Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 14 минути, Белгиеца написа:

Знаеш ли колко добре си живеех аз без kms38 ?

Аз неразбирам защо след като си параноик и се пазиш от руснаците да не ти свалят данните от хард диска ползваш кракнати ОС? Дори да и направиш reset щом се запазва активацията крака с който е активирана се е запазил. 

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 1 минута, FusE написа:

Аз неразбирам защо след като си параноик и се пазиш от руснаците

Не са само руснаците ами и американците искат да му откраднат тайните на кои кофи е открил и открива лаптопи от 2000г 

току-що, Pig написа:

Не са само руснаците ами и американците искат да му откраднат тайните на кои кофи е открил и открива лаптопи от 2000г 

Тайните ще му откраднат за настройка на антени в градинска обстановка. Време е жена му да му наложи карантина, добре му беше спряла нета за няколко месеца. 

преди 8 часа, DarkEdge написа:

Да, това е така, но в случая става дума за незаконния метод, наречен KMS38! Който е леко различен от KMS VL метод за активиране.

изтриваш последните 2 цифри от името на файла и се връщаш в рамките на закона

преди 2 часа, FusE написа:

Аз неразбирам защо след като си параноик и се пазиш от руснаците да не ти свалят данните от хард диска ползваш кракнати ОС? Дори да и направиш reset щом се запазва активацията крака с който е активирана се е запазил. 

Аз не ги ползвам бе, само ги инсталирам, разликата е огромна.
Виновен е варненският фотолюбител, че ме подлъга че LTSC била панацея някаква в темата за Уин 7, когато се изфуках че съм активирал 4 твърди диска с Хоум на 4 различни компютъра без никакви кракове , а просто с ключ от 7.

преди 1 час, Hot Bastard написа:

Ами добре тогава, ще я инсталирам още веднъж на втория празен твърд диск и ще я активирам както каза преди време модераторът с batch файл, да има мир у форума и да не завиждат от Германия. Те там са победена страна в края на втората световна война и са подложени още от училище на яко промиване на мозъците им от страна на победителите от Америка. Както им наредят началниците хамериканци, така си живеят живота. Едни тръби с газ не смеят да си пуснат янките ако не разрешват.
Надямам се германецът да не се ядоса и на обикновена KMS активация чрез свързване към сървер който праща винаги позитивни отговори.
Да ме извиняват русофилите дето ги правят .exe файлчетата, че с три реда текст ще се постигне същият резултат.
После пак не обещавам че ще я ползвам де, не хранете излишни илюзии.

преди 15 минути, Белгиеца написа:

Аз не ги ползвам бе, само ги инсталирам, разликата е огромна.

И какъв е смисъла да го правиш това?! 

Пиша това и спирам със спама в темата като ти отговарям, ако искаш легален начин на активация мисля че знаеш какъв е реда и той не е безплатен, при всички останали случай на активиране на ОС с KMS exe файлове, както и вградени такива в реализи е пиратски начин и не прецакваш МС, а себе си. 

Е па мили ми другарчета да ви докладвам какви ги свърших.
На втория диск инсталирах на ново LTSC и я активирах с няколко реда в черния прозорец пуснат с администраторски права към един KMS сървър някъде на планетата.
После проверявам с slmgr /dlv какво е станало и гледам там 180 дена.
Ми хубаво, ама пише и домейна на сървъра и ИП-то му даже. Опитах се да изтрия данните за отдалечения сървър с
slmgr.vbs /ckms ама ИП-то му си стои пак там и също някаква негова идентификация. Па на всичкото отгоре и пише че на всеки 7 дена ще се свързва към сървъра да се активира пак ( Volume License renewal Interval (Default 7 days) и да ми изклюкари там новото ми ИП на моя компютър, да му набута оня каквото си иска вътре щото има администраторски права върху моят компютър.

Risks in KMS Script
Technically speaking, the activation way has demerits. Your computer will become one members of the computer group and the developer of the KMS server is your administrator. This administrator has high authority so it can copy data in any member computer, even interrupt the computer performance. Therefore, it is suggested you build the KMS server by yourself, or choose a reliable KMS server when you want to activate Windows 10 via KMS scripts.
Не ми харесват тези системи с LTSC 2019 да не може да се активира с цифров лиценз от сървър на микрософт.
А при командата
slmgr /dlv в KMS38 активация не пише нищо за отдалечен сървър, ама кой го знае какво ми е набутало в компютъра и кой ще може да си рови после из него, всеки път като съм в Интернет.
Значи правя си заключението, че по-добро от цифров лиценз за Хоум 1909 с ключ от 7-ца за сега не сте ми предложили. На 3 компютъра така ще кара, със спрени апдейти, а на този от 2010г с активирана 1511 и пак спрени
апдейти.
И пуснах Gparted в Mint и форматирах 2-та твърди диска с инсталираните LTSC в тях.
Няма Уиндоус LTSC = няма проблем !

на 19.03.2020 г. в 16:44, FusE написа:

И какъв е смисъла да го правиш това?! 

С учебна цел бе.

на 19.03.2020 г. в 15:59, Hot Bastard написа:

Пишеш пълни глупости колкото да си писал. Да изтрия първите две цифри от заплатата ти, а? Все кеф.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 17 часа, Белгиеца написа:

Е па мили ми другарчета да ви докладвам какви ги свърших.
На втория диск инсталирах на ново LTSC и я активирах с няколко реда в черния прозорец пуснат с администраторски права към един KMS сървър някъде на планетата.
После проверявам с slmgr /dlv какво е станало и гледам там 180 дена.
Ми хубаво, ама пише и домейна на сървъра и ИП-то му даже. Опитах се да изтрия данните за отдалечения сървър с
slmgr.vbs /ckms ама ИП-то му си стои пак там и също някаква негова идентификация. Па на всичкото отгоре и пише че на всеки 7 дена ще се свързва към сървъра да се активира пак ( Volume License renewal Interval (Default 7 days) и да ми изклюкари там новото ми ИП на моя компютър, да му набута оня каквото си иска вътре щото има администраторски права върху моят компютър.

Упорито продължаваш да активираш с пиратски способ уиндоуса?! 

преди 17 часа, Белгиеца написа:

С учебна цел бе.

Няма нищо учебно в което правиш, за това време в което губиш време с пиратски ОС да беше инсталирал 7 или 8.1 и надградил до 10 след което ще получиш дигитален ключ и ще ползваш легална ОС. Всъщност скоро не съм го правил това и не знам дали все още е възможно, но ако опиташ ще ни споделиш. 

преди 5 часа, FusE написа:

Няма нищо учебно в което правиш, 

Как да няма ?
Сега вече като почне да ми се фука някой на белгийски форум че ползва LTSC 2019 ще мога да го питам как го е активирал. Като се издаде, след това го питам дали спи спокойно като не знае кой му рови из компютъра.
Щото нали си направих труда и аз да го активирам и по двата начина и с .exe  и със скрипт от 3 реда текст.

А сега да ви се похваля. Фотошопчето от времето на ХП взе та се инсталира в Боза 10, а преди като беше се надградила над 7, го беше оплескала яко. И плагините дето ги имам и те се инсталираха. И една програмка Cordial от 2007 г. и тя се инсталира.
Направих и СД за ремонт на системата да тръгне от него и да възстанови Бозицата като прокисне яко, от image сложен на друг твърд диск ( имам едно чекмедже в Ацера и лесно се пъхат и сменят дискове ). Направих и първия image днес.

Виж колкоп много съм научил за нула време. Само дето трябваше да оправям буквите една поедна на програмите дето съм ги инсталирал, щото съм задал 150% в параметрите и беше яко мазало. Уиндоуса си мисли па по едно време вземе че оправи една програма. В LTSC 2019 ме питаше дали да ги оправи антоматично. Ама в 1511 е ръчно.

А никонският безплатен софтуер не поддържа вече уин 7

W1511.JPG

Прави ми лошо впечатление че като кликна да сменя името на някоя иконка от бюрото и ми вика че съм нямал право да го направя, но да съм бил продължил като кликна на бутонче там и го сменя. Големи шизофреници са тия индийци писали я тая боза.

( това е боза 10 версия 1511, не е последната )

Да вземем да те оставим само ти да си пишеш в тази тема...
Провери си правата върху папка %userprofile%\desktop

преди 1 час, Белгиеца написа:

А никонският безплатен софтуер не поддържа вече уин 7

W1511.JPG

Прави ми лошо впечатление че като кликна да сменя името на някоя иконка от бюрото и ми вика че съм нямал право да го направя, но да съм бил продължил като кликна на бутонче там и го сменя. Големи шизофреници са тия индийци писали я тая боза.

( това е боза 10 версия 1511, не е последната )

Смени си езика във Windows да е на български и всичко ще ти тръгне. Докато е на френски ще имаш проблеми.

преди 2 часа, vpvelev написа:

Смени си езика във Windows да е на български и всичко ще ти тръгне. Докато е на френски ще имаш проблеми.

Не може, ще ме изгони жена ми ако е на български, защото не знам на родния ми език кое как е превеждано от английски и ще ѝ изглеждам като някакъв пълен некадърник. Пък на френски изглеждам направо бог на компютрите в нейните женски очи.

Отключване на опция на Windows Defender за сканиране на файлове в мрежата - в PowerShell  с админски права се изпълнява командата:

Set-MpPreference –DisableScanningNetworkFiles 0

преди 3 часа, DarkEdge написа:

Отключване на опция на Windows Defender за сканиране на файлове в мрежата - в PowerShell  с админски права се изпълнява командата:

Set-MpPreference –DisableScanningNetworkFiles 0

пробвах го, за да видя дали ще се получи грешка при копиране/поставяне...не, няма грешка
но не разбрах на мен каква работа ми върши дефендъра с това

На теб точно никаква. На хора с файлове в локална мрежа - да.
Голямо вдигане на крак при всяка среща с думичката Defender. ;) 

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Голямо вдигане на крак при всяка среща с думичката Defender. ;) 

ами...жабешка работа

Някой да е имал проблеми с Event Viewer напоследък? При мен се случва следното - в който и раздел да съм, като скролна до края на страницата (когато има повечко събития), Event Viewer замръзва в ей това положение и не реагира в продължение на 20-30 секунди, при което и тормози доста процесора. Пробвах да изчистя например Security раздела (понеже там имаше към 30000 записа, което ме съмняваше, че може да причинява забавянето), но няма промяна.

https://imgur.com/fCWp5dy

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Пробвай да си тримнеш дял С. Среща се това замръзване, когато има големи файлове (evtx) за четене

Благодаря. TRIM-нах, рестартирах, пак същата работа.

Някаква идея как да разкарам нещата от C:\Windows\System32\winevt\Logs? Там повечето са по килобайти, но има няколко файла, които са по 1-2-3 MB.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.