Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 38 минути, Белгиеца написа:

Я кажете сега вие големите знайковци с дългогодишния опит с боза 10, дали е нормално да вика че е изтекъл срока на лиценза

Да, нормално е. Ама няма да ти обяснявам защо, понеже не заслужаваш. Човек като се опита да ти направи добро, после се подиграваш с него.

преди 40 минути, Белгиеца написа:

И какво ще ѝ е по-хубавото на тази LTSC версия спрямо Хоум версията 1909 която ми е активирана и работи нормално на другите ми 3 компютъра ?

Има махнати много неща, които лично на мен не ми трябват. Подробности - в сайта на MS, и на други места, които бай Гугъл ще ти каже.

преди 42 минути, Белгиеца написа:

Трябва да ми влезете в положението, имам пари само за твърди дискове, ама 5 долара за китайски лиценз за боза 10 нямам и никога няма да имам, щото моята атеистична религия ми го забранява.

Дреме ми. Моята религия пък казва: "На неблагодарниците - никаква помощ, само шут в.г.з." 

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 1 час, RudeBoy написа:

Да, нормално е. Ама няма да ти обяснявам защо, понеже не заслужаваш. 

Па ти го обясни с първата думичка.
Не е моя вината, че не знаете да обяснявате разбрано както руснаците.
Даже и двамката дето ми пратиха файлове на лична поща и те не са ми обяснили така, че да не ме е страх да кликам по тях.
А ти  пък какво добро си ми бил направил по отношение на бозата ?
Човекът Hot ми каза най-правилният начин за спиране на активациите, без да кликам по .exe програмки, дето ме мислят за малоумен, че щяло да ми е трудно и без програмка да отворя един прозорец и да кликна два пъти с мишката.

Тука има една тема в която един пита от къде да си свали LTSC и съответно е пратен да го търси от различен сайт от този на микрософт. А защо, като може от самият микромек сайт ? Ами щото ви е някаква голяма тайна което не трябва да се знае или да се пише открито, за да можете да се правите на интересни после.

А на темата на 7-мицата като ви се изфуках че ги активирам без кракове и един дойде да се изфука че той всичките версии могъл да активира, ама не казва как, щото видите ли правилата на форума ...
После дойде и тука да ми каже, че можел да ми даде скрипт за активиране ама нямал да го направи и ме прати за зелен хайвер с линк към микромекия сайт. И какво толкова е станало като той не ми го е дал ? Аз пак съм го намерил. И съответно и форумът от където идва съм го намерил.

Значи викаш, че ако не съм бисексуален не заслужавам помощ, така ли ?
Епа няма да обръщам резбата заради една прокиснала боза 10.

преди 33 минути, Белгиеца написа:

Значи викаш, че ако не съм бисексуален не заслужавам помощ, така ли ?
Епа няма да обръщам резбата заради една прокиснала боза 10.

Girl What GIF by MOODMAN

Защо искаш да спираш актуализациите на Уиндоус? Не мога да схвана и какво общо имат руснаците с френската версия на Уиндоус?

преди 12 минути, acnekt написа:

Защо искаш да спираш актуализациите на Уиндоус? Не мога да схвана и какво общо имат руснаците с френската версия на Уиндоус?

Защото ако не ги спра на 1511 вече стана един път 1903 сам без да ме пита и съответно почва да насича аудиото на 4 секунди.
Ами те руснаците ми казаха как се хитрува и се сваля директно от микрософт LTSC версията, докато на този сайт ще ми дадат в най-добрия случай линка към английска версия, без да ми обясняват как и откъде са го извадили. Това е разликата между руснаците и калдаджиите.

преди 44 минути, Белгиеца написа:

Ами те руснаците ми казаха как се хитрува и се сваля директно от микрософт LTSC версията, докато на този сайт ще ми дадат в най-добрия случай линка към английска версия, без да ми обясняват как и откъде са го извадили. Това е разликата между руснаците и калдаджиите.

органите на реда у западна европа нема ли да те уапсят ако разберат че си прибегнал до услугите на руски хакери?

Кукувеца затова го банират завинаги от форумите и се ебав.т със него. Абсолютно е неадекватен.

на 15.03.2020 г. в 15:22, Белгиеца написа:

Към днешна дата може и да няма, щото все още не е погребана 7-мицата, ама след две години някой като DreamboxEdit може спокойно да реши, че изкарва нов модел не поддържащ 7 и 8. А за линукс не го е пускал никога германеца, въпреки че се ползва за приемници с линукс енигма 2.
И тогава какво правя ако са махнали от сайта на микромеките 1511 за свалявне и не съм се запасил вече с твърд диск с активаран Уин 10 работещ на моя компютър ?
А освен че могат да я махнат да я няма за сваляне, те могат и да спрат активациите за нея от сърверите им по някое време. Това вече съм го видял с ХП как се случи. Исках да взема един по-голем твърд диск на който имах резерва ХП и да го заменя с два пъти по-малък. Направих нова инсталация с ключове които са работили преди, ама нищо не се активира, спряла беше услугата. Това беше май преди 2 - 3 години, не помня вече точно.

DreamboxEdit винаги е вървял под линукс.

Някои програми може и да не са съвместими, но точно тази винаги ще си върви навсякъде

преди 17 минути, danieli написа:

DreamboxEdit винаги е вървял под линукс.

Сега като те прочете някой който още не е помирисвал линукс и ще вземе да ти повярва.
Няма го на файл .deb

преди 2 часа, Hot Bastard написа:

органите на реда у западна европа нема ли... 

Няма страшно, те знаят че не я ползвам бозицата от 2017г насам.

Може ли да преместите дискусията в подходящия раздел?!
Благодаря!

преди 6 часа, Белгиеца написа:

Без да се се обиждаш,но найстина си неадекватен-КОЛКО ПЪТИ ТИ СЕ КАЗА И ОБЯСНИ,ЧЕ ВЕРСИЯТА LTSC,СВАЛЕНА ОТ МАЙКРОСОФТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ АКТИВИРАНА,ТЯ Е САМО ПРОБНА!Затова ти се дават други варианти и източници,което не значи,че версията не е читава,пък и хеша лесно се сравнява.Има и български версии,макар че англииската се прави на бг с няколко клика,толкова за калдаджиите................като си сложиш някоя версия не от майкрософт дръпната,ще ти пратя на лични скрипт за активация(безопасен,разбира се),че ми омръзна да ти чета ферманите и статиите всеки ден.............:angry:

преди 2 часа, Слави Маринов написа:

Без да се се обиждаш,но найстина си неадекватен-КОЛКО ПЪТИ ТИ СЕ КАЗА И ОБЯСНИ,ЧЕ ВЕРСИЯТА LTSC,СВАЛЕНА ОТ МАЙКРОСОФТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ АКТИВИРАНА,ТЯ Е САМО ПРОБНА!Затова ти се дават други варианти и източници,което не значи,че версията не е читава,пък и хеша лесно се сравнява.Има и български версии,макар че англииската се прави на бг с няколко клика,толкова за калдаджиите................като си сложиш някоя версия не от майкрософт дръпната,ще ти пратя на лични скрипт за активация(безопасен,разбира се),че ми омръзна да ти чета ферманите и статиите всеки ден.............:angry:

Слави, здравей!

Един много важен съвет от мен:

Не му пращай нищо! Абсолютно нищо!

А това, което си му написал в поста си, знаеш че са му го писали стотици люде! На умен човек е достатъчно да му напишеш или обясниш само ЕДИН ПЪТ!

преди 5 часа, Белгиеца написа:

Сега като те прочете някой който още не е помирисвал линукс и ще вземе да ти повярва.
Няма го на файл .deb

Ами ще си компилираш от сорс бре моето момче или ще си го нагласиш от някое тар-че кат толкова те мързи, ако мислиш че deb  псакетите са нещо по различно от архивите...

:offtopic_s:
Бил Гейтс напуска съвета на директорите на Microsoft:
https://thecommunity.ru/microsoft/7508-bill-gejts-pokinul-sovet-direktorov-microsoft.html

преди 3 часа, Слави Маринов написа:

...............като си сложиш някоя версия не от майкрософт дръпната,ще ти пратя на лични скрипт за активация(безопасен,разбира се),

Свалих тази

Файл:    fr_windows_10_enterprise_ltsc_2019_x64_dvd_d64b363d.iso
MD5:    762c274015923949e83a0b26f8fb2842
SHA-1:    5b4ee2f7273b6f557498fee8d8091b289963e87c
SHA-256:    7689ab7483cc6b9fb5194f8dca4f4a864126d720d120ba6d2019b387ecdb8a1d
SHA-512:    5909dff4db75f3b94225378db0ff9249fb255eef9a08905026aa17d73e8ef9f3c361995846f1e5d1c62bd1252742c2716e90ff484ad7238382442cbc614aef10
Размер:    4.049 GB (4347899904 байт)

Пращай как се проверява и лекарството, да има с какво да се занимавам утре.
Може и на дедко Стефко да му пратиш, че той е със стара версия и ще почне да завижда.

преди 1 час, Колев60 написа:

На умен човек е достатъчно да му напишеш или обясниш само ЕДИН ПЪТ!

Е достатъчно е, ама не си го написал даже и половин път. А аз ги намирам със светкавична бързина само от намек кво да търся. При това, до януари тази година въобще не съм се занимавал с боза 10.

преди 9 минути, Белгиеца написа:

Свалих тази

SHA-512:    5909dff4db75f3b94225378db0ff9249fb255eef9a08905026aa17d73e8ef9f3c361995846f1e5d1c62bd1252742c2716e90ff484ad7238382442cbc614aef10

Може и на дедко Стефко да му пратиш, че той е със стара версия и ще почне да завижда.

Аз когато я инсталирах LTSC, ти не беше чувал въобще, че съществува. Определено е добра, но понеже в нея няма "Домашни мрежи и споделяне" само заради това съм със по старата  LTSB. Никога не съм завиждал на някого, че и сега да завиждам .Хората не са толкова ограничени като теб.

Използвайте информацията за вписване за автоматично довършване след ъпдейт или рестарт на Windows 10:
Settings > User Accounts > Sign-in options
Use-my-sign-in-info-to-automatically-finish-setting-up-my-device-after-an-update-or-restart.png

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 10 часа, Колев60 написа:

Аз когато я инсталирах LTSC, ти не беше чувал въобще, че съществува. 

Разбира се че не съм бил чувал, аз през 2015 -16 като я пуснаха гратис да се слага върху 7 я инсталирах за проба и на следващата седмица я разкарах 10 от десктоп компютъра. На лаптопчето я оставих 10 вместо 8 щото онова пък животно беше някакъв абсолютен изрод и нямаше как 10 да е по-лошо от него. И до там бях с боза 10, та чак до януари тази година, когато на един белгийски форум ( който не е точно за уиндоус, ама и за това отварят дума) ми казаха че дават безплатно да се инсталира 10 с ключ от 7.
Повече от сигурно е, че докато мога да не ползвам 10 Хоум или LTSC ще си ползвам пингвините.
Ама с познавателна цел сега си пробвам, понеже дисковете са евтини ( цели 6 съм купил тази година).
Човек не знае кво може да му дойде до главата някой ден. Его вчера ми писали и-мейл от даскалото на синчето, да било ходело да се логвало в някаква платформа Офис 365 с пароли които са им дали в петък, да си било сваляло или правело упражнения направо на някакъв сайт. Затвориха училищата и да не били мързелували децата с Офис 365 трябвало да се занимават в Интернет при това. Та зорът да я има и боза 10 е заради такива ситуации, а не че нещо съм бил имал уважение към хамериканските монополисти.
А ти дедко си като един от двамката дето ми пратиха едни файлове и не ми обясни че .exe което е трябвало да бъде пуснато да тръгне по едно време, всъщност може да бъде извадено от самата боза. Е, като не ми е обяснил тази работа, аз от къде да съм знаел кво е това .exe , а ? Вика ми оня пич пускай го там и кликай по номерата и ще се активира. Е как да го пускам като виждам некакво непознато ми .exe дето се мъдри там ? Най-накрая реших че ще пробвам и другия активатор да скивам кво става и после ще трия диска. И то па от двете системи съчетани, взе та се активира по някое време, след много негативни резултати. 
Ама как си я представяте тука тая работа някой да има само един лаптоп със само един твърд диск в него и да почне да активира на доверие с .exe файлове, без да знае каква поразия ще стане ?
Оня другия пич дето ми даде другия активатор го питам като се активира после могат ли да се вадят от някъде файлове от активираната боза и да се пъхнат у нова чиста инсталация и тя новата да е активирана. Той ми отговори че не знаел, бил ги активирал с пратения ми активатор и това е . Е да де, ама той е .exe файл за който антивисурните пищят яко че е вреден. Как да спиш спокойно после и да ползваш система на която не знаеш къде ѝ отворена някоя пролука да влязат през нея руснаците като посетиш някоя страница капан ?
То това е като да ти пробутат булка ама да не е честна , щото си била завирала сама нещо уж а не че си е вдигала краката у Студентски град за долари. И после след 8 месеца ти се роди едно такова къдравко мургавичко детенце, да се чудиш на коя баба се е метнало, като у родата нямате никоя чернокожа.
Аз дедко като съм научил нещо, пускам теми тука и обяснявам подробно кое как става. Да се вижда от всички. И линкове давам към други източници.
Други хора тука пък предпочитат да се разпишат само за да заяват че знаят, ама няма да ти кажат нищо. Те не се усещат, че самият факт че са информирали за съществуването на нещо, ще се окаже в крайна сметка достатъчен стимул то да бъде намерено. Особено пък от такъв като мене дето разбира руски и английски, вероятността да не бъде намерен същестуващ активатор клони към нула. И крайният резултат ще бъде, че ако никой не помага качествено, после ще ви дръпна една другаска критика, че сте ме зарязали сам да се оправям и съм успял и без ваша помощ. И бисексуалните варненци ще се правят на обидени че съм им се бил подигравал че са лоши педагози.

Ти си много тъп, ве! Има си Правила на форума, които не трябва да се нарушават! Кога ще го вденеш това! И, моля, спри да пляскаш Под игото във всеки твой пост!!!

Не, не може!
Твоето постоянно мрънканье може да доведе до лудост и граничен камък.

Белгиец!

Я да те питам сега за за тези дискове, които споменаваш, че си ги купувал от Германия.  И на мен ми трябват да поръчам няколко за сервизна дейност, но трябва да отговарят на моите условия.

1 Задължително да са 2,5 инчови и има ли различни модели от тях или са само един тип - Примерно, HITACHI

2  Задължително да са със 7200 оборота, защото другите са хептен бавни.

3 Минималният им обем да е поне  320 гигабайта и повече, но не под тази граница.

Тук в България има, но всичко, което се предлага на ниски цени е рециклирани, а аз не купувам такива дискове.

Питам теб, защото явно си ходил в този магазин и можеш да дадеш информация. Ако може и снимка на стикера на диска, ще е още по добре.

Благодаря и все с нещо ще ти се реванширам да не си капо.

преди 12 часа, Белгиеца написа:

Свалих тази

Е достатъчно е, ама не си го написал даже и половин път. А аз ги намирам със светкавична бързина само от намек кво да търся. При това, до януари тази година въобще не съм се занимавал с боза 10.

За какво ти е бизнес версията? Имаш бизнес ли? Какъв е този бизнес с компютри от 1990 година?

https://www.kaldata.com/it-новини/microsoft-въведе-корпоративен-абонамент-за-windows-10-232565.html

Wіndоwѕ 10 Еntеrрrіѕе e пpeднaзнaчeнa пpeдимнo зa мaлĸия, cpeдния и гoлeмия бизнec и вĸлючвa вcичĸи възмoжнocти нa cтaндapтнaтa Wіndоwѕ 10, ĸaĸтo и дoпълнитeлни фyнĸции зa aдминиcтpиpaнe и ocигypявaнe нa инфopмaциoннaтa бeзoпacнocт. 

преди 1 час, Белгиеца написа:

Разбира се че не съм бил чувал, аз през 2015 -16 като я пуснаха гратис да се слага върху 7 я инсталирах за проба и на следващата седмица я разкарах 10 от десктоп компютъра. На лаптопчето я оставих 10 вместо 8 щото онова пък животно беше някакъв абсолютен изрод и нямаше как 10 да е по-лошо от него. И до там бях с боза 10, та чак до януари тази година, когато на един белгийски форум ( който не е точно за уиндоус, ама и за това отварят дума) ми казаха че дават безплатно да се инсталира 10 с ключ от 7.
Повече от сигурно е, че докато мога да не ползвам 10 Хоум или LTSC ще си ползвам пингвините.
Ама с познавателна цел сега си пробвам, понеже дисковете са евтини ( цели 6 съм купил тази година).
Човек не знае кво може да му дойде до главата някой ден. Его вчера ми писали и-мейл от даскалото на синчето, да било ходело да се логвало в някаква платформа Офис 365 с пароли които са им дали в петък, да си било сваляло или правело упражнения направо на някакъв сайт. Затвориха училищата и да не били мързелували децата с Офис 365 трябвало да се занимават в Интернет при това. Та зорът да я има и боза 10 е заради такива ситуации, а не че нещо съм бил имал уважение към хамериканските монополисти.
А ти дедко си като един от двамката дето ми пратиха едни файлове и не ми обясни че .exe което е трябвало да бъде пуснато да тръгне по едно време, всъщност може да бъде извадено от самата боза. Е, като не ми е обяснил тази работа, аз от къде да съм знаел кво е това .exe , а ? Вика ми оня пич пускай го там и кликай по номерата и ще се активира. Е как да го пускам като виждам некакво непознато ми .exe дето се мъдри там ? Най-накрая реших че ще пробвам и другия активатор да скивам кво става и после ще трия диска. И то па от двете системи съчетани, взе та се активира по някое време, след много негативни резултати. 
Ама как си я представяте тука тая работа някой да има само един лаптоп със само един твърд диск в него и да почне да активира на доверие с .exe файлове, без да знае каква поразия ще стане ?
Оня другия пич дето ми даде другия активатор го питам като се активира после могат ли да се вадят от някъде файлове от активираната боза и да се пъхнат у нова чиста инсталация и тя новата да е активирана. Той ми отговори че не знаел, бил ги активирал с пратения ми активатор и това е . Е да де, ама той е .exe файл за който антивисурните пищят яко че е вреден. Как да спиш спокойно после и да ползваш система на която не знаеш къде ѝ отворена някоя пролука да влязат през нея руснаците като посетиш някоя страница капан ?
То това е като да ти пробутат булка ама да не е честна , щото си била завирала сама нещо уж а не че си е вдигала краката у Студентски град за долари. И после след 8 месеца ти се роди едно такова къдравко мургавичко детенце, да се чудиш на коя баба се е метнало, като у родата нямате никоя чернокожа.
Аз дедко като съм научил нещо, пускам теми тука и обяснявам подробно кое как става. Да се вижда от всички. И линкове давам към други източници.
Други хора тука пък предпочитат да се разпишат само за да заяват че знаят, ама няма да ти кажат нищо. Те не се усещат, че самият факт че са информирали за съществуването на нещо, ще се окаже в крайна сметка достатъчен стимул то да бъде намерено. Особено пък от такъв като мене дето разбира руски и английски, вероятността да не бъде намерен същестуващ активатор клони към нула. И крайният резултат ще бъде, че ако никой не помага качествено, после ще ви дръпна една другаска критика, че сте ме зарязали сам да се оправям и съм успял и без ваша помощ. И бисексуалните варненци ще се правят на обидени че съм им се бил подигравал че са лоши педагози.

След тази логорея сиреч безсмислени писания, както казват и турците слушат ли ушите, какво дрънка устата. Защо ползваш активатори(това е незаконно и опасно) и защо се занимаваш <<хамериканските монополисти>>. 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Логорея

Ама и вие си го храните тоя трол.

За 10ката впечатленията ми са много добри, последните 1-2 години го подобриха много.

Проблеми с ъпдейти никога съм нямал да чукна на дърво.

Преди като имаше активна телеметрия бях спрял всички излишни сервизи, процеси и махнах глупостите от store. Поорязах го и си стана като чисто 8.1. Никаква разлика не видях аз поне.

Понякога explorer-a ми бави и в момента посмъртно не мога да сменям системни икони иначе други проблеми нямам.

преди 1 час, Колев60 написа:

Белгиец!

Я да те питам сега за за тези дискове, които споменаваш, че си ги купувал от Германия. 

от германския амазон, последните два пристигнаха от англия нищо че са поръчани от швабите
на 2 януари бяха по 11 € и половина, после станаха 15€ а сега са 16€ и половина за 320 ГБ и 7200 оборота

-------------------------------

а вчерашната бозица стана по-кисела и от оцет, вече иска активация, сега ще я сритам преди да сложа на нейно място втората свалена, ако не се активира тая дето уж щеше да е за 90 дена

преди 1 час, acnekt написа:

За какво ти е бизнес версията?

ми не знам, гледам тука че много я халят и аз барабар Петко с юнаците на на гол тумбак пищови слагам ... ха ха ха ...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.