата ни, ама е лъжа, няма фирма тука и няма сървер.
Но не ми харесва така да е активирана, давайте други идей за цифрова активация от микрософтския сървер да стане.

Епа отваряш една фирма, купуваш един сервер и готово

преди 22 минути, Белгиеца написа:

Ай, вземи почети малко а лицензионната политика!
LTSC НЕ МОЖЕ да се активира с цифров подпис!

преди 21 минути, Hot Bastard написа:

Епа отваряш една фирма, купуваш един сервер и готово

А няма ли да е по-лесно да я накарам да се ремонтира сама като запази само един текстов файл и две снимки например и да изтрие всички програми, надявайки се че ще изтрие и бубите ако са се загнездили някъде на тайно местенце и само чакат удобен момент да направят някоя пакост при някакво стечение на обстоятелствата.
И ако е запомнила че е активирана, после вероятно може да е като нова чиста инсталация неопорочена от мистериозното .exe  .

преди 14 минути, Белгиеца написа:

А няма ли да е по-лесно да я накарам да се ремонтира сама като запази само един текстов файл и две снимки например и да изтрие всички програми, надявайки се че ще изтрие и бубите ако са се загнездили някъде на тайно местенце и само чакат удобен момент да направят някоя пакост при някакво стечение на обстоятелствата.
И ако е запомнила че е активирана, после вероятно може да е като нова чиста инсталация неопорочена от мистериозното .exe  .

Сефте чувам за текстови файлове и снимки. Ако толкоз те е страх от ехето, ъктивираш бозата от него, форматираш диска, инсталираш наново, като се свържеш към нета, тя пак ше се ъктивира. Тва е щото веднъж инсталираш ли 10, микромеките ти регистрират хардуера и си като жигосана овца. Което е супер, щото после колкото и да преинсталираш, тя пак ше се ъктивира сама. Но с лтсц нема да стане, само с нормалните бози. Лтсцто работи на друг принцип. Ама кой го боли к*ро за лтсц.

Белгиеца, защо не пробваш едно инсайдерско копие? Само това не си пробвал. Остави миналото - влез в бъдещето :)

Например от тук:

https://uup.rg-adguard.net/

Преди малко пристигна и се инсталира последното и то без проблеми. 

image.thumb.png.3c16a8c023a6ead6a58aed46f5e5e26b.png

преди 4 минути, Hot Bastard написа:

Ако толкоз те е страх от ехето, ъктивираш бозата от него, форматираш диска, инсталираш наново, като се свържеш към нета, тя пак ше се ъктивира.

С 1511 так съм направил, първо активирана после преинсталирана върху самата себе си без да запазва дори файлове и се активира от сърверите на микрософт. Ама за по-сурно я бях вързал и към микрософтски акаунт и трябваше да кликам дори след като беше активирана да ми пратят код на и-мейл който е свързан към акаунта. После ми отговориха че са идентифицирали компютъра. 
За 1909 не трябваше нищо такова. Просто ги триех и пак ги инсталирах и те моментално се активираха пак щом ги пусна в интернет.
Тази 1511 си ми остава да си я ползвам, щото работи звука с нея.
А ключът за нея го изкарах от kms38 като кликах да скивам кво ще стане  в предишната 1507, той ми изписа че ѝ слага друг ключ и си го записах. После като инсталирах 1511 върху 1507 не ми иска ключ. След това правих и чисто нова инсталация с ключа от kms38 на 1511 и го приемаше да тръгне да се инсталира.
Абе стават и приятни изненади, като пробва човек хиляди варианти.

преди 11 минути, Белгиеца написа:

С 1511 так съм направил, първо активирана после преинсталирана върху самата себе си без да запазва дори файлове и се активира от сърверите на микрософт. Ама за по-сурно я бях вързал и към микрософтски акаунт и трябваше да кликам дори след като беше активирана да ми пратят код на и-мейл който е свързан към акаунта. После ми отговориха че са идентифицирали компютъра. 
За 1909 не трябваше нищо такова. Просто ги триех и пак ги инсталирах и те моментално се активираха пак щом ги пусна в интернет.
Тази 1511 си ми остава да си я ползвам, щото работи звука с нея.
А ключът за нея го изкарах от kms38 като кликах да скивам кво ще стане  в предишната 1507, той ми изписа че ѝ слага друг ключ и си го записах. После като инсталирах 1511 върху 1507 не ми иска ключ. След това правих и чисто нова инсталация с ключа от kms38 на 1511 и го приемаше да тръгне да се инсталира.
Абе стават и приятни изненади, като пробва човек хиляди варианти.

Ще престанеш ли да разпространяваш и прокламираш нелегален софтуер. KMS е нелегален начин за активиране на Windows. 
Дори и го документираш. Какви са тези врътки?

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/is-using-a-kms-legal/4dc84881-0813-4f84-9e25-6fbba1df9028

Аз имам лепенка на компютъра ми с легален ключ бе дечкооооо.
С този легален ключ ми дават легално и 10-ка 1909, ама като са смотани и не знаят за правят софтуер не работи звука с 1909, та трябва 1511 вместо нея. През 2016 ако не я бях разкарал 1511 и ѝ бях спрял тогава апдейтите, сега пак щеше да си е толкова легална и като 1909.
Имам и легален ключ за лаптопчето за 8-ца, ама няма лепенка, извадих го със софтуер преди време. Та и там 10 е легална.
То тука лаптоп без легален ключ няма по магазините.

Мангалите едно време на кофите за смет им викаха "Кореком". Начи у белгията им викат по новому "Магазини".

Тц, как са напреднали някои.

преди 9 часа, Белгиеца написа:

Да казвам се KMS38 

че си хахо го знаем нямаше нужда да го повтаряш

преди 9 часа, acnekt написа:

KMS е нелегален начин за активиране на Windows. 

Стой малко. KMS (Key Management Service или Server) е съвсем легален метод за активация на Volume License продукти(windows/office/квото там още има). Това, че разни хора са намерили начин да го експлоатират и са измислили "лекарства" за "придобиване" на лиценз, не значи, че KMS само по себе си е нещо нелегално.

преди 9 часа, acnekt написа:

Човек...

Цитат

Activation servers (KMS) through an organization or educational institution is legal, and should be used for those intents and purposes.

А това, че "белгиецът" тепърва открива топлата вода, е отделена тема.

преди 11 минути, hudyr написа:

Стой малко. KMS (Key Management Service или Server) е съвсем легален метод за активация на Volume License продукти(windows/office/квото там още има

Да, това е така, но в случая става дума за незаконния метод, наречен KMS38! Който е леко различен от KMS VL метод за активиране.

Аз за това цитирах конкретно парче от на човека поста. Да беше си написал KMS38, щях да се съглася. Така се запичват наизустените приказки. Един недочел, изказал тежко мнение, всички почват да папагалят.

току-що, hudyr написа:

Аз за това цитирах конкретно парче от на човека поста. Да беше си написал KMS38, щях да се съглася. Така се запичват наизустените приказки. Един недочел, изказал тежко мнение, всички почват да папагалят.

Не го чети това kms в буквалния смисъл. acnekt има друго предвид относно хаховеца.

преди 6 часа, hudyr написа:

А това, че "белгиецът" тепърва открива топлата вода, е отделена тема.

Знаеш ли колко добре си живеех аз без kms38 ?
Нещо интуицията ми подсказва да го изтрия тоя LTSC щото и той си е същата боза като другите, само в рецептата са сложили повечко подсладители да скрият  естествено киселият ѝ вкус.
Тази боза я преинсталирах върху самата себе си чрез връщане в първоначалното ѝ състояние без ползване на ISO файл.
Запази си активацията, ама нещо много съмнителна ми се вижда тая работа.
Пуснах я да се апдейтва, ръчно кликнах да ги търси иииииииииииии ... еми микромеката философия си  е същата.
Сваля си ги той сам и си решава да си ги инсталира всичките апдейте и за единият от тях цял час му трябваше да го инсталира след като го е свалил, те тоя KB4538461 комулативен за 1809.
После пише че могло 35 дена да са забавени апдейтите, ама после пак трябва да се инсталират, значи пак без да можеш да ги откажеш. Пак същата боза си е, ама сервирана в друга чаша.
Май ще е по-добре да си направя на една флашка от 1511 копие на системата и после да пробвам да ѝ инсталирам апдейтите които са за LTSB 1507.  Като бях инсталирал 1507 Хоум и пробвах да му сложа най-първия апдейт за LTSB  и се инсталира, предполагам че и в 1511 ще става да си ги свалям от сайта на микромеките и да си ги инсталирам един по-един и да проверявам дали не се е скапало нещо по бозата. Ако някой апдейт я обърка, после от флашката си я връщам пак да си е във вида преди апдейтите и този ( който я е развалил) не го слагам повече.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.