Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Като искаш custom тапети, задаваш slideshow. След това си слагаш всички тапети, които искаш в дадена папка и си избираш папката по-надолу, няма нужда 1 по 1. Като искаш стандартните - отиваш на themes и си избираш някоя от стандартните windows теми.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

За мен това в клипа е пълна дивотия. Да запълниш последните 5 и да търсиш картинка преди 8 избора...

преди 3 часа, Слави Маринов написа:

натиснеш преглед и води до никъде.............

Да, ама не - води си към папката с картинките

Snap10.png

преди 1 час, DarkEdge написа:

Да, ама не - води си към папката с картинките

Е ма при мен не води до никъде,нали съм показал какво ми се отваря след като натисна преглед................трябва да знам къде са свалени и да отида там и евентуално да избирам,този бутон преглед не те отвежда до темите,където и да са те,това ми е думата.

Абсолютна дивотия действително. Някой май иска да му е по-лесно отколкото е резонно.

Никой не бил длъжен... ми то за много неща може така да се каже, ама в крайна сметка някой е казал следното:

Който знае - знае, който не знае - не му трябва да знае !

преди 6 минути, Слави Маринов написа:

Е ма при мен не води до никъде,

щото за последно там си отварял
а виж при мен де се отваря
2070254679_Bitmap.jpg.c4cbcbb253910f9621571676c38acec1.jpg

Аз даже сега се загледах и,че не може когато си избрал слайдшоу примерно от свалена тема с повече изображения да ти се отворят и с чавки да отбелязваш кои изображения да се зареждат,както беше в предните уйндоуси,сега няма подобна опция.

Чак па голяма дивотия. Задаваш Slideshow, избираш папката и добавяш/премахваш уолпепърите, които искаш да ти се появяват и това е.

преди 6 минути, manjaro написа:

добавяш/премахваш уолпепърите, които искаш да ти се появяват и това е.

И къде се получава това,аз нямам подобна опция?

преди 34 минути, manjaro написа:

Така имам,но при избор на слаидшоу и избор на тема,то участват всички изображения в темата,аз искам примерно от 16 изображения 5 да участват в слайд,ето това не виждам как става,няма как да избера(отметна) тези които искам.........

Създай една папка за целта и добавяй/премахвай избражения според настроение/желание. Аз точно това казах по-горе ''Задаваш Slideshow, избираш папката и добавяш/премахваш уолпепърите, които искаш да ти се появяват и това е.''

Ако беше по другия начин - с чекване/ънчекване на изображения в настройките, представи си ситуация в която някой е решил да добави 300 или 1000 изображения в слайдшоу. Ще скролирам една седмица, ако търся друго. Между другото, не виждам проблем тук. За мен опцията е напълно ОК. 

преди 12 минути, Слави Маринов написа:

Така имам,но при избор на слаидшоу и избор на тема,то участват всички изображения в темата,аз искам примерно от 16 изображения 5 да участват в слайд,ето това не виждам как става,няма как да избера(отметна) тези които искам.........

Мисля че няма начин да се избират и отмятат.

Затова аз си правя отделни папки и във всяка слагам само тапетите, които да се сменят. Като ми омръзнат избирам друга папка.

преди 3 минути, manjaro написа:

Ако беше по другия начин - с чекване/ънчекване на изображения

Еми в уйн 7/8.1 беше точно по този начин,нали това исках да кажа,а тук я няма тази опция..................колко писане докато се разберем.

преди 10 часа, Raze написа:

Като искаш стандартните - отиваш на themes и си избираш някоя от стандартните windows теми.

Дрън та пляс! Няма ги 5-те картини! Направи следното!

1. Сложи си твои произволни 5 картини голям размер в "Мои Картини".
2. Персонализиране -> Фон -> "Преглед" и залагаш една от тях.
3. Направи същото с останалите 4 картини. Хронологията на последните 5 ще се напълни и ще заличи дефолтните 5 уиндоуски картини.
- А сега направи опит да избереш обратно една от 5-те уиндоуски картини, които бяха в началото.
4. Персонализиране -> Теми -> Промяна на темата - Windows 10 (5 изображения) -> Фон -> от падащото меню "Фон" избираш да превключиш от "Слайдшоу" -> в "Изображение"! Зарежда ти се само ЕДНО от тях! От всичко 5. Има и колекция от 6 на друга тема! Но в момента разглеждаме тези 5. Е кажи ми сега, този ЛУД Windows как ще ти даде възможност да си подбереш подходящата картинка от скрити изображения! Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. Ти даваш ли на Майкрософт? Защото аз не му давам.

преди 9 часа, Бонбон с катран! написа:

А сега направи опит да избереш обратно една от 5-те уиндоуски картини, които бяха в началото.

не можеш
с всеки един избор ти отпада една картинка и ако не я знаеш къде се намира, не можеш да я върнеш
до колкото разбрах, искаш да си върнеш, системните картинки

Ново Bitmap изображение111.jpg

пп

и още един начин...с търсене
избираш всичко, копираш и поставяш в потребителска папка, за да не се чудиш къде да ги тъсиш

2086525030_Bitmap.jpg.eab096de4a1dbe370706b1e570a25466.jpg

или да се ровиш в папките

954012096_Bitmap2.jpg.52b72cfc85f2a80c380d752b82ebf622.jpg

преди 22 минути, Joss Bomon написа:

Убава работа, ама сиганска... Направил си интерфейса на български, ама си кръстил папката " Kartinki" :speak:

ами на кирилица, дос не го разпознава ве
ама вероятно си забравил какво е дос

пп

сега се сетих че мога да я прекръста на "пиктурес" или "пикчърс"
:emoji_smiley-12:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 час, дръндю написа:

или да се ровиш в папките

954012096_Bitmap2.jpg.52b72cfc85f2a80c380d752b82ebf622.jpg

Точно там да рови...

преди 1 час, дръндю написа:

с търсене

%AppData%\Microsoft\Windows\Themes\CachedFiles
 %Windir%\Web\4K\Wallpaper\Windows
  %Windir%\Web\Screen
 %Windir%\Web\Wallpaper

преди 10 минути, DarkEdge написа:

%AppData%\Microsoft\Windows\Themes\CachedFiles
 %Windir%\Web\4K\Wallpaper\Windows
  %Windir%\Web\Screen
 %Windir%\Web\Wallpaper

ехааа, кеф на буци
тоя твой ръкаф...много дълбок ве

:offtopic_s:

преди 2 минути, дръндю написа:

тоя твой ръкаф

ко муй на ръкавя?
Ти сдобили се с новата версия на DiskGenius Professional - 5.2.1.941

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 23 минути, DarkEdge написа:

Ти сдобили се с новата версия на DiskGenius Professional - 5.2.1.941

освен основното ѝ предназначение, много е полезна за копиране на недостъпни и скрити файлове и папки
благодаря за инфото, току що дръпнах портативката

Аз пък се сетих,че преди 3-4 месеца при триене на стара портативна версия, нещо стана и сега не мога да изтрия папките,защото в една от тях има 2 файлчета,които всъщност ги няма,но ги отчита и при опит за триене ми излиза,че не става поради невалиден път и че елемента не се намира вече там..............тогава 2 дни се занимавах и кво ли не опитвах,дори и с програми и така и не успях да ги махна.И понеже не е някакъв проблем и не ми пречи(по-скоро ме дразни,че не успях)спрях да си губя времето с това,обаче ако някой има идея как може да стане номера.................

Екранна снимка (40).png

ами като идея, сложи си пак "операта" и виж дали ще имаш достъп
а аз ползвам тези портативки за почистване1873209855_.JPG.57b8ffe2fb3b56be1c6025a3315528ae.JPG

преди 33 минути, Слави Маринов написа:

Аз пък се сетих,че преди 3-4 месеца при триене на стара портативна версия, нещо стана и сега не мога да изтрия папките,защото в една от тях има 2 файлчета,които всъщност ги няма,но ги отчита и при опит за триене ми излиза,че не става поради невалиден път и че елемента не се намира вече там..............тогава 2 дни се занимавах и кво ли не опитвах,дори и с програми и така и не успях да ги махна.И понеже не е някакъв проблем и не ми пречи(по-скоро ме дразни,че не успях)спрях да си губя времето с това,обаче ако някой има идея как може да стане номера.................

Изтрий ги под safe mode или през някоя live OS - hirens, sergei strelec или linux.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.