Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 4 часа, RudeBoy написа:

Изобщо не може да се сравняват начините на ъпдейт на Windows и Linux. За вторите си отговаря отделно приложение. Пускаш го когато си искаш, избираш какво да се ъпдейтва, компютърът се рестартира когато решиш. При Windows ъпдейтите са с приоритет. Могат да ти блокират компютъра точно когато не ти се иска. 

личи си че не ползваш windows от много  време може да ги инсталираш с за къснение или в часове в който не ползваш windows

преди 1 час, Белгиеца написа:

При пуснат вече да работи Уин нова инсталация на същата версия 10 1909 върху съществуващата вече, с опцията за запазване на програмите се оправя само проблемът с премахнатите апдейти и ужасно бавното зареждане и търсене автоматични опити за поправки.
Но си остана проблемът че не се отваря страницата със сервизите. При опит да отида да го пусна файла от папката в която е, ееееееее ново 20, не намирал дялът Ц , уф ...
Еми втора инсталация, ама този път с буутване от флашката и указване да бъдат изтрити всичките дялове създадени преди.
Така сега стана чисто нов Уина, ама всичко е изтрито. Пуснах го в Интернет само колкото да се активира пак и спрях модема/рутер. След това му спрях апдейтите и сега ще си почива доста време, може би чак докато излезе следващата версия. Казах ѝ на жена ми да си ползва Линукса, щото почва леко да ми писва да се занимавам да оправям оплескан Уиндоус.
Вчера спрях и апдейтите на лаптопчето, за всеки случай да не го прецакат и него от микрософт по някое време.
Колко добре било да не ти зависи живота от разни хамерикански некадърници от гр. Сиатъл.
След няколко дена, като мине карантината за 1511 ще ви докладвам дали ще съм успял да ѝ приложа хватката която съм намислил.

Виж сега, на мене жена ми си ми трябва да си отглеждаме детето заедно. А бозата не ми е изтрябвала задължително.
Можеш да отидеш да им обясниш на всичките дето реват, че апдейтите им скапват компютрите на сайта на микромеките, че те са нещо шизофреници и не било верно че бозата е бъгава, а те имат халюцинации.

колко хора да ти кажат че проблема е в теб  а не в улиндолс .Задай си въпроса защо само ти пищиш като ощипана девойка при всеки ъпдейт на системата .Аз за 5 години ползване и толкова ъпдейти не съм имал никакви проблеми .да наложи ми се веднъж да въстановявам системата но не заради ъпдейт заради несъвместимост на windows и драйвер или и това е вина на ms  че някой не е написал съвместим драйвер

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 8 часа, Raze написа:

Няма такъв windows. Можеш да ги отложиш за около месец, както и да дадеш часове, в които да не се инсталират, но ако има обновления ще се инсталират автоматично, искаш или не.

Добре де, моя грешка. Сега се сетих да проверя Event Viewer. Оказа се, че Windows-ът се е опитвал да инсталира ъпдейтите, но не е успявал с грешката 0x80070005. Проблемът е в това, че използвам Kaspersky и Comodo за защита, а те не са напълно съвместими и докато не спра защитата на Касапа, ъпдейтите не се инсталират. Преди, като реша да отворя Windows Update и не са успяли да се инсталират, се показваше грешката, но в последно време не съм я засичал и заради това съм се заблудил, че има промяна в поведението на Windows-а.

Иначе часовете за активност са само кога да не се рестартира компютъра, а не кога да не се и инсталират ъпдейтите.

Settings 10.3.2020 г. 18_13_04.png

18363.720 2020-03-12

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/release-information/

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 3 часа, Камен Петров написа:

Да си седя ли с този, след по-последните ъпдейти не се чуват хубави неща.

Ами аз все още карам с 1803.Е,по неволя се.

И този път се получи това като миналия ъпдейт. Поне при мен се оказва, че Windows не иска да има друг boot loader освен неговия. Поне при ъпдейтите. Може би защото е и инсайдерско превю, не зная.

Тъй като съм с два отделни диска за Windows и Linux, така че няма проблем. На този с Windows си оставих неговия bootloader, а на този диск с Linux остана Grub. Така като натисна F11 (при мен) и влизам в менюто за избор на диск от който да буутна.

В крайна сметка съм вече с image.png.5ec92ad871d1aef53732663e1bb70b08.png

на 10.03.2020 г. в 4:35, DarkEdge написа:

Що не се сърдиш на автопроизводителите на съвременните модели коли като актуализират софтуера им без дори да разбереш.

Тя неговата е Дачия. Съвсем обикновена тарга , дори и комби, наподобяваща катафалките. Каква ти електроника, още повече софтуер? А и от друга страна му дават в месеца само 2 пъти пари  за бензин и по добра закуска за да не прави произшествия. Не го ли четеш? Като тръгнел за Люксенбург, преди да го стигне, на 19 километра  от града паркира колата и от там нататък маха с крачоли по пътя. А това че често пита за софтуерни проблеми, то е единствено, за да се издигне в очите на тези, които са се регистрирали скоро. Другите, достатъчно добре го познаваме що за юнак представлява.

преди 21 часа, Колев60 написа:

Тя неговата е Дачия. Съвсем обикновена тарга , дори и комби, наподобяваща катафалките. Каква ти електроника, още повече софтуер? 

Дедко Стефко катафалките са черни, а моята е бяла бе, записвай си някои работи че си почнал много да забравяш.
Сега обаче след 30 дена чакане да ми мине карантината при микромеките, най-накрая успях да активирам 1511 така както на мен ми трябва.
Записвайте си млади и стари  как чичо ви белгиец ги прави активациите на Уиндоуси от 2015г година сега през 2020г.
Значи дедко пробвах на втори диск да активирам чрез микрософтския акаунт, ама не иска. Вероятно защото е друг диска.
И в отчаянието си решавам да преинсталирам ( от ИЗО файл качен в диска) същият  активиран вече 1511 върху самият него, но с опцията нищо да не се запазва, нито файлове, нито програми, нито драйвери. Така, това го правя на диска в който бях активирал 1511 с едни опасни .exe файлове, дето не ги знаеш кво добавят като подаръче в Уиндоуса , като бонусче към услугата за активацията. Бях го активирал още преди повече от 30 дена за проба дали ще стане, без да съм имал ни най-малкото намерение да ползвам така активиран Уиндоус.
След преинсталацията на Уиндоус 10 1511 му сложих драйверите за видеокартата и за звуковата карта и отварям страницата за активирането и там пише че не е активиран. Еми хубаво, пускам му достъп до интернет, кликам на бутона да се активира и опаааа ... за секунди се активира с цифровия му лиценз. Сладка работа !
А преди не искаше да си вземе сам така активацията от версията 1909, пък сега като е бил активиран 1511 и е бил свързан към микрософския акаунт, благоволи да се активира за втори път върху същия твърд диск.
Разбра ли бе дедко как става номера на китайката , а ?

Е, сега ти ще ме натопиш на руснаците , че един белгиец се е възползвал от техните услуги, ама е изтрил активирания с тяхна помащ Уиндоус и си е активирал после чиста инсталация благодарение на системата за цифров лиценз, който ми е подарък от братушките.

Разрешавам ти да ходиш да се фукаш по руските форуми как се активира на чисто Хоум версията без да са имали ключ.
Обясни им на хорицата там братя славяни този номер, щото може и при тях да има хора с компютри от 2010г както е единият от моите и новите версии на Уиндоус 10 1909 да не работят нормално за звука.

Да не забравя да изкажа благодарности към двамата човека изпратили ми разни файлчета на лична поща преди повече от месец, които ми позволиха да извадя временен ключ само за инсталирането на версия 1511, понеже оная 1507 не бачка с цифровите лицензи. А дугите файлчета пък активираха 1511. Мерси бе пичове, оправдах ви доверието и се справих да си имам хем чиста инсталация, хем и активирана. И съм спрял апдейтите, да ми е мирна главата.

Боже, колко е лошо човек да е неграмотен и да парадира с това...

Толкова зор за Windows от 2015 година 😢

преди 1 час, Белгиеца написа:

И съм спрял апдейтите, да ми е мирна главата.

Това е най-глупавото нещо.

преди 2 часа, vpvelev написа:

Толкова зор за Windows от 2015 година 

Eми следващите версии не работят на компютъра ми от 2010г, на другите 3 компютъра работят.
Кво да правя друго, 1511 работи и успях да я активирам и нея. Без пари и без ключ.
Сега като се появи потребност да ползвам някоя програма дето я  има само за Уиндоус си я инсталирам и ще си работи.

А за апдейтие, еми ще изчакат да ми дойде кефа да мисля за тях. Аз не съм длъжен да го пускам този Уиндоус 10 1511 да се разхожда из интернет по разни съмнителни страници. И на Уиндоус 7 са му спрени апдейтите от години, пък нищо му няма, щото си почива и почти не го ползвам за интернет. Ползвам си от 2017г Минта за интернет и така.

А вчера като ровех яко из сайта на микромеките и по едно време ме помислили за някакъв корпорейт клиент и ми изкача прозорец, че за тях било важно моето мнение и щяло да отнеме само 1 минута да отговоря. Съгласих се от любопитство и накрая като излезе и поле за попълване им написах че Уиндоус не пази личните ми данни, заради което преминавам на Линукс. Нищо че се мъча да намеря начини да имам активиран по един диск за всеки компютър, нека си знаят що им бягам. 

А в понеделник ми пристигат от амазона още два твърди диска, ще има да си екпериментирам , ехеее ...
Сега като знам как се активират, може и да пробвам дали някоя за фирмите няма да проработи на компютъра ми от 2010г ама тя да е нова версия от 2019 или 2020. Що не ?
Но не трябва де е с кмс щото няма да стане номера да я активирам преинсталирана върху самата нея на същия диск. Трябва активацията от сърверите на микромеките да идва и да не е за по 6 месеца. Значи ще има още четене от микросфсткия сайт.

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Бях написал добър коментар без никаква обида, но в последствие  го премахнах по простата причина, че не е редно да се отговаря на оганичено момче, на което всичко му е трудно в техниката. Извинява ме.

преди 3 часа, JKirilov написа:

Да попитам - има ли вече някакъв приложен софтуер, който върви само на 10?

Има, това е Edge Chromium, сигурно има и други, като се сетя , ще напиша.

преди 23 минути, B3M2W0 написа:

Има, това е Edge Chromium, сигурно има и други, като се сетя , ще напиша.

той пита за софтуер, работещ само на десятката, а доколкото ми е известно от нета, това което си посочил работи дори на седмица
аз не съм пробвал да видя дали наистина е така

пп

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 час, Hot Bastard написа:

пука му на чичо бил,захваща се със световното здраве.

преди 4 минути, emil644466 написа:

пука му на чичо бил

Каква е връзката на чичо ти Бил с мениджмънта на M$? Той отдавна е САМО акционер в M$.

Не е виновен чичо бил, тва е новата мода в разработката на софтуер - пускай всеки ден нова версия, а тестването за бъгове се оставя на простия потребител. Уин 7 имаше 1 сървис пак за целия си живот и бачкаше като пушка, 10ката всяка година по 2 нови сървис пака и все нещо не е както требва.

преди 1 минута, Hot Bastard написа:

Не е виновен чичо бил, тва е новия тренд в разработката на софтуер - пускай всеки ден нова версия, а тестването за бъгове се оставя на простия потребител. Уин 7 имаше 1 сървис пак за целия си животи бачкаше като пушка, 10ката всяка година по 2 нови сървис пака и все нещо не е както требва.

Не е подходящо сравнението според мен. Колко нова функционалност е видял 7 през целия си живот и колко - 10 за 2-3 години?

преди 15 минути, killchain написа:

Не е подходящо сравнението според мен. Колко нова функционалност е видял 7 през целия си живот и колко - 10 за 2-3 години?

И какви нови функционалности толкова са добавили в 10ката през тези години? Focus assist - да ти изключва известията, уау, каква новост, какво чудо. А все още във File Explorer няма табове! Дори най-тъпия и смотан файлов мениджър за Лaйнoкс има табове. Имаше една полезна функционалност - Sets, за която говорят от години и накрая се отказаха.

5 години не могат да направят консистентен дизайн. Някои менюта са нови, други от времето на Уин 95. Като избереш тъмна тема, половината менюта стават тъмни, другата половина остават светли. Пълно е с теми писани от аматьори които изглеждат по-добре от квадратите на МС.

преди 12 часа, JKirilov написа:

Да попитам - има ли вече някакъв приложен софтуер, който върви само на 10?

Към днешна дата може и да няма, щото все още не е погребана 7-мицата, ама след две години някой като DreamboxEdit може спокойно да реши, че изкарва нов модел не поддържащ 7 и 8. А за линукс не го е пускал никога германеца, въпреки че се ползва за приемници с линукс енигма 2.
И тогава какво правя ако са махнали от сайта на микромеките 1511 за свалявне и не съм се запасил вече с твърд диск с активаран Уин 10 работещ на моя компютър ?
А освен че могат да я махнат да я няма за сваляне, те могат и да спрат активациите за нея от сърверите им по някое време. Това вече съм го видял с ХП как се случи. Исках да взема един по-голем твърд диск на който имах резерва ХП и да го заменя с два пъти по-малък. Направих нова инсталация с ключове които са работили преди, ама нищо не се активира, спряла беше услугата. Това беше май преди 2 - 3 години, не помня вече точно.

преди 14 часа, Колев60 написа:

Бях написал добър коментар без никаква обида, но в последствие  го премахнах по простата причина, че не е редно да се отговаря на оганичено момче, на което всичко му е трудно в техниката. 

Ами ти ми помагай бе дедко, така и така имаш свободно време. Турчето не ще да помага, щото на него никой не му бил помагал за ликсиса му и PSTN линията, обаче се изпусна и написа - дигитален скрип - който ме отведе на сайт .ru и там не е на .exe , ама късно се изпусна, бях активирал вече по лошия начин. Та оня скрипт се отваря с прост текстов редактор и гледаш вътре какви команди изпълнява. Има и едно .exe прибавено, но то може да не се ползва, защото си го има същото в самия уин и може да се извади от него и премести в папката и от там скрипта да го задейства безопасно.
Тука някъде по темите някой беше писал веднъж и първите две букви на един сайт от къде идва скрипта, значи има хора който го знаят, ама си траят защото познанието е забранено сега, не е като в началото към 2005г.
Ако си забелязъл един нашенец от францата се оплаква че неговият уин го подканял да активира пак. Знаеш ли що е така ? Ами щото на френски е пълно с предложения за кмс и той вероятно това е турил, като не е разбрал че е имало и друго. После каза че си е купил ключ.
Прав си че ми е много трудно кликането по .exe файлове от 2017 г насам, за които антивирусни пищят че са зловредни.
Отвикнал съм да се занимамав с глупости откакто минах на безплатни операционни системи.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.