Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Ама колко е сладко като сбориш сам даде проблем, а?
Честито!
Иии няма начин да няма начин

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 27 минути, DarkEdge написа:

Ама колко е сладко като сбориш сам даде проблем, а?

За малко да се предам. Така се бях ядосал, че щях да инсталирам на чисто исо-то с ъпдейта. От друга страна ме "гложди" какъв е проблема ;)

А на жена ми чисто новият Уин 10 се е бил омазал яко преди 10-на дена, ама тя си трае и чака дълги минути да тръгне като го пуска. До вчера, когато направо не я пуска и след дългото чакане. Като си напише кода излизаше че не може да влезе.
Хайде пак чакане от мен от начало, гасене и пускане и опит за деинсталация на апдейти още от сините прозорци, ама предлагаше само два, а не всичките. И по едно време я пусна да влезе в Уина ама отвори прозорец че не си е влязла в микрософтския акаунт и всичко което създавала нямало да бъде записано. Хайде пак опити от вътре от пуснатия Уин да махам апдейти, ама маха само някои а другите не иска да ги пипа.
И аз пробвам да спра апдейтите, ама като кликна на сервизите и излиза грешка, не отваря страницата със списъка. Ха ха ха ... не знам дали жена ми го е омазала, или софтуера за ученето на Питона нещо го е прецакал или апдейтите са го омазали толкова яко, но знам че вече цяла година ползва Минт и нищо не се омазало.
Егати ужаса, детето като гледа как се бави и чакаш и чакаш докато се изгаври на воля уиндоуса с теб и вика, че той уиндоус не ще. А пък аз му отговалям че в училището няма да го питат дали не го иска, щото само това имат при тях.
Добрата новина е, че този нов уиндоус е на отделен твърд диск, та може да си се скапва колкото си иска, другият с Минт си работи. Лошата новина е, че вече тази инсталация не може да я броя за надеждна, защото ми изкарва грешки че не може да стартира разни работи. И сега кво правиме с прокисналата бозица, а ?
Чакаме май месец да пуснат следващата версия и ѝ спираме апдейтите още от началото или почваме да учим 5 години висше образовани по Уиндоуси, та да знаем как да си ги оправяме всяка седмица пишейки команди в черния прозорец, егати тъпнята е тази боза. Как да предположи човек че ще се скапе толкова бързо. Пък и Уина не си е създал сам точки за връщане към предишни дати.
А тука при мене е 60€ на час, ако го занесеш на майстор да ти го оправя омазания уиндоус. Ще ти излезе направо златен, ако през месец два трябва да го носиш да ти го оправят. Е, аз няма да го нося де, ама съседките кво да правят, ако не знаят как да го преинсталиран на чисто и ако го имат само него на само един компютър. Ужас направо !
А има един тарикат който им прибира по 50€ да им сложи Про версия, с някакви негови номера купени от микромеките. И иди го разбери какви "подърчета" добавя в тези инсталирани от него Про версии. Ключ не иска да продаде, той иска да е направил инсталацията. Мани, мани навъдили се всякакви мошеници покрай тоя боза.
Такива работи при нас , не знам кво ще я правя прокисналата бозица сега.

преди 51 минути, Белгиеца написа:

А тука при мене е 60€ на час, ако го занесеш на майстор да ти го оправя омазания уиндоус

Много завиждаш. 

преди 52 минути, Белгиеца написа:

А има един тарикат който им прибира по 50€ да им сложи

Кой по-кофите кой по Windows. Първите като тебе не взимат нищо.

преди 18 часа, Белгиеца написа:

И сега кво правиме с прокисналата бозица, а ?

Слагаш й захар да доферментира....
Алоу, IT експертът! Да си чувал за Reset  на Windows? С/без запазване на личните данни и програми.

преди 18 часа, Белгиеца написа:

не знам кво ще я правя прокисналата бозица сега.

Нали си спец?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 7 часа, DarkEdge написа:

Да си чувал за Reset  на Windows? С/без запазване на личните данни и програми.

Това е равносилно на нова инсталация от флашката и после пак всичко да се реди по него.
Пропаднала работа е тая боза, трябва да я забранят за ползване в ЕС.
Трябва да  заведа съдебно дело срещу  микромеките за предумишлен опит за всяване на семейни раздори чрез пускане на зловредни апдейти задължителни за инсталиране в Хоме версията.
Аз като не го ползвам компютъра на жена ми, който е в отделна стая, от къде да знам сега що се оплесква бозата и с какво право да я обвинявам жена ми, че тя е объркала нещо ? След като чета и по белгийски форуми че апдейте прецакват компютрите на маса хора по цялата планета Земя.
Сега вместо да си гледам кефа и да си лафиме с моя голям фен Прасчо за това онова, аз трябва да се занимавам боза да оправям.

преди 24 минути, Белгиеца написа:

Сега вместо да си гледам кефа и да си лафиме с моя голям фен Прасчо за това онова, аз трябва да се занимавам боза да оправям.

Нали си "специалист" що така не ти се отдава нищо даже един Windows ?

преди 24 минути, Белгиеца написа:

моя голям фен Прасчо

Така е "фен" съм на кукувците Worry

преди 6 часа, Белгиеца написа:

Това е равносилно на нова инсталация от флашката и после пак всичко да се реди по него

'айде, бе! Верно ли? Да, ама не! Т.е. не винаги! Май ще се окаже, че си доста бо айтишник.

преди 17 часа, Белгиеца написа:

А на жена ми чисто новият Уин 10 се е бил омазал яко преди 10-на дена, ама тя си трае и чака дълги минути да тръгне като го пуска. До вчера, когато направо не я пуска и след дългото чакане. Като си напише кода излизаше че не може да влезе.
Хайде пак чакане от мен от начало, гасене и пускане и опит за деинсталация на апдейти още от сините прозорци, ама предлагаше само два, а не всичките. И по едно време я пусна да влезе в Уина ама отвори прозорец че не си е влязла в микрософтския акаунт и всичко което създавала нямало да бъде записано. Хайде пак опити от вътре от пуснатия Уин да махам апдейти, ама маха само някои а другите не иска да ги пипа.
И аз пробвам да спра апдейтите, ама като кликна на сервизите и излиза грешка, не отваря страницата със списъка. Ха ха ха ... не знам дали жена ми го е омазала, или софтуера за ученето на Питона нещо го е прецакал или апдейтите са го омазали толкова яко, но знам че вече цяла година ползва Минт и нищо не се омазало.
Егати ужаса, детето като гледа как се бави и чакаш и чакаш докато се изгаври на воля уиндоуса с теб и вика, че той уиндоус не ще. А пък аз му отговалям че в училището няма да го питат дали не го иска, щото само това имат при тях.
Добрата новина е, че този нов уиндоус е на отделен твърд диск, та може да си се скапва колкото си иска, другият с Минт си работи. Лошата новина е, че вече тази инсталация не може да я броя за надеждна, защото ми изкарва грешки че не може да стартира разни работи. И сега кво правиме с прокисналата бозица, а ?
Чакаме май месец да пуснат следващата версия и ѝ спираме апдейтите още от началото или почваме да учим 5 години висше образовани по Уиндоуси, та да знаем как да си ги оправяме всяка седмица пишейки команди в черния прозорец, егати тъпнята е тази боза. Как да предположи човек че ще се скапе толкова бързо. Пък и Уина не си е създал сам точки за връщане към предишни дати.
А тука при мене е 60€ на час, ако го занесеш на майстор да ти го оправя омазания уиндоус. Ще ти излезе направо златен, ако през месец два трябва да го носиш да ти го оправят. Е, аз няма да го нося де, ама съседките кво да правят, ако не знаят как да го преинсталиран на чисто и ако го имат само него на само един компютър. Ужас направо !
А има един тарикат който им прибира по 50€ да им сложи Про версия, с някакви негови номера купени от микромеките. И иди го разбери какви "подърчета" добавя в тези инсталирани от него Про версии. Ключ не иска да продаде, той иска да е направил инсталацията. Мани, мани навъдили се всякакви мошеници покрай тоя боза.
Такива работи при нас , не знам кво ще я правя прокисналата бозица сега.

IT специалиста да си чувал за сайтове който продават ключове за windows 10 за 10-15 долара или ти се упъва инсталацията на windows 10

преди 7 часа, Белгиеца написа:

Пропаднала работа е тая боза, трябва да я забранят за ползване в ЕС.
Трябва да  заведа съдебно дело срещу  микромеките за предумишлен опит за всяване на семейни раздори чрез пускане на зловредни апдейти задължителни за инсталиране в Хоме версията.

Пий си хапчетата ,че ставаш за обществото опасен с изказванията си . Белгиец как така още не си вханал короната или имаш силен имунитет :D 

:offtopic_s:

Тя от него е тръгнала, с толкова прокиснала бозица!

преди 16 минути, Meri Meri написа:

:offtopic_s:

Тя от него е тръгнала, с толкова прокиснала бозица!

С тази щайга от 100 долара и система КРАДЕНА нищо чудно. Моята щайга е правена в Kaldata и благодаря на хората, които ми помагнаха да си я сглобя и си върви всичко.

От 15 октомври 2017 

Вчера си инсталира https://support.microsoft.com/de-de/help/4537572/kb4537572-cumulative-update-for-net-framework и https://support.microsoft.com/de-de/help/4535996/windows-10-update-kb4535996https://support.microsoft.com/de-de/help/4535996/windows-10-update-kb4535996

Няма никакви проблеми.

току-що, acnekt написа:

Моята щайга е правена в Kaldata и благодаря на хората и си върви всичко.

Шефа треба ти даде Великденски бонус, че му презентира така екипа.
Вярвам ти, тук наистина има раздаващи се, точни и знаещи професионалисти. Хубаво е, че им благодариш! 

преди 16 минути, Meri Meri написа:

Шефа треба ти даде Великденски бонус, че му презентира така екипа.
Вярвам ти, тук наистина има раздаващи се, точни и знаещи професионалисти. Хубаво е, че им благодариш! 

Оттогава чак сега, тази година смених процесора, дъното и сложих една плочка RAM, същата която ми препоръчаха, но още една. Все пак 3 години са минали, а и беше по моя вина това с процесора, да се развали.  Да не изпадам в подробности. Аз съм си виновен за процесора и дъното. Но избора ми бе на основата на това, което са ми препоръчали. Просто имаше такова дъно в магазина и един AM4 Процесор. Не ми се чакаше онлайн да поръчвам. 

Инсталирах и Windows 10.  Няма грешки.:)

Има си дребните кусури (липсата на повече контрол върху ъпдейтите и къстъмизацията, но си има тулчета за това), но не е болка за умиране. Ако се разгледат постовете в тази тема за последният месец например, ще се види, че 90% е тотален спам на психично болния geri 19-те профила, който пише от ... и той сигурно не знае от колко акаунта + белгиеца. Реалните оплаквания са 4-5, което е изключително нисък процент, като се има предвид, че 99% от хората ползват у дома Windows. Да не говорим, че тези проблеми са толкова дребни. Нищо, важното е да има хейт. За това и хората, които имат знания и помагат са 2-3-ма, а другите си бият камшика.

Така и така съм писал да питам, защо при чиста инсталация и формат на всички дялове, 10-ката се активира автоматично? Къде пази ключа? Биос? Ключът е  от ns*** форума и активация чрез скайп. Няма microsoft account, ползвам local account.
edit: за спорта, смених версията на биоса, като преинсталирах (формат на всички дялове) преди месеци, но пак помни ключа. Не ми пречи де, дори е супер, просто любопитство.
ANNncw6.png

преди 8 часа, manjaro написа:

Къде пази ключа?

На сървърите на M$ се пази цифров отпечатък на системата.
Ако системата е нова има ключ (ОЕМ) и в BIOS и той може да се види с:
wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey
Или с инструмента на Neosmart OEM Key

преди 35 минути, manjaro написа:

Да не говорим, че тези проблеми са толкова дребни. 

На мен ми се виждат огромни проблемите описани по-горе.
Това задължителни апдейти да ти скапват всичко до степен да не можеш даже да влезеш в ундоуса, щото ти иска код ама като го напишеш почва да съжалява, че не може да те пусне да си ползваш компютъра, щото той бил на Бил Гейтс а не бил твой, си е направо подигравка с публиката.
А жена ми нещо почна да се прави на приятно разсеяна, заета била и не могло да се разправя с Уиндоуса, вероятно го  е отписала, ама ѝ е неудобно да си го признае. Пък аз ако взема да ѝ изтрия всичко без тя да е пред компютъра, после ще има да ми се цупи, мани мани. Сега си говорят със синчето за астрономия, ама иначе била заета ...

Скапването си ти. Аз защо нямам никакви проблеми от самото излизане на Win10? Не инсталирам всяко нещо от интернет. Проблема е в жена ти която пипа навсякъде без да знае какво прави. Сложи й антивирусна да не се омаже хептен и да не зарази и теб

преди 7 часа, Белгиеца написа:

почва да съжалява, че не може да те пусне да си ползваш компютъра, щото той бил на Бил Гейтс а не бил твой, си е направо подигравка с публиката

Що не се сърдиш на автопроизводителите на съвременните модели коли като актуализират софтуера им без дори да разбереш.

преди 11 часа, Белгиеца написа:

На мен ми се виждат огромни проблемите описани по-горе.
Това задължителни апдейти да ти скапват всичко до степен да не можеш даже да влезеш в ундоуса, щото ти иска код ама като го напишеш почва да съжалява, че не може да те пусне да си ползваш компютъра, щото той бил на Бил Гейтс а не бил твой, си е направо подигравка с публиката.
А жена ми нещо почна да се прави на приятно разсеяна, заета била и не могло да се разправя с Уиндоуса, вероятно го  е отписала, ама ѝ е неудобно да си го признае. Пък аз ако взема да ѝ изтрия всичко без тя да е пред компютъра, после ще има да ми се цупи, мани мани. Сега си говорят със синчето за астрономия, ама иначе била заета ...

на теб проблема не е в windows а в главата . linux не го ли ъпдейтваш или ъпдейтите на линукс не ги броиш а те са доста по чести 

преди 11 минути, ninov написа:

linux не го ли ъпдейтваш или ъпдейтите на линукс не ги броиш а те са доста по чести 

Изобщо не може да се сравняват начините на ъпдейт на Windows и Linux. За вторите си отговаря отделно приложение. Пускаш го когато си искаш, избираш какво да се ъпдейтва, компютърът се рестартира когато решиш. При Windows ъпдейтите са с приоритет. Могат да ти блокират компютъра точно когато не ти се иска. 

преди 3 минути, RudeBoy написа:

Изобщо не може да се сравняват начините на ъпдейт на Windows и Linux. За вторите си отговаря отделно приложение. Пускаш го когато си искаш, избираш какво да се ъпдейтва, компютърът се рестартира когато решиш. При Windows ъпдейтите са с приоритет. Могат да ти блокират компютъра точно когато не ти се иска. 

Зависи от Windows-а. Не помня от кога, версия 1903 ли беше, ама на неорязания Enterprise (не N и не LTSC) ъпдейтите вече не се инсталират автоматично. Стоят и чакат ти да ги инсталираш. Може след по-дълъг период от време да ги инсталира и принудително, но колко е тоя период не знам. Не съм чакал достатъчно дълго.

Откакто използвам 10-ката, не помня да ме е тормозила с ъпдейти. Преди се инсталираха само при изключване или рестартиране на компютъра, а сега трябва специално да им кажа да се инсталират, а на други и да се свалят. Даже и съобщения не ми се показват, че има нови. Ако не проверя, няма и да разбера. Това е за Windows с настройки за ъпдейтите по подразбиране.

Няма такъв windows. Можеш да ги отложиш за около месец, както и да дадеш часове, в които да не се инсталират, но ако има обновления ще се инсталират автоматично, искаш или не.

преди 21 часа, DarkEdge написа:

'айде, бе! Верно ли? Да, ама не! Т.е. не винаги! 

При пуснат вече да работи Уин нова инсталация на същата версия 10 1909 върху съществуващата вече, с опцията за запазване на програмите се оправя само проблемът с премахнатите апдейти и ужасно бавното зареждане и търсене автоматични опити за поправки.
Но си остана проблемът че не се отваря страницата със сервизите. При опит да отида да го пусна файла от папката в която е, ееееееее ново 20, не намирал дялът Ц , уф ...
Еми втора инсталация, ама този път с буутване от флашката и указване да бъдат изтрити всичките дялове създадени преди.
Така сега стана чисто нов Уина, ама всичко е изтрито. Пуснах го в Интернет само колкото да се активира пак и спрях модема/рутер. След това му спрях апдейтите и сега ще си почива доста време, може би чак докато излезе следващата версия. Казах ѝ на жена ми да си ползва Линукса, щото почва леко да ми писва да се занимавам да оправям оплескан Уиндоус.
Вчера спрях и апдейтите на лаптопчето, за всеки случай да не го прецакат и него от микрософт по някое време.
Колко добре било да не ти зависи живота от разни хамерикански некадърници от гр. Сиатъл.
След няколко дена, като мине карантината за 1511 ще ви докладвам дали ще съм успял да ѝ приложа хватката която съм намислил.

преди 11 часа, iAppleBeats написа:

Скапването си ти. Аз защо нямам никакви проблеми от самото излизане на Win10? Не инсталирам всяко нещо от интернет. Проблема е в жена ти която пипа навсякъде без да знае какво прави. 

Виж сега, на мене жена ми си ми трябва да си отглеждаме детето заедно. А бозата не ми е изтрябвала задължително.
Можеш да отидеш да им обясниш на всичките дето реват, че апдейтите им скапват компютрите на сайта на микромеките, че те са нещо шизофреници и не било верно че бозата е бъгава, а те имат халюцинации.

преди 1 час, Белгиеца написа:

халюцинации.

Научи една дума от мене и започна да я папалгастваш.

Никой не ви е виновен с булката че толкова си разбирате от Windows, a въобще и от реалноста. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.