Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 7 минути, дръндю написа:

Предполагам, че такова съобщение ще имат всички машини с такива
процесори

'ма к'ъф си 'лъзгав...Чак, пък и всички. Ай стига с тес мурафети, де!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 1 минута, DarkEdge написа:

ма к'ъф си 'лъзгав

нямам възможност да отида в сервиз, а щерката не знам дали ще се съгласи да си губи времето с мен

преди 2 часа, DarkEdge написа:

'ма к'ъф си 'лъзгав...Чак, пък и всички. Ай стига с тес мурафети, де!

начи ъпдейтнах, резултата е същия
но с изключване на Intel SpeedStep, предупреждението изчезва 
да смятам че не е грешка, а предупреждение

преди 12 часа, дръндю написа:

Ако си спомняш, на старата машина, като изключа Intel SpeedStep, грешките изчезват,

IMG0069A.jpg.a314376e8f3e93100c45af20028ef2ea.jpg

преди 29 минути, дръндю написа:

резултата

А тези:

Цитат

Intel Management Engine Components Installer 1914.12.0.1255 urgent 24 Oct 2019
Intel Dynamic Platform and Thermal Framework Driver 8.3.10209.6897 18 Mar 2020
Intel Chipset Device Software 10.1.1.9 14 Feb 2020

Погледни си и DCOM критичните грешки в eventvwr

преди 1 минута, DarkEdge написа:

А тези:

значи, след инсталацията на джама се хванах за главата, щот нямаше никакви инсталирани драйвъри освен за нет
след като включих нета за да търся драйвъри, започнаха да се появяват от някъде без аз да съм дърпал  драйвъри
много се изненадах
такова нещо не беше ми се случвало
след инсталация на старата машина, всичко беше с драйвъри на микромеките
а това което си посочил, сега ще го дръпна 

преди 18 часа, Joss Bomon написа:

Смятай колко е "Реновуирана"

Дебели пръсти, заядливко! И не гледам като пиша.
Като във вица:
Стават грешки - казал таралежът и слязъл от четката за дъски.
Насочи енергията си към нещо по-креативно!

преди 1 час, DarkEdge написа:

Погледни си и DCOM критичните грешки в eventvwr

до тук съм ток и жица, няма вече предупреждения в жълто
а DCOM...не знам дали причината не е в кмс-то

грешка 10016

Цитат

The application-specific permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID 

преди 15 минути, дръндю написа:

а DCOM...не знам дали причината не е в кмс-то

грешка 10016

Цитат

The application-specific permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID 

Това нищо не казва - може да са много CLSID. Това е неконфигурирани права обикновено.
Конфигурирра се в dcomcnfg с повишени права

това нямам намерение да го оправям

Цитат

running in the application container Unavailable SID (Unavailable). This security permission can be modified using the Component Services administrative tool.

от виртуална бира файда йок
определено не съм се заблудил за знанията ти...тъй де, кибритлия си, ама си много полезен за мен, а вероятно и за форума

Благодаря за голямата помощ!!!

пп

не мога да почерпя реално но мога да ти пожелая да си жив и здрав

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Здравейте, Момчета!

Абе, някъв келеш ми е хакнал компа и сега ме изнудва да съм му платял  в биткойни, за да ме освободял от присъствието си!

Искам да си преинсталирам Уиндоус 10, но искам да създам крайно ограничен акаунт т.е. нищо да не може да се инсталира или променя по него... ограничен на максимум.

Може ли малко помощ за създаване на максимално ограничен акаунт. Ще си инсталирам и  Линукс за интернет, филми и работа с Уърд и Ексел.

Може ли стъпка по стъпка, да ми обясните, как да създам възможно най-ограничен акаунт?

Много благодаря!

Я го покажи това писмо, да се посмеем :D 

Стига се шашка, никой нищо не ти е хакнал. Пробват се с фалшив e-mail, пък който клъвне.

Я виж, не си сам:

преди 2 минути, RudeBoy написа:

Я го покажи това писмо, да се посмеем :D 

Стига се шашка, никой нищо не ти е хакнал. Пробват се с фалшив e-mail, пък който клъвне.

Руди за жалост го изтрих. Но все пак искам да създам максимално ограничен акаунт за работа с Уин 10

преди 2 минути, C.O.M.O.D.O написа:

Руди

🤣:laughing4::laughing5:

@C.O.M.O.D.O направи си офлайн акаунт. Без администраторски няма как да създадеш друг, но след това, като направиш потребителски акаунт, той ще е с ограничение права.

Рейз, искам да си го преинсталирам начисто!

Като го преинсталирам искам да създам веднага максимално ограничен акаунт, нали след преинсталация, като си въведа ключа за регистрация съм с админ права.

Искам да създам още един с ограничени права и да работя само с него...това ми е идеята.

И какъв е смисъла? Както ти казах, правиш си първоначалния акаунт, без да включваш интернет на машината, настройваш и инсталираш каквото е нужно - софтуер, драйвери, след това правиш офлайн акаунта, настройваш го през админския акаунт какво да може да прави и какво не, след това излизаш от админския акаунт, пускаш интернета и си ползваш ограничения, като толкова искаш. С ограничен акаунт нали се сещаш, че няма как да правиш всичко, все за нещо ще се наложи да ползваш администарторския. И 100% защита, особено при windows, няма как да имаш, то и никоя ОС не може да ти го гарантира. Правиш си редовно backup на важната информация на минимум 2-3 отделни носителя и това е.

преди 37 минути, C.O.M.O.D.O написа:

Рейз, искам да си го преинсталирам начисто!

Напълно излишно. Казах ти и в другата тема, прекалено много се панираш, заради един фалшив e-mail. 

Като искаш толкова сигурност, направи като Белгиеца - ползвай интернет само на Linux, а Windows - офлайн. Така няма опасност да се заразиш.

Ама е тъпо.

преди 44 минути, Raze написа:

🤣:laughing4::laughing5:

Защо се смееш? :)  Мен ме кефи, напомня ми за една от любимите ми песни .

Момчета, едно питане - трябва ли да инсталирам - Intel Management Engine Driver+Microsoft hotfix или само Intel Chipset Driver ми трябва?

https://www.msi.com/Motherboard/support/B250M-PRO-VD#down-driver&Win10 64

При разширението на System & Chipset Drivers имам предвид.

на 5.04.2020 г. в 15:04, дръндю написа:

на новата машина е същото, но виждам че температурите са ниски
сега се чудя дали да не изключа Intel SpeedStep от биоса
617902681_.PNG.8befb58f20e69ebe0b9f6ed1061baa08.PNG

това пак се появи
като изключа от биоса, функцията Intel SpeedStep изчезва
изключил съм  Intel SpeedStep и повече няма да се занимавам
къде ли не се ровичках и не намерих софтуерно решение, а нямам намерение да му изменям  режимът power
тaka е и в двете машини
Dell E5410 и Dell E5470

• 2 седмици по-късно...

Абе на вас запазвват ли ви се media streaming (Control Panel\Network and Internet\Network and Sharing Center\Media streaming options) опциите при  преминаване оот еедин билд към друг през wu? Не че  ми е проблем да цъкна един път аама малко банално

на 7.04.2020 г. в 9:47, дръндю написа:

изключил съм  Intel SpeedStep и повече няма да се занимавам

Напротив - включи си го и игнорирай id 37:
https://www.dell.com/support/article/en-lt/sln302541/intel-speed-step-may-report-warnings-in-event-viewer?lang=en

Или направи всички опции в захрането  на High Performance:

Цитат

To solve this "error", do the following:

- In Windows, check your Power Options. Make sure that your Power Scheme is set to High Performance, and check that every option is set to “Always On”.
- Make sure you have installed all latest drivers and firmware, especially for your motherboard and CPU.
- Reboot your computer and go to your BIOS settings. Make sure that your power settings are set to maximum. This differs from computer to computer.

Здравейте !

С 1909 Pro съм.

Може ли да ми обясните защо мога да споделям само файлове които са в папката %homepath% или иначе казано - C:\Users\notim\ ... (като "notim" е "потребителя" ми ... администраторски е акаунта... пробвах по всевъзможни начини да споделя какви ли не папки на D:/ например ... 

Става въпрос за споделяне на филми към TV Samsung UE55RU7302KXXH

Дори от друга машина в мрежата с Windows 7 не мога да вляза въобще в папките, иска user и парола.

Нито музика, нито нищо мога да му "предам"...

Телевизора вижда само видеофайловете в C:\Users\notim\Videos. (Както и най-вероятно всички останали в \notim )

Освен това, опитах там да сложа един филм и изглежда че въпреки че го виждаше, не отваря и файла със субтитрите, може ли и този проблем да се разреши ? (Файла беше със същото име като филма, формат .srt ... )

2020-04-16-231313.png

В папка "FREEMAN DATA..." има множество файлове, включително и видеозаписи, тя е на дял D:/ , но TV не ги вижда.

Дори споделих целия дял D, без успех.

2020-04-16-231832.png

Както по-горе е писано за Контролен панел\Мрежа и интернет\Център за мрежи и споделяне\Опции за поточно предаване на мултимедия - включено е там и разрешено всичко... не че съм наясно какво точно е то.

Като цяло откакто махнаха Домашната група въобще не съм наясно с нещата. Всъщност и на Windows 7 лаптопа споделям какво ли не, а на TV излизат само някакви видеа в C:\Users\Public например.

преди 3 часа, Freem@n написа:

2020-04-16-231832.png

В раздел защита добави профила си към правата за достъп

Добре, но отново - само ако знаех къде точно да цъкна и какво да впиша...

2020-04-17-145754.png

Има един прозорец за типове обекти, предполагам че не е от там...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.